Proiect SEMPER FIDELIS
  • Prima pagina
  • FORUM
  • Despre noi
  • Statut
  • Galeria foto
  • Download-uri

Remember me      Forgot password?    Signup

Forums

Proiect SEMPER FIDELIS :: Forums :: Securitate nationala :: MAI

<< Previous thread | Next thread >>
pompieri....
Go to page
  <<        >>  
Moderators: ex-ad, colonelul, echo, truepride, dorobant, spk, Radu89, Pârvu Florin, justme, Mihais, Resboiu
Author Post
Pârvu Florin
Sun Dec 13 2020, 09:19PM
Iubesc Romania cu o ura adanca ! Fiindca nu este asa cum ar trebui sa fie! Asa cum poate sa fie!

Registered Member #1287

Nu, nu e.
E un profesionist.
Back to top
1 User said Thank to Pârvu Florin for this Post :
 AlxFireX (18 Dec 2020, 14:09)
Pârvu Florin
Mon Dec 28 2020, 11:48PM
Iubesc Romania cu o ura adanca ! Fiindca nu este asa cum ar trebui sa fie! Asa cum poate sa fie!

Registered Member #1287

@sandrye

Luptam cu frica.
Ne invingem durerea.
Ne controlam furia.
Folosim foamea ca sa alergam mai repede.
Frigul ca sa ramanem atenti si concentrati.
IN VIATA.
Suntem Royal Marines Commandos

E o stare de spirit, poate o ai deja.

Printre cele mai experimentate unități din lume sunt SEAL Teams-urile și 3 Commando Brigade (Royal Marines).
Ambele s-au pregătit și la noi încă de acum 20 de ani și au oferit cunoaștere militarilor români. Au primit și ei expertiză și experiență, mai știu și ai noștri una-alta.
SEAL Teams sunt echipe de forțe speciale, în vreme ce 3 Commando Brigade este o Mare Unitate de elită care are în organigramă două subunități de forțe speciale.

Pregătirea pune accent în ambele unități pe mental.

Chris Sajnog, un fost militar din SEAL Teams, a scris cel mai bun îndrumar de coaching pe care l-am citit vreodată. Ii dau copy – paste in extenso.

Sper să iti folosească!

Încrezător

Știu că pentru băieții pe care îi antrenez, ăsta e cel mai important indicator al succesului în luptă. Pot sesiza încrederea în forțele proprii chiar înainte de a începe antrenamentul, ăsta e motivul pentru care eu și frații mei din SEALs ne putem recunoaște reciproc în public, chiar dacă nu ne-am întâlnit niciodată personal.
Un luptator e sigur de el însuși, nu are nici cel mai mic dubiu despre abilitățile proprii sau despre succesul său.

Începi cu sfârșitul în minte. Vei învinge.

Nu e o întrebare.

Hotărât

Să nu ai nicio ezitare în luptă e esențial pentru supraviețuire. Navy SEALs sunt cunoscuți pentru maniera lor decisivă.

Asertiv

Asertivitatea reprezintă capacitatea de a cere respectarea punctului tău de vedere într-o manieră calmă și pozitivă, fără a accepta pasiv ceea ce crezi că e greșit.

US Navy SEALs sunt lideri. Ca să fii un bun lider, trebuie să fii încrezător și direct când îți expui punctul de vedere.

Puternic

Nu e nevoie să ridici 200 de kilograme ca să te alături clubului, deși sunt cărți de ficțiune care pretind asta, dar e nevoie să-ți antrenezi toți mușchii, și asta se aplică în egală măsură și mușchilor minții.
E necesar să ai voință în tot ce faci, o minte puternică poate suplini un corp slab, dar un corp puternic o minte slabă niciodată.

Priceput

A avea atitudinea potrivită e vital, dar ai nevoie de un număr de competențe care să o completeze. Domeniile în care ești priceput pot varia, dar cu cât sunt mai diverse și nebunești acele competențe, cu atât vei deveni mai echilibrat.

Cunoaște-ți sabia - Musashi

Activ

E nevoie să te miști, să faci ceva, să funcționezi tot timpul. Ideile și teoriile sunt minunate, dar acțiunea pune lumea în mișcare și schimbă lucrurile. Odată ce ai un plan, ține-te de el. SEALs fac întotdeauna ceva.

Agresiv

Când aud cuvântul "agresiv" cei mai mulți oameni se gândesc la un Pit Bull cu un stăpân rău, asta poate și trebuie să fie de folos în luptă, dar eu mă refer aici la a fi plin de forță, îndrăzneț și energic.

Disciplinat

Ai un plan, ești încrezător că el e realizabil, acum ai nevoie de disciplina necesară ca să urmezi acel plan. Să te trezești în fiecare dimineață la 04.00 și să mergi la sală înainte de muncă e extrem de enervant, dar a fi gras și lipsit de condiție fizică e și mai enervant! Să te dai jos din pat când sună ceasul e nevoie de disciplină.
Navy SEALs sunt disciplinați.

Adaptabil

Navy SEALs au un prieten pe care noi îl numim Max Flex (maximum flexibility). Asta înseamnă că trebuie să fim capabili să ne adaptăm rapid la cele mai diferite condiții. Adaptabilitatea e calitatea care a permis speciilor să supraviețuiască de-a lungul evoluției darwiniste.
Navy SEALs supraviețuiesc în luptă adaptându-se unui mediu în permanentă schimbare.

Vigilent

Nu știi niciodată când va ajunge mingea la tine, așadar trebuie să fii pregătit 24 de ore pe zi, 7 zile pe săptămână.
Trebuie să vezi absolut tot ce se întâmplă în jurul tău și să fii pregătit să reacționezi adecvat.

Răbdător

A fi răbdător înseamnă a privi încercările sau eșecurile cu calm și fără a te descuraja.
O să-mi amintesc toată viața de candidații plângăcioși care țineau permanent să ne informeze cât de frig le e și cât sunt ei de obosiți.
Ghici ce, fraiere? Tuturor ne era frig și toți eram obosiți, dar lamentările nu ne-ar fi încălzit.
Renunțarea, da!

Isteț

Un luptător trebuie să gândească rapid și să aibă întotdeauna un plan de rezervă, când lucrurile scapă de sub control se întâmplă întotdeauna repede și e nevoie să reacționezi rapid și să inventezi noi modalități de a-ți duce treaba la bun sfârșit. Lucrurile merg rar conform planificării și trebuie să fii suficient de isteț ca să te adaptezi realității.

Curajos

Una dintre cele mai importante lecții pe care m-am străduit să le dau copiilor mei e să fie curajoși. Ca cei mai mulți dintre oameni, și conform și definiției din unele dicționare, ei credeau că a fi curajos înseamnă să nu-ți fie frică, ceea ce e exact opusul a ce voiam eu să-i învăț.
Când fiul meu s-a dat prima dată într-un roller coaster i-a fost frică, dar a fost îndeajuns de curajos să o facă.

Să fii curajos înseamnă să-ți îndeplinești misiunea în ciuda faptului că ți-e frică.

Loial

O săgeată fără vârf nu e nimic altceva decât un băț. Un luptător are nevoie de o direcție, asta înseamnă să fie credincios unei cauze, unui ideal sau unei instituții.
Aceasta poate fi familia ta, țara ta sau biserica ta.
Loialitatea te ghidează pe drumul tău, trebuie doar să existe un echilibru între ea și celelalte calitați ale unui luptător.
SEALs sunt loiali țării, familiilor și fraților noștri.

Iubitor

Un luptător a înfruntat moartea și înțelege valoarea vieții. Luptătorii ale căror vieți sunt echilibrate sunt plini de liniște interioară, lipsiți de egoism și preocupați de binele celorlalți. Iubirea familiei dă unui luptător energia internă de a se pregăti constant pentru luptă și îi da tăria de a supraviețui atunci când luptă.

Iubirea e lucrul pentru care războinicii adevărați, așa cum sunt Navy SEALs, luptă.

Ce trebuie să faci

Dezvoltă-ți un set de valori nenegociabile și inalterabile și urmează-le. Include acolo toate lucrurile pentru care nu faci niciun compromis. Cu cât setul ăsta e mai mare, cu atât mai luptător devii!

Începe să practici o formă de luptă corp la corp, box, karate, jujitsu, MMA, găsește una care-ți place și oferă-ți ocazia să incasezi câțiva pumni în față.

Meditează. Pentru unii dintre noi, asta sună oarecum a călătorie în adâncurile subconștientului, dar meditația e unul dintre cele mai bune lucruri pe care le putem face pentru mintea și corpul nostru. Stai într-un loc în care e liniște, închide ochii și încearcă să-ți golești mintea. Concentrează-te la respirație și repetă continuu un cuvânt, o mantra sau o rugăciune scurtă. Pentru început va fi dificil, apoi o să fii în stare să îți golești mintea pentru câteva secunde, apoi minute... E cu atât mai ușor să faci ăsta cu cât viața ta e mai echilibrată.

Găsește ceva pe care ți-e frică să-l faci și fă acel lucru. Dacă e un roller coaster, dă-te în el până încetezi să plângi ca o fetiță de cinci ani, dacă e vorbitul în public, ia cuvântul la conferințe. Toți avem temeri, dar luptătorii și le înfruntă.

Fă efort fizic, nu contează de ce tip e, doar să fie intens. Gâfâie, transpiră, când te doare amintește-ți că e doar slăbiciunea care părăsește corpul, când vomiți e semn că ești aproape de a deveni un luptător.

Participă la competiții. Înscrie-te la o cursă, la o luptă, sau pur și simplu provoacă pe cineva la un skanderbeg. Demonstrează că ești mai bun decât cineva într-un anumit domeniu sau antrenează-te până ești.

Fii mai decis. Data viitoare când soția ta te întreabă la ce restaurant mergeți, răspunde-i imediat și urcați în autoturism. Cu cât iei mai multe decizii rapid, cu atât îți va fi mai ușor să faci asta.

Fă-ți obiceiuri și rutine în tot ceea ce faci. Suntem ceea ce facem în mod repetat.

Pune pe hârtie obiectivele și valorile tale fundamentale, revizuiește lista o dată pe lună. Dacă nu ai o hartă a vieții tale, cum te aștepți să ajungi acolo unde ți-ai propus?

Devino un expert în orice faci. Orice faci, fă bine sau nu mai fă deloc.

Stopeaza orice dependentă. Dacă fumezi, dacă bei în exces, dacă iei droguri, viața ta nu e echilibrată.

Trage cu arma la țintă. Dacă nu știi să faci asta, învață.

Deocamdata atat.

[ Edited Tue Dec 29 2020, 12:40AM ]
Back to top
 AlxFireX (31 Dec 2020, 22:43)
apkah
Tue Dec 29 2020, 08:17PM
arcan
Registered Member #566

,,Au primit și ei expertiză și experiență, mai știu și ai noștri una-alta.,,
Vise taica,vise!
Pana si instructorul american de la scoala de subofiteri,prima scoala de subofiteri din Ro (prin zona ta) cu instructori americani,era cu 10 clase peste orice mac sau subofiter roman desi era dupa standardele lor ,,retired,,.
Hai sa nu exageram unde nu e cazul si sa nu minimizam tot unde nu e cazul.

[ Edited Tue Dec 29 2020, 08:20PM ]
Back to top
AlxFireX
Sun Jan 10 2021, 10:32PM
Registered Member #10139

Unde o fi asta :
LINK
Back to top
Pârvu Florin
Sun Jan 24 2021, 09:06PM

Registered Member #1287

În urmă cu câteva zile, aminteam în paginile revistei faptul că într-un inspectorat județean în care pe vreme de pandemie s-a lucrat 7 zile continuu cu 14 libere (pe ideea trageți 7 zile apoi dacă vă ia cu Coviduț, boliți acasă ca să nu afectați capacitatea operativă), militarilor li se cere să aducă banii de salariu, pentru perioada menționată, înapoi. Cu capul plecat aceștia au acceptat, că deh, soarta lor e să se sacrifice pentru semeni și uneori pentru ideile trăznite ale șefilor.
LINK

Back to top
Pârvu Florin
Sat Jan 30 2021, 01:59AM

Registered Member #1287

Sa te tot faci pompier, tinere cititor!

Pârvu Florin wrote ...

Finalul acestei povesti:

dosar_penal.zip

Intreaga poveste aici LINK

In postarea ce urmeaza(lunga-stil Arafat) voi incerca sa punctez cateva aspecte din situatia actuala in care se afla zeci de mii de pompieri profesionisti din Romania, obligati de dl Arafat sa efectueze milioane de ore suplimentare, masura care incalca in mod grosolan si evident toata legislatia nationala si europeana in materia dreptului muncii.
In anul 2015 Raed Arafat(vezi foto) aproba anularea programului de lucru in ture de la 24/72 program adoptat si adaptat ca urmare a intrarii in Uniunea Europeana si dispune trecerea la programul de 24 /48 cu inventarea unor asa zise mini-vacante acordate generos pompierilor, despre care vorbea cu gura-plina pe facebook, invocand si marete cresteri salariale oferite vezi Doamne ca bonus de marinimosul Stapan.
In acel an, intr-un haos generalizat, pe care i l-am sesizat personal prin RAPORT SCRIS(vezi foto) pompierii din Romania au ajuns sa lucreze, in medie peste 100 de ture de 24 de ore anual. Am facut acel raport atent documentat sperand ca va intelege inutilitatea si lipsa de beneficii a noului program, aspecte pe care i le-am demonstrat matematic.
I-am spus in sedinte si in videocnferinte, exista martori, ca este cea mai proasta masura luata vreodata, ca nu aduce beneficii si induce o nemultumire masiva in randul pompierilor iar dumnelui imi spunea ca lumea o sa fie multumita, ca li se vor da bani. I-am spus de asemenea si in scris si in sedinte ca se genereaza milioane de ore suplimentare care nu pot fi nici recuperate(ca sa faci cele 91-93 ture) nici platite intrucat nu exista baza legala si i-am spus ca aceasta munca insemna sclavagism.
Dumnealui a ales sa ma atace personal pe mine si familia mea, de fata cu toti inspectorii sefi, ca scriu pe facebook si ca mi se permit cam multe si ca , atentie, scrie fratele meu pe facebook(rezervist de vreo cativa ani). Stiti cum faceau comunistii cand te acuzau ca iti fugea vreo ruda in strainatate? Identic.
L-am intrebat cum isi permite sa vorbeasca despre viata mea privata si despre familia mea si ce legatura au postarile fratelui meu cu functia mea si cum isi permita sa aduca aceste aspecte ca subiect de discutie in convocarea inspectorilor sefi. Incredibil, nu?
Lumea este formata din oameni liberi, Stapanule de Sclavi, nu putem sa-i omoram pentru ca nu iti convine tie ce scrie unul sau altul. Dar, sa revenim...
Raed Arafat indica acum cateva saptamani in emisiunea lui Marius Tuca, mintind cu nerusinare, ca vinovati de neplata orelor suplimentare sunt inspectorii sefi(subminarea autoritatii de comanda) si contabilii sefi!
Nu, Stapanule de Sclavi, vinovat esti TU. La sfarsitul lui 2015, pe 31 decembrie in videoconferinta si la inceputul lui 2016 prin RAPORT SCRIS(vezi foto) ti-am aratat ca PROGRAMUL ester ilegal, ca nu respecta legislatia, ca este un talmes-balmes si ca nu se castiga nimic.
Nu ai raspuns niciodata la ce ti-am sesizat acolo, nu ai luat nicio masura si cand ai vazut ca am trimis Raportul in toata tara ai innebunit si ai inceput sa urli insa...nu ai raspuns si nu ai luat nicio masura devenind astfel principalul vinovat. Eu sper ca toate sumele astea castigate de pompieri in sute de procese sa ti se impute personal, pentru ca tu esti responsabil.
ILEGALITATI
1. Legislatia europeana si cea nationala stabileste munca suplimentara ca pe o EXCEPTIE si o limiteaza ferm la 4, 6 sau maxim-maximorum in situatiii cu totul si cu totul EXCEPTIONALE la 12 luni. Din dispozitiile lui Arafat pompierii desfasoara munca suplimentara de 6 ani, FARA INCETARE(prin legarea an de an a inca unui an ca timp de referinta) aspect ce in mod evident incalca toate prevederile legale incidente
2. Munca suplimentara trebuie dispusa de seful ierarhic. Aceasta prevedere este incalcata grosolan, intrucat in IGSU munca suplimentara este prevazuta prin PROGRAMUL DE MUNCA fiind REGULA si nu exceptie.Comandanti nu mai isi pot exercita aceasta obligatie legala.
3. Subminarea autoritatii de comanda. Comandantii sunt practic pusi in imposibilitatea de a duce la indeplinire prevederile din OMAI care spun ca munca suplimentara este dispusa de catre seful ierarhic, in anumite conditii, intrucat aceasta prerogativa este anulata de ordinul IGSU care stabileste ca e nevoie, nu e nevoie, pompierii trebuie sa faca PRIN PROGRAM ore suplimentare. Desi nu pot duce la indeplinire prevederile OMAI in conformitate cu acelasi OMAI ei raspund si nu conducerea IGSU SAU ARAFAT.
4. Pagube aduse bugetului de stat. Prin efectuarea la ordin(si nu din necesitati operative exceptionale) a orelor suplimentare PRIN PROGRAMUL de lucru si nu atunci cand situati o impune se genereaza AUTOMAT sute de mii de ore suplimentare care sunt necesar a fi platite desi exista multe situatii cand situatia operativa nu o impune.
5. Incalcarea dreptului la viata prin obligarea efectuarii orelor suplimentare in detrimentul vietii de familie si furtul a milioane de ore, neplatite si nerecuperate, prin grave si intentionate confuzii intre Timpul de odihna la iesirea din serviciu si Recuperarea orelor lucrate suplimentar.
Pentru toti confuzii din sistem fac mentiune ca RECUPERAREA ORELOR SUPLIMENTARE SE FACE PRIN DIMINUAREA PROGRAMULUI NORMAL DE LUCRU. Adica pentru a recupera 3 ture lucrate suplimentar , de exemplu, trebuie sa le scazi din programul de lucru de lucru de 7 TURE de 24ore si pompierul in luna respectiva sa efectueze numai 4 ture.Logic, nu? Ati facut asta? Fireste ca Nu!
6. Raed Arafat instiga la incalcarea baremului de 3% din buget, prin urlete si tipete in sedintele catre inspectorii sefi cerand in mod ilegal sa se ajunga la 5% sa aratam ca nu ne ajung banii. Mint eu Domnule Arafat? Fireste ca nu, avem zeci si zeci de martori.
7.Temporarul care tine de 6 ani.
Raed Arafat a obligat IGSU la schimbarea programului pentru a arata ca pompierii nu au oameni si mintind inspectorii sefii ca este o situatie temporara si ca v-a folosi acest argument ca sa aduca oameni. Mint eu, dl Arafat? Fireste ca nu!
Dumneata ai mintit cu nerusinare pt ca nu ai adus niciun om si desi te-am informat de acum 5 ani ca se genereaza automat ore suplimentare care nu pot fi platite si nici recuperate ai tacut ca un las si acum arati cu degetul catre inspectorii sefi si contabilii din unitati.
8.Anularea dreptului constitutional la concediu de odihna platit in sensul ca acesta este de facto anulat prin "compensarea" cu munca suplimentara neplatita. Anual pompierii efectueaza de 6 ani prin ore suplimentare integral timpul de munca fara ca acesta sa fie diminuat cu prevederea constitutionala care prevede Dreptul la Concediu de Odihna.
9. Desi ti-am demonstrat cu date si cifre lipsa de beneficii a programului nu ai luat nicio masura. Pentru ca ai o marota cu pompierii care lucreaza in timpul liber la al doilea sau al treilea job ca sa-si intretina familiile si desi nu sunt beneficii unul singur a contat pt domnia ta. Bulversarea vietii pompierilor in sensul ca nimeni nu mai stie cand e de serviciu cand nu e de serviciu si lipsa de predictibilitate ti-a adus cea mai mare bucurie;pompierii sa nu mai lucreze in timpul liber. Este obsesia ta si tii cu dintii de ea.
10. Modificarea asta de program din 2015 NU ARE AVIZ de la structurile de Securitate si Sanatate in Munca de la nivelul IGSU sau MAI si nici nu are cum sa obtina acest aviz vreodata din cauza ilegalitatii evidente a programului
11. Prin obligarea la 91-93 de ture coroborat cu legislatia care reglementeza plata numai in zilele de sambata si duminica este evident ca se genereaza AUTOMAT, prin PROGRAMUL DE MUNCA STABILIT, milioane de ore suplimentare, in cursul saptamanii care nu pot fi nici platite nici recuperate care inseamna SCLAVAGISM.
Exceptia muncii suplimentare, stabilita prin legislatie, a fost transformata de dlArafat in REGULA prin INSTITUIREA ACESTEIA PRIN PROGRAMUL DE MUNCA REGLEMENTAT.
"Sclavia (din latinescul medieval sclavus < slavus) desemnează condiția umană a persoanelor (sclavii) care lucrează pentru un stăpân fără remunerație și ce nu dispun de drepturi asupra propriei persoane"-Wikipedia
12. PROGRAMUL ACTUAL, prin neacordarea de timp liber in mod corespunzator timpului de munca lucrat suplimentar, incalca deciziile CCR precum si norma europeana care stabilesc ca plata este optionala insa RECUPERAREA timpului de lucru lucrat suplimentar este OBLIGATORIE(VEZI FOTO)
Cum am procedat eu, asta de-mi zic unii ca am devenit vocal dupa iesirea la pensie. Am vorbit tot timpul dar am vorbit din interior. Am scris si am semnat rapoarte despre castile rosii tip Albinutza Hutch facute la Galati sau Braila care nu permiteau folosirea mastii, am scris pagini intregi despre Nomexurile prin care trecea apa, despre braurile care se desfaceau, despre castile chinesti care se topeau, cu mult inainte ca acest lucru sa fi fost semnalat de cineva, despre cizmele cu brant metalic prin care intrau cuiele, despre manusile de piele sau despre prototipul de Dac Lancer si cate si mai cate.
Mie nu mi-a fost frica de ei, lor le-a fost frica de mine. Nu vreau statuie, nu merit si nu e cazul insa am simtit nevoia sa raspund unora de ma judeca fara a avea habar. Sa revenim...
Cum am facut eu, ca inspector sef? In 2015, cand in majoritatea judetelor se dadeau minivacantele vietii si lumea sarea leger de suta de ture am reusit, asumandu-mi sa tin lucrurile undeva la 90 de ture. In 2016 si 2017 cu toti ochii atintiti asupra mea am luat decizia in sedinta de comanda si am dat ordin sa nu se depaseasca 84 de ture o medie intre cele 80 de ture de la 24/72 di 91 de la 24/48. Am dat zeci de situatii din care rezulta ca lucram 84 de ture, nimeni nu a avut curaj sa zica nimic.
In 2018 vazand ca situatia treneaza si nu se aduc oameni, am luat decizia si mi-am asumat-o de a da recuperari. Am reusit, tineti-va bine, si am recuperat integral munca suplimentara desfasurata in 2015 diminuand programul de munca in mod corespunzator. S-a putut? Fireste ca da!
Rezultat: 2015 curat, fara ore suplimentare, 2018 fara ore suplimentare(pt ca am diminuat programul),pana cand scarbit am plecat pe 15 noiembrie. Au ramas cele 4 ture pe an din 2016 si 2017 pe care mai mult ca sigur ca le-am fi recuperat , daca mai stateam. Dar pur si simplu, nu am mai suportat si am trecut ca manager in mediul privat.Ca fapt divers, ISU GIURGIU nu a avut niciun proces, cat timp am fost comandant, cu obiect plata orelor suplimentare. Pentru ca mi-am respectat subordonatii si am incercat, prin toate mijloacele pe care le-am avut, sa le apar demnitatea si drepturile.
Mai jos aveti dovezi in sustinerea a ceea ce am scris.Prezentul material, proprietatea mea intelectuala, poate fi folosit de oricine doreste pt a sesiza sau a-si obtine drepturile in instanta.
cu apreciere,
colonel in rezerva Emil Apostol

LINK

[ Edited Sat Jan 30 2021, 02:08AM ]
Back to top
Pârvu Florin
Sun Jan 31 2021, 09:39PM

Registered Member #1287

Cu doisprezece ani in urma, plutonierul major Iulian Arusoaiei murea intr-un context asemanator cu imaginile pe care le vedem mai sus.

Ideea de profesionalism, cu prima ei caracteristica, siguranta, n-a fost niciodata la mare cautare in IGSU, dar pe bune, voua chiar nu va pasa daca ajungeti sau nu acasa sanatosi dupa tura de serviciu?

Back to top
apkah
Mon Feb 01 2021, 08:19PM
arcan
Registered Member #566

Am cautat curios ce a patit cel de care spui.A cazut de la 15 metrii de pe fatada blocului. In cazul de fata,maxim facea o baie rece daca se rupa ,,cordita,,. App.asa ii ziceti voi?Cordita de salvare?
Dar, subscriu la partea cu siguranta. Dar,ce sa ceri si de la cine,cand profesionalismul e ceva din basme,si acum toti ,,invata,, de pe youtube?

[ Edited Mon Feb 01 2021, 08:20PM ]
Back to top
Pârvu Florin
Tue Feb 02 2021, 11:02PM

Registered Member #1287

Nu m-am considerat niciodata vreun geniu, doar un tip un pic mai destupat la cap decat media si, cel mai important, care incearca sa vada pe intervale ceva mai lungi de timp.

E fascinant pentru mine cum imi da dreptate realitatea acum si ma intreb de ce fel de oameni suntem condusi, daca eu, un tip cat se poate de normal, am putut vedea lucrurile astea si ei, cei care ne conduc, nu...

Spitalul Balș a contractat, fără licitație, pentru servicii de pompieri, o firmă neautorizată a unui fost angajat ISU!

LINK

Cu multi ani in urma scriam asta:

Pârvu Florin wrote ...

Pârvu Florin wrote ...

O sa discutam odata si odata si despre firmele alea de consultanta in domeniul prevenirii si stingerii incendiilor, majoritatea dintre ele niste paraziti, aflate in administrarea sau proprietatea unor fosti ofiteri superiori de la pompieri sau a unor persoane cu conexiuni in domeniul acesta, care au facut lobby pentru un anume gen de legislatie in domeniu, legislatie care sa le dea de mancare pentru multi, multi ani de aici incolo.

Pârvu Florin wrote ...

Hai sa ne inchipuim un scenariu.

Doua noaptea, paznicul de la un obiectiv comercial tocmai s-a asezat sa manance, cand alarma de incendiu sparge linistea din magazinul pustiu.
Fiindca managerul magazinului e un om sanatos la cap care considera investitia in securitate importanta, obiectvul are senzori de fum, detectoare de miscare, centrala de alarmare antiefractie si antiincendiu, camere de luat vederi samd. Fara interventie umana, centrala e programata sa transmita un sms de alarmare simultan paznicului, managerului obiectivului si sefului serviciului privat pentru situatii de urgenta cu care managerul are contract. Daca pompierii militari ar putea sa primeasca sms-uri de alarmare prin 112, n-ar fi nici o problema sa primeasca si ei.

Paznicul merge la etajul trei, unde ii arata centrala de alarmare ca are loc incendiul, caci pe camerele de luat vederi nu vede nimic in neregula, merge spre birourile firmelor care isi au sediul acolo, simte miros de fum, se repede pe scari in jos, formeaza cu mainile tremurande numarul managerului, il anunta, ca poate nu a auzit mesajul, dupa care suna seful serviciului privat pentru situatii de urgenta si apoi pe pompierii militari la 112.

Eeee, de aici lucrurile incep sa arate tare frumos!
Nu o sa insist asupra a ceea ce se intampla in continuare la pompierii militari, caci probabil majoritatea cititorilor nostri stiu. Daca nu, cititi prima mea postare de aici LINK , in schimb o sa va povestesc ce se intampla la serviciul privat. Dupa ce seful acelui serviciu a vorbit cu paznicul sau cu managerul, o sa o sune pe contabila. Dupa a treia, a patra incercare, ca doar e femeie si e trezita la doua noaptea din somn, dupa ce o sa-i raspunda, o sa-i ceara sa verifice daca firma care l-a solicitat e la zi cu plata ratei din contract. Acum, va las pe voi sa va inchipuiti cam cat timp va dura sa primeasca acea confirmare . In momentul in care o va avea, isi va suna angajatii, care se vor intinde de doua ori, se vor scarpina in cap si pe burta, se vor indrepta usor, sa nu se rupa, catre autospeciala si vor ajunge la obiectivul cu pricina intr-o APCA mai veche decat cel mai batran membru al echipajului ei, la juma de ora sau poate si mai mult dupa ce pompierii militari vor fi stins inceputul de incendiu cu pricina.

Unii dintre cititorii nostri, mai putin dedati cu mersul lucrurilor astora, se vor intreba de ce se intampla asta. Raspunsul e simplu: fiindca de la o anumita marime a afacerii, managerul e obligat de lege sa aiba propriul lui serviciu de interventie sau sa aiba contract de interventie cu un serviciu privat... El stie foarte bine ca aia sunt niste impotenti si niste incompetenti platiti cu salariul minim pe economie si seful serviciului aluia nu o sa cheltuiasca niciodata mai multi bani decat e strict necesar sa-i mearga afacerea, singurul lui obiectiv fiind sa jupoaie clientii de bani, lasand pompierii militari sa-i faca treaba, dar nu are chiar nici o modalitate de a se revolta impotriva starii asteia de lucruri.

Orice asemanare cu fapte, personaje sau situatii din realitate evident ca nu este intamplatoare!

Ca sa pun capac povestii asteia, o sa va spun ca managerul obiectivului imi spunea ca ar fi mult mai bucuros sa dea banii aceia pompierilor militari, dar de asemenea, nu-l lasa legea, trebuie musai serviciu privat!

LINK

[ Edited Tue Feb 02 2021, 11:22PM ]
Back to top
 Terentius (03 Feb 2021, 02:47)
Coffeeman
Wed Feb 03 2021, 08:08PM
Glamdring
Registered Member #2685

Pârvu Florin wrote ...

Nu, nu e.
E un profesionist.

Depinde pe cine intrebi )

Pe unii inca ii mai deranjeaza ca sunt mai direct si atunci se pare ca nu mai sunt profesionist, ca stii si tu, se supara pe cei de sus. )
Back to top
Pârvu Florin
Sun Feb 07 2021, 12:08AM

Registered Member #1287

Am mai scris despre asta, voi mai scrie.

Inainte de a veni la pompieri in 2006, angajatorul meu anterior, MApN, avea maxima grija ca eu sa beneficiez de asistenta medicala preventiva si curativa la un nivel extrem de inalt.
Cand am venit la pompieri, am constatat cu neplacuta surprindere ca acea asistenta medicala cu care eram obisnuit pur si simplu nu exista.

Deloc.

Si nu exista nici acum, asa cum nu exista niciun fel de statistici referitoare la bolile de care sufera pompierii, ca sa poata fi comparate acele statistici cu cele ale populatiei generale si sa intelegem

1. daca avem o problema
2. in situatia in care avem o problema, cat de mare e acea problema

Ca om care s-a infectat cu hepatita B in timpul in care a servit la pompieri, cu tot cortegiul de suferinte care a urmat, si care intelege mai mult decat oricine importanta controlului medical periodic, nu ma voi opri niciodata din a sublinia necesitatea unei asistente medicale preventive care sa vina in intampinarea nevoilor extrem de specifice ale pompierilor.

Inca ceva, puteti sa ma injurati cat vreti, dar va rog io mult de tot, folositi aparatele de respirat, si in general purtati echipamentul de protectie, oricat de prost ar fi e mai mult decat nimic.

"Aflam tot timpul despre pompieri cu cancer, pe toate turele, in toate detasamentele, si trebuie facut ceva in privinta asta."

Gerard din Bradford a lucrat ca pompier si instructor pompier. Acum are cancer de sange.

"Cancerul meu s-ar putea transforma in leucemie mieloida acuta, care poate fi mortala. As mai avea de trait patru sau cinci ani, ceea ce e ridicol, de-abia am 60 de ani"

Ii imbolnaveste pe pompieri slujba lor?

Profesor Anna Stec:

"In opinia mea exista o legatura directa intre profesia de pompier si cancer. Probabilitatea ca un pompier sa moara de cancer e dubla fata de populatia generala. Ei nu mor de un singur tip de cancer ci de multiple feluri."

Profesorul Stec priveste cum pompierii sunt expusi la toxine.

"Sa ne gandim la pompieri in echipamentul lor, intr-un mediu cu temperatura ridicata. Incep sa transpire, se deshidrateaza, temperatura corpului creste, absorbtia cutanata creste, corpul se comporta ca un burete pentru substantele toxice rezultate din ardere."

De la gratar pana la incendii de case, orice ardere produce substante toxice, dar cheia e timpul si intensitatea expunerii.

"Fumul negru si dens ne invaluia, fum de nu puteai vedea nimic in jurul tau. Partile descoperite ale corpului ne erau acoperite de funingine, in pauze beam ceai si mancam prajituri imbracati in acelasi echipament pe care il folsiseram la antrenament. Aveam doar doua randuri de echipament in scoala de pompieri, si echipamentul era spalat doar o data pe saptamana, si cum aveam antrenamente zi de zi, sfarseam prin a purta repetat echipament murdar."

Comandantii pompierilor spun ca s-au facut studii pe aceasta tema, dar pompierii spun ca lucruile se misca prea incet.

"Nu stam fara sa facem nimic, am venit in intampinarea acestei probleme, stiu si asta, uneori lucrurile se misca enervant de incet, dar va asigur ca muncim din rasputeri ca lucrurile sa evolueze cat mai repede cu putinta.

Inteleg si asta, oricat de repede ne-am misca, sunt unii oameni pentru care e prea tarziu."

"Sunt mandru de ce am facut, foarte mandru, si mi-a placut, dar privind retrospectiv, mi-a scurtat viata."
Back to top
Paramedic
Mon Feb 08 2021, 10:06AM
Registered Member #11378

Despre asta e vorba!
Ne mândrim cu ei, dar putem observa lipsa protecției! Păcat să murim de tineri!

[ Edited Mon Feb 08 2021, 10:39AM ]
Back to top
Pârvu Florin
Thu Feb 18 2021, 01:56AM

Registered Member #1287

Hai ca peste asta chiar nu pot sa trec...

Constanța are 3 unități de pompieri, una la port, una numită Palas și una numită după un ofițer care a căzut la datorie...
LINK

"Am fost informat despre situaţia tragică în urma căreia un pompier a murit astăzi în misiune în Constanţa. Transmit condoleanţe familiei şi colegilor de la Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Constanţa. Suntem solidari şi vom da tot sprijinul nostru familiei îndurerate, la fel ca de fiecare dată când am avut astfel de tragedii, în care am pierdut poliţişti sau militari în misiune, în timp ce îşi făceau datoria", a afirmat vicepremierul Gabriel Oprea, citat în comunicat.
LINK

Pompierul a fost înmormântat cu onoruri militare, în prezența secretarului de stat Raed Arafat și a conducerii IGSU, care au promis familiei îndurerate tot sprijinul și suportul. De asemenea, Fripis a fost înaintat post mortem la gradul de sublocotenent și a fost decorat de președintele României. "În semn de înaltă apreciere pentru devotamentul de care a dat dovadă în activitatea de prevenire și gestionare a situațiilor de urgență, îndeplinindu-și datoria cu prețul sacrificiului suprem, președintele României, domnul Klaus Iohannis, a conferit post-mortem Ordinul "Bărbăție și Credință" în grad de Cavaler, cu însemn pentru militari, sublocotenentului Fripis Gheorghe Marius-Daniel", se arăta într-un comunicat de presă al Administrației Prezidențiale.

Doar că, după toate acestea, "în semn de înaltă apreciere pentru devotament", copilul pompierului Dan Fripis a primit de la statul român o pensie de urmaș de 340 lei. Suficient, în opinia Ministerului de Interne, pentru ca Seby, student anul I la UMC, să se mențină la școală și să se întrețină până când va termina studiile. Mai mult decât atât, ceea ce a revoltat familia îndoliată, pe decizia de pensie scria negru pe alb că slt. Marius Daniel Fripis a murit din cauze sau boli ce nu au legătura cu activitatea profesională. Asta în timp ce la înmormântarea lui a participat jumătate din MAI.

LINK

Back to top
Pârvu Florin
Tue Feb 23 2021, 09:13PM

Registered Member #1287

Instituția încasării salariului în tăcere

Mă gândeam la ceva vizavi de accidentul din Constanța. Foarte nasol pentru pompieri că se filmează. Neplăcut. Oare cum ar fi arătat comunicatul lor dacă nu exista filmarea aia? În loc de “4 mameluci stăteau și se uitau, că nu aveau de nici unele” ar fi fost “au luptat curajos cu focul, dar nu au mai putut salva…”? Așa ar fi fost.

Zicea cineva prin comentarii că pompierii sunt altă categorie care n-are voie să protesteze, că pentru proteste au legi și proceduri. Pentru intervenții nu au. Dar de vreo 30 de ani pot să se ducă oriunde să dea pe goarnă cât de nasol e. Ce jurnalist ar refuza asemenea subiect gras?

Ați auzit vreodată de așa ceva la noi? Nu. Au tăcut și și-au încasat salariile. Nu i-a interesat că nu aveau echipamente și dotări. Nici de șefii cu salarii babane. Nici de achizițiile pe șpagă. Au băgat capul în urechi și și-au văzut de ale lor.

Azi, undeva în Constanța, doi prieteni stau la masă și sper că au următorul dialog:

"– zi tu, coae, în morții mă-tii, cum stăteai ca prostul și te uitai cum moare femeia aia, zi cu respectul, zi cu echipamentele puține, hai, bagă din top!
– stai, bă, Costele, că nu e chiar așa…
– nu-i așa că și tu vrei o țară mai bună?
– da, bă, dar e greu, până acum n-am observat că ne trebuie chestii…
– da, e greu când te joci tetris toată ziua!"

Și, la final, pompierul va spune că se simte nașpa că nu e respectat de societate. Nu s-ar pune o clipă în papucii publicului, să vadă de ce cetățenii pe care îi slujește nu respectă pompierul sau instituția. După care se duce și cere un spor de rușine.

LINK

Back to top
 JJAACCKK80 (26 Feb 2021, 14:45)
Pârvu Florin
Sun Feb 28 2021, 11:08PM

Registered Member #1287

De ani de zile, canalele de comunicare ale institutiilor cu atributii in domeniul situatiilor de urgenta sunt bruiate de noninformatii
Pârvu Florin wrote ...

In general am incredere in specia din care fac parte, Homo sapiens sapiens, dar cateodata increderea asta e zdruncinata profund de evenimente.

Avem, ca societate, fie

1. o problema, daca cineva dintr-un birou de la Bucuresti se simte dator sa ne spuna ca

Avem codul galben de ploi si in unele judete se prevede chiar sa avem furtuni puternice si ploi abundente. Populatia trebuie sa se adaposteasca in astfel de situatii , acesta este avertismentul transmis de noi. Nu cred ca este nevoie de altceva in situatia de fata

2. o problema foarte mare, daca fie si cinci la suta din public are cu adevarat nevoie de sfatul acela si il gaseste util.

si de propaganda, pentru propaganda nu mai dau exemple, caci ea musteste la fiecare clic in social media oficiala a pompierilor, totul in dauna educarii si informarii publicului.

Si dupa aia ne miram ca am creat un public incapabil sa gandeasca cu capul lui si sa se protejeze, atat cat e rezonabil posibil, public care nu are habar ca atunci cand se declanseaza alarma de incendiu sau cand observa un incendiu trebuie sa paraseasca incinta prin cea mai apropiata iesire si sa nu revina decat atunci cand o persoana autorizata ii spune ca e sigur sa faca asta.

Back to top
Go to page
  <<        >>   

Jump:     Back to top

Syndicate this thread: rss 0.92 Syndicate this thread: rss 2.0 Syndicate this thread: RDF