Proiect SEMPER FIDELIS
  • Prima pagina
  • FORUM
  • Despre noi
  • Statut
  • Galeria foto
  • Download-uri

Remember me      Forgot password?    Signup

Forums

Proiect SEMPER FIDELIS :: Forums :: Securitate nationala :: MAI

<< Previous thread | Next thread >>
pompieri....
Go to page
  <<        >>  
Moderators: ex-ad, colonelul, echo, truepride, dorobant, spk, Radu89, Pârvu Florin, justme, Mihais, Resboiu
Author Post
AlxFireX
Sun Dec 31 2017, 12:55PM
Registered Member #10139

militar 84 wrote ...

Sursele astea ar putea sa ti spuna si cum s au platit aceste ore suplimentare ? Le au platit asa ca s au trezit cei de la.financiar peste noapte ca au gresit sau au fost platite acelor subofiteri care au facut un raport pentru plata orelor ? Daca tot arunci o pastila de asta sapa te rog mai adanc si zi ne si noua te rog , poate afli si ce sume 😉😉😉

Am o confirmare din judetul Olt si posibil Hunedoara,dar cea mai plauzibila este din Olt..
Poate intra cineva de prin zona si confirma sau infirma..
Back to top
1 User said Thank to AlxFireX for this Post :
 militar 84 (31 Dec 2017, 17:53)
militar 84
Sun Dec 31 2017, 05:53PM
Registered Member #10050

Stiu ca de jud Olt a spus insp general la videoconferinta de final de an ca acolo s au platit 360 de ore si ca subofiterii sunt cu plata la zi ,am sunat pe cineva de acolo si mi a spus ca nu le au dat nik 😂😂😂. La multi ani !

Back to top
Evolution
Sun Dec 31 2017, 06:34PM
Registered Member #10103

Cum anul se apropie rapid de sfarsit vreau sa urez tuturor colegilor un "An Nou Fericit", in special moderatorilor datorita carora ne putem spune si noi oful aici. Fie ca in anul ce va veni sa intre si pompierii in legalitate cu programul de munca. Daca tot am inceput sa scriu ce ar fi sa spun si un Plugusor...

Aho, aho, pe casca mea
Stati pe loc si nu plecati
Tinuta va aranjati,
Ca sa va fac o urare
De la mic pana la mare:

Anul care sta sa vina
Sa ne fie plin de lumina,
Sa mai mergem si pe-acasa
Unde-i viata mai frumoasa!!!

Sa avem tot ce ne dorim,
Un program legal la care sa muncim,
Dar si multa sanatate
Ca sa le facem pe toate!!!

Toate gandurile bune
Pompierilor dusi din lume,
Iar pentru noi cei ce traim
Forta multa sa dobandim!!!

Anul asta am votat
Pompierii sunt eroi de "stat"
Ca-n sistemul bolnav au ramas
...Rabdare la fiecare pas!!!

V-am urat ce v-am urat
Dar acum nu e de stat,
Anul nou la usa bate
Mult noroc si spor in toate,
La cat mai multe rapoarte!!!

Ia sunati voi din alarma
Sa se-auda mai departe
LA MULTI ANI SI SANATATE!!!

Pentru comandantii ce atributiile si le depasesc continuand acest program, savarsind abuz in serviciu,din pacate va doresc de DGA sa aveti parte tot anul care vine, nu ca as avea ceva personal cu voi dar poate asa va treziti la realitate si realizati: Codul muncii se aplica la fel pentru toti, nu doar pentru voi!!!
Back to top
1 User said Thank to Evolution for this Post :
 AlxFireX (01 Jan 2018, 19:33)
Klaus
Mon Jan 01 2018, 04:55PM
Registered Member #3279

Bursa zvonurilor de la sfarsitul lui 2017 da ca sigura debarcarea lui Dragne din functia de IG. Se pare ca nu a intrat (destul) in gratiile celor mai sus de el. Din pacate, primul pe lista de inlocuitori este Apostol de Giurgiu. Unii il iubesc, eu recunosc ca nu ma numar printre fani.

Asa ca varianta bancului cu optimistul si pesimistul suna cam asa: Pesimistul: Am auzit ca-l schimba pe Dragne, nu cred ca vor gasi altul mai nepotrivit. Optimistul: Ba da, se poate, Apostol.
Fiecare poate schimba nepotrivit cu ce crede el.
Back to top
Pârvu Florin
Mon Jan 01 2018, 06:44PM
Iubesc Romania cu o ura adanca ! Fiindca nu este asa cum ar trebui sa fie! Asa cum poate sa fie!

Registered Member #1287

Nu-mi mai aduc aminte exact, dar e cumva cel care a zis intr-un anume moment, pe la debutul programului 24/48, ca au fost vremuri cand se lucra 24/24 si n-a mai murit nimeni?
Back to top
Klaus
Mon Jan 01 2018, 07:00PM
Registered Member #3279

Spre aducere aminte o postare din 11.01.2015:

Fire wrote ...

Domnule Klaus , cineva va contrazice calculele . Oare de ce?
"Aşa după cum v-am mai informat, inspectorul şef al ISU Giurgiu, colonelul Emil Apostol va conduce, de pe poziţia de prim adjunct al inspectorului şef, noul Inspectorat pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Bucureşti Ilfov."

În continuare vă prezentăm mesajul pe care domnia sa l-a postat pe Facebook privitor la noua misiune încredinţată.

„De cateva zile m-am intors in Capitala la rugamintea unui om pe care il apreciez si il respect enorm. Sunt si raman comandant la ISU Giurgiu fiind detasat la ISU Bucuresti Ilfov si imputernicit pe functia de prim adjunct al inspectorului sef. Detasarea este temporara si am inceput o munca dificila de reconfigurare si reorganizare a interventiei precum si a activitatii in general.

Nu am timp sa raspund la mesaje si imi cer scuze tuturor pt asta. Nu este o lipsa de respect ci pur si simplu timpul e atat de scurt si activitatile atat de complexe incat trebuie sa renuntam la multe. Lucram in echipa si incercam sa facem cat mai bine lucrurile folosind insa la constructia noii case caramizile rezultate din demolarea altor case mai vechi ca sa zic asa. Cu alte cuvinte lucram cu materialul clientului dar am convingerea ca lucrurile la sfarsit vor fi mai ok ca inainte.

Sunt asaltat de intrebari pe privat referitor la programul de lucru. Sa ne intelegem. Pompierii vechi stiu ca s-a lucrat inclusiv in program de 24/24 si nu a murit nimeni. In programul de 24/48 s-a lucrat de la Revolutie pana prin 2007-2008 si lucrurile au mers foarte bine. Primordial in meseria noastra trebuie sa fie interesul public nu interesul personal si daca nu se ajunge la acest lucru in toata lumea exista institutia demisiei. Am trecut de mult de la stagiul militar obligatoriu.

Nu vreau sa fiu inteles gresit dar nu imi plac vaicarelile unora sau altora.Ori vii trup si suflet alaturi de colegii care dau totul in meseria asta ori mergi si faci orice altceva vrei.

Sa revenim la program. Din ce stiu eu exista studii facute ca prin plata unui spor de 75% la TOATE sambetele duminicile si sarbatorile legale veniturile ar creste lunar cu un cuantum in jurul valorii de 300-400 de lei. Legislatia prevede automat plata nemaiexistand varianta timp liber corespunzator ca recuperare(nici nu era de unde sa il dai din cauza deficitului).

In incheiere si in concluzie: s-a lucrat 24/24 si 24/48 in toata istoria pompierilor militari si nu au fost probleme. Se mareste timpul de munca si corespunzator vor crestere veniturile prin acordarea unor sporuri salariale. Nu este nimic nou, nu se inventeaza apa calda.In momentul de fata schimbarea programului trebuie luata ca si posibilitate, iar cand va decide asta vom afla cu totii.

Eu zic sa ne vedem de treaba fiecare, nu este nimic spectaculos fiind vorba de o revenire la o situatie anterioara. Interesul public intotdeauna este deasupra oricaror interese personale.

Singurul meu timp este cel din zori cand beau cafeaua si l-am folosit pentru a incerca sa va raspund la intrebari.

Va doresc succes ceea ce imi doresc si mie!”

Sursa: giurgiuveanul.ro

Back to top
djebel
Mon Jan 01 2018, 08:25PM
Registered Member #3603

La un moment dat nu erau doi useri care scriau pe aici de ziceai ca e Apostol himself (@Vasilica și @giurgiuveanul) ? De fapt o singură persoană care-și dădea like singur?
Back to top
militar 84
Mon Jan 01 2018, 09:47PM
Registered Member #10050

daca ajunge acest domn insp general o sa trecem la program de 24 cu 24 si nu o sa moara nimeni pt ca si salariul o sa fie pe masura ,de la 6500 de lei in sus !😂😂😂
Back to top
Klaus
Tue Jan 02 2018, 12:05AM
Registered Member #3279

militar 84 wrote ...
daca ajunge acest domn insp general o sa trecem la program de 24 cu 24 si nu o sa moara nimeni...

Este ca din perspectiva asta deja il iubiti pe actualul IG si nu (mai) vreti sa fie schimbat?

Back to top
1 User said Thank to Klaus for this Post :
 militar 84 (02 Jan 2018, 09:58)
p.s.i.2000
Tue Jan 02 2018, 08:04AM
Registered Member #4075

Apropo de bursa zvonurilor, referitor la noul IG ar fi că gen. Iamandi de la ISU Iași ar fi dat drept câștigător pentru funcția de IG !
Back to top
1 User said Thank to p.s.i.2000 for this Post :
 P10 (02 Jan 2018, 17:01)
Coffeeman
Tue Jan 02 2018, 09:49AM
Glamdring
Registered Member #2685

Cred ca trebuie sa fiți puțin realiști și sa va dați seama ca, oricine ar iesi, pentru o perioada pe timp nu se va schimba nimic in schimb vor fi doar promisiuni care mai de care mai dure, mai optimiste, ordine peste ordine, fără o prea mare valoare cum au mai fost pana acum. Apoi când scaunul se va fi încălzit destul, omul are de ales in sensul ca ori și-l face el cât de cald și confortabil vrea cu riscul de a nu mai sta pe el, lucru care va fi bine sau rău pentru noi, ori va rămâne așa de cald cum a fost și pentru ceilalți, scaun pregătit de ei de deasupra lui iar pentru noi oricum nu va conta. Așa ca schimburile astea de IG nu-s cine știe ce, ne-am obișnuit cu nume de IG pe hârtii scrise de alții.
Back to top
1 User said Thank to Coffeeman for this Post :
 militar 84 (02 Jan 2018, 10:08)
militar 84
Tue Jan 02 2018, 10:07AM
Registered Member #10050

Nu conteaza cine vine ci conteaza ca cel care vine sa dea niste ordine clare si precise referitor la program ! Nu cum este acum ,intr un judet se dau 24 de libere ,in altul li se platesc toate orele suplimentare ,in altul li se dau 16 libere si subofiterii deschid actiuni in instanta !Nu asa ! M am angajat in armata pt stabilitate financiara si pt a primi toate drepturile legale nu ca sa fiu furat pe fata !Cam asta trebuie sa faca noul insp general daca va veni...
Back to top
F.A.D
Tue Jan 02 2018, 10:13AM
off ce vremuri traim
Registered Member #3926

Am avut jandarm la conducere, ne mai miră ceva!
Back to top
p.s.i.2000
Tue Jan 02 2018, 10:46AM
Registered Member #4075

Din păcate comandanți cum au fost gen. Crăciun sau gen. Secară, nu vor mai avea Pompierii de curând, oameni cu coloană vertebrală care nu acceptau compromisuri. Nu se poate ca un doctor să de-a lecții pentru stingerea incendiilor iar șefii să răspundă cu veșnicul „am înțeles”. Este păcat, viitorul este sumbru .... Nu se acceptă nicio critică constructivă, sunt orbi la cererile justificate ale personalului și mai nou, după cum s-a văzut, au început ”deportările” la IGSU, a acelora care nu-și țin gura, fără a se ține seama că avem familii cu greutățile fiecăruia (vezi „vocea” colegului de la Neamț). Nu se poate ca să devenim inumani, cu toate că suntem o armă care luptăm pentru binele cetățeanului, fără să ținem cont de oamenii noștri care își riscă zi de zi viețile !!!
Back to top
1 User said Thank to p.s.i.2000 for this Post :
 Klaus (02 Jan 2018, 12:15)
Pârvu Florin
Tue Jan 02 2018, 03:38PM
Iubesc Romania cu o ura adanca ! Fiindca nu este asa cum ar trebui sa fie! Asa cum poate sa fie!

Registered Member #1287

Klaus wrote ...

Fire wrote ...

Primordial in meseria noastra trebuie sa fie interesul public nu interesul personal si daca nu se ajunge la acest lucru in toata lumea exista institutia demisiei.

Sunt destul de sceptic ca voi trai indeajuns ca sa vad o schimbare a acestei paradigme.

E mai mult decat evident ca IGSU reuseste sa gaseasca din ce in ce mai greu candidati potriviti pentru scoala de subofiteri, e o tendinta negativa generalizata

djebel wrote ...

Iar acum admiterea din 6 in 6 luni la Oradea (nici macar nu se ocupa locurile!!!)...

de care nu sufera doar pompierii si politia de frontiera.

Romania nu are inca, as zice, pentru cel putin zece ani de aici incolo, cultura necesara ca sa putem vedea femei in functia de servant unu sau sofer de autospeciala.

Toti recrutorii si angajatorii urla ca le e din ce in ce mai greu sa gaseasca angajatii potriviti, media de varsta a pompierilor creste, si baietii astia traiesc inca in niste vise de-ale lor in care candidati cacalau, maria ta! locurile se umplu de la sine! fara sa inteleaga trendul general al societii, si anume ca IGSU evolueaza pe o piata a muncii din ce in ce mai competitiva, in care tinerii capabili au din ce in ce mai mult de unde sa aleaga, si carora, daca IGSU ii vrea in curtea lui, trebuie sa le transmita un cu totul alt tip de mesaj decat:

"Daca vii la noi si constati ca intr-un anume moment nu-ti mai place sa innebunesti muncind, exista institutia demisiei!"

Klaus wrote ...

Fire wrote ...

Singurul meu timp este cel din zori cand beau cafeaua si l-am folosit pentru a incerca sa va raspund la intrebari.

Colonelul Grigorescu, fost comandant la 313, catre un capitan care se plangea ca nu isi poate indeplini toate sarcinile in cele opt ore de munca:

"Asta fiindca esti un prost, ca nu delegi subordonatilor tai unele dintre sarcinile mai simple."

Aaaa, ti-ai rotit ochii un jur si nu e nimeni in care sa ai incredere sa ii mai incredintezi din ele?

Mdea, naspa, ce sa spun...

[ Edited Wed Jan 03 2018, 12:03AM ]
Back to top
2 User said Thank to Pârvu Florin for this Post :
 P10 (02 Jan 2018, 17:05) , Ionica H (03 Jan 2018, 18:03)
Go to page
  <<        >>   

Jump:     Back to top

Syndicate this thread: rss 0.92 Syndicate this thread: rss 2.0 Syndicate this thread: RDF