Proiect SEMPER FIDELIS
  • Prima pagina
  • FORUM
  • Despre noi
  • Statut
  • Galeria foto
  • Download-uri

Remember me      Forgot password?    Signup

Forums

Proiect SEMPER FIDELIS :: Forums :: Securitate nationala :: MAI

<< Previous thread | Next thread >>
Jandarmeria, intre competente si incompetente
Go to page
  <<        >>  
Moderators: ex-ad, colonelul, echo, truepride, dorobant, spk, Radu89, Pârvu Florin, justme, Mihais, Resboiu
Author Post
David
Sun May 21 2006, 09:27AM
Registered Member #41

De curand s-a finalizat elaborarea proiectului unei Strategii privind Jandarmeria Romana pe perioada 2006-2015, deci pe termen mediu/lung, in care se fixeaza targeturi, modalitati si termene concrete de actiune. Este interesanta, dar este strategie. Ba nu, un proiect de strategie...Or, de strategii, podu' e plin. Pana in 2005, a existat o strategie, dupa 2005, a aparut o strategie "actualizata" care a schimbat-o pe prima, si tot asa.
Oricum, mi-ar placea sa cred ca Proiect Semper Fidelis a avut un oarecare rol in aparitia acestei ultime Strategii, mai ales ca in aceasta se discuta din nou despre utilizarea Jandarmeriei rurale, competenta de exercitare a politiei judiciare de catre anumiti lucratori din Jandarmerie, politici mai coerente si mai corecte de R.U., etc. Speranta moare ultima.
Back to top
vlad
Mon Jul 24 2006, 06:55PM
Registered Member #145

Se spune ca nu iti dai seama de valoarea unui lucru decat atunci cand l-ai pierdut. Aceasta este si urmarea in cazul desfiintarii sectiilor si posturilor de jandarmi care au avut drept consecinta dublarea criminalitati stradale.Mai nou, retragerea jandarmilor din statiunea Mamaia si preluarea atributiilor acestora de catre politie au atras protestele turistilor la adresa politistilor, acestia fiind foarte nemultumiti de modul in care acestia isi fac datoria,dar si regretele lucratorilor politiei Mamaia cu care, se pare jandarmii colaborau foarte bine. Se pare ca dincolo de aspetul de trupeti pe care o au, jandarmii stiu sa faca si treaba.
Back to top
ex-ad
Tue Jul 25 2006, 11:15AM
nosce te ipsum

Registered Member #1

In orice caz, n-am vazut pina acum politai "de strada" care sa stie mai mult decit "Ba" si oleaca de shpaga de la tiganii zonali. Jandarmii inteleg disciplina diferit, de aici si comportamentul lor diferit cu oamenii obisnuiti. Cred ca exista mult mai multa decenta in jandarmerie decit in restul structurilor din MAI.
Back to top
chiu
Tue Aug 15 2006, 11:03AM
Registered Member #34

postez aici ca e vorba de jandarmerie. LINK . no comment!
Back to top
David
Sat Dec 09 2006, 09:41PM
Registered Member #41

Chiu, Jandarmeria nu este tocmai capabila a stabili clar natura mesajului anumitor inscriptii, embleme, pancarte, banere, steaguri ori alte materiale de publicitate vizuala (cf. O.G. 11/2006). Aceasta lipsa este imputabila faptului ca nu se acorda importanta cuvenita PRE-GATIRII celor doua misiuni actuale de baza-asigurarea si restabilirea ordinii si sigurantei publice, in favoarea efectuarii fortate, exagerate, fara baza legala solida, a unei a treia misiuni - mentinerea O.S.P.
In alta ordine de idei, discutam zilele trecute cu cineva din jandarmerie (tanar ca varsta), care este ferm convins ca aceasta arma a fost creata ca o forta destinata represiunii maselor, nicidecum de protejare a acestora! Eu i-am spus ca daca ar avea dreptate, ar fi oarecum paradoxal: ce popor isi infiinteaza si, culmea, finanteaza o institutie destinata exclusiv represiunii sale? Cred ca arma aceasta este proiectata pentru altceva. Voi ce parere aveti?
Back to top
echo
Sat Dec 09 2006, 09:46PM

Registered Member #43

Raspuns: Romania. Cu obiectia - nu poporul infiinteaza institutia ci alesii lui care adeseori sunt rupti de dorintele poporului. Din afara nu se vede ca jandarmeria ar face si altceva.

[ Edited Sat Dec 09 2006, 09:46PM ]
Back to top
tezew
Sun Dec 10 2006, 06:40PM
Registered Member #31

Probabil ca nu se vede altceva, Echo, de vreme ce multi forumisti, de regula din alte institutii, asimileaza Jandarmeria doar cu "folosirea pulanului". Dar injuraturile, etichetarile (la gramada), galceava de prost gust sunt tipic balcanice, iar noi nu trebuie sa ne stricam renumele de buni romani...In cel mai fericit caz ne ascundem in spatele "criticii constructive".

Am observat si pe celelalte topicuri o atitudine agresiva din partea unor prieteni mai vechi sau mai noi, lipsita de argumente de calitate, aduse in spiritul unei critici constructive reale.

Altfel, cred ca singura solutie pentru Jandarmerie este curatarea tuturor structurilor sale, folosind exclusiv criteriul competentei. Nu cred ca solutia de reformare depinde de vointa politica, de alesii neamului, ci chiar de neamul insusi, care poate oferi incredere institutiei cu conditia ca aceasta sa nu doarma in bocanci, sa fie pregatita si sa ofere servicii de calitate.
Back to top
echo
Sun Dec 10 2006, 06:58PM

Registered Member #43

Din pacate intr-un forum deschis ca acesta singurul criteriu de selectie al calitatii membrilor este schimbul de replici. Daca numarul postarilor de calitate il va intrece pe cel al postarilor de umplutura atunci va fi un castig pentru toti.
Cat despre reformare pana la urma totul pleaca de la selectia, pregatirea si motivarea personalului indiferent de institutie. Iar pestele intotdeauna de la cap se impute mai ales in structuri de tip militar - fiindca orice ar incerca sa faca un subaltern bine pregatit si dornic de schimbare si modernism, el va fi mereu suntat de cel care sta pe scaunul decizional si care deseori e un dobitoc.
Back to top
tezew
Sun Dec 10 2006, 07:21PM
Registered Member #31

Sunt de acord cu tine. Pe mine acel cap al pestelui imputit ma deranjeaza... Mai cred ca schimbarile vor veni ca urmare a unui "mers al lucrurilor" imprimat tocmai de catre acei "subalterni bine pregatiti", deschisi la minte. Nu sunt adept al fatalismului, motiv pentru care sunt convins ca "mersul lucrurilor" poate fi calculat cu precizie.
Back to top
echo
Sun Dec 10 2006, 07:29PM

Registered Member #43

Eh am mari rezerve tezew ... Pentru ca subalternii de care spui pleaca unul cate unul din institutii si raman cozile de peste.
PS - nici eu nu sunt fatalist.
Back to top
drum
Sun Dec 10 2006, 07:33PM
...
Registered Member #182

In luna aprilie, colonelul facea o promisiune referitor la managerul sef al J.R. in numele asociatiei.....eu inca mai astept, suntem in decembrie....ma tem sa nu fie prea tarziu...
Imi ridic palaria pentru posturile lui Echo la acest subiect.
Back to top
mikhai
Sun Dec 10 2006, 08:09PM
Registered Member #209

tezew>ai dreptate,cred ca am folosit o exprimare incorecta,in cazul in care se putea intzelege ca,iata,asha e tot
jr-ul,pus pe dat cu pulanu si limitat la asta.este tot judecata la gramada-si postarile cu drum asta m-a scos din
rabdari,insinuarea ca renuntzarea la viatza militara a survenit pe fondul incompetentzei sau foamei de bani.
si ca sarcina de a duce la o orientare corecta revine mai ales activilor-iar restul sa-si puna gradele pe pijamale,
sau asa.

cred ca sint activi care se pot simtzi,din varii motive,deranjatzi ca se discuta alea rele de civili-ca intre ei,vai,
cite sint de discutat pe buna dreptate-dar deranjeaza ca vine treba din exterior.

nu aveam nimic cu drum daca intreba ce m-a facut sa plec-nu neaparat pe mine,ca nu ma cred vreo glorie,dar
pe oricine altul.va intreb pe voi:CREDETZI CA DECIZIA E USHOARA?sa lashi o constructzie de ani si ani ,intr-o
tzara unde cultura mobilitatzii profesionale se invatza din mers si adesea pe propria piele. si sa te duci ...unde?

este o diferentza de abordare-sa nu ai idei preconcepute.si,cel putzin asta am simtzit,drum ma cam punea la
coltz si pe banca-n parc-ca iacata ,a venit vremea dinsului.

in postarea cu individul de s-a destrabalat nu e vorba de jr si nci nu rezulta decit faptul ca tinar,matur sau mosh
nesimtzitul ramine nesimtzit.n-are legatura specific cu militaria,e comun si in viatza civila.

daca cineva s-a simtzit atins-exclus domnul cu audientzele-imi cer scuze dvs tuturor.
Back to top
me
Sun Dec 10 2006, 11:13PM
me
Registered Member #11

cine a zis ca poparele isi infiinteaza structurile? vrei sa spui ca anumiti politicieni, pentru a-si realiza interesele, creaza structuri care sa le satisfaca dorintele. asta daca sunt destul de puternici pentru a avea aceasta capacitate.
nu ma intreba pe mine, eu as desfiinta toate structurie exceptand politia judiciara (cu economic, arme si munitii, droguri, frontiera), pompierii si mapn. politicienii sa mearga la munca cu masina proprie sau cu metroul, fara protectie, daca nu ii iubeste poporul care i-a ales, sa ii calce in picioare. securitatea sa dispara, nu are de ce sa ne apere, tot aparatul ala al sri este de pomana, partea AT sa treaca la politie, sts nu ne foloseste la nimic (pentru cine nu stie, comunicatiile pot fi contolate prin o mie de metode iar pe americani ori pe rusi nu ii intereseaza pe cine mai injura base la telefon), politia de frontiera va fi folositoare numai pe relatia est si nord, ca ne obliga UE. informatiile externe nu ne folosesc la nimic, nu ne creste PIB-ul pe baza lor.
dupa parerea mea, democratia ar trebui sa insemne, in curgerea timpului, reducerea acestor sevicii pana la o idilica desfiintare, cand cetatenii ar trai in liniste si pace, fara infractiuni, tari, partide, furaciuni, etc. suna SF dar asta imi doresc pentru urmasii nostri.
Back to top
echo
Sun Dec 10 2006, 11:22PM

Registered Member #43

Bine ai venit in galeria marilor Morus, Campanella, Owen, Fourier, Marx, Engel si neaparat Diamant. Facem un Scaieni la Baneasa?
Back to top
me
Mon Dec 11 2006, 12:40AM
me
Registered Member #11

buei, aveti dreptate, in servicii, intotdeauna peste cel tanar si dornic de reformare, exista un dobitoc limitat. eu m-am detashat de asta de tanar, cand inca visam la mai bine, dar intelesesem ca asta e o realitate de necontestat si ca in economia libera nu se va regasi acest sistem. de ce? pentru ca in sistemul securitatii nationale nu iti trebuie multa minte, este loc pentru toti dobitocii, si, mai mult, ei au acces la functiile de conducere. de ce? pentru ca nu produc nimic, daca nu se intampla un dezastru major ei sunt cei mai buni, este indeajuns sa pupe in fund pe cine trebuie pentru a ajunge la ceea ce si-au propus, fara sa conteze prea mult daca sunt competenti sau nu, are cine sa le faca treaba la o adica, exista aceste mici furnici doritoare de reforma care vor munci pentru ei si care vor pune botul, unii dintre ei, la un moment dat, la a ajunge si ei pe functii de conducere iar povestea se va repeta la nesfarsit. asta e sistemul, te indobitoceste indeajuns pentru a putea omori pe cineva fara sa iti pese iar pentru asta esti nevoit sa suporti orice tembel, pe post de mesia, care trebuie sa iti dea acest ordin la un moment dat si care se erijeaza in marele dirijor atat timp cat el este cel care are butonul rosu in mana.
va place in serviciu? credeti ca sunteti deosebiti? credeti ca statul, societatea si noi, poporul, va respectam pentru ca ati ajuns acolo?
luati-va salariul, banii de haine si norma de hrana, faceti-va treaba cat mai legal si lasati ciocul mic, traiti din banii nostri, pe care NOI ii trudim ca sa ne fie bine, sa traim in liniste. nu ne sunteti cu nimic superiori, sunteti doar niste slujbasi pe care noi i-am angajat si care ne deservesc pentru linistea noastra iar de la anul, cand ne vor fi accesibile toate instantele juridice internationale, nu ne veti mai intimida cu nimic!
stiu ca voi vegheati ca eu sa pot munci si produce bani, valoare adaugata, bani pe care voi nu i-ati produce in civlie pentru ca nu sunteti in stare, motiv pentru care sunteti acolo unde sunteti, dar mi se pare corect sa va pot mari salariile cand vreau eu, asa cum fac cu femeia care imi face curat in casa ori cu baiatul care imi spala masina, nu cand vor sefii vostri sa isi mai mareasca veniturile, drept pentru care, obligatoriu, vi le maresc si pe ale voastre.
va respect in masura in care va pregatiti indeajuns pentru a indeplini functiile pentru care va platesc.

[ Edited Mon Dec 11 2006, 12:42AM ]
Back to top
Go to page
  <<        >>   

Jump:     Back to top

Syndicate this thread: rss 0.92 Syndicate this thread: rss 2.0 Syndicate this thread: RDF