Proiect SEMPER FIDELIS
  • Prima pagina
  • FORUM
  • Despre noi
  • Statut
  • Galeria foto
  • Download-uri

Remember me      Forgot password?    Signup

Forums

Proiect SEMPER FIDELIS :: Forums :: Securitate nationala :: General
 
<< Previous thread | Next thread >>
Securitatea alimentara
Moderators: ex-ad, colonelul, echo, truepride, dorobant, spk, Radu89, Pârvu Florin, justme, Mihais, Resboiu
Author Post
DESTEPTUL
Thu Feb 05 2009, 07:24PM
DESTEPTUL
Registered Member #1011
Joined: Wed Mar 26 2008, 04:20PM

Posts: 966
Thanked 5 time in 5 post
"Mancarea ucigasa"
Primit pe email

Un studiu despre securitatea alimentara, dat publicitatii in Franta, spune ca jumatate din produsele alimentare din Romania sunt infectate cu substante cancerigene de tip "aflatoxina" * Aceasta nu poate fi distrusa prin fierbere sau prin metabolism * Fenomenul infectarii alimentelor cu aflatoxine in tarile din sud-estul Europei este cunoscut de specialistii occidentali de peste 15 ani si este denumit "sindromul balcanic" * Aportul de E-uri poate face ca un salam sa contina doar 5% carne * A aparut si siropul mutant


In anul 2004, in Romania exploda un scandal legat de importarea unui lot de boia de ardei (paprika) din Ungaria, infectat cu aflatoxina. Produsul a fost retras imediat de pe piata, dar nimeni nu a fost sanctionat. Aflatoxina este o substanta cancerigena produsa de ciuperci microscopice care infecteaza alimentele depozitate in conditii precare. Cel mai des este intalnita in cafea, arahide, porumb, alune si condimente. Microorganismele mai sus mentionate produc mai multe tipuri de toxine, din care cele mai periculoase sunt aflatoxinele, acestea fiind la randul lor de mai multe tipuri. Scandalul parea sa se fi ivit din neant, pana la acea data in Romania nu se auzise nimic despre ciupercile cu pricina. Despre ce e vorba?
Povestea a inceput in 1960, cand in Anglia au murit in cateva luni 2000 de curcani. Fermierii au intrat in panica si au cerut biologilor sa afle care e cauza dezastrului. Din aproape in aproape s-a ajuns la concluzia ca toate pasarile fusesera hranite cu turte de arahide provenite de la un singur depozit si ca toate murisera din cauza ca li s-au blocat rinichii. Dupa un timp a fost gasit vinovatul: o ciuperca microscopica. Aceasta se dezvolta in mediile umede si inchise si secreta o substanta toxica pentru organism. Mai mult, toxina nu poate fi distrusa prin fierbere sau prin metabolism. Astfel, un animal care a mancat porumb infectat transmite toxina mai departe la omul care consuma carnea animalului sacrificat. Occidentalii au luat imediat masuri, in sensul ca au dezvoltat o adevarata industrie a depozitarii, diferita pentru fiecare produs in parte. Un astfel de sistem de protectie in alimentatia publica, numit HCCP - de exemplu - a fost preluat de la specialistii NASA, care il inventasera pentru securitatea cosmonautilor. Concomitent au adoptat o serie de masuri legislative care sa protejeze piata alimentara de produsele infectate cu toxina ucigasa. Fenomenul este in continuare studiat de specialistii occidentali, majoritatea tarilor lumii fiind monitorizate din acest punct de vedere, acest lucru producand efecte economice pentru cei ce incalca legislatia securitatii alimentare.
Jumatate din hrana zilnica e contaminata
Un studiu numit "Siguranta alimentara", publicat in anul 2002 in colectia franceza "Stiinte si tehnici alimentare", arata ca Romania se afla printre tarile infectate cu microtoxine.. Din produsele autohtone analizate de francezi, jumatate musteau de asemenea substante ucigase. Capitolul "Romania" din acest document e intitulata "Studiile Dutton - 1996" (adica studiile au fost facute inca de la acea vreme), iar oamenii de stiinta occidentali situeaza tara noastra in zona afectata de ceea ce ei au numit, cu 15 ani in urma, "sindromul balcanic". Inca de atunci se stia ca populatiile Romaniei, Bulgariei si tarile fostului spatiu iugoslav consuma cereale puternic infectate cu ciuperci producatoare de micotoxine, de tip "aflatoxina", in special cele care ataca rinichii. De ce? In timp ce tarile dezvoltate si-au creat tehnologii avansate pentru depozitarea alimentelor, tocmai pentru a preveni imbolnavirea populatiei cu micotoxine, tarile sarace, printre care si Romania, nu au investit nimic in acest domeniu. Daca intr-un siloz pentru cereale din Olanda, de exemplu, chiar si aerul este filtrat pentru a evita orice infectare a produsului alimentar, in tarile mai inapoiate, cum ar fi cele din America Latina si Europa de Est, principala problema a depozitarii sunt soarecii si sobolanii - restul fiind considerat nesemnificativ - pentru ca nu omul era scopul in sine, ci productia. Revenind pe plaiuri mioritice, la noi nu s-au facut asemenea studii si nu s-a scos un cuvintel despre legatura dintre alimentele de pe piata romaneasca si aflatoxine. Singurele date despre noi insine ne pot da occidentalii, care spun ca cel putin jumatate din hrana pe care o punem zilnic pe masa contine substante cancerigene de tip aflatoxina.
Cei mai afectati sunt batranii, copiii si gravidele
Limitele de la care micotoxinele devin periculoase sunt de ordinul microgramelor sau nanogramelor pe kilogram corp pe zi (miime de gram sau milionime de gram - n.r.), in functie de tipul toxinei. Daca organismul uman primeste mai mult decat atat, ceea ce la noi se intampla zilnic, micotoxinele ataca materialul genetic, facand posibila aparitia cancerului, in special la ficat. De asemenea poate determina aparitia malformatiilor la nou-nascuti. Cei mai afectati sunt batranii, copiii, femeile insarcinate si persoanele bolnave. Comisia Nationala pentru Securitate Biologica stie foarte bine despre acest fenomen, dar deocamdata nu a putut face altceva decat sa puna in acord legislatia romaneasca cu cea europeana. Restul va depinde de banii investiti in infrastructura agricola. Si, din pacate problemele legate de calitatea alimentelor nu se opresc aici.
Mortii nu mai putrezesc
In urma cu trei ani angajatii Administratiei Cimitirelor si Crematoriilor Umane au adus la cunostinta conducerii institutiei ca se confrunta din ce in ce mai des cu niste cazuri ciudate de mumificare a cadavrelor. Din lipsa de spatiu, in cimitirele bucurestene se practica deshumarea la sapte ani a osemintelor pentru a fi reinhumate la picoarele mormantului, pentru a face astfel loc unui alt decedat al familiei. Suprinzator, cadavrele, sau parti ale acestora, nu mai putrezesc. Ce sa fie, ce sa fie? Raspunsul l-a dat Gheorghe Mencinicopschi, directorul general al Institutului de Cercetari Alimentare: "Povestea are o cuprindere mai larga. Specialistii europeni in alimentatie au fost sesizati in anii '90 de faptul ca mortii nu mai putrezesc si, in urma unor studii, s-a demonstrat ca acest lucru se datoreaza consumului de conservanti sintetici, adica E-uri. Aceasta este explicatia si la noi."
Altfel spus, romanii mananca in fiecare zi alimente care contin aditivi si conservanti alimentari. |n ciuda faptului ca specialistii avertizeaza asupra consumului de E-uri, nimeni nu se poate feri de alimente "imbogatite" cu aditivi.
Un salam poate avea si 5% carne
"Este bine sa ne ferim de toate E-urile, dar mai ales de conservantii sintetici, de colorantii sintetici si de aditivii care accentueaza gustul. Din pacate insa, nu prea mai exista alimente care sa nu contina asemenea substante. Este o necesitate a industriei alimentare moderne.. Fara conservanti nu putem avea mancare in magazine, dar, pe de alta parte, aceste E-uri sunt daunatoare sanatatii. Este un cerc vicios. Produsele mai ieftine au intotdeauna mai multe E-uri, asa ca aceia care tin la sanatatea lor ar trebui sa manance mai putin, dar mai bun. Ceea ce in Romania este putin posibil. Mai mult, din punct de vedere legal controlul aditivilor este problematic. Daca o firma de mezeluri decide ca reteta produsului trebuie sa contina multi aditivi, noi nu putem interveni. Astfel ca nu trebuie sa mire pe nimeni daca intr-un salam nu exista decat cinci la suta carne, este dreptul producatorului sa scoata pe piata reteta pe care o doreste, adica mai ieftina si mai proasta, cu singura obligatie sa specifice continutul pe eticheta. In ceea ce priveste sindromul balcanic, noi stiam de aceste lucruri doar din cercetarile facute in Occident. Aflatoxina ataca in special ficatul si rinichii", ne-a declarat Gheorghe Mencinicopschi. De cele mai multe ori nici macar aceasta cerinta de etichetare nu este respectata la noi.
In Romania se utilizeaza peste 200 de aditivi alimentari
In paranteza spus, in Romania, este permisa utilizarea a peste 200 de aditivi alimentari. Printre cele mai periculoase E-uri sunt cele care dau gust, mai ales o puternica aroma de carne (E 621, E 634, E 635), cele folosite in produsele proaspete, chiar si in paine, pentru a le conserva (E 210), coloranti folositi mai ales la bauturile nealcoolice si la sosuri (E 102 - galben, E 129 - rosu)..
In Europa, doi aditivi coloranti au fost interzisi (E 231 si E 232), fiind catalogati ca pesticide, dar in tara noastra continua sa fie utilizati. Riscurile consumului de aditivi alimentari sunt multiple pentru sanatate, dar efectele nu apar imediat. Atunci cand o persoana prezinta stari de oboseala, lipsa de concentrare, ameteli, dureri de cap sau balonari se poate gandi, fara sa greseasca, ca este urmarea consumului de aditivi si alimentatiei proaste.
Atentie la B.T.
In anul 2003 Comisia Nationala pentru Securitate Biologica a descoperit intr-un magazin din Bucuresti un sirop obtinut din porumb modificat genetic, pentru indulcirea produselor de patiserie, produs importat in mod ilegal. Este primul caz de acest gen constatat in tara noastra. Sigur, avertizarea ca siropul contine porumb "mutant" era trecuta doar pe eticheta distribuitorului francez. Importatorul roman lipise peste ea o eticheta in limba autohtona, unde evita sa treaca acest amanunt foarte important, desi legea il obliga explicit la acest lucru. Mai mult, nimeni nu are voie sa importe asemenea produse decat cu acordul Comisiei Nationale pentru Securitate Biologica (CNSB), lucru pe care importatorii nu l-au facut.
Concret, produsul alimentar avea culoarea maronie si era imbuteliat in recipiente din plastic de 700 de mililitri. Pe eticheta principala scria ca este un sirop pentru clatite, produs in Statele Unite si adus in Europa de un distribuitor francez. Pe spate, o hartie alba anunta cumparatorul, in limba romana, ca lichidul maroniu contine sirop de porumb, apa, arome, conservant, colorant, caramel si acid citric. Daca se desprindea aceasta hartie, aparea eticheta originala de pe spatele recipientului, pe care scrie, in limba franceza, cam acelasi lucru, cu o deosebire: dupa "sirop de porumb", francezii au deschis o paranteza in care au adaugat o fraza: siropul este obtinut din "porumb modificat genetic". Amanuntul este foarte important in comertul cu produse alimentare. Siropul a fost retras de pe piata dupa constatarea facuta de CNSB, dar, in mod straniu, nimeni nu a fost sanctionat.
Porumbul modificat genetic, pe numele sau prescurtat "B..T.", face parte din categoria "organismelor transgenice de generatia I", adica nu mai este porumb, ci o specie obtinuta din combinarea genelor plantei cu un microorganism, Bacillus Thuringiensis. E un fel de bacterie mare, cu frunze, care face popcorn.
Pentru respectarea termenilor stiintifici, trebuie spus ca organismele transgenice sunt mai mult decat mutantii. Acestia din urma sunt specii naturale asupra carora s-a intervenit genetic pentru sporirea, intarirea anumitor calitati naturale. Adica nu se iese din cadrul natural al speciei.
Organismele transgenice, in schimb, sunt "mutanti la patrat", adica niste combinatii genetice intre diferite specii in urma carora apar specii absolut noi, pe cale artificiala.
Cum s-a ajuns aici? Inca din anii '70, specialistii in domeniul alimentatiei au ajuns la concluzia ca terenurile agricole existente nu vor putea face fata ritmului de crestere demografica si ca omenirea se afla in fata unei catastrofe prin infometare. S-au cautat imediat solutii care mai de care mai ciudate. Una dintre ele s-a aratat a fi rentabila: alimentele obtinute prin combinatii intre genele mai multor specii aflate pe niveluri diferite ale evolutiei.
Cele mai mari investitii in cercetarea acestui domeniu au fost facute in Statele Unite ale Americii. Aceste firme au studiat posibilitatea obtinerii unor culturi modificate genetic care sa scada costurile de productie.. Asa a aparut prima generatie de organisme modificate genetic.
Orezul cu gene de porc si rosia pe jumatate peste
S-a studiat, de exemplu, o combinatie de cartof cu gena de bacterie. Acest produs are forma si gust de cartof si, in plus, este rezistent la boli si la daunatori, adica nu mai are nevoie de ierbicide si insecticide, eliminand multe cheltuieli de productie. Tot prin combinare genetica a fost obtinut un tip de soia care rezista la ierbicidul universal anticlorofila. Acest ierbicid ucide orice planta, mai putin soia transgenica.. Porumbul "B.T.", alt transgenic, este rezistent la viermele de porumb. Culturile acestei specii artificiale nu mai au nevoie de tratamente speciale impotriva daunatorului. Cel mai recent si spectaculos produs al acestei generatii OMG sunt rosiile transgenice pentru zonele foarte reci, care au fost combinate cu gene ale unui peste. Aceasta rosie nu are nici un fel de probleme cu frigul, creste in camp deschis, in conditiile unei veri de scurta durata si da o recolta foarte bogata.
Exista insa si OMG din generatia a II-a, deocamdata in faza de studii teoretice, care vor intra pe piata peste cativa ani. Un exemplu: orezul modificat genetic din generatia a II-a va avea componentele nutritive de cereala, dar si pe cele de carne. Produsul e gandit pentru tarile slab dezvoltate, unde populatia se hraneste aproape exclusiv cu orez, lucru care duce la subnutritie. Aceste populatii vor continua sa manance numai orez, dar nu unul oarecare, ci super-orezul care are si proteine de carne.. Spus plastic, pilaful va fi recoltat de pe camp cu carne cu tot.
Mai exista o ramura a ingineriei genetice care se ocupa de animalele transgenice. Aceste organisme modificate genetic nu vor aparea pe piata prea curand. Aici lucrurile sunt mai complicate, in sensul ca s-au obtinut porci transgenici care sa nu aiba grasime, sau lapte de vaca cu insulina, pentru bolnavii diabetici, dar genetica animala e mult mai complexa decat cea vegetala, iar specialistii se tem inca sa lanseze pe piata asemenea produse.
Sunt periculoase alimentele modificate genetic? Unii specialisti spun ca da. Primul produs obtinut prin aceasta tehnica si destinat vanzarii, de exemplu, a fost o versiune modificata genetic a unui hormon - BST somatotropina - care stimuleaza productia de lapte la vaci. Conform Raportului Uniunii Europene, administrarea de BST stimuleaza producerea unui hormon care atunci cand este secretat in cantitati mari in lapte stimuleaza dezvoltarea maligna a celulelor canceroase. Folosirea acestui hormon a fost asociata si cu o crestere relativa a aparitiei cancerului la san si prostata la consumatorii umani.
Catastrofa agriculturii romanesti dupa 2007
Una peste alta, anomaliile de pe piata alimentara romaneasca risca sa devina o catastrofa a agriculturii romanesti, dupa 2007. "In urmatorii ani vom asista la un adevarat razboi intre produsele noastre si cele occidentale si suntem total nepregatiti pentru aceasta lupta. Romania a gresit inca din 1990, cand s-a impartit bugetul de subventie la 4 milioane de agricultori, indiferent cine au fost. Sumele s-au risipit pe mici parcele care nu au produs decat pentru autoconsum. Daca banii ar fi fost canalizati catre retehnologizare am fi avut acum 1,5 milioane de agricultori pregatiti tehnologic sa se bata cu cei din Uniunea Europeana. Am pierdut bani si timp pretios si nu stiu cum vom recupera decalajul. Teoretic, in 2007 putem exporta in Europa jumatate din productia agricola, daca aceasta se va ridica la standardele de calitate. Dar nu se ridica... Pe de alta parte, neseriozitatea actualilor producatori ne va costa foarte scump de la 1 ianuarie 2007. Occidentali abia asteapta sa gaseasca produse alimentare sub standardele uniunii pentru a interzice produsele autohtone. Sa dau un exemplu. Daca intr-un sat din Teleorman se va gasi lapte infectat cu aflatoxine, productia de lapte va fi sistata in tot judetul cu pricina. Puteti ghici care produse ii vor lua locul....." ne-a spus Adrian Dobrescu, director al Oficiului de Consultanta Agricola Bucuresti.
Back to top
spk
Thu Feb 05 2009, 08:07PM
primum non nocere

Registered Member #537
Joined: Fri May 04 2007, 03:38PM

Posts: 2503
Thanked 52 time in 42 post
nasol
Back to top
Sofast
Thu Feb 05 2009, 09:33PM
Registered Member #789
Joined: Sun Nov 18 2007, 07:03PM

Posts: 117
Thanked 0 time in 0 post
Multumesc pt. informatie.
Back to top
DESTEPTUL
Thu Feb 05 2009, 10:09PM
DESTEPTUL
Registered Member #1011
Joined: Wed Mar 26 2008, 04:20PM

Posts: 966
Thanked 5 time in 5 post
Cu placere.Cand nu stiti cum sa scoateti camasa, spuneti :"primit pe email" si postati tot ce stiti Am trecut prin destule... Se merita
Doamne ajuta!
Back to top
1 User said Thank to DESTEPTUL for this Post :
 Stel (31 Jan 2012, 12:48)
ŽELJKO
Fri Jan 27 2012, 10:49AM
Omul cu adevarat bun este doar cel care ar fi putut fi rau si n-a fost. (Nicolae Iorga)
Registered Member #2730
Joined: Thu Mar 11 2010, 05:04PM

Posts: 441
Thanked 20 time in 17 post
“Food, Inc.”, în regia lui Robert Kenner, este un “documentar-şoc” despre fabricarea alimentelor, în care publicul descoperă cât de departe de realitate sunt imaginile cu ferme pline de verdeaţă de pe ambalajele produselor, a fost prezentat la Festivalul de Film de la Berlin, relatează AFP.

Robert Kenner prezintă marea putere pe care o are industria agro-alimentară şi pericolul pe care îl reprezintă pentru sănătatea oamenilor. “Food, Inc.” arată că în spatele imaginilor idilice de pe ambalajele produselor alimentare din magazine, procesul de fabricare a alimentelor este mai degrabă dezgustător.

Animalele sunt crescute în nişte uzine uriaşe, care amintesc de filmul “Timpuri noi”, de Charlie Chaplin. Puii nu văd niciodată lumina zilei, iar carnea tocată este spălată cu amoniac înainte de a ajunge în hamburgeri.

Calificat drept “film de groază” de revista Variety, “Food, Inc.” denunţă, de asemenea, lobby-ul făcut de industriile agro-alimentare, care se infiltrează în instituţiile americane responsabile cu controlul acestora.

“Industria nu vrea ca voi să ştiţi ce mâncaţi, pentru că aţi putea refuza să o mai faceţi”, spune jurnalistul Eric Schlosser, autorul cărţii de succes “Fast food nation”, care apare în documentarul lui Kenner. Regizorul a spus că, deşi filmul său pune în centrul atenţiei industria agro-alimentară americană, “pe mai multe planuri, evocă ceea ce se întâmplă în toată lumea”. Potrivit lui Kenner, consumatorul poate, până la urmă, să aleagă, prin cumpărăturile pe care le face, să sancţioneze mecanismele industriei. “Trebuie să votăm cu furculiţa de trei ori pe zi”, a conchis el.”Food, Inc.”, realizat la doi ani după documentarul “Noi hrănim lumea/ We Feed the World”, semnat de austriacul Erwin Wagenhofer, a fost foarte apreciat de publicul Festivalului de Film de la Berlin, care a umplut sala în care a avut loc proiecţia."

Sursa: ecomagazin.ro/berlinala-food-inc-un-documentar-soc-despre-fabricarea-alimentelor/

"Food Inc este un documentar lansat in 2009 care expune sistemul alimentar industrializat din USA, repercusiunile ecologice ale acestui sistem, precum si alte chestiuni precum sanatatea in raport cu ceea ce mancam, economia atat locala cat si globala in acest context si nu in ultimul rand drepturile fortei de munca din acest domeniu.

Motto acestui documentar "You'll never look at dinner the same way"

Ar fi timpul sa acordam mai multa atentie calitatii alimentelor pe care le consumam (dpdv continutului nutritional in procente) si a metodelor prin care aceste alimente sunt fabricate, atat dpdv tehnic, stiintific cat si etic.

Ce parere aveti despre mancarea obtinuta prin modificari genetice sau de puii de abator care cresc la o marime extraordinara in 20 de zile spre comparatie cu cateva luni la un pui crecut normal? Sau de faptul ca sunt inginerati intentionat cu organe vitale minuscule,asa incat au mai multa carne pe ei dar nu pot face doi pasi fara sa cada jos din cauza plamanilor si inimii micsorate?

Dar despre faptul ca vacile a caror natura este sa manance iarba (fiind ierbivore) sunt hranite numai cu porumb fapt care aduce la formarea de bacterii ecoli in stomacul secundar. Caz real in USA care a dus la un episod de retragere masiva de pe piata a carnii tocate contaminata cu aceasta bacterie,in urma unor imbolnaviri si decesuri. Retragere nesemnificativa avand in vedere ca abatorul respectiv continua sa functioneze in ciuda faptului ca au avut mai mult de un asemenea incident.

Faptul ca alimentele ce le avem la dipozitie astazi sunt din ce in ce mai lipsite de elementele nutritive necesare corpului uman pentru a mentine un nivel de sanatate optimal, devine din ce in ce mai cunoscut. La fel de cunoscut devine abuzurile atat asupra animalelor cat si a muncitorilor,care au loc in imensele crescatorii si companii producatoare de carne." - sursa LINK

[ Edited Fri Jan 27 2012, 10:50AM ]
Back to top
1 User said Thank to ŽELJKO for this Post :
 Stel (31 Jan 2012, 12:50)
ŽELJKO
Fri Jan 27 2012, 07:40PM
Omul cu adevarat bun este doar cel care ar fi putut fi rau si n-a fost. (Nicolae Iorga)
Registered Member #2730
Joined: Thu Mar 11 2010, 05:04PM

Posts: 441
Thanked 20 time in 17 post
McDonald’s pierde un “razboi” important. Bucatarul Jamie Oliver scoate la iveala un detaliu socant
burger

De ani de zile bucatarul Jamie Oliver incearca sa demonstreze ca reprezentantii McDonald’s recurg la un lucru care ar putea avea consecinte asupra sanatatii consumatorilor.

Acum, Oliver a castigat “razboiul”. Fast-food-ul a fost obligat sa-si recunoasca greseala.
In cadrul emisiunii sale culinare, Jamie a aratat cum McDonald’s foloseste hidrat de amoniu pentru a prelucra grasimea din carnea de vita in tocatura pentru burger.
Bucatarul s-a declarat socat cand a auzit ca un lant celebru de fast-food din SUA recurge la asa ceva.
“Este vorba despre unul dintre cele mai ieftine alimente pentru caini folosit in hrana oamenilor”, spune Jamie.

Reprezentantii McDonald’s s-au vazut nevoiti sa interzica folosirea ingredientului respectiv, dupa ce autoritatile americane i-au dat dreptate bucatarului britanic.
Geral Zirnestein, microbiolog in Departamentul de Agricultura al Statelor Unite, i-a dat dreptate lui Jamie Oliver in privinta interzicerii hidrat de amoniu: "Aceasta substanta nu are ce cauta in carne, iar permiterea acestui lucru ar fi o etichetare frauduloasa".
"De ce ar vrea un om cu capul pe umeri sa puna carne umpluta cu amoniu in gurile copiilor lui? Publicul american trebuie sa inteleaga rapid ce se intampla in industria alimentara din tara", a salutat bucatarul britanic decizia.

Cu toate acestea, McDonald's neaga ca afirmatiile lui Jamie le-ar fi fortat mana. "Calitatea mancarii a fost si va continua sa fie o prioritate de top pentru noi. Decizia de a renunta la respectivele ingrediente nu are legatura cu vreun eveniment anume, ci mai degraba vine sa sprijine efortul nostru de a alinia standardele in privinta carnii de vita", a declarat Todd Bacon, reprezentant al lantului de fast-food.
Burger King si Taco Bell au cedat de asemenea si au scos hidratul de amoniu din produsele lor.
Back to top
1 User said Thank to ŽELJKO for this Post :
 Stel (31 Jan 2012, 12:51)
ŽELJKO
Tue Jan 31 2012, 10:48AM
Omul cu adevarat bun este doar cel care ar fi putut fi rau si n-a fost. (Nicolae Iorga)
Registered Member #2730
Joined: Thu Mar 11 2010, 05:04PM

Posts: 441
Thanked 20 time in 17 post
Trei efecte grave ale sucurilor acidulate. Un studiu medical facut de danezi spune ca suntem cobaiNumeroase studii medicale au dovedit ca bauturile acidulate provoaca afectiuni dintre cele mai periculoase si sunt una din cauzele principale ale obezitatii.
Ads by INTERNET PROTV

Recent, o publicatie medicala din Statele Unite, a inventariat trei efecte ale sucurilor acidulate care te-ar determina sa spui “apa, va rog”, atunci cand iesi in oras cu prietenii.

Sucurile acidulate iti ingrasa organele

Un studiu facut recent de cercetatori danezi a scos la lumina faptul ca bauturile acidulate non-dietetice contin cantitati mari de grasimi greu de detectat in organism.

In cadrul studiului, timp de sase luni, mai multe persoane au consumat sucuri acidulate, lapte cu acelasi numar de calorii continut de bautura carbogazoasa, cola dietetica si apa.

Dupa cele sase luni s-a stabilit ca la persoanele care au consumat lapte, cola dietetica si apa, nivelul grasimilor din organism a ramas neschimbat. In schimb, la cele care au baut sucuri acidulate, s-au inregistrat cresteri alarmante ale grasimilor depuse pe ficat si chiar pe sistemul osos.

In cazul acestor persoane a fost constatata si cresterea colesterolului.

Consumul de sucuri dietetice are, insa, alte efecte negative: indulcitorii artificiali sunt asociati cu afectiuni ale creierului si cu riscul crescut de diabet.

Sucurile acidulate contin substante ignifuge

Cateva sortimente de bauturi acidulate foarte populare, intre care Mountain Dew, contin uleiuri vegetale bromurate – substante ignifuge foarte toxice – pentru a mentine aroma artificiala. Acest ingredient poate cauza leziuni ale pielii, pierderi de memorie si tulburari nervoase.

Sucurile acidulate te transforma intr-un soarece de laborator

Multe marci de racoritoare folosesc ca indulcitor fructoza, un derivat cu efecte devastatoare asupra inimii, intre altele.

Dar astfel de ingrediente modificare genetic au fost introduse in industria alimentara in anii ’90, iar noi inca nu stim efectul lor pe termen lung , intrucat corporatiile nu au avut timp sa le testeze in timp.

Pana acum, aceste ingrediente au fost legate de afectiuni ale tractului digestiv, accelerarea efectelor imbatranirii LINK infertilitate.

[ Edited Tue Jan 31 2012, 10:49AM ]
Back to top
1 User said Thank to ŽELJKO for this Post :
 Stel (31 Jan 2012, 12:52)
Radu89
Fri May 02 2014, 04:46PM

Registered Member #918
Joined: Sat Feb 02 2008, 12:38AM

Posts: 1097
Thanked 103 time in 87 post
Topicul Mancarea ucigasa si-a schimbat numele in Securitatea alimentara primind astfel avizul de sedere in '' General ''. Aceasta este o componenta a securitatii nationale si merita discutata ca atare.
Back to top
 

Jump:     Back to top

Syndicate this thread: rss 0.92 Syndicate this thread: rss 2.0 Syndicate this thread: RDF
Powered by e107 Forum System uses forum thanks

More links

Imnul SEMPER FIDELIS
Arhiva stiri
Trimite-ne o stire
Marsuri
Articole
2% pentru voi
Directia Generala Anticoruptie din MAI
Resboiu blog
Asociatia ROMIL
InfoMondo
Fundatia Pentru Pompieri
Liga Militarilor
Politistul
SNPPC
NATOChannel TV
Forumul politistilor
Forumul pompierilor
Asociatia "6 Dorobanti"
© 2006-2015 Proiect SEMPER FIDELIS
Site protejat la copierea cu soft-uri dedicate. Banare automata.Opiniile exprimate pe forum nu reprezinta si pozitia asociatiei fata de persoane, institutii si evenimente. Regulile de functionare a forumului sint formulate in baza prevederilor constitutionale si legilor in vigoare. Asociatia isi exprima pozitia fata persoane, institutii si evenimente prin fluxul de stiri publicat in prima pagina a site-ului.