Proiect SEMPER FIDELIS
  • Prima pagina
  • FORUM
  • Despre noi
  • Statut
  • Galeria foto
  • Download-uri

Remember me      Forgot password?    Signup

Forums

Proiect SEMPER FIDELIS :: Forums :: Securitate nationala :: MAI

<< Previous thread | Next thread >>
pompieri....
Go to page
  <<        >>  
Moderators: ex-ad, colonelul, echo, truepride, dorobant, spk, Radu89, Pârvu Florin, justme, Mihais, Resboiu
Author Post
Coffeeman
Sat Aug 19 2017, 12:52PM
Glamdring
Registered Member #2685

Și dacă nu e așa cum spera zvoniștii tai, Florin?:)) cred ca ar trebui sa ii mai selectezi. Unii vorbesc prostii cum respira, iar alții se leagă de lucruri din astea in speranța ca lor le-ar fi mai bine. Vom vedea! Deocamdată nu prea am avut persoane capabile sa ocupe postul ăla de mare șef, deși unul dintre ei dacă își ținea gura ar fi avut șanse destul de mari. La prima prezentare sa iei o nota cât ceilalți doi contracanditati?:))
Back to top
Klaus
Sun Aug 20 2017, 09:15PM
Registered Member #3279

De la lume adunate: un referent protectie civila dintr-o primarie a unei comune de aproape 7.000 locuitori are 3.060 lei/luna, seful biroului politie locala are 5.220 lei/luna, cei 3 politisti locali au 3.248 lei/luna, 3.355 lei/luna si 3.422 lei/luna, cei 4 soferi au fiecare cate 2.944 lei/luna.

Este ca sunteti mandri ca pompieri militari si voi nu mergeti la munca pentru bani, ci din pasiune? Puteti sa le-o spuneti personal cand va veti duce pe langa Trotus la interventii - incendii, inundatii, inzapeziri sau cine stie ce alte situatii de urgenta. Eventual puteti sa le multumiti ministrului de interne si sefului DSU pentru sustinerea subordonatilor (buni la toate) in ce priveste salarizarea.

[ Edited Sun Aug 20 2017, 09:47PM ]
Back to top
WinstonSmith
Sun Aug 20 2017, 11:47PM
Registered Member #10156

Sefului DSU ii pasa doar de continua construire a statuii lui Raed Arafat.
Ministrul de Interne? Spune Carmen Dan si trage apa la WC.
Inspectorul General al IGSU? L-am vazut azi la televizor cand Arafat le baga pe gat celor de la Constanta niste motorete Smurd . Incerca slugarnic sa fie in acelasi cadru cu Arafat, doar doar ceva din nemeritata popularitate a acestuia se va revarsa si asupra lui.
Ai sperante mai mari sa castigi la loto decat ca acestor specimene umane sa le pese.
Localii aia au luat mai mult decat mine luna trecuta ,cu norma de hrana,echipament,sdsl,vechime,sporuri,suplimentare si 224 ore lucrate cu tot.

Apropo ,se fac angajari pe la vreo politie locala?
Back to top
Pârvu Florin
Mon Aug 28 2017, 08:52PM
Iubesc Romania cu o ura adanca ! Fiindca nu este asa cum ar trebui sa fie! Asa cum poate sa fie!

Registered Member #1287

Pârvu Florin wrote ...

Intr-alta ordine de idei, in urma cu cateva zile am vorbit cu un fost coleg care mi-a zis ca prin curte pe la detasamentul Targoviste gurile rele zic ca postul de inspector sef la Dambovita e deja arvunit de Mihaita LINK , cica Mihaita e prieten cu Dragne, au fost colegi de promotie, informatia asta e verificata, au facut amandoi Facultatea de pompieri intre 94 si 99, cica asta ar fi explicatia faptului ca s-au organizat doua concursuri pentru functia asta fara nici un castigator pana acum.

Pe de alta parte, mi-e neclar de ce Mihaita nu a participat la nici unul din concursurile organizate pana acum, sa aiba vreo sanctiune care-l impiedica sa...?

Vom vedea la un anume moment cata consistenta au zvonurile astea...

Coffeeman wrote ...

Și dacă nu e așa cum spera zvoniștii tai, Florin?:))

Din partea mea, poa' să fie inspector șef la Dâmbovița și Chuck Norris, că tot aia e, nici nu mă răcește și nici nu mă-ncălzește oricine ar fi.
Oricum ar fi, îi fac cinste statului român cu pensia mea specială de cadru militar în rezervă și cu impozitul pe o amărâtă de proprietate pe care o am, poate să facă ce vrea el cu banii ăia.

Am, în schimb, o rugăminte, n-ar trebui să fie prea greu pentru el, pentru statul român.

Să nu se aștepte să-l mai iau vreodată în serios.
Back to top
Invisible
Tue Aug 29 2017, 05:39PM
Registered Member #10556

Concurs TCO la Ciolpani:
Dupa contestatii, 4 intrebari au fost anulate, iar candidatii au primit din oficiu punctajul la acestea!!! Si ghici cine raspunsese "corect", conform baremului, la cele 4 intrebari gresite? Si, luand-o pe firul logic, daca omul a stiut raspunsurile la intrebarile gresite... posibil sa le fi stiut si pe celelalte? Hmmm

O mica sinteza de pe site-ul IGSU:

Rusine, domnilor! Speram sa nu ramana asa.
Back to top
Klaus
Tue Aug 29 2017, 08:05PM
Registered Member #3279

@Invisible - daca le stia dinainte lua 10,00 , sa nu aiba emotii.
Back to top
Invisible
Tue Aug 29 2017, 09:45PM
Registered Member #10556

S-au dus vremurile cand se lua 10.
Back to top
Pârvu Florin
Wed Aug 30 2017, 09:14AM
Iubesc Romania cu o ura adanca ! Fiindca nu este asa cum ar trebui sa fie! Asa cum poate sa fie!

Registered Member #1287

Pe pagina de, cred, feisbuc, a Sindicatului Diamantul, am vazut un proiect de OMAI referitor la timpul de lucru in MAI, care clarifica multdiscutata si disputata problema a legalitatii programului 24/48 in sensul ca e obligatoriu ca repausul dupa o tura de 24 de ore sa fie 72 de ore.

Ma intreb cum va justifica Arafat declaratiile din urma cu ceva timp, cand spunea ca programul 24/72 a fost o "greseala"...

Back to top
1 User said Thank to Pârvu Florin for this Post :
 AlxFireX (31 Aug 2017, 00:22)
sandrye
Thu Aug 31 2017, 10:26PM
Registered Member #4099

Zece tineri palestinieni poartă uniforma statului român, începând din toamna anului trecut, în calitate de studenţi ai Academiei de Poliţie "Alexandru Ioan Cuza" din cadrul Ministerului Afacerilor Interne (MAI). Alţi zece palestinieni, care în prezent se află în ţara noastră pentru a descifra tainele limbii române, vor îmbrăca aceeaşi uniformă, din toamna acestui an.

Este cunoscut faptul că, În cadrul mai multor instituţii de învăţământ superior din România, în fiecare an, sunt alocate câteva locuri subvenţionate de la bugetul de stat pentru minorităţile naţionale. Pe lângă acestea însă, începând cu anul şcolar 2011-2012, la trei universităţi din ţară - între care şi Academia de Poliţie - sunt "dedicate" câte 10 locuri studenţilor palestinieni.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Academiei de Poliţie, comisar şef Nicolae Radu, studenţii palestinieni sunt instruiţi la Facultatea de Pompieri (IGSU). "În prezent avem în cadrul facultăţii 20 de studenţi palestinieni, dintre care 10 studenţi sunt în anul pregătitor de învăţare a limbii române, iar alţi 10 sunt înmatriculaţi în anul I de studiu, seria 2013-2017", ne-a comunicat comisar şef Nicolae Radu. Acesta a precizat că "toate cursurile pentru studenţii palestinieni sunt predate în limba română", iar studiile din anul pregătitor se desfăşoară la Universitatea din Bucureşti.

Aceştia sunt instruiţi de statul român, ca urmare a unui acord între Guvernul României şi Organizaţia pentru Eliberarea Palestinei, care acţionează pentru Autoritatea Naţională Palestiniană, semnat în iulie 2010, de către fostul ministru de Externe, Teodor Baconschi, şi omologul său palestinian, Riad al-Malki, cu ocazia vizitei în România a preşedintelui Autorităţii Naţionale Palestiniene, Mahmoud Abbas.
Înţelegerea dintre Băsescu şi Abbas a fost parafată printr-o hotărâre de guvern, doi ani mai târziu. Astfel, potrivit HG 272/3 aprilie 2012, "statul român acordă unilateral, anual, un număr de 30 de burse de studii complete Organizaţiei pentru Eliberarea Palestinei", după cum urmează: 10 burse în domeniul sănătate, 10 burse în domeniul inginerie şi 10 burse în domeniul apărare civilă, respectiv pompieri.

Casă, masă, echipament şi indemnizaţii lunare

Potrivit HG 272/2013, pentru viitorii ingineri şi medici palestinieni, bursele constau în: "proces de învăţământ gratuit; bursă lunară în cuantumul stabilit pentru toţi cetăţenii străini, bursieri ai statului român; cazare gratuită în căminele studenţeşti, în limita fondurilor alocate; asistenţă medicală gratuită în caz de urgenţe medico-chirurgicale şi boli cu potenţial endemoepidemic; şi facilităţi de transport intern, în regimul studenţilor români" şi includ şi anul pregătitor pentru învăţarea limbii române. În plus, celor care se specializează ca pompieri li se asigură suplimentar: "hrană zilnică, potrivit reglementărilor aplicabile studenţilor din instituţiile militare de învăţământ; dotare, pe perioada şcolarizării, cu echipament individual anual şi cu echipament individual de protecţie, specific intervenţiei în situaţii de urgenţă". De asemenea, în cazul acestora, indemnizaţia lunară este similară studenţilor din instituţiile militare de învăţământ.

Bursele, plătite din bugetele Educaţiei şi Internelor

Costurile cu instruirea studenţilor palestinieni sunt suportate de Ministerul Educaţiei şi Ministerul Afacerilor Interne. Astfel, "pentru bursele acordate în domeniul apărare civilă, finanţarea se face din bugetul MAI, prin Academia de Poliţie, "Alexandru Ioan Cuza" din Bucureşti", iar pentru bursele acordate în sănătate şi inginerie, finanţarea se face din bugetul Ministerului Educaţiei, Cercetării, Tineretului şi Sportului, la fel ca şi pentru anul pregătitor.

Conform purtătorului de cuvânt al Academiei de Poliţie, palestinienii şcolarizaţi la Facultatea de Pompieri "sunt pregătiţi pentru nevoile statului palestinian în domeniul situaţiilor de urgenţă, aceştia urmând a fi încadraţi la finalizarea studiilor în ţara din care provin".
Back to top
Pârvu Florin
Thu Aug 31 2017, 11:42PM

Registered Member #1287

Excelent!

Suntem departe de a fi singurii care ajuta Palestina sa devina un stat in adevaratul sens al cuvantului, instruind viitori pompieri. LINK

[ Edited Thu Aug 31 2017, 11:50PM ]
Back to top
djebel
Fri Sep 01 2017, 09:08AM
Registered Member #3603

Păi, conform aceluiași principiu, ai să găsești absolvenți români la Saint Cyr, la West Point și, parcă, pe la Sandhurst.
Back to top
djebel
Fri Sep 01 2017, 09:10AM
Registered Member #3603

Invisible wrote ...

S-au dus vremurile cand se lua 10.

Ba, se mai ia 10, dar se anulează concursul. Nu ia cine trebuie.
Back to top
Pârvu Florin
Sun Sep 03 2017, 03:38PM

Registered Member #1287

Referitor la pompierii palestinieni...

LINK
LINK
LINK

A cam inceput sa ma enerveze insistenta cu care, oriunde as fi pe pamantul asta, trebuie sa mi se aduca la cunostinta prin toate metodele imaginabile faptul ca evreii au suferit cumplit in istoria lor.

OK, guys, de acord, sunteti o natiune traumatizata, chiar zilele trecute am vazut un documentar care aduce o lumina noua asupra holocaustului,

dar asta nu va da absolut deloc dreptul sa fiti caini cu altii, asa cum altii au fost cu voi.

Imi place sa cred ca nici unul dintre cititorii acestui topic nu crede ca Romania merge prost din cauza catorva zeci de studenti straini care invata pe spezele statului roman.

Nu de aia merge prost Romania, ci din cauza incompetentei si coruptiei generalizate,
Radu Mazare a fost trimis in judecata pentru fapte prin care a fost cauzat un prejudiciu in valoare de aproximativ 114 milioane euro LINK
Curtea de Conturi a identificat prejudicii de 410 milioane de euro provocate bugetului în 2015 LINK ,
si ca regula generala, cam 10% din hotii sunt descoperite.

Pârvu Florin wrote ...

Mă împinse ucigă-l toaca, în contextul în care IGSU a anunțat concurs pentru ocuparea funcțiilor de inspector general și inspectori șefi la Ilfov și Galați, să intru pe site-ul ISU Ilfov, și-am văzut ceva care m-a lovit mai dur decât o făcea antrenorul de arte marțiale de la 313, practicant de kyokushin, câțiva centimetri peste doi metri și o sută zece kile.

LINK

Domnul colonel Dimitrof are un credit de 480 000 de euro și un venit anual de, să zicem 15 000 de euro. Soția dumnealui nu are nici un venit, nu e acționar la nici o firmă care să-i aducă dividende, în general nu are nici un alt venit declarat decât solda dumnealui.

O socoteală sumară ne spune că, dacă toată solda s-ar duce pe plata ratei la bancă, pentru a o achita i-ar fi necesari cam 30 de ani, asta dacă nu ar plăti și dobândă la acel credit.

Tot o socoteală sumară ne spune că, în același scenariu în care imprumul ar fi cu dobândă zero, rata lunară ar fi de cam 2 000 de euro pentru a o plăti în douăzeci de ani, așa cum declară dumnealui.

WTF????????????

Evident că între declarația asta aiuritoare de avere, de care râde și un copil de școală primară, și CV-ul inexistent pe site al domniei sale nu e nici o legătură....

Mă întreb cât de interesat de subiect ar fi un funcționar de la ANI...

Edit: domnul colonel a divorțat în 2010, iar fosta soție are și dumneaei un venit de aproximativ 10 000 de euro pe an. LINK

Întrebările despre modul în care își plătește împrumutul tot rămân...

Pârvu Florin wrote ...

La loc comanda! M-am grăbit...

LINK
LINK

E logic să prespunem că domnul colonel a cumpărat terenurile alea mai ieftin decât vrea să le vândă, și tot o socoteală sumară ne spune că din împrumutul pe care l-a făcut i-au rămas destui bani pe care îi poate folosi ca să își achite un oarecare timp rata la împrumut.

Dar.... că e și un dar, într-o discuție pe care am avut-o cu un agent imobiliar din Constanța, acesta mi-a spus că zona și perioada în care a fost cumpărat terenul de la Mamaia îi sugerează că inițial acesta a fost concesionat de primărie și apoi s-au făcut niște artificii ca el să poată fi cumpărat la prețuri cu mult sub cele ale zonei.

Când l-am întrebat dacă crede că în spatele poveștii ăsteia e un aranjament pentru inițiați, mi-a replicat râzând: "Bineînțeles! Ce, vă închipuiți că putea oricine să concesioneze acolo un teren, ca apoi să îl cumpere cu 20-30 de euro metrul pătrat?"

Klaus wrote ...

@Pârvu Florin - si care ar fi problema, este mic copil pe langa altii... Zilele astea se tot vehiculeaza stirea cum ca actualul avocat al poporului, Ciorbea, are creditele bancare și împrumuturi de returnat care însumează 1,5 milioane euro și 90.000 dolari, in timp ce venitul lunar al impricinatului+sotia avocata este de 3.000 euro, iar rata la banca este de 12.000 euro/luna. LINK Alt caz de acum ceva ani este cel al ministrului turismului (pe vremea aia) Udrea, in 2010 avand de returnat la banca un credit (pe persoana fizica) de 4 milioane euro (cu dobanzi). LINK

Iar logica pentru imprumut nu este prea OK. Banca da imprumut cu garantie imobiliara cam la 3/4 din ce ai (sau vei avea) ipotecat ca garantie, deci terenurile, apartamentul si casa trebuie sa fi fost evaluate cam pe la 640.000 euro toate. Iar rata nu trebuie sa depaseasca veniturile lunare nicicum. Plus ca nu poti lua o suma, sa o faci depozit la care iei dobanda lunar, pe care apoi sa o declari venit. Daca Ciorbea plateste 12.000 euro/luna pentru 1,5 milioane, pentru 500.000 rata ar fi cam pe la 1/3, adica vreo 4.000 euro/luna. Conform declaratiei de avere cel in cauza ia 60.000 lei/an, adica 5.000 lei/luna, cam 1.100 euro/luna. Iar pentru sotie nu a declarat venit, conform rubricii din formular. Adevarat ca suma de 480.000 euro poate fi ce trebuie restituit la banca in 2029, deci imprumutul initial luat in 2009 sa fi fost, in fapt, de pana in 300.000 euro, caz in care rata ar fi de cam 2.200 euro/luna.
Oricum, la o banca nu prea tine cine esti, functia si gradul, daca ai cum sa dai banii inapoi OK, daca nu te executa. Altcineva plateste 3-4.000 euro/luna pentru 290 hectare la Nana si a trebuit sa fie notar sa poata lua imprumutul...

Mai de condamnat este ca scrie Grand Cheroke (si nu Cherokee) la asa nivel...

[ Edited Sun Sep 03 2017, 07:03PM ]
Back to top
Pârvu Florin
Mon Sep 04 2017, 09:59PM

Registered Member #1287

djebel wrote ...

Păi, conform aceluiași principiu, ai să găsești absolvenți români la Saint Cyr, la West Point și, parcă, pe la Sandhurst.

Apropo, nu am inteles niciodata de ce MAI nu trimite in fiecare an cativa baieti mai rasariti sa faca scoala de ofiteri, si de ce nu, si pe cea de subofiteri pompieri intr-alte tari, beneficiile pe termen lung sunt absolut indiscutabile, si nu ma refer strict la partea profesionala.

Pârvu Florin wrote ...

Cand eram la 313, unul dintre comandantii mei de grup, ofiter absolvent de Saint-Cyr, imi povestea ca atunci cand dadeau teste, profesorii veneau in clasa, dadeau subiectele, dupa care plecau in treaba lor, intorcandu-se numai sa ia lucrarile.

In tot acest interval de timp, oricine ar fi putut copia fara ca vreunul dintre studenti sa sufle o vorba, ar fi putut chiar termina scoala, tinand-o numai intr-un copiat, dar nici unul nu facea asta, si stiti de ce?

Fiindca daca ai fi facut-o fie si o singura data asta, dispretul tacit al colegilor sai ar fi fost pedeapsa suprema!

Avand in minte chestia asta, ma gandesc cum e la noi, cand cel care se aseaza in prima banca si nu copiaza e privit ca un animal extrem de ciudat, de nimeni inteles...

Daca la asta mai adaugi si multimea de doctoranzi care nu stiu a scrie romaneste...

Sau poate am inteles...?

[ Edited Mon Sep 04 2017, 10:07PM ]
Back to top
WinstonSmith
Wed Sep 06 2017, 01:19AM
Registered Member #10156

Nasol moment la MApN :juma de salariu(solda)in 15 si restul cand or fi bani.Candva in jurul datei de 25 septembrie (anul nu e specificat).
Zice Coarna de la SNPPC ca in MAI situatia e la fel de cacanie.Ce facem dupa data de 14 daca luam bani cu taraita? Stingem cate o jumatate de casa? SMURDul duce pacientii pana la jumatatea drumului catre spital?
Back to top
Go to page
  <<        >>   

Jump:     Back to top

Syndicate this thread: rss 0.92 Syndicate this thread: rss 2.0 Syndicate this thread: RDF