Proiect SEMPER FIDELIS
  • Prima pagina
  • FORUM
  • Despre noi
  • Statut
  • Galeria foto
  • Download-uri

Remember me      Forgot password?    Signup

Forums

Proiect SEMPER FIDELIS :: Forums :: Securitate nationala :: MAI

<< Previous thread | Next thread >>
pompieri....
Go to page
  <<        >>  
Moderators: ex-ad, colonelul, echo, truepride, dorobant, spk, Radu89, Pârvu Florin, justme, Mihais, Resboiu
Author Post
mereu _loial
Sat Nov 28 2015, 05:20PM
Registered Member #3545

Am impresia ca treaba cu restructurarea e o pastila aruncata ,in genul: nu va convine 24/48? Lăsa ca va dam noi tema de gândire ,ca se poate si mai rău...Si de altfel, daca chiar e vorba de dat iar afara ,mai bine închideți naibii șandramaua si gata!Sa rămână ambulantele roșii, in rest fiecare localitate pe cont propriu si gata, cel puțin sa știm ce avem de făcut!
Back to top
3 User said Thank to mereu _loial for this Post :
 Coffeeman (28 Nov 2015, 18:42) , Klaus (28 Nov 2015, 19:17) , joker (28 Nov 2015, 20:13)
Coffeeman
Sat Nov 28 2015, 06:42PM
Glamdring
Registered Member #2685

Ai o lada de bere de la mine:)
Back to top
1 User said Thank to Coffeeman for this Post :
 joker (28 Nov 2015, 20:13)
AlxFireX
Sat Nov 28 2015, 06:54PM
Registered Member #10139

Si de la mine una!
E incredibil cum incearca unii sa rezolve problemele in tara asta, indiferent de culoarea politica, sau fara...
Dupa o nenorocita de tragedie se gasesc unii sa dea cu biciul in stanga si in dreapta pt a arata ce??
Ca asa se rezolva treaba, ca sa pice ei bine, sau ca au bilute mari??
Si o sa suferim tot cei mici, palmasii asa cum a fost si cu cativa ani in urma
Back to top
Klaus
Sat Nov 28 2015, 07:30PM
Registered Member #3279

Pompieri, stati linistiti, Arafat lucreaza...

LINK

Raed Arafat: Nu mi s-a cerut să dau afară angajaţi din ISU

Secretarul de stat Raed Arafat a declarat, pentru MEDIAFAX, că nu i s-a cerut să dea afară angajaţi din inspectoratele penstru situaţii de urgenţă (ISU), contar informaţiilor apărute în presă potrivit cărora 1.000 de pompieri riscă să îşi piardă locul de muncă.

Contactat de MEDIAFAX, Arafat a arătat că are de făcut un plan de reformă şi restructurare la ISU, la solicitarea premierului Dacian Cioloş, dar nu i-a cerut nimeni să dea afară oameni.

În presă au apărut informaţii conform cărora, în urma solicitării planului de restructurare, 1.000 de pompieri riscă să rămână fără loc de muncă.
Back to top
bushes
Sat Nov 28 2015, 07:31PM
VIVA LA CORRUPCION !
Registered Member #4517

Pai si cine vrei sa plece.aia care-ti fac actele de lichidare?
N-o sa moara nimeni de foame,la firma lui udor se angajeaza cu 1100 plus bonuri de masa,program lejer 24/48 ....trai neneaca....

Back to top
Root
Sat Nov 28 2015, 08:03PM
Registered Member #4834

Sansa noastra este Arafat . Si uite asa in cateva zile toti pompierii o sa ii multumeasca pentru sansa de a ramane in sistem si o sa asteptam luna februarie cand poate ,cine stie, sa trecem la 24/24 multumiti fiind ca totusi mai avem un job,:)))))
Back to top
2 User said Thank to Root for this Post :
 joker (28 Nov 2015, 20:13) , Coffeeman (28 Nov 2015, 22:58)
WhitePawn
Sat Nov 28 2015, 08:55PM
Registered Member #10520

Buna seara! Am si eu o nelamurire, cu privire la postul de paza si la modul de executare. In unitate se practica in felul urmator...militarul face trei ore paza trei "liber", in acelasi timp este incadrat si pe autospeciala, avand sansa sa mearga la interventie. Se poate, din punct de vedere legal?
Back to top
AlxFireX
Sat Nov 28 2015, 09:28PM
Registered Member #10139

bushes wrote ...

Pai si cine vrei sa plece.aia care-ti fac actele de lichidare?
N-o sa moara nimeni de foame,la firma lui udor se angajeaza cu 1100 plus bonuri de masa,program lejer 24/48 ....trai neneaca....

Nu ma refeream doar la plecat , ci cum se pune problema in general in ultimul timp.
Si da, este posibil sa plece si din aia ,dar nu asta este solutia
Back to top
Klaus
Sat Nov 28 2015, 09:45PM
Registered Member #3279

Butonand in diagonala am dat la B1TV peste interviul luat lui Arafat de Andronic - Lumini si umbre.
Nu stiu cat am pierdut, dar din ce a zis Arafat acolo lucrurile sunt mai nuantate... Nici macar despre prevenire nu s-a mai exprimat atat de transant, a avut puterea (zic eu) sa sustina in continuare ca @Colectiv nu exista in baza de date a ISUBIf, iar solicitarea Emagic a fost facuta in nume propriu, pomenind de @Colectiv, si ca mai pot fi si altfel de solicitari similare. Care toate se inregistreaza dupa cine face solicitarea, nu dupa ce scrie in text. A mai zis ca pompierii de la prevenire vor merge numai in uniforma la controale si ca sponsorizarile nu vor fi interzise, chiar daca prevenirea face control si vor exista suspiciuni de influentare a activitatii, contrazicandu-l pe judecatorul care a stabilit ca este incompatibila activitatea de control cu sponsorizarea. Si a dat exemplu de Enel si E.On (fara a le numi direct), care au sponsorizat institutia, dar nu s-a pus vreodata problema ca filialele lor sa fie controlate PSI mai bland, din acest motiv. Si despre actul de control cerut de tolo.ro (cu vehementa) a zis ca este unul nedestinat publicitatii, in general aceste acte continand informatii si consideratii de uz intern, plus aspecte privind activitatea unor persoane. Actul respectiv va fi dat publicitatii dupa anonimizarea pasajelor care nu se pot publica.
Despre 2 job-uri a cam scaldat-o, dand ca exemplu cum unii paramedici practicau aceeasi meserie si in privat, si era deranjat ca nu stia cu ce vin ei de acolo, ca pot iesi din procedurile specifice SMURD. Nu am auzit nimic despre regimul de 24/48.
Nu va renunta la mentinerea sistemului de urgenta sub autoritatea statului, spunand ca privatul este axat pe eficienta, iar statul pe rezilienta, lucruri incompatibile.
Una peste alta, are darul de a te duce cu vorba, specifica partii de lume de unde vine - si ei, si vecinii lor, au talentul de a-ti face capul mare si sa cumperi ceva care ajuns acasa constati ca nu aveai nevoie.

Sper sa apara si in varianta letrica, si atunci se pot analiza mai in amanunt cele declarate.

Daca ar avea sange in instalatie, vorba lui Igas, la reorganizare sa-i propuna lui Ciolos ca IGSU sa devina Departament, Directorat, Agentie, ce-o fi, de sine statatoare, sub directa atarnare de primul ministru, fara sa mai depinda de MAI. Daca face asta imi schimb nick-ul in Raed .
Aha, un ciot este aici - LINK , link din LINK

[ Edited Sat Nov 28 2015, 10:03PM ]
Back to top
firefly
Sat Nov 28 2015, 10:06PM
Registered Member #10522

@Klaus: "De la o activitate tolerata, mai apoi acceptata, iata ca s-a ajuns ca aceasta structura, SMURD, sa paraziteze IGSU-ul, ba mai mult, sa-l subordoneze." As merge chiar mai departe si as spune ca acest SMURD a ajuns sa canibalizeze IGSU-u'.
@Klaus: "Btw, si altadata IGSU era copilul vitreg al MAI, fiind pasat spre coordonare catre diversi secretari de stat (de, sa nu deranjeze ministrul), gen Dobre, Vifor (sau Gligor? - un tinerel care trebuia sa se uite in CI sa vada cum il cheama...), mai era unul de la Galati, dar nu mi-l amintesc..." - Sa nu-l uitam totusi pe maretul Constantin Catalin Chiper
@mp23: vis-a-vis de comentariul domnului Arafat ca statul IGSU ar fi prevazut 42000 de mii de functii.. dragut ar fi fost sa detalieze la ce moment prevedea statul numaru' ala de functii.. inaintea inceperii profesionalizarilor din 2006, 2007 si.. 2008 teoretic. La momentul ala, SMURD era o notiune mai mult teoretica in marea majoritate a ISUJ. De ce nu vorbeste mesia al nostru despre faptul ca extrem de putine dintre acele 42000 de functii erau destinate puisorului sau. Si in consecinta despre faptul ca din cei aproximativ 33000, cati am fost in momentul de maxim, pe langa pierderile pe cale mai mult sau mai putin naturala (vezi reorganizare s.a.) s-au pierdut destul de multicei pentru a incadra taxiurile dansului. Fara a lua in calcul adaosurile la misiunea IGSU prin largirea conceptului de situatie de urgenta si eventual imbogatirea dotarilor cu tehnica de interventie care mama ei.. e incadrata, cel putin ce cunosc eu, in destul de multe cazuri cu un echipaj la 2-3 ASp.
Si inca ceva: de ce in bombasticele bilanturi ale IGSU isi trantesc caramizi in pieptuturi cum ca statul de organizare este in proportie de 90 si x% full? Si noi, asemenea unui anumit organ in prezenta apei reci, aparent tindem sa intram la apa
Back to top
1 User said Thank to firefly for this Post :
 mereu _loial (28 Nov 2015, 22:18)
mereu _loial
Sat Nov 28 2015, 10:26PM
Registered Member #3545

Nu putea Dl.arafat sa fie mai nuanțat in primele declarații de după tragedie? Acum răul e făcut, anatema a fost aruncata asupra pompierilor...suntem niste paria ,spăgari si incompetenți..Ati observat reacțiile populației in ultimul timp,înverșunarea cu care ne acuza ca ajungem in nu stiu cat timp la incendii, dezorganizarea ,etc...Pacat...
Back to top
3 User said Thank to mereu _loial for this Post :
 Klaus (28 Nov 2015, 22:27) , Coffeeman (28 Nov 2015, 23:01) , Cristian2002 (28 Nov 2015, 23:07)
firefly
Sat Nov 28 2015, 11:07PM
Registered Member #10522

@mereu_loial
Citez: "Dar sistemul bugetar nu poate fi atât de sus, din punct de vedere al salarizării şi al veniturilor în mod deosebit, că e o mare diferenţă între salarii şi venituri, în raport cu sectorul privat, care produce banii din care trăieşte sectorul bugetar. Repet, e ca un om foarte gras şi mare, de 200 de kilograme, care stă în spinarea unuia de 50 de kilograme şi tot vrea când vede farfuria cu mâncare, tot acela gras vrea să mănânce, nu-i lasă nimic celui slab, în spatele căruia stă"
Suntem si noi aici, nu?
Oricum, mi se pare totusi mai putin decat intelept sa punem la suflet toate dejectiile orale ale micilor Hitler wannabe, care din spatele unui monitor arunca cu toata componenta lor chimica in stanga si dreapta ca venim cu bere in loc de apa in bazin si ca facem in general genocid de fiecare data cand ne preumblam prin tarisoara..
Pacat ca nu avem o persoana care sa ne apere constant imaginea.. poate doar pe Arafat
Pacat ca e nevoie de o persoana care sa ne apere imaginea. Dar daca incerc sa nu fiu naiv, imi dau seama ca suntem condusi de politicieni (era sa zic OAMENI politici) care au nevoie de imagine, implicit de presa.. si presa are nevoie de scandal. Si uite asa, vom fi tributari partii de cearsaf pe care se trezeste un Vasile Tuturiga (numele de scena al omniscientului Luis)
Dar eu stau linistit, Ciolos, atotcuprinzatorul tehnorobot ne va izbavi de cel rau. Amin
Back to top
mereu _loial
Sat Nov 28 2015, 11:27PM
Registered Member #3545

Nu era vorba de pus la suflet, indivizi care vorbesc cu răutate au fost din totdeauna, e vorba de ce fel se pune in scena toată răutatea asta.Despre Dl.doctor,eu cred ca el a încercat atunci sa ne scoată dar mai rău ne a băgat.Daca spunea doar atât,o sa analizam si o sa comunicam,deocamdată am făcut tot ce puteam face, era mai bine pentru toată lumea.Acum orice neica-nimeni e expert in situații de urgenta, chiar daca singura lui intervenție a fost când i s a înfundat chiuveta la baie...Judeca fara sa știe, se joaca cu soarta unor oameni care poate si au mâncat tineretea la intervenții când împărțeau un nomex patru inși..nu odată...bineînțeles...
Back to top
1 User said Thank to mereu _loial for this Post :
 firefly (29 Nov 2015, 00:56)
firefly
Sun Nov 29 2015, 12:56AM
Registered Member #10522

Dupa parerea mea un raspuns de genul "in curs de stabilire" nu ar fi ajutat la nimic. Pentru ca ar fi pus imediat doamne si domni jurnalisti, vectori de opinie de altfel, un cot pe masuta si revoltati si ciufuliti fiind ar fi zbierat ca din gura de sarpe "AUTORITATILE". A blama autoritatile este la mare moda (la concurenta cu selfie stick-u), si din pacate noi facem parte din categorie. Nu cred ca ar fi contat ce ar fi spus Arafat sau oricine altcineva. Ar fi gasit ceva de care sa se lege in orice afirmatie sau absenta a unei afirmatii.
Din pacate este sport national in Romania judecatul altora, uite-l pe prostu' ala ce si cum face (sau nu face), autoritate fiind automat ca face prost ca doar face pe banii mei, contribuabilul, cinstitul, platitorul de taxe, respectatorul de lege si conduita in societate. Neprihanit. Moral. Imaculat.
Ca doar nu putem cere cetateanului ca in primul rand el sa se respecte pe sine si sa respecte legile tarii asteia (asa cum sunt). Ca pentru asta sunt autoritatile. Pentru asta ne platesc pe noi grasii de 200 kg.. Daca cineva se impiedica si da sa cada trebuie sa fie autoritatile acolo sa-l prinda. Nu are nici o relevanta motivul pentru care el s-a impiedicat. Nu e raspunderea lui sa stie sa mearga. D-asta are autoritati.
Back to top
Klaus
Sun Nov 29 2015, 05:15PM
Registered Member #3279

Prietenul pompierilor, Dudus, cred ca da acatiste de fericire ca nu mai era el IS la ISUBIf la data incendiului de la #Colectiv... Asta daca are timp, ca este ocupat cu pregatirea pentru interviul de sef directie I in IGSU, si aia functie de general. Fata de cea de colonel, pe care este incadrat acum, este un salt, nu-i asa?
De remarcat in interviu ca pe la minutul 36 Arafat povesteste cum i-a chemat pe Dudus&comp. la el dupa ce a fost numit secretar de stat la DSU. Cand l-a intrebat cum este la Bucuresti, daca totul este bine si pe ce trebuie sa se concentreze, fostul jandarm, ajuns intre timp intaiul pompier al Bucurestiului, a spus ca totul este OK. Dar nu a stiut sa spuna cati pompieri proprii are METROREX, iar cand a fost luata la purecat situatia (printr-un audit facut de un ofiter pompier francez), s-a ajuns la concluzia ca metroul nu era asigurat nicicum in caz de se intampla ceva prin tuneluri. Cam asa l-a luat si fostul IG Secara la prima intrevedere de lucru, daca i-a pus 2-3 intrebari a ramas cu gura inclestata de nu mai avea aer si n-a stiut ce sa zica (nu avea scris pe hartie raspunsurile). Dar, probabil ca sustinerea lui politica in functia respectiva a fost atat de mare, incat Secara s-a limitat in a-i spune ca data viitoare sa fie mai pregatit.

[ Edited Sun Nov 29 2015, 06:00PM ]
Back to top
1 User said Thank to Klaus for this Post :
 joker (29 Nov 2015, 17:28)
Go to page
  <<        >>   

Jump:     Back to top

Syndicate this thread: rss 0.92 Syndicate this thread: rss 2.0 Syndicate this thread: RDF