Proiect SEMPER FIDELIS
  • Prima pagina
  • FORUM
  • Despre noi
  • Statut
  • Galeria foto
  • Download-uri

Remember me      Forgot password?    Signup

Forums

Proiect SEMPER FIDELIS :: Forums :: Securitate nationala :: MApN

<< Previous thread | Next thread >>
Masurile incep se pare cu pensionarii militari
Go to page
  <<        >>  
Moderators: ex-ad, colonelul, echo, truepride, dorobant, spk, Radu89, Pârvu Florin, justme, Mihais, Resboiu
This thread is now closed
Author Post
chimistul
Tue Mar 24 2009, 04:50PM
Registered Member #1234

De copt se coace ceva!!
Ca si informare - in institutia in care lucrez s-a primit in urma cu 10 zile un fax pe la ora 12.00 prin care se solicita ca pana la ora 13.30 cei care au lucrat in armata sa puna la dispozie urmatoarele date:numele ,functia pe care este incadrat,valoarea neta a pensiei militare,valoarea neta a salariului,impozitul pe care il plateste institutia la stat angajatului iar la sfarsitul acestui tabel se cumula valoarea pensiei nete cu salariul net.
M-am interesat in mai multe locuri si am ajuns la concluzia ca toate institutiile de stat din locatia unde locuiesc au primit acest fax.Acum asteptam.Ce? Nici eu nu stiu?
Back to top
ex-ad
Wed Mar 25 2009, 09:57PM
nosce te ipsum

Registered Member #1

pina nu iese legea - in orice forma o iesi ea - orice s-ar face in aceasta directie este ilegal
Back to top
chimistul
Thu Apr 02 2009, 06:45PM
Registered Member #1234

Spre informarea celor interesati!!!!
LINK
LINK
Back to top
mercurie
Thu Apr 02 2009, 08:07PM
Registered Member #1034

Eu , daca va aduceti aminte, am avut o atitudine contradictorie..Regret sincer faptul ca pensionarii militari sunt afectati de noua legislatie..Intr-o administratie de stat, macinata de coruptie si prostie, pensionarul militar sunt sigur ca da valoare si distinctie.

[ Edited Thu Apr 02 2009, 08:07PM ]
Back to top
HCivic
Fri Apr 17 2009, 10:49AM
Registered Member #1734

Aici gasiti ce se coace: LINK

O luam de la capat.
Dupa cum observati exceptiile sunt mascate.

Sarbatori fericite stimati colegi!
chimistul wrote ...

De copt se coace ceva!!
Ca si informare - in institutia in care lucrez s-a primit in urma cu 10 zile un fax pe la ora 12.00 prin care se solicita ca pana la ora 13.30 cei care au lucrat in armata sa puna la dispozie urmatoarele date:numele ,functia pe care este incadrat,valoarea neta a pensiei militare,valoarea neta a salariului,impozitul pe care il plateste institutia la stat angajatului iar la sfarsitul acestui tabel se cumula valoarea pensiei nete cu salariul net.
M-am interesat in mai multe locuri si am ajuns la concluzia ca toate institutiile de stat din locatia unde locuiesc au primit acest fax.Acum asteptam.Ce? Nici eu nu stiu?

Back to top
HCivic
Tue Apr 28 2009, 08:13PM
Registered Member #1734

Se pare la LINKul de mai sus nu fuctioneaza corespunzator.
Daca doriti sa vedeti ce se coace, intrati pe SENAT: urmarirea procesului legislativ.
Cautati Legea 309/2009 si la "fisa proiectului de lege" gasiti toate detaliile (forma initiatorului,expunerea de motive,avizul consiliului consultativ,avizul comisiei de egalitate in drepturi).
Back to top
chimistul
Tue May 05 2009, 09:14PM
Registered Member #1234

Eu ma crucesc pana unde poate merge acest guvern ,,de doi lei,,-asumandu-mi in totalitate aceasta expresie!!!!Am pus si in Word in caz ca ma lucreaza baietii destepti!!!
LINK
adiopensii_speciale.doc
Back to top
dorobant
Wed May 06 2009, 07:58AM

Registered Member #457

Inca o proba clara a politicii romanesti din ultimii 20 de ani - divide et impera!
Ipocrizie de la un capat la altu - fara retineri, fara jena, fara bun simt.
Cei care azi ridica vocea cu vehementa de neimaginat, prin toate mijloacele de popularizare urmaresc sa semene vrajba si printre pensionari, ca la celelalte categorii au reusit.
Clasa politruca de azi care este impotriva "legilor speciale" este tot aia care le-a votat, ei le-au votat ca atunci aveau interesul de a obtine voturile celor care intrau in aceste categorii, astazi cand toti cei care trebuiau sa iasa la pensie au iesit, se modifica legea dar numai pentru cei care vor iesi la pensie de la intrarea in vigoare a legii incolo ...
CURAT MURDAR !
Back to top
HCivic
Fri May 08 2009, 06:12PM
Registered Member #1734

Comunicat de presă, 05.05.2009
Comisia pentru muncă, familie şi protecţie socială a avut înscrise pe ordinea de zi şi a dezbătut, în şedinţa sa din 5 mai 2009, următoarele proiecte de lege :

1....

2....
3. Proiect de lege pentru reglementarea sistemului de cumul al pensiilor cu veniturile salariele.
Proiectul menţionat reglementează condiţiile în care beneficiarii pensiei pentru limită de vârstă atât din sistemul public cât şi din sistemele neintegrate de pensii, inclusiv beneficiarii pensiei de serviciu, pot cumula pensia netă cu veniturile salariale realizate din exercitarea unei activităţi profesionale pe bază de contract individual de muncă, de raport de serviciu sau pe baza actului de numire în funcţie, în condiţiile legii, în cadrul autorităţilor şi instituţiilor publice centrale şi locale, îndiferent de modul de finanţare şi subordonare, precum şi în cadrul regiilor autonome, societăţilor naţionale, companiilor naţionale şi societăţilor comerciale la care capitalul social este deţinut integral sau majoritar de stat sau de o unitate administrativ-teritorială.
Acest proiect de lege a fost supus dezbaterii şi amânat pentru proxima şedinţă a comisiei.
Domnul senator Cristian Rădulescu a apreciat că „în condiţiile actualei crize economice este normală discutarea unei astfel de iniţitive dar acest lucru trebuie să se facă cu multă atenţie având în vedere faptul că există numeroase opinii divergente şi că amendamentele depuse, în număr mare la acest proiect, trebuiesc analizate cu responsabilitate astfel încât să nu afectăm drepturile cetăţeneşti şi principiile de drept.”
Back to top
coca
Fri May 22 2009, 10:39AM
Registered Member #1336

LINK

poate citeste cineva.
Back to top
HCivic
Wed May 27 2009, 05:20PM
Registered Member #1734

Senatorii au avizat favorabil proiectul lui boculet.
LINK

Urmeaza sa treaca la etapa a doua: recalcularea pensiilor.
Ciudat, activii tac malc.
Chiar nu realizeaza ce viitor le pregatesc nemernicii care conduc tara asta? Sau le tremura...bocancii?
Back to top
Altair
Wed May 27 2009, 05:51PM
UBI CONCORDIA IBI VICTORIA
Registered Member #385

am tacut malc ("oficial") si cand ne-au taiat sporuruile.asta e moda la noi.induram cu stoicism privatiunile.intrebarea e pana cand? mai devreme sau mai tarziu vom avea de spus ceva.si nu cred ca vreun politician va dori sa fie cel caruia vom dori sa ne adresam.
Back to top
chimistul
Wed May 27 2009, 06:07PM
Registered Member #1234

Eu cred ca se incalca Constitutia Romaniei-nu sunt jurist,dar poate ne ajuta cineva pregatit in acest domeniu !!!!

ARTICOLUL 20 din Constitutie
(1) Dispoziţiile constituţionale privind drepturile şi libertăţile cetăţenilor vor fi interpretate şi aplicate în concordanţă cu Declaraţia Universală a Drepturilor Omului, cu pactele şi cu celelalte tratate la care România este parte.

(2) Dacă există neconcordanţe între pactele şi tratatele privitoare la drepturile fundamentale ale omului, la care România este parte, şi legile interne, au prioritate reglementările internaţionale, cu excepţia cazului în care Constituţia sau legile interne conţin dispoziţii mai favorabile.
ARTICOLUL 41 din Constitutie
(1) Dreptul la muncă nu poate fi îngrădit. Alegerea profesiei, a meseriei sau a ocupaţiei, precum şi a locului de muncă este liberă. ,,
Sunt zvonuri ca si aceasta ,,lege,, este neconstitutionala ....dar sa asteptam.Ce?Nici eu nu stiu?(Apropo-poate sunt unii care se bucura , dar vreau sa-i anunt ca eu ma incadrez in ,,legea,, asta de ,,doi lei,, cum imi place mie sa-i spun)
In legatura cu ,,activii,, poate stiu mai multe si nu vor sa ne spuna ceea ce nu cred - sa dea DUMNEZÉU sa ma insel , sau nu constientizeaza ce pericol ii paste - ceea ce cred ca este cel mai probabil .
Back to top
HCivic
Sat Jun 06 2009, 09:50AM
Registered Member #1734

In ziarul "Gardianul" din 06.06.2009 apare articolul:
Nici in caruta, nici in teleguta. Guvernantii nu s-au decis ce sa lase: ori pensia sau salariul, ori amandoua.

Birocratia din sistemul legislativ a intarziat definitivarea proiectului de lege privind cumulul pensiei cu salariul. Documentul stipuleaza ca termenul de intrare in vigoare a legii a fost stabilit pentru 1 iunie 2009, data deja depasita, Ministerul Justitiei avertizand ca mentinerea acestui termen ar putea avea efecte de retroactivitate. Totodata, Comisia de Munca din Senat a sesizat Guvernul asupra unor neconcordante între motivatie si legea cumulului pensiei cu salariul, cerând sa precizeze daca doreste suspendarea pensiei integrale sau doar a diferentei de suma care depaseste plafonul salarial, ministerul de resort sustinând prima varianta. Potrivit unui document guvernamental, Comisia de Munca din Senat a solicitat Guvernului un nou punct de vedere cu privire la proiectul de lege pentru reglementarea sistemului de cumul al pensiilor cu veniturile salariale, aratând ca trebuie clarificate aspecte referitoare la optiunile pe care le au persoanele care lucreaza si au o pensie mai mare decât salariul mediu brut pe economie. "În urma dezbaterilor s-au constatat anumite neconcordante de fond între expunerea de motive si continutul proiectului de lege în ceea ce priveste modul de cumulare al pensiei cu veniturile salariale, precum si între proiectul sustinut de Ministerul Muncii, Familiei si Protectiei Sociale si cel care a ajuns la Comisia pentru Munca, Familie si Protectie Sociala", se arata în document, citat de Mediafax. Astfel, proiectul de lege care a fost supus spre dezbatere Parlamentului prevede mentinerea pensiei aflate în plata în conditiile renuntarii la veniturile salariale sau mentinerea veniturilor salariale în conditiile suspendarii platii sumei pensiei nete care depaseste nivelul salariului mediu brut pe economie.

Venitul mediu brut va fi in 2010 de 1.832 de lei
Ministerul Muncii a raspuns ca sustine mentinerea pensiei nete aflate în plata în conditiile renuntarii la veniturile salariale sau acordarea salariului în conditiile suspendarii integrale a pensiei nete aflate în plata. În document se mai arata ca Ministerul Justitiei a propus si reexaminarea datei de intrare în vigoare a legii, stabilita pentru 1 iunie 2009, în vederea evitarii "eventualelor efecte de retroactivitate", în conditiile în care termenul a fost deja depasit. Guvernul a decis, în luna aprilie, printr-un proiect de lege, sa permita cumulul pensiei cu salariul platit de stat doar în cazul persoanelor care au o pensie neta în limita maxima echivalenta cu salariul mediu brut pe economie, stabilit în prezent la aproximativ 1.700 de lei, si sa interzica acest cumul pentru persoanele cu o pensie peste acest plafon. Comisia Nationala de Prognoza indica un salariu mediu brut de 1.693 de lei, în 2009, si de 1.832 de lei, pentru 2010. Conform proiectului, pensionarii sunt obligati ca, în termen de 15 zile de la data intrarii în vigoare a legii, sa opteze în scris între suspendarea platii sumei pensiei nete aflate în plata, care depaseste nivelul salariului mediu brut pe economie, pe durata exercitarii activitatii, sau mentinerea pensiei aflate în plata, în conditiile încetarii raportului de munca, de serviciu sau a actului de numire în functie.
Back to top
chimistul
Sun Jun 28 2009, 09:06AM
Registered Member #1234

O noutate!!!
In cazul in care nu puteti sa dezarhivati arhiva va rog sa-mi spuneti!
Doresc tuturor o zi buna!
document_nou.rar
Back to top
Go to page
  <<        >>   

Jump:     Back to top

Syndicate this thread: rss 0.92 Syndicate this thread: rss 2.0 Syndicate this thread: RDF