Proiect SEMPER FIDELIS
  • Prima pagina
  • FORUM
  • Despre noi
  • Statut
  • Galeria foto
  • Download-uri

Remember me      Forgot password?    Signup

Forums

Proiect SEMPER FIDELIS :: Forums :: Securitate nationala :: MAI

<< Previous thread | Next thread >>
pompieri....
Go to page
  <<        >>  
Moderators: ex-ad, colonelul, echo, truepride, dorobant, spk, Radu89, Pârvu Florin, justme, Mihais, Resboiu
Author Post
Klaus
Sun Feb 14 2016, 11:35AM
Registered Member #3279

Apropo de IG Lucaciu - discutii intre el si Arafat pe tema asta, a programului de lucru la pompieri, numarul de ambulante SMURD si implicit asigurarea cu oamenii necesari s-au purtat si pe la inceputul lui 2012. Neavand putere de decizie in IGSU, pe vremea aia fiind la Ministerul Sanatatii, Arafat tot insista pe cresterea capacitatii operationale la SMURD, simtind ca sistemul care l-a acceptat tacit candva (intrat in ISU Mures prin IS Chiorean, frate cu medicul director de spital in Targu Mures) este o vaca de muls, adica oameni care sa fie folositi fara discernamant in sistemul promovat de el, lucru care la SAJ nu era posibil. Lucaciu i-a argumentat lui Arafat ca nu poate face ce vrea din lipsa de oameni (tocmai dati afara de Igas&comp.), decat daca introduce sistemul de 24/48, lucru cu care nu a fost de acord. Degeaba a adus argumentul ca oamenii vor fi suprasolicitati, pentru ca Arafat nu are o asa reprezentare - nu are familie, nu are copii, pentru el postul/functia in care este reprezinta mediul lui normal de viata. In octombrie 2012 Lucaciu a fost destituit, cateva luni mai tarziu se intampla problema cu Apuseni, dupa care Arafat a devenit sef DSU, adica pohta ce-am pohtit (cuvinte rostite de Mihai Viteazul incoronarea ca domn al Tarii Romanesti, al Transilvaniei si al Tarii Moldovei). De atunci Arafat si-a concentrat atentia pe cresterea numarului de ambulante SMURD, visul lui fiind ca si cea mai mica structura de pompieri sa aiba cel putin o ambulanta rosie. De aici si reducerea numarului de oameni disponibili pentru incadrarea echipajelor de pe autospecialele de pompieri, fapt care a dus anul trecut la solutia mult visata - program de 24/48. Ca din punct de vedere medical SMURD-ul are competente care nu pot acoperi decat o mica parte din solicitarile venite prin 112, este alta problema.
Din punctul meu de vedere ideea SMURD este supralicitata, facand concurenta neloaiala SAJ-ului.
Un exemplu aleator este situatia din decembrie 2015 de la ISU Neamt, pe tipuri de interventii: LINK
- 52 de intervenţii în situaţii de urgenţă cauzate de afecţiuni medicale, ;
- 16 de misiuni de acordare a primului ajutor calificat persoanelor ce prezentau traumatisme cauzate de căderi de la acelaşi nivel;
- 14 misiuni de acordare a primului ajutor calificat persoanelor ce prezentau traumatisme în urma unor agresiuni;
- 7 misiuni de acordare a primului ajutor calificat persoanelor ce prezentau traumatisme apărute în urma altor situaţii decât cele enumerate (traumatisme apărute de câteva zile, plăgi tăiate sau înţepate)
- 4 misiuni de acordare a primului ajutor calificat persoanelor implicate în accidente rutiere (au fost asistate 5 persoane);
- 1 solicitare pentru a interveni în situaţia unei persoane care se afla în stare de inconştienţă;
- 16 misiuni de acordare a primului ajutor calificat unor persoane care au suferit intoxicaţii (emanând halenă alcoolică), cele mai multe căzute în locuri publice.

Alt exemplu l-am gasit la ISU Constanta - situatia interventiilor SMURD pe anii 2013, 2014 si 2015: LINK
Intoxicaţii - 14/23/33
Afecţiuni cardiace - 38/25/21
Traumatisme - 178/190/271
Arsuri - 4/1/4
Stop cardio-respirator resuscitat - 8/7/4
Diverse (chirurgicale şi neurologicale; alte afecţiuni) - 23/15/16
Afecţiuni medicale (diverse) - 452/339/410
Alte afecţiuni (diverse) - 99/51/6
Stop cardio-respirator neresuscitat - 10/12/10
Găsiţi decedaţi - 15/14/3
Transport interclinic medicalizat - 6/8/6
Prim ajutor la accidente rutiere - 15/11/23
Prim ajutor la accidente feroviare - 0/1/0

Ca motive de solicitare interventie SMURD in lunile februarie 2013/2014/2015 au fost:
- persoane inconştiente sau cu stare de conştienţă alterată, 79/68/65
- dureri precordiale, 56/40/28
- insuficienţă respiratorie, 22/24/23
- intoxicaţii cu fum, gaze, substanţe chimice sau medicamente, 2/4/2
- convulsii, 7/7/12
- accidente rutiere, 23/13/37
- accidente feroviare, 0/0/0
- accident aviatic, 1/0/0
- accident de muncă, 1/0/0
- cădere de la acelaşi nivel/înălţime, 60/102/70
- arsuri, 1/1/1
- înec, 0/0/2
- electrocutare, 1/0/2
- agresiune, înjunghiere, împuşcare, 26/40/52
- intervenţie la incendiu/explozie, 0/0/1
- alte motive, 610/418/550 ce reprezinta alte motive, Dumnezeu stie...

Care sunt de domeniul medicinei de urgenta, resuscitare si descarcerare? Cate dintre ele depasesc competenta pompierilor folositi ca paramedici? Si despre sistemul de telemedicina (la SMURD) initiat de Arafat inca de prin 2004-2005 este de discutat. Ideal ar fi ca smurd-istii sa isi scrie ei pasurile...
Back to top
Pârvu Florin
Sun Feb 14 2016, 12:59PM
Iubesc Romania cu o ura adanca ! Fiindca nu este asa cum ar trebui sa fie! Asa cum poate sa fie!

Registered Member #1287

La cele spuse de domnul Klaus aș adaugă o statistică publicată pe site-ul IGSU din care rezultă că pe 10 februarie, pompierii militari români au intervenit la un total de 988 de intervenții, dintre care 841 misiuni pentru acordarea primului ajutor şi asistenţei medicale de urgenţă.

E inutil, cred, să subliniez dezechilibrul dintre ce fac și ce ar trebui să facă pompierii.

Și fiindcă veni vorba de statistici, serviciul de relații publice al IGSU, nu puneți și voi pe site statistica intervențiilor din 2014, și de ce nu, chiar și din 2015, că doar suntem aproape la jumătatea lui februarie 2016?
Back to top
Coffeeman
Sun Feb 14 2016, 02:02PM
Glamdring
Registered Member #2685

Pentru ca ala e un site creat pentru IE6 cu Windows Xp, pentru ca nu au un webmaster ca sa stie cu ce si cum se administreaza un site, mai ales al unei institutii ca IGSU. Pacat, nici macar exemplu de afara nu sunt in stare sa ia. In ziua de azi, mediul online este cea mai bune metoda de a te apropia de cetateni.
Competente ale personalului care incadreaza ambulantele lu` Arafat? poate doar pe hartie, ca Legea bunului samaritean nu-ti scapa constiinta de greselile facute din lipsa experientei sau a oboselii, cea mai frecventa in ultima perioada etc...
Uitati-va la pozele de la adunarile alea, in care apar numai ofiteri superiori, cu o varsta respectbila (unii dintre ei), dar si care n-au pic de coloana vertebrala, poate si din cauza ca ei n-au nici o legatura cu meseria asta si pana la urma ce ar putea zice?
Ca programul de pregatire este facut din birou? de unul cu o stampila, care-l pune in aplicare?! dar pentru care mirosul de fum este sinonim cu cel de tigara sau gratar?
Care singurul sange al altcuiva, pe care l-a vazut ar fi fost al unui animal sacrificat!?
Vai de pla noastra, ca lucrurile merg din ce in ce mai rau pentru noi. Mai era un nene care zicea ca si cei din birouri sunt pe aceeasi treapta cu cei de la interventie, si ei sunt obositi etc...pacat ca nu-mi mai aduc aminte cum il cheama, dar stiu sigur ca era IS si chestia a zis-o recent.
Ce dracu` sa mai zicem noi?:) Ca atunci cand zici una sau alta, lucruri care deranjeaza dar sunt corecte, esti intrebat de atributii etc.
Back to top
2 User said Thank to Coffeeman for this Post :
 Klaus (14 Feb 2016, 14:08) , DANI-EL (15 Feb 2016, 10:51)
Klaus
Sun Feb 14 2016, 02:20PM
Registered Member #3279

Pana azi nu am acordat atentie pozei cu membrii Academiei de Ştiinţe ale Securităţii Naţionale infiintate de Gabita.
Uitandu-ma mai atent, surprize-surprize! Apare si Arafat (mai pe la mijloc, putin stanga), dar si Cornea (sus-stanga, penultimul rand, cu eghileti rosii). Am inteles ca potrivit statutului organizației, calitatea de membru se păstrează pe viață, iar membrii titulari ai academiei (50 la numar) au o renta viagera lunară egală cu salariul mediu pe economie, de 2.671 lei la nivel de 2015 LINK
Ce inseamna sa fi la locul si momentul potrivit...

Cu toate acestea, in nici in Declaratia de interese a ex-IG-lui Cornea, nici in Declaratia de avere, nu apar statutul de membru fondator la ASSN sau renta incasata de acolo. LINK
Adevarat ca in poza apar mai mult de 50 de persoane (printre care si generalul de carton Ontanu, fost fruntas, ca grad, cat a fost prin armata LINK )...

[ Edited Sun Feb 14 2016, 02:51PM ]
Back to top
Cristi72
Sun Feb 14 2016, 03:04PM
Registered Member #10632

Sa ne mai lase arafat in pace cu smurdul lui e doar de fatada.sa ia ambulantele sa le duca departe de noi sa nu ne mai incurce si sa nu mai gim abuzati cu tot felul de cursuri de 2 lei.sa puna oameni care o fac din placere nu din obligatie.sper sa ne dea vreodata un raspuns legat pe tema smurdului.
Back to top
Cristi72
Sun Feb 14 2016, 03:07PM
Registered Member #10632

Domnule doctor pune oameni competenti nu pompieri pe smurd .nu ne prea interezeaza pe noi medicina
Back to top
Cristi72
Sun Feb 14 2016, 03:07PM
Registered Member #10632

Medicina e pt asistenti si medici nu pt pompieri
Back to top
Coffeeman
Sun Feb 14 2016, 05:57PM
Glamdring
Registered Member #2685

Klaus wrote ...

Pana azi nu am acordat atentie pozei cu membrii Academiei de Ştiinţe ale Securităţii Naţionale infiintate de Gabita.
Uitandu-ma mai atent, surprize-surprize! Apare si Arafat (mai pe la mijloc, putin stanga), dar si Cornea (sus-stanga, penultimul rand, cu eghileti rosii). Am inteles ca potrivit statutului organizației, calitatea de membru se păstrează pe viață, iar membrii titulari ai academiei (50 la numar) au o renta viagera lunară egală cu salariul mediu pe economie, de 2.671 lei la nivel de 2015 LINK
Ce inseamna sa fi la locul si momentul potrivit...

Cu toate acestea, in nici in Declaratia de interese a ex-IG-lui Cornea, nici in Declaratia de avere, nu apar statutul de membru fondator la ASSN sau renta incasata de acolo. LINK
Adevarat ca in poza apar mai mult de 50 de persoane (printre care si generalul de carton Ontanu, fost fruntas, ca grad, cat a fost prin armata LINK )...

Toate sunt legate:)desi mi-ar placea ca totul sa se darame ca si visul lui Gabita, de a fi intangibil. Sa-si puna oamenii acolo unde trebuie, pentru a beneficia de tot tacamul.

@Cristi72: Frate, pune totul intr-o postare. E mai usor asa de citit.

[ Edited Sun Feb 14 2016, 05:58PM ]
Back to top
p.s.i.2000
Sun Feb 14 2016, 08:10PM
Registered Member #4075

Frate Klaus, bine ai mai spus ... Arafat, e un impostor ordinar care a făcut plecăciuni prin guverne ca să ajungă acolo sus !!! Mare păcat pentru noi, noi pompierii care ducem greul. SMURD... o mare gogomănie care nu e altceva decât un taxi gratuit. Ce asistență medicală acordă subofițerii operativi de pe ea, numiți pe nedrept paramedici ? Ce poți face cu un curs de 30 de zile ??? Nimic. Și acum vine și cu porcăria aia de modul 2 - linie venoasă .... Păi vrea să omorâm oameni și să înfundăm pușcăriile pentru malpraxis.
Să se organizeze cât mai multe cursuri specifice prevenirii și stingerii incendiilor, ptr că asta este meseria noastră de bază, să ne lase în pace cu aceste cursuri stupide de prim ajutor !!!
Back to top
RESPECT
Sun Feb 14 2016, 09:19PM
Registered Member #10595

Dacă tot s-au dus la București oare are vreun IS tupeul să ridice problema cu încălcarea codului muncii, a ordinului nr 4 al MAI și a directivei 88 , la noul IG, să știe și el ca lucrăm oare suplimentare neplătite o grămadă și că se aplică o procedură ilegală. Este vreunul bărbat sau sunt degeaba IS????
Back to top
Krong
Sun Feb 14 2016, 10:06PM
Registered Member #10320

Nu cred ca sunt 4 IS in stare de asa ceva! Aflam maine-poimaine!
Back to top
AlxFireX
Mon Feb 15 2016, 02:47AM
Registered Member #10139

Eu stiu ca legile din tara asta sunt interpretabile in functie de interese,dar totusi ,daca un program poate fi de referinta max 1 an,cum mai poate fi el prelungit inca unul? Nu e chestia asta ,in sine, o ilegalitate?
Sau e precum constitutia de la rusi....presedinte pe viata.
Back to top
###
Mon Feb 15 2016, 09:14AM
Registered Member #10637

[ Edited Tue Feb 16 2016, 10:27AM ]
Back to top
1 User said Thank to ### for this Post :
 Krong (15 Feb 2016, 10:27)
Coffeeman
Mon Feb 15 2016, 11:39AM
Glamdring
Registered Member #2685

Pai nu pentru astea primim cu mare placere de la împărăție cele 6 zile pe an?
Back to top
1 User said Thank to Coffeeman for this Post :
 marquiz (18 Feb 2016, 22:41)
###
Mon Feb 15 2016, 01:01PM
Registered Member #10637

[ Edited Tue Feb 16 2016, 10:26AM ]
Back to top
Go to page
  <<        >>   

Jump:     Back to top

Syndicate this thread: rss 0.92 Syndicate this thread: rss 2.0 Syndicate this thread: RDF