Proiect SEMPER FIDELIS
  • Prima pagina
  • FORUM
  • Despre noi
  • Statut
  • Galeria foto
  • Download-uri

Remember me      Forgot password?    Signup

Forums

Proiect SEMPER FIDELIS :: Forums :: Securitate nationala :: MAI

<< Previous thread | Next thread >>
pompieri....
Go to page
  <<        >>  
Moderators: ex-ad, colonelul, echo, truepride, dorobant, spk, Radu89, Pârvu Florin, justme, Mihais, Resboiu
Author Post
Pârvu Florin
Sun Nov 04 2018, 10:14PM
Iubesc Romania cu o ura adanca ! Fiindca nu este asa cum ar trebui sa fie! Asa cum poate sa fie!

Registered Member #1287

Cica de multe ori in viata ne pare rau ca am vorbit, fiindca ne dam seama mai tarziu ca ar fi fost mai bine sa tacem, si de putine ori in viata ne pare rau ca am tacut, fiindca ne dam seama mai tarziu ca ar fi fost mai bine sa vorbim.
Un astfel de ultim sentiment, regret ca n-am vorbit, am simtit cand am vazut stirea despre exercitiul cu cutremurul blablabla.

Sa explic...

Cu vreo saptamana inainte de acel exercitiu, voiam sa zic ca in Indonezia tocmai a avut loc un dezastru, si ca Indonezia a cerut ajutor oricui poate sa il ofere, ar fi fost inca o ocazie ca echipa romaneasca RO-USAR sa participe, in sfarsit, la o actiune reala. Tari mai mici decat Romania, Ungaria si Cehia spre exemplu, au trimis ajutoare in Indonezia.
Si mai voiam sa zic ca experienta unui exercitiu, oricat ar fi el de realist conceput, nu va putea fi egalata niciodata de o actiune reala, mama ma-sii... una e sa tragi in tinte de carton si cu totul alta e sa tragi in oameni reali, care mai au si ei arme, pe care stiu sa le foloseasca, si care, culmea tupeului si a nesimtirii! le mai si folosesc impotriva ta!!!

Si mai voiam sa zic ca la cati ani au trecut de cand a fost acreditata echipa aceea, chiar asa scremut si cu depasiri repetate ale calendarului convenit, m-as fi asteptat ca ea sa aiba la activ macar doua-trei actiuni reale, sa fie deja acreditata ca echipa grea si IGSU sa demareze infiintarea a cel putin inca o echipa medie...

Ma rog... dati-mi voie sa visez...

Exercitiul...

Banuiesc ca PR-istii din IGSU si-au facut deja socotelile, vin si eu cu o observatie, treaba lor daca o gasesc sau nu utila...

M-am uitat la reactiile publicului, am cautat sa acopar, cat mi-a stat in putinta, un spectru cat mai larg de surse de informare care au prezentat stirea si de categorii sociale, si daca mi s-ar cere sa sintetizez intr-un singur cuvant reactia publicului, acel cuvant ar fi "neincredere".
In opinia mea, exista doua motive esentiale pentru asta,
1. disolutia generala a increderii in autoritate, de orice fel ar fi ea, in Romania, o explicatie in mic gasiti aici

Pârvu Florin wrote ...

Pârvu Florin wrote ...

Joia trecuta, pe 31 ianuarie, am fost in audienta la domnul comisar sef de politie Gabriel Ovidiu Gales, imputernicit director al Directiei medicale a MAI.
Subiectul audientei l-a constituit vizita medicala periodica a angajatilor ISU Basarab I al judetului Dambovita.
La audienta au participat si domnul comisar sef de politie medic Lamar Sorin si doamna comisar sef de politie Bunescu Simona.

Discutiile din cadrul audientei au fost mai multe, dar relevanta este doar promisiunea pe care a facut-o domnul comisar sef Gales ca pana cel mai tarziu la sfarsitul verii va incepe vizita medicala a angajatilor ISU Dambovita.

La cateva ore dupa audienta, vorbeam cu un bun prieten de-al meu, care-mi zice: "Du-te, ba-n **** mea! Tu esti chiar atat de prost incat nu-ti dai seama ca ala trebuia sa-ti spuna si el ceva...!? si ti-a spus exact ce vroiai tu sa auzi, doar ca sa te vada iesind de la el din birou!!!"
Mi-e neclar daca prietenul meu are sau nu dreptate... dar pana la proba contrarie eu cred ca e bine sa ai incredere in oameni.

Vom vedea intr-o jumatate de an ce se va intampla, de-om trai si-om fi sanatosi, si daca n-o fi cum zice legea, mergem iar, de data asta sa-i batem obrazul!

Bineinteles ca promisiunea lu' nenea ala e si azi vorba in vant, si-am mai fost inca o data in audienta la directorul Directiei medicale a MAI, si-am discutat cu cel care conduce acum destinele acestei institutii, si a fost una dintre cele mai umilitoare experiente din viata mea.

Voi incerca sa fiu cat se poate de succint.

Intalnire programata cu doua saptamani inainte si confirmata cu o zi inainte, intru, buna ziua, buna ziua, el: sa stiti ca ma grabesc foarte tare, peste zece minute trebuie sa fiu in biroul ministrului, eu incerc sa fiu cat de condensat pot, sa ii expun nevoia de control medical periodic, el se foieste pe scaun, isi consulta nervos agenda, evident ca totul e un fiasco, ies si ma postez in parcul din fata sediului IGPR, de unde pot vedea si iesirea autoturismelor si a oamenilor din sediul Directiei medicale a MAI.

Individul iese la patru fara cateva minute, la trei ore dupa ce discutasem cu el, urca in autoturismul propriu si dispare.

Un jeg!!!

Edit: cred ca intelege toata lumea ca prietenul meu care a ras de mine si mi-a spus ca ala de la prima audienta mi-a zis exact ce voiam eu sa aud doar ca sa ma vada iesind de la el din birou e de fapt alter ego-ul meu.

asupra acestui aspect IGSU n-are niciun control si nu poate sa faca aproape nimic

si 2. , faptul ca ani la rand, IGSU si-a tratat publicul paternalist, ca pe copii de un an jumate care trebuiesc dadaciti tot timpul, a creat asteptari false referitoare la ce e in stare sa faca, in loc sa se comporte onest cu publicul, sa-l educe sa devina cat mai independent posibil.

Acum, stand stramb si judecand drept, cum credeti ca s-ar putea intampla asta? caci un public educat si independent vine, firesc, la pachet cu intrebari asupra eficientei institutiei, si cand eficienta e aia care e...

Uite, va dau un exemplu,

ala vechi wrote ...

au pana in 300 de operativi si satu mare si baia mare si salaj.

Stie toata lumea care va fi raspunsul daca vreau sa aflu cati pompieri au fost la slujba in fiecare din zilele saptamanii aleia in toate subunitatile din Satu Mare, Maramures si Salaj!

Sa fac experimentul?

[ Edited Sun Nov 04 2018, 10:37PM ]
Back to top
Nevermore
Mon Nov 05 2018, 04:15PM
Registered Member #10220

Chiar te rog!
Back to top
Klaus
Tue Nov 06 2018, 01:10PM
Registered Member #3279

Am auzit de ceva vreme zvonul asta, dar nu l-am rostogolit pentru ca nu am crezut asa ceva. Si totusi, vad ca el a ajuns si in presa. Lui Dragne i s-a retras certificatul ORNISS, asa ca este pus la dispozitie.
Printre ultimii schimbați din funcții prin retragerea certificatului ORNISS se numără fostul prim-adjunct de la Inspectoratul General pentru Situații de Urgență...
LINK
Back to top
Pârvu Florin
Tue Nov 06 2018, 10:18PM
Iubesc Romania cu o ura adanca ! Fiindca nu este asa cum ar trebui sa fie! Asa cum poate sa fie!

Registered Member #1287

Yeap... si Medrut a intrat in maelstromul asta, ca despre el era vorba aici

Pârvu Florin wrote ...

... si-am mai fost inca o data in audienta la directorul Directiei medicale a MAI, si-am discutat cu cel care conduce acum destinele acestei institutii, si a fost una dintre cele mai umilitoare experiente din viata mea...

Ca sa fac si un pic de misto, parca vad un cor de dipi-sti cantandu-i lui Dragne

https://www.youtube.com/watch?v=qq39CiM-mmM

Lasand gluma la o parte, domnule Klaus, fiindca sunteti, cel putin pentru mine, cea mai autorizata persoana din online sa aiba o opinie despre povestea asta, indrazniti si un comentariu pe stire?

Back to top
AlxFireX
Thu Nov 08 2018, 08:30AM
Registered Member #10139

Nu mai comenteaza nimeni faptul ca ne-au bagat fortat cate 3 libere in primavara iar acum nu mai avem dreptul la niciunul pt a nu depasi cele 16 ??!!?
Nu mai zic de faptul ca se strang n ore supl. neplatite !
În plus acum sunt aproape gata si concediile deci s-ar putea acorda lejer si liber.
Back to top
NoSmoke
Fri Nov 09 2018, 11:01AM
Registered Member #11079

AlxFireX sincer noi din februarie pana acum chiar si pe planificarea de luna viitoare nimeni nu a facut si nu va face ore suplimentare..... Deja am 23 de libere pana acum si sunt in crestere....Comandantul nu isi asuma neplata orelor suplimentare, deci nu se fac ....nu are stres.... Bafta
Back to top
2 User said Thank to NoSmoke for this Post :
 F.A.D (09 Nov 2018, 14:18) , Krong (10 Nov 2018, 14:25)
Krong
Sat Nov 10 2018, 02:23PM
Registered Member #10320

Hm, inseamna ca nu muncesti in Buc! Aici, si nu numai, s-a instituit sclavia/munca fortata, oficial! Pe ultimele 4 luni am media de 49,6 ore muncite/saptamana!

[ Edited Sat Nov 10 2018, 02:25PM ]
Back to top
AlxFireX
Sun Nov 11 2018, 08:36AM
Registered Member #10139

NoSmoke wrote ...

AlxFireX sincer noi din februarie pana acum chiar si pe planificarea de luna viitoare nimeni nu a facut si nu va face ore suplimentare..... Deja am 23 de libere pana acum si sunt in crestere....Comandantul nu isi asuma neplata orelor suplimentare, deci nu se fac ....nu are stres.... Bafta

Si totusi cum este posibil acest lucru?
Nu facem cu totii parte din acelasi inspectorat ?
Back to top
1 User said Thank to AlxFireX for this Post :
 NoSmoke (11 Nov 2018, 11:36)
NoSmoke
Sun Nov 11 2018, 11:36AM
Registered Member #11079

Asta incerc sa inteleg si eu, cum naiba de este posibil? Fiecare interpreteaza ordinele dupa cum li se scoala..... Practic cei care semneaza pontajele cu ore suplimentare si nu o sa le plateasca vor fi trasi la raspundere........ sau merg pe ideea ca..."lasa ba ca nu o sa dea in judecata inspectoratul..."

[ Edited Sun Nov 11 2018, 11:38AM ]
Back to top
Pârvu Florin
Sun Nov 11 2018, 02:49PM

Registered Member #1287

Care ziceai, frate, ca n-o sa vezi procese colective la pompieri?

LINK

Back to top
ala vechi
Sun Nov 11 2018, 08:03PM
Registered Member #11353

ete flori nu vreti de la ijsu? pai sunt inspectorate in care se calculeaza diferit orele suplimentare si intre subunitati.
Back to top
Ionica H
Mon Nov 12 2018, 08:48PM
Ionica H
Registered Member #1930

.

[ Edited Tue Dec 04 2018, 06:32PM ]
Back to top
4 User said Thank to Ionica H for this Post :
 Krong (13 Nov 2018, 15:51) , JJAACCKK80 (13 Nov 2018, 22:38) , F.A.D (16 Nov 2018, 13:16) , Terentius (16 Nov 2018, 19:58)
F.A.D
Fri Nov 16 2018, 01:17PM
off ce vremuri traim
Registered Member #3926

Unde mai pui că au scos și probele sportive, de râsul curcilor!
Back to top
Stunner
Fri Nov 16 2018, 10:11PM
Registered Member #10531

Oare care o fi motivul pentru care pompierii au ajuns în halul ăsta? Ma refer la faptul ca in opinia mea au ajuns ultima bataie de joc a ministerului si nu numai. Cele mai mici salarii din minister, ore suplimentare facute lunar dar care defapt nu exista, echipamente de protectie spre 0 dar dotări cu autospeciale nenumărate. Ciudat totusi pentru ca mereu pompierii sunt in topul încrederii populației, interventii zilnice, nici o stire nu trece fara a fi pomeniți pompierii si totusi ... Oare de ce si de cand ? Si mai ales pana cand ? Sunt cativa ani de cand ma intreb asta...
Back to top
1 User said Thank to Stunner for this Post :
 mereu _loial (16 Nov 2018, 22:36)
mereu _loial
Fri Nov 16 2018, 10:36PM
Registered Member #3545

Stunner wrote ...

Oare care o fi motivul pentru care pompierii au ajuns în halul ăsta? Ma refer la faptul ca in opinia mea au ajuns ultima bataie de joc a ministerului si nu numai. Cele mai mici salarii din minister, ore suplimentare facute lunar dar care defapt nu exista, echipamente de protectie spre 0 dar dotări cu autospeciale nenumărate. Ciudat totusi pentru ca mereu pompierii sunt in topul încrederii populației, interventii zilnice, nici o stire nu trece fara a fi pomeniți pompierii si totusi ... Oare de ce si de cand ? Si mai ales pana cand ? Sunt cativa ani de cand ma intreb asta...

[ Edited Fri Nov 16 2018, 10:56PM ]
Back to top
Go to page
  <<        >>   

Jump:     Back to top

Syndicate this thread: rss 0.92 Syndicate this thread: rss 2.0 Syndicate this thread: RDF