Proiect SEMPER FIDELIS
  • Prima pagina
  • FORUM
  • Despre noi
  • Statut
  • Galeria foto
  • Download-uri

Remember me      Forgot password?    Signup

Forums

Proiect SEMPER FIDELIS :: Forums :: Securitate nationala :: MAI

<< Previous thread | Next thread >>
pompieri....
Go to page
  <<        >>  
Moderators: ex-ad, colonelul, echo, truepride, dorobant, spk, Radu89, Pârvu Florin, justme, Mihais, Resboiu
Author Post
Klaus
Wed Aug 09 2017, 07:15PM
Registered Member #3279

Desi comunicarile din presa sunt linistitoare, se pare ca dupa 15 septembrie conditiile de pensionare vor fi nefavorabile. Baza de calcul se va compune numai din solda de functie, solda de grad, gradatii/vechime si indemnizatie de comanda, unde este cazul. Alte sporuri si indemnizatii se pare ca nu vor mai incape. Mai este si varianta ca se vor pune sporuri in limita de 30%.

Asa ca va urez succes pe mai departe celor care raman in sistem.
Back to top
Pârvu Florin
Wed Aug 09 2017, 10:14PM
Iubesc Romania cu o ura adanca ! Fiindca nu este asa cum ar trebui sa fie! Asa cum poate sa fie!

Registered Member #1287

Haideti, domnule Klaus, chiar asa, nu mai avem si noi incredere in politicieni si nu ne mai proiectam viata in functie de spusele lor?

Tocmai azi, cand eram decis sa vorbesc despre Grenfell Tower, uite ca mi se ofera doua materiale pe care n-am cum sa nu le comentez.

Soţia şefului Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Vaslui, angajată ca plutoner adjutant şef în cadrul instituţiei, nu s-a prezentat la două concursuri de promovare pe un post de ofiţer, după ce la un examen anterior din urmă cu câteva zile nu a reuşit să obţină nici nota 1.00.
LINK

De ce ar participa cineva la un concurs despre care stie foarte bine ca daca e pe bune se face de bacanie?
Intrebam si eu...

Povestea asta imi aduce aminte de un banc.

- Trage bine la caruta calul, bade?
- Trazni-l-ar Dumnezeu, ca nu trage deloc!
- Da' poate-i bun de calarie...!
- Ne, ca-i naravas si te arunca din sa!
- Pai atunci de ce l-ai mai adus in targ, bade?
- Sa-l fac de ras!

Acum, ca de obicei, ridic si eu doua deste si intreb daca mi se da voie sa vorbesc.
Da?
Multumesc!

Fiindca am bagat de seama ca unele dintre alea pe care le-am mai zis eu pe aici s-au intamplat (habar n-am daca s-au intamplat fiindca decidentii le-au citit aici sau fiindca pur si simplu am spus lucruri de bun simt, vizibile pentru oricine, si decidentii le-au pus in aplicare fiindca era cat se poate de logic sa faca asta), mai zic una.
Cum ar fi daca in comisiile de concurs pentru diverse functii din inspectoratele judetene ar fi numite, complet aleator, cadre din alte inspectorate, preferabil cat mai departate?

Bine, raul mare deja a fost facut in 2006 si 2007, da' nu ne mai uitam in urma decat cel mult ca sa nu mai repetam greselile trecutului.

Si iarasi imi amintesc de raspunsul lui Vasilica cand l-am intrebat pe IGSU daca exista vreun cadru militar care a fost trecut in rezerva fiindca n-a promovat baremele la pregatire fizica...

Pârvu Florin wrote ...

Sunt extrem de curios, și-a pierdut vreun pompier slujba fiindcă nu făcea față baremelor la pregătire fizică?

Nici măcar unul????

Dacă e să mă întrebați pe mine, ăsta e genul de reglementare făcută special ca să crească disprețul general față de lege.

Știam răspunsul la întrebarea pe care am adresat-o celor de la IGSU, dar am făcut și eu solicitarea aceea de informații de interes public așa... ca să fie făcută.

parvu_florin.pdf

Pe bune, mai baieti, pe bune???

Cateva cuvinte si despre despre povestea de la Botosani, truisme, dar vad ca e necesar sa fie spuse.

Traim niste vremuri in care oricine are un telefon mobil cu care poate sa filmeze si sa fotografieze si cu ajutorul caruia are acces la internet. Absolut orice actiune a noastra in spatiul public poate fi vazuta aproape instantaneu de milioane de oameni, disecata, analizata si judecata.

Ganditi-va la asta!

Si va mai povestesc ceva.
Intr-o vreme in care eram inca pompier, unul din colegii mei ii filma, amuzandu-se, pe alti cativa colegi in timp ce acestia faceau... sa zicem... ceva ce n-ar fi trebuit sa faca.

Eu:

- Nu mai filma, boule, si sterge si ce-ai filmat pana acum, ca maine cand iesi din tura poate pierzi telefonul si-i vezi pe astia la televizor!

[ Edited Wed Aug 09 2017, 11:31PM ]
Back to top
AlxFireX
Wed Aug 09 2017, 10:49PM
Registered Member #10139

Se pare ca se va reglementa marirea de 15% la noi si la jandarmi,aceasta aplicandu-se la minim 1450 lei. Stirea apare la doua sindicate ale politiei.

[ Edited Wed Aug 09 2017, 10:50PM ]
Back to top
Boribum
Thu Aug 10 2017, 01:51PM
boribum
Registered Member #2395

Pârvu Florin wrote ...

Sunt extrem de curios, și-a pierdut vreun pompier slujba fiindcă nu făcea față baremelor la pregătire fizică?

Nici măcar unul????

Întrebare adresata de dl. Pârvu : "și-a pierdut vreun pompier slujba fiindcă nu făcea față baremelor la pregătire fizică ?"

Raspuns : "înca nu stim, momentan încercam sa-i facem pe partea psihica".

Back to top
Coffeeman
Thu Aug 10 2017, 02:22PM
Glamdring
Registered Member #2685

Raspuns: Stim ceva dar nu vrem sa spunem, ca nu ne doare nici in pix. Inca lucram pe partea psihica.
Back to top
mereu _loial
Thu Aug 10 2017, 02:58PM
Registered Member #3545

La noi au intrat banii...la prima vedere, nimic în plus. Aștept să văd fluturașul.
Back to top
JJAACCKK80
Thu Aug 10 2017, 03:59PM
Registered Member #8739

alinx wrote ...

Se pare ca se va reglementa marirea de 15% la noi si la jandarmi,aceasta aplicandu-se la minim 1450 lei. Stirea apare la doua sindicate ale politiei.

Poftim?
Back to top
JJAACCKK80
Fri Aug 11 2017, 02:43PM
Registered Member #8739

Alinx deocamdata ai dreptate, la mine nimica in plus, dar...am inteles ca se remediaza in saptamanile viitoare..cica nu au formula de calcul...
Back to top
WinstonSmith
Fri Aug 11 2017, 04:00PM
Registered Member #10156

Nimic majorat
Back to top
Red bull
Fri Aug 11 2017, 08:18PM
Registered Member #11223

Daca nu au formula de calcul cum se face ca unii colegi care aveau luna trecuta 1450 la fel ca ceilalti acum au 1669?Poate ma lumineaza cineva !!!
Back to top
Coffeeman
Fri Aug 11 2017, 08:26PM
Glamdring
Registered Member #2685

P-aici nu te lumineaza nimeni. O dezamagire cam ca toate zilele petrecute prin MAI/DSU/IGSU etc. Daca aia care ar trebui sa te lamureasca nu o pot face, pe aici nu cred ca vei gasi pe cineva.
Back to top
1 User said Thank to Coffeeman for this Post :
 AlxFireX (12 Aug 2017, 08:42)
Daniel.S
Tue Aug 15 2017, 05:00PM
Registered Member #11225

Buna ziua
Ar mai fii posibila o noua inscriere in armata anul acesta sau la inceputul anului viitor?
Back to top
Klaus
Tue Aug 15 2017, 08:45PM
Registered Member #3279

Daniel.S wrote ...

Buna ziua
Ar mai fii posibila o noua inscriere in armata anul acesta sau la inceputul anului viitor?

Depinde ce intelegi prin inscriere in armata.
Daca ai BAC-ul luat si vrei sa devii ofiter in cadrul IGSU/MAI, vad ca la Academia Tehnica Militara se organizeaza sesiunea a II-a.
Mergi la sediul IGSU sau la orice ISU de judet si intreaba la resurse umane ce si cum cu dosarul de recrutare.
LINK
Unele din locurile pentru MAI sunt la IGSU, de exemplu CBRN.
La celelalte institutii de invatamant (Academia de Politia/Facultatea de Pompieri, Scoala de subofiteri de la Boldesti sau la celelalte academii/scoli din MApN) recrutarea s-a facut, dosarele s-au depus, la unele concursurile s-au tinut sau urmeaza.
LINK
Back to top
Daniel.S
Tue Aug 15 2017, 11:36PM
Registered Member #11225

La SGP ma intereseaza.
Acum de exemplu vad ca sa incheiat sesiunea a doua de inscrieri...pentru la anul cand o sa fie sesiunea I?

[ Edited Tue Aug 15 2017, 11:37PM ]
Back to top
Pârvu Florin
Thu Aug 17 2017, 12:19AM
Iubesc Romania cu o ura adanca ! Fiindca nu este asa cum ar trebui sa fie! Asa cum poate sa fie!

Registered Member #1287

Pârvu Florin wrote ...

Soţia şefului Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Vaslui, angajată ca plutoner adjutant şef în cadrul instituţiei, nu s-a prezentat la două concursuri de promovare pe un post de ofiţer, după ce la un examen anterior din urmă cu câteva zile nu a reuşit să obţină nici nota 1.00.
LINK

Si eu care credeam ca a fost vreun puseu de rectitudine al vreunui membru al comisiei responsabilizate de Dragne...!

Cred ca n-o sa ma vindec de naivitatea de a crede in oameni cate zile voi avea...

Se pare ca explicatia povestii asteia e muuuult mai prozaica, au comis imprudenta ca proba sa se desfasoare in afara inspectoratului si a aparut in spatiul public o fotografie cu doamna plutonier adjutant sef Mihaela Gabriela Blagoci inainte sau dupa proba cu pricina LINK

putem presupune usor ca exista si o filmare, si foarte probabil comisia n-a avut loc de intors.

Poate il suna cineva pe domnul Theodor Istrate LINK si ne spune si noua ce-a fost acolo... sau poate ne spune cineva care a participat la concurs ce a fost acolo...

Pana una alta, e vreun judet in care probele fizice s-au desfasurat in felul urmator: candidatilor li se dau tricouri inscriptionate cu numere si e filmat fiecare candidat in parte cand isi spune numele si numarul de pe tricou, si apoi e filmata fiecare proba in asa fel incat sa se vada numarul de pe tricou si timpii realizati?

De probele scrise nici nu mai vorbesc, ca daca as pomeni cateva din metodele de furat ar fi ca si cum l-as invata pe tata sa faca copii...

Intr-alta ordine de idei, in urma cu cateva zile am vorbit cu un fost coleg care mi-a zis ca prin curte pe la detasamentul Targoviste gurile rele zic ca postul de inspector sef la Dambovita e deja arvunit de Mihaita LINK , cica Mihaita e prieten cu Dragne, au fost colegi de promotie, informatia asta e verificata, au facut amandoi Facultatea de pompieri intre 94 si 99, cica asta ar fi explicatia faptului ca s-au organizat doua concursuri pentru functia asta fara nici un castigator pana acum.

Pe de alta parte, mi-e neclar de ce Mihaita nu a participat la nici unul din concursurile organizate pana acum, sa aiba vreo sanctiune care-l impiedica sa...?

Vom vedea la un anume moment cata consistenta au zvonurile astea...

[ Edited Thu Aug 17 2017, 01:46AM ]
Back to top
Go to page
  <<        >>   

Jump:     Back to top

Syndicate this thread: rss 0.92 Syndicate this thread: rss 2.0 Syndicate this thread: RDF