Proiect SEMPER FIDELIS
  • Prima pagina
  • FORUM
  • Despre noi
  • Statut
  • Galeria foto
  • Download-uri

Remember me      Forgot password?    Signup

Forums

Proiect SEMPER FIDELIS :: Forums :: Securitate nationala :: MAI

<< Previous thread | Next thread >>
Jandarmeria, intre competente si incompetente
Go to page
  <<        >>  
Moderators: ex-ad, colonelul, echo, truepride, dorobant, spk, Radu89, Pârvu Florin, justme, Mihais, Resboiu
Author Post
Ultra'
Mon Mar 26 2012, 10:09PM
Registered Member #2406

O cronologie in poze a baiatului care a fost maltratat si abuzat! Am inteles ca maine depune si plangere la parchetul militar mai ales ca agresorii au fost filmati si fotografiati. Sa speram ca vinovatii vor fi dati afara si din cauza asta, nestiind sa faca altceva, sa se retraga in bautura...

PS: "Din masa de suporteri s-a produs o îmbulzeală care a atras colegii mei în acea grămadă" - ofiter de presa a macelarilor pe numele lui Gabriel Enache.

[ Edited Mon Mar 26 2012, 10:12PM ]
Back to top
Resboiu
Mon Mar 26 2012, 10:11PM

Registered Member #2526

Eu, daca nu stiu ceva... intreb.

Poate par naiv, dar chiar e voie sa tragi pe om de bucle?

Scrie asa la regulament, sau in instructiunile practice de dezosare?
Back to top
Ultra'
Mon Mar 26 2012, 10:23PM
Registered Member #2406

Ultrajandarmeria » Reporterii Gazetei în violenţele de la mitingul "Ştiinţa nu moare": cum s-a transformat Piaţa Victoriei în teatru de luptă

Purtătorii de cuvînt ai Jandarmeriei reacţionează incoerent, martorii vorbesc de abuzuri incredibile * Cine a tulburat, de fapt, ordinea publică? De ce au împiedicat jandarmii filmarea şi fotografierea? Care va fi reacţia ultraşilor?

Sîmbătă, după-amiază de primăvară ideală. Sute de suporteri craioveni, dinamovişti, rapidisti, petrolisti şi stelişti se strîng la ora 16:00 în faţa Muzeului Antipa. În faţa gardurilor de protecţie, presa şi jandarmii. Scandări împotriva lui Sandu, Dragomir, Mititelu, dragostea pentru Universitatea Craiova scrisă pe bannere. Peste o oră, Piaţa Victoriei pare teatru de război civil: fum, pumni, gaz lacrimogen, bastoane, trecători plîngînd. Ce s-a întîmplat?

Gazul lacrimogen a declanşat nebunia
Aceleaşi manifestări ale ultraşilor au fost şi pe 25 ianuarie, cînd galeriile s-au alăturat protestatarilor din Piaţa Universităţii. Exerciţiul paşnic de democraţie nu s-a repetat sîmbătă, cînd jandarmii au intervenit cu gaz lacrimogen, declanşînd isteria: la 16:50, un grup de 6 bărbaţi în uniformă ocoleşte grupul suporterilor pînă în faţa Muzeului. Cîţiva tineri vor să intre la "Antipa" şi văd cum pregăteşte butelia cu gaz: "Măi, ăştia sînt nebuni?".

Dinspre ultraşi nu zburase nici un obiect, nu existase contact fizic. Intervenţia jandarmilor are loc la cîteva minute după scandările "Cea mai proastă meserie este la jandarmerie", "Cînd ne loviţi, daţi la-ntîmplare, că pumnii voştri minte nu are". După gaz, apar sticle cu apă, pietre şi bastoane de la steaguri, înspre forţele de ordine. Suporterii rup rîndurile şi fug spre centrul pieţei, cu grupuri de 7-8 jandarmi pe urmele lor.

"Din masa de suporteri s-a produs o îmbulzeală care a atras colegii mei în acea grămadă"
Reacţia Jandarmeriei, sîmbătă, la ora 18:20, prin reprezentantul Cosmin Pană: "Au fost persoane sub influenţa băuturilor alcoolice. Au scandat injurii la adresa forţelor de ordine, au devenit violenţi şi n-au ascultat de avertismentele verbale. S-a aruncat cu sticle, pahare şi a trebuit să intervenim pentru a restabili ordinea".

Tot Jandarmeria, prin purtătorul de cuvînt Gabriel Enache, ieri la Dolce Sport: "În spatele grupului de manifestanţi, un alt grup consuma băuturi alcoolice. Cînd colegii mei s-au deplasat să dialogheze, din masa de suporteri s-a produs o îmbulzeală care a atras colegii mei în acea grămadă. S-au exercitat acte de violenţă, s-a aruncat cu diverse cutii. S-a aruncat şi cu fumigene şi torţe".

Haos pe străzi şi decizii incredibile
Două fumigene s-au aprins în Piaţa Victoriei: una la 16:20, stinsă la apelul liderilor de galerie, alta care a zburat în stradă, peste un sfert de oră. Nu au existat torţe. Iar intervenţia cu gaz lacrimogen a precedat aruncarea obiectelor, nicidecum invers!
Restabilirea ordinii publice a fost motivul invocat de Jandarmerie pentru intervenţia în forţă. Numai că nimic nu tulburase atmosfera înaintea incidentului de mai sus. Din contră, urmărirea suporterilor prin toată Piaţa Victoriei a creat un haos teribil. Zeci de persoane treceau prin faţa Guvernului şi au fost şocate să vadă cum jandarmii lovesc şi imobilizează. Cei care se opreau erau înjuraţi şi împinşi. Încercînd să evite deplasarea ultraşilor spre Piaţa Universităţii, jandarmii au decis blocarea trecerilor de pietoni, chiar şi pentru cetăţenii nimeriţi în zonă!

Logica bătăii
Suporterii reţinuţi sînt duşi spre dube, cu picioare în stomac şi pumni în cap. Telefonul unui bărbat care vrea să filmeze se sparge de asfalt sub lovitura unui jandarm. "De ce faceţi asta?" "Nu filma, nu filma, nu filma!".

Acelaşi locotenent Georgian Enache explică: "Presa are dreptul să îşi facă treaba, să fotografieze şi filmeze, în spaţiul public. Dar să nu împiedice acţiunea colegilor mei". Cu ce ar fi obstrucţionat acţiunea imaginile în care jandarmii lovesc în parcările din Piaţa Victoriei?

"Orice acţiune pentru restabilirea ordinii publice presupune anumite riscuri şi de multe ori imaginile sînt destul de dure, dar colegii mei acţionează de fiecare dată în deplină cunoştinţă de cauză"
Gabriel Enache, purtător de cuvînt al Jandarmeriei

"De ce au hingherit oamenii pe străzi, i-au călcat în picioare şi i-au dus la secţiile de poliţie, unde tratamentul de tortură a continuat? De ce opreau abuziv oamenii pe stradă şi ca bonus le mai aplicau cîte un bocanc pe tibie? Oare doar pentru simplul fapt că manifestarea nu decurgea cum doreau şi trebuia fabricat imediat un incident?"
comunicatul ASR remis Mediafax

LINK
Back to top
David
Tue Mar 27 2012, 01:06AM
Registered Member #41

Ultra' wrote ...

PS: Imi doresc ca si copiii acestor brute sa ajunga in aceiasi situatie sau mai rau, asta ca sa simta pe propria piele ce inseamna abuzurile si nedreptatea.

ITI DAU DREPTATE IN MULTE PRIVINTE (inclusiv privitor la incompetenta temporara a unei parti, din care fac si eu parte, a Jandarmeriei), DAR, VEZI TU, CEEA CE AI SPUS AICI ESTE EXPRESIA REACTIEI VOASTRE EXTREME LA ACTIUNILE EXTREME ALE JANDARMERIEI. CHIAR ITI DORESTI ASTA??? NU AI ALTCEVA MAI BUN DE DORIT? DE EXEMPLU, SA LE VINA MINTEA LA CAP JANDARMILOR CARE COMIT ABUZURI?
Nu mai spun ca o asemenea dorinta ca a ta nu poate fi exprimata pe acest forum respectabil...
Nu imi pun cenusa in cap pentru captatio benevolentiae, imi exprim o opinie potrivit careia mai avem mult de lucru la cultura de securitate publica a jandarmilor, dar orice referire la familii, copii si alte asemenea valori ale oamenilor, fie ei si jandarmi, este cel putin nepotrivita, daca nu absurda.
Sunt destul de interesat sa inteleg "conceptia" ultras si fenomenul hooligans, inclusiv diferentele existente intre ele, insa este destul de dificil. In Romania.
Back to top
2 User said Thank to David for this Post :
 ALM (27 Mar 2012, 08:23) , Resboiu (27 Mar 2012, 09:00)
ALM
Tue Mar 27 2012, 09:09AM
Registered Member #2039

Domnule David, v-am acordat un "mulţumesc" fiindcă îmi place poziţia dvs. A dvs ca individ, parte dintr-o instituţie care, după părerea mea, se deprofesionalizează pe zi ce trece. Comportamentul acesta abuziv, reliefat fără posibilitate de tăgadă prin mărturii de toate felurile, inclusiv foto, vă face să pierdeţi toate "bilele albe" adunate cu greu în acţiuni umanitare.
Ceva nu funcţionează bine în Jandarmerie. După ceea ce s-a întâmplat în Piaţa Victoriei, Conducerea Jandarmeriei trebuia să iasă cu un comunicat sobru, prin care să anunţe că situaţia creată va fi analizată şi că se vor lua măsurile corespunzătoare. Românul este iertător din fire. Ce s-a întâmplat în realitate? Jandarmeria a scos "la înaintare" pe acel nefericit cu numele Gabriel Enache, un fel de "gică contra" purtător de vorbe, care a început să debiteze o poveste scoasă dintr-o lume paralelă, o abureală infantilă, o încercare penibilă de prostit proştii. Acest individ, care minte fără să clipească, trebuie retras imediat fiindcă nu va mai fi crezut nici cănd va spune adevărul. Sigur că el este doar vârful aisbergului numit Conducerea Jandarmeriei, că "baza" colcăie de indivizi cocoţaţi pe criterii politice şi de obedienţă faţă de Putere, dar omul n-are nicio trăsătură necesară domeniului PR. Prestaţiile lui sunt penibile şi au darul de a inflama mai rău situaţii ca aceea despre care discutăm. Oricând poate fi înlocuit cu un robot care sa debiteze continuu o singură propoziţie: "pentru restabilirea liniştii şi ordinii publice ...".
În final, ca o glumă amară, diferenţa între ultraşi şi "hooligans" se poate vedea în imaginile postate pe această pagină: ultraşii sunt ăia în civil şi "hooligans" sunt cei în uniforme, cu căşti, bastoane, butelii cu gaz şi ţigări în colţul gurii ...
Back to top
2 User said Thank to ALM for this Post :
 Ultra' (27 Mar 2012, 10:30) , David (27 Mar 2012, 12:31)
apkah
Tue Mar 27 2012, 09:34AM
arcan
Registered Member #566

Eu am un singur cuvant despre jandarmii aia din clip.(nu despre altii): PROSTI !
INCOMPETENTI!
Asa ceva nu poate fi aparat nici macar de colegi.CE a fost cu circul ala? A dat in jandarmi? Poate. Dar putea fi incatusat si condus la sediul unei sectii de politie pentru acte. Nu tarat de par ca in Angola....
Back to top
Ultra'
Tue Mar 27 2012, 10:17AM
Registered Member #2406

David, daca oamenii aia ar avea valori, familiale cum spui tu, nu ar abuza in asa hal un baiat de 17 ani, care e copilul cuiva. Tatal lui e ala pletos care si-a luat bataie ca vroia sa-si scoata fiul din mainile macelarilor. Omul e ziarist si a scris si un articol despre ce s-a intamplat:

Ora 16:00, Piaţa Victoriei. Aproximativ 800 de suporteri ai Craiovei, şi nu numai, s-au adunat să-şi strige păsurile. "Mititelu, Craiova nu e jucăria ta!", "Forza Ştiinţa!", "Mircea Sandu, eşti o mizerie", "Ştiinţa nu moare", "Pleacă, brutare", "România, stat poliţienesc", "Ole, ola, refuzăm dictatura", "Mititelu, groparul Craiovei", "Mititelu, un sărac mincinos, ne-a distrus", au scandat printre altele fanii olteni.

Toate bune şi frumoase, mitingul decurgea paşnic şi liniştit. Grupuri de jandarmi, înarmaţi până-n dinţi, păreau neliniştiţi, puţin agitaţi. Parcă ar fi avut nevoie de ceva acţiune, doar n-au venit degeaba până aici!... "Când ne loviţi, daţi la-ntâmplare, că pumnii voştri minte nu are", se aude dinspre grupul care protestează. "Hmm. E prea de tot, şi-au spus oamenii legii. Hai să le-arătăm că totuşi avem minte-n pumni. Şi avem şi gaze lacrimogene. Au venit oltenii ăştia să ne strice sâmbăta, când eram şi noi liberi! Pe ei!"

Mă pregăteam să plec de la miting, eram acolo în calitate de jurnalist de sport, cu mai mulţi prieteni, dar şi cu fiul meu, Vlad, în vârstă de 17 ani. Cu toţii, trebuie să recunoaştem, suporteri ai Craiovei. N-am făcut nimic rău, n-am înjurat, n-am scandat obscenităţi, n-am consumat băuturi alcoolice, n-am dat cu pietre. Dar ei, oamenii legii, cei care erau puşi acolo să împartă legea şi dreptatea, au împărţit gaze lacrimogene, pumni, picioare şi pulane oamenilor nevinovaţi. Inclusiv fiului meu, Vlad, care e un copil.

Florile sunt plăpânde. Şi neştiutoare. Se apără şi ele cum pot. Fiul meu, ca şi alţii de vârsta lui care au fost la miting, sunt ca nişte flori. Ei sunt copii, încă nu discern, nu-şi dau seama uneori de consecinţe, de urmări, de ceea ce se poate întâmpla. Sâmbătă, 24 martie, jandarmii au pus cătuşe florilor. E foarte greu pentru un părinte să-şi vadă copilul bătut cu sălbăticie, de o gloată de slugoi ai statului. E foarte neplăcut să-ţi vezi propriul copil plin de sânge, tras de păr, lovit cu pumnii şi picioarele de nişte animale. E foarte greu!... Mai ales dacă te duci lângă ei, spui că eşti tatăl acelui băiat, iar ei te iau la bătaie şi pe tine şi te ceartă că nu l-ai educat. Le-am spus că e minor, că n-a făcut nimic, că n-au voie să facă aşa ceva, că e un copil.

Oamenii-brută, oameni care nu au nimic cu bunul simţ, bătăuşi cu ţigara-n gură, da, unul dintre jandarmi îl bătea pe Vlad având ţigara în gură, n-au ţinut cont de nimic. După bătaie, ne-au urcat în dubă. Acolo mai erau câţiva copii, speriaţi, cu lacrimi în ochi, încercând să sune familiile sau prietenii. "N-aveţi voie să vorbiţi la telefon! Nu sunteţi pe domeniul public, să faceţi ce vreţi. Închideţi telefoanele!", zbiera un jandarm isterizat. Într-un alt colţ al dubei, un alt om al legii zâmbea zeflemitor: "Ce-aţi căutat, bă, aici, n-aveaţi ce să faceţi acasă? Aţi venit şi aţi dat de dracu’! Mai bine stăteaţi acasă, aşa aţi luat şi bătaie, sunteţi puşi pe drumuri, vai de capul vostru!".

Fiul meu pare timorat, e plin de sânge, dar totuşi stăpân pe el. Suntem coborâţi din dubă, urcaţi în alta. Sunt claie peste grămadă aproximativ 30 de persoane. "Hai urcaţi, mai repede, mai repede!"... Două vestoane, lăsate de jandarmi pe bancheta pe care stăteam: Mirea şi Dragomir, le-am citi numele pe ecson. Nu ştiu nici cine e Mirea, nici cine e Dragomir. Dar sigur au făcut parte din plutonul de execuţie al fiului meu. Poate cel cu ţigara e Mirea sau Dragomir. Poate…
LINK

Asa ca David n-am nici cea mai mica compasiune pentru macelarii astia si daca au copii vreau sa fie pusi in aceiasi situatie, ei ca parinti. Nu e dinte pentru dinte, ca nu-i rupem noi cu bataia. Si toate se intorc mai devreme sau mai tarziu...

Si ALM a spus foarte bine care e diferenta dintre ultras si hooligans si asta nu numai la acest miting, daca ne uitam putin in urma vedem acelasi comportament, deci nu sunt doar unii macelari care au "sarit calul", astea sunt metodele jandarmeriei.

[ Edited Tue Mar 27 2012, 10:29AM ]
Back to top
ALM
Tue Mar 27 2012, 10:59AM
Registered Member #2039

Domnule Ultra', ziaristul nostru face câteva aprecieri greşite. Acei torţionari nu sunt "slugoii statului", ci slugoii Puterii, platiţi din bani publici să zdrobească orice rezistenţă împotriva Puterii. În Piaţa Victoriei a fost doar un "recital", menit să ne arate că actualul regim antinaţional are unelte de nădejde. Apoi, faptul că au maltratat un copil, care e problema? Fac şi ei ce au văzut că făcut Comandantul Suprem! Probabil că, în noua concepţie ideologică a Jandarmeriei, acest comportament este "bastonul de mareşal". Dacă unul, după ce a pocnit un copil peste faţă, a ajuns Preşedinte şi Comandant Suprem, un jandarm care suceşte gâtul altui copil nu poate măcar să fie avansat? Sau premiat?

"Reforma" din MAI a aruncat pe drumuri oameni vajnici, a băgat frica în cei rămaşi şi a păstrat o grămadă de ciurucuri. Dacă mâine ar avea loc un proces al Jandarmeriei, similar cu cel de la Nürnberg, acei "hooligans" în uniformele statului n-ar avea nicio scuză! Nicio Lege, niciun ordin, nu poate justifica instinctele de torţionari.

Pentru prima dată, viitoarea Putere se va confrunta într-adevăr cu o grea moştenire. Pe lângă gravele probleme economice şi sociale, va trebui să reevalueze competenţele instituţiilor statului, să şteargă urmările "reformelor" portocalii şi să repună statul în adevărata lui matcă, respectiv aceea de a "păstori" interesele poporului ...
Back to top
David
Tue Mar 27 2012, 12:47PM
Registered Member #41

ALM wrote ...

Domnule Ultra', ziaristul nostru face câteva aprecieri greşite. Acei torţionari nu sunt "slugoii statului", ci slugoii Puterii, platiţi din bani publici să zdrobească orice rezistenţă împotriva Puterii. În Piaţa Victoriei a fost doar un "recital", menit să ne arate că actualul regim antinaţional are unelte de nădejde. Apoi, faptul că au maltratat un copil, care e problema? Fac şi ei ce au văzut că făcut Comandantul Suprem! Probabil că, în noua concepţie ideologică a Jandarmeriei, acest comportament este "bastonul de mareşal". Dacă unul, după ce a pocnit un copil peste faţă, a ajuns Preşedinte şi Comandant Suprem, un jandarm care suceşte gâtul altui copil nu poate măcar să fie avansat? Sau premiat?

"Reforma" din MAI a aruncat pe drumuri oameni vajnici, a băgat frica în cei rămaşi şi a păstrat o grămadă de ciurucuri. Dacă mâine ar avea loc un proces al Jandarmeriei, similar cu cel de la Nürnberg, acei "hooligans" în uniformele statului n-ar avea nicio scuză! Nicio Lege, niciun ordin, nu poate justifica instinctele de torţionari.

Pentru prima dată, viitoarea Putere se va confrunta într-adevăr cu o grea moştenire. Pe lângă gravele probleme economice şi sociale, va trebui să reevalueze competenţele instituţiilor statului, să şteargă urmările "reformelor" portocalii şi să repună statul în adevărata lui matcă, respectiv aceea de a "păstori" interesele poporului ...

Thx.
DGJMB (a nu se confunda cu BSIJ) este un fel de stat in stat al JRO. Din pacate, tinde sa devina un monstru scapat de sub control. Revin si spun: amestecul neglijent, superior si abuziv al politicii in cultura militara este extrem de pagubos pentru toata lumea. A se citi: in anumite conditii, combinatia politico-militara in timp de pace este un rahat.
Back to top
2 User said Thank to David for this Post :
 Resboiu (27 Mar 2012, 14:05) , Klaus (27 Mar 2012, 18:14)
ŽELJKO
Tue Mar 27 2012, 05:29PM
Omul cu adevarat bun este doar cel care ar fi putut fi rau si n-a fost. (Nicolae Iorga)
Registered Member #2730

Off topic:da' pana la urma,acel jandarm a dat drumul tigarii din gura?Intreb din pura curiozitate doar.
Back to top
Resboiu
Tue Mar 27 2012, 07:28PM

Registered Member #2526

ŽELJKO wrote ...

Off topic:da' pana la urma,acel jandarm a dat drumul tigarii din gura?Intreb din pura curiozitate doar.

La banii astia?
Back to top
truepride
Tue Mar 27 2012, 08:20PM
Fiat justitia ruat caelum

Registered Member #996

Stimate ALM, aveti dreptate si nu am nimic de adaugat la comentariul dvs.Calitatea deplorabila a actiunilor prezentate mai sus si-a spuns cuvantul.Oricum eu nu inteleg de unde atata ura?Tinerii aceia nu sunt forte invadatoare ci sunt niste indivizi ce protesteaza fata de mersul actual a unui sport ce nu credeam ca poate dezamagi mai mult decat a facut-o.De unde aceasta abordare, de unde atata ura?

Ultra, o mentiune - jandarmii dusi in fata unei instante militare nu sunt "dati afara"."Datul afara", militariceste- daca pot formula asa, inseamna trecerea in rezerva respectiv retragere, in functie de situatie.
Militarul dus in fata instantei militare este, daca parchetul obtine o sentinta favorabila, condamnat penal pentru infractiunile ce stau drept temei dosarului penal intocmit.Greu de spus pe baza de estimare, insa de regula instanta militara condamna la inchisoare, cu executare.Asadar posibil, daca sunt gasiti vinovati, ca militarii ce au comis aceste abuzuri sa primeasca "un chipiu pe masura capului..."
Imi pare rau sa sa vad unde a ajuns in prezent acesta arma.Desigur nu generalizez si salut cu acelasi respect jandarmii care fac cinste uniformei.Probabil ei sunt cei mai suparati pe aceste chestiuni, tocmai vad cum niste colegi se urineaza efectiv pe munca lor, de o viata uneori.
Back to top
Ultra'
Tue Mar 27 2012, 08:31PM
Registered Member #2406

Truepride si asta nu e tot:

FOTO Da' cu fata ce-aţi avut? Jandarmii i-au învineţit ochiul unei tinere la protestul fanilor Universităţii Craiova

Aşa aum au demonstrat-o de fiecare dată când au avut ocazia, jandarmii fac prăpăd şi-n rândul nevinovaţilor la orice scânteie aprinsă la vreun eveniment unde sunt responsabili cu ordinea. Protestul suporterilor Universităţii Craiova n-a făcut notă discordantă.

Oamenii cu legea într-o mână şi cu bastonul în cealaltă au intervenit aşa cum ştiu ei mai bine. Fie că a fost vorba de femei sau pur şi simplu persoane fără absolut nicio vină, jandarmii au tratat la fel mulţimea strânsă în Piaţa Victoriei.

Bastoanele au fost împărţite cu poftă în stânga şi-n dreapta de nişte oameni a căror misiune este să protejeze cetăţeanul, nu să-l terorizeze.

LINK
Back to top
semper amator
Wed Mar 28 2012, 09:17AM
semperist amator
Registered Member #2100

Jurnalism ieftin..acuzatii ieftine.Manipulare ieftina.Realitatea nu e intotdeauna asa.Da cu fata ce au avut?
Sa spuna colegii din politie de cate ori s.au dus la cazuri de violenta familiala si victima sotului deodata a devenit victima fortelor de ordine.
Si nu brutele sunt de vina pentru modul de actiune.(au si ei partea lor)
succes
Back to top
Ultra'
Wed Mar 28 2012, 01:45PM
Registered Member #2406

Manipulare? Haaaa? Cand voi sunteti filmati si fotografiati ca faceti ce faceti unde este manipularea? Aaaaa, ca incerci sa duci in derizoriu ceea ce s-a intamplat, da, poate fi considerata o forma de manipulare. Si asta e realitatea, pe voi va spala pe creier la angajare si nu fac misto, nu ma intelege gresit, chiar sunt curios?! Si macelarii au prima parte de vina, dupa aia urmeaza celelalte, daca te transformi in macelar sau acraniat nu cred ca e de vina faptul ca ti s-a taiat salariul cu 25%. Sau ca te-ai certat cu femeia si nu mai ai parte de... sau/si daca e si asta inseamna ca e grav rau acolo la voi!
{Atentionare pt limbaj} Admin truepride

[ Edited Wed Mar 28 2012, 08:29PM ]
Back to top
Go to page
  <<        >>   

Jump:     Back to top

Syndicate this thread: rss 0.92 Syndicate this thread: rss 2.0 Syndicate this thread: RDF