Proiect SEMPER FIDELIS
  • Prima pagina
  • FORUM
  • Despre noi
  • Statut
  • Galeria foto
  • Download-uri

Remember me      Forgot password?    Signup

Forums

Proiect SEMPER FIDELIS :: Forums :: Securitate nationala :: MAI

<< Previous thread | Next thread >>
pompieri....
Go to page
  <<        >>  
Moderators: ex-ad, colonelul, echo, truepride, dorobant, spk, Radu89, Pârvu Florin, justme, Mihais, Resboiu
Author Post
Klaus
Thu Dec 21 2017, 07:55PM
Registered Member #3279

Am confirmarea ca Dragne este la Satu Mare, deci este comandantul actiunii.
Acum are ocazia sa-si treaca o interventie in CV.
Asta numai daca probleme mai importante nu-l vor chema la Bucuresti
Back to top
1 User said Thank to Klaus for this Post :
 adrenaline (21 Dec 2017, 20:52)
Pârvu Florin
Thu Dec 21 2017, 08:58PM
Iubesc Romania cu o ura adanca ! Fiindca nu este asa cum ar trebui sa fie! Asa cum poate sa fie!

Registered Member #1287

Pârvu Florin wrote ...

Fiecare cuvant din articolul asta se potriveste ca o manusa situatiei din sistemul de interventie in situatii de urgenta!

Fiecare cuvant!!!

LINK

Reiau...

Every fucking word!!!

Explicaţia stă, de fapt, în argumentul că incapacitatea comandantului, a copilotului şi a inginerului de zbor de a se ajuta unul pe altul nu este sesizabilă în zboruri de rutină, ci doar în cele cu probleme. În condiţii normale, un comandant poate pilota aproape de unul singur avionul. Provocarea apare în condiţii atipice, atunci când comandantul nu poate face faţă singur multitudinii de evaluări, comunicări şi manevre pe care trebuie să le execute în acelaşi timp.

Atunci are nevoie de ceilalţi membri ai echipei. Însă, ei îi pot fi de folos într-un moment critic doar dacă ştiu să se poarte ca nişte coechipieri autentici. Dacă ştiu şi dacă îndrăznesc. Ori, dacă în alte sute de zboruri ei au fost trataţi ca elemente de decor sau, mai rău, ca inferiorii unui mic dictator, este foarte probabil ca să nu aibă nici exerciţiul sincronizării, al împărţirii eficiente a atribuţiilor şi nici îndrăzneala de a-şi contrazice şeful dacă greşeşte.

Da, un incendiu de anexa gospodareasca poate fi stins si de patru pensionari cu doua motopompe, dar masura profesionalismului transformat in arta, interventii la evenimente ca asta il dau!

Si ca sa mai si radem, povestea asta mi-a adus aminte de o secventa dintr-un film...

https://www.youtube.com/watch?v=dlyMZNURdmc

[ Edited Thu Dec 21 2017, 11:26PM ]
Back to top
Pârvu Florin
Thu Dec 21 2017, 11:00PM
Iubesc Romania cu o ura adanca ! Fiindca nu este asa cum ar trebui sa fie! Asa cum poate sa fie!

Registered Member #1287

Klaus wrote ...

Asta numai daca probleme mai importante nu-l vor chema la Bucuresti

Pe modelul Arafat, care si-a facut deja de lucru la Bucuresti,

Raed Arafat a înmânat premiul cel mare din domeniul voluntariatului unei arădence
LINK

ca de, cand e de bine la pompieri e pe baricade, ca doar e meritul lui, cand e de rau, ce treaba are el? Vinovati sunt altii, evident!

Ce mi-e scarba mie de insi de astia ...!

De curiozitate, l-a sunat cineva pe purtatorul de cuvant al ISU Satu Mare sa-l roage sa confirme sau sa infirme stirea publicata de Gazeta de Nord-Vest?

[ Edited Fri Dec 22 2017, 12:43AM ]
Back to top
1 User said Thank to Pârvu Florin for this Post :
 AlxFireX (21 Dec 2017, 23:41)
aquila
Fri Dec 22 2017, 07:40AM
Registered Member #11278

Cu toate presiunile atat din partea comandatului, care se crede patron de firma ,dar si a conducerii inspectoratului,la Medgidia s-a facut un nou rand de rapoarte catre IS in care s-a cerut comunicarea numarului de ore efectuate de la inceperea programului 24/48,repectiv 10.02 2015,pana in prezent,cate libere s-au acordat ,cate au fost platite cate au ramas restanta si asta pe fondul unui scandal de pomina intre comandant si tura care a initiat in primavara primul rand de rapoarte,care s-a lasat cu atentionari din partea IS.Deci cu toate presiunile exercitate, va dati sema de situatie ,colegii s-au riscat si au facut rapoarte.Asa ca idee ,colegul de la Tulcea,a castigat in instanta 18000 RON echivalentul orelor suplimentare neplatite de la inceputul respectivului program,plus o indexare cu inflatia de 1100 RON.Cam cu atat am ajutat noi IGSU-ul prin implementarea programului.Va las sa reflectati...Oricum colegii mei asteapta sa vina raspunsul la rapoarte si sunt decisi sa dea inspectoratul in judecata.Bine si IGSU si MAI.Si ca sa intaresc cele discutate mai sus pe forum privind provenienta si profesionalismul ofiterilor ce ne conduc,bine, fara a generaliza, unii din ei nu au nicio treaba cu interventia si asta se stie si este acceptata in mod tacit de esaloanele superiore,aflate si ele in situatie similara,deci ce sa mai vorbim.Situatie de altfel normala ,din moment ce unii dintre ei au afaceri personale,evazioniste fiind acoperiti de lege mai ales de cea locala.Spre exemplu sa presupunem ca intocmesti PV de interventie cu cauze de incendiu venite in sprijinul legii ,adica sa nu mai pui autoritatile pe drumuri.Pai atunci legea nu te protejeaza?Adica,daca tu de duci la...sa presupunem ,la ,,Dragonul Rosu'' Bucuresti ,cu bonuri de motorina , iti iei marfa de acolo ,pe care nevasta o vinde prin tote institutiile de stat locale ,fara acte de provenienta ,apai se mai leaga autoritatile de tine ca de bisnitarii de chiloti,ciorapi sau tigari? Nu binenteles..Sau sa presuunem ca pe drum ti se defecteza masina si o repari la unul din subordonati benevol asa ,asta in timp ce tu nu poti sa ajungi la interventia in desfasurare ,de amploare,noroc ca ai sefi de tura care iti substituie lipsa prezentei in nenumarate ori dar si ceea a competentei..Cum suna asta ?S-au cum suna mai apoi cand ii falsifici cu buna stiinta orele celui care te-a ajutat benevol si nu numai lui si cum e cand mai apoi cu texte de Jilava si cu aptitudini de pseudo-pshiholog ai tupeul sa vi sa zici;,,Uitat-va in ochii mei ca eu nu am nimic cu banii vostrii'' ..Asta nu suna a nesimtire?Sunt unii defapt care recunosc pe fata ca le place sa faca bani.Adica spre exemplu poti sa faci bani din filmari,nunti,botezuri,etc si sa conduci interventia prin WhatsApp ..OK ..nicio problema pana la urma fiecare cum se descurca,dar cand asta afecteaza interventia?S-au sa presupunem ca dupa o inerventie majora la un obiectiv important te duci sa culegi ,,roadele;; Pentru tine s-au pentru altii,asa cum spune legea.Asta nu suna aiurea?Si asta in contextul in care sa presupunem,ca unii au extra job si produc si ei bani ca si tine sau cum iti place tie sa zici,iar cand te intreaba de ce stau de o saptamana pe la munca in teste evaluari ,iar de munca iar teste si nu numai le spui ca nu te intereseaza job-ul lor.Asta ce mai e?Bine mai sunt o gramada de aspecte,cu referire la cei ce ne conduc,binenteles tot fara a generaliza,fiindca cunosc si ofiteri care stiu ce au de facut,cam rari ,dar sunt.Cam atat deocamdata.
Back to top
2 User said Thank to aquila for this Post :
 AlxFireX (22 Dec 2017, 07:56) , JJAACCKK80 (22 Dec 2017, 11:36)
AlxFireX
Fri Dec 22 2017, 12:13PM
Registered Member #10139

Nici la noi nu se dau banii pt ore suplimentare,dar de acum inainte se vor da toate liberele aferente anului in curs, deci nu va mai fi 24=40 !
Sunt chiar mai multe unitati/subunitati in tara ai caror cdt. au luat aceasta hotarare si chiar merita felicitari pt " coloana". Au inteles ca domniile lor raspund si nu "maria sa" ..
Deci in aceste conditii este chiar mai ok programul decat cel vechi .
Back to top
Klaus
Fri Dec 22 2017, 08:15PM
Registered Member #3279

Daca aveti curiozitatea puteti citi pe site la MAI un anunt cum ca
În conformitate cu prevederile Legii nr. 52/2003 privind transparenţa decizională în administraţia publică, Ministerul Afacerilor Interne supune dezbaterii publice proiectul Ordinului ministrului afacerilor interne privind programul de lucru al personalului Ministerului Afacerilor Interne, formele de organizare a acestuia şi acordarea repausului săptămânal.

Textul proiectului de act normativ este afişat şi poate fi consultat pe pagina de internet a instituţiei noastre: LINK, la secţiunea Transparenţă decizională, precum şi la Centrul de Relaţii cu Publicul al M.A.I., din Piaţa Revoluţiei nr. 1 A, sector 1, Bucureşti.
*
* *

Propunerile, sugestiile si opiniile persoanelor interesate pot fi transmise in termen de 20 de zile calendaristice, calculate de la data publicării anunțului, pe adresa de e-mail -email-

LINK

LINK

In randul categoriilor de personal vizate de acest proiect de ordin sunt si pompierii militari, singurii care au un program practic de munca fortata, drepturile lor fiind afectate de ani de zile de o simpla semnatura a sefului DSU pe o Nota raport a sefului IGSU. Iar situatia de exceptie s-a permanetizat.
Aveti ocazia sa trimiteti opinii apropo de ce inseamna programul de lucru, avand propria experienta in acest domeniu. Puteti cere ca in metodologii sa nu se mai faca calculul cu 40=24, sa nu fie afectat CO prin socotirea de ore ca recuperari si cate si mai cate mizerii patiti voi.
Puteti da exemple concrete cum depasiti cu sute de ore anual, neplatite sau nerecuperate, dar desi sunt consemnate in documente, ele nu sunt recunoscute, in ciuda rapoartelor personale inaintate ierarhic.
Apropo, cititi ce scrie la art. 9 din proiect:
(1) Deplasarea personalului în afara județului, a municipiului
București/județului Ilfov, în care își are sediul unitatea din care face parte, în zilele de repaus săptămânal, de sărbători legale și în celelalte zile în care, în conformitate cu prevederile legale, nu se lucrează, se face cu înștiințarea șefului nemijlocit și a șefului unității.
(2) Deplasarea se consemnează într-un registru special destinat, al cărui conținut
este prevăzut în anexa nr. 1.
Iar in anexa nr. 1 scrie tot asa, ca seful direct si seful unitatii ia, fiecare, la cunostinta, nu aproba.
De asemenea, faceti propuneri ca la calculul timpului de lucru sa fie incluse toate activitatile colaterale, respectiv instructaje, testari, adunari, trageri, activitati gospodaresti si ce mai credeti voi.

Timpul este scurt, 20 zile fata de data afisarii inseamna zilele de Craciun, cele de Anul Nou, Sf. Vasile si Sf. Ion, asa ca rezervati-va o zi-doua si puneti mana pe tastatura. Este in interesul vostru.

O sa scriu si eu, dar cu cat mai multe opinii, cu cat mai multe exemple, cu atat mai bine. Asta in speranta ca vor fi luate in considerare. Daca vor fi 2-3 speriati, probabil ca nu vor fi luati in seama, dar daca vor fi 2-300 ar fi ceva normal, de ce nu 2-3.000, sa se vada ca va intereseaza drepturile voastre.

[ Edited Fri Dec 22 2017, 11:48PM ]
Back to top
2 User said Thank to Klaus for this Post :
 AlxFireX (22 Dec 2017, 22:36) , Stunner (23 Dec 2017, 21:19)
Roco
Sat Dec 23 2017, 11:24PM
Registered Member #11334

Nu toti cdt au coloana . Cel putin la noi , planificarea pe ianuarie , 11 ture din care 2 ture libere. Impune si un numar minim de oameni pe tura. Asteptam sa vedem ,daca nu are coloana poate isi face rost de undeva

[ Edited Sat Dec 23 2017, 11:26PM ]
Back to top
AlxFireX
Sun Dec 24 2017, 06:39AM
Registered Member #10139

vezi ce spune mai sus Dl Klaus. Desi nu cred ca se va rezolva ceva, eu zic ca trebuie incercat..cat mai multi..
Back to top
2 User said Thank to AlxFireX for this Post :
 Klaus (24 Dec 2017, 14:24) , militar 84 (24 Dec 2017, 22:45)
Ekisim
Sun Dec 24 2017, 12:34PM
Registered Member #10317

Multumim de informatii Klaus.
Eu am scris spre link-ul pus de tine despre programul infernal de 24/48 si despre orele 24=40.
Sper sa scriem cat mai multi colegi despre aceste lucruri, macar cei care citim acest forum.
Sarbatori fericite.
Back to top
3 User said Thank to Ekisim for this Post :
 Klaus (24 Dec 2017, 14:24) , AlxFireX (24 Dec 2017, 14:36) , militar 84 (24 Dec 2017, 22:45)
Pârvu Florin
Sun Dec 24 2017, 02:13PM

Registered Member #1287

Klaus wrote ...

O sa scriu si eu, dar cu cat mai multe opinii, cu cat mai multe exemple, cu atat mai bine. Asta in speranta ca vor fi luate in considerare. Daca vor fi 2-3 speriati, probabil ca nu vor fi luati in seama, dar daca vor fi 2-300 ar fi ceva normal, de ce nu 2-3.000, sa se vada ca va intereseaza drepturile voastre.

Cred ca am mai vorbit undeva aici despre conceptul de "masa critica", ea reprezinta numarul minim de oameni care, punand presiune pe decidenti, pot determina o schimbare, creand tractiune pentru noi si noi evolutii in societate.
Sociologii sunt de parere ca procentul acesta e undeva in jur de 30%.

In sistemele puternic ierarhizate, rezistente la schimbare si rigide, cum sunt in general cele militare sau militarizate, procentul acesta e mult mai mare.
Sistemele acestea se schimba greu de jos in sus, si in general sub presiunea unor situatii extreme sau a unor esecuri lamentabile ale organizatiei.

Dar, ca e si un dar, talentul conducatorilor tocmai intr-asta consta, in a fi proactivi, in a intelege cat mai corect mediul in care organziatia evolueaza, in a previziona provocarile careia urmeaza sa-i faca fata si a pregati organizatia pentru viitor.
Evident ca nimeni nu poate sti cu certitudine cum arata acel viitor, dar e important ca liderii sa nu greseasca prea mult si organizatia sa se poata adapta rapid la viitorul devenit prezent, si-am mai zis ai asta, viitorul pur si simplu nu mai are rabdare, navaleste peste noi!

Acum, e evident ca cele doua influente despre care vorbeam, precum si multe altele, a publicului si a decidentilor politici, spre exemplu, in cazul IGSU, coexista si tractioneaza organizatia in diferite sensuri, uneori chiar antagonice.

Ca sa inchei, scrieti. Cu cat mai multi, cu atat mai bine.

Dar trebuie sa intelegeti ca orice ati face, decizia e tot la cei 10-15 oameni de la varful MAI si IGSU, care-si vor pune semnatura pe proiectul OMAI-ului cu pricina.

[ Edited Sun Dec 24 2017, 02:17PM ]
Back to top
2 User said Thank to Pârvu Florin for this Post :
 Klaus (24 Dec 2017, 14:25) , militar 84 (24 Dec 2017, 22:45)
Klaus
Sun Dec 24 2017, 03:05PM
Registered Member #3279

Pârvu Florin wrote ...

Ca sa inchei, scrieti. Cu cat mai multi, cu atat mai bine.

Dar trebuie sa intelegeti ca orice ati face, decizia e tot la cei 10-15 oameni de la varful MAI si IGSU, care-si vor pune semnatura pe proiectul OMAI-ului cu pricina.

In mare parte sunt de acord cu cele scrise, dar o singura mare observatie - Dragne se topeste precum untul cand telefonul vine de sus. Si cu cat este mai de sus, cu atat este mai plastilina. Iar daca la nivel de minister se va stabili ceva (acolo fiind si presiunea sindicatelor politistilor), Dragne nu va insista.
Sistemul militar are marele pacat ca de obicei sefii apreciaza nu atat competenta si abilitatile, cat clientelismul, de ce nu pupincurismul. Iar la capitolul asta actualul IGSU exceleaza. Si mai inainte erau ceva bisericute patronate de unii sefuleti, dar acum este ceva de nu se poate. Iar cand impui asa ceva sub tine, te vei comporta ca atare si fata de cei de deasupra ta, pentru ca ti se pare firesc.

Acum comunicarea din IGSU in sus se face numai sub semnatura si cu vocea IG-ului, iar cei din minister merg pe mana lui, contand ca o sti despre ce vorbeste. Dar cand nu auzi vocea celor care fac munca operativa, care se plang de nerespectarea unor drepturi constitutionale (egalitate in fata legii, dreptul la munca (art. 41, alin. (3) - Durata normală a zilei de lucru este, în medie, de cel mult 8 ore), interzicerea muncii fortate), pana la urma, ce fel de sef esti? Orice sef exista prin munca subordonatilor.

[ Edited Sun Dec 24 2017, 05:19PM ]
Back to top
1 User said Thank to Klaus for this Post :
 militar 84 (24 Dec 2017, 22:45)
militar 84
Sun Dec 24 2017, 07:53PM
Registered Member #10050

Hop si eu ! Le am scris celor de la MAI o poveste frumoasa despre frumosul nostru program care va continua si in 2018 !Rog colegii de pe acest forum sa scrie si ca poate ajung aceste email uri unde trebuie !Poate cei de la MAI nu stiu ce abuzuri fac acesti sefi !Poate ei cred ca noi suntem platiti pt ca asa raporteaza frumosii nostri cand trimit staetistici si tabele cu ore platite de IGSU !Eu tot cred ca sunt prost informati !
Back to top
3 User said Thank to militar 84 for this Post :
 Klaus (24 Dec 2017, 20:49) , Ekisim (24 Dec 2017, 22:44) , AlxFireX (25 Dec 2017, 20:25)
Ekisim
Sun Dec 24 2017, 10:24PM
Registered Member #10317

Bravo militar 84 trebuie sa fim cat mai multi care scriem.
Sper sa fie mai multi colegi de forum care vor scrie, macar atat sa facem sa ne spunem ofurile.
Back to top
1 User said Thank to Ekisim for this Post :
 militar 84 (24 Dec 2017, 22:44)
p.s.i.2000
Mon Dec 25 2017, 08:04AM
Registered Member #4075

CRĂCIUN FERICIT, POMPIERI profesioniști !
Mai nou, am observat o nouă schimbare de atitudine, pe modelul că ce nu te omoară te face mai puternic !
„O voce” la ISU NEAMȚ, a fost „cooptat” în echipa IGSU pentru identificarea unor soluții de eficientizare .... LINK .... Așadar, dacă nu taci, vei fi „avansat” la București!Mă întreb, oare acea voce este de acord sau a fost întrebat să-și lase familia cu greutățile sau bucuriile ei, să meargă la București pentru a căra o hârtie dintr-un birou într-altul, fără a se ține seama și de părerea s-a ?
Mulțumim IGSU pentru inovările din acest domeniu !

[ Edited Mon Dec 25 2017, 08:10AM ]
Back to top
gepeto
Mon Dec 25 2017, 08:56AM
Registered Member #10674

Cooptarea in echipa IGSU s-a facut probabil cu acordul subofiterului in baza OMAI 177 privind schimbarea functiei sau detasarea. Nu cred ca putea fi atat de vocal fara a-si cunoaste bine drepturile si indatoririle . Si eu am trimis propunere/reclamatie la OMAI privind programul de munca aflat in dezbatere publica..
Back to top
Go to page
  <<        >>   

Jump:     Back to top

Syndicate this thread: rss 0.92 Syndicate this thread: rss 2.0 Syndicate this thread: RDF