Proiect SEMPER FIDELIS
  • Prima pagina
  • FORUM
  • Despre noi
  • Statut
  • Galeria foto
  • Download-uri

Remember me      Forgot password?    Signup

Forums

Proiect SEMPER FIDELIS :: Forums :: Securitate nationala :: SPP

<< Previous thread | Next thread >>
SPP
Go to page
  <<        >>  
Moderators: ex-ad, colonelul, echo, truepride, dorobant, spk, Radu89, Pârvu Florin, justme, Mihais, Resboiu
Author Post
Boribum
Tue Nov 02 2010, 01:07AM
boribum
Registered Member #2395

ex-ad wrote ...

lt. col. Balaji

Stie cineva de dânsul ? Pe unde o mai fi,eventual ?
Back to top
bufnita006
Wed Apr 27 2011, 11:45PM
bufnita006
Registered Member #3500

SPP: cuafura rezistă
de Adrian CERCELESCU

Ofiţerii SPP făcură zid în jurul preşedintelui. Trebuia să acţioneze instantaneu, dar ei se mişcară mai repede. Nici unul nu-şi permise luxul unui gând la mama, la casă, la propria fiinţă. Era un caz care impunea protecţie totală. Protecţie totală a firului de păr obosit şi slăbit, cum scria pe cutia şamponului din dotare. Din reflex, locotenentul Şendroiu îi scoase dopul cu dinţii.

Ştirea zilei - şi zic asta pentru că se trage cu ea din toate posturile tv - e că doamna preşedinte a Camerei Deputaţilor "se coafează cu ofiţerii SPP". Cu ofiţerii , ă? Săracii băieţii ăştia: niciodată nu pot şti ce le rezervă o misiune. Sunt pregătiţi să tragă primii sau să încaseze glonţul, sunt puşi să reproducă la perfecţie scena în care Kevin Costner se rostogoleşte cu Whitney Houston în braţe. Şi, când sunt mai mândri că lucrează în domeniul siguranţei naţionale, vine obiectivul şi le dă misiune să-şi pună bigudiuri. Sau s-o pieptăne. Poţi înţelege orice dintr-o informaţie formulată aşa. Iar dacă n-o dezvoltau, chiar rămâneam cu o ştire bună: uite, domne, suntem din nou o ţară veselă. Dar nu. Urmează veşti triste pentru populaţie: badigarzii de stat erau în număr de 6, veniţi la coafor cu două maşini, şi au aşteptat pe banii contribuabilului 3 ceasuri doar pentru ca preşedintele Camerei să se facă la păr.

Bun. Acum, că m-am întristat, întreb şi io: dacă şase SPP-işti o păzeau trei ceasuri la dentist, mai era o ştire rea? Cu variante de răspuns: da - pentru că în timpul ăsta îi mai dureau dinţii şi pe alţii; da - pentru că nici n-aveau un' să se-aşeze, că se aşezaseră SPP-iştii.

Sigur, cel mai rău sună că au fost după ea şase bucăţi. Dar nu preşedintele Camerei hotărăşte câţi o păzesc în timp ce-o aranja coafeza şi make-up-ista. Asta hotărăşte Consiliul Suprem de Apărare a Ţării. Şi să ştiţi că ălora şase ofiţeri/tură, cât i-a alocat CSAT, le dă voie legea să facă o grămadă de chestii - inclusiv să-ţi rechiziţioneze maşina, dacă obiectivul e-n pericol să n-ajungă la timp la manichiuristă.
Nu cred că numărul e problema. Tot şase SPP-işti o păzesc şi când e la muncă, şi aţi văzut ce comite pe-acolo obiectivul lor. Priviţi lucrurile în ansamblu: 3 ceasuri la coafor sunt 3 ceasuri câştigate pentru că nu era la Parlament, dar totodată 3 ceasuri pierdute pentru nici la lecţia de aritmetică nu era. Dacă SPP chiar vrea să facă treabă, acolo trebuia s-o păzească. Să nu iasă.
LINK
Back to top
Klaus
Wed Dec 07 2011, 12:00AM
Registered Member #3279

Mi-a placut imaginea unui personaj din alaiul primului ministru in preumblare pe la coada calului, la Alba Iulia, de 01 Decembrie - mi-a atras atentia nu faptul ca era la 4 ace si tuns regulamentar, ci umbrela (evident nedesfacuta), desi vremea nu impunea deloc un asa accesoriu
Back to top
Ultra'
Sun Apr 28 2013, 09:43PM
Registered Member #2406

Aveti idee daca garzile de corp ale lui Tiriac au facut parte din SPP?
Back to top
Ultra'
Thu Nov 27 2014, 04:57PM
Registered Member #2406

Vazand imaginea de mai jos am cateva intrebari:

1. Ca si in poza asta am vazut mai tot timpul la tv cum seful SPP este destul de des in garda presedintelui(a lui Basescu si mai nou si a lui Iohannis), in dispozitivul de aparare, intrebarea e: nu incurca lucrurile pe acolo? Ma intreb pentru ca totusi are o varsta si nu poate sa tina pasul cu mai tinerii lui colegi, fizic vorbind.

2. Am vazut la baia de multime a lui Iohannis de la Universitate pe sepepistul al doilea din poza, de la dreapta la stanga, cel inalt si blond, care e de 1000 de ani cred in serviciu, il tin minte din anii 90, in garda lui Ilici. Acum nu ma indoiesc ca omul nu ar fi si el capabil dar schimbul de generatii in SPP este greoi? Sau de ce tot aia vechi si batrani fac treaba? E cum se aude ca nu prea mai e material uman de calitate?

Back to top
Bendis
Fri Nov 28 2014, 07:22PM
Registered Member #5071

@ultra: ptr pct.2: cred ca nu e vorba de lipsa materialului uman de calitate. A ramas "vechea garda" deoarece in ziua de azi, tare greu mai gasesti oameni de genul: "a zis sefu' sa-ti rup capu'!" Si ti-l rupe
Back to top
Ultra'
Sun Nov 30 2014, 12:48PM
Registered Member #2406

Intre timp am aflat ca nenea blond este Cristian Cioc seful Sectiunii de Interventie Antiterorista din SPP. E si general. Dar de ce la Universitate era el si inca un general Gabriel Cretu, prim-adjunctul sefului SPP? Adica garda i-a fost asigurata de cei mai grei din SPP, o onoare pe noul presedinte sau o reorientare a acestora acum ca se schimba seful?

Sepepistii care i-au asigurat protectia pe toata durata campaniei sunt cei 2 "mustaciosi" :

Echipa a doua:

[ Edited Sun Nov 30 2014, 02:01PM ]
Back to top
fanfanlatulipe
Wed Dec 03 2014, 05:25PM
Registered Member #2699

greii SPP s-au asezat la poze cu presedintili ales pentru o noua colaborare ...e politica si curling...ca o artifica CRETU a fost capitan de osti la gspi acvila,el a infiintat-o
Back to top
djebel
Wed Dec 03 2014, 06:49PM
Registered Member #3603

Off-topic
@Ultra, ai un hobby mai... aparte, asta ca sa nu zic ca e ciudat. Bine ca nu te numesti Lee Harvey Oswald.
Back to top
Ultra'
Wed Dec 03 2014, 11:47PM
Registered Member #2406

Am fost si mai sunt, cat de cat, fascinat de meseria asta, de oamenii presedintelui. Bineinteles ca am vazut o droaie de documentare cat si filme de fictiune pe aceasta tema.

Ca o parere personala, la presedintele ales (am mai vazut de cateva ori si pe la Basescu), garda e relaxata, cam prea mult. Bine ca nu e vreun nebun cu pata pusa pe el.
Back to top
Boribum
Sun Dec 07 2014, 10:51AM
boribum
Registered Member #2395

Ultra' wrote ...

Sepepistii care i-au asigurat protectia pe toata durata campaniei sunt cei 2 "mustaciosi" :

În poza asta (si nu doar în asta) si dl. presedinte ales are un aer de SPP-ist.
Back to top
spk
Sun Dec 07 2014, 11:29AM
primum non nocere

Registered Member #537

În sepepism, sacoul se poartă descheiat (un ochi atent observă și centura de la Viper pusă peste cureaua de la pantaloni).
Back to top
djebel
Sun Dec 07 2014, 01:39PM
Registered Member #3603

Boribum wrote ...

În poza asta (si nu doar în asta) si dl. presedinte ales are un aer de SPP-ist.

@Boribum, pe undeva chiar ai dreptate. De fapt, cine pe cine apara? Klaus Iohannis fiind garantul Constitutiei, in foto de mai sus ii executa (bineinteles impreuna cu cei doi SPP-isti) un close protection/protection rapprochee lui Augustin Zegrean de la Curtea Constitutionala a Romaniei.
Back to top
2 User said Thank to djebel for this Post :
 ALM (07 Dec 2014, 14:19) , Boribum (07 Dec 2014, 16:28)
Boribum
Sun Dec 07 2014, 04:31PM
boribum
Registered Member #2395

Merci,Djebel. Asta e cu exprimarea-n scris,nu se observa mereu...2° degré-ul,cum spun unii.
Back to top
fanfanlatulipe
Tue Dec 09 2014, 09:26PM
Registered Member #2699

spk wrote ...

În sepepism, sacoul se poartă descheiat (un ochi atent observă și centura de la Viper pusă peste cureaua de la pantaloni).

io cred ca-i de la 5.11 ... se respecta militarii,na.
Back to top
Go to page
  <<        >>   

Jump:     Back to top

Syndicate this thread: rss 0.92 Syndicate this thread: rss 2.0 Syndicate this thread: RDF