Proiect SEMPER FIDELIS
  • Prima pagina
  • FORUM
  • Despre noi
  • Statut
  • Galeria foto
  • Download-uri

Remember me      Forgot password?    Signup

Forums

Proiect SEMPER FIDELIS :: Forums :: Securitate nationala :: MAI

<< Previous thread | Next thread >>
pompieri....
Go to page
  <<        >>  
Moderators: ex-ad, colonelul, echo, truepride, dorobant, spk, Radu89, Pârvu Florin, justme, Mihais, Resboiu
Author Post
Paramedic
Fri May 15 2020, 07:30PM
Registered Member #11378

AlxFireX wrote ...

Legat tot de bani ,faza si mai tare este ca ieri a anuntat Vela ca se corecteaza salariile politistilor conform legii x de anul trecut. Dar pompierii si jandarmii nu prea fac parte din aceasta corectie
Deci se merge tot pe logica "dai in judecata castigi..." ,nu dai ..nu iei ..;)

ARAFAT,SE AUDE???

[ Edited Fri May 15 2020, 07:30PM ]
Back to top
Klaus
Sat May 16 2020, 07:40PM
Registered Member #3279

Liderul sindical Dumitru Coarnă a afirmat, în exclusivitate pentru Bugetul.ro, că Guvernul Orban le-a amputat din drepturile bănești angajaților din sistemul de apărare. Ministerul de Interne a anunțat, joi, că salariile a peste 68.000 de polițiști vor crește, în urma unei Ordonanțe de Urgență adoptate de Guvernul Orban, la propunerea ministrului Marcel Vela. Într-o reacție pentru Bugetul.ro, Dumitru Coarnă, președintele SNPPC, a dezvăluit că, de fapt, prin Decizia nr. 51/2019 a Înaltei Curți de Casație și Justiție, ar fi trebuit să beneficieze de majorarea salarială toți angajații din sistemul de apărare, adică și militarii, și jandarmii, și pompierii, și angajații din Servicii, precum și personalul angajat pe bază de contract din sistemul de apărare, siguranță și ordine publică.
LINK

Uite d-aia ii place lui Arafat sa aiba slugi pompierii, ei fiind militari tac si inghit.

Profitand (sau nu) de pandemie, Arafat a rescris atributiile DSU prin emiterea OUG nr. 68/2020, plus ajustarea legislatiei privind situatiile de urgenta. Situatia de acum a avut conotatii medicale, deci i s-a potrivit, dar asta este una dintre posibilele situatii de urgenta cu care se poate confrunta Romania. In continuare situatiile de urgenta sunt tratatate la nivel de situatii de urgenta medicala si totul se invarte in jurul lui Arafat.
Pacat, era un moment in care sa se lamureasca lucrurile, iar IGSU sa fie scos din MAI si subordonat direct primului ministru, cu un nume oarecare - departament, secretariat de stat, de ce nu chiar IGSU, dar care sa-i fie sub directa coordonare, si pe timp de "pace", si in situatii de urgenta. MAI-ul sa ramana cu atributiile de asigurare a ordinii si linistii publice, IGSU cu interventia propriu-zisa, care nu este de natura ordinii publice, ci una tehnica. Partea de situatii de urgenta medicala este sfarsitul, daca este cazul, a managerierii situatiei de urgenta. Un cutremur, un baraj rupt, o prabusire sau alunecare de teren, un accident tehnologic de amploare, un accident nuclear sau bacteriologic, un incendiu masiv de paduri sau poate chiar la Casa Poporului... si multe alte situatii, nu au treaba cu pregatirea de medic a lui Arafat. Pana sa se ajunga la SMURD si UPU te mananca sfintii.
LINK

[ Edited Sat May 16 2020, 07:40PM ]
Back to top
Paramedic
Mon May 25 2020, 01:43PM
Registered Member #11378

Cum ați cheltuit cei 500 de iepuroi? 😎
Back to top
iREAL
Mon May 25 2020, 02:07PM
Registered Member #11370

Eu am primit 500 de coco (Șanel) am dat avans la o Tesla ultimul model
Back to top
1 User said Thank to iREAL for this Post :
 Paramedic (25 May 2020, 14:58)
Alex111
Mon May 25 2020, 05:21PM
Registered Member #34157

Paramedic wrote ...

Cum ați cheltuit cei 500 de iepuroi? 😎

Nu am vrut cum sa ii cheltuim pt c nu i-am primit, cu toate ca din ce știu la spitalele județele s-au dat deja!
Back to top
Klaus
Tue May 26 2020, 09:35AM
Registered Member #3279

14.355 angajaţi din cadrul unităţilor de primiri urgenţe, serviciilor de ambulanţă, direcţiilor de sănătate publică, medici rezidenţi vor primi stimulentul de risc, în valoare de 2.500 de lei brut, aferent lunii aprilie, informează MS. Sumele necesare plăţii stimulentului pentru aceste categorii de angajaţi vor fi alocate de la bugetul de stat, urmând să fie recuperate printr-un proiect finanţat din fonduri europene.
LINK
Back to top
Pârvu Florin
Fri Jun 12 2020, 11:41PM
Iubesc Romania cu o ura adanca ! Fiindca nu este asa cum ar trebui sa fie! Asa cum poate sa fie!

Registered Member #1287

Ma intreb ce calificativ o fi obtinut domnul colonel la ultima verificare a pregatirii fizice...

[ Edited Sat Jun 13 2020, 12:12AM ]
Back to top
AlxFireX
Sun Jun 21 2020, 11:36AM
Registered Member #10139

Am mai intrebat-o si o mai intreb :
La ce rost inca acest program in contextul in care de cateva luni se acorda in mod obligatoriu 3 libere lunare cosecutive !!???
Care este logica daca sunt aceleasi nr de ture/luna si implicit acelasi nr de oameni precum la 24/72 si chiar mai putini in contextul liberelor consecutive unde este aproape imposibil a fi date cateodata !??

[ Edited Sun Jun 21 2020, 12:17PM ]
Back to top
Paramedic
Sun Jun 21 2020, 03:50PM
Registered Member #11378

Nu peste tot se pot acorda 3 libere. Sunt unități unde se dă unu,maxim două libere, depinde de câți subofițeri ai pe tură. Și mai este o explicație:dacă tu ai liber într-o sâmbăta sau duminică, un șefulet umflă câteva sute de lei în locul tău 😎
Back to top
1 User said Thank to Paramedic for this Post :
 AlxFireX (09 Jul 2020, 03:46)
Pârvu Florin
Tue Jun 30 2020, 03:08PM
Iubesc Romania cu o ura adanca ! Fiindca nu este asa cum ar trebui sa fie! Asa cum poate sa fie!

Registered Member #1287

Pârvu Florin wrote ...

Cu siguranta sunt si cititori ai acestui topic care nu stiu despre ce comemorare a fost vorba.

Pentru ei, si nu numai pentru ei, e bine sa ne mai reamintim lucrurile astea...

Pompierul-erou Marius Daniel Fripis (42 ani) a fost înmormântat marţi la Constanţa cu onoruri militare. Preşedintele Klaus Iohannis l-a decorat post-mortem cu ordinul Bărbăţie şi Credinţă. Distincţiile i-au fost înmânate fiului Sebastian (19 ani) şi soţiei Betty Fripis, fostă ziaristă la „Adevărul“. În memoria sa, detaşamentul ISU Constanţa Oraş va purta numele sublocotenentului Marius Daniel Fripis.

Pompierul-erou Marius Daniel Fripis (42 ani) a fost înmormântat marţi, 1 septembrie, la Constanţa cu onoruri militare. Slujba religioasă a fost oficiată de arhiepiscopul Teodosie al Tomisului, alături de un sobor de preoţi, la Catedrala Sfinţii Petru şi Pavel. Secretarul de stat MAI Raed Arafat a dat citire ordinului de înaintare în grad de sublocotenent a lui Daniel Fripis, care a lăsat în urmă o familie devastată.

Pompierul a mers sâmbătă dimineaţa la o intervenţie la o gospodărie din Constanţa, unde o butelie GPL abia montată luase foc. Proprietarul o scosese în curte, după colţul casei şi pusese pături pe ea pentru a înăbuşi flacăra. Fiind comandant de echipaj, Daniel Fripis a fost primul care a pătruns în curte şi exact în momentul în care a ajuns lângă butelie, aceasta i-a explodat în faţă. Colegul care era cu un pas în urma sa a scăpat cu viaţă pentru că nu apucase să treacă de colţul casei. Daniel a murit pe loc.

LINK

Familia unui pompier constănțean, omorât de explozia unei butelii în timpul acțiunii de stingere a unui incendiu, se luptă cu statul pentru a obține o pensie de urmaș decentă pentru fiul de 18 ani. Deși sublocotenentul Daniel Fripis a fost avansat, post mortem, în grad, deși unitatea de pompieri din Constanța îi poartă acum numele, iar președintele țării l-a decorat cu Ordinul Bărbăţie şi Credinţă în grad de Cavaler, cu însemn pentru militari, fiul lui a primit o pensie de urmaș de 332 de lei.
LINK

Şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă (DSU), Raed Arafat, nu susţine ideea încheierii unor poliţe de asigurare de viaţă pentru personalul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU).

"De regulă nu se fac asigurări, ci se asigură sume de compensare dacă se întâmplă ceva. Noi avem aceste sume. Poate că trebuie acolo lucrat, ajustat acest lucru, dar în loc să faci o asigurare pentru o armă întreagă de 27.000 de oameni, unde, din fericire, numărul accidentelor este foarte mic, mai bine stabilim un mecanism prin care, dacă este un accident sau ceva, atunci compensăm familie şi persoana respectivă, dacă e vorba de invaliditate, printr-o sumă care este o sumă corectă şi pe care, de altfel, putea să o primească de la asigurări", a afirmat şeful DSU.

LINK

Va descurcati voi sa aflati sau sa va reamintiti ce a spus Arafat cand un jurnalist l-a rugat sa comenteze situatia de mai sus...

[ Edited Tue Jun 30 2020, 11:31PM ]
Back to top
Pârvu Florin
Thu Jul 02 2020, 12:46AM

Registered Member #1287

Norocul ofiterilor din comanda ISU Dambovita si IGSU ca n-am murit cat timp am servit la pompieri, cred ca-i alunga nevasta-mea din cimitir cu pietre...

Pârvu Florin wrote ...

Ca orice persoana a carei existenta s-a desfasurat pe coordonatele situatiei in care dimineata plecam la serviciu fara a fi sigur ca ma voi intoarce acasa seara, sau peste o saptamana, sau peste cateva luni, dupa ce imi voi fi terminat treaba, i-am lasat sotiei mele directive despre cum sa arate lucrurile daca....

La cateva luni dupa ce am venit la pompieri, singura directiva, si neschimbata pana in acest moment, a fost ca, daca voi pleca inainte de vreme, in timpul si din cauza serviciului, sa nu ingaduie sa fiu ingropat militar si sa nu ingaduie ca la inmormantarea mea sa participe vreo persoana in uniforma.
Back to top
Alex111
Fri Jul 03 2020, 08:06PM
Registered Member #34157

Știe careva dintre colegi a venit vreun ordin pt plata sporului de covid și pentru perioada 15 martie - 7 aprilie, care nu fusese inclusa în primul ordin de plata?
Back to top
alonso
Mon Jul 06 2020, 08:57PM
Registered Member #9963

Alex111 wrote ...

Știe careva dintre colegi a venit vreun ordin pt plata sporului de covid și pentru perioada 15 martie - 7 aprilie, care nu fusese inclusa în primul ordin de plata?

Da, la București
Back to top
Alex111
Tue Jul 07 2020, 02:46PM
Registered Member #34157

alonso wrote ...

Alex111 wrote ...

Da, la București

Mersi, colega!

Back to top
1 User said Thank to Alex111 for this Post :
 alonso (09 Jul 2020, 14:44)
Pârvu Florin
Mon Jul 13 2020, 12:09AM

Registered Member #1287

Echipamentul de protectie salveaza vieti!

Au trecut paisprezece ani de la profesionalizarea IGSU si vad in continuare aceleasi greseli pe care le faceau la interventie unii dintre militarii in termen.

Unele dintre ele pur si simplu din prostie crunta, cum sunt cei care nu isi leaga sireturile bocancilor in timpul interventiilor, altele din necunoastere si absenta antrenamentului si a gandirii critice.

De ce ar interveni la inundatii pompierii de la ISU Arad cu echipament de protectie pentru incendii, dat fiind faptul ca acel costum de protectie e mai mult decat nepotrivit daca ajungi in situatia sa fi imersat in apa rece curgatoare cu viteza mare?
Alegerea fireasca ar trebui sa fie costumul unic de instructie si vesta de salvare acvatica.

Legea e foarte clara, si ISU Arad nu face exceptie de la acea lege, angajatorul e obligat sa furnizeze echipament de protectie adecvat pentru activitatea care se desfasoara si sa instruiasca angajatii sa il foloseasca.

Daca angajatorul s-a achitat de obligatiile astea dar angajatul nu poarta echipamentul de protectie furnizat, atunci acesta din urma, angajatul, trebuie ars cu o amenda, ca data viitoare sa nu-si mai puna gratuit viata in pericol.

Daca in schimb, angajatorul nu le-a furnizat angajatilor veste de salvare acvatica, acestia ar trebui pur si simplu sa nu intervina, a refuza o misiune pentru care nu ai echipament si pregatire adecvata nu e in niciun caz un lux, ar trebui sa fie pura normalitate, asta cu atat mai mult cu cat in cazul dat nu era niciun pericol iminent pentru nimeni.

Si nu uitati,

Echipamentul de protectie salveaza vieti!

[ Edited Mon Jul 13 2020, 12:31AM ]
Back to top
1 User said Thank to Pârvu Florin for this Post :
 JJAACCKK80 (16 Jul 2020, 14:51)
Go to page
  <<        >>   

Jump:     Back to top

Syndicate this thread: rss 0.92 Syndicate this thread: rss 2.0 Syndicate this thread: RDF