Proiect SEMPER FIDELIS
  • Prima pagina
  • FORUM
  • Despre noi
  • Statut
  • Galeria foto
  • Download-uri

Remember me      Forgot password?    Signup

Forums

Proiect SEMPER FIDELIS :: Forums :: Securitate nationala :: MAI

<< Previous thread | Next thread >>
Gabriel Oprea - ministru de Interne
Go to page
  <<        >>  
Moderators: ex-ad, colonelul, echo, truepride, dorobant, spk, Radu89, Pârvu Florin, justme, Mihais, Resboiu
Author Post
DESTEPTUL
Tue Jan 13 2009, 11:41PM
DESTEPTUL
Registered Member #1011

Stau si ma intreb: Oare zilieri nu primesc astia la MIRA? Ca Oprea am impresia ca a fost zilier ......sau nu? Hmmm ...sau era vorba de Ardelean..? Hai ca am incurcat listele cu palmasi zilieri....
Back to top
me
Wed Jan 14 2009, 11:48PM
me
Registered Member #11

cititi si voi catavencu de azi. aia isi dau cu parerea ca cei doua milioane de coco i-a recuperat deja de la ardelean care a si plusat, adica i-ar fi dat, cica, doi si un sfert (evident!)
Back to top
Roxana I
Thu Jan 15 2009, 12:11AM
Registered Member #238

pana la 50 ciuciu
Back to top
truepride
Thu Jan 15 2009, 10:05PM
Fiat justitia ruat caelum

Registered Member #996

Nu trebuie sa fi geniu sa iti dai seama ca asta o fost lucratura...
Intrearea mea: cine si de ce...
Back to top
matusa tamara
Fri Jan 16 2009, 11:22PM
Registered Member #729

S-a demonstrat ca a fost o afacere proasta, indiferent de cat a dat, mai ales ca a crescut euro. Oricum functia e scoasa din nou la licitatie - succes baieti.
Back to top
Mr.Z
Sun Jan 18 2009, 11:59AM
Registered Member #874

de la cat incepe k vreau sa ma bag si eu k am niste banii pusi la ciorap??=)))
Back to top
Mr.Z
Sun Jan 18 2009, 12:07PM
Registered Member #874

P.S nu dau mai mult 1 euro,ecomoniile mele de o viata
Back to top
Mr.Z
Mon Jan 19 2009, 03:13PM
Registered Member #874

Liviu Dragnea noul ministru la MIRA!!Si eu am muncit o viata intreaga pt postul asta si nu l-am primit!!Noi sa fim sanatosi k vin destui incompetenti la guvernare(vb general)
Back to top
truepride
Mon Jan 19 2009, 06:23PM
Fiat justitia ruat caelum

Registered Member #996

Ce pregatire tangentiala cu domeniul internelor sau administratiei are Dragnea?...
Nimic... bine ca nu pun un ginecolog la aparare, un tamplar-dulger la interne, si un rocker-nervos la sanatate...
Circ domnilor...si avem bilete gratuite in primele randuri...
Back to top
un jandarm
Thu Nov 26 2009, 10:45AM
un jandarm
Registered Member #1163

Devine de actualitate topicul vizavi de ultimele declaratii de presa ale lui G Oprea...
Varful de lance al lui A Nastase va fi o viitoare propunere de ministru de interne intr-un viitor guvern PD-L?
Back to top
Radu89
Tue Apr 08 2014, 09:30PM

Registered Member #918

Fără număr, din obediență

Domnul Gabriel Oprea ne demonstrează că legea e un moft atunci când mai mulți șefi trebuie periați. La bilanțul M.A.I., vicepremierul a decis că trebuie să primească onorul și președintelui Băsescu și premierul Ponta. Trist este ca există o lege care reglementează astfel de situații: REGULAMENT din 10 iunie 2013 privind onorurile şi ceremoniile militare, publicat în MONITORUL OFICIAL nr. 396 bis din 1 iulie 2013. În art. 10 sunt înșirați toți cei care primesc onorul și se arată clar că “În situaţia în care la un eveniment participă mai multe dintre persoanele prevăzute la alin. (1), onorul militar se acordă o singură dată, persoanei cu rangul cel mai înalt.”

“Generalul” Oprea nu a știut asta sau nu a știut că noi știm. Da, trebuie să fie dramatic să nu te poți decide pe cine să pupi în fund și pe cine nu. Mai bine încalci un “amărât” de regulament militar. Frumos e că cel mai câștigat a fost tot gral.izm.*. S-a plimbat pe lângă drapelul de luptă de două ori!

* gral. izm. = general de izmene

LINK
Back to top
1 User said Thank to Radu89 for this Post :
 spk (08 Apr 2014, 22:46)
ALM
Tue Apr 08 2014, 09:36PM
Registered Member #2039

Mă rog, unul a fost ales, desemnat şi învestit, altul a fost ales, demis şi impus. Dilemă mare pentru oricine.

[ Edited Tue Apr 08 2014, 09:37PM ]
Back to top
Klaus
Thu Jun 19 2014, 05:45PM
Registered Member #3279

Am trait s-o vad si p'asta... Vesnicii Chesnoiu Niculae & Stănciuc Matei (varianta Lolek & Bolek) sunt iarasi consilieri ai ministrului de interne. LINK Oamenii astia chiar nu vor sa se bucure de pensiile pe care le au? Oare au dat inapoi soldele compensatorii la iesirea la pensie pentru a mai lucra platiti din bani publici, ambii avand pensii onorabile de chestor, de peste 76.000, respectiv 61.000 lei (atat pe Luna, cat si pe Pamant)?
Nu mai zic ca l-a recuperat si pe Botos (general in activitate + fost procuror sef + fost sef DGIA la MApN), tot in calitate de consilier...

La capitolul Descretirea fruntilor - Stanciuc trece in Declaratia de avere la capitolul Active un cont in valoare de 5 euro la CEC... LINK

[ Edited Thu Jun 19 2014, 07:09PM ]
Back to top
1 User said Thank to Klaus for this Post :
 Ionica H (19 Jun 2014, 18:08)
Ionica H
Thu Jun 19 2014, 06:14PM
Ionica H
Registered Member #1930

.

[ Edited Tue Dec 04 2018, 07:09PM ]
Back to top
Klaus
Thu Jun 19 2014, 09:16PM
Registered Member #3279

Apropo de OUG initiata de Gabita cu Militarii, jandarmii şi poliţiştii vor fi plătiţi pentru orele muncite în weekenduri sau în zilele de sărbătoare...
Pe fond ea este laudabila, DAR... este ca intrun banc cu prosti...
Ca justificare a initierii ei este numărul mic al angajaţilor acestor instituţii raportat la numărul misiunilor, acordarea de timp liber în aceste condiţii putea afecta funcţionarea normală a sistemului de apărare, ordine publică şi securitate naţională. S-o fi schimbat ministrul si ceva secretari de stat, dar grosul ganditorilor strategiilor pe linie de resurse umane sunt in aceleasi birouri de prin aparatul central. Cand a disponibilizat Igas mii de lucratori din MAI unde erau acele eminente cenusii? Acum au ajuns la concluzia ca nu se poate? Mircea Duşa a declarat la Câmpulung Moldovenesc, într-o conferinţă de presă, că OUG adoptată de Guvern prin care s-au majorat sporurile angajaţilor din armată, servicii de informaţii, penitenciare că s-a reparat o nedreptate. LINK Si cine ma rog a facut nedreptatea asta? Cine si-a dat demisia din MApN, MAI, SRI, STS, SIE, penitenciare si care structuri or mai fi fost afectate (stiute sau nu ) pentru ca politicul a luat masuri abuzive?
Foarte bine, munca in plus se va plati, dar problema este ca munca asta sa fie la nevoie, nu ca regula, altfel se intra peste Codul Muncii. Care Cod are in vedere protejarea fortei de munca, refacerea ei, prevenirea abuzurilor angajatorilor si altele asemenea. Un lucrator angajat al MAI sa spunem ca nu vrea sa munceasca in plus, chiar si pe bani. Poate fi el obligat, militar sau politist fiind?
Iau cazul ISU Constanta unde vreo 150 subofiteri au fost dati afara prin hotarare judecatoreasca, iar cei ramasi, vreo 8-900, a trebuit sa preia si sarcinile lor, ca doar turele in operativ trebuie (sau macar ar trebui) sa se execute in echipaje complete. De la inceputul anului munca a peste 1.000 de oameni a fost facuta de mai putini, platiti cu aceiasi bani. Poate fi numita asta munca fortata, desi prin Constitutie este interzis?
Pana in '89 militarul era bun la toate, muncea in constructii, canale, irigatii, carbuni, agricultura, basca deszapeziri, inundatii, cutremur (noroc ca a fost unul singur). Iar duminica, ziua de repaus, era inceputa cu orele de invatamant politico-ideologic, sa fie constienti cat de bine le este.
In Codul muncii, la Art. 123, tocmai asta era prevazut, daca nu se poate da timp liber, se da pentru munca suplimentară un spor de care nu poate fi mai mic de 75% din salariul de bază. Deci se face printrun OUG o exceptie pentru militari+politisti, ceea ce nu mi se pare tocmai OK, orice incalcare a unei reguli determina reactii la ceilalti bugetari, cum ca la militari se poate si la ei nu.
DAAAAR, in ce a aparut pana acum in presa se face trimitere la weekenduri sau zilele de sărbătoare, situatie tratata in Codul muncii la SECŢIUNEA 3: Sărbătorile legale. Scrie la Art. 142, alin. (2) În cazul în care, din motive justificate, nu se acordă zile libere, salariaţii beneficiază, pentru munca prestată în zilele de sărbătoare legală, de un spor la salariul de bază ce nu poate fi mai mic de 100% din salariul de bază corespunzător muncii prestate în programul normal de lucru. Deci acolo se face trimitere la 100% si nu la 75%. Pentru cei care lucreaza in ture nu cred ca a fost stabilit modul cum se raporteaza ei la notiunile de weekend sau sarbatori legale, dintrun calcul sumar facut candva rezulta ca fondul de timp lucrat de tur-isti este sensibil egal cu cel al 8-oristilor care beneficiaza de zilele alea libere, luand in calcul si CO+COS, bineinteles. Bun, atunci in cazul celor care nu lucreaza in ture, fiind vorba de weekend + sarbatori legale, de ce prin OUG se trece peste niste prevederi din Codul Muncii, care este lege organica?
Stiu, cateodata este bine sa nu iti pui intrebari...

[ Edited Tue Jun 24 2014, 10:53PM ]
Back to top
3 User said Thank to Klaus for this Post :
 spk (19 Jun 2014, 22:02) , Ionica H (19 Jun 2014, 23:15) , ŽELJKO (24 Jun 2014, 14:14)
Go to page
  <<        >>   

Jump:     Back to top

Syndicate this thread: rss 0.92 Syndicate this thread: rss 2.0 Syndicate this thread: RDF