Proiect SEMPER FIDELIS
  • Prima pagina
  • FORUM
  • Despre noi
  • Statut
  • Galeria foto
  • Download-uri

Remember me      Forgot password?    Signup

Forums

Proiect SEMPER FIDELIS :: Forums :: Securitate nationala :: MAI

<< Previous thread | Next thread >>
Jandarmeria, intre competente si incompetente
Go to page
  <<        >>  
Moderators: ex-ad, colonelul, echo, truepride, dorobant, spk, Radu89, Pârvu Florin, justme, Mihais, Resboiu
Author Post
Boribum
Fri Jan 10 2014, 02:09PM
boribum
Registered Member #2395

Pârvu Florin wrote ...

Dar pistoale????

Habar nu am dacă aveau muniție, dar și dacă aveau și dacă nu aveau, pentru mine povestea aia tot e un mare semn de întrebare.
Îl întreb pe comandantul dispozitivului, un maior cu barbă, care-i ideea.

Remember Crainiceanu+Frumusanu. Când e câte un speriat d-asta în uniforma,e mai bine sa stai în lateral.

Daca vrei sa te ia vreun d-asta în serios,spune-i mereu "domnule general" (chiar daca e sergent). Si-i dai cu "domnule general" pâna începe sa creada si el ca este,si sa vezi atunci ce texte baga omuletii (oricum sunt formatati si vorbesc ca tanti aia de la ora exacta). Mai demult,la un eveniment d-asta,mi-a spus unul si câte cartuse avea în "Carpati"...dar e drept ca reusisem sa par fascinat de superbia harnasamentului si a ciubotelor lui. Daca mai spui si ca ai dorit si tu sa te faci jandarm,dar ca o boala,ceva te-a împiedicat...
E drept si ca altul mi-a spus "hai colegu',lasa vrajeala",si era sa iau o sticla-n cap de la niste oameni.

Concluzie personala : daca nu ai gânduri molotoviste când te apropii de ei,mai bine lasa-i în treaba lor. N-au umor.

[ Edited Fri Jan 10 2014, 02:11PM ]
Back to top
ROn1n
Mon Jan 13 2014, 08:04AM
Registered Member #8760

LINK

[ Edited Mon Jan 13 2014, 05:40PM ]
Back to top
apkah
Mon Jan 13 2014, 01:58PM
arcan
Registered Member #566

ROn1n, ori esti insusi individul care are aceasta fituica de rahat,ori esti un mare habarnist daca ne trimiti sa citim aceasta fituica penibila si plina de tampenii..
Back to top
2 User said Thank to apkah for this Post :
 ALM (13 Jan 2014, 14:24) , Pârvu Florin (13 Jan 2014, 14:39)
Resboiu
Mon Jan 20 2014, 11:08AM

Registered Member #2526

In confruntarile cu fortele de ordine, manifestantii din Kiev au... scuturi. Proprii.

world.time.com/2014/01/19/photos-bloody-clashes-erupt-in-kiev-after-protest-ban

[ Edited Mon Jan 20 2014, 08:38PM ]
Back to top
spk
Mon Jan 27 2014, 07:01PM
primum non nocere

Registered Member #537

Back to top
ALM
Mon Jan 27 2014, 07:31PM
Registered Member #2039

@Spk
Acolo nu mai sunt sinistraţi, cred că a fost folosită bomba cu neutroni ...
Back to top
ALM
Mon Jan 27 2014, 07:51PM
Registered Member #2039

Dacă te grăbeşti, greşeşti! În imaginile de mai sus sinistraţii nu se văd fiindcă îşi deszăpezesc ... maşinile!

Comentariul istericei Dana Grecu: zăpada are trei metri, cum să o cureţe bieţii oameni (militarii nu sunt oameni)? Nimeni din studiou nu a întrebat de ce nu au făcut pârtie când zăpada avea numai un metru ...
Back to top
Resboiu
Mon Jan 27 2014, 07:53PM

Registered Member #2526

<:-P Jandarmii sunt la deszapezit!!! Vreo revolutie, ceva? <:-P

Back to top
1 User said Thank to Resboiu for this Post :
 Ezio (27 Jan 2014, 21:34)
Stanici
Wed Jan 29 2014, 09:23AM
Registered Member #8774

spk wrote ...

Imagine distribuita pe faebook si de un prieten de-al meu din copilarie, actual politist. Nu am primit raspuns nici acum la commentul pe care i l-am lasat. Dar, na, si tacerea e un raspuns.

Maaama. Traim, de aproape un sfetr de secol, intr-o tara in care interolpii ssi infractorii sunt favorizati, pentru ca tagma lor reprezinta partea sociala a cainilor de paza ai actualei oligarhii (vezi cheltuielile cu detinutii/alocatii pt copii). Partea militara este pretenii nostri prezentati de tine ca primadone, despre ale caror preferinte sadice pentru abuzuri fizice si verbale cunoastem de ceva timp. ASTA E UN REZUMAT AL STARII DE FAPT IN CARE TRAIM.

Iar caterinca asta prezentata de tine e o slaba incercare de a spala imaginea unei institutii ai carei multi angajati primesc si indeplinesc ordine fara cracnire(si de multe ori, ilegale) de la INTERLOPII (multi dintre ei, fosti caghebisti sau pui de-ai lor) CARE AU DAT LOVITURA(CRIMA) DE STAT IN '89.

Asa, cacaterinca, pot sa iti arat imagini cu mine si cu mai multi baieti din peluze prin 2012, dand la zapada in mod voluntar intr-un sat de prin nordul Buzaului. Asta nu inseamna ca nu recunosc retradul mental al unora dintre ei (si al meu, in unele cazuri ) si ca nu dispretuiesc grobianismul si inapoierea unora dintre ei.

Si sa nu crezi ca ii bag pe toti angajatii MAI in aceeasi oala, sunt si oameni normali printre ei, cu simtul datoriei si cu mandria hainei militare, dar sistemul, in sine, precum si institutiile care ar trebui sa aplice legea conform legii, sunt putrede si, din pacate, cuprind multi psihopati gata sa isi faca si fratiori impreuna cu propriile mame, la ordin. Si asta e valabil in cazul tuturor institutiilor, nu numai al celor militare.

Intrebare de la un cetatean catre un frate in uniforma, mai bun cunoscator al legii: ,,In ce conditii si din ordinul cui au dreptul organele de ordine sa intervina in forta si sa disperseze o manifestatie pasnica?". Legal, adica. Eu stiam ca de la prefect. Daca e altfel, contrazice-ma.

P.S. : imi doresc sa traiesc intr-o tara in care civilii si ,,uniformele" sa se aiba ca fratii si sa se ajute unii pe altii, ca suntem ficele si fii aceluias popor(cu bune si rele), iar dusmanii sunt altii si sunt cocotati in cele mai inalte pozitii, din pacate. Deocamdata, tot ce stiu eu e ca boboru' trage in jug din ianuarie pana in iunie sa plateasca darile catre aparatul de stat si primeste, in schimb, jargonul pentru ,,fatza".

P.P.S. : imi doresc o discutie nepatimasa, dar cucartile pe fata, cum s-ar zice...

[ Edited Wed Jan 29 2014, 09:26AM ]
Back to top
1 User said Thank to Stanici for this Post :
 apkah (28 Feb 2014, 20:39)
bufnita006
Wed Jan 29 2014, 10:20AM
bufnita006
Registered Member #3500

România – țara unde răul e bun

Zăpada pe (auto)străzi e bună. Pentru că zăpada aduce bani. Zăpada stimulează economia. Zăpada vinde șenilate, vinde sare, vinde mașini mari, vinde baxuri întregi de pliculețe de ceai, vinde chiar și nisip. În plus, dă oamenilor de muncă. Când e zăpadă muncesc muncitorii, muncesc doctorii, muncește presa, muncesc meteorologii, se prefac că muncesc politicienii și se îmbogățesc bogații. Snow is fucking gold! De ce am pune niște perdele ca să nu vină zăpada pe drum? De ce am cumpăra niște tehnologii mai noi decât cele de secol XIX pe care le folosim și accesibile oricui? Ca să nu mai fie zăpadă? Dar ce, suntem nebuni? E drept, zăpada omoară oameni. Dar hei, și mâncarea omoară oameni, ca să nu mai spunem de viață, altfel un dar de la Dumnezeu, dar care îi omoară într-un înfiorător procent de 100%. Dacă ceva îi bucură pe copii, căței și afaceriști agreați de stat, atunci e OK. Taci, tataie, mori acolo! Taci, gravido, poți să naști și în mașină, că înainte să existe moașe și mașini nășteai în țărână. Zăpada e bună.

Câinii pe străzi sunt buni. Pentru că maidanezii aduc bani. Nu ONG-urilor care chiar îi vor luați de acolo, că alea funcționează pe bani privați și atent monitorizați, vai mama lor de hoți wannabe. Maidanezii aduc bani de stat. Maidanezii dau de muncă la hingherii care se prefac că prind, la autoritățile care se prefac că-i castrează, că-i incinerează, că-i omoară, că-i elimină. Nu se întâmpla asta nu pentru că autoritățile sunt iubitoare de animale, ci pentru că sunt iubitoare de bani. Sunt publici, dă-i dracului, nu le simte nimeni lipsa. Că doar nici Becali n-a dat în cap la oameni și n-a furat din buzunarele la creștini, nu, mamaie? Dacă maidanezii produc mai mult decât mușcă, atunci e OK. Câinii sunt buni.

Proștii pe străzi sunt buni. Pentru că proștii aduc bani. Mai întâi voturi și apoi, pe termen lung sau chiar mediu, bani. De ce să-i educăm? De ce să le spunem că se poate și altfel? De ce să plătim profesorii mai bine decât femeile de serviciu? Ca să-i deșteptăm? Doamne fer’! O să-și dea seama fraierii că n-au ieșit vreodată din comunism, hehe. Doar că acum l-am reinventat, comunismul aduce bani capitaliștilor. Și fiți atenți aici, creativitate: nici pe doctori nu trebuie să-i plătim ca să-i ținem pe proști în viață. Și știți de ce? Pentru că la noi votează și morții, uraaa! Proștii sunt buni, fie vii, fie beți, fie morți.

Cu cât mai multe probleme, cu atât mai multe false soluții pe foarte mulți bani. De ce le-am rezolva, dacă merge și așa? Mulțumesc, România! Mă duc în spatele blocului să scriu prima strofă din ”Deșteaptă-te române” cu pișat, în zăpadă. Dacă voi face asta, zăpada se va topi și voi putea să-mi scot mașina din parcare. Nu pentru că imnul nostru are proprietăți magice, ci pentru că urina topește zăpada. Da, atât de ușor este, domnilor șmecheri. Dacă v-ați pișa și voi pe zăpadă în loc să vă pișați pe noi, nu ne-am mai ține la țară, de tare ce-ar lua-o din loc; ca pe roate ambalate pe uscat ne-ar merge. Dar cine ar mai face părăndărături cu firmele care vând șenilate? Las’ să fie rău, că-i mai bine așa.

Andrei Manțog
LINK
Back to top
nadgob
Wed Jan 29 2014, 11:26AM
Registered Member #733

IARNĂ GREA. Primarul Capitalei a cerut ajutorul Jandarmeriei pentru deszăpezire
Digi24.ro
27.01.2014 07:06
Distribuie:
inShare
submit to reddit
Codul portocaliu de ninsoare le face probleme și bucureștenilor. După numai două zile de precipitații, traficul se desfășoară în condiții dificile, școlile au fost închise, iar autoritățile fac tot posibilul pentru ca cetățețenii să se poată deplasa fără a avea parte de incidente.

Iarna a pus stăpânire și pe Capitală, unde primarul general, dar și cei de sector au mobilizat toate forțele necesare pentru a ușura circulația bucureștenilor. Peste 1.000 de intervenții medicale cauzate de condițiile meteo au avut loc în ultimele două zile.

„În momentul ăsta toată lumea pe care am numit-o cu zile înainte este mobilizată să lucreze zi și noapte. Arterele mari, intrările în spitale, acolo unde trebuiesc asigurate urgențele, sunt circulabile”, a spus Sorin Oprescu, primarul Capitalei.

„Arterele principale de circulație nu prezintă nicio problemă, traficul se desfășoară 100%, am dat dispoziție, ca de la această oră până la 2, toate utilajele, în număr de 42 de bucăți, să acționeze pe străzile secundare”, a spus la rândul său primarul Sectorului 4, Cristian Popescu Piedone.

Și pentru că utilajele nu au făcut față deszăpezirii, Sorin Oprescu a făcut apel și la Jandarmerie, pentru a-și mobiliza oamenii să curețe zonele centrale, cuprinse între Piața Romană și Piața Unirii

„O să-l rugăm pe domnul colonel de la jandarmi să vedeți care sunt forțele de care avem nevoie, ca să putem intr-adevăr să aranjăm manual ce rămâne în urma utilajelor care trec pe acolo, ca să putem să lărgim intersecțiile”, a adăugat Sorin Oprescu.

„90 de jandarmi din cadrul jandarmeriei Capitalei vor interveni pentru deszăpezirea zonelor în care utilajele speciale de deszăpezire nu vor putea ajunge și sunt vizate în principal stațiile mijloacelor de transport în comun”, a declarat Georgian Enache, purtător de cuvânt Jandarmeria București.

Autoritățile îi sfătuiesc pe bucureșteni să nu plece de acasă decât dacă este absolut necesar și să folosească, pe cât posibil, mijloacele de transport în comun, care vor fi suplimentate dacă va fi cazul.
LINK
Conform Legii 550/2004, art.19, alin.(1), litera de mai jos, Jandarmeria Romana are atributii in acest sens, astfel:
n)participă la limitarea şi înlăturarea consecinţelor dezastrelor naturale, tehnologice, de mediu sau complexe.
Unde e dezastrul natural in Bucuresti ca eu nu-l vad? Au un obraz gros cum e gheata de pe Ciurel cei care cer jandarmilor sa iasa la deszapezire in Bucuresti. Unde s-au dus banii pe deszapezire daca in Bucuresti, capitala mult iubitei noastre tari, ies jandarmii sa deszapezeasca statiile de autobuz?
O idee de om nebun: dati admnistrarea drumurilor jandarmilor!
Imi vine sa plang cand vad ca armata face treaba drumarilor pe autostrazi si drumuri nationale. Armata sa primeasca milioanele alea de euro si sa-i imparta militarilor.
N-am vazut pe nimeni sa traga un semnal de alarma in acest sens, in schimb vad tot felul de pitpalaci cu o vedere patrunzatoare, ce descopera "caghebisti".
Back to top
1 User said Thank to nadgob for this Post :
 Stanici (29 Jan 2014, 14:52)
nadgob
Wed Jan 29 2014, 11:48AM
Registered Member #733

[quote]
Cu vreo cîţiva ani în urmă, la o Ziua Eroilor, în Târgoviște, pe lângă plutonul de jandarmi care a defilat, piața în care s-a desfășurat ceremonia a fost înconjurată de un alt pluton de jandarmi cu căști, bastoane și pistoale.

Dar pistoale????

Habar nu am dacă aveau muniție, dar și dacă aveau și dacă nu aveau, pentru mine povestea aia tot e un mare semn de întrebare.
Îl întreb pe comandantul dispozitivului, un maior cu barbă, care-i ideea.
Urmează o prelegere savantă, ca și cum ar fi vorbit cu un copil de cinci ani, despre faptul că asta e dotarea standard a jandarmilor.
Pe dracu! Dotarea e stabilită de comandantul intervenției în funcție de misiune! că de-aia ies uneori cu cască, protecții, scuturi, bastoane și ce mai au ei pe acolo, și alteori doar cu baston.
Armele de foc se folosesc împotriva demonstranților care au și ei arme de foc, și nu pistoale se folosesc, ci puști cu lunetă, căci în focul evenimentelor e destul de ușor să-ți pierzi cumpătul și să faci nefăcute, ca să nu mai pomenesc de faptul că pistolul ăla, chiar dacă nu pare, are două capete, la fel ca o bâtă.

Deci, băieți, nu pistoale!

Dar ce au pistoalele? in cazul in care nu stiti, pistoalele sunt doar niste unelte, folosite de oameni ca sa impuste alti oameni, animale ori obiecte. Simplu, nu? Ah, scopul lor e defensiv, pentru autoaparare.
Eu, daca as fi atacat de mai multe persoane cu bate si intentia clara si "pacifista" de a-mi rupe oasele, voi folosi in mod gradual si perfect legal toate mijloacele din dotare pentru a-mi apara viata si integritatea corporala, deaorece am un baiat pe care-l iubesc ca pe ochii din cap si am de gand sa-mi iubesc la fel si nepotii. Dar daca mor ori raman cu grave probleme de sanatate ( cum i s-a intamplat unui coleg de la cluj dupa ce a fost "pacificat" de cativa "voluntari" cum e cel de mai sus, doar ca dintr-o echipa de "voluntariat" diferita).
Iar pistolul face parte din dotarea standard pentru orice misiune a jandarmeriei. ATENTIE, scopul pistolului nu este de a fi folosit pentru "reprimarea" unori manifestatii pasnice ori violente ci strict pentru autoaparare. Adica, DOAR pentru autoaparare.

Back to top
2 User said Thank to nadgob for this Post :
 Stanici (29 Jan 2014, 14:52) , ŽELJKO (08 Feb 2014, 16:50)
Stanici
Wed Jan 29 2014, 03:05PM
Registered Member #8774

Trist... eu mi-am spus o parere, am specificat clar ca nu trebuie bagati toti oamenii din diverse medii si structuri in aceeasi oala, pitpalacul de mine. In fine, o dam in ad hominem si nu are rost sa mergem mai departe cu schimbul de idei pe care am incercat sa il initiez. Si puiul ala de caghebist(spiritual, vorbind) de Oprescu ar merita tras pe roata. Dar cine sa il traga? . Pai, daca te indignezi si vrei sa ii iei la treispe-paispe, ghiciti cine ii apara, in definitv.
Voi renunta la a mai posta in aceasta sectiune si declar ca argumentele prezentate de ilustrul domn de mai sus imi sunt de ajuns pentru a imi forma parerea ca Jandarmeria este formata NUMAI din profesionisti, cunoscatori la perfectie ai legii, aparatori ai dreptatii absolute. Iar astia din peluze sunt, la randul lor, TOTI, niste terchea berchea drogati betivi inculti. La fel si taranii din Pungesti. La fel si Erwin Albu si Willy Schuster, care s-au dat cu capul de pereti prin duba, de al doilea a ajuns la urgente dupa calatoria pana la sectie.
Sanatate.

[ Edited Wed Jan 29 2014, 03:08PM ]
Back to top
Klaus
Thu Mar 13 2014, 08:40PM
Registered Member #3279

Cum a iesit Costica Silion (nemuritorul) din sistem pe usa din spate. Asta dupa ce a fost extras din IGJR si plimbat prin structurile centrale cativa ani buni.
Cat despre condamnarea cu suspendare, frectie la un picior de lemn.

LINK

Costică Silion, fostul şef al Jandarmeriei, condamnat la trei ani de închisoare cu suspendare

Costică Silion, fostul şef al Jandarmeriei, a fost condamnat de ICCJ la trei ani de închisoare cu suspendare, în dosarul în care este judecat pentru fapte de corupţie privind reîncadrarea în funcţie a unui subofiţer care fusese trecut în rezervă din Poliţia Română, din motive disciplinare.

În acelaşi dosar au fost condamnaţi, tot la trei ani de închisoare cu suspendare, Ion Crînguş, fostul adjunct al lui Silion, Costică Neculai, Doru Chilibon, Iulian Lixandru, Mihai Traian şi Dan Ştefan Rusu.

Mircea Niţoi şi Paul Pânişoară au primit pedepse de trei ani de închisoare cu suspendare.

Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (ICCJ) a mai dispus, prin decizia de miercuri, desfiinţarea mai multor înscrisuri referitoare la concursul organizat în octombrie 2008, printre care şi rezultatul obţinut de Paul Pânişoară.

Instanţa i-a obligat pe Silion, Crânguş, Neculai, Chilibon, Lixandru, Mihai, Rusu şi Pânişoară să achite câte 1.500 de lei, reprezentând cheltuieli judiciare către stat.

Sentinţa instanţei supreme poate fi contestată la Completul de cinci judecători al ICCJ.

În februarie 2013, procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie - Secţia de combatere a infracţiunilor de corupţie săvârşite de militari i-au trimis în judecată pe chestorul general de poliţie Costică Silion, fost inspector general al Inspectoratului General al Jandarmeriei Române (IGJR), la acea dată director general adjunct al Direcţiei Generale Management Operaţional din MAI, şi pe generalul maior (în rezervă) Ion Crânguş, fost inspector general adjunct al IGJR, pentru abuz în serviciu contra intereselor persoanelor, dacă funcţionarul public a obţinut pentru sine sau pentru altul un avantaj patrimonial sau nepatrimonial, fals intelectual, uz de fals şi omisiunea sesizării organelor judiciare.

Alături de aceştia sunt judecaţi colonelul (r) Costică Neculai, fost şef al Direcţiei de Management şi Resurse Umane din IGJR, colonelul (r) Doru Chilibon, fost şef al Serviciului de Recrutare, Încadrare şi Promovare Personal - DMRU, ambii pentru abuz în serviciu contra intereselor persoanelor, instigare la fals intelectual, uz de fals şi omisiunea sesizării organelor judiciare.

Colonelul (r) Iulian Lixandru, fost şef al Bazei de Administrare şi Deservire a Inspectoratului General (UM 0260 Bucureşti) şi maiorul Mihai Traian, fost şef al Biroului Management Resurse Umane şi Pregătire din cadrul Bazei de Administrare şi Deservire a IGJR, au fost acuzaţi de abuz în serviciu contra intereselor persoanelor, fals intelectual, uz de fals, participaţie improprie la infracţiunile de fals intelectual şi uz de fals, precum şi participaţie improprie la abuz în serviciu contra intereselor persoanelor.

Subcomisarul de poliţie Dan-Ştefan Rusu (fost locotenent IGJR) este judecat pentru abuz în serviciu contra intereselor persoanelor, iar plutonierul adjunct Mircea Niţoi, subofiţer în cadrul Biroului Management Resurse Umane şi Pregătire din UM 0260 Bucureşti, pentru abuz în serviciu contra intereselor persoanelor, fals intelectual şi uz de fals.

Plutonierul major Paul Pânişoară, subofiţer în cadrul UM 0260 Bucureşti la data faptelor, este acuzat de fals intelectual, uz de fals, înşelăciune, fals în declaraţii, participaţie improprie la infracţiunile de fals intelectual şi uz de fals, precum şi participaţie improprie la abuz în serviciu contra intereselor persoanelor.

Potrivit rechizitoriului procurorilor, în cursul lunii octombrie 2006, prin fraudă şi prin falsificarea unor documente depuse la dosarul de candidat, cu sprijinul lui Dan-Ştefan Rusu, Paul Pânişoară a susţinut examenul de admitere în corpul subofiţerilor şi a fost reîncadrat în IGJR Baza de Administrare şi Deservire - UM 0260 Bucureşti.

"Pânişoară Paul nu avea dreptul de a participa la un astfel de concurs deoarece, în cursul anului 1997, fusese trecut în rezervă din Poliţia Română din motive disciplinare", notează procurorii în documentul citat.

Totodată, în luna octombrie 2008, "prin fraudă şi prin falsificarea unor documente depuse la dosarul de candidat", lui Paul Pânişoară i s-a întocmit, în fals, un dosar de participare la concursul pentru trecerea în corpul ofiţerilor, la care acesta nu avea dreptul să participe. Înscrisurile falsificate şi depuse la dosarul de candidat au fost întocmite de Ion Lixandru, Traian Mihai şi Mircea Niţoi.

În urma susţinerii acestui concurs, Paul Pânişoară a fost declarat admis în corpul ofiţerilor, în mod ilegal, ocupând astfel locul unei candidate. Aceasta s-a constituit parte civilă în procesul penal cu 27.499 de lei, reprezentând drepturi salariale cuvenite şi neîncasate, precum şi daune morale.

Procurorii au arătat în rechizitoriu că, după ce această situaţie a fost cunoscută de conducerea IGJR şi DMRU, respectiv de Costică Silion, Ion Crânguş, Costică Neculai şi Doru Chilibon, aceştia nu au făcut niciun demers pentru sesizarea autorităţilor judiciare competente cu privire la neregulile constatate şi nici nu şi-au îndeplinit atribuţiile de serviciu pentru restabilirea legalităţii.

"Mai mult, aceştia au determinat un lucrător din compartimentul de specialitate să întocmească, în fals, documentaţia pe baza căreia ministrul de interne ar fi trebuit să emită ordinul pentru trecerea inculpatului Pânişoară Paul în corpul ofiţerilor", potrivit procurorilor DNA.

În 5 martie 2014, preşedintele Traian Băsescu a semnat decretul "privind încetarea raporturilor de serviciu ale domnului chestor general de poliţie Costică Silion din Ministerul Afacerilor Interne".
Back to top
Klaus
Fri Apr 18 2014, 06:50PM
Registered Member #3279

Eu stiam ca in MAI Regulamentele Generale Militare (cunoscute ca RG-uri) se aplica d-literam in structurile militarizate.
S-a schimbat intre timp RG-1 (publicat in M.Of. nr. 815/2012), mai precis alin. (1) din art. 20 (Când comandantul felicită sau aduce mulţumiri unui militar pentru probleme de serviciu, militarul răspunde: "Servesc Patria!"), pentru ca vad la MAI o ceremonie in care jandarmii raspund cu un raspicat Servesc Romania! Nu mai vorbesc ca la un asemenea ceremonial stiam ca cei onorati ieseau in fata formatiei, nu se face inmanarea in formatie.
Tot in RG-1 scrie ca militarii aflati in afara formatiei saluta la intonarea imnului, iar cei cu arme le prezinta pentru onor. In clipul gasit cei 2 jandarmi cu sabii de langa scari nu trebuia sa le fluture si sa le tina in sus? Gelaledin (pe vremea aia comisar sef), ca maestu de ceremonii, jandarmul si politistul de langa ministru nu trebuia sa salute? Jandarmul de langa ministru (IG Gavrila Pop pe vremea aia) nu stie ca la pozitia drepti trebuie sa aiba calcaiele lipite? De ministru nu mai zic, el este civil, asta a inteles el prin comportare decentă, putea sa duca mana la inima. Si apropo, Gelaledin de ce se misca in timpul intonarii imnului, de ce isi flutura foile, de ce nu asteapta terminarea imnului? La asa ceremonie se vine in bluza cu maneca scurta (precum un jandarm din asistenta)?
Intro formatie militara, la grade egale, nu trebuia sa existe si o logica de aranjare dupa inaltime? Subofiterilor nu li se dau si insigne, ca la ofiteri?
Oi fi eu de moda veche, depasit de vreme si vremuri?
Sunt lucruri marunte si care adunate dau prestanta tinutei si ceremoniilor militare.

Si o intrebare pentru linistea mea - subofiterul maghiar dupa nume putea raspunde in limba materna, mai ales ca era Rus ministru?

[ Edited Fri Apr 18 2014, 06:54PM ]
Back to top
2 User said Thank to Klaus for this Post :
 Ionica H (21 Apr 2014, 17:28) , ŽELJKO (05 May 2014, 14:15)
Go to page
  <<        >>   

Jump:     Back to top

Syndicate this thread: rss 0.92 Syndicate this thread: rss 2.0 Syndicate this thread: RDF