Proiect SEMPER FIDELIS
  • Prima pagina
  • FORUM
  • Despre noi
  • Statut
  • Galeria foto
  • Download-uri

Remember me      Forgot password?    Signup

Forums

Proiect SEMPER FIDELIS :: Forums :: Securitate nationala :: MAI

<< Previous thread | Next thread >>
pompieri....
Go to page
  <<        >>  
Moderators: ex-ad, colonelul, echo, truepride, dorobant, spk, Radu89, Pârvu Florin, justme, Mihais, Resboiu
Author Post
Pârvu Florin
Mon Jan 29 2018, 09:09PM
Iubesc Romania cu o ura adanca ! Fiindca nu este asa cum ar trebui sa fie! Asa cum poate sa fie!

Registered Member #1287

@ Krong

OK, bro, de acord cu ce spui tu, dar contractul ala s-a suprapus 2 ani peste programul 24/48 al pompierilor, corecteaza-ma, te rog, daca gresesc! asadar in intervalul asta de timp pe IGSU l-a durut drept la patine de respectarea legii! si oamenii umbla acum prin tribunale si platesc avocati sa-si obtina drepturile.

Pai sa nu-ti vina spumele alea mari si sa torni pe ei benzina in care ai dizolvat sapun si apoi sa le dai foc???

Discuti omeneste cu oameni, frate, cu oameni care asculta, inteleg si asimileaza ce le spui, dar cand ai de-a face cu un hot care te fura la drumul mare, dupa ce i-ai zis o data "Ho, ba! stai asa!", daca o tine pe-a lui, pui mana pe par si-l ologesti!!!

Back to top
1 User said Thank to Pârvu Florin for this Post :
 Krong (29 Jan 2018, 23:32)
Columb
Mon Jan 29 2018, 10:47PM
Registered Member #11388

AlxFireX wrote ...

Se pare ca "baietii destepti" incearca o noua logica de reducere a bugetului in ultimul timp. Dupa ce si-au dat seama ca nu mai pot sa o lungeasca la nesfarsit cu neplata orelor suplimentare ( si aici probleme uriase in unele judete : cica asteapta verificarile audit si mai vedem..bla..bla..te ia durerea de cap..)au inceput sa nascoceasca noi idei care mai de care mai nastrusnice cu reducerea bugetului . Si cea mai interesanta ,ca sa ii zic asa, care mi-a ajuns pe la urechi, a fost ca subunitatile cam pierd timpul degeaba ( cum a zis nenea Arafat ca "unii pompieri si asa o cam freaca la rece " cand a facut SMURD-ul...sau whatever..ceva asemanator..) au considerat domniile lor ca subofiterii respectivi ar trebui sa aiba cat mai multe SDSL pe acasa..
Stiu cu siguranta ca nu au trimis( si nici nu au cum ..)vreun ordin in acest sens dar s-a impus pumnul pe gura destul de grav in unele subunitati si i-a cam lasat coloana si pe cei care au mai avut ceva din ea..
Sa nu mai zic de unele controale facute de ofiteri de la igsu pe la 1..2 noaptea prin unele locatii din tara...( nu ca ar fi ilegale..dar ar fi mult de discutat si aici)

Confirm la ISU Gorj- planificare pe tot anul 2018 cu liberele,aprox.150-180 ore de sambata-duminica libere(bagate pe gat), mai putini oameni pe tura ca pana in 2015

[ Edited Mon Jan 29 2018, 11:20PM ]
Back to top
Mariansimion
Wed Jan 31 2018, 09:30AM
Registered Member #11390

Chiar nu stie nimeni ce s-a discutat la marea sedinta cu toti comandantii care s-a tinut cateva zile la București saptamana trecuta

[ Edited Wed Jan 31 2018, 09:31AM ]
Back to top
joker
Wed Jan 31 2018, 04:59PM
joker
Registered Member #3804

Nu se stie sigur ce s-a discutat,dar unul dintre ofiteri a inteles exact asa:
"Buna seara !
Va rog sa va anuntati oamenii din subordine despre procedura la care se lucrează ( cea legată de salarizare).
1. Nu vor mai exista ore suplimentare neplătite ( se vor plăti cu 75 respectiv 175)
Un om pe an nu treb sa depășească 360 ore platite cu 175%
2. TNL va fi individualizat, adică fiecare are TNL lui deoarece se ia in calcul co cm etc
Exemplu : dacă un om intr o luna in care TNL ul e de 160 ore lucrează efectiv 180( 140 in timpul săptămânii și 40 in Weekend sau sărbători legale ) lui i se vor plăti astfel: 20 ore cu 75% ( 160-140) și 20 ore cu 175% ( 180-160).
3. Pe planificare va exista N= neplanificat ( atunci când comanda subunitatii nu are nevoi de tine) N poate apărea oricând deoarece subofițerul nu mai face ore suplimentare sa aibe RECUPERARE drept urmare nu mai veniți cu probleme de genul ( merg la nunta, plec la muntele Atos, duc hunică la abator sau treb sa marchez pe x sau y) comanda subunitatii stabilește NEPLANIFICARILE după ce toată tehnica e încadrată la maxim
Explicați le sa nu mai întindă coarda ca am nevoie de liber ca nu mai descompletat tehnica sa Rezolvați voi prob enumerate de mine mai sus.
3. Toată lumea va avea 2 zile de luni 2 marți 2 miercuri 2 joi 2 vineri 2 sâmbătă 2 duminica zile NEPLANIFICATE iar de la 1 Octombrie se pun și celelalte 2 libere astfel încât omul la sfârșitul anului va avea 91 respectiv 93 ture( nu mai mult nu mai puțin ) .
ACEASTA PROCEDURA S A FĂCUT PT CA VOI SA FIȚI PLĂTIȚI MAI MULT ȘI F IMPORTANT PT A AVEA TEHNICA ÎNCADRATĂ IN TOTALITATE..... nu mai exista scuze , acum sunteți plătiți pt tot timpul lucrat.
Sa nu mai se ridice cu pretenții unu sau alta ca treb sa i se plătească biletele nu știu unde deoarece i S a modificat liberul și nu poate ajunge....
Întrebări ?"

P.S. Cred ca este ruda cu Iordache

[ Edited Wed Jan 31 2018, 05:20PM ]
Back to top
3 User said Thank to joker for this Post :
 JJAACCKK80 (31 Jan 2018, 19:03) , Klaus (31 Jan 2018, 22:43) , un om (01 Feb 2018, 20:42)
Krong
Wed Jan 31 2018, 08:38PM
Registered Member #10320

O mare mizerie umana p-aci in IGSU! Niciun participant la sedinta n-a fost in stare sa puna 2-3 intrebari?
Back to top
Invisible
Wed Jan 31 2018, 10:25PM
Registered Member #10556

Concluzii:
Daca Legea 53/2003- Codul muncii nu s-a schimbat in privinta timpului normal de lucru, a orelor suplimentare, a orelor de weekend si sarbatorilor legale, iar prevederile OMAI 4/2015 se aplica in continuare, de ce s-a schimbat modul de calcul??? De ce acum se pot plati cele 360 de ore si pana acum nu? S-a abrogat doar vestita procedura. Au gresit cumva domnii acestia respectabili timp de 3 ani??? Intreb si eu pentru un prieten. 😃

Si de ce aroganta asta totusi? Ar fi indicat poate putin mai mult bun simt avand in vedere ca au facut-o lata pana acum cu orele de weekend. Si au facut-o lata pe banii altora, ai celor multi si prosti.

Completare:
Ca sa fie tacamul complet, s-au facut si calcule legate de prescriptie(3 ani de la modificarea programului). Sa se scoata oamenii, ca doar nu sunt ei de vina, ce mama naibii? Sunt si ei constienti ca vor urma procese.

Mult respect celor care au cerut/cer/vor cere recalculare pe ultimii 3 ani.
Back to top
Krong
Thu Feb 01 2018, 08:58AM
Registered Member #10320

!

[ Edited Thu Feb 01 2018, 11:14AM ]
Back to top
Krong
Thu Feb 01 2018, 11:13AM
Registered Member #10320

Nerespectarea art.114 din Codul Muncii, produsa in primul an de la modificarea programului de lucru, se prescrie in 02.2019!

[ Edited Thu Feb 01 2018, 11:14AM ]
Back to top
F.A.D
Thu Feb 01 2018, 07:05PM
off ce vremuri traim
Registered Member #3926

La noi nu s-a ciripit nimic 😭
Back to top
1 User said Thank to F.A.D for this Post :
 un om (01 Feb 2018, 20:39)
pompier simplu
Fri Feb 02 2018, 11:25AM
Registered Member #10790

Referitor la noua procedura de calcul si plata a orelor suplimentare, suntem obligati sa lucram aceste ore suplimentare(contra cost ...cum spun ei)? poate unii dintre noi nu dorim sa lucram suplimentar, exista o lege in tara asta prin care angajatorul poate obliga angajatul sa lucreze suplimentar?????
Back to top
Columb
Fri Feb 02 2018, 02:26PM
Registered Member #11388

pompier simplu wrote ...

Referitor la noua procedura de calcul si plata a orelor suplimentare, suntem obligati sa lucram aceste ore suplimentare(contra cost ...cum spun ei)? poate unii dintre noi nu dorim sa lucram suplimentar, exista o lege in tara asta prin care angajatorul poate obliga angajatul sa lucreze suplimentar?????

Bai frate,tu esti Gica contra,pai daca 10-11 ani ai stat in IGSU si nu ti-au plătit orele suplimentare,dar ai stat,acum când ti le plătesc nu-ti convine???
Esti carcotas dupa cum bag eu seama😂😂😂
Cauta pe Google,fa raport,sau mai simplu....la privat😀😁😀
Aaaa,sau tu esti privat si nu-ti ajunge timpul pt.,,business"
Hai mai fratilor voi nu vedeti ce-i in civilie???
Back to top
Invisible
Fri Feb 02 2018, 03:09PM
Registered Member #10556

Nu cred ca e treaba cuiva ce face altul in timpul liber. Poate fi om de business, poate fi dadaca la cei 3 sau 4 copii sau poate, pur si simplu, sa stea acasa in pijama toata ziua. Asta, bineinteles, cu conditia sa fie in parametri optimi la serviciu. E problema lui, e viata lui. Si ar trebui sa fie alegerea lui daca lucreaza suplimentar sau nu.
Back to top
2 User said Thank to Invisible for this Post :
 Stunner (02 Feb 2018, 19:54) , Pârvu Florin (03 Feb 2018, 12:55)
bibi
Fri Feb 02 2018, 08:33PM
Registered Member #10102

De la ce data ar trebui sa se aplice procedura de calcul ?
Cred ca aplicarea procedurii, o sa difere de la un inspectorat la altu.
Aceast calcul ii "arde" financiar pe cei care,nu isi iau liber wekendurile ???

[ Edited Fri Feb 02 2018, 08:44PM ]
Back to top
F.A.D
Fri Feb 02 2018, 09:08PM
off ce vremuri traim
Registered Member #3926

Voi mai credeți asemenea abureli? Era în vigoare PS 01 și într-un județ se aplica în 3 moduri, ce să mai zic la nivel de țară. S-a abrogat PS 01 s-au plătit după ureche în,, n,, județe. Până nu vine hârtie oficială precum se va plăti, financiarul nu plătește nimic. După cum sunteți obișnuiți cu metodele Igsu, acesta hârtie nu va veni niciodată!
Back to top
Pârvu Florin
Fri Feb 02 2018, 09:17PM
Iubesc Romania cu o ura adanca ! Fiindca nu este asa cum ar trebui sa fie! Asa cum poate sa fie!

Registered Member #1287

@Columb, ai si nu prea ai dreptate...

Bro, exista o logica pentru care angajatilor le e limitat programul de lucru, si logica aia e legata de faptul ca un angajat mai joaca si alte roluri sociale decat cel de angajat, adica tre' sa mai vorbeasca si el cu copiii, ca dupa aia se trezeste ca la 15 ani incep sa bage in vena, tre' sa o mai intrebe si el de sanatate pe nevasta, ca altfel se trezeste ca atunci cand se intoarce dimineata de la slujba gaseste casa complet goala si pe oglinda de la baie, scris cu ruj, mesajul:

"Fraiere! M-am mutat la unul care ma intreba de sanatate mai mult decat tine!" , caz real!

tre' sa-l mai viziteze si el pe tac-so si/sau pe ma-sa batrani, ca n-o sa-i mai aiba pentru mult timp, si dupa ce nu vor mai fi o sa-i para rau ca nu a stat cu ei cat ar fi putut sa stea, tre' sa mai mearga si el la pescuit sau la munte... ma intelegi...! sa traiasca, intr-un cuvant, ca nu traim ca sa muncim, ci muncim ca sa traim.

Da, profesia de pompier e una mai atipica, si cand e cutremur sau inundatie si contribuabilul si comandantii se asteapta sa uiti de toate alea de mai sus pentru cateva saptamani, dar pentru numele lui Dumnezeu, e totusi o profesie, nu e apostolat!

Daca IGSU vrea sa sporeasca capacitatea de interventie, sa angajeze oameni, daca nu vrea sau nu poate sa angajeze, sa plateasca orele suplimentare suficient de mult incat sa gaseasca oameni care sa vrea sa dea timpul lor institutiei.

Daca nu poate nici una nici alta, IGSU sa mearga la ministru si sa-i zica:

"Bre, tanti, de banii astia pe care ni-i dai, atata securitate putem oferi publicului. Iti asumi situatia asta sau ne dai mai multi bani?"

Saaaau....!

Mai e o ipoteza de lucru, sa faca atmosfera de la slujba atat de placuta, incat oamenii sa nu simta timpul petrecut acolo ca pe o povara, dar uitandu-ma la felul in care se cauta nod in papura

AlxFireX wrote ...

Sa nu mai zic de unele controale facute de ofiteri de la igsu pe la 1..2 noaptea prin unele locatii din tara...( nu ca ar fi ilegale..dar ar fi mult de discutat si aici)

sunt relativ sceptic ca...

[ Edited Fri Feb 02 2018, 11:49PM ]
Back to top
1 User said Thank to Pârvu Florin for this Post :
 P10 (03 Feb 2018, 10:11)
Go to page
  <<        >>   

Jump:     Back to top

Syndicate this thread: rss 0.92 Syndicate this thread: rss 2.0 Syndicate this thread: RDF