Proiect SEMPER FIDELIS
  • Prima pagina
  • FORUM
  • Despre noi
  • Statut
  • Galeria foto
  • Download-uri

Remember me      Forgot password?    Signup

Forums

Proiect SEMPER FIDELIS :: Forums :: Securitate nationala :: MAI

<< Previous thread | Next thread >>
pompieri....
Go to page
  <<        >>  
Moderators: ex-ad, colonelul, echo, truepride, dorobant, spk, Radu89, Pârvu Florin, justme, Mihais, Resboiu
Author Post
bushes
Fri Nov 06 2015, 12:35AM
VIVA LA CORRUPCION !
Registered Member #4517

ati dat lovitura domnule @klaus ,daca adaugam si comentariile ehe .....

in limbaj de interlop asta se numeste taxa de protectie

Back to top
Pârvu Florin
Fri Nov 06 2015, 12:37AM
Iubesc Romania cu o ura adanca ! Fiindca nu este asa cum ar trebui sa fie! Asa cum poate sa fie!

Registered Member #1287

Mă doare cumplit, chiar dacă aşa cum spunea o tanti pe feisbuc, n-ar trebui să îmi mai pese, faptul că nişte oameni care şi-au făcut datoria cât de bine s-a putut în condiţiile date, şi aici mă refer la pompierii de la intervenţie, sunt târâţi într-o poveste care nu-i a lor.

Şi e cu atât mai dureros cu cat ei nu se pot apăra decât prin vocea purtătorilor de cuvânt ai fiecărei instituţii şi a conducătorilor fiecărei instituţii, şi nota generală a acestora e undeva între lamentabil şi mediocru...

[ Edited Fri Nov 06 2015, 12:51AM ]
Back to top
3 User said Thank to Pârvu Florin for this Post :
 Klaus (06 Nov 2015, 00:42) , Cristian2002 (06 Nov 2015, 06:50) , Boribum (06 Nov 2015, 21:56)
bushes
Fri Nov 06 2015, 10:54AM
VIVA LA CORRUPCION !
Registered Member #4517

Klaus wrote ...

Semizeul Dudus a intrat pana la gat in... eventual si mai mult...
Si uite asa se afla ca prevenirea aduce sponsorizari, adica se descopera apa calda, roata si focul... Dar numai in Bucuresti, nu?
Dar se uita esentialul - sponsorizarile nu sunt neaparat in folos propriu, al unor persoane, ele sunt trecute prin contabilitate si sunt cumva justificate cu acte. In felul asta se suplimenteaza bugetul primit de la stat, ala putin cat este, din care 95-97% este fondul de salarii. Cat ramane pentru functionare? Faramituri. Asa ca inclusiv pompierii isi sponsorizeaza unitatea prin tot felul de cheltuieli din buzunarul propriu, ca este vorba de piese de schimb, de cheltuieli cu unitatea (termopane, faianta, acoperis, varuit, instalatii electrice si sanitare etc. etc.), consumabile si cate si mai cate.

eu inteleg din postarile dvs. adunate si incrucisate doua lucruri:

1. din 2014 pina in 2015 actualul ig a patronat aceasta stare de lucruri , dar fiind ocupat cu strategii , reprezentare , cum sa-i faca rost de oameni lui arafat pentru ambulante ,n-a avut timp de altceva ...

2. procurorii nu trebuie sa ceara numai actele de la avizare- control , ci si pe cele de la sponsorizari ...

era bine daca conducerea igsu ar fi depus acelasi zel, pe care l-a depus in bagarea pumnului in gura subordonatilor (care reclamau abuzuri si ilegalitati) sa-l depuna pentru indeplinirea efectiva a sarcinilor de serviciu de catre toate compartimentele

nesimtitu' asta de tolontan o sti de ordinul cu denigrarea in online,sau il doare fix in cur si de ordin si de inspectorul(vremelnic) general ?

ce liniste era la vilcea in perioada asta a anului ...

la revedere , drum bun , pa!
Back to top
2 User said Thank to bushes for this Post :
 Homefire (06 Nov 2015, 17:52) , Cristian2002 (06 Nov 2015, 20:22)
Klaus
Fri Nov 06 2015, 07:00PM
Registered Member #3279

@bushes - sa inteleg ca toti banii dati de tine in folosul unitatii ii socotesti drept taxa de protectie?

Cat despre presa, ea cauta senzationalul, extraordinarul, nemaipomenitul, nu pune lucrurile cap la cap sa vada ce este mai adanc.
Parerea mea este ca situatia asta ilustreaza perfect proverbul Stapanul zgarcit invata sluga hoata, in cazul de fata Stapanul fiind Statul, iar sluga fiind bugetarul, respectiv pompierul.

Treaba asta cu sponsorizarea este arhicunoscuta, chiar si de DGIPI, ei avizand raportul de acceptare, si nu trebuie privita in mod exclusivist si absolut, ca pompierii de la prevenire jupoaie agentul economic, ca iau mita/spaga. Ca in orice domeniu, or fi si asa oameni, nu zic nu, dar marea majoritate isi vad de lucru si incearca sa faca echilibristica intre prevederile legale si cerintele sefilor apropo de sustinerea activitatii institutiei.

Cat despre Dudus, parca am mai scris - sunt o gramada de nemultumiti care abia asteapta sa il dea in gat, cum se spune in argou (sa ma scuze @criss-cross ). Asta pateste orice sef care uita ca functia este una trecatoare, si oamenii de sub tine te urca sau te coboara. Sa vedem acum pana unde il vor cobori pe stimabilul... Chiar nu ma bucur de raul altuia, sincer.

Orice tragedie inseamna un cutremur in sistem, ocazie de a constata pe viu ca lucrurile nu stau ca in aplicatiile/exercitiile demonstrative, nu sunt stegulete, baloane, televiziuni si oficialitati invitate, ci cu totul si cu totul altceva - fum, durere, sange, tipete, haos, chiar moarte... Un motiv de a se revedea procedurile de interventie, de recuperare a victimelor, de dotare cu trehnica, de echiparea individuala... cate si mai cate. Desigur ca ar fi contat mult si know-how-ul in asa situatii de la alte structuri similare din tarile vizitate cu atata frenezie de Nemes+Zamfir, acum de Dragne+Visan, dar... cine sa-i intrebe ceva?

[ Edited Fri Nov 06 2015, 07:01PM ]
Back to top
Klaus
Fri Nov 06 2015, 07:10PM
Registered Member #3279

Cate-un pic, pic, pic, pana n-o mai ramanea nimic... din Dudus.
Btw, o fi apucat sa-si scrie raportul de pensionare?

LINK

#Colectiv: Drapelul țesut cu fir de șpagă (II). Lista firmelor care au dat bani pompierilor. De ce tace Raed Arafat?

De ce au fost puși Antonina Radu și George Matei să culeagă sponsorizări în loc să-și facă treaba de control? De ce tace Raed Arafat de vreme ce fundația SMURD e și ea printre sponsori?

Mari companii de servicii publice precum Apa Nova și GDF Suez.

Toată floarea cea vestită a hipermarketurilor, de la Billa la Kaufland și de la Lidl la Carrefour.

Sutele de magazine din lanțul Mega Image. Dar și Asociația Dedeman. Plus Magazinul Unirea Shopping Center.

Sau firma UTI a lui Tiberiu Urdăreanu și SC Niro a lui Nicolae Dumitru ”Niro”.

Toate acestea și multe altele au sponsorizat Asociația pompierilor din Dealul Spirii. ”Au făcut-o de bunăvoie, cu cît a putut fiecare să ajute”, explică, în detaliu și netulburat, chiar promotorul sistemului, colonelul Stelian Duduș, fostul șef de pînă în 2015 al celei mai mari unități de pompieri din țară.

”Mai bine adunai sponsorizări pentru o Asociație privată, bani de care știai că vei beneficia și tu, în loc să strîngi amenzi pentru buget, că leafa tot aia ți-o dădea!” Pompier de la ISU București

Mai bine așa.

”Mai ales că șeful îți fixa normă la sponsorizări!”, întăresc oamenii din interior.

Una dintre listele cu sponsorii ISU publicată în revista Asociației Dealul Spirii

Și uite așa și-au făcut socoteala cei 96 de inspectori care, în 2014, în numele prevenirii incendiilor, au bătut Bucureștiul ca să dea avize, autorizații și să controleze firmele, cluburile, magazinele și mall-urile.

”Noi sîntem o structură militarizată, a Ministerului de Interne, ordinul nu se discută, se execută. A fost nevoie de sponsorizări, le-am adus!”, întărește o sursă.

Rezultatele se văd lesne în cifre.

Pe vremea sponsorizărilor 2010-2014, amenzile au fost mult mai mici decît în 2015, cînd sponsorizările au încetat, după ce noua conducere a ISU a avut nevoie de o ședință cu defibrilatoarele pe masă.

3,6 milioane de lei cumulează amenzile date de ISU București-Ilfov în primele 9 luni ale lui 2015

1,4 milioane de lei cumulează amenzile ISU București și ISU Ilfov în cele 12 luni ale lui 2014

”Hai s-o spunem pe aia dreaptă! Nu amenzile ne interesau. Pe vremea lui Duduș, ori aduceai sponsorizări, ori erai incompetent”. Acum, oamenii din interior reclamă o înăsprire a sistemului din unitate. Și alte probleme. ”Credeți-ne, sînt mai multe lucruri în neregulă”, zice ei.

Care sînt lefurile inspectorilor-pompieri? Un tînăr abia intrat în sistem ia în jur de 2.000 de lei, iar un șef de tură ajunge la 3.000 de lei.

”Oamenii trebuie să știe adevărul. În București și Ilfov noi avem înregistrate 40.000 de obiective. Cu 60 de oameni la control, cîți sînt acum, la cîți ani îi vine rîndul unui obiectiv să fie controlat?” Pompier de la ISU

La școli, spitale și marile magazine, autorizările s-au făcut cu prioritate.

Dar sînt unele destinații unde rata de autorizare este dramatică. Grădinițele particulare de pildă.

450 de grădințe particulare sînt în București și Ilfov, dintre care doar 2 sînt autorizate!

Politizarea conducerii este altă problemă reclamată de oameni. ”Colonelul Duduș a avut proptele politice clare. Întrebați-l!”.

Domnule colonel Duduș, e adevărat că la un moment dat a venit un control de fond de la IGSU?
Da, la finalul lui 2010. Dar care-i problema?
Și au plecat într-o zi?
Stați să vă explic.
Au plecat într-o zi?
Într-o zi sau două, nu știu exact.
Fără să facă controlul.
Da, e corect că nu l-au făcut. Dar l-au făcut după aceea, în 2011, la cîteva luni.
Și de ce i-au retras imediat superiorii dumneavoastră pe cei de la control? E adevărat că ați sunat la ministrul Igaș și s-a rezolvat?
Au fost niște probleme, e adevărat.
Ce probleme?
Veniseră cu scop clar ca să mă dea jos. Și nu mi s-a părut normal să se facă un control cu dedicație. Repet, au făcut apoi controlul fără probleme.
Apropo de sponsorizări, e adevărat că s-au primit și mașini?
Da, Dacii Logan care au fost colantate și transformate în mașini de intervenții. Nu ne-am plimbat cu ele. Nu știți că și la poliție au fost sponsorizări cu BMW-uri?

Nu caută nimeni un vinovat, că lucrurile sînt mult mai complicate, ca în orice colectiv imens de oameni, peste 3.000 de pompieri, supuși stresului, restricțiilor, pasiunii și intrigilor care nu lipsesc între bărbați puternici și femei curajoase. Oameni care muncesc în ture de 24 cu 48.

Adică muncesc o zi plină, de 24 de ore, și se odihnesc două, înainte de a reveni iar pentru 24 de ore nonstop. ”Înainte, programul era de 24 cu 72. Cei de la SMURD au și ei același program, de 24 cu 48, e greu și e demotivant”.

Nu cumva pasați totul la colonelul Duduș? ”Poate aveți dreptate. Dar, pe de altă parte, e normal ca un corp de pompieri să fie condus de un om impus politic?”.

”Cînd o unitate de pompieri e condusă de un om care n-a trecut în viața sa prin fum la intervenție se petrec lucruri anormale. Asta înseamnă politizare” Pompier de la ISU București-Ilfov

”Sponsorizările de la firme nu erau mari, dar, într-adevăr, ele acopereau celelalte scopuri ale organizației, nu întrajutorarea”, spune cineva. Sînt peste 60 de firme din Bucuești și Ilfov care au cotizat, inclusiv pentru cei 22.000 de lei cu care a fost cumpărat drapelul cu fir de aur al unității. ”Pentru că MAI a aprobat și nu ne-a mai dat bani”.

Dar cît erau sponsorizările de la firme? ”80% dintre ele destul de mici”. Ce înseamnă mici? ”1.500 de lei, să zicem”.

Banii adevărați, pretind oameni care cunosc cum merge organizația, se strîng din cotizații. Pentru o singură Asociație, ”Dealul Spirii”, oamenii plăteau o cotizație lunară de 15 lei, acum de 17 lei. Sînt 2.400 de membri. Achită o sumă asemănătoare și la cealaltă asociație.

80.000 de euro pe an aproximativ se strîng din cotizații la Asociația ”Dealul Spirii” a Capitalei

Și atunci de ce se mergea pe sponsorizări minore, dacă se adunau bani necesari pentru tratamente și ajutoare? ”Cam 7.000 de euro pe lună cheltuim cu întrajutorarea”. Cheltuiesc cu problemele sociale și medicale cam cît strîng. Mai bine așa decît să bată în porți la cei controlați. Dar alt calcul, conform Ministerului Finanțelor, semnalat de un cititor vorbește de o sumă de 10.000 de euro pe lună care nu se explică din cotizații. Erau sponsorizări de 120.000 de euro pe an?

Oricum, de ce o făceau? Și ce s-a întîmplat la clubul Colectiv? Și de ce tace Raed Arafat, cel căruia i se subordonează, în final, ISU? Nu știa nimic de acest sistem de sponsorizare?

Fundația SMURD este una dintre cele care au sponsorizat și ele ISU. Cînd românii au trimis banii la fundația SMURD nu s-au gîndit că acești bani ajung ca să se plimbe șefii ISU prin lume.

”În acest moment, sînt declarațiile celor trei administratori reținuți de la Colectiv versus declarațiile Antoninei Radu și ale lui George Matei, cei doi oameni de la noi”, spune un coleg al celor doi. Administratorii spun că cei doi au fost și în septembrie 2014 în control, dar și mai tîrziu. Antonina și George zic că n-au fost în viața lor la clubul Colectiv.

”Ceva e clar. Oficial, clubul nu există în baza de date a ISU. Nu există nici un raport de control al celor doi. Dacă s-a întîmplat altceva, fiecare să răspundă”Pompier de la ISU

Între timp, la ISU a descins DNA. Vrea să vadă dacă există rapoarte de control de la clubul Colectiv. Și pune întrebări inclusiv legate de sistemul de sponsorizări.

Am avut o zi avans cînd am publicat! Uite de aia nu sînt utili ziariștii în guvern, ci în ziaristică.

Mai bine.

[ Edited Fri Nov 06 2015, 07:16PM ]
Back to top
Klaus
Fri Nov 06 2015, 08:50PM
Registered Member #3279

La Drapelul țesut cu fir de șpagă (I) Tolontan pune un link UPDATE: Pe forumul pompierilor au fost postate pasaje clare din care reiese că acționarii clubului le vorbesc procurorilor despre mai multe întîlniri între ei și cei doi inspectori de la ISU. cu semperfidelis.ro drept link. Care pasaje clare, cred ca se face o confuzie, aici nu am citit decat preluari din ce a aparut in presa electronica, cu eventuale adnotari!
Eu traiam cu impresia ca Forumul pompierilor este, totusi, forum pompierii info LINK , cu alta anvergura si structura, axat strict pe problemele specifice lor, in timp ce thread-ul pompieri... initiat de @Parvu Florin, din sectiunea MAI de pe semperfidelis.ro, este mai generalist, unde, fara suparare, mai vorbim/scriem de una-alta, sau, vorba iepurasului intrebat de leu ce face - Imi curat pusca si vorbesc prostii...
Back to top
2 User said Thank to Klaus for this Post :
 Cristian2002 (07 Nov 2015, 01:36) , Homefire (08 Nov 2015, 06:35)
Boribum
Fri Nov 06 2015, 10:03PM
boribum
Registered Member #2395

Am aflat si eu o chestie care e nostima : adica drapelul de lupta si-l fabrica fiecare unitate,asa,cum vrea si poate ? Într-un fel,e bine : nu stiu daca se mai practica jocurile alea cu minarea/sustragerea drapelului de lupta (nu cred,mai ales la pompieri) dar daca fiecare poa' sa-si faca altul...pam-pam,poti sa-l iei,ca-mi fac altul ! Foarte dragut

P.S Cica "l-am facut asa,mai mic..." . Sa râzi,sa plângi... ?
Back to top
bushes
Sat Nov 07 2015, 07:01PM
VIVA LA CORRUPCION !
Registered Member #4517

sa plingi ...

Klaus wrote ...

@bushes - sa inteleg ca toti banii dati de tine in folosul unitatii ii socotesti drept taxa de protectie?

un top de hirtie, pixuri, detergent , piese pe la masini si o gramada de alte rahaturi sint necesitati imediate fara de care nu-ti poti desfasura activitatea ; drapel cu fir de aur sau excursiile in brazilia sau aiurea (in scop profesional )ale unora si altora nu stiu daca se mai incadreaza in acest capitol

as fi curios cite societati care au dat sponsorizari, au fost si amendate .si cu cit ...

[ Edited Sat Nov 07 2015, 07:02PM ]
Back to top
Coffeeman
Sat Nov 07 2015, 09:51PM
Glamdring
Registered Member #2685

Unii au cautat "sponsorizari" pentru a plati acele FAS-uri, de unde au luat bani pentru excursii prin lume, altii merg cu costumele rupte la interventii...
Deh, autospeciala trece, multimea aplauda, fraierii trag...aia tot pe scaune calde stau.

[ Edited Sat Nov 07 2015, 09:51PM ]
Back to top
1 User said Thank to Coffeeman for this Post :
 Cristian2002 (08 Nov 2015, 03:21)
Pârvu Florin
Sat Nov 07 2015, 10:29PM
Iubesc Romania cu o ura adanca ! Fiindca nu este asa cum ar trebui sa fie! Asa cum poate sa fie!

Registered Member #1287

Status: Exasperat de imposibilitatea de a posta comentarii pe agendapompierului.ro

Un coleg a plecat la Ceruri
LINK

.... sau poate la un metru-doi sub pământ...

S-ar putea să greșesc, nu le-am ținut inventarul exact, dar cred că e al șaselea-al șaptelea pompier de la ISU Dâmbovița mort în ultimii nouă ani "din cauza unei boli necruțătoare" , sintagama folosită îndeobște pentru cancer.

Poate se trezește totuși cineva și înțelege importanța controlului medical periodic, control care nu s-a făcut niciodată la ISU Dâmbovița.

[ Edited Sun Nov 08 2015, 12:26AM ]
Back to top
2 User said Thank to Pârvu Florin for this Post :
 Cristian2002 (08 Nov 2015, 03:21) , Homefire (08 Nov 2015, 07:01)
bushes
Sun Nov 08 2015, 06:45PM
VIVA LA CORRUPCION !
Registered Member #4517

iar tolontan

POMPIERII AU AUTORIZAT FIRMA CARE A PUS ARTIFICIILE LA COLECTIV SĂ FACĂ UN SHOW PIROTEHNIC PE NAȚIONAL ARENA , STADION PE CARE TOT POMPIERII NU L - AU AUTORIZAT !

Pe un stadion unde spectatorilor li se iau brichetele la intrare, au avut loc următoarele evenimente:
UNU. 23 mai 2014, 38.000 de oameni în tribune.
FRF organizează finala Cupei României, dintre Steaua și Astra. Spectacolul pentru sponsorul Timișoreana îl face firma de marketing sportiv SEG. Ei îi angajează pe cei de la Golden Ideas Fireworks Artists pentru un spectacol pirotehnic. Golden Ideas este aceeeași firmă care a organizat show-ul fatal de la Colectiv, în urma căruia patronii Daniela Niță și Cristian Niță sînt astăzi arestați.
Discuție cu un oficial din Primăria Capitalei:
Cine trebuia să obțină autorizațiile pentru spectacolul cu artificii de la finala de Cupă?
Organizatorii, FRF sau SEG. Nu știm exact. Cert e că, din informațiile noastre, ele au fost acordate de către pompieri.
Adică cei de la ISU au autorizat în 2014 un spectacol pirotehnic pe un stadion neautorizat?
Da! Asta apropo de ipocrizie. Pe acest stadion au venit aproximativ 4 milioane de oameni, la toate evenimentele găzduite de la inaugurare. Nici unul n-a pățit nimic. Iar acum sîntem obligați să închidem stadionul. Foarte bine, am făcut-o. Dar să discutăm și despre responsabilități, că noi ne-am străduit cu zeci de dosare ani de zile să obținem autorizația.
128
de meciuri, concerte și acțiuni electorale, au avut loc de la inaugurarea de acum 4 ani pe Național Arena fără autorizație de la pompieri
Mai multe părți dintre cele implicate atunci au sesizat că, deși materialul din care e făcut membrana acoperișului, de fapt ambele membrane, și cea care acoperă tribunele și cea a acoperișului rabatabil, este neomologat în România, pompierii au eliberat autorizațiile de la ISU ca să dea cu artificii în stadion!
Iar stadionul a fost în întregime închis, cu acoperișul tras!
”Tema e simplă: se poate autoriza un spectacol pirotehnic într-o unitate ea însăși neautorizată?!”
— Oficial din Primăria Capitalei
”Răspunsul este următorul: da, se poate da avizul dacă există o legătură între ISU București și patronii Golden Ideas, una dintre firmele agreate de pompieri!”
— sursă a Gazetei
Discuție cu cineva de la SEG:
Cine a luat aprobările de la pompieri pentru finala Cupei României din 2014?
Nu noi, ci furnizorul nostru tradițional pentru spectacolului pirotehnic, firma Golden Ideas.
Au avut sigur autorizație?
Fără discuție! De altfel, autorizația se prezintă cu mai multe zile înainte, apoi la ședința tehnică, unde vine jandarmii și cei de la ISU, și o verifică și pompierii care sînt prezenți la meci.
Cum erau cei de la Golden Ideas?
La acțiunile noastre, impecabili. Știm că poate suna ciudat în aceste zile, dar acesta este adevărul. N-am avut niciodată nici o problemă, Cristi Niță și echipa lui erau niște profesioniști.
”Spectacolul de la finala Cupei n-a fost cine știe ce. S-au pus artificii, dar ele nu s-au înălțat prea mult de la gazon”
— Organizator al evenimentului
DOI. 20 mai 2015, 16.000 de oameni în tribune.
LPF organizează finala Cupei Ligii între Steaua și Pandurii Tg Jiu. Spectacolul pirotehnic pentru sponsorul Adeplast îl aduce o companie din Germania, aceea care a făcut spectacolul de la festivalul de muzică UNTOLD de la Cluj.
”50.000 de euro a primit firma din Germania și a fost un show grandios”, spune cineva de la Ligă. Ca și în cazul finalei Cupei României, nemții sînt cei care au obținut aprobările de la ISU.
3.000 de focuri
care au ajuns pînă la acoperiș s-au tras la finala Cupei Ligii
De data asta, spectacolul durează 20 de minute și ridică artificiile, într-un snop impresionant, pînă la acoperiș. Se luminează tot cartierul. Evenimentul este descris de un oficial al Ligii Profesioniste de Fotbal:
Au avut autorizația de la pompieri?
Bineînțeles! Le-am verificat și noi, am văzut ștampila de la ISU. Gîndiți-vă, pompierii erau de față, nu se putea face nimic fără ei.
Spectacolul de explozii și artificii a fost atît de mare?
Probabil cel mai mare care a avut loc pe Național Arena vreodată. De altfel s-a făcut o repetiție cu o zi înainte. Pe noi, la Ligă, ne interesa, cum se vor încadra în timp, dar au fost și pompierii, pe care i-a interesat aspectul pirotehnic al evenimentului.
După meci, poliția a sechestrat echipamentele pirotehnice! Dar totul a rămas secret.
Show-ul pirotenic de la Cupa Ligii a fost atît de strălucitor și de luminos, iar artificiile au urcat atît de sus încît la final a venit Poliția!
”Da, e adevărat, susține o sursă a ziarului, cei de la poliția Capitalei au venit și au sechestrat echipamentele firmei! Le-au controlat ca să vadă cu ce muniție și cu ce calibru de artificii s-a tras pentru că polițiștilor li s-a părut periculos, fără să se gîndească nimeni că stadionul era neautorizat la incendii. Abia după cîteva ore, le-au eliberat echipamentele, lămurindu-se probabil că nu a fost nimic în neregulă”.
Patronii Golden Ideas sînt reținuți, procurorii susținînd că ei au încercat să șteargă date despre spectacolul pirotehnic din Colectiv.
Care este legătura dintre Golden Ideas și unii dintre șefii de la ISU?
Există mai multe mărturii din interiorul sistemului care vorbesc despre complicități sistematice între ISU și anumite firme.
”Există firme preferate în materie de pirotehnie și există firme preferate dintre cele care obțin autorizațiile. Adică, dacă te duci de capul tău ți se refuză autorizația. Ți se sugerează o anumită firmă , iar acea firmă îți obține ca prin minune, foarte repede, autorizația”, spune chiar un pompier.
Acum cîteva luni a existat un episod straniu, care pun pe aceeași pagină ISU și Golden Ideas.
Cînd nemți care urmau să facă showul pirotehnic de la Cupa Ligii au depus cerere la ISU, imediat cineva s-a interesat în lumea fotbalului ce e cu ei. De unde sînt, cine sînt, dacă au aviz de la pompieri?
Cei care puneau întrebri era chiar patronii de la Golden Ideas, care aflaseră de la pompieri.
Contactat, șeful ISU București, colonelul Mihai Guță a spus că ”îmi amintesc parcă de meciul din 2015, dar eu nu am fost la el. Din cîte știu, s-a dat cu artificii reci”. Dar s-au înălțat pînă la acoperiș! ”N-am fost acolo, credeți-mă, de regulă acordul se dă de către noi, dar și de către poliție”. Șeful ISU a spus că mai multe se pot afla de la colonelul Aldoiu, șeful Inspecției de prevenire.
Întrebat dacă știe să existe vreo legătură privilegiată între oameni din ISU București-Ilfov și Daniela Niță și Cristian Niță, patronii de la firma Golden Ideas, colonelul Guță a spus: ”Nu am auzit de această firmă. Eu am 3.000 de oameni în subordine. Nu pot ști ce face fiecare”.
Dialogul cu Giani Aldoiu , șeful de la Inspecția de prevenire:
Domnule colonel Aldoiu, ați dat acordul pentru spectacolul pirotehnic de la finala Cupei Ligii din mai 2015?
Nu am documentele acum la mine, e duminică. Dar o să mă uit luni și să voi informa exact. Îmi amintesc că a fost ceva și pentru că s-au înălțat pînă la cub la următorul, n-am mai dat următorul aviz.
Haideți să vorbim, vă rog, despre ce ați dat, nu despre ce n-ați dat.
O parte a acordului îl dăm noi, cealaltă parte, poliția.
Flăcările, artificiile și fumul s-au ridicat pînă la acoperișul acela neacreditat, o să vedeți imaginile. E logic ca pe un stadion fără autorizație să autorizați un show pirotehnic?
Aveți perfectă dreptate!
Vă întreb altfel. Dacă e OK ce s-a întîmplat pe Național Arena, ați fi dat autorizație pentru showul pirotehnic de la clubul Colectiv că și ăla era neautorizat, ca și stadoinul?
E o inepție, de acord. Dar ea vine din legea 4. Asta e părerea mea, că nu e normal, dar e doar o părere, în rest aplicăm legea. Am semnalat asta.
Cui?
La IGSU, dar n-am primit nici un răspuns.
Dar pompierii care erau acolo de ce n-au făcut nimic?
Ei sînt acolo ca să minimizeze riscul.
Adică stați să dea întîi foc la stadion și interveniți după? Unde e prevenirea? Ați auzit de firma Golden Ideas? Ei au organizat un show în 2014.
Nu, habar n-am cine e frima Golden. Noi, cei de la comandă, sîntem noi la IPU București. Dacă mă întrebați acum dacă un inspector are relație cu o firmă, sincer, nu știu să vă spun. Dar, revin, mă voi uita în documente și voi reveni luni.
Și cum a fost pînă la urmă la finala Cupei Ligii din 2015?
Din ce am înțeles, preliminar, ei au făcut altceva decît au declarat cu o zi înainte! Iar eu legal nu pot interveni nici în timpul și nici nu pot aplica sancțiuni după.
Domnule colonel, dacă ăia dădeau cu tunul nu interveneați?
Eu sînt un tip incomod, dar vă spun adevărul: de multă vreme am zis asta, că sîntem trimiși acolo fără să putem lua nici o măsură coercitivă ceea ce nu e deloc în regulă!
Back to top
1 User said Thank to bushes for this Post :
 Cristian2002 (08 Nov 2015, 19:55)
Terentius
Sun Nov 08 2015, 07:05PM
Terentius
Registered Member #2186

@bushes: care e treaba cu ordinul la care faceţi referire, "ordinul cu denigrarea in online"? Cred că mi-a scăpat ceva din discuţie.

[ Edited Sun Nov 08 2015, 07:08PM ]
Back to top
Pârvu Florin
Sun Nov 08 2015, 07:18PM

Registered Member #1287

Vă întreb altfel. Dacă e OK ce s-a întîmplat pe Național Arena, ați fi dat autorizație pentru showul pirotehnic de la clubul Colectiv că și ăla era neautorizat, ca și stadoinul?
E o inepție, de acord. Dar ea vine din legea 4. Asta e părerea mea, că nu e normal, dar e doar o părere, în rest aplicăm legea. Am semnalat asta.
Cui?
La IGSU, dar n-am primit nici un răspuns.

WTF??????????????????

Adjunctul inspectorului șef al ISU București-Ilfov a făcut un raport către conducerea IGSU la care n-a primit nici un răspuns???
Vorba lui Boribum, nici nu ști ce să faci, să râzi sau să plângi...
La ce să se mai aștepte pompierul Vasilică de la Văscăuții din Deal dacă ce am citit mai sus e adevărat?

Imi permit să readuc în atenția cititorilor acestui topic un articol pe care l-am scris în urmă cu aproape doi ani. LINK
Din păcate, un răspuns la ultima mea întrebare a fost dat în urmă cu nouă zile, dureros răspuns...

@Terentius
Astă iarnă, după schimbarea programului de lucru al pompierilor de la intervenție, urmând evident în mediul online o explozie a exprimării nemulțumirii lor, onor conducerea IGSU a emis un ordin prin care li se interzicea oamenilor să posteze pe site-uri și rețele de socializare opinii care pot pune instituția într-o lumină nefavorabilă. Subiectul s-a discutat pe acest topic la momentul respectiv, și cu puțin efort, pe cine interesează poate găsi mai multe informații.

[ Edited Mon Nov 09 2015, 03:28AM ]
Back to top
Fire Angel
Mon Nov 09 2015, 08:49AM
Registered Member #10110

Parvu scuze ca te deranjez.. Am o intrebare .. De azi cei ce baga pe desca pe zi seara baga pe ambulanta .. Seful nostru a spus ca datorita plangerilor noastre ceea ce e neadevarat s-a facut asa progeamul si cica e pe 6 luni .. Dupa aceea mai vad ei daca se continua sau nu. Acum intrebarea e .. Nelegal stiu ca e deoarece nu ne-a intraevat nimeni si pe noi ce si cum la fel cum a fost si cu programul.. Ce pot face eu ??
Back to top
Klaus
Mon Nov 09 2015, 09:55AM
Registered Member #3279

Sa mai zica cineva ca IGSU nu este pres in fata lui Arafat. Asta este modelul ales de Arafat - 120 ture de 24 ore/an. Ca din legea romaneasca rezulta altceva, ca nici la francezi nu este uniform acest model, ca nu se compara salarizarea de la francezi cu ce este la noi... neah, Arafat are o fixatie - 120 ture de 24 ore/an. Ati inteles ca nici 94-98 ture/an nu sunt destule, ca trebuie 120???
Prevad o avalansa de procese incepand din februarie 2016, pompierii fiind militari si neavand dreptul la sindicat...
Asta daca nu se aplica dictonul romanesc - Mamaliga nu explodeaza. Daca va fi asa, pompierii isi merita soarta

De la Dante citire - ce scrie deasupra intrării în Infern: Lasciate ogni speranza, voi ch'intrate sau, mai pe romaneste, Lăsați orice speranță, voi cei care intrați.

LINK

RAED ARAFAT, dezvăluiri pe Facebook despre sponsorizările de la SMURD

...
De fapt cei care s-au suparat cel mai mult erau cei pentru care activitatea de pompier era a-doua meserie venind o zi si avand trei libere. Acum se lucreaza 24 cu 48 pastrand 5 - 8 perioade de cate 5 zile lbere pe langa concediu. La Paris Pompierii Militari au 120 de ture de 24 ore / an iar in Romania suntem la 94-98 de ture. Intaintea schimbarii eram la 71-74 de ture pe an ce genera o deficienta mare de personal in cadrul turelor. Specialistii in resurse umane au analizat bine acest program de lucru si considera ca acesta respecta toate regulile codului muncii care prevede exceptii clare pentru structurile militare si cele de urgenta", a scris Raed Arafat pe Facebook.

[ Edited Mon Nov 09 2015, 11:26AM ]
Back to top
Go to page
  <<        >>   

Jump:     Back to top

Syndicate this thread: rss 0.92 Syndicate this thread: rss 2.0 Syndicate this thread: RDF