Proiect SEMPER FIDELIS
  • Prima pagina
  • FORUM
  • Despre noi
  • Statut
  • Galeria foto
  • Download-uri

Remember me      Forgot password?    Signup

Forums

Proiect SEMPER FIDELIS :: Forums :: Securitate nationala :: MAI

<< Previous thread | Next thread >>
pompieri....
Go to page
  <<        >>  
Moderators: ex-ad, colonelul, echo, truepride, dorobant, spk, Radu89, Pârvu Florin, justme, Mihais, Resboiu
Author Post
Amigo
Tue Sep 27 2016, 06:49PM
Registered Member #10963

Da, deoarece nu îți face concurență :-D
Back to top
Mese
Tue Sep 27 2016, 08:05PM
Registered Member #1078

Pârvu Florin wrote ...

Uitandu-ma in dimineata asta la harta riscului seismic din Romania

mi-a venit in minte o chestie pe care as aplica-o daca as fi inspector general.

As intocmi niste planuri de interventie care sa cuprinda deplasarea fortelor pompierilor dinspre nord-vestul tarii catre sud-est.

Sa dau un exemplu, ca sa fiu bine inteles.

Din Dambovita pleaca catre Bucuresti 400 de pompieri, din Brasov pleaca catre Dambovita 200 de pompieri si catre Bucuresti 150, din Mures pleaca catre Brasov 100, catre Dambovita 50 si catre Bucuresti alti 50 samd.

Si as mai discuta si cu firmele de telefonie mobila daca exista posibilitatea tehnica a crearii unei baze de date cu telefoanele celor implicati in orice fel in operatiunile de salvare, iar in primele ore dupa seism a restrictionarii comunicatiilor persoanelor care nu sunt in acea baza de date.

Edit: exact ce ziceam:

Purtătorul de cuvânt al ISU, Daniel Vasile, a declarat că la dispeceratul 112 au fost primite mai multe apeluri.

"Trebuie să tragem un semnal de alarmă, dacă ar fi fost o situţie mult mai gravă, care ar fi generat şi pagube, blocarea liniilor telefonice ar fi fost o problemă, pentru că prioritare în aceste situaţii sunt preluările de apeluri cu urgenţe majore”.

LINK

Stiu ca in urma cu cativa ani a fost o situatie cand reteaua unei firme de telefonie mobila a crapat si a fost nefunctionala timp de vreo doua ore dupa un cutremur.

Eu sunt convins ca aceste planuri sunt facute dar au un caracter nepublic.
Iar ca si anuntare sefii de grup/grupa/etc au TETRA care nu tine de nici un operator si care pot fi functionale in 90% din teritoriul national.
Iar ca sa existe o rata mai mare de supravietuitori parerea mea este ca trebuie sa umblam la atitudinea corecta in caz de calamintate. Adica campanii de sensibilizare a maselor, exercitii publice la care sa participe cat mai multe persoane, etc. Educatie asa se cheama asta.
Back to top
1 User said Thank to Mese for this Post :
 Klaus (27 Sep 2016, 20:27)
apkah
Tue Sep 27 2016, 08:55PM
arcan
Registered Member #566

Sa speram ca TETRA functioneaza mai bine la ei ca la altii.
Back to top
Mese
Tue Sep 27 2016, 09:04PM
Registered Member #1078

care altii? Ca in general functioneaza...
Back to top
JJAACCKK80
Tue Sep 27 2016, 11:49PM
Registered Member #8739

Da.da..in general functioneaza, dar de multe ori ramai fara semnal..asa din senin
Back to top
Mese
Tue Sep 27 2016, 11:50PM
Registered Member #1078

Nu am patit-o deloc ca sa fiu sincer. In zonele fara semnal intradevar. Dar in alta parti niciodata.
Back to top
Klaus
Sat Oct 01 2016, 06:55PM
Registered Member #3279

Bun venit noului adjunct al IG.
A lasat frumusete de Targu Mures pentru Bucuresti...

Sper ca venirea in Bucuresti sa nu-i afecteze accentul ardelenesc

Dacă vrei să testezi cu adevărat caracterul unui om, dă-i putere - a zis-o Abraham Lincoln. Sunt curios cat si cum il va schimba puterea data de noua functie.

[ Edited Sat Oct 01 2016, 08:42PM ]
Back to top
1 User said Thank to Klaus for this Post :
 F.A.D (01 Oct 2016, 19:16)
F.A.D
Sat Oct 01 2016, 07:16PM
off ce vremuri traim
Registered Member #3926

Măcar să încerce să schimbe ceva.... Dar nu cred
Back to top
Klaus
Sat Oct 01 2016, 07:55PM
Registered Member #3279

@F.A.D - adjunctul are in subordine Directia Comunicatii si Tehnologia Informatiei, Directia Logistica, Directia Proiecte cu Finantare Externa si Serviciul Achizitii Publice.
Adevarat, si aici se pot face multe, dar structurile astea sunt de suport, nu de interventie. LINK
Back to top
F.A.D
Sat Oct 01 2016, 08:22PM
off ce vremuri traim
Registered Member #3926

Ok. Înseamnă că o să primim nomexuri și căști noi .schimbarea e necesara în toate compartimentele
Back to top
Pârvu Florin
Mon Oct 03 2016, 04:29PM
Iubesc Romania cu o ura adanca ! Fiindca nu este asa cum ar trebui sa fie! Asa cum poate sa fie!

Registered Member #1287

Pârvu Florin wrote ...

Pârvu Florin wrote ...

Voi face o solicitare de informatii de interes public la Directia medicala a MAI in privinta felului in care a evoluat statistica persoanelor supraponderale si obeze din IGSU in ultimii zece ani.

Bine, chiar daca imi vor raspunde ceva, oricum ceva-ul ala pe care mi-l vor spune nu are nici cea mai mica legatura cu realitatea, caci asa cum am spus, multi ani controlul medical periodic pur si simplu nu s-a facut si nu exista date statistice pentru acea perioada, iar acum, cand se face un simulacru de control medical, nici dracu nu e interesat sa masoare inaltimea unui pompier si sa-l cantareasca!

Dar chiar sunt curios sa vad ce-mi vor spune!

Subsemnatul, Parvu Florin, cu domiciliul in comuna Tatarani, satul Caprioru, judetul Dambovita, va rog ca in baza Legii 544/2001 sa imi furnizati informatia:

"Situatia statistica procentuala si in valori absolute a persoanelor supraponderale si obeze raportat la intregul personal al IGSU, in intervalul 2007-2015, situatie rezultata in urma compilarii datelor obtinute la controlul medical periodic la care a fost supus personalul in centrele medicale judetene ale MAI, in intervalul amintit"

Va trimit dumneavoastra (Directiei de informare si relatii publice din MAI) aceasta solicitare, intrucat nu am reusit sa identific o adresa de email a Directiei Medicale din MAI.

Din cate variante de raspuns aveau la indemana, evident ca au ales-o pe cea mai idioata, ie informatie clasificata, bre!

rasp_parvu_florin.pdf

Edit: citez din atributiile Directiei medicale din MAI:

-evaluează anual sau ori de câte ori este nevoie, pe baza rapoartelor statistice medicale, starea de sănătate a efectivelor M.A.I., factorii de risc specifici care o influenţează şi stabileşte măsurile ce se impun pentru rezolvarea corespunzatoare a situaţiilor semnalate;
LINK

Au baietii astia de la relatii publice din MAI un talent, cand ii intrebi ceva stanjenitor, sa te ia din Bucuresti, sa te duca la Satu Mare via Drobeta Turnu Severin si sa te lase in Chitila dupa ce te-au trecut prin Suceava si Constanta, ceva de speriat, monser!

Io-i intreb ceva simplu

In conditiile in care sunt un observator atent al felului in care evolueaza lucrurile in IGSU, nu pot sa nu observ in ultimii ani o crestere sustinuta a numarului de militari supraponderali si obezi care apar in fotografii ale cadrelor militare din IGSU.

Va rog sa imi comunicati daca Directia medicala din MAI, in virtutea atributiilor pe care le are, constientizeaza aceasta problema cu implicatii negative in privinta calitatii interventiilor si care conduce totodata la cresterea numarului de afectiuni medicale ale pompierilor, implicit la cheltuieli evitabile, iar in caz ca raspunsul este pozitiv, daca are un plan concret si specific de corectare a acestei situatii si in ce anume consta acest plan de corectare.

la care orice om normal construit ar raspunde: da, avem, si consta in aia, aia, aia, sau nu, nu avem,

si uite ce imi raspund ei...

rasp_parvu_190916.pdf

Ii las pe cititorii nostri sa descopere cine a fost in comisia de examinare la concursul pentru functia de director al Directiei medicale din MAI, amintind si faptul ca persoana care e director acum a fost multa vreme imputernicit pe aceasta functie.

Si n-am ce sa fac, oricat de mult o sa va displaca, voi povesti iarasi despre armata.

In fiecare an, prin primavara, toti cei care aveau probleme cu greutatea in unitatea mea incepeau sa se preocupe de subiect fiindca in iunie eram planificati la controlul medical periodic la INMAS.

Cand ajungeam la chirurgie, doamna asistenta Sterian, sa-i dea Dumnezeu sanatate ca tare femeie buna era! ne alinia si incepea: "Numele, inaltimea, greutatea!"
N-ai fi indraznit sa exagerezi prea mult, caci daca ai fi facut-o, ar fi urmat condamnarea la ghilotina, isi aducea ochelarii pe varful nasului, te privea patrunzator pe deasupra lor, se incrunta si zicea: "Ia treci mataluta pe cantar si zi-mi cat arata!"
Executai ordinul si ziceai un numar acolo..., mustacea si scria ce-i spuneai. Daca si de data asta exagerai si se ridica de pe scaun sa vada cu ochii ei, stiai ca pentru urmatoarele cel putin trei luni urma un "Inapt temporar pentru zbor", implicit pierdut prima de zbor, de start si de clasificare, toate insumate insemnand la mine, in 2006, cand am plecat din armata, cam o treime din solda.

In octombrie-noiembrie venea licenta, unde printre altele eram verificati si la pregatire fizica specifica si generala, si daca ratai riscai sa zbori definitv din bransa, in ianuarie, dupa porc, prajituri, tuica si vin era tabara de instructie in munte unde solicitarea fizica era extrem de intensa si ca sa faci fata trebuia sa vii cu ceva rezerve de antrenament, si uite asa ne silea pe noi armata sa avem tot anul o conditie fizica macar rezonabila.

[ Edited Mon Oct 03 2016, 08:15PM ]
Back to top
1 User said Thank to Pârvu Florin for this Post :
 TATP (03 Oct 2016, 19:17)
djebel
Mon Oct 03 2016, 05:56PM
Registered Member #3603

Bai, nene, te-au trecut prin legi si articole de nu mai stii unde e stanga si unde e dreapta! Florine, mai urmau sa spuna ca respectiva riscograma cu indicele de masa corporala este confidentiala cf. relatiei medic-pacient. Adica secret de stat de importanta deosebita
Stai linistit, nu exista statistica pe care ai cerut-o. Dar ma astept ca maine, poimaine sa ma cheme la cabinet, sa se uite adanc in ochii mei si sa vada acolo IMC-ul.
Back to top
1 User said Thank to djebel for this Post :
 TATP (03 Oct 2016, 19:17)
TATP
Mon Oct 03 2016, 07:20PM
Registered Member #10944

Raspunsul lor e complicat de ... simplu: "Nu stim dom'le, intreaba-i pe medicii de familie, ca aia completeaza anexele, ce treaba ai cu noi?" Marlanie de doi bani, daca n-o fi incompetenta...
Back to top
Tepes 1
Thu Oct 06 2016, 07:48AM
Registered Member #10014

In MAI prostia si aroganta sunt stapane. Eu am o alta problema, OFITERII INCOMPETENTI! Deci: sunt, unii, saracii, de zici ca cine stie ce facultati au facut in viata asta. Aroganti peste limita. Isi permit sa fie infatuati de nu ai vazut. Nu se uita de unde au venit.... daca nu era pila ascutita nu produceau una de un leu!! "Locuri libere la pompieri. Un loc pentru nevasta lu' ala de la PNL aveti? Are 30 ani, sta acasa, n.a muncit niciodata dar se descurca ea, vedem noi" -baf, MAIOR. Xe vorbeati ofiter in MAI, aroganta nevoie mare, 40%. Nu vreau sa greaesc ai daca gresesc imi cer scuze. Multa la revedere pwntru pomanagii d.astia.
Este vremea ca orice post sa fie ocupat doar prin concurs!!!
Sa nu mai existe pomana pentru nimeni..
Degeaba e vremea, facultati la FR si sa fii ofiter se poate. Maine poimaine Generalul o sa fie cu 8 clase!!
Back to top
JJAACCKK80
Thu Oct 06 2016, 11:34AM
Registered Member #8739

Da.. aveti dreptate, dar daca nu ar fii asa, parca ar pierde din originalitate Romania.Caterinca ne reprezinta pe multi si doar sa vedem defectele celorlalti.( din pacate asa merg lucrurile la noi..la orice "nivel")

[ Edited Thu Oct 06 2016, 11:39AM ]
Back to top
Go to page
  <<        >>   

Jump:     Back to top

Syndicate this thread: rss 0.92 Syndicate this thread: rss 2.0 Syndicate this thread: RDF