Proiect SEMPER FIDELIS
  • Prima pagina
  • FORUM
  • Despre noi
  • Statut
  • Galeria foto
  • Download-uri

Remember me      Forgot password?    Signup

Forums

Proiect SEMPER FIDELIS :: Forums :: Securitate nationala :: MAI

<< Previous thread | Next thread >>
pompieri....
Go to page
  <<        >>  
Moderators: ex-ad, colonelul, echo, truepride, dorobant, spk, Radu89, Pârvu Florin, justme, Mihais, Resboiu
Author Post
AlxFireX
Sat Oct 14 2017, 11:19AM
Registered Member #10139

doar maxim sau si minim 91 ?
Back to top
Grefierul
Sat Oct 14 2017, 04:27PM
Registered Member #11084

In cele maxim 91 de ture sunt prise și cele 360 de ore (15 ture) care teoretic ar putea sa ți le plătească . Daca nu îți plătește nimic TNL -ul este de 74-76 ture.
Back to top
1 User said Thank to Grefierul for this Post :
 Stunner (15 Oct 2017, 22:34)
AlxFireX
Sun Oct 15 2017, 07:59AM
Registered Member #10139

Deci nota 10 pt cazul castigat la Tulcea.
Banuiesc ca or sa urmeze si altele
Back to top
Alexandru042
Sat Oct 21 2017, 03:50PM
Registered Member #11288

Stiti ceva,pana la urma se mai platesc sambetele si duminicile ?
Back to top
F.A.D
Sat Oct 21 2017, 04:19PM
off ce vremuri traim
Registered Member #3926

Articolul 21 Sporul pentru munca suplimentară
(1) Munca suplimentară prestată peste programul normal de lucru, precum și munca prestată în zilele de sărbători legale, repaus săptămânal și în alte zile în care, în conformitate cu legea, nu se lucrează, se compensează prin ore libere plătite în următoarele 60 de zile calendaristice după efectuarea acesteia.
(2) În cazul în care compensarea prin ore libere plătite nu este posibilă în termenul prevăzut la alin. (1), munca suplimentară prestată peste programul normal de lucru va fi plătită în luna următoare cu un spor de 75% din salariul de bază, solda de funcție/salariul de funcție, indemnizația de încadrare, corespunzător orelor suplimentare efectuate.
(3) În cazul în care compensarea prin ore libere plătite nu este posibilă în termenul prevăzut la alin. (1), munca suplimentară prestată în zilele de repaus săptămânal, de sărbători legale și în celelalte zile în care, în conformitate cu reglementările în vigoare, nu se lucrează, va fi plătită în luna următoare cu un spor de 100% din salariul de bază, solda de funcție/salariul de funcție, indemnizația de încadrare, corespunzător orelor suplimentare efectuate.
(4) Plata muncii în condițiile alin. (2) și (3) se poate face numai dacă efectuarea orelor suplimentare a fost dispusă de șeful ierarhic în scris, fără a se depăși 360 de ore anual. În cazul prestării de ore suplimentare peste un număr de 180 de ore anual, este necesar acordul sindicatelor reprezentative sau, după caz, al reprezentanților salariaților, potrivit legii.
(5) La locurile de muncă la care durata normală a timpului de lucru a fost redusă, potrivit legii, sub 8 ore pe zi, depășirea programului de lucru astfel aprobat se poate face numai temporar, fiind obligatorie compensarea cu timp liber corespunzător.
(6) Prevederile prezentului articol nu se aplică persoanelor salarizate prin plata cu ora, prin cumul de funcții în cadrul aceleiași instituții sau autorități publice ori persoanelor angajate cu timp parția
Back to top
Alexandru042
Sun Oct 22 2017, 09:49AM
Registered Member #11288

Cand s-a abrogat procedura ps-01-con ,cineva spunea ca nu vom mai lua bani pe sdsl, adica ar insemna -200/400 ron
Back to top
AlxFireX
Mon Oct 23 2017, 08:57AM
Registered Member #10139

Se tot aude zvonul asta . De fapt, ce implica procedura aceea?
Si cum sa le taie daca sunt incluse si in noua lege a salarizarii?

Probabil ca nu se vor mai plati acele ore care se incadrau la 175% ( care oricum nu s-au platit ...,si nici nu sunt incluse in noua lege a salarizarii)

[ Edited Mon Oct 23 2017, 12:55PM ]
Back to top
bibi
Mon Oct 23 2017, 02:03PM
Registered Member #10102

Salut.Am un costum unic de instructie de vanzare nou .Il dau pt ca imi este mare.
Masura pantalon 0/52 iar jacheta I/56 .
Este cumparat de la fosta Adina .

[ Edited Mon Oct 23 2017, 02:19PM ]
Back to top
Stunner
Mon Oct 23 2017, 09:14PM
Registered Member #10531

Are careva idee,referitor la cazul de la Tulcea cine ar trebui să plătească acele sume ?
Back to top
Ionica H
Mon Oct 23 2017, 09:44PM
Ionica H
Registered Member #1930

Nimeni.
Back to top
Pârvu Florin
Mon Oct 23 2017, 10:05PM
Iubesc Romania cu o ura adanca ! Fiindca nu este asa cum ar trebui sa fie! Asa cum poate sa fie!

Registered Member #1287

Fiecare cuvant din articolul asta se potriveste ca o manusa situatiei din sistemul de interventie in situatii de urgenta!

Fiecare cuvant!!!

LINK

Nu-mi spuneti ca s-au schimbat lucrurile, ca nu cred, naravul din fire nu are lecuire, aia cativa rataciti care se au dat inspectoratele in judecata sunt floarea cu care nu se face primavara...

Cum sa am incredere, frate, intr-un comandant de detasament caruia i-a fost frica sa mearga la inspectorul sef sa-i raporteze ca Parvu a zis ca inspectorul sef a dat un ordin care incalca regulamentele militare? asta fiindca eu nu aveam voie in biroul comandantului, ca n-as fi avut nici o apasare sa-i spun asta direct lui Diaconita...

Cum sa am incredere, frate, intr-un fost comandant de detasament, care si-a plecat jenat privirea cand l-am privit in ochi si l-am intrebat:

"Ia ziceti, domnule capitan, ordinul ala a fost sau nu legal?"

Mihaita, nu stii nimic?

Fiecare cuvintel...!!!

Teama asta de a ne contrazice seful cand o ia pe aratura o sa ne ucida, asta daca nu ne-a ucis deja si ne-a transformat in niste zombie...

[ Edited Mon Oct 23 2017, 10:36PM ]
Back to top
1 User said Thank to Pârvu Florin for this Post :
 Stunner (23 Oct 2017, 22:15)
Stunner
Mon Oct 23 2017, 10:16PM
Registered Member #10531

Turap wrote ...

Nimeni.

Daca rămâne decizia definitivă, cineva trebuia sa plateasca suma la care se face referire.
Back to top
Pârvu Florin
Mon Oct 23 2017, 10:25PM
Iubesc Romania cu o ura adanca ! Fiindca nu este asa cum ar trebui sa fie! Asa cum poate sa fie!

Registered Member #1287

Mai e mult pana departe, dar presupunand ca la recurs va ramane la fel, cum, bai nene, sa nu plateasca o persoana sau mai multe persoane????

Iar dau bani de la mine din buzunar sa platesc incompetenta unora care habar n-au pe ce lume sunt???

[ Edited Mon Oct 23 2017, 11:22PM ]
Back to top
1 User said Thank to Pârvu Florin for this Post :
 Stunner (23 Oct 2017, 22:41)
TUNZA
Mon Oct 23 2017, 10:50PM
Registered Member #10183

Probabil vor plati Inspectoratele Judetene urmand ca o parte sa fie recuperate de la cei care au facut pontajele.
Instrucțiunile nr. 114/2013 privind răspunderea materială a personalului pentru pagubele produse Ministerului Afacerilor Interne:
Art. 2. -
Patrimoniul Ministerului Afacerilor Interne, denumit în continuare M.A.I., reprezintă totalitatea activelor corporale și necorporale, activelor financiare, disponibilităților bănești aflate în administrare, folosință, gestiune, conservare sau în păstrare, chiar și temporară, indiferent de modul de dobândire și locul unde se află, precum și totalitatea drepturilor și obligațiilor acestui minister, constituite conform legii și reflectate în expresie bănească.
Art. 4. -
Producerea de pagube M.A.I. atrage răspunderea materială a celor în cauză și creează obligația de reparare a pagubei produse printr-o faptă săvârșită cu vinovăție și în legătură cu îndeplinirea atribuțiilor de serviciu.

Art. 5. -
Răspunderea materială se stabilește independent de răspunderea disciplinară, administrativă sau penală a celor care aduc prejudicii M.A.I.
Art. 6. -
(1) Prin pagubă adusă M.A.I. se înțelege orice diminuare a elementelor patrimoniale de activ și orice majorare a elementelor patrimoniale de natura datoriilor, intervenită ca urmare a nerespectării prevederilor legale.

(2) Constituie pagube, în sensul prezentelor instrucțiuni, contravaloarea:
(3) Constituie pagube și:

a) sumele plătite peste drepturile stabilite de actele normative în vigoare;

b) despăgubirile, dobânzile, locațiile, amenzile, penalizările, majorările de întârziere etc., plătite de M.A.I., din vina personalului;

c) mijloacele bănești și alte valori, precum și bunurile materiale sau produsele însușite ori folosite în interes personal sau al terțelor persoane;

d) cheltuielile ce nu mai pot fi recuperate de la executantul lucrării, efectuate cu remedierea deficiențelor, refacerea lucrărilor, repararea degradărilor sau deprecierilor, precum și a celor efectuate ca urmare a nerespectării normelor de executare a lor;

e) orice altă diminuare a valorii activelor, precum și a creanțelor înregistrate în contabilitatea instituției, intervenită ca urmare a nerespectării dispozițiilor legale în vigoare;

f) orice majorare a datoriilor înregistrate în contabilitatea instituției, intervenită ca urmare a nerespectării dispozițiilor legale în vigoare
etc.
Back to top
1 User said Thank to TUNZA for this Post :
 Stunner (23 Oct 2017, 23:01)
aquila
Tue Oct 24 2017, 06:24AM
Registered Member #11278

Chiar daca ps-01-con a fost abrogata,nu au cum sa nu plateasca SDSL,doar ca daca se aplica chestia ca cele 360 de ore pe care au voie sa le platesca in decursul unui an,vor fi incluse in cele 91 de ture,atunci cel mai probabil vor fi mai putine SDSL.Ce e aproape sigur e ca nu vor mai fi SDSLM.Acolo ii durea pe ei tare.Iar sdsl vor fi in functie de cum duce piciorul fiecare IS.Fiindca in iunie spre exemplu la un inspectorat mentionay mai sus venise clar modul de incadrare pe autospecialele din dotare si numarul de subofiteri alocati maxim pe fiecare tura,respectiv 22.pe care nu aveai voie sa il depasesti.Oricum dupa controlul Audit-ului din mai multe judete venise niste instructiuni menite sa limiteze la maxim numarul de SDSLM,dar si SDSL.Era una spre exemplu; sa se acorde liber inainte de CO,pentru a nu se mai indeplinii dupa acesta termenul de 60 zile necesar pentru a beneficia de SDSLM.Deasemeni obliga cdt.subunitatii sa intocmeasca organizarea serviciului pentru luna urmatoare,in care sa fie specificat modul de acordare a liberelor,daca nu se pot acorda ,de ce si sa fie inaintata pana la sfarsitul lunii pentru aprobare la IS.Si ca sa nu intram prea mult in amanunte,dupa cum am zis totul depinde de IS si de cdt de subunitate,fiindca unii tin cu oamenii ,altii nu,deoarece din experienta chestiilea astea merg eludate,daca se vrea ,in mod absolut legal.Numai ca cine vrea sa se evidentieze sa traga la salariu de merit sau alte avantaje...taie cu buna stiinta.Stiu mai mult decat sigur , ca procedura de mai sus ,era aplicata de cdt. de subunitate in mod unilateral,adica practic daca nu iti convenea ceva sau comentai,gata te avea in vizor si te trezeai anuntat ca esti in liber..in week-end.Si uite asa cand te uitai pe stat ,,slugile'' aveau cate 400-500 ron in plus pe luna,fata de plebe.Asa ca bine ca sa abrogat.Oricum vor trage la greu sa ne dea cat mai putini bani,asta se stie..Treaba e .. sa aveti grija de voi.Cele bune..
Back to top
1 User said Thank to aquila for this Post :
 Klaus (24 Oct 2017, 08:20)
Go to page
  <<        >>   

Jump:     Back to top

Syndicate this thread: rss 0.92 Syndicate this thread: rss 2.0 Syndicate this thread: RDF