Proiect SEMPER FIDELIS
  • Prima pagina
  • FORUM
  • Despre noi
  • Statut
  • Galeria foto
  • Download-uri

Remember me      Forgot password?    Signup

Forums

Proiect SEMPER FIDELIS :: Forums :: Securitate nationala :: General

<< Previous thread | Next thread >>
Caderea Romaniei
Go to page
  <<        >>  
Moderators: ex-ad, colonelul, echo, truepride, dorobant, spk, Radu89, Pârvu Florin, justme, Mihais, Resboiu
Author Post
Boribum
Wed Nov 14 2012, 09:14PM
boribum
Registered Member #2395

Pai sa stii ca la nivel de "Pistruiatul" sunt omuletii nostri : au un câine si-l boteaza Calu'.
Back to top
chimistul
Thu Nov 29 2012, 09:47PM
Registered Member #1234

Asasinii economici ai Romaniei

Lista intreprinderilor vizate de asasinii economici ai Romaniei şi calendarul vinzărilor vorbesc, de la sine, despre cel mai mare jaf din istoria ţării. Primul grup de companii gestionează resursele energetice ale Romaniei. Vorbim aici despre resurse de petrol, de gaze şi de energie electrică. Toate aceste companii sint extrem de profitabile, mai ales in contextul crizei energetice care se prefigurează in următorii ani. Să pierzi controlul asupra resurselor energetice ale ţării in acest moment echivalează cu o crimă in massă. Şi acesta nu este un eufemism. Există deja precedentul Petrom şi instrăinarea pe nimic a resurselor de petrol şi a capacităţilor de rafinare ale Romaniei, cu efecte dezastruoase asupra consumatorilor, direcţi şi indirecţi, care au putut vedea pe pielea şi pe buzunarul lor ce inseamnă monopolul, deţinut de alţii, asupra resurselor energetice.

Preţul carburanţilor, in acest caz, a ajuns pină la cer, fără să se poată interveni in vreun fel. De ce? Pentru că se poate, pur şi simplu! Ce ni s-a intimplat cu carburanţii ne aşteaptă acum cu gazele şi cu energia electrică. Numai că, de data asta, efectele vor fi mult mai profunde şi mai grave, pentru că vor afecta direct masse mari de oameni aduşi intre timp la sapă de lemn. Aceste societăţi sint falimentate in mod deliberat, printr-un management defectuos şi corupt, din mai multe motive: pentru a se justifica privatizarea lor; pentru a putea fi vindute ulterior pe nimic; pentru a se intreţine mitul ultrademonetizat al „băieţilor deştepţi"; pentru a fi mulse de camarila politică. In condiţiile unui management independent de mocirla politică actuală, aceste companii ar putea fi extrem de profitabile. Chiar şi cu un management de nivelul aceluia al unui butic. Vorbim practic de companiile care exploatează, produc şi transportă energia electrică şi gazele in acestă ţară. Vorbim de Hidroelectrica şi de Nuclearelectrica, care produc cea mai ieftină energie din ţară, din apă şi energie nucleară, şi de o infrastructură construită in zeci de ani prin efortul Poporului Roman.

Al doilea grup de companii reprezintă crema industriei chimice din Romania, cu aplicaţii in numeroase domenii (Oltchim), cea mai mare exploataţie de cupru din Europa (Cupru Min), companii care produc şi furnizează energie electrică, cum ar fi Electrocentrale Bucureşti pentru Capitală, dar şi complexele energetice Oltenia şi Hunedoara, care furnizează energie electrică produsă din cărbune şi care pot avea adevărate poziţii de monopol in condiţii de secetă, cind Hidroelectrica şi chiar Nuclearelectrica işi reduc drastic activitatea şi cind multe unităţi hidro sint oprite din cauza debitelor scăzute ale riurilor. De ce sint privatizate? Este simplu! Pentru că sint apetisante. Pentru că se poate. Pentru că asasinii economici care gravitează in jurul clicii Băsescu, FMI, CE, BM au pus ochii pe ele şi noua coaliţie guvernamentală nu are in obiectiv decit ciştigarea alegerilor din decembrie ca să preia friiele puterii in folosul propriu. Pentru că o dată cu privatizarea acestor companii, care au poziţii de cvasimonopol, se ia prizonieră o intreagă ţară care va fi prinsă ca intr-un lagăr şi va fi complet dependentă de şefii ei străini, care pot creşte sau scădea preţul la gaze sau la curent electric sau chiar pot opri gazele sau lumina după bunul plac.

De ce ni se spune că trebuie privatizate? Pentru că ar fi nevoie chipurile de un investitor strategic care să retehnologizeze aceste companii. Numai că acestea sint atit de profitabile, incit nu au nevoie de nici un aşa-zis investitor. Au nevoie doar să fie lăsate in pace. Sau, pentru a scăpa de aşa-numiţii „băieţi deştepţi“, in fond căpuşele politice legate ombilical de aşa-numitele partide politice pe care le-au finanţat de-a lungul timpului. In ceea ce priveşte aşa-numita retehnologizare cu care ar veni investitorul strategic, nu trebuie decit să urmărim cazul Petrom, o companie vindută pe nimic unui aşa-numit investitor strategic, care nu a făcut nimic altceva decit să exploateze rezervele de petrol şi să inchidă, pur şi simplu, Combinatul Arpechim Piteşti. Cam la asta s-au rezumat „investiţiile“ OMV. La polul opus avem cazul Ungariei, al cărei premier patriot şi responsabil, Viktor Orban, a negociat dur cu ruşii pentru preluarea pachetului de 20% din acţiunile MOL vindute anterior acestora, tot la sugestia binevoitoare a UE, intr-un exces de febră a privatizărilor cu orice preţ. La noi, in schimb, iată ce comunicat halucinant lansa OPSPI (Oficiul Participaţiilor Statului şi Privatizării in Industrie): „Modalităţile de privatizare a companiilor menţionate vor fi recomandate de către consultanţii de privatizare desemnaţi in baza contractelor, in urma realizării unor analize-diagnostic vizind aspecte juridice, tehnice, financiare, comerciale, de resurse umane şi de mediu“. In ceea ce priveşte oportunitatea privatizării companiilor de stat intr-o perioadă dificilă pe plan internaţional, reprezentanţii OPSPI accentuează chiar că „intregul proces va ţine cont de realitatea pieţelor şi se va desfăşura cu consultarea reprezentanţilor FMI şi ai CE“. Cu alte cuvinte, nu contează cit valorează in realitate, ci cum merge piaţa in momentul de faţă, adică prost. Nu s-a incercat nici o clipă eficientizarea lor. Aceste companii cu un potenţial de dezvoltare imens au fost ţinute intenţionat in această stare de precaritate. Nu s-a vrut vreodată să fie aduse la conducerea acestora echipe de management profesioniste, pentru că nu s-a dorit ca ele să fie profitabile. Şi, cu toate acestea, companiile in discuţie au reuşit să se menţină ani de zile pe linia de plutire, tocmai pentru că au o mare valoare intrinsecă. Cum sint privatizate? „Financial Times“ compara recent vinzarea acestor companii importante pentru economia romanească cu situaţia unui bogătaş care, ajuns la limita resurselor, işi vinde argintăria din casă. Nimic mai adevărat. Numai că această vinzare este, de fapt, o simplă donaţie, o schimbare de proprietar. Sint cele mai interesante societăţi care au mai rămas de furat in Romania, de care nici măcar lăcustele roşii PSD-iste nu au indrăznit să se atingă la vremea lor. In plus, bursele sint la pămint in acest moment, iar vinzarea unor pachete de acţiuni pe bursă echivalează cu un adevărat cadou făcut aşa-numiţilor investitori. Cine le vrea atit de tare? Există un interes crescut venit din partea unor concerne din SUA şi Europa, apropiate Fondului Monetar Internaţional, Comisiei Europene şi Băncii Mondiale. Aceste concerne fac presiuni extraordinare pentru vinzarea respectivelor pachete de acţiuni. De ce sint vindute pachete de 15% ? Este metoda Calului Troian. Un pachet de 15% este suficient de mic pentru a induce opiniei publice ideea că statul incă mai controlează aceste companii, insă suficient de mare pentru ca pachetul majoritar de acţiuni să treacă in proprietatea investitorului după una-două majorări succesive de capital, la care statul, evident, nu va participa. Participaţia investitorului va creşte astfel la 30%, apoi la 50-60%. Acest model a fost brevetat in cazul Petrom, unde statul era iniţial proprietar. Astfel, statul a păstrat in primă fază un pachet de acţiuni de 40%, insă după citeva majorări succesive de capital, participaţia lui s-a diminuat pină la 9%, statul roman pierzind, astfel, o sursă extrem de importantă de venituri, in condiţiile in care valoarea acţiunilor companiei a crescut fantastic, pe fondul crizei energetice. Mai mult, Guvernul este umilit acum in incercarea de a-şi vinde pe bursă şi ultimele acţiuni la Petrom, pentru că acest caz deja nu mai are miză, intrucit, potrivit Agenţiei Reuters, Petrom este „bijuteria unei coroane care şi-a pierdut deja strălucirea“. Jocurile sint deja făcute, iar proprietarul este bine stabilit. Un alt caz ar fi cel al Fondului Proprietatea, care a fost creat, de fapt, pentru despăgubirea foştilor proprietari deposedaţi ilegal de regimul comunist. Aici, jaful a fost şi mai mare. Acestui fond i-au fost transferate de către stat acţiuni la companii foarte apetisante. Imediat ce acţiunile la Fondul Proprietatea au fost listate pe bursă, majoritatea persoanelor fizice care au primit acţiuni cu titlu de despăgubire s-a grăbit să le vindă, după cum era şi de aşteptat, căci acesta era de fapt scopul real vizat de iniţiatorii proiectului, de a se realiza o privatizare mascată a celor mai solide companii romaneşti.

In ceea ce priveşte acţionarii semnificativi, aceştia sint Elliot Associates, The Royal Bank of Scotland Group Plc. şi City of London Investment Management, toate reprezentind fonduri străine de investiţii.

O altă ţeapă dată foştilor proprietari care işi aşteaptă despăgubirile şi acum, după mai bine de 20 de ani. Să vinzi perlele coroanei in cele mai proaste condiţii de piaţă echivalează cu o crimă indreptată impotriva Poporului Roman. Orice guvern, cit de cit responsabil, ar fi aminat această decizie, aşteptind condiţii de piaţă mai bune. Dar nu şi Băsescu şi slugile sale guvernamentale. Presaţi de creditorii internaţionali, aceştia trebuiau să urmeze docili agenda indicată şi să vindă. In orice condiţii! Ca şi cum ridicolul nu ar fi fost suficient de mare, Băsescu, inspirat de eşecul listării Petrom, a lansat ideea vinzării cu discount. Nu numai că vinzarea acţiunilor ar avea loc in cele mai nefavorabile condiţii de piaţă, dar se acordă chiar şi discount, ca la Mall, numai să fie vindute odată. In acest sens, OPSPI dădea un comunicat care suna cam aşa: sint urită, bolnavă şi săracă, dar vreau să mă căsătoresc acum. Efectul: transferul de proprietate gratis, din proprietatea Poporului Roman in cea a bancherilor internaţionali. Preţul, stabilit de consultanţi. Băsescu se spală pe miini: consultanţii aleşi pe sprinceană pentru această privatizare fac parte din marea finanţă internaţională, mult blamată in toată lumea, precum J.P. Morgan sau Goldman Sachs. Aceştia vor recomanda preţul de vinzare după o analiză a realităţilor economice. Practic, consultanţii respectivi vor spune la ce preţ trebuie să se vindă aceste acţiuni chiar prietenilor lor, apropiaţi de FMI, probabil, unul derizoriu. Iar Băsescu, după mintea lui, se va spăla pe miini, pasind reponsabilitatea asupra consultantului. Nici cu noul guvern nu mi-e ruşine, iar circul privatizării mediatizate a Oltchim-ului chiar a pus capac. Dar inşelăciunea la adresa poporului roman poate fi o premiză pentru o viitoare renaţionalizare: in orice sistem de drept, un bun dobindit prin inşelăciune, prin doll adică, trebuie returnat proprietarului iniţial. In situaţia noastră tentativa de furt este mai mult decit clară, iar presiunile pentru vinzarea in acest moment, pe ultima sută de metri, sint dovedite. In aceste condiţii, cu siguranţă, aceste intreprinderi vor putea reveni Poporului Roman. Trebuie să se intimple aşa. Dacă discutăm despre responsabilităţi, acestea nu pot fi tratate decit individual...
Colonel (r) DAN ZAMFIRESCU
LINK

P.S.În cazul în care ar exista indignaţi că am folosit ca sursa a PRM ,,Tricolorul,, îi rog să se indigneze şi de faptele prezentate aici... de proteste nu mai zic.
Românii după cum ştim sunt nişte ,,lupi singuratici,, în materie de proteste ! Cel mai ,,vivace,, protestează... întins pe spate, cu berea lîngă el, privind la micul şi bulbucatul ecran al televizorului. Iar în ,,turmă,, are un comportament ciudat, mioritic...lătrând aiurea la stele , lipsa de reacţie cred eu se datorează ,,plantelor agăţătoare,, al elitelor ce tind spre globalizare şi... să nu uitam de narcotizarea media.
Îmi pun o întrebare retorică:Când vor trece românii la fapte? ... că de vorbe m-am săturat până în gât şi astăzi am ascultat câteva şi dezja mi se face graţă.
Back to top
apkah
Thu Nov 29 2012, 11:39PM
arcan
Registered Member #566

RAspuns(trist): cand va exploda mamaliga...
Back to top
djebel
Fri Nov 30 2012, 12:04AM
Registered Member #3603

Pana va exploda mamaliga, auzim doar "mamaligiki go home".
Back to top
criss-cross
Sat Jan 26 2013, 09:50AM
Registered Member #4853

Cateodata ,mi se pare ca traiesc un vis.... am strania senzatie ca in jurul meu nimic nu mai are importanta , cuvantul nu-si mai gaseste intelesul si valoarea din DEX,copiii traiesc o viata plina de frustrari, adultii creeaza un precedent in toate....legile sunt facute pentru a impresiona... vorbele sunt folosite pentru a acuza, insela sau rani... oamenii sunt si atat! natura suporta in spate o lume de gunoi,florile si pomii se mira cum de mai poposesc ,inca, pe taramul asta,firul de iarba creste rebel si apele se razvratesc din cand in cand peste oameni ... degeaba,nu se trezesc la realitate! strazile sunt pline de gropi,masinile sunt ,din ce in ce, mai luxoase....romanii sunt saraci, casele sunt din ce in ce mai mari.... spitalele sunt pline de bolnavi, bolnavii se trateaza in strainatate... scolile sunt utilate cu mijloace moderne de invatamant, copiii sunt din ce in ce mai nemotivati.... prin televizoare iti zambesc si te incanta cu replici alese politicieni care vor binele tarii, romanii cersesc la portile altora un loc de munca si o speranta de viata.... facultatile scot generatii de pregatiti , examenele se cuceresc cu usurinta... bancile scolilor plang dupa minti vii, an de an examenul de maturitate scoate la iveala carentele unui lant al promovarii fortate.... muncim cu spor, tara e in criza....n-avem suficienti bani pentru buget, proiecte grandioase infloresc si rodesc in buzunarele unora.... fabricile ar avea muncitori, pentru cine sa mai munceasca.....avem campii, dealuri si munti, ape , o pozitie geografica favorabila printre ceilalti, mancam fructe si legume importate.... istoria ne invata odata ca trebuie sa fii mandru de inaintasii tai si de ceea ce au facut, geografia ne inghesuia mintea cu frumuseti si bogatii pe care nu le avea oricine....nu stiu cine zicea ca ,,istoria se repeta",la noi nu stiu cum se-ntampla....iar, in timp, se mai plictisesc si bogatiile, si frumusetile, si trecutul glorios sau nu si pleaca si ele in alta tara....si oamenii se duc dupa ele, cred ca asta e mirajul care-i atrage in afara crezand ca vor regasi ceea ce ii invata odata cartile despre o tara: ca e bogata, frumoasa, cu oameni buni si harnici, iubita de Dumnezeu!
...a! uitasem de camioanele parcate in statia de autobuz si pe trecerea de pietoni... de nesimtitii care isi arunca hartia pe strada dupa ce s-au indopat cu ceva ,,bun" food, de cei care isi bat copiii pentru ca se murdaresc sau cad, de politistii care iau mita, de profesorii care-si folosesc stiloul sa faca gauri in sufletul copiilor, de doctorii care te lasa sa mori pentru ca nu-i poti mitui, de preotii care nu te-ngroapa pentru ca n-ai bani, de presedintii care isi iubesc doar bunastarea, de romanii care nu mai stiu pe care lume sunt …. unde naiba e Romania?!
si....mi-am dat seama,nu e un vis!
Back to top
1 User said Thank to criss-cross for this Post :
 Klaus (26 Jan 2013, 09:55)
8523
Sat Jan 26 2013, 11:11AM
Registered Member #1028

Back to top
ALM
Sat Jan 26 2013, 03:45PM
Registered Member #2039

@ 8523
Înţeleg că aţi luat desenul de pe un sait băsist! Ăsta e originalul:

Back to top
Radu89
Wed Feb 13 2013, 12:03PM

Registered Member #918

Replici mutate din fostul topic ''Romnania sanse si nesanse '', discutie ce isi avea locul aici , asa cum a precizat moderatorul acelei vremi.

Dimitri Thu Dec 09 2010, 11:30AM

Dimitri wrote ...

Propun ca subiect de dezbatere,"ce se va alege de aceasta tara"
Cunoastem cu totii situatia actuala,dar nimeni nu vine cu propuneri concrete pentru redresare.
De fapt cine sau ce pune piedica Romaniei?
Gasisem un articol :
"În secolele următoare, România va juca un rol preponderent în viaţa politică, socială şi economică a lumii. Raportul de forţe se va schimba total în lume la încheierea celui de-al III-lea şi de fapt ultimul război mondial. Ţările care vor fi puternic spiritualizate vor dobândi imediat, la sfârşitul acestui ultim război, supremaţia mondială. Ţările noastre, India şi România, vor deveni atunci pilonii principali pe care se va sprijini noua orânduire internaţională. Grecia, Japonia, Franţa sau Rusia (spălată de ateism şi de comunism printr-o mişcare socială ce va fi cu mult mai brutală decât cea românească) vor deveni polii noii dezvoltări mondiale, ce va fi bazată cel mai mult pe spiritualitate, cultură, religie şi artă decât pe regulile reci ale unor economii de piaţă care cel mai adesea sunt complet lipsite de suflet."

LINK

Odata la nu stiu cat timp,se trezeste cate un mic clarvazator care sa-i faca pe romani sa spere..Iar!
Sperati fratilor ,sperati!
Vine cate un nene' care spune va fi bine,iar intreg poporul il crede,si astepta...si astepta...si asteapta..
Trist.Pacat.
Plus ca trebuie observat,cum se aplica Noua Ordine Mondiala in Romania...
Pe cat este de blamata activitatea Masonica in Romania,pe atat tind sa cred ca domniilor lor,chiar au inceput sa ia atitudine.
Chiar sunt curios sa vad cum se vor pune in practica aceste cuvinte frumoase:
"Iubirea frateasca trebuie sa functioneze si sa invinga. Cred ca acesta este mesajul nostru, cu atat mai mult cu cat suntem in pragul unificarii - si in plan profan, al unificarii mondiale -, in pragul restaurarii si instalarii noii ordini a Templului lui Solomon. Pentru aceasta am jurat cu totii, aceasta este ravna noastra, si in cadrul acesteia Romania, respectiv Masoneria Romana, are absolut toate datele si toate drepturile istorice, culturale, spirituale de a face parte din minunatul lant universal al fratietatii, lantul universal in care toti suntem semeni. Masoneria trebuie sa fie ce a fost inainte, promotorul acestei unitati in plan mondial."
LINK

Boribum Thu Dec 09 2010, 12:49PM

Boribum wrote ...

Dimitri wrote ...

De fapt cine sau ce pune piedica Romaniei?

Românii.

rlegione Thu Dec 09 2010, 09:46PM
rlegione wrote ...

Inspirat fiind de "Jenica de la fantana" a.k.a. Jean de La Fontaine, incerc urmatoarea aroganta: noi romanii suntem o adunatura de greieri melancolici, cu veleitati de gandaci de bucatarie, care traiesc intr-o lume a furnicilor condusa de un roi de albine.Sublim, sau ce?

Pana acuma ne-au salvat inventivitatea si simtul umorului.Pe sistemul: n-am facut nimic toata viata, am stat si am baut...dar si cand am vandut sticlele goale, aahaaa...astia suntem noi!!

...viitorul? favorabil desigur...

Dimitri Thu Dec 09 2010, 09:52PM

Dimitri wrote ...

rlegione wrote ...

Inspirat fiind de "Jenica de la Fantana" incerc urmatoarea aroganta: noi romanii suntem o adunatura de greieri melancolici, cu veleitati de gandaci de bucatarie, care traiesc intr-o lume a furnicilor condusa de un roi de albine.Sublim, sau ce?

Pana acuma ne-au salvat inventivitatea si simtul umorului.Pe sistemul: n-am facut nimic toata viata, am stat si am baut...dar si cand am vandut sticlele goale, aahaaa...astia suntem noi!!

...viitorul? favorabil desigur...

foarte tare.Razi tu razi,da pe principiul,lasa bre'ca merge asa,am ajuns departe...in prapastie:P

Back to top
Radu89
Wed Feb 13 2013, 12:16PM

Registered Member #918

Cautind strategii care sa poata redresa situatia-Ultima solutie?
Zalmodegikos Wed Sep 08 2010, 06:11PM
Zalmodegikos wrote ...

Am scris atit de mult si eu, ca si atitia altii, despre degenerarea Romaniei, fara a o combate, incit meritam apostrofarile pentru smiorcaiala, vorbarie si eschibitionism, etc. Nu ma voi apara contra unor reprosuri cu care sint de acord.

Dar daca "oamenii de actiune" ne semnaleaza esuarea si ne provoaca la concretizare, sa le intoarcem si noi serviciul, denuntindu-le debusolarea si provocindu-i la luciditate.

Cei ce-si imagineaza ca lupta oarba cu patologia sociala e mai fertila decit critica ei strict teoretica - se leagana intr-o iluzie (se arunca intr-o capcana) simetrica celei a intelegerii sterile.

Efectele sociale ale perplexitatii intelectuale nu sint mai putin tragice decit risipirea energiilor contestatare, in actiuni fara semnificatii. Activistii care se agita fara directie si meditativii care nu se implica - formeaza cuplul de inamici ideal pentru uzurpatorii puterii.

Ca sa iesim din "alternativa" isterie - pasivitate, trebuie sa vedem realitatea limpede si in profunzime.

1. Tabara "adevarului" trebuie sa se supuna… unui dus de adevar, observind fresca acestor 20 de ani de infringeri, structura labirintului de infundaturi, fiziologia cortegiului de iluzii. Ca sa evit diluarea pledoariilor lungi, nu voi mai explica, nu voi mai argumenta (am facut-o in alte texte si o voi mai face) - ci voi face un bilant "comemorativ".

Iata ce ar fi trebuit/ar fi fost bine sa se intimple… dar nu s-a intimplat:

- Diversiunile ucigase din 1989 si 1990 trebuiau pedepsite. Anchetele aminate 20 de ani au fost trase pe linie moarta.
- Revolutia trebuia finalizata. A fost invinsa de Contrarevolutia camuflata.
- Criminalii securicomunisti trebuiau condamnati. Au fost transformati - prin "tranzitie" - in oligarhie.
- Economia trebuia restructurata si modernizata. A fost facuta praf - in numele "decomunizarii", care nu s-a atins de stapini.
- Proprietatea comuna a fostilor prizonieri trebuia aparata si distribuita echitabil/fast. A fost acaparata de nomenclatura.
- Trebuiau reparate pagubele existentiale, morale si materiale ale victimelor. Acestea au fost umilite si jefuite ireparabil.
- Rezistentii trebuiau omagiati prin fapte. Au fost inmormintati de vii intr-o istorie dubioasa.
- Sustinatorii sistemului opresiv trebuiau penalizati. Au primit pensii uriase.
- Arhivele trebuiau folosite in probarea crimelor. Au fost incuiate, dezorganizate si distruse.
- "Ingineriile" retelei parazite trebuiau demascate. Au fost protejate, in numele secretelor clasificate si personale.
- Justitia trebuia curatita de injustitie. A ramas la cheremul fostilor judecatori, procurori, avocati.
- Fosta nomenclatura trebuia smulsa de la putere. A fost legitimata prin inselaciune electorala.
- Opozitia trebuia sa dea jos uzurpatorii. A fost satelizata de ei.
- Politica "partidului unic" trebuia schimbata cu democratia reala. A fost inlocuita cu farsa politica a rotativei FSN1-FSN2.
- Informatorii trebuiau deconspirati si eliberati. Au fost folositi mai departe ca provocatori si agenti de influenta.
- Ilegalitatile nenumarate trebuiau dezvaluite si condamnate. Au tesut o plasa uriasa de santaj reciproc.
- Romania trebuia emancipata de "protectoratul" sovietic. A fost transformata in neocolonie internationala.
- Agricultura si viata la tara trebuiau insanatosite. Au fost distruse pentru a se putea face acaparari si speculatii ilicite.
- Fostii cooperatori trebuiau rasplatiti pentru munca de sclav. Au fost "pensionati" - cu citeva piini pe luna.
- Competenta si probitatea trebuiau sa inlocuiasca antiselectia. S-au ridicat deasupra toate gunoaile fara scrupule.
- Coerenta natiunii trebuia refacuta. Romanii au fost impinsi la exilare in masa, lucrind ca sclavi ieftini prin intreaga lume.
- Boala si mortalitatea de mizerie trebuiau reduse. S-a distrus si ce era bun in sistemul medical si de protectie sociala.
- Invatamintul si cercetarea aveau cale libera. Au fost distruse metodic, fara nici un fel de scuza.
- Media (televiziunea, etc.) trebuia eliberata de propagandisti jalnici. A fost acaparata de manipulatori profesionisti.
- Constiintele trebuiau emancipate. Au fost degradate de nevoia de a se descurca, adaptindu-se la amoralitatea generalizata
- Realitatea trebuia inteleasa de toti prizonierii lagarului comunist. Majoritatea lor a ramas in capcana falsificarilor.
- Venise vremea increderii in bine, adevar, dreptate. Astfel de valori au fost compromise cu desavirsire.
- etc. (lista poate continua pina produce turbare)

2. Dar nici tabara "sperantei " nu sta mai bine, daca priveste viitorul visat (sperat, asteptat, propovaduit) prin prisma sanselor conditiei umane actuale, de a naste schimbarea dorita. Investigarea istorica, memoria nazuintelor emancipatoare compromise in trecut- transforma necrutator alternativele in "utopii".

Analizind raportul dintre ce ar trebui/ar fi bine… si ce stim ca se poate, ajungem la concluzii descurajante:

- Ar trebui sa fie luminata populatia, sa fie cistigat razboiul pentru sens. Dar adversarul detine armele mediatice si pirghiile de formare a omului nou prin "scoala vietii".

- Sa fie anulate privatizarile ilegitime si ilicite. Dar prada a fost risipita, dosita, albita, scoasa din tara, investita, transformata in capital pe care se bazeaza "dezvoltarea economica a tarii".

- Sa fie pedepsita distrugerea economiei si avutiei nationale. Dar din fierul vechi in care a fost transformata industria - pentru a putea fi cumparata la solduri - nu mai poti reface un sistem productiv.

- Sa se curete partidele de veleitari, fatarnici, cupizi si vinduti. Dar tocmai egoismul, lipsa de scrupule, setea de catarare, spiritul de banda, prada disponibila pentru cumparea complicitatilor - dau forta taberei adverse.

- Sa fie cercetate ilegalitatile, pedepsite abuzurile, confiscate averile ilicite. Dar din ce strat poate proveni acum armata de justitiari implicabili in asta?

- Sa fie inlocuiti nevrednicii, escrocii si raufacatorii din pozitiile de conducere si decizie, epurat aparatul de stat. Care fiind institutiile decontaminate care ar putea sustine un astfel de proces?

- Sa creasca solidaritatea justitiara. Dar romanii au dovedit consecvent incapacitatea de asociere dezinteresata, de aceeasi proportii cu forta lor de adaptare (prin compromisuri) la orice conditii de viata.

- Sa fie rasturnata capusa de la putere, pentru ca populatia parazitata sa poata trai mai bine. Dar transformati in vietuitoare domesticite, infometate, obtuze, lase si dezorietate - majoritatea romanilor se tem de infruntari si de "instabilitate".

- Sa se primeasca sprijinul Europei. Dar cei care conduc Europa nu au nici un interes in eliberarea noastra, temindu-se de nesupunere, sau fiind partenerii jefuitorilor nostri, sau protejind unditele investitiilor in care si-au pus momeala.

- Sa se faca reforma (politica) reala, insanatosire non-violenta, nu chirurgie distrugatoare. Dar cum s-ar putea aduna masa critica necesara schimbarii directiei evolutiei societatii, daca toate pirghiile utilizabile sint in miinile celor ce vor sa o evite?

- Sa se provoace o revolutie adevarata, care sa nu mai poata fi deturnata, ca revolta '89-'90. Dar cite incercari de revolutie reusesc si, dintre ele, care nu s-au terminat cu tradarea idealurilor pentru care s-a platit marele pret, cu reluarea uzurparii?

- Sa se organizeze o miscare de rezistenta, care sa opuna un front organizat benzii infractionale. Mai putem insa crede ca statul perfectionat nu ofera uzurpatorilor sai controlul total al societatii, facind posibila deturnarea oricarui izvor de revolta?

- Sa angajeze ciini pentru a apara oceanul pacifist al oilor impotriva lupilor ce nu se caiesc, raminind lipsiti de mila, caracter, sportivitate. Numai ca lupii moderni stiu sa cumpere ciinii, sa-i infiltreze cu lupi, sa le stirneasca vechi reflexe.

- etc. (lista poate continua pina produce disperare)

Multi dintre cei care au renuntat la lupta si ne recomanda sa ne supunem, au trecut prin focul acestor observatii. Intra in joc medicatia pentru suportarea infringerii. Intoarcerea spre natura, cultivarea ZEN-ului, trairea micilor bucurii, apolistismul intelept, acceptarea raului mai mic, armistitiul prezentat ca salvare, revenirea la cariera personala, metafizica nihilista, invocarea iertarii crestine, etc. Dar justificarea profunda a resemnarii este convingerea ca nu se poate face nimic.

Exista insa o fisura in acest rationament nemarturist (sau refulat). O voi expune pentru a provoca o ruptura (trezire) si nu pentru a propovadui anarhismul, in forma extrema a razboiului individual. Dar cei care folosesc termenii "pragmatism", "relativitate" si "utopie"- ca forma perfida de descurajare a vointei de schimbare spre o conditie umana nedomesticita - merita contrati. Sa le aratam scepticilor corozivi ca sistemul ar putea fi rasturnat si societatea indreptata in alta directie, in ciuda tuturor impedimentelor enumerate mai sus.

3. Sint convins ca scenariul schitat mai jos ar prinde daunatorii parazitari ai societatii romanesti pe picior gresit, ca i-ar lasa fara aparare. Aplicat suficient timp, tratamentul imaginat i-ar obliga pe "baietii destepti" sa ia gheara de pe putere, sa elibereze institutiile, sa deblocheze justitia, sa incerce compromisuri, sa-si schimbe atitudinea fata de semenii lor.

Deci exista "utopii" realizabile …. chiar daca nu sint dorite (de dorit). Ceea ce nu inseamna ca ar mai dormi linistit ciocoii, daca s-ar raspindi (dupa modelul virusiilor medicali, mediatici sau informatici) o reteta de "piramida justitiara" ca:

- Nu se folosesc tehnicile reformiste (ridicari de partide), revolutionare (ridicari de mase), complotiste (lovituri de stat) sau teroriste (organizatii secrete) - care si-au dovedit ineficienta in fata masinariei represive a unui stat ocupat de paraziti.

- Se promoveaza apararea directa a cetatii de catre cetatenii actionind individual, benevol si autonom, ca niste anticorpi, impotriva microbilor care au cotropit institutiile ce ar trebui sa apere sanatatea sociala.

- Fiecare justitiar actioneaza ca procuror, judecator si executor, auto-incorporindu-se in razboiul de eliberare, pe care nu-l poate declara puterea (acaparata de inamic) si nici o grupare de opozitie (controlabila prin metode oficiale si subterane).

- Fiecare celula anticorp hotareste singura cind si cum sa loveasca o celula parazitara- de a carei nocivitate nu are indoiala si care nu poate fi combatuta legal. Evita confesiunile, neinformindu-si de intentii familia sau prietenii cei mai apropiati.

- Fluxul eliberator foloseste un manifest neschimbat. O singura pagina, care invita la lupta si enunta regulile, precizind modul prin care o actiune individula se inscrie in curent. Raspindirea mesajului fix nu poate fi evitata, sau aspru pedepsita.

- Daca represiunea sau nedreptatea cresc, manifestul cere intensificarea reactiei. Daca fiziologia politica se amelioreaza - se cere diminuarea corectiei. Daca situatia devine acceptabila, se recomanda oprirea ostilitatilor civice. Raminind de veghe.

- Un kamikaze civic considera ca pierderea morala, jertfa proprie, victima colaterala sau riscul erorii trebuie asumate pentru a stavili cancerul care e pe cale de a distruge iremediabil conditia umana, pentru a combate eficace raul institutionalizat.

- Un combatant justitiar evita razbunarea personala dar lichideaza - inainte de a fi prins- cit mai multi dusmani ai societatii - asa cum fac cei medaliati in razboaiele duse in slujba puterii; el nu are pe cine si ce trada - in clipa capturarii.

- Febra justitiara se raspindeste fara nici un fel de organizare, de asociere, de program, de declaratii, de preveniri - pe baza manifestului incitator si a efectelor produse de actiunile precedente.

- etc. (lista poate continua pina produce scandalizare)

Sa recapitulam aceasta incursiune telegrafica.
Ne-am zbatut sa fie mai bine, de doua decenii, fara nici un alt efect decit infundarea tot mai adinca in nisipul miscator al Tranzitiei Criminale.

Cautind strategii care sa poata redresa situatia, printre formulele deja folosite, constatam ca s-a ajuns intr-un punct mort, puterea uzurpata stiind intre timp cum se anihileze formele perimate de rezistenta.

Neputind accepta resemnarea unei infringeri desavirsite, disparitia sperantei si batjocora taxarii ca "utopic", justitiarul ireductibil poate trece la solutii violente - ajungindu-se la o libertate insingerata…. sau la catastrofa finala.

Intr-o astfel de intersectie, eu ma simt obligat sa caut o alta cale. Nu singur, ci alaturi de cei care considera, ca si mine, ca specia noastra a ajuns intr-o infundatura profunda, pe toate nivelele fiintarii (de la practica, la teorie si metateorie) si ca are nevoie de o izbucnire colectiva de creativitate (sociala, politica, intelectuala) - pentru a gasi o iesire.

Daca…
- va revolta propozitiile din paragraful 1
- va nemultumesc propozitiile din paragraful 2
- va repugna solutia din paragraful 3

… atunci ati ramas singur cu intrebarea ce trebuie infruntata, macar o data la 20 de ani :

"Care este ultima solutie?"

Ioan Rosca
Preluat din: LINK
Analize conexe:
Memoriu adresat Procurorului General - : LINK
Repertoriu de lucrari, studii, analize, articole: LINK
Istoria necunoscuta a ultimului secol : LINK

Boribum Wed Sep 08 2010, 08:58PM
Boribum wrote ...

Penultima solutie ar fi sa ajungeti la putere,si sa aplicati toate gândurile de mai sus în practica. Ultima ar fi sa gasiti o tara a carei limba sa o vorbiti,a carei cultura sa va convina din punct de vedere al educatiei pesonale si felului de a fi...si sa va instalati acolo. În Europa,cel putin,sa stiti ca sunt multe tari frumoase,pensiile sunt transferabile din România,cei care vor sa lucreze o pot face fara probleme,si de când cu liniile aeriene low-cost,un drum Bucuresti-Londra cu avionul(de exemplu) e mai ieftin decât un Bucuresti-Iasi cu masina (tot de exemplu).

emi Wed Sep 08 2010, 09:39PM
emi wrote ...

Parerea mea e ca adevarul oricum se afla. Ca dureaza mai mult sau mai putin, depinde.
Oricit ar durea, eu cred ca asta e solutia.

@ ALM, stiti ca unii au pentagrame rosii pe pietrele de mormint ? inteligenta dvs ar trebui sa va explice restul.

@railgun, nu cred ca e cazul de un ira pe la noi.

Zalmodegikos Wed Sep 08 2010, 10:02PM

Zalmodegikos wrote ...

ACH Boribum wrote ...

Penultima solutie ar fi sa ajungeti la putere,si sa aplicati toate gândurile de mai sus în practica. Ultima ar fi sa gasiti o tara a carei limba sa o vorbiti,a carei cultura sa va convina din punct de vedere al educatiei pesonale si felului de a fi...si sa va instalati acolo. În Europa,cel putin,sa stiti ca sunt multe tari frumoase,pensiile sunt transferabile din România,cei care vor sa lucreze o pot face fara probleme,si de când cu liniile aeriene low-cost,un drum Bucuresti-Londra cu avionul(de exemplu) e mai ieftin decât un Bucuresti-Iasi cu masina (tot de exemplu).

Tinind cont de citeva indicii(ex: fouragere), poate puteti sa va expuneti punctul de vedere privind exactitatea textului de pe legatura: LINK

Boribum Thu Sep 09 2010, 01:33AM
Boribum wrote ...

Elegant,felul de a ma trimite la plimbare. Apreciez (serios)

Nu pot spune cât de exacte sunt datele din lista aceea întrucât e vorba de o munca de cercetare facuta exclusiv cu arhivele Ministère de la Défense si ale Legiunii Straine. Ce pot confirma,însa,este ca în prezent (din 1990 pâna în zilele noastre) sunt multi români care servesc în Legiunea Straina,majoritatea oprindu-se la 5 ani de serviciu.Dar asta este o "statistica" personala,fara anvergura si fara documentare aprofundata (imposibila oricum în legatura cu cei care sunt actualmente în serviciu,iar un rezultat exact e greu de obtinut : sunt români care au devenit francezi prin naturalizare,si vor fi contabilizati ca francezi). Oricum,istoricii doritori de date exacte vor fi mereu bine primiti si îndrumati de catre generalul comandant al Legiunii Straine,iar arhivele muzeului nostru sunt foarte bine conservate si repertoriate,fie ca e vorba despre legionari,uniforme,campanii,etc.

Numai bine va doresc.

ALM Thu Sep 09 2010, 01:53PM
ALM wrote ...

emi wrote ...

Parerea mea e ca adevarul oricum se afla. Ca dureaza mai mult sau mai putin, depinde.
Oricit ar durea, eu cred ca asta e solutia.

@ ALM, stiti ca unii au pentagrame rosii pe pietrele de mormint ? inteligenta dvs ar trebui sa va explice restul.

@railgun, nu cred ca e cazul de un ira pe la noi.

M-as fi mirat sa nu profitati de linia melodica si sa nu-mi dedicati un solo la drâmba. Dar, spre deosebire de dvs, eu vreau sa-mi pastrez bilele albe obtinute pana acum si incerc un raspuns riscand, spre deosebire de dvs, o apostofare ca sunt off-topic.

Sigur ca am vazut pentagrame rosii pe bla, bla, bla si am inteles pentru ce nu ati folosit ultracunoscutul cuvant "stea". De exemplu, cimitirele ostasilor sovietici sunt pline de astfel de simboluri. Dar, mai inainte ca romanii sa vada pentagramele rosii, le-au vazut pe cele albe, pictate pe aripile avioanelor care ne aduceau daruri de la Unchiul Sam: bombe de la 250kg in sus.

Pentagramele rosii au fost o urmare a hexagramelor galbene. De fapt, aproape sub fiecare din pentagramele rosii, la care faceti referire, se afla si cate o hexagrama galbena.

In final, reiterez ideea ca sunteti cel mai provocator si off-topic membru al acestui Forum. Nu stiu ce pile aveti pe la moderatori, fiindca daca eram eu atat de des off-topic si aiurea in replici, deja eram sters din controale. Este pentru ultima data cand va mai raspund la provocari puerile. La urmatoarea, voi folosi butonul "Abuz".

Zalmodegikos Thu Sep 09 2010, 03:16PM

Zalmodegikos wrote ...

ACH Boribum wrote ...

Elegant,felul de a ma trimite la plimbare. Apreciez (serios)

Nu cred ca am lasat sa se inteleaga asa ceva, sensul era altul, descifrati-l, a fost criptat cu ''TERMITE''....
ACH Boribum wrote ...

Oricum,istoricii doritori de date exacte vor fi mereu bine primiti si îndrumati de catre generalul comandant al Legiunii Straine,iar arhivele muzeului nostru sunt foarte bine conservate si repertoriate,fie ca e vorba despre legionari,uniforme,campanii,etc.

Suntem interesati sa dezvoltam un spatiu de prezentare dedicat Legiunii Straine(romanilor care au servit), subinteleg ''nostru'' la propriu, inclin sa cred ca sunteti un legionar (fost sau actual), poate vom avea ocazia sa dezvoltam anumite ''teme'', puteti analiza contextul aici: LINK
Detalii AICI: LINK

Toate cele bune!

Mihais Thu Sep 09 2010, 04:49PM
Mihais wrote ...

Dumneavostra Railgun ati putea da o raita pe la regulile forumului.Am remarcat un comportament haotic din partea dvs.
Cand va faceti timp sa umblati pe la reguli,cautati si topicul cu Legiunea Straina.Veti afla mai multe.

ex-ad Fri Sep 10 2010, 07:14PM
ex-ad wrote ...

ALM, de acord cu tine in privinta userului emi... de aceea a si fost banat astazi.

cit despre topic, avem destule deschise pe marginea subiectului... Railgun, sper sa nu te superi daca sint in acord cu wittmann, drept pentru care il voi inchide si te astept cu drag pe celelalte...

Back to top
Terentius
Sun Feb 24 2013, 01:54PM
Terentius
Registered Member #2186

Uneori şi umorul poate reprezenta o soluţie. Individuală, e drept, ca şi mântuirea. Pentru că astăzi e Dragobetele şi am obosit să tot aud cum ne desnaţionalizăm, cum am ajuns să ne pierdem simbolurile noastre naţionale (Dragobetele fiind una din sărbătorile invocate ca fiind puse în pericol de ofensiva decadentismului consumerist occidental, reprezentat de Sf. Valentin - ăsta ultimu' fiind şi catolic pe deasupra, alt prilej de a ne lamenta de atacul insidios la adresa "identităţii noastre ortodoxe") vă propun un alt fel de a vedea lucrurile.

Back to top
Ultra'
Fri Mar 01 2013, 10:04AM
Registered Member #2406

Mii de “agenţi acoperiţi” au invadat Bârladul

„Bârladul e viu!”, spunea cu vădită satisfacţie de pe treptele primăriei unul dintre organizatorii mitingului, unul dintre intelectualii deosebit de apreciaţi în oraş pentru implicarea totală în lupta împotriva exploatării gazelor de şist. Studiez cu atenţie participanţii la miting (un jandarm îmi spune că sunt aproape 8.000 de oameni în Piaţa Centrală); familii cu copii, elevi, studenţi, preoţi, muncitori de la ce-a mai rămas din fostul Rulmentul, ţărani din comunele limitrofe, tineri din galeria F.C. Vaslui, militanţi ecologişti, intelectuali ai urbei.
De dimineaţă îmi aruncasem un ochi pe „oficiosul” băsist. Un articol publicat întâmplător (oare?) chiar în ziua mitingului îi eticheta drept vânduţi ruşilor pe cei care se opun cu vehemenţă exploatării gazelor de şist prin metoda „frack”. Mă uit prin mulţime, mă frec la ochi şi încerc să dibuiesc „filiera rusească”. N-o văd deloc. În schimb, cu ochiul format în atâtea diversiuni care s-au pus la cale în România postdecembristă, îi identific pe securiştii noştri cei de toate zilele de la cele şapte servicii (oficiale) mişunând cu aparatele foto şi de filmat.
Îmi notez din marş câteva „ziceri” de pe bannerele, afişele şi pancartele din mulţime:
„Pe aici nu se trece! Bulangiilor!”
„Ponta dă gaze de şist întocmai ca un băsist”
„Azi la noi e foarte trist/ Cu guvernul USL-ist/ Că ne bagă iar pe gât/ Gaz de şist şi doar atât ”
„Dacă vine-aici Chevron/ Şi apucă să foreze/ Le vom da dureri în somn/ Cum a fost pe metereze”

Aud că eternul primar pesedist s-a ascuns în primărie, că a trădat cauza, că a profitat electoral în prima fază, şi că acum este adeptul otrăvirii zonei la schimb cu un covor asfaltic în centrul oraşului, ba poate chiar ceva mai mult.
Aud că Ponta a renunţat la desecretizarea contractului cu Chevron şi îmi aduc aminte cât era de vehement la adresa lui MRU tocmai pe această temă.
Aud că substanţele toxice şi radioactive vor fi reinjectate în solul românesc.
Aud că deputatul PSD al zonei l-ar fi sunat pe şeful poliţiei să-i amendeze pe organizatorii marşului de protest şi că şeful poliţiei ar fi ripostat ferm spunând că totul a fost în ordine şi că oamenii s-au comportat în mod absolut civilizat.
Şi mai aud ce se strigă spre finalul marşului: „Hoţii! Hoţii!”.
Fotografii: Monitorul de Vaslui

LINK
Back to top
Mihais
Fri Mar 15 2013, 08:49AM

Registered Member #2323

Aici e una din principalele cauze ale caderii tarisoarei noastre.As zice ca e cel mai important mijloc prin care toti mute fuste ajung si se mentin la putere.Ceilalti sunt prea ocupati platind :

Taxa pe agenti de marketing si de functionarea a fondurilor de pensii
Taxa concurs admintere in magistratura
Taxa desfasurarea cursurilor si atestare a cunostintelor de lb romana
50 ron certificat sofer tractor
Impozitului pe profit
Impozit pe dividende distribuite
Impozit pe veniturile microîntreprinderilor
Impozit la ţiţeiul din producţia internă
Impozit salarii
Impozit drepturi de autor
Impozit expertiza contabila, juridia
Impozit conventii civile
Impozit dobanzi
Impozit pe castigul din tranferul titlurilor de valoare
Impozit pe pensii
Impozit castiguri jocuri de noroc
Impozit venit tranfer imobiliare
Varsaminte persoane juridice pentru persoane cu handicap neincadrate
Taxa lunara jocuri de noroc pt valabilitatea licentei
Taxa pe realizarile din jocuri de noroc (cifra afaceri)
Taxa timbru social jocuri de noroc
Taxa pe activitatea de prospecţiune
Taxa explorare
Taxa exploatare
Redevente petroliere
Taxa de timbru social asupra valorii autovehiculelor noi de import > 2000 cmc
CAS salariati
Contributie accidente de munca
CAS angajator
Contrib accidente munca angajator
Contributie sanatate angajati
Contributie sanatate angajator
Contributie somaj angajat
Contributie somaj angajator
contributie concedii
Contributie fondul de garantare pentru plata creantelor salariale
Participare examen verific cunostintelor
Taxa enoriasi biserica armeneasca
Taxa participare licitatii publice
Taxe vamale non eu
Taxa licenta taxi
Taxa examinare
Taxa functionare brokeri asigurari
Accize
taxa vehicule marfa
TVA
Timbru monumente istorice a) 2% din valoarea, fără TVA, a produselor şi serviciilor stipulate la art. 51 alin. (3) lit. a)-c) din Legea nr. 422/2001, republicată;
b) 350 lei/masă/lună pentru activităţile de cazinou;
c) 10 lei/lună/aparat pentru activităţile de jocuri de noroc din categoria maşinilor electronice şi/sau mecanice cu câştiguri;
d) 500 lei/lună/sală pentru activităţile de jocuri de noroc din categoria Bingo;
e) 30 lei/lună/agenţie pentru activităţile de jocuri de noroc din categoria pariuri;
f) 2% din suma achitată de participanţi pentru toate jocurile organizate de Compania Naţională "Loteria Română".
Taxa modele de utilitate
Taxa brevet
Taxa de publicare a modelului de utilitate, taxa de eliberare certificat
Taxa control trafic aerian
Taxa de utilizare a infrastructurii feroviare
Taxa acreditare furnizori servicii educatie continua pentru dentisti
Taxa drepturi de autor
Taxa anuala autorizare magazine duty-free (10keur)
Taxa timbru ONRC pt autorizarea functionarii
Taxa registru
Taxa publicare Monitorul oficial
Taxa preschimbare certificat inregistrare ONRC
Taxa radiodifuziune
Taxa TV
Cotizatie anuala practicieni insolventa
Taxa avizare planuri cadastrale
Taxa obtinere planuri si coordonate puncte geodezice
Taxa atribuire numar cadastral
Taxa eliberare aviz incepere lucrari
Taxa racordare utilitati (electrice)
Taxa cazier fiscal 20 ron
Taxa de examinare în vederea atestării tehnico-profesionale a specialiştilor cu activitate în construcţii
Taxa depasire cota lapte 27,83 eur/100 kg
Taxa anuala autorizatie magazine duty-free (10keur)
Taxa marfa
Taxa stoc excedentar carne. Ex: carne vaca dezosata 12.000 ron/tona
Taxa de dezvoltare energetica - transformata din 2005 in rezerva obligatorie
Taxa autorizare supraveghere si inspectie instalatii
Taxa licenta utilizare frecvente radio
Taxa reutilizare documente institutii publice in scopuri comerciale
Cotizatie membru federatie crescatori de sfecla -0,8lei/tona -
Cotizatie de membru sindicat
Taxa pe puterea termica
Taxa anuala autorizatie sanitar veterinara
Taxa avizare fonduri de pensii
Taxe autorizare fonduri de pensii
Taxe functionare fonduri pensii 0,25% din valoarea contribuţiilor brute încasate
Taxa admitere facultati
Taxa pentru acreditarea furnizorilor de servicii specializate pentru stimularea ocupării forţei de muncă se stabileşte, pentru anul 2007, la valoarea de 230 lei.
Taxe si tarife pentru controlul activitatilor nucleare
Taxa eliberare duplicat autorizatie functionare
Taxa colectare si reciclare baterii noi (10% din pret)
Impozit pe cladiri
Impozit pe teren
Impozit mijloace de transport
Impozit scutere
Taxa autorizatie foraje
Taxa autorizatie construire chioscuri, panouri publicitare
Taxa autoriz bransamente utilitati
Taxa avizare certif urbanism
Taxa certificat nume strada si adresa
Taxa eliberare autorizatie functionare
Taxa copie planuri cadastrale
Taxa autorizatie alimentatie publica
Taxa eliberare certificat producator
Impozit pe spectacole (discoteci/videoteci)
Impozit tractoare
Impozit autobuze
Impozit barci
Taxe pe teren - concesiuni
Taxa publicitate
Taxa afisaj
Taxa succesorala
Taxa examinare permis conducere
Taxa eliberare permis conducere
Taxa buletin
Taxa pasaport
Taxa judiciara de timbru
Taxa intabulare
Taxa certificat proprietate animale
Taxa certificat de atestare fiscal
Taxa certificat medicolegal
Taxa cazier judiciar
Transcriere acte civile straine
taxa pentru inregistrarea schimbarii numelui
Taxa eliberare acte civile distruse
Viza anuala permis vanatoare
Viza anuala permis pescuit
Taxa eliberare titluri proprietate
Taxa verificare denumire firmă şi rezervare
Inregistrarea în registrul comerţului a autorizaţiei
Modificarea uneia sau a mai multor înregistrări
Verificare disponibilitate nume firma
Taxe verificare unicitate sediu
Taxa inmatriculare firma
Inregistrare act constitutiv
Taxa preschimbare certificat
Taxa depunere situatii financiare anuale
Taxa extras registru
Taxa certificat constatator
Taxa copii certificate
Taxa obtinere cui
Taxa informatiidespre firma
Taxa informatii asociati
Taxa informatii situatii financiare
Taxa pentru obtinerea istoricului firmelor
Taxa pe fisa sintetica investitie straina
Taxa pentru obtinerea de informatii statistice pe un singur criteriu
Taxa control veterinar
Tarife pentru efectuarea analizelor şi examenelor de laborator pentru hrana animalelor
Tarife pentru efectuarea controlului în vederea certificării culturilor de samanta
Contributie din primele RCA 2% la fondul pentru victimele strazii
Taxa orda drepturi muzicale -3% din incasari
Taxa autorizare punere pe piata medicamente 1000 eur/produs
Taxa scoatere teren din circuit teren agricol
Timbru social cinematografic
Taxa salubritate
Taxa hoteliera -0,5-5% din tarif cazare
Taxa 3% din vanzarea deseurilor metalice
Taxa pe emisii poluanti de la surse mobile (avioane, vapoare)
Taxa ambalaje
Taxa de 2% din pretul taxa substante periculoase
Taxa fondul de mediu 3% masa lemnoasa pe picior
Taxa anvelopa 1 ron/kg
Taxa de 3% din venituri fonduri vanatoare
Taxa notificare prelucrare date personale
Taxa inregistrare depozit brevet de soi
Taxa de eliberare şi de menţinere a brevetului pentru soi;
Taxa punct de vedere csa (35 eur)
Taxa autorizare brokeri
Taxa functionare brokeri asigurari
Taxa aprobare
Emiterea autoriz pentru desfasurarea operatiunilor cu substante chimice periculoase
Tarif verificare mijloace masurare supuse controlului metrologic legal
Taxe inspectie
Tarif participare licitatii electronice
Eticheta verde electrocasnice
Taxa inscriere medici a doua specialitate
Taxa licenta trasportatori marfa
Taxa pe panouri publicitare
Taxa pe locuri parcare
Taxa spatiu servicii drumuri nationale
Taxa amplasare cabluri electrice pe drumurile nationale
Taxa amplasare conducte pe drumurile nationale
Taxa autorizatie amplasare si acces la drum
Taxe poduri Dunare
Taxelor pentru vizarea anuală a autorizaţiilor pentru efectuarea de operaţiuni cu metale preţioase, aliaje ale acestora şi pietre preţioase
Taxa evaluare institutii de invatamant preuniversitar
Rovigneta 28 eur/an
Taxa pentru autorizarea echipamentelor medicale
Taxa pentru amplasare aparatelor de radiografii
Taxa inspectii masini salvare
Taxa inscriere, cotizatii lunare ordinul tehnicienilor dentari
Taxe furnizare date din registrul de evidenta permanenta a populatiei (in fcte de numarul de ore muncite de politist)
Taxa pentru programele de studii complementare în vederea obţinerii de atestate de către medici, medici dentişti şi farmacişti
Taxa autorizare detinere arme
Taxe prospectiuni petroliere
Taxa autorizatie mediu
Taxa consultare carte funciara
Taxa incriere acte notariale la cartea funciara
Taxa inscriere constructie
Taxa eliberare titlu proprietate
Impozit pe titeiul din productia interna si gazele naturale
Taxe concesiuni
Contribuţii de fondul cinematografi 2% din preţul de vânzare şi/sau de închiriere al casetelor video înregistrate, al DVD-urilor sau al oricărui alt suport înregistrat, care poate fi multiplicat video sau digital, care se adaugă la preţul acestora, plătibilă de operatorul economic care face vânzarea şi/sau închirierea angro; operatorii economici distribuitori angro de casete video înregistrate, DVD-uri sau orice alt suport înregistrat, care poate fi multiplicat video ori digital, sunt obligaţi să transmită Centrului Naţional al Cinematografiei lista contractelor de vânzare şi/sau de închiriere încheiate, cuprinzând valoarea acestora şi datele de identificare a partenerilor contractuali, prezentând şi licenţele pentru titlurile respective; în cazul filmelor clasificate în Registrul cinematografiei în categoria XXX, cu interdicţie de proiecţie publică, contribuţia este de 10%;
b) colectarea unei contribuţii de 4% din contravaloarea minutelor de publicitate contractate de posturile de televiziune publice şi private, contribuţie care se adaugă la acest preţ şi care se încasează de la agentul de publicitate, de la firma intermediară cumpărătoare a minutelor de publicitate sau de la operatorul economic cumpărător al minutelor de publicitate care este obligat să transmită Centrului Naţional al Cinematografiei lista cu contractele încheiate, cuprinzând valoarea acestora şi denumirea agenţilor vânzători;
c) colectarea unei contribuţii de 3% din preţul minutelor de publicitate vândute din spaţiul programului propriu de către societăţile de televiziune prin cablu, care au licenţă pentru producţia de programe, şi care se adaugă acestui preţ; plata contribuţiei către Fondul cinematografic se face de postul de televiziune prin cablu;
d) colectarea unei contribuţii de 3% din încasările provenite din exploatarea filmelor cinematografice, de orice gen şi pe orice fel de suport, în cinematografe sau în alte spaţii destinate vizionării cu public; obligaţia de plată revine exploatanţilor;
e) colectarea unei contribuţii de 1% aplicată asupra veniturilor realizate lunar de agenţii economici pentru retransmisia prin cablu, prin satelit şi prin retransmisia digitală a emisiunilor de televiziune;
f) colectarea unei contribuţii de 4% din profitul anual realizat de operatorii economici care organizează jocuri de noroc; plata se va face până la data de 31 mai a anului în curs pentru anul precedent;
g) 20% din veniturile obţinute din privatizarea sălilor şi grădinilor de spectacol cinematografic;
Timbru social ca venit al bugetului de stat asupra jocurilor de noroc
Contributie barou
Taxa unica si fixa pentru adoptii
Taxa expertiza senzor masuratori
Taxa talon inmatriculare
Taxa autorizare agenti de munca temporara
Taxa autorizatie detinere detectoare de metale (10 ron)
Taxa aviz sanitar-veterinar import
Taxe aviz construire ferme
Taxa pentru certificat de transport animale
Contributie colegiul consilierilor stiintifici
Taxa autorizare furnizori servicii instruire igiena
Cotizatie corpul politistilor
Contributie lunara Ordinului Biochimiştilor, Biologilor şi Chimiştilo
Timbrului literar, teatral, muzical, folcloric, al artelor plastice, al arhitecturii şi de divertisment
Timbru teatral
Timbru muzical
Timbru folcloric
Timbru arte plastice
Timbru arhitectura
Timbru divertisment
Timbru cinema
Taxa autorizatie sanitara spitale
Taxa licenta fabricatie produse alimentare
Taxa autorizatie functionare service auto
Licenta producatori nutreturi
Taxa eliberare licenta depozit
Taxa apa meteorica - ori pe baza datelor ANM, ori prin decizie consiliu local
Timbru crucea rosie 1% din pret bilet vândut pentru evenimente culturale, de divertisment şi sportive, concerte, festivaluri, spectacole, filme la cinematografe, întreceri sportive la nivel local, naţional şi internaţional
Timbru hipic - sumă fixă plătită anual de fiecare proprietar pt Autoritatea Hipică Naţională
Taxa obtinere cui
Taxe testamentele;
Taxa notariala pe actele de constituire, statutele asociaţilor fără scop patrimonial şi/sau fundaţiilor, inclusiv actele de modificare ale acestora;
d) - procuri;
f) - consultaţiile juridice, scrise sau verbale, în materie notarială. Dacă acestea sunt acordate în legătură cu un act ce urmează a se încheia la acelaşi notar public, consultaţiile se vor deduce din onorariul final;
g) legalizarea semnăturilor, a specimenelor de semnătură şi a sigiliilor pentru fiecare act;
h) - legalizarea semnăturii traducătorului;
i) - dare de dată certă pentru fiecare act;
j) - certificarea unor fapte, inclusiv:
k) - legalizarea de copii de pe înscrisurile prezentate de părţi, pentru fiecare pagină;
l) - legalizarea de copii de pe actele aflate în arhiva notarului public, pentru fiecare pagină;
m) - autentificarea actelor al căror obiect este neevaluabil în bani: declaraţii;
n) - încheieri de rectificare potrivit legii, dacă eroarea nu este imputabilă notarului;
o) - eliberări de duplicate de pe actele notariale;
p) - reconstituirea unui act original. În cazul în care pierderea sau distrugerea documentelor a căror reconstituire se solicită este imputabilă notarului public, nu se va percepe onorariu;
r) - alte servicii, potrivit anexei nr. 1 pct. 17.
ACTE DE PARTAJ DE BUNURI MOBILE ŞI IMOBILE, PRECUM ŞI ACTE TRANSLATIVE ALE DREPTULUI DE PROPRIETATE ŞI ACTE │
Acte garantie
Contracte comodat/inchiriere
ACTE protest cambii si bilete ordin
Taxa succesiuni
Timbru judiciar actiuni evaluabile in bani
Timbru judiciaractiuni neevaluabile (23)
Timbru judiciar cereri drepturi autor
Timbru judiciar cereri de natura comerciala
Timbru judiciar dreptul familiei
Taxe timbru notariale (20)
Taxe extrajudicare
Timbru fiscal duplicat act studii
Timbru fiscal adeverinta sanatate animale
Timbru fiscal cazier judiciar
Acciza combustibili
Acciza electricitate
Acciza gaz natural
Acciza tigari
Acciza alcool
Acciza cafea
Acciza metale pretioase
Acciza blanuri
Acciza parfurmuri
Acciza cristaluri
5% din încasările realizate de operatorii economici din vânzarea reproducerilor, copiilor sau mulajelor realizate, în condiţiile legii, după bunuri culturale mobile aflate în proprietate publică ori după monumente sau componente ale monumentelor istorice aflate în proprietate publică;
5% din încasările realizate de operatorii economici din vânzarea, prin licitaţie publică, a bunurilor culturale mobile
2% din încasările realizate de agenţiile imobiliare din vânzarea imobilelor monumente istorice
40% din încasările realizate de operatorii economici din comercializarea publicaţiilor interzise spre vânzare minorilor
20% din încasările obţinute din vânzarea sau închirierea fonogramelor sau videogramelor a căror vizionare nu este recomandată minorilor
3% din încasările realizate de operatorii economici din vânzarea calendarelor sau cărţilor poştale ilustrate, afişelor, posterelor, imaginilor autocolante sau a tipăriturilor mixte, altele decât cele prevăzute la
2% din încasările realizate de operatorii economici care comercializează bunuri culturale provenite din import
2% din încasările realizate de operatorii economici din vânzarea produselor de artă populară
2% din veniturile realizate de operatorii economici care îşi desfăşoară integral activitatea respectivă în incinta sau pe domeniul public aflat în spaţiul de protecţie al monumentelor istorice proprietate publică
1% din încasările realizate de operatorii economici din organizarea de distracţii de tip «luna parc»
10% din încasările realizate prin furnizarea serviciilor vocale cu conţinut erotic de către operatorii economici din sistemul de telefonie care oferă servicii cu valoare adăugată;
3% din devizul general al investiţiilor autorizate să se realizeze de către operatorii economici pentru construcţiile amplasate în spaţiile de protecţie ale monumentelor istorice proprietate publică
Autorizatie infiinatare noi unitati productie /retehnologizari
Licenta producere energie
Autorizatie infiintare noua linie transport
Licenta furnizare energie electrica
Licenta anuala pt desfas activit in dom energiei - 0,06% din CA
Taxa viciu (pe reclama la tigari)
Taxa de un cent USD benzina pentru fondul de produse petroliere
Taxa adeverinta de salariat
Taxe biserica (botezuri, nunti, inmormantari)
Taxe documente stare civila

[ Edited Fri Mar 15 2013, 08:52AM ]
Back to top
ALM
Fri Mar 15 2013, 01:28PM
Registered Member #2039

Mda, asta e partea vizibila. Dar, dacă vrei de unul singur să ajungi să obţi un act, plăteşti timbrele şi taxele şi primeşti actul abia după ce mai "vizitezi" vreo douăzeci de birouri şi ghişee. Cum datul de şpagă este periculos pentru sănătatea individuală, apelezi la un birou de avocatură. Cinstit şi lăutăreşte! Ei ştiu căile de acces, vin cu dosarele cu_sute etc. Tu doar plăteşti factura ...
Back to top
Mihais
Fri Mar 15 2013, 07:16PM

Registered Member #2323

Da,stimate ALM.Avocati,consilieri,consultanti,contabili.Sunt industrii intregi de frecatori de hartii,care nu produc nimic,dar fara de care costul in timp si bani ar fi si mai mare.
Hai sa privim partea buna.Oricine supravietuieste acestor incercari e performant,nu gluma.Cand nu va mai trebui sa suporte toata aceasta povara o sa vedem un avant economic urias.Vine un moment cand oricine se opreste,ia o pauza si arunca jos un rucsac prea greu.
Ghinion pt. toti acesti paraziti inconstienti.
Back to top
1 User said Thank to Mihais for this Post :
 ALM (15 Mar 2013, 19:38)
Boribum
Sat Mar 16 2013, 02:59PM
boribum
Registered Member #2395

Domnule Mihais,privind în istoria românilor,rare si scurte au fost momentele când au aruncat rucsacul din spate din pricina de greutate. Daca nu-i spune cineva ca samarul e prea greu,omul tot duce si duce si duce. Si cum suntem cu totii stapâni de ceva engleza,zicem ca "sky's the limit"

De ce niciodata în istoria recenta /contemporana (în ultimii 23 de ani) oamenii de afaceri nu au facut o greva fiscala ?
Back to top
Go to page
  <<        >>   

Jump:     Back to top

Syndicate this thread: rss 0.92 Syndicate this thread: rss 2.0 Syndicate this thread: RDF