Proiect SEMPER FIDELIS
  • Prima pagina
  • FORUM
  • Despre noi
  • Statut
  • Galeria foto
  • Download-uri

Remember me      Forgot password?    Signup

Forums

Proiect SEMPER FIDELIS :: Forums :: Securitate nationala :: MAI

<< Previous thread | Next thread >>
pompieri....
Go to page
  <<        >>  
Moderators: ex-ad, colonelul, echo, truepride, dorobant, spk, Radu89, Pârvu Florin, justme, Mihais, Resboiu
Author Post
Krong
Fri Feb 02 2018, 09:21PM
Registered Member #10320

Ditamai Codul Muncii(lege organica) stipuleaza ca munca suplimentara poate fi platita max 360 ore/an, din care, pentru ultimele 180ore tre' obtinut acordul muncitorului!
Back to top
1 User said Thank to Krong for this Post :
 Pârvu Florin (03 Feb 2018, 11:29)
the suspect
Fri Feb 02 2018, 10:43PM
Registered Member #10650

....

[ Edited Tue Apr 30 2019, 07:16PM ]
Back to top
AlxFireX
Sat Feb 03 2018, 06:08PM
Registered Member #10139

Pârvu Florin wrote ...

[/quote1517598802]

sunt relativ sceptic ca...

Ca au avut sau nu loc? sau...?
Daca la asta te referi iti spun cu siguranta ,ca au fost o serie de controale prin cateva judete printre care unul a fost dupa ora 1 noaptea la Orsova (posibil si prin alte locatii, la asemenea ore decente, dar de asta stiu cu siguranta)
Acum , numai cineva de pe acolo poate comenta ce si cum s-a intamplat..,cat de legal erau respectivii pe acolo..etc ...

[ Edited Sat Feb 03 2018, 06:11PM ]
Back to top
Pârvu Florin
Sat Feb 03 2018, 09:46PM
Iubesc Romania cu o ura adanca ! Fiindca nu este asa cum ar trebui sa fie! Asa cum poate sa fie!

Registered Member #1287

Nu, nu de asta sunt sceptic, stiu foarte bine ca atat ii duce capul, in lipsa unor argumente rationale sa dea capraria jos din pod.

Am trait de o gramada de ori situatia aia in care mi se spunea:

"Bai, majurule! Ma tragi tu pe mine de bracinari? Ia fuga mars la garaj si ocupa-te de tehnica aia, ca sunt sigur ca e cam neintretinuta!"

Pârvu Florin wrote ...

Pe de alta parte, fiindca tot e vorba pe site-ul IGSU de diverse bilanturi, care mai de care mai pompoase, cu angajamente in binecunoscuta limba de lemn ca vom depasi planul la interventii in anul care tocmai a inceput, o sa va spun ca acum cateva zile m-am intalnit in supermarket cu un fost coleg de serviciu care mi-a spus ca

"Daca incaperea in care a avut loc bilantul detasametului Targoviste ar fi avut ferestre si ar fi fost mai sus de etajul cinci, adica daca as fi fost sigur ca mor daca sar pe fereastra, as fi facut-o fara sa clipesc! Singurele lucruri pe care le-am inteles in cele trei ore de bilant au fost ca in anul in care tocmai a trecut nu am intretinut corect tehnica, iar in anul care va veni persoana care a condus sedinta ar putea veni in camasa alba, sa se rezeme de autospeciale, si daca isi murdareste camasa, am belit-o!"
Asta e tot ce s-a considerat a fi important din anul care a trecut!!!

Era vorba de bilantul pe 2011, an cu reduceri de solde, disponibilizari, haos, alea-alea...

Cand ziceam ca sunt sceptic, ma refeream la faptul ca sunt sceptic ca in IGSU se va reusi prea curand sa se depaseasca nivelul asta si oamenii sa vina cu placere la slujba si sa se simta acolo ca acasa.

Edit si offtopic:

Mi s-a facut dor de Orsova...

Sper sa nu mor inainte de a mai bea o cafea pe unul din pontoane intr-o dimineata linistita de septembrie, cu aerul de deasupra golfului saturat de lumina de miere a rasaritului...

[ Edited Sun Feb 04 2018, 12:46PM ]
Back to top
2 User said Thank to Pârvu Florin for this Post :
 Klaus (04 Feb 2018, 10:46) , AlxFireX (06 Feb 2018, 13:42)
Ionica H
Sun Feb 04 2018, 10:10AM
Ionica H
Registered Member #1930

Am tot dat vina , de-a lungul timpului, pe ofiterii proveniti de pe te miri unde, pentru care , la vremea respectiva s-au croit conditii speciale de participare la examene de trecere din corpul subofiterilor in cel al ofiterilor. Se cunosc cazuri concrete, copii de fosti securisti, de fosti pompieri cu functii mari, de odrasle ale mai marilor politici de prin prefecturi, primarii, fosti sefi de politie..etc... Nu are rost sa fac o enumerare ca se cunosc si ii stim cu totii...Pur si simplu au pus conditii croite special pentru ei, au luat examenele pentru posturi la prevenire sau logistica si peste o luna au fost sef centru operational, sau mai nasol, inspector sef ( vezi cazul fostului guru de la Isu Maramures, angajat in 2006 telefonist, pensionat anul trecut inspector sef ) !!! Am crezut ca ei sunt sursa principala a nemultumirilor, frustrarilor, a venitului fara pic de drag la serviciu,insa in timp am ajuns la concluzia ca foarte multi dintre neadaptati si intriganti sunt subofiterii de pe interventie... Este un lant al slabiciunilor. Si aici , GIS si cdt de echipaj au ajuns tot felul de eroi de carton, care au vazut focul doar la televizor, pititi bine si ascunsi pe la garzi de interventie unde ai maxim doua interventii pe an...Servantii muncitori si care mai cred cu tarie in frumusetea meseriei lor sunt luati in deradere de catre neadaptatii si scursurile care isi beau cafelele prin birourile sefilor, care de obicei mint si dezinformeaza, aduc pe tava tot felul de balarii si nimicuri, povesti de prin detasamente, barfe si cacaturi trecute prin filtrul gandirii lor abjecte in fata comandantilor lor, cu nimic mai buni ca ei. E ceva vicios. Ura, grandomania, mintitul, infloritul , sunt la mare cautare. De ce spun ca e un cerc vicios? Pentru ca viperele astea dintre subofiteri care toata ziua numai ling cururi si isi f..t clegii, o duc bine de tot, iar in loc sa le fie usa biroului trantita in nas, sunt mereu pe listele de avansari. Si atunci ...cum sa vii cu drag la serviciu ???
Back to top
5 User said Thank to Ionica H for this Post :
 Klaus (04 Feb 2018, 10:46) , Stunner (04 Feb 2018, 11:59) , joker (04 Feb 2018, 18:51) , JJAACCKK80 (04 Feb 2018, 21:43) , F.A.D (04 Feb 2018, 22:31)
celula00
Sun Feb 04 2018, 12:31PM
Registered Member #11326

referitor la modulul 2 smurd

am colegi care nu au promovat acest modul, luand nota mai mica de 7 ( cat se cere ca sa fi promovat) , dar li s-a spus ca in decurs de 12 luni or sa fie trimisi din nou la curs. Mai mult au primit si o atentionare scrisa de la inspectorul sef, pt dezinteresul pe care l-au avut fata de acest modul, spunand ca pregatirea ( trimiterea fortat la aceste cursuri ) conform legii 80 face parte din datoria fiecaruia sa se perfectioneze.

Deci pana la urma este asta un abuz sau nu, sa te trimita fortat la aceste module de perfectionare, si mai mult sa fi atentionat ca nu iti dai interesul in pregatire?

Si mai mult , stiam ca se trimit la modulul 2 numai cei care indeplinesc anumite conditii... un numar de x accidente , x scr... Daca stie cineva mai exact care sunt aceste conditii
Back to top
2 User said Thank to celula00 for this Post :
 Paramedic (04 Feb 2018, 15:44) , JJAACCKK80 (04 Feb 2018, 21:44)
Krong
Sun Feb 04 2018, 10:30PM
Registered Member #10320

In Buc, comandantul subunitatii decide cine si cand este trimis la modulul 2, fara legatura cu experienta celui trimis!
Back to top
F.A.D
Sun Feb 04 2018, 10:33PM
off ce vremuri traim
Registered Member #3926

Bine spus Turap!!!!
Back to top
bibi
Mon Feb 05 2018, 01:22AM
Registered Member #10102

Toti,care suntem pe interventie si avem M1,vom fi trimisi (mai devreme sau mai tarziu)sa facem si M2
Cat timp va fi la putere arabu,suntem condamnati sa "stim" medicina.

[ Edited Mon Feb 05 2018, 01:26AM ]
Back to top
aquila
Mon Feb 05 2018, 05:27AM
Registered Member #11278

Ce spune turap e perfect adevarat si asta o stim cu totii.Stiu caz concret in care fiul la timpul acela al inspectorului sef,subofiter, nu a luat testul pshihologic la Igsu pentru a participa la examen pentru a intra in corpul ofiterilor si sa mai dat in scurt alt test la care s-a prezentat alt subofiter si a dat test in locul lui.Si mai este un caz in care cel mai bun instructor SMURD ,a fost impiedicat sa zic asa,practic i s-a spus in fata ca nu are rost sa dea examen,pentru functia de sef centru pregatire SMURD ,functie de ofiter ,aceasta fiindu-i deja rezervata unei colege sa ii zic care nu avea nicio treaba cu SMURD ci cu totul alte ,,ocupatii'' la nivel inalt respectiv prim-adjunctul IG la vreamea aceea,ulterior IG..Si asta in timp ce colegul manca SMURD pe paine ..Nu e SF,e mai mult decat real.Examene de acest tip cu conditiile de participare alese astfel incat sa nu poata participa decat o singura sau mai multe persoane sunt la ordinea zilei,pana la nivel de minister.A se vedea cazul secretarului de stat ,pe rol acum la DNA ,in care anuntul de examen s-a introdus in scurt ,pentru a nu mai putea participa nimeni.Si peste tot e asa dupa cum am zis,dar cred ca e un inspectorat, care trece peste medie sigur,cu toate ca a fost decimat la nivel de ofiteri de catre DNA.Si tot nu s-au linistit cu magariile.Asta fiindca sunt suatinuti de statul paralel..Daca ai un prim adjunct sustinut de sus si nu numai,care are o serie de dosare ,de abuz in serviciu,de hartuire sexuala precum si un dosar pentru o interventie mult mediatizata,care face ce vrea el,pune ce inspectori sefi vrea el,despre ce sa mai vorbim...A fost un imputernicit inspector sef in urma cu 2-3 ani care a incercat sa faca treaba si chiar a facut,cred ca a fost cel mai bun IS ,din cati su fost in respectivul inspectorat,participa activ la toate interventiile care putea .Si ce credeti,cand sa dea examen pentru postul de IS nu a putut,fiindca deranjand o gramada de ,,pile'' a fost lucrat si nu i s-a emis un aviz pentru a putea participa la examen.Acum este IS la un inspectorat vecin.Cam asa se lucreaza...si nu numai. Stiu cazuri mai grave in care fonduri destinate altor inspectorate sunt dirijate spre un anumit detasament,al carui actual cdt. a lucrat in Igsu la logistica si are prieteni acolo ,care ii trimit fonduri cu dedicatie,pentru a iesii el deasupra celorlalti cdt. de detasament si nu numai fonduri ci si T.I.Si binenteles si el a fost subofiter ,l-a lucrat pe fostul cdt. de detasament,cu ajutorul prietenilor de mai sus si a prim-adjunctului si ajuns el cdt de detasament,celalt dindu-si pana la urma demisia.Si binenteles si acesta la randul lui are o gramada de catei,lingai care ii cara la ceas de seara tot felul de ,,daruri'' si ii fac tot felul de servicii si pe care ii premiaza fie prin faptul ca ii paseaza la libere si iau 400-500 Ron mai mult ca ceilalti,fie prin premii si avansari,sau printr-un program mai lejer la munca.Cam asta e in principal,ca sunt mult mai multe...
Back to top
2 User said Thank to aquila for this Post :
 JJAACCKK80 (05 Feb 2018, 10:33) , Ionica H (05 Feb 2018, 17:02)
Mariansimion
Mon Feb 05 2018, 09:06AM
Registered Member #11390

Cine a citit noua procedura de salarizare si ce a inteles din ea?
Back to top
Invisible
Mon Feb 05 2018, 10:37AM
Registered Member #10556

O strutocamila, cum ne-am obisnuit!!!
Back to top
Stunner
Mon Feb 05 2018, 11:47AM
Registered Member #10531

Cand a aparut noua procedura de salarizare ?
Back to top
Paramedic
Mon Feb 05 2018, 01:03PM
Registered Member #11378

Mai nou și cei de pe stingere,care au curs smurd,trebuie să aibă combinezon smurd!
Back to top
the suspect
Mon Feb 05 2018, 02:39PM
Registered Member #10650

....

[ Edited Tue Apr 30 2019, 07:16PM ]
Back to top
3 User said Thank to the suspect for this Post :
 Paramedic (05 Feb 2018, 14:58) , Stunner (05 Feb 2018, 16:30) , JJAACCKK80 (05 Feb 2018, 21:25)
Go to page
  <<        >>   

Jump:     Back to top

Syndicate this thread: rss 0.92 Syndicate this thread: rss 2.0 Syndicate this thread: RDF