Proiect SEMPER FIDELIS
  • Prima pagina
  • FORUM
  • Despre noi
  • Statut
  • Galeria foto
  • Download-uri

Remember me      Forgot password?    Signup

Forums

Proiect SEMPER FIDELIS :: Forums :: Securitate nationala :: MAI

<< Previous thread | Next thread >>
pompieri....
Go to page
  <<        >>  
Moderators: ex-ad, colonelul, echo, truepride, dorobant, spk, Radu89, Pârvu Florin, justme, Mihais, Resboiu
Author Post
Pârvu Florin
Wed Sep 18 2019, 11:11PM
Iubesc Romania cu o ura adanca ! Fiindca nu este asa cum ar trebui sa fie! Asa cum poate sa fie!

Registered Member #1287

Despre domnul general Craciun, nu stiu, nu cunosc, nu-mi dau cu parerea, despre domnul general Secara... cred ca e totusi pe plus daca se pun in balanta alea bune cu alea rele, la fel si domnul colonel Lucaciu, in ciuda multelor si marilor greseli pe care le-a facut, cred ca si dumnealui e pe plus, a facut si multe foarte bune pentru IGSU, domnul general Bas, precum apa sfintita, n-a facut nici bine nici rau! , Vasilica, baiat ok ca om, dar ca IG la IGSU zero barat, si daca as fi fost in locul lui nu as fi acceptat niciodata functia asta, dar am un mesaj pentru ceilalti doi:

Pârvu Florin wrote ...

Mă uit la ei cum își dau unii altora diplome și decorații, cum se bat unii pe alții pe burtă, cum se duc acasă și privindu-se în oglindă, își spun că sunt niște oameni buni...
Băi băieți, vreți să faceți fapte bune? Faceți-le, nene, să nu știe nici măcar ăla căruia i le faceți, nu vă mai bateți cu dânsa pe piept: "Uitați-vă, bă, la mine, ce bun creștin sunt! construiesc biserici, alea-alea!"
Și nu, nu sunteți niște oameni mai buni, dacă până acum nu erați decât niște ipocriți, de acum încolo sunteți niște ipocriți penibili cu niște tinichele în piept.

LINK

[ Edited Wed Sep 18 2019, 11:51PM ]
Back to top
sandrye
Mon Oct 07 2019, 09:44PM
Registered Member #4099

?

[ Edited Tue Oct 08 2019, 07:34AM ]
Back to top
WinstonSmith
Thu Oct 10 2019, 11:47PM
Registered Member #10156

De atatia ani sunt la pompieri si este prima oara cand cei in cauza trebuie sa-si replanifice concediile( de odihna sau suplimentare) din cauza alegerilor. Oare ce urmeaza:sistarea concediilor cand sunt zilele orasului sau vreun concert al lui Guta?
Back to top
Pârvu Florin
Fri Oct 11 2019, 02:08PM
Iubesc Romania cu o ura adanca ! Fiindca nu este asa cum ar trebui sa fie! Asa cum poate sa fie!

Registered Member #1287

sandrye wrote ...

?

E ultimul caz dintr-o lunga serie in care cei care au scris aici si-au sters postarile.

Bai baieti, io v-am avertizat

Pârvu Florin wrote ...

M-am uitat si eu azi la aplicatia DSU pentru informare si raportare a situatiilor de urgenta.

Daca as descarca-o, aplicatia ar face niste lucruri in telefonul meu:

*Identity
find accounts on the device
*Contacts
precise location (GPS and network-based)
*Phone
directly call phone numbers
*Photos/Media/Files
modify or delete the contents of your USB storage
read the contents of your USB storage
*Storage
read the contents of your USB storage
*Other
receive data from Internet
full network access
view network connections
prevent device from sleeping
control vibration

LINK

Rostul unora il inteleg ca sa mearga aplicatia bine, la altele sunt nelamurit, dar

*Contacts
*Storage
????????

Fiindca sunt in general atent cu ce pun pe telefonul meu, de data asta o sa zic pas, nu o sa ii dau lui MAI mura in gura tot ce se poate sti despre mine.

dar voi nu si nu! Batman! Batman!

Nu e, ba, Batman, e un popa caruia ii place sa traga cu urechea...

Aplicația care trebuie să ne avertizeze cu privire la cutremure, tornade sau alte cataclisme nu este operată de oamenii lui Raed Arafat. Pe telefoanele cu sistem de operare Android aplicația apare ca fiind pusă la dispoziția utilizatorilor de firma Eventya.

Controversele aplicației lui Raed Arafat
Ca icon al programului apăre sigla oficială a Departamentului pentru Situații de Urgență din cadrul MAI. În descriere scrie clar că aceasta este aplicația oficială a DSU.

În „Politica de Confidențialitate” a aplicației se spune însă că furnizorii aplicației sunt Fundația pentru SMURD și Departamentul pentru Situații de Urgență. Cu toate acestea, mai jos, în cuprinsul textului se arată că datele personale sunt prelucrate și de societatea iCloudSRL din Sibiu.

În emisiunea „Ediție Specială” de la Realitatea TV, moderată de Marilena Mititelu, Raed Arafat nu a putut să spună clar cine este proprietarul aplicației. El a declarat că aceasta nu a fost făcută din fonduri publice. Practic, aplicația cea mai căutată de români în aceste zile este realizată fără să se fi făcut o licitație sau altă formă de achiziție publică.

Prea bun, prea ca la țară
Eventya Co SRL din comuna Șura Mare, județul Sibiu este deținută de Ionuț Alexandru Munteanu, Andrei Ionuț Luca și Ioan Robert Bălan. Eventya este firma sub brandul căreia aplicația este disponibilă în sistemul Android.

Compania a încheiat 2017 pe cu o pierdere de 615297 lei. Rulajul total conform ultimelor date de la Ministerul de Finanțe a fost de două ori mai mic decât pierderea.

Bani de la stat
Într-un interviu, patronul Munteanu vorbește despre faptul că a încheiat un contract de 10.000 de euro pentru vânzarea unei aplicații similare Primăriei Sibiu.

„Am vândut cu 10.000 de euro prima licență de City Guide. N-am să uit ziua aceea. Râdeam pe stradă ca un prost că nu-mi venea să realizez că avem un client pe o idee care a plecat din nimic” spune Munteanu într-un material publicat de Start-Up.ro. Din verificările noastre au fost încasați aproape 19.832 de euro prin atribuire directă.

Aceleași verificări relevă faptul că diferența dintre declarațiile publice și prețul din contract sunt explicabile. Conform paginii Eventya.net prețul unei aplicații Smart City este de 800 de euro lunar, respectiv 9600 euro anual. Rezultă că între prețul de site și cel plătit de instituția publică este o diferență de aproape 100%.

Doi angajați la ultima numărătoare
Cealaltă firmă, indicată drept dezvoltator este iConsult SRL și are sediul tot în județul Sibiu. Ionuț Alexandru Munteanu și Ionuț Luca Andrei sunt, din 2015, asociații acestei de-a doua firme implicată în aplicația DSU.

Conform ultimelor date disponibile pe siteul Ministerului Finanțelor Publice firma avea 2 angajați. iConsult SRL a realizat în 2017 un rulaj de 500.000 de lei. Firma este înregistrată în Sistemul Electronic de Achiziții Publice dar nu a câștigat nicio licitație.

În același an, Ionuț Munteanu vorbea pe Facebook despre aplicația sa și spera ca DSU să mai găsească bani pentru a investi în ea.

Aplicația colectează automat pozele de profil
Analizând atent constatăm că aplicație gestionată în numele DSU de tinerii din Sibiu colectează mai multe date personale. Astfel, odată instalată pe telefon, aplicația stochează numele și prenumele și poza de profil în cazul logării prin Facebook. Adresa de e-mail a utilizatorului este și ea colectată de Departamentul pentru Situații de Urgență prin intermediul Google sau Facebook.

Date despre sistemul de operare, tipul telefonului sau rețeaua de telefonie mobilă sunt colectate la rândul lor în scop statistic. În politica de confidențialitate se spune că prin colectarea acestor date se urmărește determinarea unui pattern de comportament al utilizatorului.

LINK

Descarcati, baieti, descarcati, ca sa afle Fundatia pentru SMURD si de acolo cui mai dau ei informatiile alea tot ce se poate sti despre voi!

[ Edited Fri Oct 11 2019, 02:10PM ]
Back to top
Pârvu Florin
Fri Oct 11 2019, 11:10PM

Registered Member #1287

Dumnezeule, Dumnezeule, Dumnezeule!!! cat de ciudata si interesanta e viata uneori!!!

Asadar!

Pârvu Florin wrote ...

Pancarta de mai sus a stat in fata IGSU intre 07.30 si 16.30, cu doua pauze de cate o jumatate de ora, in asa fel incat sa fie vazuta de toti cei care au intrat sau au iesit .

Pârvu Florin wrote ...

Am avut parte de tot felul de oameni si de intreg spectrul de reactii pe care il putea crea o astfel de actiune...

In ziua aia, pe la zece, coboara dintr-un Touareg visiniu cu numar de MAI un domn colonel de pompieri, il salut, imi raspunde la salut, ii arat pancarta, el imi raspunde meditativ: "Buna intrebare! Chiar... cine?" si apoi, dupa cateva secunde de tacere, "Aveti probleme? Aveti nevoie de ajutor?", eu: "Eu nu, dar sunt o multime de alti pompieri care au nevoie!" dumnealui aproba dand ganditor din cap si dispare in sediul IGSU.

Azi, dupa ce am citit asta

I-au tăiat două degete pompierului din Mehedinți ars în misiune, din cauza infecțiilor. Soția lui: „Dacă nu plecam pe cont propriu, Mihai rămânea fără o mână
LINK

zic, ia sa vad cine e inspector sef la Mehedinti, frate...

Ghiciti peste cine am dat?

Peste domnul colonel cu care dialogasem in februarie in poarta IGSU...

Chiar si-asa, domnule colonel Florentin Dragomir!

Cine-i salveaza pe pompieri?

Inca un motiv ca atunci cand vin in tara sa ii intreb, de data asta pe cei de la DSU,

Cine-i salveaza pe pompieri?

[ Edited Fri Oct 11 2019, 11:35PM ]
Back to top
Pârvu Florin
Wed Oct 16 2019, 09:55PM

Registered Member #1287

Pârvu Florin wrote ...

Cateva observatii pe marginea raportului pentru anul 2015 al Asociatiei internationale a serviciilor de salvatori si pompieri CTIF LINK

Documentul integral poate fi gasit aici LINK

Tabelul 3 e extrem de interesant raportat la ce se tot discuta pe aici de ceva vreme, SMURD, ore suplimentare samd, caci exprima intr-o statistica absolut neechivoca unele observatii empirice care s-au tot facut, asa cum am zis, pe aici.
Din totalul solicitarilor de asistenta adresate pompierilor, un infricosator procent de 83.4 e, in Romania, pentru ajutor medical de urgenta.
Batem de departe orice tara europeana ce e cuprinsa in statistica asta, sub noi e Franta cu 76.6, Finlanda cu 29.8, Suedia cu 12.3.

Pompierii din Singapore raporteaza un procent de 97.3% din totalul interventiilor ca fiind interventii la urgente medicale din cauza ca ceea ce intelegem noi ca fiind Ambulanta si IGSU functioneaza in cadrul aceleiasi institutii, Singapore Civil Defence Force SCDF LINK si raporteaza intr-o baza de date comuna.

Asadar, cand mult e prea mult?
Se pare ca niciodata, la pompierii romani...

LINK

Deci ramane cum am stabilit si pentru 2017 LINK , pompierii romani raporteaza in continuare cel mai mare procent de interventii pentru ajutor medical de urgenta dintre toate tarile incluse in statistica, 81,4%, exceptie Singapore cu 92,7, dar am explicat deja de ce.

SUA 64,4, Franta 77,9, Iordania 80.6, restul deja nu mai conteaza...

[ Edited Wed Oct 16 2019, 09:56PM ]
Back to top
truepride
Fri Oct 25 2019, 10:55AM
Fiat justitia ruat caelum

Registered Member #996

As fi vrut sa vad altceva in filmarea de la Colectiv.
Back to top
Pârvu Florin
Tue Oct 29 2019, 12:18PM

Registered Member #1287

A fost facut public raportul comisiei parlamentare de ancheta a dezastrului de la Grenfell Tower, incendiu in care au murit 72 de oameni.

Capacitatea de interventie a London Fire Brigade pentru evenimentul respectiv a fost caracterizata ca fiind “gravely inadequate”, nu cred ca e nevoie de traducere, iar daca pompierii ar fi fost mai bine pregatiti, bilantul deceselor nu ar fi fost atat de dramatic.

In raport e criticata atitudinea comandantului pompierilor londonezi care a declarat ca nu ar schimba nimic in felul in care s-a intervenit, aceasta atitudine fiind caracterizata ca “remarkable insensitivity” si care demonstreaza ca LFB e o institutie in pericol sa nu invete lectiile acestui eveniment.

Totodata, raportul scoate in evidenta faptul ca pompierii din dispecerat si de la interventie si-au facut datoria cu mare curaj si dedicare in situatia extrem de dificila data de eveniment.

LINK

Back to top
ala vechi
Tue Oct 29 2019, 04:09PM
Registered Member #11353

Ma uit aseara la digi24 - orban invitat(ma interesa ce o sa zica despre arafat). Stau, stau si dupa o jumatate de ora incep reporterii sa intrebe despre caz. Pun o bere si ascult intrebarile si raspunsurile, comentez si injur de unul singur alea 5 minute in care s-a vb. despre subiect si baga un minut de publicitate. Astept sa treaca publicitatea gandind ca o sa il intrebe reporterii in continuare ce si cum pe viitorul prime menester, cand surpriza: dupa publicitate incep astia sa vorbeasca despre brexit. Sa mor de inima, ma uit daca am schimbat din gresala canalul, ma uit ca prostul si ma gandesc cum au reusit astia sa opreasca discutia care incepea sa devina interesanta pe timpul publicitatii care a durat un minut. ce ma mira era disperarea si mirarea reporterilor care se tot uitau prin studio. Concluzia=nu o sa scapam in veci sa fim slugile lui arafat.
Back to top
truepride
Tue Oct 29 2019, 05:08PM
Fiat justitia ruat caelum

Registered Member #996

As fi curios de parerea voastra cu privire la filmare.In mod ciudat foarte putina expertiza apare in spatiul public pe aceasta speta si dupa parerea mea situatia asta face un mare deserviciu pompierilor.
Back to top
ala vechi
Tue Oct 29 2019, 05:34PM
Registered Member #11353

daca gandim la rece, la cum i-am vazut incolonati si asteptand, mai degraba, cred ca au primit ordin sa nu intre in club pana nu apare cineva anume. prea stateau incolonati fara sa actioneze, foc mare nu era. Orlando totusi nu este un nepriceput sa-i tina acolo. problema a fost cu amenajarea PMA, care nu a existat. si aia cu declansarea planului rosu e aiurea, pentru ca este o simpla hartie acolo la cate forte au fost mobilizate si cred ca la asta sa si referit, sa fie fisa in SIMIOP, sa se faca JAO, etc.

[ Edited Tue Oct 29 2019, 05:36PM ]
Back to top
ala vechi
Tue Oct 29 2019, 05:39PM
Registered Member #11353

asta cu refuzul ambulantelor private care au fost refuzate, cu datul la o parte a ambulantelor albe sa apara cele rosii, cu oamenii care au ajuns cu alte mijloace si au avut fisa de smurd este adevarat si se stie in tot Bucurestiul.
Back to top
Pârvu Florin
Thu Oct 31 2019, 02:09AM

Registered Member #1287

truepride wrote ...

In mod ciudat foarte putina expertiza apare in spatiul public pe aceasta speta...

Stiti de ce, domnule truepride?

Fiindca traim de ceva vreme, si pompierii traiesc si ei in aceeasi lume ca toti ceilalti, in epoca post-adevar, un concept definit de Oxford Dictionary ca fiind "in legatura cu sau reprezentand niste circumstante in care situatiile obiective au o mai mica influenta in modelarea opiniei publice decat apelul la emotii sau credinte personale" si aia putini de la mijloc, care inca mai incearca sa tina sus drapelul obiectivitatii, sa puna si sa isi puna intrebari, sa caute Adevarul, sunt victima sigura pentru ambele tabere complet talibanizate care se razboiesc, caci nimic nu urasc mai mult extremistii decat omul care nu e sigur, care are multe intrebari si putine raspunsuri...

Si a doua victima a acestui razboi, dupa Adevar, e Libertatea, se vede asta peste tot in jurul nostru...

Ne asteapta vremuri grele...

Back to top
Pârvu Florin
Fri Nov 01 2019, 11:05PM

Registered Member #1287

Ce ziceai tu, fraiere de contribuabil roman, ca lucrurile se vor schimba si o sa fie bine si la vara cald?

LINK

Da, ma, da... stiu...

Stiu ca ala e un caz absolut izolat, care face de rusine blazonul pompierilor, da, stiu, nici unul dintre ceilalati inspectori de prevenire nu mai ia spaga, da, stiu, cand a fost angajat baiatul ala, examenul a fost de o corectitudine exemplara, da, ma, stiu ca a fost promovat ca inspector de prevenire fiindca parea a avea un profesionalism si o moralitate exemplare, stiu ca el si-ar fi oprit toti banii, stiu ca e tinut acolo fiindca nu da la randul lui spaga comandantilor lui, stiu ca cea mai mare parte din spaga aia nu mergea vertical in sus pana la inaltimi ametitoare, toate paraiasele astea de bani negri transformandu-se la un anume moment intr-un fluviu cat Dunarea, da, ma, stiu ca-n plasa DGA nu pica gugustiucii, ca trebuie sa-si justifice si DGA la sfarsitul anului banii, da, ma, stiu ca DGA s-a grabit sa-l aresteze in loc sa-l puna sub supraveghere, ca poate ajungea la niste pesti mai marisori, fiindca e cea mai profesionista si onesta forta anticoruptie din universul cunoscut...

Le stiu foarte bine pe toate astea...

Noapte buna, draga contribuabil...

[ Edited Fri Nov 01 2019, 11:07PM ]
Back to top
AlxFireX
Wed Nov 06 2019, 09:28AM
Registered Member #10139

Ca tot a zis Florin pe aici de multe ori de controlul medical :
Minunea a durat doar cativa ani cand s-a facut oarecum cum trebuie cu diverse analize dar anul asta iar pa pa , ca cica nu e bani .
Si la politie(posibil si jandarmi dar nu sunt sigur) li s-a spus la fel
Back to top
Go to page
  <<        >>   

Jump:     Back to top

Syndicate this thread: rss 0.92 Syndicate this thread: rss 2.0 Syndicate this thread: RDF