Proiect SEMPER FIDELIS
  • Prima pagina
  • FORUM
  • Despre noi
  • Statut
  • Galeria foto
  • Download-uri

Remember me      Forgot password?    Signup

Forums

Proiect SEMPER FIDELIS :: Forums :: Securitate nationala :: MAI
 
<< Previous thread | Next thread >>
pompieri....
Go to page
  <<        >>  
Moderators: ex-ad, colonelul, echo, truepride, dorobant, spk, Radu89, Pârvu Florin, justme, Mihais, Resboiu
Author Post
truepride
Thu Dec 15 2016, 02:39PM
Fiat justitia ruat caelum

Registered Member #996
Joined: Thu Mar 13 2008, 11:32PM

Posts: 3434
Thanked 254 time in 183 post
Dupa cum am spus, rareori comentez activitatile pompierilor din simplul si elementarul motiv: bun simt pentru munca lor. Aici nu incape nici o discutie despre plus valoarea muncii lor.
Ma opresc totusi asupra unui eveniment, demn de mentionat. De-a lungul timpului am observat o problema specifica romanului mai mult decat altor natii, cel putin natii cu care am avut eu bucuria sa interactionez. Inabilitatea, datorita unei arogante inascute ori cultivate de-a lungul timpului, de a invata ceva. Nu stam sa ne oprim deasupra exemplelor pozitive sa le studiem, sa invatam. Ce poate sa ma invete pe mine un pompier care salveaza un caine? Pe mine cel putin m-a invat sa respect mai mult acesta arma, care prin reprezentantii ei tot timpul ofera societatii cate un exemplu pozitiv. Am invatat ce insemna pasiunea pentru meserie, cu siguranta orice militar are o pasiune pentru meseria sa, dar cati si-ar risca integritatea fizica pentru un animal? Am invat ce inseamna sa fi om sa ajuti acolo unde poti, fara sa mai prioritizezi, fara sa mai stai sa te gandesti daca, parca, poate.
Ulterior am vazut pe acest plutonier la TV, alaturi de familia sa, o familie frumoasa vizitand cainele la veterinar. Iarasi am primit o lectie, munca ta nu se termina atunci cand pleci acasa.Nu-i vorba de interventii, de hartii de dosare de mai stiu eu ce ci doar insemna cateodata sa iti mai iei o ora sa fi om.
Sincer nu adresez laude gratuite cuiva, cred in filozofia germana a muncii, adica sa faci totul cat poti de bine cu rezultate foarte bune ar trebui sa fie un standard de normalitate nu un varf periodic al activitatii, insa acest om m-a impresionat.
Daca si sper ca citeste acest forum, eu cel putin, am onoarea sa-l salut cu tot respectul.
Back to top
1 User said Thank to truepride for this Post :
 JJAACCKK80 (15 Dec 2016, 15:01)
masca
Thu Dec 15 2016, 05:35PM
Registered Member #3157
Joined: Fri Jul 16 2010, 09:32PM

Posts: 53
Thanked 15 time in 9 post
am citit acum cateva minute, in ziarul financiar, un proiect de OUG prin care salarile personalului platit din fonduri publice,pentru anul 2017 sunt inghetate la nivelul decembrie 2016, iar timpul lucrat peste norma de lucru si in zilele de SDSL sa fie compensat doar cu timp liber.


[ Edited Thu Dec 15 2016, 06:33PM ]
Back to top
Klaus
Thu Dec 15 2016, 08:35PM
Registered Member #3279
Joined: Wed Sep 08 2010, 09:22AM

Posts: 3144
Thanked 828 time in 527 post
@masca - esti in eroare. Si pana acum se aplica acest principiu la bugetarii civili (compensarea cu timp liber a orelor lucrate peste norma), iar noua pana la data de 01.07.2014, cand a intrat in vigoare, ca exceptie, OUG 37/2014 pentru modificarea si completarea art. 13 din OUG 103/2013 privind salarizarea personalului platit din fonduri publice in anul 2014, precum si alte masuri in domeniul cheltuielilor publice, cu trimitere la personalul militar, politisti si functionarii publici cu statut special din sistemul administratiei penitenciarelor. LINK

[ Edited Thu Dec 15 2016, 08:36PM ]
Back to top
JJAACCKK80
Fri Dec 16 2016, 11:49AM
Registered Member #8739
Joined: Sun Dec 22 2013, 05:25PM

Posts: 43
Thanked 9 time in 8 post
Daca salariul minim creste la 1.ian. la 1450( de la 1250), ne afecteaza salariile cumva?..( va rog un link , o formula de calcul a salariilor..daca se poate..multumesc)
Back to top
1 User said Thank to JJAACCKK80 for this Post :
 sphinx (16 Dec 2016, 18:08)
Klaus
Fri Dec 16 2016, 09:05PM
Registered Member #3279
Joined: Wed Sep 08 2010, 09:22AM

Posts: 3144
Thanked 828 time in 527 post
@JJAACCKK80 - nu pe actuala lege a salarizarii.
Dar (teoretic) posibil sa te ajunga din urma cei cu grade/functii mai mici.

In trecut la civili s-a intamplat asa ceva, cei cu categorii inferioare au ajuns ca salarizare pe cei cu categorii ceva mai mari.


[ Edited Fri Dec 16 2016, 09:07PM ]
Back to top
1 User said Thank to Klaus for this Post :
 JJAACCKK80 (16 Dec 2016, 22:23)
Pârvu Florin
Sat Dec 17 2016, 05:26PM
Iubesc Romania cu o ura adanca ! Fiindca nu este asa cum ar trebui sa fie! Asa cum poate sa fie!

Registered Member #1287
Joined: Wed Dec 10 2008, 11:28AM

Posts: 2132
Thanked 662 time in 427 post
In urma cu cateva zile un pompier de la ISU Alba a murit, de ce-o fi murit el...

E ultimul dintr-un lung sir al carui inventar il tine cu meticulozitate Bogdan Covalciuc aici LINK

In urma cu ceva timp, discutam cu un prieten (va fi fost un prieten real... va fi fost tot alter ego-ul meu... nu-mi mai aduc aminte... ), si cand ii zic ca sunt studii care demonstreaza ca pompierii au sanse mai mari sa moara mai tineri, mai ales din cauze cardiace si de diverse tipuri de cancere, asta-mi zice:

"Du-te, ba-n bip bip bip! Se intampla asta fiindca cei mai multi pompieri, si nu doar in Romania, sunt niste lepre obeze, tabagiste si alcoolice, mai mult decat populatia generala masculina!!!"

Acum, stand stramb si judecand drept, are si prietenul meu ceva dreptate, nu multa, dar... ceva-ceva e real in ce spunea.

A fi pompier e o meserie care, daca nu interiorizezi o anumita disciplina de viata (edit: disciplina de viata pe care eu personal a trebuit sa o descopar, cand ar fi fost incomparabil mai usor sa o iau de-a gata, spusa de antecesorii mei!!!), si cei mai multi pompieri romani nu sunt capabili sa o faca, predispune la ce spunea el. Perioade mai mult sau mai putin lungi de inactivitate, urmate de solicitari fizice si psihice extrem de intense, uneori chiar de pura teroare...

Ce a scapat prietenul meu din vedere si am incercat sa-l fac sa inteleaga, e faptul toate lucrurile pe care le vezi si le traiesti in profesia asta, mai devreme sau mai tarziu, intr-un fel sau altul, vor avea rasunet si in sanatatea si viata particulara a fiecarui pompier de la interventie, cu toate consecintele de rigoare LINK , si e cu atat mai greu sa te lupti si cu indatoririle slujbei si cu vitele de deasupra ta, care nu inteleg nimic din ce traiesti.

Bun, esti pompier, cea mai nobila profesie! salvezi vieti, cel mai frumos lucru din univers! dar se intreaba vreunul dintre decidenti care e cu adevarat pretul vietilor salvate de pompieri?

Si de-aia zic... un control medical periodic serios... ceva....? si cei care vreti sa fiti pompieri, sunteti siguri ca stiti in ce va bagati?

@@@

Rezultatele noastre demonstreaza ca mortalitatea in randul cohortei pompierilor din Hamburg e cu aproximativ 20% mai mica decat mortalitatea in grupul populatiei de referinta.

Aceasta ar putea indica faptul ca procesul de selectie si controlul medical periodic din Germania au un impact mai puternic decat programele din alte tari cu standarde mai scazute.

Capacitatea fizica si medicala a pompierilor profesionisti si voluntari din Germania este evaluata conform unor standarde comune. Aceasta e diferenta majora fata de sistemul american, in care testarea performantei fizice are la baza recomandari ale NFPA, aceste recomandari nefiind obligatorii la nivel national. In America, la nivel de stat sau de comunitate, insasi evaluarea performantelor fizice este uneori facultativa.

Procesul de selectie impune pompierilor germani sa fie apti fizic si psihic pentru desfasurarea activitatii. Dupa angajare, acestia sunt supusi unei stricte verificari medicale: la fiecare 3 ani pana la varsta de 50 de ani, in fiecare an dupa aceasta varsta. Aceasta verificare include un test de efort in care pompierilor li se face o electrocardiograma in timpul unei curse cu obstacole purtand aparatul de respirat. **** In plus fata de aceasta proba, alte criterii care trebuiesc indeplinite sunt sunt legate de examenul oftalmologic, de audiometrie, de spirometrie si de rezultate acceptabile ale tensiunii arteriale si frecventei pulsului in timpul testului de efort.

Permisiunea de folosire a echipamentului de protectie, implicit permisiunea de a profesa, este retrasa odata ce un pompier nu trece aceste teste. De asemenea, pompierii din cele mai multe posturi administrative isi mentin conditia fizica si dau testele amintite, dat fiind faptul ca pot participa oricand la interventii in timpul situatiilor majore de urgenta.


*******************************

Our results show that the mortality of the fire fighter cohort of Hamburg is about 20% lower than the mortality of the reference population.

It might indicate that the selection processes and the intensive medical surveillance programs in Germany have a greater effect than the programs in other countries with lower standards.

Physical and medical fitness for professional and voluntary fire fighters is required nationwide in Germany using common standards. This constitutes a major difference to the US American system where regular physical performance tests are suggested by National Fire Protection Association (NFPA)/USA but not regularly required on national level. However, on state and/or community level in the USA regular physical performance tests are sometimes mandatory.

The stringent selection process in Germany demands physical and psychological health and fitness. After joining there are regular and intensive medical examinations: until the age of 50 every 3 years, beyond 50 every year. These tests include stress-ECG to evaluate standardized physical fitness and a fitness test with heavy respiratory protection gear on the obstacle course. In the stress-ECG fire fighters below 30 years of age have to perform at an energy level of three Watt per kilogram of bodyweight. Fire fighters above 30 years of age have to show the same level of performance reduced by one percent per year of age above 30 years. The capacity to perform at an energy level of 200 Watt minimum has to be proven at all occasions. In addition to the fitness test, other medical criteria for vision test, audiometry, lung function test and acceptable blood pressure response and heart rates at stress-ECG have to be met.

The clearance to wear protective gear i.e. the permission to serve in the brigade is cancelled once the fitness tests are failed. Also fire fighters in mostly administrative duty keep themselves fit and pass the medical endurance tests as they might have to go out on the scene in major emergencies. Only these were included in the comparison between 'fire fighting' vs. 'administrative duty' and show a definite impact of fire fighting tasks on mortality.

LINK



[ Edited Sun Dec 18 2016, 12:26PM ]
Back to top
Klaus
Mon Dec 19 2016, 05:20PM
Registered Member #3279
Joined: Wed Sep 08 2010, 09:22AM

Posts: 3144
Thanked 828 time in 527 post
Uite un domeniu care ar trebui sa fie coordonat, supravegheat si manageriat de Arafat.
Dar el prefera sa fie paşă, emir (sau ce o vrea) in curtea MAI, sa-i calareasca pe pompieri, in vreme ce medicina de urgenta trebuie resuscitata.
Este ca in proverbul ala (re/spus de Voronin) - Viţelul blând suge de la două văci... LINK
Asa si cu medicina la urgente - ba este la MAI, ba este la MS. Iar cand este de intrebat (de catre procurori) ce si cum, nu sunt de vina nici unii, nici altii.
LINK
Back to top
F.A.D
Mon Dec 19 2016, 08:56PM
off ce vremuri traim
Registered Member #3926
Joined: Tue Mar 08 2011, 04:17PM

Posts: 281
Thanked 62 time in 47 post
Are și cine să stea capră....
Back to top
fire_f
Tue Dec 20 2016, 09:15PM
Registered Member #11049
Joined: Tue Dec 20 2016, 09:04PM

Posts: 4
Thanked 0 time in 0 post
Buna ziua. Nu am stiut unde altundeva sa intreb asa ca sper sa primesc un ajutor aici.
Sunt pompier. Cine stie daca pot avea venituri din activitati online (blogging / publicitate online) ca persoana fizica? Pur si simplu am niste site-uri care genereaza niste bani online.
Legea 80 spune:
Cadrelor militare în activitate le este interzis:
a) să îndeplinească alte funcţii decât cele în care sunt încadrate, cu excepţia
cumulului prevăzut de lege, în condiţiile stabilite prin ordin al ministrului apărării
naţionale;
b) să fie asociat unic ori să participe direct la administrarea sau conducerea unor
organizaţii ori societăţi comerciale, cu excepţia celor numite în consiliile de
administraţie ale regiilor autonome şi societăţilor comerciale din subordinea
Ministerului Apărării Naţionale, din cadrul industriei de apărare sau în legătură cu
aceasta.

Mentionez ca nu am firma si declar toate veniturile la Anaf ca persoana fizica.

Multumesc.

[ Edited Tue Dec 20 2016, 09:16PM ]
Back to top
Klaus
Wed Dec 21 2016, 01:15AM
Registered Member #3279
Joined: Wed Sep 08 2010, 09:22AM

Posts: 3144
Thanked 828 time in 527 post
@fire_f - cel mai bine faci un raport catre comandant (IS) in care ii aduci la cunostinta (nu ii ceri voie!) ca in timpul tau liber ai oarece activitati aducatoare de venituri, ca nu sunt in legatura sau incompatibile cu natura activitatii tale, ca nu iti afecteaza de nici-un fel participarea la programul ordonat (sau nu), ca declari veniturile la ANAF si ce argumente pro iti mai trec prin cap.
Stiu subofiteri care desfasurau activitati lucrative in afara programului (mecanic auto, cadastru, imobiliare, vopsitor, taximetrist si altele, nu le mai retin pe toate), si care nu au avut nici-un fel de piedici. Rapoartele erau inregistrate si indosariate la RU.

Daca respectivul comandant iti pune piedici, revii cu un alt raport si argumentezi ca Ubi lex non distinguit, nec nos distinguere debemus. Probabil ca juristul ii va explica mai pe romaneste - Unde legea nu distinge, nici noi nu trebuie sa distingem. Sau, si mai direct, Tot ce nu este interzis este permis.
Back to top
2 User said Thank to Klaus for this Post :
 fire_f (21 Dec 2016, 11:44) , Mese (21 Dec 2016, 23:43)
fire_f
Wed Dec 21 2016, 07:32AM
Registered Member #11049
Joined: Tue Dec 20 2016, 09:04PM

Posts: 4
Thanked 0 time in 0 post
Multumesc de sfat. Am sa-l urmez.
Back to top
Mese
Wed Dec 21 2016, 11:44PM
Registered Member #1078
Joined: Tue May 20 2008, 12:24AM

Posts: 470
Thanked 71 time in 61 post
Klaus wrote ...

@fire_f - cel mai bine faci un raport catre comandant (IS) in care ii aduci la cunostinta (nu ii ceri voie!) ca in timpul tau liber ai oarece activitati aducatoare de venituri, ca nu sunt in legatura sau incompatibile cu natura activitatii tale, ca nu iti afecteaza de nici-un fel participarea la programul ordonat (sau nu), ca declari veniturile la ANAF si ce argumente pro iti mai trec prin cap.
Stiu subofiteri care desfasurau activitati lucrative in afara programului (mecanic auto, cadastru, imobiliare, vopsitor, taximetrist si altele, nu le mai retin pe toate), si care nu au avut nici-un fel de piedici. Rapoartele erau inregistrate si indosariate la RU.

Daca respectivul comandant iti pune piedici, revii cu un alt raport si argumentezi ca Ubi lex non distinguit, nec nos distinguere debemus. Probabil ca juristul ii va explica mai pe romaneste - Unde legea nu distinge, nici noi nu trebuie sa distingem. Sau, si mai direct, Tot ce nu este interzis este permis.


Foarte interesant. Merci de informatie. Trebuie tinuta minte neaparat.
Back to top
Klaus
Fri Dec 23 2016, 07:50PM
Registered Member #3279
Joined: Wed Sep 08 2010, 09:22AM

Posts: 3144
Thanked 828 time in 527 post
Telenovela Orlando se apropie de sfarsit. Fiind fond, ISU-BIf va face din oficiu apel. Este si asta o ciudatenie... Chiar si in spete in care institutia este in culpa evidenta, in fisa postului de jurist este trecut ca trebuie sa parcurga toate caile de atac in cazul unei sentinte defavorabile. De multe ori pierdere de timp...
Pe cand si IS + adjunctul de la ISU-BIf, si ei dati jos in acelasi timp?
Daca este sa ma intrebe cineva, cred ca Guta va fi si el reabilitat. Aldoiu nu prea... Noroc ca nu ma inteaba nimeni

Executat public după tragedia de la Colectiv, adjunctul ISU București a câștigat procesul cu instituția și va primi toate drepturile

Curtea de Apel București a decis, marți, ca adjunctului ISU București, locotenent - colonelul Orlando Șchiopu, suspendat după tragedia de la Colectiv, să i se plătească cheltuielile de judecată, plus salariile care i se cuveneau după ce a fost suspendat din funcție.

Şefii ISU Bucureşti-Ilfov - inspectorul şef colonel Mihai Mirel Guţă, prim-adjunctul Orlando Schiopu şi adjunctul Giani Aldoiu - au fost suspendaţi din funcţii la aproape o lună de la tragedia din Colectiv, la recomandarea premierului Dacian Cioloș.

Măsura a fost luată după ce în presă au apărut informaţii potrivit cărora instituţia a primit o adresă de la organizatorul de evenimente Emagic, la sfârşitul lunii septembrie, prin care era informată că în local urma să aibă loc un festival de muzică cu 2.000 de participanţi şi i se cerea un punct de vedere. După incendiul din 30 octombrie, secretarul de stat Raed Arafat declara că la ISU Bucureşti nu figura niciun document, nicio solicitare, pentru autorizarea activităţii care se desfăşura acolo sau pentru un punct de vedere. În urma aparţiei informaţiilor privind adresa Emagic, a fost făcut un control de urgenţă la ISU Bucureşti, dovedindu-se că instituţia primise adresa şi dăduse şi un răspuns.

Repus în funcție și despăgubit

Ulterior, Orlando Şchiopu a deschis două acţiuni civile împotriva Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă, prin care a cerut suspedarea actului prin care şi-a pierdut poziţia în cadrul instituţiei și să primească drepturile de care beneficia din funcția pe care o deținea. În iunie, instanța a anulat ordinul de suspendare, astfel că Șchiopu a fost repus în funcție

Marți, 20 decembrie, instanța de fond a decis că ISU trebuie să-i redea lui Șchiopu și toate drepturile: "Respinge excepţia inadmisibilităţii, invocată de pârât, ca neîntemeiată. Admite cererea de chemare în judecată. Anulează Ordinul Inspectorului General nr. 3602/IG/25.11.2015. Obligă pârâtul la reîncadrarea reclamantului în funcţia de prim-adjunct al inspectorului şef la Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă ,,Dealul Spirii” Bucureşti şi la plata unei despăgubiri egale cu salariile indexate, majorate şi reactualizate şi cu celelalte drepturi de care ar fi beneficiat reclamantul de la data punerii la dispoziţie şi până la data reîncadrării efective în funcţie. Obligă pârâtul la plata către reclamant a cheltuielilor de judecată în cuantum de 2.500 lei. Cu drept de recurs în termen de 15 zile de la comunicare, calea de atac urmând a fi depusă la Curtea de Apel Bucureşti – Secţia de Contencios Administrativ şi Fiscal. Pronunţată în şedinţă publică, azi, 20.12.2016”.

”Am fost în noaptea aceea la Colectiv”

La o lună de la incendiul din Colectiv, locotenent-colonelul Orlando Şchiopu a dat un interviu pentru mediafax.ro, în care a povestit ce s-a întâmplat în seara de 30 octombrie 2015.

El a precizat, atunci, că este responsabil de partea operativă în ISU Bucureşti, iar în urma scandalului privind adresa Emagic şi lipsa verificărilor făcute de instituţie el şi colegii săi din conducere s-au pus la dispoziţie, fără să li se ceară de la nivelul Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă (IGSU), pentru că au considerat că "aşa este deontologic şi onorabil pentru nişte ofţeri".

Reporter: La comanda ISU dumneavostră vă ocupaţi de partea operativă. Ce înseamnă exact partea operativă, ce făceaţi dumneavoastră, domnule Şchiopu?
Orlando Şchiopu: Partea operativă înseamnă alertare, înseamnă deplasare, înseamnă ajungere în timp util, luarea deciziilor şi salvarea vieţilor, înseamnă echiparea efectivelor, dispozitivelor situaţiilor de urgenţă. Eu, în toată activitatea mea, m-am ocupat doar de partea operativă. Nu mi-am dat cu părerea nici pe partea de prevenire, nici pe partea de logistică, nici pe partea de resurse umane, nici pe juridic, că nu a fost treaba mea.

Reporter: Dumneavoastră, în calitate de prim-adjunct, câte misiuni aţi condus în ultimele şase luni?
Orlando Şchiopu: Am condus toate misiunile importante la nivelul Capitalei, nu am ratat aprope niciuna şi au fost destule.

Reporter: Aţi fost la Colectiv?
Orlando Şchiopu: Am fost în noaptea aceea la Colectiv.

Reporter: Cum a decurs misiunea din 30 octombrie?
Orlando Şchiopu: În noaptea de 30 octombrie eram acasă, eram după o zi în care făcusem exerciţii pentru intervenţii la metroul Capitalei. Începând cu ora 01.00, am făcut un exerciţiu complex, de antrenament, la metroul Capitalei şi am petrecut toată noaptea în galeriile metroului Pipera. Am făcut până la 3.00 - 3.30 antrenamente pentru eventuale intervenţii la metroul Capitalei. Seara zilei de 30 octombrie, vă daţi seama după o noapte istovitoare şi o zi la fel, m-a prins dormind, la ora aia efectiv dormeam. Am fost anunţat despre eveniment, am chemat maşina de serviciu şi m-am dus la faţa locului intervenţiei.

Reporter: Ce aţi găsit acolo?
Orlando Şchiopu: Imaginea a fost apocaliptică - oameni care sufereau, oameni care alergau, oameni care strigau. Am organizat întreaga activitate de intervenţie pe două direcţii principale: căutare, salvare, evacuare a tuturor persoanelor surprinse în interior şi triere medicală şi transport către unităţile de prim-ajutor, iar apoi evacuarea lor către unităţile spitaliceşti. Am avut 150 de pompieri acolo, am avut maşini de apă- spumă, maşini de descarcerare, maşini de prim-ajutor, maşini de transport victime multiple. Totul a fost contra-cronometru şi am reuşit, într-un timp foarte scurt, evacuarea din spaţiul respectiv.

Reporter: Au fost voci care au spus că autospecialele nu au ajuns la faţa locului atât de repede precum susţineau autorităţile. Cum comentaţi?
Orlando Şchiopu: Da, aceste lucruri, ce să vă spun, tot timpul au fost voci care au spus că noi venim la intervenţii, de exemplu, fără apă. Este cumva logic ca, într-o perioadă de criză, critică, când omul aşteaptă, un minut să i se pară o oră. Eu vă pot spune că pompierii de la Detaşamentul Pieptănari au ajuns foarte rapid.

Reporter: Cum sunteţi acum, că aţi fost suspendat din activitate, ce urmează?
Orlando Şchiopu: Sunt un om care, din punctul meu de vedere, am făcut tot ce s-a putut, ca să salvez oameni, m-am deplsat în momentul în care am fost solicitat şi, împreună cu echipa, am făcut tot ce am putut ca să salvăm oameni, iar acum sunt tras pe dreapta, ca o locomotivă bătrână, ineficientă. Apare la televizor faptul că am fost dus la DNA cu mandat, ceea ce nu era adevărat, apare faptul că sunt un mincinos. Nu apare niciunul dintre şefi să-mi ia apărarea, este un sentiment de dezamăgire totală.

Reporter: Ce spun colegii dumnevoastră?
Orlando Şchiopu: Ştiţi, eu aici la ISU Bucureşti sunt al doilea şef şi, în general, când şefii pleacă, subordonaţii se înveselesc, dar toţi subordonaţii mei, din momentul în care m-am pus la dispoziţie şi nu mai am nici un raport de şef cu ei, mi-au luat apărarea, şi-au schimbat poza de la profil cu poza mea, îmi acordă susţinere. Pentru mine e mare onoare să fiu coleg cu ei.

Reporter: Care ar fi cel mai negru scenariu pentru dumneavoastră?
Orlando Şchiopu: Nu vreau să mă gândesc. Eu ştiu doar atât: eu m-am ridicat din pat, m-am dus la intervenţie şi am făcut tot ce am putut pentru a salva oameni. Punct. Mai departe vom vedea. Eu nu am ce să îmi reproşez.

Reporter: Să clarificăm un lucru: dumneavoastră aţi fost miercuri la DNA?
Orlando Şchiopu: Am fost joi, nu am fost miercuri la DNA, eu am fost trimis într-o delegaţie de domnul Arafat la Berlin, pentru a vedea modul de operare a serviciilor de intervenţie a pompierilor din Berlin. Marţi şi miercuri, m-am aflat la Berlin şi m-am întors miercuri cu un avion, în urma informaţiilor apărute în media. Am aterizat pe Aeroportul Henri Coandă pe la ora 00.50, iar a doua zi, joi, m-am prezentat la DNA şi am dat declaraţii. Deci când se titra la televizor că eu sunt la DNA adus cu mandat, eu eram la Berlin. Iar eu am fost joi la DNA, fără mandat, din propria iniţiativă. Soţia şi copilul meu vedeau la televizor miercuri că eu sunt adus cu mandat la DNA şi credeau la un moment dat că mint, că nu vreau să le spun unde sunt.

Reporter: Cum aţi aflat ce se întâmplă în ţară?
Orlando Şchiopu: M-a sunat soţia să îmi spună: "Măi, tu mă minţi sau eşti la DNA?! Că oamenii de la televizor spun că tu eşti la DNA". "Măi, fată, sunt la Berlin, cum să fiu la DNA?!". "Păi pe toate televiziunile apare că tu eşti la DNA. Ce se întămplă?".

Reporter: Vreunul dintre superiorii dumneavoastră v-a contactat?
Orlando Şchiopu: Eram la Berlin cu unul dintre superiorii mei şi am aflat şi de la el despre acest lucru.

Reporter: Punerea la dispoziţie a venit din propria iniţiativă sau vi s-a cerut acest lucru?
Orlando Şchiopu: Noi ne-am pus la dispoziţie pentru a nu crea confuzie între statutul nostru de la comanda inspectoratului şi informaţiile din mass-media, unde au apărut aceste elemente şi urmează să fie făcute cercetări. Deci, nu IGSU ne-a pus la dispoziţie, noi am considerat că aşa este deontologic şi onorabil pentru nişte ofiţeri, să ne punem la dispoziţie, şi am făcut un raport în care am scris că, în cazul în care IGSU consideră oprtun să ne pună la dispoziţie, noi suntem de acord. Ne-am dat acordul să ne pună la dispoziţie dacă vor considera oportun, ei ne-au pus la dispoziţie.

LINK
Back to top
1 User said Thank to Klaus for this Post :
 AlxFireX (24 Dec 2016, 11:51)
AlxFireX
Mon Dec 26 2016, 01:22PM
Registered Member #10139
Joined: Sat Mar 07 2015, 05:24AM

Posts: 230
Thanked 40 time in 32 post
Parca s-a mai discutat in trecut dar ori nu se aplica ori nu am inteles noi:
Daca se ia libere in weekend,acele zile nu trebuie oricum platite suplimentar cu 75%?
Intreb asta pt ca toata lumea se fereste de libere in weekenduri si sarbatori legale de teama ca nu vor mai fi platiti cu acei 75%,si se face o aglomeratie de solicitari de libere pe turele din timpul saptamanii.
Deci ,repetet : Nu ar fi normal sa fi platit cu ore de SD,SL,daca iti pica tura așa si iei liber? Nu se considera ca acele ore au fost lucrate ? Cel putin asa am vazut ca se aplica la alte institutii ( poate si la noi dar nu am fost prelucrati, sau nu am priceput majoritatea dintre noi )

Ps . Craciun si un an nou fericit!!

[ Edited Mon Dec 26 2016, 01:24PM ]
Back to top
masca
Tue Dec 27 2016, 11:33PM
Registered Member #3157
Joined: Fri Jul 16 2010, 09:32PM

Posts: 53
Thanked 15 time in 9 post
[quote]
Parca s-a mai discutat in trecut dar ori nu se aplica ori nu am inteles noi:
Daca se ia libere in weekend,acele zile nu trebuie oricum platite suplimentar cu 75%?
Intreb asta pt ca toata lumea se fereste de libere in weekenduri si sarbatori legale de teama ca nu vor mai fi platiti cu acei 75%,si se face o aglomeratie de solicitari de libere pe turele din timpul saptamanii.
Deci ,repetet : Nu ar fi normal sa fi platit cu ore de SD,SL,daca iti pica tura așa si iei liber? Nu se considera ca acele ore au fost lucrate ? Cel putin asa am vazut ca se aplica la alte institutii ( poate si la noi dar nu am fost prelucrati, sau nu am priceput majoritatea dintre noi )

Ps . Craciun si un an nou fericit!!
!

[ Edited Thu Mar 01 2018, 02:53PM ]
Back to top
Go to page
  <<        >>   

Jump:     Back to top

Syndicate this thread: rss 0.92 Syndicate this thread: rss 2.0 Syndicate this thread: RDF
Powered by e107 Forum System uses forum thanks

More links

Imnul SEMPER FIDELIS
Arhiva stiri
Trimite-ne o stire
Marsuri
Articole
2% pentru voi
Directia Generala Anticoruptie din MAI
Resboiu blog
Asociatia ROMIL
InfoMondo
Fundatia Pentru Pompieri
Liga Militarilor
Politistul
SNPPC
NATOChannel TV
Forumul politistilor
Forumul pompierilor
Asociatia "6 Dorobanti"
© 2006-2015 Proiect SEMPER FIDELIS
Site protejat la copierea cu soft-uri dedicate. Banare automata.Opiniile exprimate pe forum nu reprezinta si pozitia asociatiei fata de persoane, institutii si evenimente. Regulile de functionare a forumului sint formulate in baza prevederilor constitutionale si legilor in vigoare. Asociatia isi exprima pozitia fata persoane, institutii si evenimente prin fluxul de stiri publicat in prima pagina a site-ului.