Proiect SEMPER FIDELIS
  • Prima pagina
  • FORUM
  • Despre noi
  • Statut
  • Galeria foto
  • Download-uri

Remember me      Forgot password?    Signup

Forums

Proiect SEMPER FIDELIS :: Forums :: Securitate nationala :: MAI

<< Previous thread | Next thread >>
pompieri....
Go to page
  <<        >>  
Moderators: ex-ad, colonelul, echo, truepride, dorobant, spk, Radu89, Pârvu Florin, justme, Mihais, Resboiu
Author Post
Corneliu Ionuț
Wed Aug 14 2019, 09:13PM
Registered Member #27643

Salutare stimați colegi! Cum sa încep 2000?o fi bine asa 2000? Atâția suntem cu puțin mai mult curaj? Atâția colegi nu dorm știu sa stea drepți dar și sa ridice capul la nepăsarea sistemului de a ne adânci în somnolenta și munca ca de sclavi? Sau mulți mergeți pe premiza ca dacă câștiga unul vom primi toți? Sau și asa nimeni nu va câștiga? În principiu eu spun ca nu este vorba de a câștiga sau nu ci strict de faptul ca suntem pompieri și avem curaj și demnitate care ne respectam munca dar care și știm sa sancționa ce nu este corect. Haideți sa va explic în 2015 am rugat pe forumul asta sa primesc ajutor pentru a lua masuri fata de acest program. Mulți lătrau și de primit nu am primit nimic de asta spun ca lătrau pentru ca dacă nu lătrau ma ajutau și acum nu erau doar 2000.Pana la urma am început sa citesc sa ma documentez cum este salariul sa fac rapoarte către isu rapoarte către igsu și petiții către MAI ca doar asa puteam afla ce și cum. Din păcate nu pot pune demersurile mele pe forum ca sunt sigur, ca avem aici și juriști, ciripitori sau cum mai vreți voi să-i numiți. Demersurile sunt mari și ne îndreptăm spre bine avem sesizări la Cncd adică combaterea discriminării avem sesizări la Ccr la iccj deci suntem bine fata de primii pionieri în arta judecatilor. Florin Pârvu dacă dorește poate pune un demers făcut de mine către MAI din 2017 ca tot la văzut și nu credea ca este adevărat. Fapt pentru care a cerut ca cel ce a făcut acel raport sa al contacteze pentru a primi un bax de bere. Maine am sa arat berea el poate pune poza cu raportul .
Back to top
Corneliu Ionuț
Wed Aug 14 2019, 09:45PM
Registered Member #27643

Cam asa arata un demers la care nici pana acum nu am primit răspuns. 😂Dar urmează sa fac altul actualizat pentru noul nostru ministru poate asa primim un răspuns.

Back to top
Pârvu Florin
Fri Aug 16 2019, 09:39PM
Iubesc Romania cu o ura adanca ! Fiindca nu este asa cum ar trebui sa fie! Asa cum poate sa fie!

Registered Member #1287

Corneliu Ionuț wrote ...

Florin Pârvu dacă dorește poate pune un demers făcut de mine către MAI din 2017 ca tot la văzut și nu credea ca este adevărat. Fapt pentru care a cerut ca cel ce a făcut acel raport sa al contacteze pentru a primi un bax de bere. Maine am sa arat berea el poate pune poza cu raportul .

Cu ceva vreme in urma am revazut Zbor deasupra unui cuib de cuci, exceptionalul film al lui Milos Forman, cu Jack Nicholson in rolul principal, si-am avut o revelatie dictata de departarea temporala si spatiala de institutia aia, si anume ca IGSU exact asta e, un cuckoo's nest, si gesturi de normalitate, ca cel al colegului de mai sus, pe care marturisesc ca nu le (mai) credeam posibile acolo, merita apreciate si salutate.

Sa bea sanatos berile alea, chiar mi-a facut o placere deosebita sa i le ofer!

Inteleg ca Hop House 13, favorita mea, nu se gaseste in Romania, da' merge si Guinness...

https://www.youtube.com/watch?v=feU0aKw629c

Hai noroc, Ionut!

Chiar acum beau si eu un Budweiser in cinstea ta!

[ Edited Sat Aug 17 2019, 01:34AM ]
Back to top
AlxFireX
Sun Aug 18 2019, 09:49PM
Registered Member #10139

Prin prisma ultimelor evenimente, mi-a zburat un gand la o veche reclama cu tentă tragic-comica in acest context :

https://youtu.be/nGeiBc4BpQI

[ Edited Sun Aug 18 2019, 10:49PM ]
Back to top
Pârvu Florin
Sun Aug 18 2019, 11:23PM
Iubesc Romania cu o ura adanca ! Fiindca nu este asa cum ar trebui sa fie! Asa cum poate sa fie!

Registered Member #1287

Cateva completari la postarea mea anterioara.

Puteti vedea/revedea One flew over the cuckoo's nest aici LINK

Reclama sexista la berea Guinness pe care am postat-o nu e o reclama oficiala, a fost facuta de niste advertiseri in urma unui pariu la betie, compania care produce berea Guinness a dezavuat-o repetat si s-a delimitat de mesajul pe care il exprima.

Reclama care exprima cel mai bine spiritul acestei beri e asta

Dincolo de mesajul explicit, dedicare, loialitate, prietenie, ea transmite o idee care n-am vazut-o niciodata interiorizata de IGSU, dar care mie mi-a fost implantata pana la refuz in fiecare zi a existentei mele anterioare celei de pompier,

Noi nu ne parasim ranitii!

Pentru cine vrea sa incarce filme de pe youtube sau de aiurea, clic pe Share, se deschide o fereastra noua, clic pe Embed, selectezi si copiezi codul dupa care il lipesti unde vrei sa apara in postarea ta.

[ Edited Mon Aug 19 2019, 12:37AM ]
Back to top
1 User said Thank to Pârvu Florin for this Post :
 AlxFireX (19 Aug 2019, 06:42)
Pârvu Florin
Thu Aug 29 2019, 12:44AM

Registered Member #1287

Vechii greci priveau cu egala ironie pe cei care nu stiau sa citeasca si pe cei care nu stiau sa inoate.

Inainte de a trece la esenta acestei postari, vreau sa reamintesc cateva chestii pe care le-am mai spus, dar a trecut multa vreme de de atunci si poate s-a uitat.

Nu m-am considerat vreodata, nu ma consider, si sper sa nu ma consider niciodata un lider sau un formator de opinie, chiar daca domnul colonel Radu, in discutia de asta iarna, a incercat o periuta si mi-a zis ca un formator de opinie ca mine ar trebui sa isi foloseasca puterea cu masura...? discernamant...? nici nu-mi mai amintesc cuvantul...
Nu traiesc, ca altii, din celebritate, ci din produsul mainilor si mintii mele, nu-i sunt dator nici moral si cu atat mai putin material nici unei persoane in viata.
Sunt pur si simplu un om care spune, mai des si mai mult decat altii, ce gandeste.

Acum postarea...

Parvu Florin wrote ...

Acum, mai nou, s-au apucat sa ne trimita la nu-s ce curs care sa fie echivalat cu oaresce studii militare, dar chestia asta se face fara nici o noima, din ce am inteles de la colegii mei care l-au absolvit deja, programa e mai mult decat inadecvata, n-are nici cea mai mica legatura cu viata reala! In loc sa se organizeze niste cursuri absolut indispensabile, cum ar fi ... un curs de salvare acvatica, caci stiu o multime de pompieri care nu stiu nici macar sa inoate pentru ei, necum sa mai salveze oameni din ape involburate...

M-am plimbat si eu un pic prin diverse bule dupa iuresul cu SMURD-istii care au ridicat din umeri cand cineva se ineca, si vreau sa spun ca aia care le-au luat apararea pompierilor care au fost spectatori la povestea asta au ratat o extrem de buna ocazie sa taca.

Rostul pompierului e sa salveze vieti si proprietati, si nu exista nicio justificare, de nicio natura, cand el nu e capabil sa faca asta.

Inteleg foarte bine ca absolut oricine poate fi depasit de un eveniment intr-un anume moment, dar nu-ti face din nepricepere un titlu de glorie!
Si... m-ati innebunit in urma cu ceva vreme cu sondajul in care era masurata increderea in SMURD si in Pompieri, si m-ati pus sa scriu ceva pe tema asta, sa zic ca SMURD si Pompieri e totuna...

Pai ori suntem golani ori nu mai suntem!!!
Sau... cand ne luam un pumn in bot, incepem sa plangem si ne ascundem dupa fustele mamei? a se citi Arafat...?

Aveti liber la injuraturi, n-am sters niciodata una si nu voi incepe sa fac asta acum, dar nu uitati,

Vechii greci priveau cu egala ironie pe cei care nu stiau sa citeasca si pe cei care nu stiau sa inoate.

[ Edited Thu Aug 29 2019, 01:23AM ]
Back to top
Darius B.
Sat Aug 31 2019, 05:04PM
Registered Member #11216

Am onoarea să vă salut!
Pe scurt, in urma modificarii O.M.A.I. 177/2016 toate cadrele din sistemul de ordine publica siguranta nationala si aparare nu pot participa la concursuri pentru incadrare directa ca subofiter/ofiter activ in structurile militare ale M.A.I. (I.G.S.U., I.G.J.R., D.G.P.I., I.G.Av.)! Pot participa la acest tip de concursuri doar persoanele civile.
O.M.A.I. 177/2016
"Anexa 2, sectiunea , art.1, alin. (4) Recrutarea în vederea încadrării directe are drept scop identificarea și atragerea persoanelor care îndeplinesc condițiile legale, criteriile specifice și cerințele pentru ocuparea posturilor vacante, altele decât cele care au calitatea de cadru militar/polițist.
Ce părere aveți despre aceste modificări? Oare chiar așa tare ne urăsc cei din conducere?
Back to top
crinuldeargint
Tue Sep 03 2019, 12:03PM
Registered Member #16394

Din punctul meu de vedere este o discriminare cruntă. Sper să fie contestată curând.
Back to top
Pârvu Florin
Mon Sep 09 2019, 03:53PM

Registered Member #1287

https://www.youtube.com/watch?v=dN3jqW-6zPs

Acolo este si tara mea, dar o sa vreau sa traiesc acolo cand o sa vad macar 35% dintre pompieri dorindu-si sa fie, atentie marita! dorindu-si sa fie, nu fiind! Bombardieri!

Pana atunci, pe mine ma scuzati oleaca, sunt ocupat sa fac mai bun si mai frumos locul in care traiesc.

[ Edited Mon Sep 09 2019, 03:56PM ]
Back to top
Pârvu Florin
Mon Sep 16 2019, 09:00PM

Registered Member #1287

Pârvu Florin wrote ...

Rostul pompierului e sa salveze vieti si proprietati, si nu exista nicio justificare, de nicio natura, cand el nu e capabil sa faca asta.

Imi da dreptate pana si London Metropolitan Police, care a invitat la audieri persoane din conducerea London Fire Brigade in legatura cu prezumatul fapt ca nu si-au indeplinit sarcinile din fisa postului inainte si pe timpul incendiului de la Greenfell Tower, inactiune care ar fi putut contribui la decesul a 72 de persoane.

Danny Cotton, comandantul pompierilor londonezi a afirmat ca nu ar face nicio corectie la felul in care pompierii au intervenit si ca incendiul de la Greenfell Tower a fost un eveniment la care pompierii londonezi nu erau pregatiti sa intervina fiindca o astfel de situatie era, in opinia ei, la fel de improbabila ca aterizarea unei navete spatiale in centrul Londrei.

Detectives investigating possible criminality before and during the Grenfell Tower disaster have interviewed leaders of the London fire brigade (LFB) in relation to health and safety offences that may have contributed to the deaths of 72 people.
Criminal charges of breaching the Health and Safety at Work Act would require prosecutors to prove the defendant had not done all that was “reasonably practicable” to prevent the possibility of danger.

Cotton shocked survivors when she told the inquiry that she would do nothing differently with the benefit of hindsight. In evidence last September, she said she would not train firefighters for a cladding fire any more than she would train them for “a space shuttle landing on the Shard”.

LINK

Rezumatul a ce s-a intamplat atunci acolo LINK

Edit: sper sa traiesc indeajuns incat sa vad cum se va termina "Colectiv".

[ Edited Mon Sep 16 2019, 10:02PM ]
Back to top
Tepes 1
Wed Sep 18 2019, 10:11AM
Registered Member #10014

Poate sa ma lămurească și pe mine, cineva, cu privire la legea 80?
Am înțeles ca s a modificat de curând. Nu găsesc nicăieri varianta modificata... Mai mult, pe site ul Igsu este postata varianta fără modificări. Știe cineva dacă a intrat în vigoare sau nu??

[ Edited Wed Sep 18 2019, 10:12AM ]
Back to top
Pârvu Florin
Wed Sep 18 2019, 11:58AM

Registered Member #1287

Repertoriul legislativ al Camerei deputatilor LINK este locul in care poti gasi toate actele normative in vigoare sau nu, cu toate actualizarile care au fost facute vreodata, ai in stanga optiunea "Interogare", se deschide o fereastra noua in care introduci un minim de date dupa care ti se da un raspuns.

In ce priveste Statutul cadrelor militare, sau Legea 80 cum e mai cunoscuta, ultima modificare a ei fost facuta prin Legea 206/2018 al carei text il poti gasi aici LINK

Daca ai vreodata nevoie sa citesti un act normativ al carei continut nu poate fi gasit niciunde pe net, uita-te in ce numar al Monitorului Oficial a fost publicat, mergi la biblioteca din orasul tau si citeste-l pe actul ala normativ acolo.

Succes!

[ Edited Wed Sep 18 2019, 10:12PM ]
Back to top
alonso
Wed Sep 18 2019, 02:07PM
Registered Member #9963

LINK
legea 101/2019

[ Edited Wed Sep 18 2019, 02:09PM ]
Back to top
Tepes 1
Wed Sep 18 2019, 08:43PM
Registered Member #10014

Mulțumesc. M-a indus în eroare faptul ca RG 3, regulamentul disciplinei militare, nu s a modificat... Sancțiunile și recompensele nu mai corespund cu cele din legea 80, precum și alte articole. Pe site ul IGSU este cea veche s.a

[ Edited Wed Sep 18 2019, 08:44PM ]
Back to top
Pârvu Florin
Wed Sep 18 2019, 10:05PM

Registered Member #1287

@Tepes 1

alonso are dreptate si eu gresesc, dar nu e greseala mea, ci e greseala celor care nu au actualizat Repertoriul legislativ, asa se vede de la mine Legea 80 cand intrebi despre ea site-ul Camerei deputatilor:

Imi cer scuze pentru informatia eronata, multumesc, alonso, pentru corectie.

[ Edited Wed Sep 18 2019, 10:07PM ]
Back to top
1 User said Thank to Pârvu Florin for this Post :
 alonso (19 Sep 2019, 14:14)
Go to page
  <<        >>   

Jump:     Back to top

Syndicate this thread: rss 0.92 Syndicate this thread: rss 2.0 Syndicate this thread: RDF