Proiect SEMPER FIDELIS
  • Prima pagina
  • FORUM
  • Despre noi
  • Statut
  • Galeria foto
  • Download-uri

Remember me      Forgot password?    Signup

Forums

Proiect SEMPER FIDELIS :: Forums :: Securitate nationala :: Presedintie, CSAT

<< Previous thread | Next thread >>
Basescu
Go to page
  <<        >>  
Moderators: ex-ad, colonelul, echo, truepride, dorobant, spk, Radu89, Pârvu Florin, justme, Mihais, Resboiu
Author Post
ALM
Sun Jul 22 2012, 03:31PM
Registered Member #2039

Să fiu eu singurul optimist din România? Optimist sunt fiindcă stau la bloc, ies pe stradă, o traversez, mai conduc uneori şi maşina, mă duc la medic şi mănânc de la supermarket. Vă daţi seama la câte pericole mă expun? În casă mă poate surprinde un cutremur, pe trotuar sau pe zebră pot fi spulberat de vreun şofer zăpăcit, la medic pot fi diagnosticat greşit (ca să nu mai pomenesc despre tratament) iar mâncatul de la supermarket este dovada curajului suprem. Dacă aş fi pesimist, aş observa că n-am şanse de supravieţuire şi m-aş "autosuspenda" de o grindă.

Oare nu este la fel şi în viaţa de cetăţean? Mie-mi pare că vom avea o şansă cu o altă echipă politică. Dar nu mai vreau să vorbesc în numele altora, aşa că voi renunţa la "vom" în favoarea lui "voi". Reiau. Sper că o nouă echipă politică îmi va permite să nu mai am griji cu medicamentele pentru boli cronice, să pot renunţa la munca "la negru", să pot elibera facturi şi să nu mai trebuiască să plătesc TVA înainte de încasare, să plătesc impozite mai mici pentru că fac o muncă de cercetare şi, nu în ultimul rând, să văd oameni surâzători, aşa cum am văzut în Europa de vest.
Back to top
DESTEPTUL
Sun Jul 22 2012, 04:16PM
DESTEPTUL
Registered Member #1011

Ce mai de cuvinte pe aici...
Back to top
1 User said Thank to DESTEPTUL for this Post :
 ALM (22 Jul 2012, 16:18)
bushes
Sun Jul 22 2012, 04:17PM
VIVA LA CORRUPCION !
Registered Member #4517

kris-kross sila asta fata de clasa politica am vazut-o la domnul neamtu ,care stie s-o ascunda ,cu ajutorul lamii,cind se afiseaza cu cei de la pdl...
pentru a nu avea de rezolvat dilema cu votarea ,nu mai bine stai acasa ?astfel o sa ai o constiinta nu curata ,ci impecabil de curata....sau nu ?
Back to top
ALM
Sun Jul 22 2012, 04:33PM
Registered Member #2039

Fără cuvinte pe aici ...

Back to top
DESTEPTUL
Sun Jul 22 2012, 04:48PM
DESTEPTUL
Registered Member #1011

Oameni buni, ochii pe valiza gata pregatita....nu va mai amagiti, nici unii nici altii...risipiti energie zadarnic ca sa aparati o tabara sau alta...Chiar nu se vede????? Sunteti ca la fotbal...urlati, strigati..va agitati...tumbe, una alta...aveti pt o clipa impresia ca echipa voastra a castigat...in realitate ....in buzunarele voastre nu intra nimic..ci iese...E doar iluzia celui aflat in tribuna invingatorilor..insa adevaratii castigatori sunt altii...voi, doar o masa de manevra ...
Back to top
1 User said Thank to DESTEPTUL for this Post :
 Pârvu Florin (22 Jul 2012, 21:01)
bushes
Sun Jul 22 2012, 05:12PM
VIVA LA CORRUPCION !
Registered Member #4517

ehe ,vorbe de aur ...cine n-are batrini sa-si cumpere ,cine are...
n-am inteles treaba cu voi ?stai cumva in suedia ?
Back to top
chimistul
Sun Jul 22 2012, 05:21PM
Registered Member #1234

Mă rog Doamne către tine

Mă rog Doamne către tine , cum nu m-am rugat de ani,

Fă să fie iarăşi bine, să scap de duşmani.

Dă-mi Mărite libertatea de a fi ce vreau

Dă-mi puterea şi dreptatea să pot să îmi iau

Soarta proprie în mână şi să hotărăsc

Partea rea şi partea bună fără să greşesc .

Dă-mi te rog înţelepciunea să ştiu să aleg

Să nu mă înjure lumea că am fost prea bleg.

Dă-mi şi mintea şi credinţa şi dă-mi şi norocul

Să dau cu curaj sentinţa când o fi sorocul.

Să nu-mi tremure motorul şi nici ştampiluţa

Când oi da de gard cu chiorul şi-apoi cu Lenuţa.

Dă –mi Slăvite, dă-ne nouă, mintea de pe urmă,

Ca să fim pe 29 toţi prezenţi la urnă.

Dă-ne Doamne bucuria de a ne salva

Şi să ştampilăm hârtia unde scrie DA!

P.S. Gasca de rinoceri basescieni erau in stare sa sacrifice românii pentru liniştea asta europeană, garantată doar de o piaţă calmată de austeritate, austeritate, austeritate, şi multă docilitate în faţa pretenţiilor creditorilor externi.
Back to top
criss-cross
Sun Jul 22 2012, 08:30PM
Registered Member #4853

bushes wrote ...

kris-kross sila asta fata de clasa politica am vazut-o la domnul neamtu ,care stie s-o ascunda ,cu ajutorul lamii,cind se afiseaza cu cei de la pdl...
pentru a nu avea de rezolvat dilema cu votarea ,nu mai bine stai acasa ?astfel o sa ai o constiinta nu curata ,ci impecabil de curata....sau nu ?

Domnilor! eu am incercat sa exprim o stare care nu ma stapaneste si nici nu ma ingenuncheaza...ati dat proportii unor simple cuvinte care n-au absolut niciun substrat politic...eu nu sunt simpatizanta nimanui ,poate doar a celor pe care incerc sa-i educ si carora vreau sa le pastrez zambetul pe fata... faptul ca merg sau nu la vot, e strict problema mea si, credeti-ma, pana la urma iau decizii intelepte; nu sunt patimasa si nici nu vreau sa-mi incarc viata si cu discutii politice. Daca asa a fost perceputa postarea mea, regret, nu asta mi-a fost intentia.... constiinta ne-o incarcam sau ne-o eliberam indiferent daca exercitam sau nu acest drept, totul depinde de felul in care e capabil fiecare sa inteleaga menirea sa printre oameni. Sa intru in conflict din motive politice pe acest forum nu, nu-mi doresc si nu inteleg de unde a fost dedusa o opinie a mea fata de oamenii politici pentru ca nu-mi permit decat referiri generale, de bun simt asa cum o face oricare dintre noi. Asa ca, domnilor, va rog sa va pastrati patima pentru alti parteneri de discutie privind politica, pe masura d-voastra! nu uitati ca atitudinea mea a fost si o sa fie una concilianta, indiferent cate ,,suturi" primesc....stiu ce sa fac cu ele!
Back to top
ALM
Sun Jul 22 2012, 09:55PM
Registered Member #2039

Foarte bine, stimată Criss-Cross. Aveţi sută la sută dreptate, mai puţin cu patima politică. Personal, trăiesc patima speranţei, patima de a muncii şi patima de a trăi. Vorbe mari? Când viaţa ta depinde de insulină şi aceasta depinde de un "nene" care fură ca în codru, ridicând din umeri în faţa bolnavilor cronici, nu vrei să nu mai auzi de el şi de cine l-a cocoţat în funcţie? Când dorinţa de a muncii, în domeniul cel mai drag ţie, este frânată cu legi şi HG-uri aberante, nu vrei să-i ştergi de pe faţa pământului pe cei care le-au promovat?

Dar am şi o nedumerire. Acest "thread" este eminamente politic. Cum aţi reuşit să vă rătăciţi pe aici dacă n-aveţi chef de polemici?
Back to top
bushes
Sun Jul 22 2012, 10:27PM
VIVA LA CORRUPCION !
Registered Member #4517

aici cred ca tu exagerezi ,stai linistita ca nu ti-a atribuit cineva vre-un partizanat politic...
am remarcat niste similitudini cu :"Am lămurit, cred, faptul că excludem orice parteneriat cu structuri corupte, controlate de rețele financiare dubioase. În pofida dificultăților care ne așteaptă la alegeri, preferăm construcția pe cont propriu. Ne poziționăm ferm împotriva discursului populist, emanat fie de Putere, fie de Opoziție. Ne bucurăm exclusiv de sprijinul cetățenilor liberi și puternici."
"Ne dorim schimbarea clasei politice din România prin recursul la competență profesională (oameni cu idei novatoare) și integritate etică (bazată pe valori perene). Noua Republică pledează pentru refondarea politicului, punând demnitatea cetățeanului înaintea Statului. " samd ,samd
"

"Noua Republica participa sambata la un miting de sustinere a Statului de drept si a independentei Justitiei. Ora 11, Piata Lucian Blaga. Va fi prezent si Mihail Neamtu." LINK

toata nepasarea asta aristocratica si dispretul fata de politica si politicieni coroborata cu "usl=pdl aceeasi mizerie" mi se pare cu atit mai periculoasa cu cit serveste numai regimului criminal ,care cred ca se va termina pe 29 iulie

sa nu fiu inteles gresit : votind da la referendum nu inseamna ca sint neconditionat de partea usl
nu sint de partea nimanui si dupa cum m-am exprimat acu ceva timp poate sa vina la putere si DDD (doamne fereste) numai sa plece astia odata...

eu vreau doar atit : anchete ,arestari noaptea cu mascatii si procese urmate de confiscari de averi si de libertate..

intr-o situatie normala n-as avea nimic impotriva ca pe cineva sa-l doara undeva de votare,dar in momentul in care singura sansa de ramine la putere a basescului este de nu se intruni cvorumul de 50% cel mai mare dusman nu e cel care se duce si voteaza nu ,ci cel care nu se duce la vot ...

din 9200.000 de alegatori ce se intimpla daca 9000.000 voteaza da si 200.000 voteaza nu ? 200.000 hotarasc destinul a 19000.0000 ?

think about it
Back to top
criss-cross
Sun Jul 22 2012, 11:21PM
Registered Member #4853

....patima de a munci, vreun partizanat politic, eminamente politic....,,Cum aţi reuşit să vă rătăciţi pe aici dacă n-aveţi chef de polemici?"
Nu credeam ca postarea mea trebuie validata si valorizata neaparat de o polemica... credeam ca randurile pe care le-am scris exprima ideile pe care orice roman sanatos la cap le are acum : de ce nu-i e bine, de ce e dezorientat, de ce ar vrea sa fuga dar ramane sperand mereu in mai bine, de ce prefera sa polemizeze cu prietenii sau neprietenii de parca in asta ar sta rezolvarea, de ce sunt mereu aceiasi si noi n-avem niciun cuvant de spus, de ce se repeta istoria ?!
M-am ratacit chiar pe-aici pentru ca aveam ceva de spus ... n-am ales sa strig neputintele in gura mare si nici sa condamn pe cei care gandesc cu mintea lor...aveam ceva de spus, atat! cine m-a inteles, stie ce voi face in ziua referendumului!

think about this!
Back to top
bushes
Mon Jul 23 2012, 08:57AM
VIVA LA CORRUPCION !
Registered Member #4517

o tempora ,o mores...

Back to top
criss-cross
Mon Jul 23 2012, 10:22AM
Registered Member #4853

DESTEPTUL wrote ...

Oameni buni, ochii pe valiza gata pregatita....nu va mai amagiti, nici unii nici altii...risipiti energie zadarnic ca sa aparati o tabara sau alta...Chiar nu se vede????? Sunteti ca la fotbal...urlati, strigati..va agitati...tumbe, una alta...aveti pt o clipa impresia ca echipa voastra a castigat...in realitate ....in buzunarele voastre nu intra nimic..ci iese...E doar iluzia celui aflat in tribuna invingatorilor..insa adevaratii castigatori sunt altii...voi, doar o masa de manevra ...

...jocurile sunt facute! RIEN NE VA PLUS! politica, intr-o forma sau alta, diplomatia si persuasiunea de care fac uz niste unii cu zambetul pe buze intr-o mana si cu buletinele de vot( in care se regasesc cu mandrie la o pozitie mai buna sau mai rea) in alta, ne guverneaza gandurile, asteptarile, reactiile. Ei ( cei care ne reprezinta) privesc de pe margine cum ne reprosam unii altora incapacitatea de a face alegeri pentru viata noastra...asa sa fie?! sau totul se bazeaza pe abilitatea de a intelege mecanismele care ii pun in miscare si care este locul si rolul nostru in toata afacerea asta...!? daca intelegem, e ok.!
Back to top
bushes
Mon Jul 23 2012, 12:15PM
VIVA LA CORRUPCION !
Registered Member #4517

daca ai lasa putin deoparte limbajul asta pretios si exprimarea criptica poate m-ai lumina si pe mine cu ce-ai vrut sa spui cu" jocurile sint facute "???? si care este "locul si rolul nostru (daca jocurile sint facute de ce am mai avea vre-un rol ? )
in toata afacerea asta"
uite sint asa de timpit ca nu inteleg mecanismele si nu sint in stare sa extrag o pozitie clara de-a ta dintre rinduri...

nu inteleg ce este asa de greu de spus ce e de spus ...o linie dreapta e cel mai scurt drum dintre doua puncte ...

cred ca toti putem face literatura mai buna sau mai proasta si toti putem sa ne imbracam ideile simple in haine groase de vorbarie inutila dar care suna frumos...

ne-ai acuzat ca nu am inteles de fapt ce ai vrut sa spui ,dar oare numai noi sintem de vina pentru asta ?si eu pot sa spun ca nu ai inteles nimic din ceea ce am scris eu ,dar fata de tine eu ma consider vinovat pentru ca nu te-am facut sa intelegi ....

si eu pot arunca doua-trei fraze eliptice si sa inchei apoi sibilinic cu "cine e inteligent va intelege ce-am vrut sa spun ,pozitia mea e foarte clara ....

deocamdata poti sta linistita ,dialogul meu cu tine inceteaza ,mi-e prea lene sa stau sa fac analize pe text si tot felul de variabile ideatice "cam ce-a vrut sa spuna cu asta" si sa caut tot felul de asocieri si legaturi ...sintem in secolul supervitezei si nu stiu citi stau sa caute marele graunte de intelepciune aruncat intr-o galeata de vorbarie si sensuri ascunse ...probabil cine are chef si timp pentru asa ceva ,eu nu mai am...
Back to top
criss-cross
Mon Jul 23 2012, 02:03PM
Registered Member #4853

bushes, limbajul meu este absolut unul normal, se incadreaza in standardele de bun simt ale gramaticii, exprima idei proprii, nu utilizeaza citate si nici nu analizeaza pe text (vezi: ,,Noua Republica participa sambata la un miting de sustinere a Statului de drept si a independentei Justitiei. Ora 11, Piata Lucian Blaga. Va fi prezent si Mihail Neamtu." LINK)"); frazele eliptice reiau , de fapt, idei din postarile mele anterioare, parerile mele nu sunt cu pretentie de a fi si pertinente dar sunt ale mele.... care e problema?! nu eu am inceput dialogul cu tine, daca am iscat o polemica a fost un prilej pentru tine de a-ti expune punctele de vedere mai patimas si de a te considera cel care are dreptate... nu contest pe nimeni si nimic, respect opiniile fiecaruia si cred ca mari diferente n-ar trebui sa fie , atata timp cat locuim in aceeasi tara si suportam acelasi regim, cu deosebirea de gen care ne face mai literari sau mai pragmatici.
Stau linistita, ar trebui sa nu fie asa?!

[ Edited Mon Jul 23 2012, 02:04PM ]
Back to top
Go to page
  <<        >>   

Jump:     Back to top

Syndicate this thread: rss 0.92 Syndicate this thread: rss 2.0 Syndicate this thread: RDF