Proiect SEMPER FIDELIS
  • Prima pagina
  • FORUM
  • Despre noi
  • Statut
  • Galeria foto
  • Download-uri

Remember me      Forgot password?    Signup

Forums

Proiect SEMPER FIDELIS :: Forums :: Securitate nationala :: General

<< Previous thread | Next thread >>
Caderea Romaniei
Go to page
  <<        >>  
Moderators: ex-ad, colonelul, echo, truepride, dorobant, spk, Radu89, Pârvu Florin, justme, Mihais, Resboiu
Author Post
Decebal
Sun Nov 08 2015, 12:52AM
SUD-EST
Registered Member #9917

Tocmai am vazut reclama de la Digimobil si mi se pare o solutie buna pentru aparatul de stat, mana cu 5 degete, ramane cu 4 si apoi 3, surprinzator, functioneaza la fel, sau chiar mai bine.
Back to top
justme
Tue Feb 02 2016, 03:37PM

Registered Member #2073

România furată | Treptele uzinei Aversa de la armament la faliment, astăzi, de la 21:00

Într-o spirală de privatizări eşuate şi decizii politice care au dezavantajat statul, uzina din care au ieşit primele pompe nucleare din România este pe cale să dispară. Râvnită de mai mulţi afacerişti imobiliari pentru terenul de 10 hectare de la Obor, fabrica Aversa lasă în urmă datorii irecuperabile de zeci de milioane de euro. Povestea completă a fostei uzine de armanent devenită depozitar de secrete de stat, de la ora 21.00, la "România furată".

Bucureşti, Obor. Acum 25 de ani, aici era o platformă industrială. Fosta Întreprindere de Pompe Aversa e acum ultima fabrică rămasă în picioare.

În 2016, la capătul a zece ani de negocieri, licitaţii şi tranzacţii abandonate ori contestate, statul este pe cale să piardă Aversa, definitiv. Odată cu singura fabrică de acest fel din Europa de Est, dispar şi cel puţin 30 de milioane de euro din vechi datorii imposibil de recuperat.

„Falimentul are regulile lui. Oborul este frumos. V-aş povesti de Oborul anilor tinereţii mele. Ce frumos era Oborul de atunci! Probabil că acuma îl vom înlocui cu vreun mall”, spune Dan Codescu, inginer tehnolog la Aversa în anii '80.

Inginerul Dan Codescu este unul dintre cei care şi-au pus semnătura pe certificatul de naştere al primei pompe nucleare făcute în România.

„Prima pompă nucleară s-a născut învăţând. (...) Cred că a fost o muncă de vreun an şi ceva”, își amintește Dan Codescu.

Zeci de mii de pompe merg, în anii '80, la export. Anii '90 nu prevesteau un sfârşit-fulger. Sub Guvernul Adrian Năstase, succesoarea FPS, AVAS, începe discuţiile pentru privatizare. Primii interesaţi sunt germanii de la KSB.

„Au zis "Băi, nu sunteţi grozavi, dar facem treabă". Şi am mers la FPS. Şi au ieşit foarte supăraţi şi mi-au spus "Dăm 8 milioane de euro şi vrem AVERSA". La care s-a zis "Ce 8 milioane? Unul, atât. Şi restul..." "Ohne rechnung? (trad: fără factură) Nu se poate aşa ceva." Şi a doua zi au plecat”, spune Gheorghe Matei, fost director general.

În aprilie 2006, uzina intră în insolvenţă pentru o datorie de 5.000 de euro. Consecinţele apar peste noapte: proiecte strict secrete dispar sau sunt copiate, iar şefi din Aversa încep să îşi înfiinţeze firme care fac câştiguri rapide din pierderile uzinei.

„Au fost foarte multe persoane care au plecat cu saci întregi de documentaţie tehnică”, spune Ion Chiţu, fost angajat la AVERSA, lider sindical în anii '90.

Falimentul este declarat oficial în ianuarie 2012. După trecerea mai multor oameni de afaceri care au preluat temporar Aversa, utilajele şi terenurile sunt scoase la licitaţie în 2013 şi adjudecate pentru 17,3 milioane de euro, de trei ori mai puţin decât valoarea lor de inventar.

Cine a intermediat vânzarea, care sunt cumpărătorii, dar şi politicienii care au slăbit poziţia statului, aflaţi marţi seară, de la ora 21.00, la "România furată".

LINK
Back to top
criss-cross
Wed Feb 03 2016, 10:00AM
Registered Member #4853

E, cade Romania! Nu cade Romania!
Back to top
djebel
Thu Feb 04 2016, 01:07PM
Registered Member #3603

Nimic nou sub soare: te mai miri cati prorusi sunt in tara asta sau de ce sunt prorusi. Habar nu am unde s-ar potrivi articolul asta, asa ca-l pun aici LINK :

Cum ne dăm pe mâna rușilor? Cu metodă

Liderii români zâmbesc spre Vest, dar fac înțelegeri cu Estul, îi poftesc pe americani în camera din față, dar lasă la îndemâna rușilor cheile cămării, uneori cu intenție, alteori din neglijență sau nepăsare.

Nimic nu se face pe față, totul se țese pe dedesubt, cu atenție, confirmând diferite mesaje pe care le lansează foști diplomați sofisticați, cum e Mircea Malița, care, citându-l pe Nicolae Titulescu, spunea zilele trecute că un stat mic precum România trebuie să aibă relații bune cu toate marile puteri și că „noi suntem ostili în mod gratuit cu Rusia“, sau foști politicieni cu greutate, cum e Adrian Năstase, care crede că România a rămas blocată pe direcția occidentală, dar că ar trebui să privească mai mult spre Rusia și China.

În spatele acestor ideologi bine temperați există interese de tot felul, uneori imperceptibile, alteori evidente. Spre exemplu, o investigație Euractiv scoate la iveală protocolul încheiat în aprilie 2013 de fostul ministru al Economiei, Varujan Vosganian, și șeful Agenţiei Federale „Rossotrudnicestvo“, Konstantin Kosaciov. După semnare, Vosganian a declarat că „autoritățile ruse și-au manifestat intenția de a realiza o colaborare în domeniul tehnico-militar între compania rusă Tupolev și Romaero“. Era vorba despre construirea unui aeroport și a unei fabrici pentru avioanele Tupolev la Adunații Copăceni, lângă București. Se pare că o parte din banii necesari punerii pe picioare a afacerii chiar ar fi ajuns în țară prin intermediul unor personaje dubioase.

România se bucura de instalarea scutului american antirachetă de la Deveselu, dar în paralel negocia la nivel de ministru un acord „tehnico-militar“ cu Rusia. Moscova încearcă să-și găsească breșe în sistemul autohton de putere pentru a contrabalansa prezența Statelor Unite aici. Este cunoscută abilitatea rușilor de a se infiltra, de a găsi oamenii cei mai potriviți să lucreze în favoarea lor și de a compromite planurile vesticilor.

În 2014, șeful NATO declara că are informații care arată că Rusia a finanțat la vremea respectivă diverse organizații neguvernamentale pentru campaniile acestora împotriva exploatării gazelor de șist, „pentru a menţine Europa dependentă de importurile de gaze ruseşti“. În Bulgaria reușita a fost deplină, fiindcă Guvernul de la Sofia a interzis exploatarea gazelor de șist și a retras avizul acordat americanilor de la Chevron. În România, aceeași companie a plecat după scandalurile uriașe orchestrate împotriva ei. În schimb, subsidiara Gazprom, Nis din Serbia, nu are nicio problemă să exploreze mai multe perimetre din județele Bihor și Timiș. Nimeni nu se mai revoltă, iar organizațiile de mediu nu mai sunt interesate de pericolul fracturării hidraulice, metodă folosită la extragerea gazului de șist.

Rușii cuceresc cu răbdare piața energetică din România: Bucureștiul i-a concesionat companiei Lukoil cele mai importante perimetre din zona Mării Negre, pe care le-a câștigat la procesul de la Haga împotriva Ucrainei, unde firma rusească a și descoperit, de altfel, rezerve importante de gaz, iar Lukoil, atât de iubită de Ponta, era chiar înainte de această descoperire al treilea jucător din domeniul hidrocarburilor de pe piața autohtonă; Gazprom negociază cu austriecii de la OMV preluarea unor active care vizează România, iar prin Nis își extinde rețeaua de distribuție în toată țara. Traian Băsescu spunea la începutul primului său mandat că, oricum, Gazprom ar fi cumpărat pe bursă o parte importantă din acțiunile companiei austriece, care deține Petrom. Fostul președinte a avut intuiții bune, dar și el a fost lăsat cumva pe mâna rușilor, dacă ne gândim că avocații lui Băsescu, de la firma Țucă, Zbârcea & Asociații, erau aceiași care reprezentau Gazprom în România. O coincidență bine căutată de ruși, pentru a-l face vulnerabil pe fostul președinte atât de îndârjit împotriva lor.

Suntem proamericani, fiindcă avem nevoie de SUA, dar în același timp există destui oameni politici care-și caută plase de salvare la Moscova, oferindu-le pe tavă poziții și lucruri prețioase rușilor, ca odinioară tezaurul, pe care astăzi doar BNR mai speră să-l recupereze.

[ Edited Thu Feb 04 2016, 01:08PM ]
Back to top
alexius
Thu Feb 04 2016, 04:43PM
Registered Member #2949

Exact. Nimic nou djebel. Aveam proruşi, avem proruşi, sunt sigur ca avem şi pro-chinezi şi pro-germani şi pro-ue si filofrancezi etc şi filo la câte mari puteri vor mai apărea.

Am avut dintotdeauna o societate polarizată în idei şi preferinţe. Este adevărat fără prea multă patimă, fără accese de fanatism în apărarea unei idei.

Chestia este că devin utili unei puteri în vogă şi interesate de noi, şi pot deveni noile cozi de topor care ar putea ajunge la guvernare.
Back to top
Boribum
Fri Feb 05 2016, 02:34AM
boribum
Registered Member #2395

Chestia e ca ne-am aranjat întotdeauna în asa fel încât sa nu ratam nici macar o ocazie de a ne trada aliatii. Oricine vor fi fost ei, de multi ani încoace (stiu,avem toate motivele din lume).

Filo- ori pro-...dar sa fim,nene,ceva,pâna la capat. Modelul asta, girueta, nu merge.
Back to top
djebel
Fri Feb 05 2016, 07:08AM
Registered Member #3603

Citez (aproximativ) din Vasile Ernu, scriitor basarabean:
"Poporul român s-a dezvoltat pe doua coordonate: trădarea si contrabanda."
Back to top
Terentius
Fri Feb 05 2016, 09:48AM
Terentius
Registered Member #2186

Sabina Fati, care semnează articolul din RL despre cum ne dăm pe mâna ruşilor (articol în care face referire inclusiv la investigaţia Euractiv cu spălarile de bani ruseşti - de citit!!! O afacere ruso-română cu avioane Tupolev, finanțată cu bani fantomă LINK ) ar face bine să lămurească odată de unde erau banii ăia cu care vroia să cumpere Academia Caţavencu acum 3 ani. Sau ăia de la spălarea banilor ar punea să ne lămurească, dacă tanti face pe-a nevinovata.

[ Edited Fri Feb 05 2016, 09:54AM ]
Back to top
Boribum
Wed Apr 13 2016, 05:43PM
boribum
Registered Member #2395

Pe drumul cel bun ! Bravo !

"În fiecare zi după Revoluţie, în România a mai apărut o biserică nouă. După decembrie 1989 şi până la finalul anului trecut au fost construite 8.413 lăcaşuri ale celor 18 culte recunoscute oficial, iar 1.578 se află în construcţie. Cele mai multe, potrivit datelor Secretariatului pentru Culte, aparţin Bisericii Ortodoxe Române, 3.191 de biserici fiind construite după 1989, iar 1,078 aflându-se în construcţie, la data de 31 decembrie 2015."

Très bien !

[ Edited Wed Apr 13 2016, 05:46PM ]
Back to top
Mihais
Wed Apr 13 2016, 06:21PM

Registered Member #2323

Exact.Biserica nu e organizatie de partid si de stat.Acum sa vedem ca statul renunta sa mai ia taxe pt sanatate si invatamant,iar comunitatile decid prin referendum cum sa cheltuiasca acesti bani.Vom vedea apoi o mare inflorire atat a educatiei cat si a sanatatii.
Pt comunitatea ateilor acele cifre sunt o ''dovada'' a inapoierii romanilor.De fapt sunt o dovada a liberei vointe a cetatenilor,cat si a spiritului gospodaresc din cadrul bisericii.Spre deosebire de stat.Banii enoriasilor se dau direct,pe baza increderii in preotii locali.Ca unii sunt nedemni e in acest caz exceptia,nu regula.
Nu e o insulta comparatia aia.E un compliment.Dar e asa,mai cu mantinela.

Bonus,mai e un motiv.Mai trebuie si elevi in scoli.Caderea in grafic coincide cu caderea natalitatii.Asta e o problema in sine.

Back to top
Boribum
Wed Apr 13 2016, 06:30PM
boribum
Registered Member #2395

Mihais wrote ...

Biserica nu e organizatie de partid si de stat.
................................................................
Pt comunitatea ateilor acele cifre sunt o ''dovada'' a inapoierii romanilor.De fapt sunt o dovada a liberei vointe a cetatenilor
................................................................
Nu e o insulta comparatia aia.E un compliment.

Biserica nu e organizatie de partid si de stat ? Sigur, sigur, sigur ?

Ateii sunt 0,04% în România, nu conteaza în niciun fel ce ...cred aia.

Si da, fix compliment este. Cum spuneam, lucrurile sunt pe drumul cel bun

Edit : a scazut demografia, asa este,da' o scoala la 300 de copchii nu puteam sa facem si noi ? Pentru aia care mai sunt, câti mai sunt ?! Ma rog, vrerea poporului e suverana.

[ Edited Wed Apr 13 2016, 06:36PM ]
Back to top
Boribum
Wed Apr 13 2016, 06:35PM
boribum
Registered Member #2395

Mihais wrote ...

Vom vedea apoi o mare inflorire atat a educatiei cat si a sanatatii.

Proiectul Phoenix trebuie sa-i spunem. Eu unul sunt curios cine o sa mai înfloreasca. "Când" e deja un detaliu, iar la scara Istoriei niste sute de ani, acolo, trec ca gândul. Daaar, sa pastram speranta, zic.
Back to top
Mese
Wed Apr 13 2016, 07:24PM
Registered Member #1078

Mihais wrote ...

Exact.Biserica nu e organizatie de partid si de stat.Acum sa vedem ca statul renunta sa mai ia taxe pt sanatate si invatamant,iar comunitatile decid prin referendum cum sa cheltuiasca acesti bani.Vom vedea apoi o mare inflorire atat a educatiei cat si a sanatatii.
Pt comunitatea ateilor acele cifre sunt o ''dovada'' a inapoierii romanilor.De fapt sunt o dovada a liberei vointe a cetatenilor,cat si a spiritului gospodaresc din cadrul bisericii.Spre deosebire de stat.Banii enoriasilor se dau direct,pe baza increderii in preotii locali.Ca unii sunt nedemni e in acest caz exceptia,nu regula.
Nu e o insulta comparatia aia.E un compliment.Dar e asa,mai cu mantinela.

Bonus,mai e un motiv.Mai trebuie si elevi in scoli.Caderea in grafic coincide cu caderea natalitatii.Asta e o problema in sine.

Eu sincer prefer sa vad biserici la fiecare colt de strada decat birturi/carciumi/sex-shop-uri la aceeasi locatie. Chit ca sunt societati private, dar din ele nu se invata nimic bun. Si/sau de calitate.
Prefer bisericile in loc la astea.
Cu statistica faci orice vrea muschiu' tau. Indiferent ce. Ii la fel ca si cu sondajele de opinie (vorbeam dincolo de ele). Vrei sa se vada ceva? Faci o statistica in care compari ceva cu altceva (mai putin important). Vrei sa scoti in evidenta ceva? Comanzi un sonsaj de opinie cu intrebari bine alese a.i. sa iasa ce vrei tu.
Iti dai seama? 1 biserica pe zi... Ii ingrozitor de mult... si cand te gandesti ca s-au inchis spitale... s-au inchis scoli. ESTE STRIGATOR LA CER. La ce ne trebe draga atatea biserici? Ca si asa nu produc nimic... Sa se faca spitale. Sa se faca scoli (chiar daca nu sunt copii. Sau daca sunt sunt doar pentru 1 generatie. Dar nu conteaza). Ca doar bisericile doar consuma bani si nu fac nimic concret... Cam asta este perceptia generala ce reiese din statistica de mai sus.
Hmmmm... oare asa o fi?
Nimeni nu compara banii alocati cultelor (si implicit BOR) cu cei alocat altor sectoare. Poate ca ar fi util de vazut. Poate iara ar fi util de vazut cate din acele biserici au fost ridicate pe banii oamenilor sau cat din finantarea acelor biserici este din contributia enoriasilor si cat de la stat. S-ar putea sa avem surprize.
Dar dupa cum ziceam, sa nu fim absurzi. Sunt de acord ca se fac abuzuri... din partea unor preoti care din dorinta de a parveni (nu am gasit alt cuvant) jupoaie oamenii (a se citi ii "forteaza" sa dea bani pt. biserica) pt a se mandri cu ditamai lacasul de cult, cu ditamai casa parohiala, cu ditamai cloputul, etc. Sunt si cazuri din astea si din pacate nu sunt putine. Dar este ca si orice alta "padure" are uscaturile ei. Dar Parintele Arsenie zicea odata: Nu este treaba voastra sa judecati preotii. Este cine o face si o face cum trebe.
Cu stima

[ Edited Wed Apr 13 2016, 07:43PM ]
Back to top
Terentius
Wed Apr 13 2016, 08:46PM
Terentius
Registered Member #2186

Offtopic - văd că aţi ajuns la cele sfinte - ruga generalului Patton către Dumnezeu Atotputernicul, în capela Fundaţiei Pescatore din Luxermbourg, 23 Decembrie 1944 (era punctul cheie al ofensivei germane din Ardeni): "Domnule, vă vorbeşte Patton. Trebuie, pur şi simplu, să vă hotărâţi de partea cui sunteţi. Trebuie să mă ajutaţi, cât să pot trimite Prinţului Păcii întraga armată germană pe post de cadou de ziua Sa de naştere”.

[ Edited Wed Apr 13 2016, 08:50PM ]
Back to top
Mese
Wed Apr 13 2016, 09:32PM
Registered Member #1078

@t... dragut de tot. Si adevarat in acelasi timp. Parca il vad pe gl. Patton salutand si luand pozitia de drepti.
Acuma vin cu intrebarea: daca nu era biserica, unde facea el acel lucru? La un birt? Sau in forul lui interior? Si daca o facea in forul lui interior, avea aceeasi valoare? Tu ce zici?
Back to top
Go to page
  <<        >>   

Jump:     Back to top

Syndicate this thread: rss 0.92 Syndicate this thread: rss 2.0 Syndicate this thread: RDF