Proiect SEMPER FIDELIS
  • Prima pagina
  • FORUM
  • Despre noi
  • Statut
  • Galeria foto
  • Download-uri

Remember me      Forgot password?    Signup

Forums

Proiect SEMPER FIDELIS :: Forums :: Securitate nationala :: MAI

<< Previous thread | Next thread >>
pompieri....
Go to page
  <<        >>  
Moderators: ex-ad, colonelul, echo, truepride, dorobant, spk, Radu89, Pârvu Florin, justme, Mihais, Resboiu
Author Post
p.s.i.2000
Wed Oct 17 2018, 12:16PM
Registered Member #4075

#ala vechi, ce ai vrut totuși să spui despre legumele - moldoveni, care execută ? Crezi că dacă în postura moldoveanului de la Iași, era altul din oricare parte a țării, nu tot la fel făcea ? Cred că ar trebui să-ți ceri scuze moldovenilor și să înveți să scrii corect, gramatical. Dar asta este altă problemă !
Referitor la marele exercițiu Seism 2018 consider că este o mare porcărie, bani cheltuiți inutil, la fel ca și Referendumul, dislocare uriașă de resurse umane și materiale. Să-mi spună mie cineva că, la un seism adevărat (Doamne ferește), toate forțele de intervenție acționează ca și acum !? Oare dl Doctor - primul pompier, medic și paramedic al țării, nu crede că în cazul unui cutremur de o asemenea magnitudine, drumurile, podurile peste râuri și clădirile nu se vor distruge, pompierii neavând cum să intervină, la fel ca și la exerciții ?
Domnule Arafat, cred că năzuința dumitale este de a fi cât mai sus, intrase-i puțin într-un con de umbră și ce ai zis, hai să organizez un exercițiu de amploare, ca să revin din nou pe buzele tuturor. Nu crezi că tinzi să-l depășești pe Ceaușescu în ceea ce privește cultul personalității ? De ce acceptă conducerea pompierilor militari, să fie călcată în picioare, devenind păpușarii, marionetele doctorului ?
D-le Iamandi, nu este așa că ți-e ușor să afirmi că „ne descurcăm” cu ce avem, fără să te gândești câtuși de puțin la prostimea din subunități ?
Ce ați făcut pentru repararea acelei proceduri salariale de tot râsul, în care ne demonstrează că laptele este negru ?
Ce face dl. Doctor, marele șef al DSU în privința eliminării acelui prag stupid de 600 lei, în calcularea salariilor celor cu vechime dinainte de 2010 ???
Oricum, nu cred că vor fi răspunsuri, cu toate că vor fi „cățeluși” care să informeze prea-iubiții conducători !!!
RUȘINE întregii conduceri al DSU și IGSU !

[ Edited Wed Oct 17 2018, 12:18PM ]
Back to top
1 User said Thank to p.s.i.2000 for this Post :
 NoSmoke (18 Oct 2018, 11:59)
NoSmoke
Thu Oct 18 2018, 12:48PM
Registered Member #11079

Sincer, dupa ce am citit ce a postat "ala vechi", zici ca marele exercitiu seism 2018 ar fi avut loc in Iasi sau oriunde in Moldova si nu la Bucuresti iar restul romanilor, mai putin legumele de moldoveni, au incalcat ordinul dat de a se deplasa cu toata tehnica la locul exercitiului. Bai fratilor, suntem in acceasi oala cu totii indiferent de zona de unde esti. Cat de cretin sa fii sa faci diferenta intre pompieri, de parca tu te duci la interventii cu autospeciala MAN si ambulanta tip B2 VW T6 si prostii de moldoveni se duc cu APCA si Dacia Break iar pe voi va platesc in euro si pe moldoveni, in faina si fasole. Indiferent de unde suntem avem un "inamic" comun care ne freaca cum vrea maciuca lui. Inspectorii generali sunt pusi pentru a iesi la pensie....deci sunt stransi de cwaie sa taca din gura....., inspectorii sefi sunt doar de forma, ca nu ii baga nimeni in seama, indiferent de ce probleme sunt...adica "descurcati-va cu ce aveti", astia de la directia financiara tin cu lupul si iti zic ca tu esti platit foarte bine in raport cu munca pe care o depui s.a.m.d. Si chestia asta, draga "ala vechi" se regaseste in toata arma asta a pompierilor indiferent de zona de unde esti. Prostie exista oriunde si in randul pompierilor, nu trebuie sa ne ferim de adevar, dar sincer abtine-te in a jigni niste colegi.

[ Edited Thu Oct 18 2018, 12:54PM ]
Back to top
1 User said Thank to NoSmoke for this Post :
  (02 Nov 2018, 02:42)
Pârvu Florin
Sat Oct 20 2018, 08:17PM
Iubesc Romania cu o ura adanca ! Fiindca nu este asa cum ar trebui sa fie! Asa cum poate sa fie!

Registered Member #1287

Ce-mi dati sa va dau o veste proasta, cei de la interventie?
Back to top
WinstonSmith
Sun Oct 21 2018, 12:04AM
Registered Member #10156

La ce am mai citit prin presa ma astept sa aflu ca vom lucra pe bani mai putini......ca nu se mai platesc sdsl, vesti de genul asta....
Back to top
Coffeeman
Sun Oct 21 2018, 02:27PM
Glamdring
Registered Member #2685

Florine, nu îți da nimeni nimic. Dar probabil vor fi câțiva care se vor arunca la momeala asta.
Dacă ești sigur pe informație, da-o, dacă nu...nu prea merge cu astea.
@WinstonSmith: adică ceva ce e și acum sau ca va fi la fel și in viitor. Cu astea ne tot obișnuim.

[ Edited Sun Oct 21 2018, 02:29PM ]
Back to top
1 User said Thank to Coffeeman for this Post :
 Stunner (21 Oct 2018, 21:23)
NoSmoke
Sun Oct 21 2018, 10:31PM
Registered Member #11079

O fi ori de programul de lucru ori de bani, bineinteles ca nu mai multi decat luam acum
Back to top
Pârvu Florin
Mon Oct 22 2018, 12:41AM
Iubesc Romania cu o ura adanca ! Fiindca nu este asa cum ar trebui sa fie! Asa cum poate sa fie!

Registered Member #1287

Buuun, vine omul acasa seara, obosit dupa o tura reusita de bicicleteala, bea laptic si nu prea mai are chef sa... deci voi fi scurt, mai scurt decat mi-as dori...

Cititorii mai vechi si constanti ai acestui topic stiu ca v-am mai menit eu lucruri despre relatia lui Arafat cu pompierii, despre exercitiile pe care le face samd, si cam toate s-au implinit.
Nu mai dau linkuri, daca sunt interesati, cititorii noi gasesc cu usurinta.

Esentialul: Arafat o sa va manance coliva tuturor, ce am vazut saptamana asta e semnalul ca e la baza lantului trofic in liga politica mare, si nu ca pana acum ar fi contat prea mult oamenii pentru el, dar de acum inainte chiar nu mai da doi bani pe "oamenii cu bocancii in noroi" si oricine i se opune va avea viata grea. Daca esti genul care schimba constant tabara si merge cu invingatorul, si daca inca nu esti in tabara lui Arafat, acum ai ultima sansa, jocurile se fac acum pentru multa vreme.

Sper sa am timp si sa nuantez postarea asta a mea.

A bientot!

Back to top
Coffeeman
Mon Oct 22 2018, 07:15AM
Glamdring
Registered Member #2685

Pârvu Florin wrote ...

Buuun, vine omul acasa seara, obosit dupa o tura reusita de bicicleteala, bea laptic si nu prea mai are chef sa... deci voi fi scurt, mai scurt decat mi-as dori...

Cititorii mai vechi si constanti ai acestui topic stiu ca v-am mai menit eu lucruri despre relatia lui Arafat cu pompierii, despre exercitiile pe care le face samd, si cam toate s-au implinit.
Nu mai dau linkuri, daca sunt interesati, cititorii noi gasesc cu usurinta.

Esentialul: Arafat o sa va manance coliva tuturor, ce am vazut saptamana asta e semnalul ca e la baza lantului trofic in liga politica mare, si nu ca pana acum ar fi contat prea mult oamenii pentru el, dar de acum inainte chiar nu mai da doi bani pe "oamenii cu bocancii in noroi" si oricine i se opune va avea viata grea. Daca esti genul care schimba constant tabara si merge cu invingatorul, si daca inca nu esti in tabara lui Arafat, acum ai ultima sansa, jocurile se fac acum pentru multa vreme.

Sper sa am timp si sa nuantez postarea asta a mea.

A bientot!

"The more things change the more they stay the same. Boundaries shift, new players step in, but power always finds a place to rest its head. .... History is written by the victor, and here I am thinking we won. But you bring down one enemy and they find someone even worse to replace him. Locations change, the rationale, the objective. Yesterdays enemies are today’s recruits, train them to fight along side you and pray they don’t eventually decide to hate you for it too."

Nu zic cine a zis asta, in momentul de fata nu prea conteaza. Oricum nu e completa, erau niste chestii care inca nu se potrivesc la noi.
Dar hai sa o luam pe parti, pentru ca se poate si se pot adapta, iar in ziua de azi, sa faci parte din diferite tabere, e o chestie care te va obosi mai mult. Work for the highest bidder, pentru ca nu prea ai cum sa treci peste ei tinandu-le partea sau nu.

"The more things change the more they stay the same. Boundaries shift, new players step in, but power always finds a place to rest its head."- De cate ori s-au schimbat lucrurile la noi si de cate ori s-au schimbat pentru noi? Program, modalitate de plata, de acordare libere sau nu etc., da, a fost ceva agitatie la inceput dar ne-am obisnuit si incercam sa profitam de fiecare lucru de care putem. Suntem atat de prinsi, unii dintre noi cu alte probleme mai personale, incat nu e momentul sa-i dam la gunoi si sa plecam, dar nu prea e timpul trecut. Cati sefi s-au schimbat pe la noi prin ministere, inspectorate, departamente etc? si cate de mult ne-a afectat asta incat sa ne spunem ca asta e, cu asta mergem sau cu celalalt? Unii pleaca, altii vin, asa e "selectia naturala", statica in mare ( la cat de greu se schimba per total treburile in IGSU) si dinamica ( cat de repede se schimba la un nivel mai mic, cat de mult haos este in unitati, haos care in ordinea mare nu prea se vede) in acelasi timp.

"History is written by the victor, and here I am thinking we won. But you bring down one enemy and they find someone even worse to replace him."
-Asta e general valabila. S-au tot schimbat oamenii si fiecare si-a scris istoria lui, intr-un fel sau altul, dar numai cei care au ajuns in varf au facut-o. Ca acum pentru noi e Arafat, o va scrie el, ca va veni altul?! poate, dar nu prea avem de unde sa stim daca e mai bun sau mai rau, de obicei nu e unul mai bun. Poate parea, dar de cele mai multe ori, nu e asa.
Nu avem resursele necesare pentru a face schimbari mari sau schimbari care conteaza. Am inceput tarziu, mult prea tarziu.

"Yesterdays enemies are today’s recruits, train them to fight along side you and pray they don’t eventually decide to hate you for it too."- Asta nu prea e valabila pentru noi, ci pentru cei de la conducere (nu domnilor care mai cititi pe aici, sau care aveti oameni care va povestesc ce scrie lumea pe aici si totodata ce ar fi vrut sa spuna, ca mai apoi sa ma intrebati prin curte de ce am zis asta si ce am cu ei, se refera la conducerea de la nivel inalt si poate fi considerata ca o situatie ipotetica), care aduna oameni pe langa ei, servindu-le din ceaiul cald de acolo, cand afara e furtuna si frig, in speranta sustinerii agendei lor, cand vor coborî si le vor povesti de diferite chestii care sunt pe o foaie semnata frumos. Dar cat sa nu te gandesti ca acestia nu isi vor dori ceva mai mult, iar locul tau pare numai bun.

Asa ca acum suntem la apogeul momentului lui. Cat va dura, nu vom putea sti decat cand se va termina.
Back to top
Pârvu Florin
Mon Oct 22 2018, 09:14PM

Registered Member #1287

Tocmai citesc o carte, EXCEPTIONALA carte! o recomand din toata inima!

Petru Cretia - Eseuri morale, o puteti citi online aici LINK

Imi permit sa reproduc aici ceva ce cred ca are mare relevanta pentru topic si pentru discutie, capitolul "Ticalosii" si capitolul "Tiranii marunti".

eseuri_morale.zip

[ Edited Mon Oct 22 2018, 09:15PM ]
Back to top
aquila
Sun Oct 28 2018, 05:30AM
Registered Member #11278

Da,buna cartea iar capitolele relevante,pentru ce se intampla in ,,sistem'.Am recunoscut un personaj caruia i se potriveste manusa ,,Ticalosii''.Colegii pe la colturi il ase.muiesc cu ,,Lucifer''. Citez din carte;,,Am ales cuvantul ticalos, dar mai sunt cateva
langa el, cu sensul acesta mai general: nemernic, netrebnic,
misel si canalie. Dar poti sa numesti asa pe
un om cand el si-a perfectionat, si-a indeplinit destinul
si a izbandit. Insa limba stie sa faca si portretul
ticalosului la tinerete, oricum la inceputul carierei
sale. Atunci cand, om de nimica fiind, vrea sa devina
cineva; cand este doar o mica secatura, o hahalera si
o farfara, se da pe langa altii mai ajunsi si este
slugarnic, lingusitor
, periuta, un trepadus, un fripturist,
un tutar si un tucalar. Cu ceilalti insa, pentru
ca e razbatator si ajungaret, este infigaret sau bag`-
ret, obraznic, smecher, sforar, pisicher, fatarnic si
prefacut, telpiz si parsiv. In ordinea economica nu
este inca un mare spoliator si un talhar, nu este inca
fur si lotru, el este doar o javra, o mica jigodie care
umbla cu tertipuri si cu siretlicuri. Te trage pe sfoara,
croieste minciuni, te smechereste asa cum se afla a
fi: un coscar, un pezevenghi, un gainar, un pungas,
un borfas, un potlogar si un panglicar, un om care
umbla dupa ciupeala, dupa chilipir si dupa pleasca.
Adica dupa castig nemuncit, scos de la oameni
carora le da pe bani chiar dreptul lor legiuit, practica
pe care o va folosi pana la sfarsitul, de obicei fericit,
al vietii sale. Terminologia romaneasca in acest domeniu
este pe cat de veche pe atat de bogata, astazi
acoperind cu vorbe o scara ce urca de la niste sute,
acolo, pana la sume fabuloase, pe care le numim
bacsis sau ciubuc sau o mica atentie dar spunem
si mita, spaga sau cateodata dar sau plocon.
Inca din adancul istoriei noastre se aud vorbe pre-
tioase si uitate care ar merita sa fie puse din nou in
circulatie, pentru mai multa nuantare. Daca mai stim
ce inseamna pesches, la origine darul suplimentar pe
care domnitorii nostrii il trimiteau Portii impreuna cu
haraciul, adica tributul, am uitat ce este rusfetul,
mita data pentru a obtine o slujba, ghelirul, locmaua
si sabatul, castiguri dobandite in fel si chip, fara
munca. Dar aceasta lepadatura si aceasta pramatie

are ganduri mai marire in el dospeste, nemasurata,
lacomia de bunuri si puteri. Si ticalosul de trei parale,
daca are stofa, trece de la furtisag la jaf si se pune pe
capatuiala. Pehlivanul, soitarul si mascariciul vrea sa
se imbuibe si sa se lefaie, sa haladuiasca si sa tra
iasca in huzur. Si reuseste adesea, dar pe drum se
transforma. Din lichea devine ticalos in toata legea,
si toata legea lui este sa fure, sa minta si sa
stapaneasca in afara oricarei legi, si de aceea si
spunem acestui samavolnic: om fara de lege sau
neleguit. Prinzand osanza, el incepe sa-si faca mendrele:
sa jupoaie si sa jecmaneasca, sa ia cu japca;
jefuieste ca-n codru, ia sapte piei de pe om, il aduce
la sapa de lemn. Pentru ca este lacom, apucator,
pradalnic, hraparet, nesatios si hulpav. Si, pe masura
ce ii cresc belsugul si puterea, devine trufas si fudul,,Inchei citatul.Sunt o gramada de chestii in carte precum respectul de sine,demnitatea etc, dar deja e prea mult pentru unii...
.
Back to top
1 User said Thank to aquila for this Post :
  (02 Nov 2018, 02:45)
bibi
Sun Oct 28 2018, 07:15AM
Registered Member #10102

Un cutremur cu magnitudinea 5,8 pe scara Richter s-a produs duminică, 28 octombrie 2018, în zona Vrancea, la ora locală 3:38, la o adâncime de 150 de kilometri, potrivit Institutului Naţional de Cercetare-Dezvoltare pentru Fizica Pământuluix
Am fost luati prin surprindere )
RO-alert & company ????
Back to top
Klaus
Mon Oct 29 2018, 10:46PM
Registered Member #3279

bibi wrote ...
RO-alert & company ????

Ro-Alert nu transmite avertizari la cutremur, ci doar post-cutremur.
Cine vrea sa primeasca mesaje pre-cutremur o poate face, contracost, prin SAS (Sistemul de Avertizare Seismica), abonamentul este 20 RON+TVA/luna, iar pretul aparatului (un pager) 240 RON+TVA.
LINK

[ Edited Mon Oct 29 2018, 10:46PM ]
Back to top
ala vechi
Tue Oct 30 2018, 12:51PM
Registered Member #11353

nu am nervi de corecturi gramaticale. ro aleru p... este un [cenzurat], se blocheaza, da rateuri, ca si smisu. daca eu stau in cluj:))(aviz pentru membrul grupului care zice ca am ceva cu moldovenii(mi-au mancat mancarea pe furis si toti vroaiau fruntasi) si copilul este in bucuresti ma asteptam ca de la sefii dsu-igsu sa astept un mesaj pe telefon in felul urmator dupa cutremur, max 30 minute,in zona seismica vrancea a avut loc un cutremur de 5,8 richter, nu pognozam mari dezastre in urma cutremurului. trimis mesaj pe roalert din dispecerat igsu max 10 minute. a iesit cacatul ala de arahar si ia imbarligat pe toti si culmea toti pun botul. cand a fost exercitiul marelui cutremur unul singur din conducerea igsu nu a participat. ala care nu a semnat pe ordinul de calculare a sporurilor. oricum vorba lui parvu, ne calca pe beregati mult timp de aici in colo arahatu
Back to top
Pârvu Florin
Fri Nov 02 2018, 12:32AM

Registered Member #1287

Cu cateva zile in urma s-a intamplat sa trec pe langa un echipaj chemat la o interventie marunta.

Las la o parte faptul ca la sapte ani dupa ce am terminat-o cu pompierii, inca imi vine sa plang de fiecare data cand vad asa ceva, asta e! probabil voi muri si parerea asta de rau nu se va estompa niciodata, o sa port povara asta toata viata...

Voiam sa zic altceva, doua lucruri...

Am avut un pic de timp si, nu pentru prima data, i-am urmarit si am stat de vorba cu ei.

1. Se comporta extrem de profesionist. Sunt indoctrinati pana in maduva oaselor cu ideea ca sunt in slujba comunitatii si ca orice fac sau spun poate fi judecat de orice membru al publicului, oricine ar fi el. Cand zic profesionist, zic ca nu ii vezi niciodata echipati altfel decat complet adecvat situatiei, nu se grabesc niciodata mai mult decat e cazul, nu se ridica vocea, in general nu se prea dau ordine, toti par a sti foarte exact ce au de facut.

2. Intr-o tara aflata in fruntea natiunilor obeze, pompierii nu sunt grasi, as zice chiar dimpotriva, par a avea, in general, un tonus mai bun decat al pompierilor romani, si ajungem la esenta a ce voiam sa zic.

Erau cinci, doi dintre ei mai varstnici, soferul si comandantul de echipaj, ambii cam de anii mei, intr-o conditie fizica mai mult decat rezonabila pentru anii lor, si pe langa cei doi mai in varsta, alti trei mai tineri, un barbat si doua femei, genul pe care i-ai fi putut vedea la competitiile Strongest Man/Woman.

Valcule si Puiule, unde sunteti?

Va luati bataie de la alea doua de va ascultau cu urechea!

Da, stiu, aveti dreptate, daca as fi fost comandantul lor si eu as fi incercat sa combin cumva echipajul sa bag si lume mai slabuta acolo, dar cand le-am obiectat asta mi-au zis ca e o cutuma acolo ca echipajul se formeaza cum vrea el si comandantul nu maraie atat timp cat treaba merge.

Voi mai povesti despre pompierii de aici...

[ Edited Fri Nov 02 2018, 02:05AM ]
Back to top
F.A.D
Fri Nov 02 2018, 06:40AM
off ce vremuri traim
Registered Member #3926

Domnul Florin, am văzut că sunteți curios pe Facebook la articolul Agendei. Umblă vorba în târg că Dragne are,, secretul,, suspendat și e în CM de ceva timp.
Back to top
1 User said Thank to F.A.D for this Post :
 Pârvu Florin (04 Nov 2018, 20:24)
Go to page
  <<        >>   

Jump:     Back to top

Syndicate this thread: rss 0.92 Syndicate this thread: rss 2.0 Syndicate this thread: RDF