Proiect SEMPER FIDELIS
  • Prima pagina
  • FORUM
  • Despre noi
  • Statut
  • Galeria foto
  • Download-uri

Remember me      Forgot password?    Signup

Forums

Proiect SEMPER FIDELIS :: Forums :: Securitate nationala :: MAI

<< Previous thread | Next thread >>
Jandarmeria, intre competente si incompetente
Go to page
  <<        >>  
Moderators: ex-ad, colonelul, echo, truepride, dorobant, spk, Radu89, Pârvu Florin, justme, Mihais, Resboiu
Author Post
Terentius
Fri Dec 06 2013, 07:14PM
Terentius
Registered Member #2186

Pana la urmă, care e chestia cu jăndarii de nu folosesc în Afganistan aceeași uniformă tip deșert pe care o folosește armata română?
Back to top
1 User said Thank to Terentius for this Post :
 spk (06 Dec 2013, 19:52)
djebel
Fri Dec 06 2013, 08:24PM
Registered Member #3603

Exact din acelasi motiv pentru care PFR nu foloseste aceeasi uniforma DPM a armatei: sunt niste capete luminate care...lumineaza

[ Edited Fri Dec 06 2013, 08:26PM ]
Back to top
djebel
Fri Dec 06 2013, 08:37PM
Registered Member #3603

Boribum wrote ...

M-a macinat tare mult problema(sunt foarte ocupat zilele astea) : se contrazice singur,americanul (nu cel întâlnit,ci designer-ul lor). Tocmai faptul ca au mereu drapelul în fata sugereaza ca directia deplasarii e indiferenta : atât în avansare cât si în retragere,ei fug.

Greu cu rezultanta fortelor ! Oricum, explicatia americanului mi-a adus aminte ca nici noi nu suntem mai breji. La intrebarea "de ce asupra tintei mitraliera "mama si copilul" (am uitat, cred ca era nr.11) punctul de ochire se ia pe mama si nu pe copil?", orice om normal ar fi raspuns pentru ca "mama" ofera o suprafata mai mare si este mai vizibila. Un nene care acum parca e preot militar (dar pe atunci era mare razboinic) a raspuns ca se ocheste mama pentru ca este interzis sa tragi asupra minorilor.
Back to top
2 User said Thank to djebel for this Post :
 Klaus (06 Dec 2013, 20:52) , ALM (07 Dec 2013, 21:14)
ALM
Sat Dec 07 2013, 09:33PM
Registered Member #2039

Uite că iar au intrat jandarmii în gura "rivuluţionarilor" de la Pungăşeşti! După ce s-au jucat de-a hoţii şi vardiştii pe o tarla de câteva hectare. Iniţial, a fost mare aglomeraţie la casieria Opoziţiei şi apoi la magazia cu materiale de propagandă:

Şi au băut, şi s-au bătut, până când ameţeala le-a trecut. Mâine e mare "adunare naţională" la Pungăşeşti, prin care cei care habar n-au unde este Roşia Montană şi care este diferenţa între şist şi şest, vor cere demisia guvernului Ponta şi aducerea bocilor la Palatul Victoria. O să fie o problemă, că bocii sunt doriţi şi la DNA.

Sper că jandarmii n-o să fie prezenţi. Trebuie să se refacă fiindcă vine zăpada şi "rivuluţionarii" o să-i solicite să le cureţe ogrăzile, să le facă pârtie până la bufet şi să le aducă pâine cu spinarea ...
Back to top
2 User said Thank to ALM for this Post :
 spk (07 Dec 2013, 21:36) , Radu89 (07 Dec 2013, 22:35)
Boribum
Sun Dec 08 2013, 03:23AM
boribum
Registered Member #2395

djebel wrote ...

Greu cu rezultanta fortelor !

Mi-a pierit somnul,nu mai am pofta de mâncare si mi-a scazut si tensiunea de atâta fizica aplicata. Ma gândesc ce bine totusi ca avem modelul american,cum fuge el cu vântu-n pupa si-l mai si întrece. Ce bine e sa fii american !

Si ca sa revin on-topic(ca se sparge forumul asta de atâtea analize ) : am vazut un filmulet cu niste neni pe la Pungesti care discutatu discutii cu niste jandarmi. N-or avea habar jandarmii de multe lucruri,dar nici cu manifestanii nu mi-e rusine. Am observat o tendinta : lumea întreaba în baza carei legi s-a legat jandarmul la sireturi,ce grupa sanguina are,daca stie seful lui câti erau cei 101 dalmatieni si alte chestii d-astea. Foarte,foarte ciudat.
Back to top
1 User said Thank to Boribum for this Post :
 spk (08 Dec 2013, 11:31)
svejk
Sun Dec 08 2013, 10:51AM
civil camuflat
Registered Member #997

@ALM: va rog sa nu va suparati, am senzatia ca gresiti in aceasta chestiune. aici nu e vorba de interese politice (daca acestea apar in schema, e pentru ca, intotdeauna se vor gasi "niste" "intreprinzatori" care speculeaza capital politic/stari de conflict/etc.).
este vorba despre faptul ca pentru niste resurse ce ofera o senzatie iluzorie de rezolvare/temporizare a problemei energetice, se distruge ceva mult mai important: apa. cu tot ce deriva de aici: sanatate, hrana, etc.

asta e motivul pentru care lumea nu vrea asa ceva (a se vedea cazul frantei, germaniei, etc.). admitem si ca francezii, nemtii samd sunt chiauni de cap si nu stiu ce vor. problema apare cand statul roman nu-si asculta cetatenii, cand pentru a nu-i asculta le indeasa pumnul in gura, si cand le indeasa pumnul in gura la ei in casa intrand.

ce se intampla la pungesti (in curand in toata tara - ma refer la legea care (va) permite exproprierea fortata a oricui, in conditiile in care statul - clientelar dpdv economic/politic/slugist va intermedia/facilita accesul la aceste resurse diverselor firme straine, ghidate strict de ratiuni economice, fara cel mai mic interes dpdv mediu, ecologie, respect fata de oamenii si locurile respective) este un abuz de putere al statului impotriva propriilor catateni, abuz manifestat in principal prin tulburarea de posesie si nesocotirea hotararilor luate de catre respectivii cetateni (prin intermediul hcl, etc) si in secundar prin angajarea mijloacelor punitiv/coercitive pentru a aplica/instaura acest abuz.

ghinionul celor din pungesti e ca sunt in mijlocul moldovei, izolati, si ca sunt primii in schema. astept sa vad ce se va intampla cand o sa se foreze in spatiul verde din fata blocului, sau in curtea casei...
Back to top
1 User said Thank to svejk for this Post :
 Mihais (08 Dec 2013, 11:26)
ALM
Sun Dec 08 2013, 11:26AM
Registered Member #2039

@Svejk
Nu ştiu de unde aţi aflat că eu m-aş supăra într-o confruntare de idei. Vă rog şi eu să nu vă supăraţi dacă nu sunt de acord cu revoltele ad-hoc, cu încălcarea legii pentru aşa zise drepturi la proteste, cu provocarea jandarmilor şi poliţiştilor.

Dvs dezvoltaţi subiectul alături de realitatea din teren. Acolo, nimeni nu a împiedicat protestele verbale şi nimeni nu le-a băgat pumnul în gură protestatarilor. Sarabanda a început atunci când protestatarii au început să dărâme gardurile unei proprietăţi private, când au început să distrugă utilajele de pe proprietate, când au atacat cu parii muncitorii, paznicii şi jandarmii.

Dacă nu ne plac legile şi avem ceva în cutia craniană, nu trebuie să-i atacăm pe cei care le aplică ci pe cei care le-au elaborat şi promulgat. Aşa că, protestele trebuie mutate la birourile parlamentarilor, Guvern, Parlament şi Preşedinţie. Dar fără bâte, că iar se lasă cu gaze ...

Ştiu că nu place ceea ce voi scrie, dar vă solicit un moment de reflecţie: ce s-ar fi întâmplat dacă locuitorii de la Bicaz, Ada Kaleh, Orşova, Cernavodă şi zeci de alte locuri unde au avut loc strămutări, şi-ar fi protejat "drepturile" cu parii? Probabil că astăzi aveam lămpi cu petrol pe mese şi computerul ar fi fost un vis irealizabil ...

Back to top
1 User said Thank to ALM for this Post :
 spk (08 Dec 2013, 11:34)
Mihais
Sun Dec 08 2013, 11:42AM

Registered Member #2323

Pana la urma,ca si la RM,e vorba de faptul ca statul si dreptul de proprietate privata vin cap in cap.Da,conform legii romane de la 1923 incoace resursele subsolului sunt proprietatea statului.Dar dupa cum eu nu-mi pot exercita drepturile daca ii afectez prin aceasta pe altii,nici statul ca proprietar nu are dreptul sa-i afecteze pe acei oameni.Sau daca o face,nu are decat sa se duca din casa in casa si sa cumpere drepturile oamenilor asupra terenului.Daca 1 din 10000 nu vrea,ghinionul statului/RMGC/Chevron.
Aici nu-i vorba de lucrari de utilitate publica,oricat se incearca abureala asta.Daca mie statul mi-a expropriat contra unei sume de bani o bucata de teren pt. autostrada,este de utilitate publica.Pe ea poate circula oricine din tara asta.Pe ea vor trece ambulante ce vor salva vieti,pompieri politisti si glorioasa armata ce va merge pe front,la o adica.Pe langa faptul ca va aduce beneficii materiale direct sau indirect,tuturor.

Gazele vietii si aurul lu' peste insa nu aduc nici un beneficiu public,palpabil si direct.Ca le cumparam din Qatar sau de la Vaslui scoase de Chevron,tot pretul pietii il vom plati.

Iar cu celebra redeventa,am mai argumentat ca statul are metode multe sa stranga mult mai multi bani in mai scurt timp.Oricum nu ar face ceva util cu ea.Ar manca pe o parte si ar c..a pe alta.

Back to top
2 User said Thank to Mihais for this Post :
 Karpov (08 Dec 2013, 11:47) , svejk (08 Dec 2013, 11:48)
svejk
Sun Dec 08 2013, 11:46AM
civil camuflat
Registered Member #997

@ALM: inteleg punctul dvs. de vedere. nu aici e problema.
dpdv economic, ecologic, sociologic am senzatia ca ne indreptam catre o limita. a firescului, normalului, a bunului-simt, a naturalului. chestiune care se manifesta zilnic, in orice directie/domeniu privim.

cand aceasta limita se va atinge, cum procedam in continuare?
ne prevalam de "legimititatea" actelor unor institutii ale statului, devenite pseudoinstitutii, aservite politic/clientelar pentru a scuza raptul asupra tarii si a oamenilor ei?

asteptam sa fiarba mamaliga si raspundem cu aceeasi moneda, deoarece protestele, chiar directionate catre guvern, presedintie, etc. sunt in cel mai bun caz ignorate?
asta ca nu mai vorbim de deturnarea lor, practica devenita curenta

@Mihais: re: utilitate publica - e pur si simplu discutabil. spre exemplu, eu unul am renuntat la gazele naturale. stiu ca nu toata lumea poate face asta (in acest moment). dar, ca mine mai cunosc cel putin 50 de oameni/familii. vorbesc de oameni care au renuntat, nu care nu au/avut acces la gaze. si care traiesc foarte bine si fara. se poate.

[ Edited Sun Dec 08 2013, 11:51AM ]
Back to top
djebel
Sun Dec 08 2013, 11:46AM
Registered Member #3603

Boribum wrote ...

Mi-a pierit somnul,nu mai am pofta de mâncare si mi-a scazut si tensiunea de atâta fizica aplicata. Ma gândesc ce bine totusi ca avem modelul american,cum fuge el cu vântu-n pupa si-l mai si întrece. Ce bine e sa fii american !

Off-topic
@Boribum, tu poate ca ti-ai petrecut timpul intr-un mod mult mai placut, da' uite ca sunt unii care si-au irosit momente din viata calculand cum ii flutura drapelul si unde-i sta lancea dupa mecanica fluidelor, roza vanturilor, brizele marine/montane si inversiunile termice, anotimpul musonic. A, uitam de influenta Lunii.

Cu jandarmii e foarte simplu si asta dupa atributiunile lor:
Apara, prin mijloacele si metodele prevazute de lege, viata, integritatea corporala si libertatea persoanei, proprietatea publica si privata, interesele legitime ale cetatenilor, ale comunitatii si ale statului;
* Executa misiuni de asigurare a ordinii publice cu ocazia mitingurilor, marsurilor, demonstratiilor, procesiunilor, actiunilor de pichetare, actiunilor promotionale, comerciale, manifestarilor cultural-artistice, sportive, religioase, comemorative, precum si a altor asemenea activitati care se desfasoara în spatiul public si care implica aglomerari de persoane;
* Executa misiuni de restabilire a ordinii publice când aceasta a fost tulburata prin orice fel de actiuni sau fapte care contravin legilor în vigoare;

Nu e moral, dar e legal, legalitate data de cei care au lasat Chevron sa exploreze&exploateze gazele de sist. Cei din Pungesti sunt izolati si nu prea il afecteaza pe cel din Bucuresti, Iasi, Timisoara, etc., de ceea ce se intampla. Insa astazi la Pungesti, maine in vreo alte 30 de locuri din tara. A-propos, la Putna-Suceava s-a intrerupt explorarea gazelor de sist. Nu merita sa te pui cu fetele bisericesti ca te afurisesc. LINK
Back to top
2 User said Thank to djebel for this Post :
 Karpov (08 Dec 2013, 11:48) , svejk (08 Dec 2013, 11:52)
ALM
Sun Dec 08 2013, 11:51AM
Registered Member #2039

@bufnita
Iar vă mănâncă penele! Beau numai apă minelală Borsec, dar n-are vreo legătură cu topicul.

Vă jenează jandarmii? Vă supără respectarea legilor? Vă provoacă satisfacţie violarea proprietăţilor private?

Până acum m-am uitat la câteva filmuleţe cu "protestele paşnice" de la Pungeşti. Jandarmii au fost adevăraţi sfinţi până când au fost atacaţi cu parii. După aia, hmmm, şi eu i-aş fi afumat cu ceva gaze pe zurbagii. Ce spectacol făceau când erau imobilizaţi, cum se tăvăleau ei în faţa camerelor TV şi cum aruncau cu pietre când erau lăsaţi să fugă. Dar, ce nu face omu' pentru apă ...

Cum, între timp au mai apărut câteva replici, trebuie să mai adaug ceva:
Pentru exploatarea gazelor de şist este deschis un topic separat. Aici e vorba de jandarmi! Pe mine nu mă derajează atunci când aplică legea, în litera şi spiritul ei! E şi o chestie de dotare. Poate era mai bine ca, în loc de bastoane, să fie dotaţi cu perne ...

[ Edited Sun Dec 08 2013, 12:01PM ]
Back to top
svejk
Sun Dec 08 2013, 11:55AM
civil camuflat
Registered Member #997

[quote]

Cu jandarmii e foarte simplu si asta dupa atributiunile lor:
[i]Apara, prin mijloacele si metodele prevazute de lege, viata, integritatea corporala si libertatea persoanei, proprietatea publica si privata, interesele legitime ale cetatenilor, ale comunitatii si ale statului;

[/quote1386496351]

ordinea asta spune multe: viata, integritatea corporala si libertatea persoanei, proprietatea publica si privata, interesele legitime ale cetatenilor, ale comunitatii si ale statului.
Back to top
svejk
Sun Dec 08 2013, 11:58AM
civil camuflat
Registered Member #997

ALM wrote ...

[ Vă supără respectarea legilor? Vă provoacă satisfacţie violarea proprietăţilor private?

ati risca sa adresati aceste 2 intrebari jandarmilor detasati la Pungesti? (cu riscul asumat de a lua cateva pe cocoasa)
Back to top
ALM
Sun Dec 08 2013, 12:07PM
Registered Member #2039

@Svejk
Discuţia între noi începe să semene cu aceea între un preot şi un anatomist. Adică fără rezultat pragmatic. Dacă aş risca cele două întrebări (scoase din context)? Cred că nu, ca să nu par prost!
Back to top
bufnita006
Sun Dec 08 2013, 12:15PM
bufnita006
Registered Member #3500

@bufnita
Iar vă mănâncă penele! Beau numai apă minelală Borsec, dar n-are vreo legătură cu topicul.
Era o gluma,cica spiritele inalte stiu de gluma.....

Vă jenează jandarmii? Vă supără respectarea legilor? Vă provoacă satisfacţie violarea proprietăţilor private?

Va rog sa nu mai imi puneti vorbe in gura aiurea.Punct.

Back to top
Go to page
  <<        >>   

Jump:     Back to top

Syndicate this thread: rss 0.92 Syndicate this thread: rss 2.0 Syndicate this thread: RDF