Proiect SEMPER FIDELIS
  • Prima pagina
  • FORUM
  • Despre noi
  • Statut
  • Galeria foto
  • Download-uri

Remember me      Forgot password?    Signup

Forums

Proiect SEMPER FIDELIS :: Forums :: Securitate nationala :: MAI

<< Previous thread | Next thread >>
pompieri....
Go to page
  <<        >>  
Moderators: ex-ad, colonelul, echo, truepride, dorobant, spk, Radu89, Pârvu Florin, justme, Mihais, Resboiu
Author Post
RESPECT
Tue Feb 16 2016, 03:21PM
Registered Member #10595

Klaus:
Art. 2. [subiectele reglementarii]
Dispozitiile cuprinse in prezentul cod se aplica:
a) cetatenilor romani incadrati cu contract individual de munca, care presteaza munca in Romania;
b) cetatenilor romani incadrati cu contract individual de munca si care presteaza activitatea in strainatate, in baza unor contracte incheiate cu un angajator roman, cu exceptia cazului in care legislatia statului pe al carui teritoriu se executa contractul individual de munca este mai favorabila;
c) cetatenilor straini sau apatrizi incadrati cu contract individual de munca, care presteaza munca pentru un angajator roman pe teritoriul Romaniei;
d) persoanelor care au dobandit statutul de refugiat si se incadreaza cu contract individual de munca pe teritoriul Romaniei, in conditiile legii;
e) ucenicilor care presteaza munca in baza unui contract de ucenicie la locul de munca;
f) angajatorilor, persoane fizice si juridice;
g) organizatiilor sindicale si patronale.
DECI nu zice NICAIERI ca unele articole nu se aplica celor care LUCREAZA IN TURE!!!!!
Tocmai pentru ca nu se da repausul saptamanal au bagat ei chestia cu 40=24!!!!
Repet cele 48 de ore libere acordate sunt cele cuvenite conform Art. 115. [durata specială a timpului de muncă]
(2) Durata zilnică a timpului de muncă de 12 ore va fi urmată de o perioadă de repaus de 24 de ore.
deci dupa 24 de ore se cuvin 48 ore libere, repausul saptamanal nu se regaseste nicaieri. INTELEGETII????

[ Edited Tue Feb 16 2016, 03:23PM ]
Back to top
Klaus
Tue Feb 16 2016, 05:15PM
Registered Member #3279

@RESPECT - in functie de raspuns apasa:
tasa 1 pentru nu am inteles,
tasta 2 pentru nu vreau sa inteleg,
tasta 3 pentru nu pot sa intelegi,
tasta 4 pentru n-am timp sa inteleg,
tasta 5 pentru n-am chef sa inteleg,
tasta 6 pentru imi bag picioarele in el de program,
tasta 7 pentru nu ai dreptate!,
tasta 8 pentru beep, beep, beep,
tasta 9 pentru alta varianta de raspuns sau
tasta 0 pentru mai incerc o data.

Acuma serios - cei care lucreaza la 8 ore au lunar niste ore prestate, cum am dat exemplul cu 22 zile lucratoare intr-o luna -> 22 x 8 ore/zi = 176 ore/luna. Cel din ture se compara ca numar de ore adunate tot fata de cele 176 ore, asa ii rezulta ce are in plus si trebuie recuperate sau platite, dupa caz. Iar in orele alea sunt incluse si sambete, duminici, sarbatori legale, cel de la 8 ore are numai 5 zile/saptamana lucratoare, ca d'aia sunt 22 zile in exemplu, si nu 30 calendaristice, sau cat o avea luna respectiva.
Cat despre repartizarea timpului de muncă în timpul săptămânii, la art. 113 din CM scrie ca: LINK
(1) Repartizarea timpului de muncă în cadrul săptămânii este, de regulă, uniformă, de 8 ore pe zi timp de 5 zile, cu două zile de repaus.
(2) În funcţie de specificul unităţii sau al muncii prestate, se poate opta şi pentru o repartizare inegală a timpului de muncă, cu respectarea duratei normale a timpului de muncă de 40 de ore pe săptămână.

Alin. (2) este detaliat in Contractul colectiv de munca pe MAI aprobat in 2015 si valabil 2 ani, LINK , care la art. 8, alin. (6) precizeaza treaba cu repartizarea inegala a timpului de munca, dand exemplu de ture cu regim de 12/24 si 12/48, sau regim de 24/72. Ritmul de lucru in schimburi/ture la militari este prevazut si el in nustiuce RG, nu mai stau sa caut.
Oricum, nu stiu de unde s-a scos egalitatea 40=24, in nici-un caz din motiv de SDSL.

[ Edited Tue Feb 16 2016, 06:37PM ]
Back to top
1 User said Thank to Klaus for this Post :
 mereu _loial (16 Feb 2016, 17:53)
Coffeeman
Tue Feb 16 2016, 08:36PM
Glamdring
Registered Member #2685

Egalitatea aia a fost scoasa de unii comandanți pentru ca, teoretic, asa au înțeles din procedurile si ordinele trimise de la împărăție. Deh...
Back to top
Pârvu Florin
Tue Feb 16 2016, 09:38PM
Iubesc Romania cu o ura adanca ! Fiindca nu este asa cum ar trebui sa fie! Asa cum poate sa fie!

Registered Member #1287

Pentru cine mai crede că DNA e un cavaler sans peur et sans reproche, care călare pe un cal alb, face el dreptate în țară:

Curtea Militară de Apel a decis luni să retrimită la DNA dosarul în care doi pompieri de la ISU București sunt acuzați că au verificat clubul Colectiv fără a lua măsurile legale în privința respectării normelor PSI.

În urma deciziei instanței, procurorii trebuie să refacă rechizitoriul, după ce judecătorii militari au constatat mai multe nereguli în legătură cu introducerea în dosar a părților vătămate și a părților responsabile civilmente și încălcarea dreptului la apărare în cazul unuia dintre pompieri, Antonina Radu.

De asemenea, judecătorii au decis înlăturarea de la dosar a probelor administrate de procurori prin încălcarea dreptului la un proces echitabil.

LINK

Aparent off topic, vă invit să lecturați și LINK

[ Edited Tue Feb 16 2016, 09:40PM ]
Back to top
1 User said Thank to Pârvu Florin for this Post :
 Stunner (17 Feb 2016, 23:27)
Klaus
Tue Feb 16 2016, 10:40PM
Registered Member #3279

Apropo de procesul asta, mi se pare ca este putin suspecta graba cu care s-a intocmit dosarul de cercetare a celor 2 capitani, dar si mai suspecta mi se pare inscrierea a zeci de persoane ca parti civile, deja facandu-se calcule cate zeci de milioane se vor cere daune... de la cine? De la cei 2 amarati (la propriu, dpdv financiar macar), sau de la IGSU/ISUMB, care inseamna STATUL, in ultima instanta.
Dar, nu cumva principalii vinovati sunt patronii clubului si firma care a organizat efectele pirotehnice, folosind la interior elemente care erau pentru utilizare in aer liber? Daca procesul contra celor de mai sus va fi anul asta, poate anul viitor, aceleasi persoane se vor inscrie si acolo ca parti civile? Se pot acorda daune si de catre cei 2 pompieri in solidar cu IGSU, si de catre patroni+firma pirotehnie? Ma indoiesc.
Eu unul nu as accepta ca partile civile sa fie bagate la acest proces. Au partea lor de vina si cei 2 capitani, indiscutabil, dar nu cred ca trebuie ei facuti responsabili pentru toate cele intamplate. Iar institutia nici macar atat, este o falsa impresie ca un ISU trebuie sa stie tot ce misca in aria lui de competenta daca nu are cunostinta de existenta agentului economic in mod oficial. Ca doar nu o sa umble pompierii de la prevenire, de nebuni, din casa-n casa, sa vada daca nu cumva la vre-un subsol sau intr-o mansarda nu functioneaza ilegal un club, o bodega sau o fabrica de produse spirtoase contrafacute.
Back to top
savalas
Wed Feb 17 2016, 10:03PM
Registered Member #10065

Se aude ca se corecteaza tampeniile ,adica 24 va fi egal cu 24 nu cu 40.
Back to top
1 User said Thank to savalas for this Post :
 Stunner (17 Feb 2016, 23:27)
florinel1
Wed Feb 17 2016, 11:39PM

Registered Member #10543

Bine ar fi sa fie asa.
Daca s-ar corecta asta si nu ne-ar mai scadea orele suplimentare din concedii , atunci am fi la fel de putini cum am fost la programul vechi!

[ Edited Thu Feb 18 2016, 12:16AM ]
Back to top
1 User said Thank to florinel1 for this Post :
 Krong (17 Feb 2016, 23:41)
AlxFireX
Thu Feb 18 2016, 08:14AM
Registered Member #10139

Pai ,dupa ordinul acela de continuare,cam asa ar reiesii...adica vreo 2 libere pe luna.Dar tot nu o sa fie la fel precum la vechiul program,in sensul ca or sa fie totusi ceva mai multi pe tura.Inainte faceam 7..max 8 ture/luna,acum or sa fie 8..max 9..,deci cu o tura in plus
Partea proasta este ca ,probabil,o sa fim obligati sa luam libere si in weekend...so less money

[ Edited Thu Feb 18 2016, 08:21AM ]
Back to top
savalas
Thu Feb 18 2016, 10:27AM
Registered Member #10065

Acum nu le putem avea pe toate si libere cate trebuie si ture numai in SDSL...
Back to top
mereu _loial
Thu Feb 18 2016, 05:23PM
Registered Member #3545

Poate o sa se gandeasca pana la urma cineva si la solutia pe care am gasit o si am sustinut ca e cea mai buna: sunt patru oameni pe orice functie din statul de organizare , 4 SGIS, 4 cdt echipaj pe orice autospeciala, etc. Sa lucreze 24/72 atat timp cat sunt toti prezenti. In momentul cand unul din ei intra in CO, CM sau altceva , sa treaca automat la 24/48.In felul asta vor lucra sigur norma de 91 de ture pe an, fara sa mai fie nevoie de nu stiu ce planificari si calcule.Poate o sa spuna cineva, dar daca mai lipseste unul? E aceeasi situatie ca acum, si asa cum se gasesc acum solutii , se vor gasi oricand. Numai sa se vrea...
Back to top
Invisible
Thu Feb 18 2016, 06:31PM
Registered Member #10556

De ce ti se pare normal sa efectuezi cum spun ei, 91 de ture pe an, atata timp cat tu esti platit pentru maxim 78?
Back to top
1 User said Thank to Invisible for this Post :
 florinel1 (18 Feb 2016, 19:54)
Coffeeman
Thu Feb 18 2016, 06:31PM
Glamdring
Registered Member #2685

Nu-mi spune ca te-ai gandit mult la "solutia" asta. Nu-mi spune ca tu chiar crezi ca aia e o solutie. Cum mama dracului sa faci lucrul asta? nu te gandesti ca sunt subunitati unde sunt mai mult de 4 cdt de echipaj?! Atunci cand un SGI intra in concediu, un comandant de echipaj ii poate tine locul foarte bine, Cand sunt toti prezenti? 1 luna, doua? si atunci cand intra in cdt. de echipaj in concediu, gata, tura urmatoare vin dupa 24 de ore, ca e probabil ca tura mea sa se imparta.

Iar catre cei cu "mai putini bani" nu e problema pentru voi programul asta cand va ganditi numai la bani nu? Uitati ca acele SDSL trebuiau platite si la 24/72? uitati ca la salariile de acum avem si cresteri salariale date de altii, gen marirea bugetara, marirea normei de hrana etc. Dar e bine, ca luam bani nu?? atunci nu va mai plangeti de programul asta cand va ganditi ca daca trecem inapoi "pierdeti bani".
Back to top
2 User said Thank to Coffeeman for this Post :
 Stunner (18 Feb 2016, 18:59) , florinel1 (18 Feb 2016, 20:02)
Stunner
Thu Feb 18 2016, 06:59PM
Registered Member #10531

Mare dreptate mai ai!
Back to top
mereu _loial
Thu Feb 18 2016, 07:05PM
Registered Member #3545

Si e mai bine acum, cu un SGIS tura pana, de sunt ture cu doi SGIS in acceasi zi...si ne place sau nu , 91 de ture inseamna exact 48 de ore pe saptamana ca medie pe un an.Atat timp cat se vor plati 360 de ore suplimentare intr un an ,ce optiuni mai ai? Tribunalul? Chiar sunt curios cati or sa aleaga varianta asta.Si chiar nu poti sa mai ai o opinie?
Back to top
Coffeeman
Thu Feb 18 2016, 07:23PM
Glamdring
Registered Member #2685

Aia era problema, doi SGI pe tura? nu ca te oboseste maxim? mai ales cand ai ture cand esti pe saracia de ambulanta, carand tot felul de oameni cu probleme inchipuite?! Nu cand ai ture in care muncesti, te duci casa iar peste 48 de ore cand te intorci la munca, nu esti complet odihnit? nu ca multi nu vad stresul si oboseala ca o problema majora?
Ca se vor plati nu stiu cate ore? cand au platit magarii astia tot ce au zis la timp? atunci cand in ianuarie am luat banii pe niste ore din octombrie si noiembrie?:)
Back to top
2 User said Thank to Coffeeman for this Post :
 florinel1 (18 Feb 2016, 20:03) , Stunner (18 Feb 2016, 21:10)
Go to page
  <<        >>   

Jump:     Back to top

Syndicate this thread: rss 0.92 Syndicate this thread: rss 2.0 Syndicate this thread: RDF