Proiect SEMPER FIDELIS
  • Prima pagina
  • FORUM
  • Despre noi
  • Statut
  • Galeria foto
  • Download-uri

Remember me      Forgot password?    Signup

Forums

Proiect SEMPER FIDELIS :: Forums :: Securitate nationala :: MAI

<< Previous thread | Next thread >>
Jandarmeria, intre competente si incompetente
Go to page
  <<        >>  
Moderators: ex-ad, colonelul, echo, truepride, dorobant, spk, Radu89, Pârvu Florin, justme, Mihais, Resboiu
Author Post
Ultra'
Sat Mar 03 2012, 01:19PM
Registered Member #2406

Si pentru Gogu' cu dedicatie:

Gogule, te simţi bine în România, stat poliţienesc?

Meciul amical de fotbal România – Uruguay de miercuri seară a scos la iveală teama actualei clase politice faţă de protestatarii care o contestă neîncetat de aproximativ 50 de zile. Nici şefii fotbalului românesc nu stau prea bine la acest capitol. Motiv pentru care la meci au fost luate măsuri sporite de securitate. Pe lângă stewarzii de la firma de pază BGS, câmpul de luptă a fost întărit cu un de­ta­şament de jandarmi, coordonat de pe flancuri de bravul “popotar”, actual maior Iulian Claudiu Gogu, şeful Serviciului cercetare-documentare din cadrul Direcţiei cercetare documentare şi combaterea faptelor antisociale al Jandarmeriei Bucureşti.

În minutul 58 al meciului, stewarzii BGS au intrat printre suporteri pentru a confisca cearşaful unor tineri pe care era scris “FRF=RMGC”. Suporterii n-au vrut să-l dea, iar agen­ţii au început să-i lovească la gră­ma­dă. În învălmăşeala creată şi pentru faptul că suporterii s-au solidarizat, jan­darmii lu’ Gogu au intervenit pe prin­cipiul “pulanul meu minte nu are”. Pentru ca tacâmul să fie complet, jandarmii au primit ordin să le administreze suporterilor o doză mărită de gaze lacrimogene. Printre victimele jandarmilor şi stewarzilor s-au aflat zeci de suporteri nevinovaţi: femei, bătrâni, copii. O tânără pre­zen­tă la meci, Oana Tănase, a fost în­grozită de ceea ce a văzut pe stadi­on: “A fost o dramă acolo. Oamenii au fost călcaţi în picioare pentru un me­saj”. În tot acest timp, Gogu se află în zona oficială a stadionului, unde se agita în spatele invitaţilor pre­zenţi la meci. Potrivit unor surse din cadrul Jandarmeriei, se pare că or­dinul pentru ca jandarmii să intervină a fost dat de maiorul Gogu. Şi dacă nu vă mai aduceţi aminte de faptele lui Gogu, vă reamintim că acesta a fost surprins în timp ce intra în sediul Partidului Democrat Li­beral, de pe Mondogran, în timp ce Bucureştiul era luat cu asalt de protestatari.

Liderul Peluzei Sud din Ghencea, Alexandru Tofan “Lecce”, a declarat că mai mulţi suporteri au fost ame­nin­ţaţi de jandarmi: “Nu ne-au lăsat cu steagurile tricolore pe stadion”.

Tupeu de jandarm
Purtătorul de cuvânt al Jandarmeriei Bucureşti, locotenentul Georgian Enache, pare să fie depăşit de evenimente. Întrebat care a fost motivul pentru care s-au folosit gaze lacrimogene împotriva suporterilor, Georgian Enache a declarat că: “Jandarmeria Capitalei nu a folosit gaze lacrimogene împotriva suporterilor”. Dar se pare că acesta minte cu neruşinare, pentru că imaginile arată contrariul. În schimb, purtătorul de cuvânt al BGS, Antoniu Ungureanu, a confirmat faptul că au avut loc incidente între suporteri şi stewarzi, pe motiv că au fost rupte scaunele de pe stadion. “Jandarmeria i-a evacuat pe suporteri. S-a dat cu gaze. Dar a fost un jet scurt. Trebuia să dea cu gaze pentru a împrăştia mulţimea.”

Sursa: LINK

[ Edited Sat Mar 03 2012, 01:19PM ]
Back to top
apkah
Sat Mar 03 2012, 01:25PM
arcan
Registered Member #566

ceva filmari sunt? posteaza-le aici sa le vedem.
Back to top
Ultra'
Sat Mar 03 2012, 01:31PM
Registered Member #2406

La minutul 1:53 se vede cum jandarmii intra in plin fara sa fie cazul:

Si abuzurile incredibile ale BGSistilor care efectiv dau cu pumnii si picioarele in oameni sub privirile colegilor jandarmi (normal ca se admirau unii pe altii):

[ Edited Sat Mar 03 2012, 01:43PM ]
Back to top
ŽELJKO
Sat Mar 03 2012, 02:17PM
Omul cu adevarat bun este doar cel care ar fi putut fi rau si n-a fost. (Nicolae Iorga)
Registered Member #2730

Ultra',cati ani ai?Ai fost in mijlocul suporterilor?Ai fost vreo zi in mijlocul protestatarilor din piata?Singurul vostru gand(al asa-zisilor ultrasi) este sa va bateti cu jandarmii,iar cand o luati pe coaja(de cele mai multe ori) incepeti sa tipati despre abuzurile lor.Inca ceva:de cand sunt jandarmii colegi cu cei de la firma aia de paza?Ei nu sunt colegi nici cu cei de la Politie,daramite cu cei de la acea firma de paza!
Back to top
Boribum
Sat Mar 03 2012, 02:25PM
boribum
Registered Member #2395

Orice s-ar spune,frumoase ambiante pe stadioanele patriei : cel mai bine e de jucatori,ca aia iau bani sa plimbe basica aia o ora juma' pe iarba. Ceilalti,însa...chiar nu-nteleg ce dracu' v-o placea voua la treaba asta cu stadioanele (si unora,si celorlalti). Ma rog,de gustibus...
Back to top
Ultra'
Sat Mar 03 2012, 02:27PM
Registered Member #2406

@ ŽELJKO: N-ai inteles nimic inseamna! De obicei eu nu vorbesc din ce-mi zic unii (cam cum se intampla la voi si cel putin din ce scrieti unii dintre voi pe aici asta se si intampla) sau sa am clisee cum aveti voi vis-a-vis de suporteri, ca sunt golani, vagabonti si trebuie omorati cu bataia! O luam pe coaja? Gandire profunda pentru uniforma pe care o reprezinti. Poate se intoarce roata, mai stii! Oricum voi sunteti obisnuiti sa fiti luati prizonieri de civili atunci cand se umple paharul...

[ Edited Sat Mar 03 2012, 02:28PM ]
Back to top
1 User said Thank to Ultra' for this Post :
 apkah (04 Mar 2012, 09:32)
David
Sat Mar 03 2012, 05:51PM
Registered Member #41

Ultra' wrote ...

Poate se intoarce roata, mai stii! Oricum voi sunteti obisnuiti sa fiti luati prizonieri de civili atunci cand se umple paharul...

Poate iti tii instigarile (aluziile) tale fine in propriul calculator si nu le mai expui inutil. A, libertatea de exprimare...

Altfel, nu am inteles de ce au intervenit BGS si Jandarmeria in acel mod. Din inregistrarile AV postate de Ultra aud o multime de injuraturi prietenoase de-ale suporterilor civilizati. Nu prea vad "motivul" interventiei.

Alt amanunt, nesemnificativ, de altfel: in Jurnalul nu poate sa apara vreo lauda la adresa Jandarmeriei sau a vedetei Gogu, subiect de stiri, nu comandant al actiunii (pentru "sursele din Jandarmerie"). Frustrarile politice ale respectivului ziar miros de la o posta. O eventuala reflectare obiectiva a evenimentelor in care este implicata Jandarmeria ar fi extrem de periculoasa pentru cei ce se numesc ei insisi ziaristi.

Revin la propria-mi nedumerire: cei care ati fost acolo puteti imi spuneti si mie ce a determinat interventia in forta? Ca "sursele" din Jandarmerie, citate undeva mai sus, care spun ca Gogu a ordonat interventia, sunt, desigur, paralele cu Institutia amintita.

Ultra, nu cred ca Jandarmeria poate limita, din punct de vedere legal, numarul de bilete (la 20000). Si ca sa glumesc si eu putin (off topic), neanticipand in vreun fel urmarile, nu cred ca sunt 20000 de suporteri dinamovisti in toata Romania si diaspora.
Back to top
1 User said Thank to David for this Post :
 ŽELJKO (03 Mar 2012, 19:31)
truepride
Sat Mar 03 2012, 06:41PM
Fiat justitia ruat caelum

Registered Member #996

Revin cu problema si apelul la un ton civilizat(nu de alta dar sunt campion la inchis topicuri deoarce limita mea de suportabilitate este mai mica decat antebratul furnicii).
Ultra, stima pentru ca prezinti si reversul medaliei.Incurajam diferenta de opinii (politicoase). Eu nu sunt de acord cu un aspect: ai spus ca nu trebuie sa gandesti solutii deoarece jandarmii(ministerul) trebuie sa gandeasca aceste solutii.Daca vii cu solutii, le treci pe foaie, va numiti 5 reprezentanti, solicitati o audienta cu sefimea Jandarmeriei, va intelegeti pe anumite aspecte, discutati si apoi jandarmii tot la fel se comporta ar fi o scuza.Cat timp nici nu propuneti solutii chestiunile raman la fel.Poate nu sti dar Constitutia Romaniei iti ofera chiar si dreptul la intiativa legislativa - ati putea chiar creea o lege-cod de conduita la evenimente sportive.Daca nu se exploateaza toate "armele" la dispozitie nu te astepta ca cineva sa se autosesizeze deoarce tarim in Romania.
Ar mai fi o chestiune: intreaba orice jandarm: ce doresti? a. sa te uiti la meci b. sa te lupti cu cineva.Raspunsul va fi unic: statul nu ma plateste suficient nici macar sa ridic degetul... m-as uita le meci si m-as duce acasa linistit.
Sunt de parere ca toti vinovatii trebuie sanctionati, nu exista scuze si nici justificari pentru abuz gratuit, dar hai sa vorbim ceva concret.In speta cu jandarmul ce bate copii de unguri tigani chinezi ce-or mai fi ei nici nu se pune discutia unei justificari, daca relatarile presei sunt exacte.Daca nu vorbim degeaba.

Edit: Imi place la englezi cu tot cu huliganii lor.

[ Edited Sat Mar 03 2012, 10:43PM ]
Back to top
semper amator
Sat Mar 03 2012, 08:15PM
semperist amator
Registered Member #2100

Da de unde stii dumitale domnisorule Ultra de 75%?Ai comandat un sondaj la Insomar?sau ne.ai testat?cata exactitate..Tu sa propui solutii?Care clisee draguta?
Si ce tot atatea amenintari ca ne faceti pachetele si ne puneti fundite?Maturizeaza.te printisor si mai scapa de THC
Back to top
1 User said Thank to semper amator for this Post :
 ŽELJKO (03 Mar 2012, 20:26)
ALM
Sat Mar 03 2012, 09:47PM
Registered Member #2039

Discuţiile astea în contradictoriu seamăna cu confruntările între creaţionişti şi evoluţionişti, unde ambele părţi cad pe gânduri la întrebarea "ce a fost mai întâi, oul sau găina?". În cazul nostru (cine a fost primul de vină), ori admitem că sunt puţine "uşi de biserică" în ambele tabere, ori o lăsăm moartă şi mergem împreună să bem Bruderschaft.

Eu mi-am permis să postez o ştire, după ce am verificat-o temeinic. S-ar putea să fie un caz singular, chiar dacă, personal, am oarecare dubii. M-a mirat oarecum modul în care a tratat Poliţia cazul. Dacă tatăl ţigăncuşei o batea cu piciorele în văzul lumii, "organili" se autosesizau şi, pe lângă amenda pentru "tulburarea bla, bla, bla", se deschidea şi un dosar penal iar alea, alea, cu grija copiilor, începeau un proces de decădere din drepturile părinteşti. Acum, prin grija "fraţilor de arme" din MAI, s-a pus batista pe ţambal. Nimeni nu cârcneşte, nimic nu răsuflă. Ba, am văzut şi ceva păreri care seamănă a şovinism.

Fraţilor, după cum ştiţi, "rar s-a întâmplat ca vinovatul să scape nepedepsit" (Horaţiu) la care adaug "chiar dacă pedepsa cade asupra urmaşilor lui". Dacă strămoşii noştrii s-au lăcomit la robi ţigani şi nu s-au obosit să le asigure educaţie şi condiţii de viaţă decente, astăzi noi trebuie să achităm "factura" profitului obţinut de ei. Datoria asta nu va putea fi achitată cu bocanci şi bastoane sau lagăre în pustiul Saharei. În plus, cu cât o "rostogolim" în timp, cu atât va creşte şi va fi mai greu de plătit.

În legătură cu "ultraşii", am înţeles că s-au găsit soluţii civilizate pentru a evita confruntările "tripartite" (galerii plus jandarmi). Dacă este adevărat, felicit pe cei care şi-au dat seama că violenţa naşte violenţă şi că, faţă de omul primitiv care nu cunoştea decât legea bâtei, omul modern are un creier care poate fi "utilat".
Back to top
apkah
Sun Mar 04 2012, 09:39AM
arcan
Registered Member #566

Din cate stiu, jandarmul fiind militar, competenta in cercetarea lui o are Parchetul Militar, si nu Politia.Dar e posibil sa ma insel.
Dar daca nu ma insel, nu e vorba de nici o musamalizare din partea nimanui...

[ Edited Sun Mar 04 2012, 09:41AM ]
Back to top
Ghost_dog
Sun Mar 04 2012, 10:15AM
Onoarea mea este loialitatea
Registered Member #1370

Amu sper sa nu gresesc dar procurolul militar apare strict cand este legat de serviciu si/sau misiuni .
Back to top
apkah
Sun Mar 04 2012, 10:42AM
arcan
Registered Member #566

Posibil, nu zic nu.
In alta ordine de idei, am si eu niste intrebari legate de imagini.
1.De cand jandarmeria are echipamentul asemanator cu BGS.
2.Care au fost motivele interventiei in forta, pentru ca in afara de scandari, nu se vede nimic..
3.De cand o institutie a statului ,respectiv jandarmeria, sta si priveste cum cetatenii sunt batuti de o firma de paza, iar ei nu fac nimic...
Repet, vorbesc strict din imagini..

[ Edited Sun Mar 04 2012, 10:43AM ]
Back to top
Ghost_dog
Sun Mar 04 2012, 10:55AM
Onoarea mea este loialitatea
Registered Member #1370

1 . Cam de cand BGS a inceput sa dicteze prin actiunile lor , cazul Preda si alte la fel , plus faptul ca se pare ca au sustinere politica si acces la sume mari de bani (bani publici).
2 . Comandantul actiuni + inca vreo 2-3 persoane trebuie intrebate.
3 . O mana spala pe alta .
Back to top
Resboiu
Sun Mar 04 2012, 02:40PM

Registered Member #2526

Preventiv, cu gandul la sustinerea politica, sa batem in lemn... maine-poimaine vedem BGS-ul altoind manifestantii.
Back to top
Go to page
  <<        >>   

Jump:     Back to top

Syndicate this thread: rss 0.92 Syndicate this thread: rss 2.0 Syndicate this thread: RDF