Proiect SEMPER FIDELIS
  • Prima pagina
  • FORUM
  • Despre noi
  • Statut
  • Galeria foto
  • Download-uri

Remember me      Forgot password?    Signup

Forums

Proiect SEMPER FIDELIS :: Forums :: Securitate nationala :: MAI

<< Previous thread | Next thread >>
pompieri....
Go to page
  <<        >>  
Moderators: ex-ad, colonelul, echo, truepride, dorobant, spk, Radu89, Pârvu Florin, justme, Mihais, Resboiu
Author Post
joker
Tue Jan 26 2016, 09:30AM
joker
Registered Member #3804

@pompier75 nu prea am timp de polemici dar,esti total in eroare.In luna februarie cand timpul normal de lucru este de 168 de ore(7 ture), tu o sa lucrezi 192 de ore (8 ture),asta daca ai 2 libere, adica 24 de ore suplimentare.Deci...daca toti gandesc la fel ca tine , ne meritam soarta!!

@klaus, da, scrie undeva si anume in Legea nr.53/2003 art.123,alin.1 citez:
"SECŢIUNEA a 2-a
Munca suplimentară

Art. 123

(1) În cazul în care compensarea prin ore libere plătite nu este posibilă în termenul prevăzut de art. 122 alin. (1) în luna următoare, munca suplimentară va fi plătită salariatului prin adăugarea unui spor la salariu corespunzător duratei acesteia."
Back to top
Ex-pompierul
Tue Jan 26 2016, 11:01AM
Registered Member #10587

Salutare tuturor! am lucrat in IsU pana in decembrie anul trecut cand mi-am inaintat raportul de demisie. M-am saturat de sistemul asta bolnavicios si de sefi directi batuti in cap cu varga. De timp liber nu se pune problema,nu exista. Nu mai aveam niciun impuls sa continui,nu ma mai motiva nimic,doar banii. Insa sa fim seriosi,fata de volumul de munca depus,de nivelul de stres existent,de noptile nedormite sau dormite in padure la focuri de vegetatie,de orele pierdute cand esti chemat la diferite prelucrari etc salariul este infim. cei dinafara sistemului nu inteleg lucrul asta. Li se pare cel mai lejer job din lume. Daca aveti puterea sa schimbati ceva,nu stati pe ganduri! Barem minimum de respect din partea sefilor pentru ceea ce faceti! Macar atat!
Back to top
3 User said Thank to Ex-pompierul for this Post :
 joker (26 Jan 2016, 11:24) , Bendis (26 Jan 2016, 15:05) , Pârvu Florin (26 Jan 2016, 19:15)
ex-ad
Tue Jan 26 2016, 01:46PM
nosce te ipsum

Registered Member #1

salutare, people!

azi m-a sunat un nene comisar de la IGPR, Directia Investigatii Criminale, legat de o sesizare facuta de cei de la IGSU pe marginea nu stiu carui document postat la noi pe site.... evident, ca si data trecut in cazul Dudus, se doreste a se afla cine a postat, insa l-am lamurit telefonic pe nea comisaru' ca nu-i pot da aceste date, asa cum nu le-am dat nici data trecuta... sesizarea a fost facuta pe Art. 304 NCP... am cautat intr-o veselie pe forum, insa n-am gasit nimic.... rog trimiteti-mi pe privat link-ul catre postarea in cauza, sa ma luminez inainte de a ma intilni vineri cu dom' comisar, astfel incit sa stiu ce naiba sa discut... multzam anticipat...

... si vedeti-va linistiti de discutii in continuare... sint aici si totul este si va fi ok.

PS - daca IGSU doreste o noua campanie, APSF o poate oferi cu toata gratia... vad ca actualii sefi n-au invatat nimic de la predecesorii lor

[ Edited Tue Jan 26 2016, 01:49PM ]
Back to top
1 User said Thank to ex-ad for this Post :
 joker (26 Jan 2016, 15:37)
p.s.i.2000
Tue Jan 26 2016, 02:07PM
Registered Member #4075

Joker, nu știu ce ai înțeles tu, dar eu m-am referit la oportunitatea programului 24/48 în condițiile în care te obligă să stai acasă, iar ptr programul 24 / 72 nu sunt oameni suficienți ! Asta am spus dar văd că tu nu ai înțeles că stând acasă pierzi banii din orele suplimentare, ore de noapte, spor de radiații. Frate, dacă iubești liberele stai acasă definitiv, nu deranja pe alții !!!
Back to top
Invisible
Tue Jan 26 2016, 04:40PM
Registered Member #10556

Pompier75... are dreptate colegul, chiar te afli intr-o mare eroare.
Ai vazut vreodata un fluturas de salariu??? Si nu vorbesc de al altuia, doar trebuia sa stii ce bani incasezi tu si ce reprezinta ei. Stai tu doar la munca pe nimic, ca asa e obisnuita generatia '75.

Joker, cu parere de rau, dar unii dintre noi chiar isi merita soarta...
Back to top
1 User said Thank to Invisible for this Post :
 joker (26 Jan 2016, 16:49)
p.s.i.2000
Tue Jan 26 2016, 05:50PM
Registered Member #4075

Invisible ... mă faci să zâmbesc, amarnic ... Dacă este să ne batem pe generații, o facem ... Se pare că și tu, ca și colegul joker sunteți tineri, nu știu dacă ați făcut școala militară sau ca mulți alți subofițeri sunteți generația 2006-2007 (făcuți la apelul bocancilor - nu o lua ca o jignire, ptr că așa sunt 80 % din subofițeri, poate și ofițeri). Așadar, se vede că nu prea vă place munca, când v-ați angajat vi s-au citit doar drepturile ? Obligații nu ???
Regret că interpretați vorbele mele și degenerează discuțiile dar, măi băieți, în loc să cerșiți libere mai bine rugați-vă să munciți ... pe bani, nu pe libere ... ratele la bancă se plătesc cu bani, nu cu libere.
Eu mă mândresc că fac parte dintr-o generație cu mult mai înțeleaptă și mai profesionistă decât tine INVISIBLE !!!
În concluzie hai să lăsăm polemica și să discutăm constructiv.
Back to top
Invisible
Tue Jan 26 2016, 06:34PM
Registered Member #10556

Fara suparare, dar stii care e diferenta dintre generatii?
Ca generatia ta cunoaste drepturi si obligatii dupa ureche, dupa cum ii spune unul sau altul, iar generatia facebook(daca tot facem misto) mai si citeste.
Drept dovada, daca tu lucrezi 11 ture pe luna, sa-mi arati si mie, te rog, unde iti creste tie asa zisul spor de radiatii si ore de noapte. Sau unde ti se platesc tie ore suplimentare(in afara celor de weekend cu 175% care sunt o raritate).
De asta spun de generatii. Unii dintre voi sunteti generatia lui "esti militar, respecti ordinul" si atat. Ce faci cand dai de un tampit mai mare ca tine care iti ordona sa iti legi un bolovan de gat si sa sari in piscina?

Si de acord, gata cu polemica. Discutam constructiv, dar pe fapte concrete.

Cu respect.
Back to top
1 User said Thank to Invisible for this Post :
 joker (26 Jan 2016, 19:35)
p.s.i.2000
Tue Jan 26 2016, 08:09PM
Registered Member #4075

oK ...Trecem sau nu la 24 / 72 ?
Back to top
Invisible
Tue Jan 26 2016, 10:07PM
Registered Member #10556

Sper sa ma insel, dar pana la noi angajari nu cred. Nu se aude nimic pe nicaieri.
Isi asuma deocamdata asta, se arunca vina in stanga si in dreapta, procesele incepute si cele ce vor urma sunt de durata... deci parerea mea e ca nu se schimba nimic momentan.
Back to top
Pârvu Florin
Tue Jan 26 2016, 10:08PM
Iubesc Romania cu o ura adanca ! Fiindca nu este asa cum ar trebui sa fie! Asa cum poate sa fie!

Registered Member #1287

ex-ad wrote ...

salutare, people!

azi m-a sunat un nene comisar de la IGPR, Directia Investigatii Criminale, legat de o sesizare facuta de cei de la IGSU pe marginea nu stiu carui document postat la noi pe site.... evident, ca si data trecut in cazul Dudus, se doreste a se afla cine a postat, insa l-am lamurit telefonic pe nea comisaru' ca nu-i pot da aceste date, asa cum nu le-am dat nici data trecuta... sesizarea a fost facuta pe Art. 304 NCP... am cautat intr-o veselie pe forum, insa n-am gasit nimic.... rog trimiteti-mi pe privat link-ul catre postarea in cauza, sa ma luminez inainte de a ma intilni vineri cu dom' comisar, astfel incit sa stiu ce naiba sa discut... multzam anticipat...

... si vedeti-va linistiti de discutii in continuare... sint aici si totul este si va fi ok.

PS - daca IGSU doreste o noua campanie, APSF o poate oferi cu toata gratia... vad ca actualii sefi n-au invatat nimic de la predecesorii lor

O chestie care s-ar plia oarecum pe problema e nota raport de aici LINK dar au trecut o mie de ani de cand am publicat-o, de-abia acum s-au trezit?

Am scris pe forum ca am gasit-o in cutia postala LINK , am aratat-o la trei fosti colegi care mi-au confirmat ca e autentica dupa care am publicat-o.

Documentul e neclasificat, asadar....

Cred ca va fi extrem de amuzant, mai amuzant decat atunci cand Tudosa LINK a facut plangere penala impotriva mea pentru hartuire LINK

[ Edited Tue Jan 26 2016, 10:59PM ]
Back to top
djebel
Tue Jan 26 2016, 11:05PM
Registered Member #3603

Florine, celebra nota n-o fi clasificata, dar vezi daca nu cumva face parte din acele informatii care nu sunt date publicitatii.
Back to top
Pârvu Florin
Tue Jan 26 2016, 11:23PM
Iubesc Romania cu o ura adanca ! Fiindca nu este asa cum ar trebui sa fie! Asa cum poate sa fie!

Registered Member #1287

Sa fie sanatosi si sa il caute pe cine mi-a pus-o in cutia postala!

Daca nu scrie pe el eu nu am de unde sa stiu, si nici nu vreau si nici nu am cum sa verific daca un document pe care il primesc e clasificat sau de uz intern, ci doar daca e real sau nu.

Si-n plus, interesul public e mai important decat interesul statului, stat reprezentat in speta asta de IGSU.

Daca e vorba de asta, continui sa cred ca va fi amuzant!

[ Edited Wed Jan 27 2016, 12:07AM ]
Back to top
1 User said Thank to Pârvu Florin for this Post :
 joker (27 Jan 2016, 11:37)
ex-ad
Wed Jan 27 2016, 08:59AM
nosce te ipsum

Registered Member #1

multzam, Florin, mai mult ca sigur ca despre asta e vorba si inteleg acum de ce sesizarea a fost pasata de la parchetul militar la parchetul de pe linga tribunalul Buc apoi la IGPR )))

1. documentul invoca si e construit pe legislatia in vigoare, iar toate normativele invocate sint publice...

2. documentul face o analiza starii de fapt pe problema modificarii turelor, iar informatile legate de acest lucru au colcait in presa si pe online....

3. Legea 544/2001
Art. 12.
(1) Se excepteaza de la accesul liber al cetatenilor, prevazut la art. 1, urmatoarele informatii:
a) informatiile din domeniul apararii nationale, sigurantei si ordinii publice, daca fac parte din categoriile informatiilor clasificate, potrivit legii;
Art. 13.
Informatiile care favorizeaza sau ascund incalcarea legii de catre o autoritate sau o institutie publica nu pot fi incluse in categoria informatiilor clasificate si constituie informatii de interes public.

documentul nu e clasificat si nu e marcat nici macar secret de serviciu....

4. Legea 571/2004
Art. 3.
In intelesul prezentei legi, termenii si expresiile de mai jos au urmatoarea semnificatie:
a) avertizare in interes public inseamna sesizarea facuta cu buna-credinta cu privire la orice fapta care presupune o incalcare a legii, a deontologiei profesionale sau a principiilor bunei administrari, eficientei, eficacitatii, economicitatii si transparentei;

Avertizarea privind fapte de incalcare a legii
Art. 5.
Semnalarea unor fapte de incalcare a legii de catre persoanele prevazute la art.1 si art.2, prevazute de lege ca fiind abateri disciplinare, contraventii sau infractiuni, constituie avertizare in interes public si priveste:
a) infractiuni de coruptie, infractiuni asimilate infractiunilor de coruptie, infractiuni in legatura directa cu infractiunile de coruptie, infractiunile de fals si infractiunile de serviciu sau in legatura cu serviciul;
c) practici sau tratamente preferentiale ori discriminatorii in exercitarea atributiilor unitatilor prevazute la art.2;
e) folosirea abuziva a resurselor materiale sau umane;
g) incalcari ale legii in privinta accesului la informatii si a transparentei decizionale;
k) incalcari ale procedurilor administrative sau stabilirea unor proceduri interne cu nerespectarea legii;
n) incalcarea altor dispozitii legale, care impun respectarea principiului bunei administrari si cel al ocrotirii interesului public.

5. documentul nu prezinta marcaje de clasificare... cf. NCP, 304:
Divulgarea informaţiilor secrete de serviciu sau nepublice
(1) Divulgarea, fără drept, a unor informaţii secrete de serviciu sau care nu sunt destinate publicităţii, de către cel care le cunoaşte datorită atribuţiilor de serviciu, dacă prin aceasta sunt afectate interesele sau activitatea unei persoane, se pedepseşte cu închisoare de la 3 luni la 3 ani sau cu amendă.
(2) Divulgarea, fără drept, a unor informaţii secrete de serviciu sau care nu sunt destinate publicităţii, de către cel care ia cunoştinţă de acestea, se pedepseşte cu închisoare de la o lună la un an sau cu amendă.

activitatea sau interesele carei peroane, fizice sau juridice, au fost afectate prin publicarea acestui document?

.... drept pentru care, intii sa lamureasca IGSU de ce informatiile din document sint nedestinate publicitatii, desi documentul este construit aproape integral pe informatii cu caracter public si este neclasificat, iar in plus nu are treaba cu prevederile Legii 182/2002....

fara indoiala, sesizarea a fost facuta la ordinul lui Raed Arahat, fiindca nu-mi vine sa cred ca dupa experienta cu Dudus, astia de IGSU si ISU Bucuresti ar fi atit de dusi cu capu' sa intre intr-un conflict cu APSF.... iar la starea de tensiune existenta in IGSU acum, numa' o campanie impotriva lor pe semper le mai lipseste.... probabil ar fi timpul sa incepem sa ne ocupam un pic si de acest domn....

[ Edited Wed Jan 27 2016, 10:54AM ]
Back to top
3 User said Thank to ex-ad for this Post :
 DANI-EL (27 Jan 2016, 09:41) , joker (27 Jan 2016, 11:36) , Francezul (27 Jan 2016, 11:47)
djebel
Wed Jan 27 2016, 01:24PM
Registered Member #3603

ex-ad wrote ...

...dacă prin aceasta sunt afectate interesele sau activitatea unei persoane...

Bineinteles ca sunt afectate interesele sau activitatea unei persoane! Cum ale cui? Ale lui Raed Arafat.
Back to top
FrankUnderwood
Wed Jan 27 2016, 07:24PM
Registered Member #10591

Bun gasit dragi colegi!
Urmaresc de foarte mult timp subiectul acesta, dar pana acum nu am simtit momentul sa spun ceva, deoarece majoritatea gandurilor mele coincid cu ceea ce au spus colegii inaintea mea!
Sa va spun acum ceea ce am facut eu sau mai bine zis ceea ce am de gand sa fac, nu ma costa nimic.
Vad ca toata lumea se concentreaza pe recuperarea in instanta a drepturilor financiare aferente orelor suplimentare, neluand in calcul faptul ca avem de a face cu o infractiune de abuz in serviciu. La o prima consultare a organelor abilitate,(pentru ca mai dam si peste oameni care pot raspunde unor intrebari) mi s-a sugerat sa fac o plangere penala pentru abuz in serviciu, motivul fiind ca media orelor lucrate saptamanal, de mine si de colegii mei (spun asta pentru ca sunt locuri in care s-au dat libere mai multe si nu se depaseste media de 48 ), depaseste 48 de ore asa cum prevede legislatia in vigoare. Paralel mi s-a recomandat sa ma indrept cu actiunea impotriva comandantului det., acesta fiind cel care era obligat sa respecte Codul Muncii (asa cum este scris si in metodologia de la IGSU ). Ca dovada, se pare ca unii comandanti de detasamente, au fost mai isteti si au dat mai multe ture libere astfel incat sa nu fie depasita media de 48....Ce inseamna sa executi orbese un ordin, un ordin care dupa cum ar spune un coleg de forum "vadit ilegal".
Dupa cum ne-au invatat mai marii nostri, mai ales in DSU/IGSU, scapa cine poate.
O seara buna va doresc!
Back to top
1 User said Thank to FrankUnderwood for this Post :
 joker (27 Jan 2016, 20:17)
Go to page
  <<        >>   

Jump:     Back to top

Syndicate this thread: rss 0.92 Syndicate this thread: rss 2.0 Syndicate this thread: RDF