Proiect SEMPER FIDELIS
  • Prima pagina
  • FORUM
  • Despre noi
  • Statut
  • Galeria foto
  • Download-uri

Remember me      Forgot password?    Signup

Forums

Proiect SEMPER FIDELIS :: Forums :: Securitate nationala :: MAI

<< Previous thread | Next thread >>
pompieri....
Go to page
  <<        >>  
Moderators: ex-ad, colonelul, echo, truepride, dorobant, spk, Radu89, Pârvu Florin, justme, Mihais, Resboiu
Author Post
Cristi72
Fri Feb 12 2016, 01:28PM
Registered Member #10632

Sa ne mai lase arafat cu programul pompierilor francezi.nu ne putem compara cu ei nici la salarii nici la orele facute.la ei nu se incalca legea.stiti dc?nu sant condusi de arafat si de slugile lui,oameni fara nicio logica fara frica de Dumnezeu.tehnica si echipamentele sant varza si ei te cauta daca ti ai scris caietele si ai facut curat.barbati adevarati.comunismul nu a disparut,se mosteneste in continuare.vai de tara noastra.
Back to top
1 User said Thank to Cristi72 for this Post :
 p.s.i.2000 (12 Feb 2016, 20:10)
Cristi72
Fri Feb 12 2016, 01:32PM
Registered Member #10632

Nu se ridica niciun IS sa ne ia apararea,tremura toti,si pana la urma ei nu sant la 24/48
Back to top
Coffeeman
Fri Feb 12 2016, 06:14PM
Glamdring
Registered Member #2685

Uite ca pana la urma s-a gasit o uniforma si pe masura domnului general:), sa mai zica carcotasii ceva!:)

Back to top
3 User said Thank to Coffeeman for this Post :
 p.s.i.2000 (12 Feb 2016, 20:10) , joker (12 Feb 2016, 21:47) , Klaus (12 Feb 2016, 22:08)
Pârvu Florin
Fri Feb 12 2016, 07:01PM
Iubesc Romania cu o ura adanca ! Fiindca nu este asa cum ar trebui sa fie! Asa cum poate sa fie!

Registered Member #1287

Domnul colonel Cornea a ieșit la pensie.

Hai să o mănânce sănătos mai mulți ani decât a servit la pompieri!

Și să mănânce sănătos pensia mai mulți ani decât a servit la pompieri și domnul colonel Lucaciu, că nu i-am urat asta!

Și îi mulțumesc pe această cale că m-a acceptat ca prieten pe feisbuc, e prima persoană cu care n-am băut măcar trei beri căreia i-am trimis o cerere de prietenie, dar nu e vremea trecută, poate îmi fac rost de un drum până la Arad...

Edit: Da' tot ce am spus pe forumul ăsta despre cei doi rămâne valabil!

Reedit: M-a tras cineva de mâneca că Lucaciu are puțini ani la pompieri. Rectific: să își mănânce sănătos pensia cel puțin tot atâția ani câți are de caschetă!

[ Edited Sun Feb 14 2016, 01:47PM ]
Back to top
1 User said Thank to Pârvu Florin for this Post :
 p.s.i.2000 (12 Feb 2016, 20:11)
Klaus
Fri Feb 12 2016, 08:20PM
Registered Member #3279

@Coffeeman - normal, ambalajul se schimba usor, mai greu cu apucaturile. Deja se simte suflu nou, de caprarie
Personal mi se pare o risipa, omul este doar detasat la IGSU, nu era nevoie sa se consume banii pentru a-l echipa pompier. Uite asa rezulta o strutocamila -> JANdarmi+pomPIERI = JANPIERI
Seful lui, de i-a fost IG la IGJR, a fost imbracat politist, acuma fiind chestor
Back to top
1 User said Thank to Klaus for this Post :
 Coffeeman (12 Feb 2016, 20:37)
Coffeeman
Fri Feb 12 2016, 08:38PM
Glamdring
Registered Member #2685

Din cate am auzit/citit, omul a plecat de pe functia de IG pe o functie de director al unei agentii etc. Timpul(pana la pensie) trece, leafa merge...Domnu` general, sa nu cumva sa fi muscat din ceva ce nu o sa-i faca bine la stomac, mai catre vara.
Back to top
Pârvu Florin
Sat Feb 13 2016, 03:59PM
Iubesc Romania cu o ura adanca ! Fiindca nu este asa cum ar trebui sa fie! Asa cum poate sa fie!

Registered Member #1287

Pârvu Florin wrote ...

mp23 wrote ...

Concluzia mea este ca a fost o harababura si ca nu exista 2 inspectorate care sa fi acordat liberele in mod identic .De fapt cred ca nu exista 2 detasamente in cadrul aceluiasi inspectorat care sa fi procedat identic si asta din cauza ca s-a lasat totul la latitudinea cmd de detasament...

In Dambovita, la Targoviste e intr-un fel, la Moreni e in alt fel, la Titu e in alt fel.
Daca trei oameni care se intalnesc macar o data-de doua ori pe saptamana fata in fata nu pot avea o viziune unitara asupra acestei probleme, ce sa mai vorbim de o viziune unitara la nivelul IGSU?

Poate sa se supere pe mine domnul Klaus, dar tonul la chestii de genul asta l-a dat colonelul Lucaciu, la disponibilizari,

Klaus wrote ...

Iar ajung la problema disponibilizarilor... IG, in naivitatea lui de incepator a considerat ca inspectorii sefi vor avea atata discernamant incat sa se zbata sa retina in sistem pe cei necesari, nu pe aia care au invatat raspunsurile la trei intrebari. Daca ar fi intrebat acum IG, cred ca nu ar mai proceda la fel. Eu pun semiesecul actiunii pe lipsa de hotarare a comandantilor, care, ca orice militar trebuia sa ia fraiele si sa isi asume niste responsabilitati, sa ordone Treceti Prutul. Timorati de atatea cercetari, reclamatii si alte asemenea, marea majoritate au ales calea sfanta a birocratiei, acoperirea cu hartii justificative si comisii, dupa care Dumnezeu cu mila sau, vorba romanului, Ne descurcam noi cumva...

si asta n-are de-a face cu naivitatea... a fost o chestie intentionata, o sa explic mai tarziu de ce cred asta.

Klaus wrote ...

@Pârvu Florin - fiecare le stie pe ale lui, unii din cele traite, altii din auzite. Raman in fan-clubul IG Lucaciu, no problem.

Vă admir consecvența și vă respect punctul de vedere, dar de unde sunt eu lucrurile se văd un pic diferit...

Am spus deja că la Dâmbovița, cam jumătate dintre cei angajați în 2006-2007 nu ar fi putut trece de probele eliminatorii și că 60-80% dintre cei care s-au angajat atunci s-au angajat dând spagă. Am date și informații care mă fac să cred că la Argeș, Prahova, Ialomița, București, lucrurile nu au diferit substanțial. Extrapolând, eu cred că se poate afirma că, în general, la nivel național, în timpul celor două valuri de angajări din sursă externă, mulți dintre cei care lucrează azi la pompieri s-au angajat dând șpagă.

Pe cale de consecință, disponibilizările din 2011 au produs frisoane nu doar celor vizați de ele, ci și celor care au luat bani la angajari, DGA exploatând sentimentul primar de frustrare ar fi putut ajunge la ei, ăsta fiind motivul pentru care oricine a luat bani la angajări și-a apărat cât de mult a putut oamenii. Cum? Stabilind un set de criterii de departajare care să îi avantajeze oamenii.

De asta spun eu că modalitatea asta de disponibilizare a fost mană cerească pentru decidenți, căci ce era convenabil într-un județ e posibil să fie un dezastru în altul. Habar nu am ce jocuri de culise s-au făcut atunci, și reformulez afirmația primară a acestei postari, modalitatea asta a convenit de minune inspectorilor șefi din motivul de mai sus, iar dacă domnul colonel Lucaciu n-a înțeles miza ei și s-a lăsat îmbrobodit de inspectorii șefi care au propus-o, îmi pare rău pentru el, dar a fost păcălit...

La Dâmbovița, cei mai loviți de disponibilizări au fost cei de la Voinesti și de la Târgoviște, din excepțional de simplul motiv că cei mai mulți care lucrau aici și se angajaseră cu șpagă cotizaseră la Diaconiță, e de notorietate faptul că Gălie, comandantul gărzii de la Voinesti, despre care am scris de m-am plictisit aici, e finul lui Diaconiță, care în acel moment era în rezervă și nu mai putea face nimic pentru oamenii lui. La angajari Diaconiță a fost cumva băiat deștept, a luat partea leului, dar a avut grijă să lase firimituri și celorlalți, să se mânjească toți.
Bine, las la o parte că cei disponibilizați de la Voinești erau proști ca noaptea, dar oameni la fel de proști sau și mai proști decât ei se găseau, spre exemplu, la Răcari sau la Potlogi, și nimeni nu s-a atins de ei, asta din pricina faptului că Titu e în zona de influență a lui Pietreanu, care a avut un cuvânt greu de spus în stabilirea criteriilor de disponibilizare.

Pârvu Florin wrote ...

Intr-alta ordine de idei, ceea ce s-a intamplat ieri si azi la Dambovita depaseste cu mult cadrul "firesc" al tiganiei si ridicatului poalelor in cap din institutia asta... Nu, acum s-a vazut chiar mai mai mult decat niste labii naclaite si urat mirositoare, s-au vazut niste launtruri care iti intorc pur si simplu stomacul pe dos!!!

MIE MI-E RUSINE CA SUNT POMPIER MILITAR ROMAN!!!

De o saptamana se screme comisia aia sa ia o decizie, acum s-a facut cinci si jumatate, au plecat acasa, si tot cu ochii in soare ne-au lasat!!!

Au anuntat niste criterii (oficiale), au anuntat niste limite de punctj (neoficiale!) s-au apucat sa calculeze si sa voteze (apropo, de ce criterii daca se voteaza, si de ce vot daca sunt criterii?), in momentul in care au vazut ca raportat la ce au decis initial raman prea multi pe-afara, s-au apucat sa modifice limita de punctaj. Dar surpriza, dupa ce au facut asta, au constatat ca nu sunt destule locuri in care sa-i incadreze pe toti cei care erau deasupra ultimei limite...
S-au ridicat vocile in sedinta, s-au rostit cuvinte grele... un lucru este cert, daca disponibilzariel astea mi-au mancat mine un an din viata celor din comisie cred ca le-au mancat zece , si voi reveni aspura motivulu pentru care se intampla asta...

Mergem mai departe... dupa ce nu s-au inteles asupra oamenilor care sa fie numiti direct pe functii, a aparut zvonul ca toata lumea trebuie sa sustina interviul... inainte de asta, in curtea unitatii s-au rostit in gura mare cuvinte cum ar fi "Hotilor!", "Mafiotilor!",

Opinia asta mi-e întărită și de următorul fapt: am povestit deja că eram chemat des în biroul lui Pietreanu, și ca un făcut, de fiecare dată când eram acolo, Pietreanu primea câte un telefon și discuta în prezența mea unele lucruri aparent extrem de postabile pe semper, doar că m-am lămurit repede că cele mai multe erau "gulgute" ca să-l citez pe un clasic în viață , erau chestii pe care voia Pietreanu să le cred despre el.

Apogeul acestei situații a fost când, în perioada disponibilizărilor, a primit un telefon în care era anunțat că va trebui să își stabilieasca propriile criterii. A înjurat, a blestemat, a zis : "Ce p***a mamelor lor, bă, păi ce, când i-am angajat am stabilit eu criteriile?" dar limbajul lui nonverbal spunea cu totul altceva.

N-aș vrea ca cineva străin de IGSU care citește postarea asta să creadă că în instituția asta sunt numai incompetenți și corupți, am mai spus, o spun și voi mai spune, sunt și o mulțime de oameni care își fac treaba cât se poate de bine, își respectă blazonul și respectă ideea de profesionalism, și printre ei sunt și o mulțime care au intrat la pompieri dând șpagă. Sunt oameni care au un fond bun, dar care siliți să trăiască în niște vremuri tulburi, fac și ei ce pot ca să supraviețuiască.

Problema mare o reprezintă în schimb, aproximativ un sfert-o treime dintre pompieri, cei care au intrat cum au intrat și care se dovedesc a fi incapabili să înțeleagă că trebuie să dea înapoi ceva societății în schimbul banilor cu care sunt plătiți și în schimbul statutului social cu care sunt răsplătiți, și faza cea mai nasoală e ca există tendința ca genul ăsta de oameni să fie avansați și promovați.

Acum vreun an-doi, cei de la Voinesti au avut o intervenție la care au solicitat ajutor detașamentului Târgoviște. Când cei care au venit în ajutor au sosit, au avut surpriza să constate că se refulase două apci de apă peste o casă care ardea, dar nu se decopertase niciunde acoperișul.
Și mai circulă pe net o filmare cu niște pompieri, din Lugoj parcă, îmi cer iertare dacă greșesc, dar e oricum undeva în Transilvania, cu o casă din care iese fum la sosirea pompierilor, iar la sfârșitul filmării incendiul se generalizează.

[ Edited Sun Feb 14 2016, 03:10PM ]
Back to top
Klaus
Sat Feb 13 2016, 05:40PM
Registered Member #3279

@Pârvu Florin - sunt consecvent, raman in fan-clubul IG Lucaciu, no problem. Cum scriam, am fost mai aproape de piciorul lampii, am mai multe informatii direct, nu de la surse sau din/dupa impresii/perceptii personale. Lucaciu a fost o sansa pentru IGSU (si nu invers). Urmarea - toti IG-ii de dupa el au fost fluturi de-o noapte, de am ajuns sa ne conduca un jandarm. Daca ar fi fost lasat un 10 ani ca IG, ar fi modernizat structura asta anchilozata de birocratie si relatii interpersonale, iar multi dintre cei care ocupa functii de decizie din inertie si-ar fi cautat de lucru pe la alte stucturi din MAI. Reiau ceva care precis am mai scris (cred) - pleca o comisie control fond la un judet si mai mult de jumatate erau ofiteri inferiori, 1/3 erau doamne/domnisoare. L-am intrebat pe Lucaciu cum ar fi reactionat el ca IS la ISU Arad daca i-ar fi debarcat in curte o asa comisie - din punct de vedere profesional controlori care stiau problematica numai din instructiuni/regulamente, si nu aveau nici-o zi de comanda la interventie sau in alte domenii controlate, iar din punct de vedere militar, grade inferioare celor controlati. Iar raspunsul a fost ca deocamdata lucreaza cu oamenii pe care ii are la dispozitie. Da, a incercat sa-si faca echipa incepand cu adjunctii si sefii pe care i-a gasit in IGSU, dar asta dureaza, iar el nu a avut timpul necesar pentru a-si pune in practica ideile.
Deosebirea dintre noi doi este din ce punct de vedere sunt privite situatiile si structura in timp si spatiu. Asa ca eu socot ca fiecare are dreptatea lui

[ Edited Sat Feb 13 2016, 05:43PM ]
Back to top
p.s.i.2000
Sat Feb 13 2016, 08:48PM
Registered Member #4075

Domnilor Klaus și Pârvu Florin, nu vă mai contrați în idei, amândoi sunteți oameni cu o gândire extrem de bogată și de aceea țin să vă arăt respectul meu.
Citeam pe facebook o postare a unui pompier ”cât fac 1 + 1 ?” Răspunsul : ”cât vrem noi să facă !” ... Cam așa au gândit și maimarii noștri din I.G. de au prelungit mârșăvia asta de program ? Vorbeam cu un coleg din Mehedinți și zicea că lor le convine programul ăsta de 24 / 48 ptr că iau un singur liber pe lună, restul orelor sunt plătiți !!! Păi la noi în Bacău treaba nu prea stă așa ... Trebuie să ne luăm 2 libere pe lună și alea nu când vrem noi, ci când ni se impun, dar ceea ce mă deranjează cel mai mult, și nu numai pe mine este că un liber neapărat sâmbăta sau duminica ! Spun ei că așa sunt directivele de la ISU, ptr a nu ne plăti ore de sâmbătă și duminică. Deci pe noi ne trimit acasă sâmbăta ca să facă loc celor de la 8 ore, să facă tură ptr a câștiga bani. Am reclamat acest lucru cdt dar parcă vorbim la pereți.
Oare de ce regulile astea nu se aplică în toată țara, de ce nu este o uniformitate ???
Se zice că luni este convocare cu Inspectorii șefi la București, mai este vreo speranță să se revină la 24 / 72 ???
Back to top
Pârvu Florin
Sat Feb 13 2016, 09:06PM

Registered Member #1287

Nu, decizia e deja luată și cum se spune la mine la Tătărani, nu se mai întoarce mortul de la groapă.

Potrivit unui răspuns al IGSU, transmis la solicitarea Jurnaliștii.ro, într-adevăr programul de lucru al personalului IGSU se va menține până la data de 9 februarie 2017, ca în anul 2015. Amintim că, începând de anul trecut, programul de lucru al cadrelor care execută serviciu în ture se desfășoară în sistem de 24 de ore lucrate, în urma cărora pompierii beneficiază de 48 de ore de recuperare. Anterior anului 2015, programul se derula în sistem de 24 de ore lucrate şi 72 de ore libere.
LINK

[ Edited Sat Feb 13 2016, 09:48PM ]
Back to top
Krong
Sat Feb 13 2016, 09:09PM
Registered Member #10320

Nu, cel putin pana la toamna, dupa alegeri! Poate doar daca-l intreaba DNA pe Arafat de niste foloase necuvenite! Slabe sanse!
Back to top
p.s.i.2000
Sat Feb 13 2016, 09:10PM
Registered Member #4075

Să-i ia mama dracului ... tâlhari, hoți și mercenari !!!
Back to top
AlxFireX
Sat Feb 13 2016, 09:14PM
Registered Member #10139

Eu nu cred ca se platesc, pe undeva prin tara, orele suplimentare.Peste tot se ia un liber pe luna iar restul de ore se raporteaza in lunile urmat pana se fac multiplu iar de 40 pt alte libere.Asa cred ei , ca se platesc.Singurele ore supl platite (si alea doar cateva cand se strang) sunt cele de wknd..100+75%.
Back to top
1 User said Thank to AlxFireX for this Post :
 joker (14 Feb 2016, 11:07)
Cristi72
Sat Feb 13 2016, 10:10PM
Registered Member #10632

Daca mai ia arafat pompieri sa i faca medici ajungem sa lucram 24/24.ce i-ar mai place
Back to top
Cristi72
Sat Feb 13 2016, 10:14PM
Registered Member #10632

Singura sansa de 24/72 ar fi sa angajeze ceva oameni.ceva imigranti,consateni cu "doctorasul"
Back to top
1 User said Thank to Cristi72 for this Post :
 joker (14 Feb 2016, 11:07)
Go to page
  <<        >>   

Jump:     Back to top

Syndicate this thread: rss 0.92 Syndicate this thread: rss 2.0 Syndicate this thread: RDF