Proiect SEMPER FIDELIS
  • Prima pagina
  • FORUM
  • Despre noi
  • Statut
  • Galeria foto
  • Download-uri

Remember me      Forgot password?    Signup

Forums

Proiect SEMPER FIDELIS :: Forums :: Securitate nationala :: MAI

<< Previous thread | Next thread >>
pompieri....
Go to page
  <<        >>  
Moderators: ex-ad, colonelul, echo, truepride, dorobant, spk, Radu89, Pârvu Florin, justme, Mihais, Resboiu
Author Post
AlxFireX
Tue Feb 20 2018, 05:04PM
Registered Member #10139

Haicumata wrote ...

Eu atat am avut de zis...

Banuiesc ca sti ca poti fi identificat foarte usor dupa fluturasii aia..
Asa ca ma intreb la ce te-oi mai fi obosit sa iti acoperi numele !

[ Edited Tue Feb 20 2018, 05:06PM ]
Back to top
militar 84
Tue Feb 20 2018, 08:21PM
Registered Member #10050

Cine stie cate procese sunt deschise impotriva Isu urilor in legatura cu orele suplimentare neplatite? Sau cine poate face o adresa catre Igsu sa ne dea raspuns ?
Back to top
F.A.D
Tue Feb 20 2018, 09:06PM
off ce vremuri traim
Registered Member #3926

Ce relevanta are? Sunt în jur de 60 și vor mai urma fiindcă mai sunt zeci de rapoarte la care nu au răspuns.
Back to top
Vasile Plescan
Wed Feb 21 2018, 10:12PM
Registered Member #11415

Am inteles de la un coleg ca ar fi in discutie acordarea indemnizatiei de comanda de 16% sefilor GIS. Stie cineva ceva in legatura cu asta?
Back to top
the suspect
Fri Feb 23 2018, 04:51PM
Registered Member #10650

F.A.D wrote ...

Ce relevanta are? Sunt în jur de 60 și vor mai urma fiindcă mai sunt zeci de rapoarte la care nu au răspuns.

din 60 de rapoarte unul nu a cutezat in a face public exact ce s-a cerut in instanta? plus modelul de raport.
Back to top
F.A.D
Fri Feb 23 2018, 07:11PM
off ce vremuri traim
Registered Member #3926

Dacă sapi adânc pe google sau pe acest forum ai găsi detalii, dacă ești sub acoperire, nu ai să reușești! 😭
Back to top
Pârvu Florin
Sat Feb 24 2018, 10:32PM
Iubesc Romania cu o ura adanca ! Fiindca nu este asa cum ar trebui sa fie! Asa cum poate sa fie!

Registered Member #1287

AlxFireX wrote ...

Haicumata wrote ...

Eu atat am avut de zis...

Banuiesc ca sti ca poti fi identificat foarte usor dupa fluturasii aia..

Si ce daca poate fi identificat?

ex-ad wrote ...

...in ceea ce priveste datele personale ale userilor, acestea nu exista pe site fiindca nu sint cerute la inregistrare, dupa cum bine stiti... in legatura cu IP-urile, trebuie sa intelegeti toti un lucru: in momentul in care intrati in Internet sau va conectati la o retea nu mai exista siguranta terminalului de la care operati... exista, insa, o multitudine de forme pentru a va ascunde urmele atunci cind vreti sa postati.... cu cit acestea sint mai avansate, cu atit se micsoreaza numarul celor care pot ajunge la identitatea voastra....

insa indiferent de unde postati, trebuie sa stiti ca nu exista nici o cale, juridica sau de alta natura, care sa permita cuiva sa va intrebe de sanatate.... orice incercare de a incrimina pe cineva care posteaza pe un forum sub nickname sau nu este o grava incalcare a prevederilor constitutionale...si mai sint si niste legi care apara dreptul vostru la intimitate....

au existat citeva cazuri in care angajati ai unor structuri militare au fost haituiti sau chiar dati afara fiindca au postat pe diferite site-uri opiniile lor... TOTI au cistigat fluierind in instanta...

De ce oare cat timp am lucrat la pompieri si am scris aici folosind ca nick chiar numele meu nu mi-a zis nimeni nici da-te mai incolo?

Dintr-un sigur motiv, fiindca stiau ca daca se tureaza la mine, va urma un "Sictir, ba!"

E adevarat, au fost de doua-trei ori din partea lui Pietreanu niste... sa le zic aluzii fine... dar le trec la categoria: "Bai, urla aia de la Bucuresti la mine, te rog io, tempereaza-ti tonul!"

Asta cu sefi care se tureaza cand apare ceva naspa pe semper e cea mai primitiva si evident, inadecvata reactie pe care o pot avea.

E ca atunci cand ii spui cuiva: "Bai, iti pute gura! Fa ceva!" si ala fie se duce la doctor si rezolva problema, fie te injura, zice ca ai ceva cu el, si mai tarziu se mira ca nu vrea nimeni sa se mai apropie la mai putin de doi metri de el.

Pe de alta parte, fiindca stiu foarte bine calitatea materialului uman al multora dintre comandantii de la pompieri, vreau sa mai intelegeti un lucru, cand incep sa se tureze, e semn ca ati lovit intr-un loc care doare, si-ar trebui sa insistati in exact acelasi loc.

Nu au la indemana ca sa combata asta decat impresii de doua parale si bravada ieftina. Daca astea functioneaza, ei sunt aia destepti ca le folosesc si voi sunteti aia prosti fiindca puneti botul la circul ala ieftin, 1 - 0 pentru ei.

the suspect wrote ...

F.A.D wrote ...

din 60 de rapoarte unul nu a cutezat in a face public exact ce s-a cerut in instanta? plus modelul de raport.

F.A.D wrote ...

Dacă sapi adânc pe google sau pe acest forum ai găsi detalii, dacă ești sub acoperire, nu ai să reușești! 😭

Unul dintre cele mai cumplite morburi de care sufera institutia asta si prin extensie, intreaga societate, si careia nu mi-e deloc rusine ca recunosc ca si eu i-am cazut prada, e neincrederea generalizata.

Vreau sa intelegeti ca intr-adevar nu avem alta sansa reala decat sa incepem, in sfarsit, sa avem ceva mai multa incredere unul in altul.

Stiu ce veti spune, te contrazici, cateva pagini mai incolo ziceai ca...

Nu, nu ma contrazic, ziceam ca nu am incredere in fostii colegi de la pompieri, dar asta nu inseamna deloc ca ar trebui sa nu am, asta e diferenta dintre real si ideal, si tocmai din cauza dihotomiei asteia, prefer sa iubesc Romania de la distanta decat sa o urasc de aproape.

Back to top
3 User said Thank to Pârvu Florin for this Post :
 joker (25 Feb 2018, 08:00) , Klaus (25 Feb 2018, 10:54) , AlxFireX (26 Feb 2018, 17:49)
Pârvu Florin
Tue Feb 27 2018, 09:58PM
Iubesc Romania cu o ura adanca ! Fiindca nu este asa cum ar trebui sa fie! Asa cum poate sa fie!

Registered Member #1287

Vreti sa va mai zic povesti cu pompieri?

Va mai zic...

5 iulie 2010, impreuna cu cativa colegi de-ai mei suntem in Suceava, intr-un sat la granita cu Ucraina, inundatii alea-alea.

Prin sat se raspandeste vestea accidentului aviatic de la Tuzla LINK , aud, fug la carciuma, ma uit la televizor si-mi pun mainile in cap, ma gandesc ca iar merg la inmormantarea cuiva cunoscut. Sun un prieten, inainte sa apuc sa il intreb ceva, imi zice: "Sunt marinari, echipajul avionului e de la Buzau. Hai, te las, ca suna telefoanele aici ca in Gara de Nord!"

Pe 10 iulie, in drum spre Targoviste, ne intalnim in Buzau cu convoiul mortuar al domnisoarei locotenent Lavinia Guita.

Mi-as fi dorit din tot sufletul ca cine comanda esalonul nostru sa comande "Debarcati!", "Va aliniati!", "Pentru onor, inainte!"

Nu s-a intamplat asta...

Fata aia a murit la 26 de ani nu facand un muflex in baie, ci fiind acolo unde Romania i-a cerut sa fie.

Macar atat ii datoram ca si confrati, un "Pentru onor, inainte!"...

Intorcandu-ma strict la pompieri, o comunitate mica la urma urmei, mama ma-sii, sunt stadioane in tara asta unde-i poti aseza relaxat pe toti pompierii, si-n stadioanele alea zeci de mii de oameni urla la unison! daca nici in comunitatea asta mica, ziceam, nu putem gasi ceva care sa ne uneasca pe toti, indiferent de grad, IQ, cultura, partizanat politic, tatuaje, de ce nu, orientare sexuala, samd, cum sa ne asteptam ca 20 de milioane de oameni sa gaseasca ceva care sa-i uneasca?

OK, am inteles, patrie, onoare, competenta, sunt niste concepte prea radicale, dar speranta ca fii si fiicele noastre ar putea trai intr-o Romanie mai buna ne poate uni oare?

Hai ca se poate...!

[ Edited Tue Feb 27 2018, 10:26PM ]
Back to top
3 User said Thank to Pârvu Florin for this Post :
 joker (02 Mar 2018, 13:04) , cipsanu (02 Mar 2018, 20:58) , djebel (03 Mar 2018, 17:45)
Columb
Sat Mar 03 2018, 05:17PM
Registered Member #11388

Ce i s-a întîmplat unui coleg azi la I.S.U.Gorj vizavi de liberele băgate pe gat:
A venit omul din liberele bagate la sfarsitul lui februarie,stiind ca azi intra in tura(îsi notase omul liberele pe tot anul când s-au facut planificările),deci vine omul la tura,apropo face naveta de la vreo 40km,si afla ca de fapt mai are doua libere bagate pe gat.Omul socat îl suna pe Lct.Cdt.Det.(el se ocupa de planificări)iar acesta foarte suparat ca de ce îl deranjează la ora aia îl trimite acasă ca cică trebuia sa se informeze!!!!
Bai fratilor,voi sunteti normali???
Back to top
djebel
Sat Mar 03 2018, 05:49PM
Registered Member #3603

Limba noastra-i o comoara...

Pârvu Florin wrote ...

...un muflex in baie...

Ce-i ala? Adica un tzubuki?

Back to top
djebel
Sat Mar 03 2018, 05:58PM
Registered Member #3603

Imi cer scuze daca a mai postat cineva stirea asta:

CJUE. C‑518/15, Ville de Nivelles v. Rudy Matzak. Timpul de așteptare al unui lucrător la domiciliu care este obligat să răspundă apelurilor din partea angajatorului într-un termen scurt trebuie considerat „timp de lucru”

Cerere de decizie preliminară – Protecția securității și sănătății lucrătorilor – Organizarea timpului de lucru – Noțiunile de timp de lucru și de perioade de repaus – Pompieri – Timp de gardă – Perioadă de permanență

Rudy Matzak este pompier în cadrul serviciului de permanență(6) pentru Ville de Nivelles (orașul Nivelles) din Belgia(7). În conformitate cu regimul aplicabil contractului său de angajare, acesta este obligat să fie disponibil pentru a presta servicii de gardă seara și în weekend, o săptămână din patru. El este remunerat numai pentru timpul în care este în serviciu activ. Orele de gardă în care pompierul nu este solicitat să îndeplinească nicio obligație profesională (așa‑numita „perioadă de permanență”)(8) nu sunt remunerate.

În perioadele în care prestează servicii de permanență, domnul Matzak trebuie să poată să fie contactat în permanență și, dacă este necesar, trebuie să se prezinte la cazarmă cât mai curând posibil și, în orice caz, după nu mai mult de opt minute în condiții normale(9). Instanța de trimitere precizează că, în practică, aceasta înseamnă că pompierul trebuie să locuiască în apropierea cazărmii și că activitățile sale în aceste perioade sunt limitate în mod corespunzător.

Considerând că erau nesatisfăcătoare mai multe aspecte ale regimului care i se aplica, inclusiv în special nivelul remunerației aferente serviciilor de permanență, domnul Matzak a formulat o acțiune în fața tribunal du travail de Nivelles (Tribunalul pentru Litigii de Muncă din Nivelles, Belgia), care a admis majoritatea capetelor sale de cerere printr‑o hotărâre pronunțată la 23 martie 2013.

Orașul Nivelles a formulat ulterior apel împotriva acestei decizii în fața cour du travail de Bruxelles (Curtea pentru Litigii de Muncă din Bruxelles, Belgia). Această instanță observă că, în dreptul belgian, timpul de lucru este definit în general ca fiind timpul în care lucrătorul se află la dispoziția angajatorului și că locul în care se află lucrătorul nu pare a fi determinant. În lumina interpretării articolului 2 punctul 1 din Directiva 2003/88 de către Curtea de Justiție(10), pare să reiasă că definiția timpului de lucru din dreptul belgian nu coincide în totalitate cu definiția acestuia din dreptul Uniunii. Instanța menționată observă de asemenea că în jurisprudența națională există o tendință de a soluționa problema remunerării pompierilor din cadrul serviciului de permanență, precum domnul Matzak, întemeindu‑se, în principal sau în mod exclusiv, pe definiția noțiunii „timp de lucru” din dreptul Uniunii. Întrucât consideră că, pentru a se pronunța în litigiul cu care a fost sesizată, este necesară o interpretare de către Curtea de Justiție a anumitor dispoziții din Directiva 2003/88, instanța a adresat următoarele întrebări preliminare în conformitate cu articolul 267 TFUE:

„1) Articolul 17 alineatul (3) litera (c) punctul (iii) din [Directiva 2003/88] trebuie interpretat în sensul că oferă statelor membre posibilitatea de a exclude anumite categorii de pompieri recrutați de serviciile publice de pompieri de la aplicarea ansamblului dispozițiilor care asigură transpunerea acestei directive, inclusiv de la cea care definește timpul de lucru și perioadele de repaus?

2) Întrucât [Directiva 2003/88] prevede doar cerințe minime, trebuie interpretată în sensul că nu se opune ca legiuitorul național să mențină sau să adopte o definiție mai puțin restrictivă a timpului de lucru?

3) Ținând seama de articolul 153 alineatul (5) TFUE și de obiectivele [Directivei 2003/88], articolul 2 din această directivă, în condițiile în care definește principalele noțiuni utilizate de aceasta, în special cele de timp de lucru și de perioade de repaus, trebuie interpretat în sensul că nu se aplică noțiunii de timp de lucru care trebuie să permită să se stabilească remunerațiile datorate în cazul serviciilor de gardă la domiciliu?

4) [Directiva 2003/88] se opune ca perioada de gardă la domiciliu să fie considerată timp de lucru în cazul în care, chiar dacă serviciile de gardă sunt executate la domiciliul lucrătorului, constrângerile la care este supus acesta din urmă în timpul gărzii (precum obligația de a răspunde la apelurile angajatorului în opt minute) restrâng în mod semnificativ posibilitatea de a efectua alte activități?”

Părțile din litigiul principal, guvernele belgian, francez și neerlandez și guvernul Regatului Unit, precum și Comisia Europeană au prezentat observații scrise. În ședința din 15 decembrie 2016, toate aceste părți, cu excepția guvernului neerlandez, au prezentat observații orale și au răspuns la întrebările adresate de Curte.

Curtea a considerat că timpul de așteptare al unui lucrător la domiciliu care este obligat să răspundă apelurilor din partea angajatorului într-un termen scurt trebuie considerat „timp de lucru”.

LINK
Back to top
TUNZA
Sun Mar 04 2018, 08:13PM
Registered Member #10183

Cu toate acestea ,înainte de a intra în tură , timp de 24 ore sîntem trecuți în Registrul cu Organizarea Serviciului Operativ pentru a asigura creșterea capacității operaționale.
"Curtea a considerat că timpul de așteptare al unui lucrător la domiciliu care este obligat să răspundă apelurilor din partea angajatorului într-un termen scurt trebuie considerat „timp de lucru”.
În cazul nostru această perioadă nu trebuie considerată timp de lucru ? Mai ales că îmi trebuie înlocuitor dacă părăsesc garnizoana.

[ Edited Sun Mar 04 2018, 08:14PM ]
Back to top
Klaus
Sun Mar 04 2018, 09:45PM
Registered Member #3279

TUNZA wrote ...

Cu toate acestea ,înainte de a intra în tură , timp de 24 ore sîntem trecuți în Registrul cu Organizarea Serviciului Operativ pentru a asigura creșterea capacității operaționale.
...
În cazul nostru această perioadă nu trebuie considerată timp de lucru ? Mai ales că îmi trebuie înlocuitor dacă părăsesc garnizoana.

Din ce stiu, la militari situatia asta este acoperita de Sporul de dispozitiv.
Back to top
Pârvu Florin
Mon Mar 05 2018, 12:37AM

Registered Member #1287

La cateva saptamani dupa incendiul de la Greenfel Tower, autoritatile au organizat o intalnire, petrecere, chef, sau cum vreti sa-i spuneti, cu pompierii care au participat la interventie.

Initiativa, generoasa in sine, s-a lovit de o problema neasteptata, multi dintre pompierii invitati au declinat invitatiile, motivand ca in ziua si la ora la care a fost programata intalnirea, sunt la a doua slujba, fiindca cea de pompier nu le permite sa traiasca decent.

Acum, nu-i nimeni atat de prost incat sa creada explicatia asta, daca chiar ar fi vrut sa participe, cu siguranta ar fi gasit o cale sa-si ia cateva ore libere, dar e evident faptul ca au vrut sa transmita un semnal, si e evident si care e acel semnal.

Aici, cam toata societatea e de parere ca pompierii sunt o specie cam de lepre, program lejer, dormit la slujba, salariu bun, iesit mai devreme la pensie, dar in egala masura societatea admite ca e nevoie de ei si nu se supara sa-i plateasca, in ciuda grevelor pompierilor si in ciuda faptului ca au murit oameni in timpul si din cauza acelor greve.

[ Edited Mon Mar 05 2018, 12:39AM ]
Back to top
NoSmoke
Mon Mar 05 2018, 11:52AM
Registered Member #11079

Se zvoneste ceva despre schimbarea programului de lucru..... stie careva ceva legat de acest subiect?
Back to top
Go to page
  <<        >>   

Jump:     Back to top

Syndicate this thread: rss 0.92 Syndicate this thread: rss 2.0 Syndicate this thread: RDF