Proiect SEMPER FIDELIS
  • Prima pagina
  • FORUM
  • Despre noi
  • Statut
  • Galeria foto
  • Download-uri

Remember me      Forgot password?    Signup

Forums

Proiect SEMPER FIDELIS :: Forums :: Securitate nationala :: MAI

<< Previous thread | Next thread >>
pompieri....
Go to page
  <<        >>  
Moderators: ex-ad, colonelul, echo, truepride, dorobant, spk, Radu89, Pârvu Florin, justme, Mihais, Resboiu
Author Post
the suspect
Tue Apr 30 2019, 07:12PM
Registered Member #10650

AlxFireX wrote ...

Krong wrote ...

In alta ordine de idei am luat legatura cu un avocat.

Da ,la fel am facut si eu.
Cica s-a suparat rau " stapînu" si s-a pus cu amenintari grave pe ai nostrii sefi .I-a mustruluit in toate felurile la precedenta conferinta video de fața cu subofiterii prezenti acolo.
Mai multe pe aici :
LINK

Ba mai mult in orasul lui de suflet Arafat prin mana sa dreapta s-a apucat sa ii certe pe cei din dispecerat cum ca Smurdul nu mai are interventii pe timp de noapte. Pesemne ca nu dau bine cifrele pe acest inceput de an. Sau serviciul de ambulanta a inceput sa lucreze prea mult si sa isi merite banii.
Back to top
AlxFireX
Tue Apr 30 2019, 08:27PM
Registered Member #10139

.

[ Edited Wed May 01 2019, 03:59AM ]
Back to top
Coffeeman
Fri May 03 2019, 08:50AM
Glamdring
Registered Member #2685

Aici, in curtea noastra, ar trebui sa nu ne mai surprinda ce se tot intampla si tot o sa fim dezamagiti.
Back to top
ala vechi
Sat May 04 2019, 12:50PM
Registered Member #11353

LINK
Hai ca a inceput razboiul. Doamne ajuta!
Back to top
bibi
Tue May 07 2019, 08:50PM
Registered Member #10102

Master Of Disaster
Back to top
Pârvu Florin
Sat May 11 2019, 08:05PM
Iubesc Romania cu o ura adanca ! Fiindca nu este asa cum ar trebui sa fie! Asa cum poate sa fie!

Registered Member #1287

Stiti meme-ul ala... "Azi e prima zi din restul vietii tale!"...?
E misto, cu conditia sa nu-ti ajunga sub ochi in ultima zi a vietii...

Zice domnul colonel Radu, la un anume moment, in timpul discutiei pe care am avut-o cu dumnealui:

"Nu cred ca exista nicio problema care sa nu poata fi rezolvata, daca vorbim, daca discutam, daca ne expunem fiecare punctul de vedere..."

In principiu de acord, cu conditia ca interlocutorul sa nu fie complet surd la orice argument al tau...

Intr-un interval de timp de o saptamana, doi pompieri, unul de la Brasov, in varsta de 38 de ani, celalalt din Focsani, in varsta de 48 de ani, au murit, si un treilea a incercat sa se sinucida.

Atacul s-a incheiat, obiectivul a fost cucerit.

Infanteristii isi trag putin sufletul.

Capitanul a condus detasamentul care a eliminat cazemata japoneza ce impiedica avansul batalionului, manevrand pe flanc.

Din punctul de comanda situat la cativa kilometri, apare colonelul.

Capitanul paseste in fata lui.

– Sir, I’ve a few recommendations for decorations.

– Yes. We’II get everything for aII of ’em that we can, but Iater. Meantime, I want you to know I’m personaIIy recommending you for something, John. Perhaps the big one.

– Thank you, sir, but I don’t feel…

– Yes, you do, John. Getting it for you wiII be the goddamn problem! But, heII, it’d be a big thing for the battalion and the regiment, if you did get it.

We better move out. We need to extend our Iines, hook up with the other companies and push on to the top.

Would you Iike to take command of Baker Company?

– Of course.

Capitanul isi ia inima-n dinti si spune:

– Sir, I don’t mean to be a wet blanket, but about the water. If we don’t get water…

Colonelul insa nu are timp de “amanunte”.

– Don’t worry about water. John, I don’t want anything to break up this attack of ours now we have the momentum. We’II have some water in a… coupIe of hours. I’ve arranged for that. Now, we just can’t stop now, goddamn it, and wait for it.

– No, sir.

– That’s right.

Capitanul ramane fara vorbe, se uita lung…

– And if some of the men… pass out, why, heII, they’II just have to pass out. AII right.

Capitanul se plimba de pe un picior pe altul si o spune pe bune.

– They could… They could die from it.

Colonelul are insa replica pregatita.

– They could die from enemy fire, too! They’re aII tough boys.

Capitanul se uita si mai lung, isi da seama ca nu-l poate convinge pe nebun.

Colonelul o tine langa.

Come on, men, Iet’s go! You’II see plenty more of those where we’re going! Are we going up this hiII or aren’t we?

John, I’m convinced that the Japanese position can be broken now. AII we have to do is keep going and we’II have this hiII. We’II have this hiII by sundown. You see the spirit in these men? D’you see the new spirit?

WeII, I want to take advantage of that before something happens to sap their strength. To have this battalion relieved in a defeat, or even to have it reinforced from troops from the reserves, if we were to staII before reaching the top, weII,

Jesus Christ, that’s just a heII of a Iot more than I could stand!

I’ve waited aII my Iife for this. I’ve worked, slaved, eaten… oh, untold buckets of shit to have this opportunity!

And I don’t intend to give it up now.

Si atunci capitanul alege sa taca si sa priveasca.

Colonelul incepe sa-i explice, sa verbalizeze.

Sa … constientizeze.

You don’t know what it feels Iike to be passed over. I mean, you’re young. You’re just out of the Academy. You’re, you know, you’ve got your war! This years, this is my first war! John, some day you’II understand.

Capitanul tace si priveste in ochii colonelului.

You’re Iike a son to me, John. You know what my son does? He’s a bait salesman. You’ve done a heII of a job, John. I’m gonna make sure that you get everything, everything that you deserve.

– Thank you, sir.

– God…

Capitanul priveste in continuare si tace.

Si…

– Goddamn it! I want three runners! Get me three runners! You go back to the rear to find water and get back here with it as fast as you can!

We attack in one hour! We’II throw everything we got at ’em. We’re going aII the way! Nothing’II stop us. It’s high ground by nightfaII!

Sper sa traiesc indeajuns incat sa am ocazia sa va reintalnesc, domnule colonel Radu, si sa va privesc in ochi.

Altfel, ramane cum am stabilit.

Asa, adica:

Pârvu Florin wrote ...

Se gândește vreunul din hoiturile nesimțite care conduc ministerul ăsta și cărora li se dă onorul și se scoate drapelul când vizitează o unitate cum e când mori la 41 de ani, când mai ai o mulțime de lucuri de făcut?
Cum e când ți se întunecă privirea și știi că asta e finalul?
Cum e când pentru o fracțiune de secundă, poate, înainte de beznă, tăcere, și adâncă nemișcare, te gândești că nu ai apucat să-ți vezi copii mari, să dansezi la nunta lor?
Sau te gândești că poate de dimineață, când ai plecat la slujbă, erai nervos din cine știe ce motive și nu i-ai spus soției că o iubești și nu ai sărutat-o...?
Sau poate nu mai e nici un gând, e doar nevoia imperioasă de a respira, durerea cruntă a oaselor strivite... blestemul pe care îl arunci asupra tuturor celor care vor continua să trăiască, indiferenți la durerea ta insuportabilă din secunda aceea...

[ Edited Sun May 12 2019, 09:33PM ]
Back to top
Coffeeman
Sun May 12 2019, 08:47PM
Glamdring
Registered Member #2685

Ba, se zice ca a fost bine pe la summit. Stie careva ceva?!
Back to top
AlxFireX
Tue May 14 2019, 10:40AM
Registered Member #10139

Din nou cate 3 , 4 libere din iunie?

Cred totusi ca este o gluma, mai ales ca incepe si perioada concediilor.Daca o sa fie asa nici nu pot sa imi imaginez ce o sa fie in cazuri/situatii extreme

[ Edited Tue May 14 2019, 03:54PM ]
Back to top
Krong
Wed May 15 2019, 03:56PM
Registered Member #10320

Asta e normalitatea....caci asa spune legea! Pana acuma s-a intamplat ce a spus un om! Am muncit la ordin, neremunerati! Personal am acumulat 260 ore suplimentare necompensate in 2018! Cu unele exceptii, toti am muncit asa! Nu e bine domnu' IS, nu e bine! Nu-mi pare gluma si nici IS(in Buc) nu o ia in gluma cand are o gramada procese pe tema asta deja inregistrate la Tribunal!

[ Edited Wed May 15 2019, 03:59PM ]
Back to top
2 User said Thank to Krong for this Post :
 Mythos (15 May 2019, 18:08) , Klaus (15 May 2019, 20:43)
the suspect
Thu May 16 2019, 12:50AM
Registered Member #10650

Krong wrote ...

Asta e normalitatea....caci asa spune legea! Pana acuma s-a intamplat ce a spus un om! Am muncit la ordin, neremunerati! Personal am acumulat 260 ore suplimentare necompensate in 2018! Cu unele exceptii, toti am muncit asa! Nu e bine domnu' IS, nu e bine! Nu-mi pare gluma si nici IS(in Buc) nu o ia in gluma cand are o gramada procese pe tema asta deja inregistrate la Tribunal!

De 4 ani se imprumuta (cu camata daca te-ai bagat in proces cu ei) de banii si timpul tau. Din pacate nici Arafat, nici Oltean nu vor plati cu capul. Primul pas e sa se intre in sfarsit in normalitate si sa fim renumerati ca la celelalte institutii de stat. Apoi sa vina noii angajati si sa trecem la un program normal si legal.
Back to top
1 User said Thank to the suspect for this Post :
 Klaus (17 May 2019, 08:50)
AlxFireX
Thu May 16 2019, 10:45AM
Registered Member #10139

Nu cred ca se va intra in normalitate prea curand din pacate. Nu sunt oameni si nici banii necesari. In toate judetele este la fel cu neplata orelor sau neacordarea timpului liber corespunzator. Programul dupa care suntem remunerati sau se acorda libere este o gluma proasta de care isi va da seama orice judecator normal.
Chiar daca se vor castiga cateva procese vor gasi tot felul de tertipuri pt a continua in acelasi fel ca si pana acum
Back to top
1 User said Thank to AlxFireX for this Post :
 Klaus (17 May 2019, 08:50)
Krong
Thu May 16 2019, 07:54PM
Registered Member #10320

Oare cati dintre noi inteleg ca ceea ce ni se intampla ni se datoreaza, deopotriva celor care intreprind ceva si mai ales celor multi care stam ca oile(asteptand/sperand) ca altii sa faca ceva! Statistic, cateva zeci de procese eventual castigate sunt nesemnificative in comparatie cu numarul mare de oi! Avocatii se mira cand le spun ca sunt singura oaie dintr-o subunitate(cca 100 de oi) care-si cere drepturile in scris!
Back to top
3 User said Thank to Krong for this Post :
 Klaus (17 May 2019, 08:50) , AlxFireX (18 May 2019, 20:27) , P10 (21 May 2019, 16:59)
AlxFireX
Tue May 21 2019, 04:05PM
Registered Member #10139

"La sfârșitul lunii martie, un pompier din cadrul ISU Vrancea a decedat în timpul serviciului. Din păcate situația în care un pompier se prăbușește la locul de muncă secerat de un infarct sau de un atac vascular cerebral nu mai este o raritate. Revista noastră a adresat la data de 2 aprilie 2019, Inspectoratului General pentru Situații de Urgență - în atenția directă a inspectorului general, generalul Dan Paul Iamandi - întrebări menite să aducă lumină în acest caz.
Camarazii pompierului se temeau că stresul și oboseala provocate de orele suplimentare efectuate de pompier ar fi putut determina moartea acestuia. Reprezentanții IGSU au avut nevoie de aproape o lună pentru a-și ticlui răspunsul la primele noastre întrebări. Și incă 13 zile pentru a NU răspunde concret câte ore/ture a lucrat militarul, pe an, din 2015 până... a decedat. Ce ascunde IGSU?

Pompierul decedat - sute de ore suplimentare în ultimii ani
Una din întrebările adresate de Agenda Pompierului Inspectoratului General pentru Situații de Urgență la data de 2 aprilie 2019, se referea direct la numărul orelor efectuate de militarul decedat la Focșani în perioada 2015-2019.

Câte ore suplimentare a efectuat militarul în perioada 2015-2019 (prezent)?

Răspunsul a venit în 2 mai 2019:

"Conform datelor comunicate de ISU Vrancea, orele suplimentare efectuate de subofiţer în perioada 2015-2019 au fost plătite conform legislaţiei în vigoare existente la momentul realizării plăţii (OMAI nr. 4/2015 din 23 ianuarie 2015 privind condițiile de acordare a majorării salariale pentru personalul Ministerului Afacerilor Interne care desfăşoară activități în zilele de repaus săptămânal, de sărbători legale și în celelalte zile în care, în conformitate cu reglementările în vigoare, nu se lucrează şi OMAI Nr. 40/2018 privind condițiile de stabilire a majorării salariale pentru munca suplimentară prestată de personalul cu statut special, precum și activităţile deosebite cu caracter operativ sau neprevăzut). Repartiţia orelor suplimentare plătite este următoarea: 2015-120 ore, 2016-113 ore, 2017-117 ore, 2018-50 ore și 2019-32 ore.

Prin excepție de la cele anterior menţionate, pentru munca suplimentară prestată și care nu a fost plătită, subofițerul a beneficiat de compensare cu timp liber corespunzător. Repartiţia orelor suplimentare compensate cu timp liber este următoarea: 2015-328 ore, 2016-232 ore, 2017-341 ore, 2018-216 ore și 2019-48 ore."

Câte ore a lucrat în total, anual, subofițerul? Legal: 24 cu 48
Cum nu eram pe deplin lămuriți CÂTE ore a lucrat efectiv omul, suplimentar, adică la câte ore de stres, nesomn etc. a fost supus organismul pompierului în ultimii ani, am solicitat IGSU noi precizări la data de 6 mai 2019:

Va solicităm respectuos sa ne comunicați, în completare, numărul TOTAL al turelor, și numărul TOTAL al orelor, lucrate de subofițerul plt. maj. Adrian Ciobanu, de la ISU Vrancea, pentru fiecare an: 2015, 2016, 2017, 2018. "
....
Va fi interesant de vazut raspunsul la ultima parte (daca va fi unul) :

" Vom solicita din nou IGSU să precizeze clar numărul TOTAL de ore și ture efectuate de subofițer în perioada amintită, poate de acestă dată vom reuși să primim un răspuns concret. În caz contrar vom solicita un răspuns Corpului de Control al Ministrului, organism în fața căruia reprezenanții IGSU ar trebui să nu aibă secrete.

Totodată, credem că, dat fiind numărul de cazuri, în creștere, a pompierilor care au un sfârșit fie brusc, fie secerați de boli necruțătoare la vârste din ce în ce mai tinere, se impune o analiză a situației și a modului în care programul de lucru 24 cu 48 afectează calitatea vieții celor mai iubiți militari. Nu este în interesul nimănui ca militarii să moară pentru gloria unui concept a cărui imagine și-o adjudecă un singur om.

Mor mai puțini militari în războiul din Afganistan decât pompieri, pe timp de pace, alergând după urgențe medicale! "

LINK

[ Edited Tue May 21 2019, 04:18PM ]
Back to top
Pârvu Florin
Wed May 22 2019, 09:48PM
Iubesc Romania cu o ura adanca ! Fiindca nu este asa cum ar trebui sa fie! Asa cum poate sa fie!

Registered Member #1287

La zece ani dupa ce o romanca a devenit pilot pe supersonic de lupta LINK , acum prespun ca Simona e deja locotenent-comandor, IGSU s-a decis, in sfarsit, sa-si deschida portile scolilor pentru femei, si prezinta chestia asta ca pe o mare realizare...
De fapt, cred ca-s ultimii din Romania care fac asta, corectati-ma, va rog, daca gresesc...

Ma rog... mai bine mai tarziu decat niciodata!

Am scris despre subiect de destule ori,

Pârvu Florin wrote ...

Nu era mai frumos daca IGSU spunea:

"Stimate domnule candidat, sau de ce nu, candidata!
Sunteti in stare sa tarati un manechin de 90 de kile pe o distanta de treizeci de metri in mai putin de treizeci de secunde?
Sunteti in stare sa .... sa.... sa....?
LINK
LINK
Daca raspunsul este da, inseamna ca sunteti demn de a fi un viitor pompier, caci de ce mi-ar pasa mie, angajator, de faptul ca dumneavostra aveti 1,30 metri, sau ca sunteti tintuit intr-un scaun cu rotile daca reusiti sa indepliniti aceasta sarcina, poate chiar folosind telekinezia?"

si acum ma simt obligat sa avertizez asupra tentatiei ca fetele alea, in buna traditie a MAI, sa fie transformate in fâțe care imping aerul si fac frumos pe holurile si-n birourile resedintelor.

Ar fi pacat, zau... ar fi mare pacat sa va bateti joc si de ideea asta...

Si raman in continuare la parerea pe care am mai exprimat-o de mii de ori aici, o conditie esentiala dar nu singulara ca sa fii un bun pompier e sa ai o excelenta conditie fizica, si baremul actual de admitere in scoala e barem de femeie gravida.

[ Edited Wed May 22 2019, 11:02PM ]
Back to top
Darius B.
Sun May 26 2019, 05:01PM
Registered Member #11216

În opinia mea decizia de a permite și femeilor să dea concurs pentru școala de subofițeri / ofițeri pompieri este un pas înainte care ne va scoate puțin din cutia minții în care am stat închiși atâția ani. Cred că această schimbare v-a mai detensiona și diversifica puțin și atmosfera din subunități la fel ca la colegii de la Jandarmerie și Poliție. Sunt curios să aud și părerile altor colegi!

[ Edited Sun May 26 2019, 05:03PM ]
Back to top
1 User said Thank to Darius B. for this Post :
 P10 (29 May 2019, 07:58)
Go to page
  <<        >>   

Jump:     Back to top

Syndicate this thread: rss 0.92 Syndicate this thread: rss 2.0 Syndicate this thread: RDF