Proiect SEMPER FIDELIS
  • Prima pagina
  • FORUM
  • Despre noi
  • Statut
  • Galeria foto
  • Download-uri

Remember me      Forgot password?    Signup

Forums

Proiect SEMPER FIDELIS :: Forums :: Securitate nationala :: SPP

<< Previous thread | Next thread >>
[sondaj] EXISTA VREO SCHIMBARE DE LA SCHIMBAREA CONDUCERII SPP?
Go to page
  <<        >>  
Moderators: ex-ad, colonelul, echo, truepride, dorobant, spk, Radu89, Pârvu Florin, justme, Mihais, Resboiu
Author Post
mihaidiac
Fri Mar 14 2008, 12:47PM
Registered Member #339

str8 wrote ...

tocmai asta e faza,nu se va opta niciodata pt un om din interior,mai bun e unul dinafara decat ala care stie cu ce se mank treaba.

Oamenii proveniti din interior e posibil sa fie subiectivi si / sau sa fie deja legati de anumite interese sau afaceri derulate, in trecut, de institutiile respective. Oamenii proveniti din afara Serviciului sunt, teoretic, echidistanti.
Back to top
Doru
Fri Mar 14 2008, 01:10PM
doru
Registered Member #14

Faptul ca SPP-ul s-a deprofesionalizat este e certitudine,misiunile JR nu sunt aceleasi cu cele ale SPP-ului,misiuenea de baza a servciului-protectia nu se invata vizionand filmul "The Bodyguard" sau studiind nu stiu ce manual,ea se invata dupa sute si mii de ore de pregatire practica si teoretica si misiuni bineinteles.Trebuie inteles un lucru ca profesionalizarea cadrelor SPP s-a facut in timp,de la infiintare din 1990 pana in 2005 prin mii de ore de antrenamente ,cursuri,exercitii,etc cu bani publici,banii nostri ai contribuabililor si nu e benefic financiar si profesional ca la fiecare schimbare a presedintelui sa schimbi personalul acestui serviciu.
Sunt absolut sigur ca "unsprezee" nu a intentionat sa jigneasca jandarmii in general ,in toate institutiile exista cate un personaj care poarta ghiul ,asculta manele in auto de serviciu,are o unghie lunga la degetul cel mic cu care se scarpina in sinusuri,poarta la serviciu costumul alb de ginerica(prietenii stiu de ce am dat acest exemplu).
Prostul e prost ,el nu are insemne de arma.
Nu il aprob pe "eleven " in limbajul dur dar vreau ca cei din jandarmerie care scriu pe aici si s-au simtit lezati sa reflecteze putin la un scenariu pe care il propun,la comanda JR este numit un general de infanterie(toata stima ptr. aceasta arma) cu ghiul si unghie bineinteles si brusc in programul de pregatire se introduc pasul de defilare,intoarcerile din mers,salutul militar cu arma,va dispar din vechii camarazi si apar unii noi cu vipusca rosie si care bineinteles sunt mai bine vazuti de sefi ca sunt de-ai lor,as dorii sa comentam atunci fara patima la adresa infanteristilor.
Iar spre stiinta celor mai tineri sa stiti ca Ceausescu obisnuia sa numeasca la comanda unor structuri din cadrul securitatii statului generali din armata pentru a disciplina acele structuri.
Back to top
kharu
Fri Mar 14 2008, 10:25PM
Registered Member #860

Scuze ca sunt off topic dar tb sa fac o lamurire.

Marilu , se pare ca nu sunteti la curent cu informatiile despre noul manual , cel vechi era o improvizatie. Cel nou se pare ca va aparea in toamna si va fi un pic mai "profesionist" decat cel vechi care practic este o brosura . Atunci cand am intrat in jandarmerie un coleg mi-a prezentat carticica asta ca fiind cartea de capatai a unitatii ( el o tinea in dulap si numai "baietii buni" aveau acces la ea ).
Cand am vazut brosurica asta am zambit , sincer iti spun tehnicile sunt de mana a-7-a (m-au amuzat tare si denumirile).
Daca cititi un pic mai atent ce am scris eu, o sa vedeti ca nu m-am referit direct la tehnicile articulare , care sunt catastrofale, eu m-am referit la elemente de baza pe care orice practicant de arte martiale le invata ca fundament [echilibru si dezechilibru (kuzushi si tsukuri) , deplasare , distanta ( Ma-ai), unghiuri de lucru ]. Principiile astea raman valabile chiar si atunci cand lucrezi cu arme de foc.
Instructorul sef al organizatiei din care fac parte a fost membru in KIDOTAI si SAT ( echivalente ale SWAT-ului in Japonia ), la un seminar sustinut in Olanda a explicat lucrul asta : fundament solid in Tai Jutsu inseamna si un fundament bun in lucrul cu armele de foc.
In IP gasiti toate greselile pe care un instructor de arte martiale adevarat iti spune sa le eviti, mai ales cand lucrezi tehnici articulare.

[ Edited Fri Mar 14 2008, 10:33PM ]
Back to top
Sailor
Fri Mar 14 2008, 10:39PM
Sailor
Registered Member #500

Eu stiu 2 manuale de Ip si chiar vreau sa il vad si pe cel de al 3 lea.
Back to top
Roxana I
Sat Mar 15 2008, 01:36AM
Registered Member #238

mihaidiac wrote ...

str8 wrote ...

tocmai asta e faza,nu se va opta niciodata pt un om din interior,mai bun e unul dinafara decat ala care stie cu ce se mank treaba.

Oamenii proveniti din interior e posibil sa fie subiectivi si / sau sa fie deja legati de anumite interese sau afaceri derulate, in trecut, de institutiile respective. Oamenii proveniti din afara Serviciului sunt, teoretic, echidistanti.

Aia proveniti din afara Serviciului sunt ,nu doar teoretic ci si practic:PARALELI,ECHIDISTANTI SI EGAL DEPARTATI....de toate!
Back to top
ex-ad
Sat Mar 15 2008, 05:03AM
nosce te ipsum

Registered Member #1

indiferent care este politica de resurse umane a unei institutii, daca selectia si promovarea oamenilor nu se face pe criterii profesionale, restul e poveste.... poti gasi intr-o institutie numai hahalere si poti aduce din afara oameni buni profesional, si invers.... nu puteti face aprecieri de grup si de casta, fiindca nu veti gasi niciodata grup in care toti sa fie sublimi si desavirsiti...

iar atunci cind sistemul de pregatire profesionala e la pamint, chiar si cel mai bun profesionist al unei institutii se duce la apa...chiar daca dobindesti un grad inalt de experienta si ai suficiente studii in domeniu, daca toate acestea nu se intretin, ramii in final doar cu o falsa imagine a profesionistului care te crezi uitindu-te in oglinda si pupindu-te singur....
Back to top
Doru
Sat Mar 15 2008, 02:12PM
doru
Registered Member #14

Nu vad de unde sa fi adus Pahontu profesionisti in ale protectiei cand a venit la comanda serviciului,si aici vorbesc de protectia presedintelui si a primului ministru , nu de protectia nu stiu carui general al jandarmeriei franceze de exemplu.
Back to top
ex-ad
Sat Mar 15 2008, 07:53PM
nosce te ipsum

Registered Member #1

hai,ma, doru, ca la I-a l-a lasat pe Cioc si e mai mult decit ok... sint si rataciti p-acolo, din cite am auzit, dar in general treaba merge...
Back to top
mihaidiac
Sun Mar 16 2008, 05:27PM
Registered Member #339

Azumi wrote ...

mihaidiac wrote ...

str8 wrote ...

Aia proveniti din afara Serviciului sunt ,nu doar teoretic ci si practic:PARALELI,ECHIDISTANTI SI EGAL DEPARTATI....de toate!

Pai cand a fost director Gabriel Naghi, toata lumea il critica (parca si pe site-ul asta, daca nu ma insel). Naghi era din interiorul SPP. Acuma, daca actualul director SPP provine "din afara" SPP, toata lumea il critica si pe el. Punem pariu ca oamenii care il criticau pe Naghi il critica si pe Pahontu?
Back to top
me
Sun Mar 16 2008, 07:13PM
me
Registered Member #11

mihaidiac> ce nu stii tu este ca eu ii critic din motive diferite.
partea proasta la naghi a fost ca, fiind unul dintre cei 4 care au infiintat serviciul, nu prea a bagat la munca de jos, nici macar la cursul cu secret service nu prea a dat, desi aia au semnat si pentru el.
partea buna, spre deosebire de actualul, a fost ca macar avea idee despre organizare si ce trebuie facut. asa cum am mai spus: director trebuia pus un civil numit politic iar adjunctul trebuia numit unul care se pricepe> uite, de exemplu, cristi cioc.
ca sa schimbi toata conducerea cu unii care habar nu au, e foarte grav, norocul este ca nu exista amenintari reale iar serviciul exista doar prin prisma faptului ca asa are toata lumea.
oricum, lumea nu stie despre ce e vorba, in libertatea de vineri, scria ca securitatea summit-ului va fi asigurata de fbi, fsb, sri sau sie! LINK

[ Edited Sun Mar 16 2008, 07:14PM ]
Back to top
maximus
Mon Mar 17 2008, 10:12PM
Registered Member #999

Fraţi români. Totu pleacă de la politikă. Dacă de sus s-a pus un prostoi sub el nu vor fi acceptaţi decât la fel de proşti sau mai proşti. Şi uite aşa de la director până la ultimu din ultima grupă tre să joace după aceeaşi melodie. Dacă aşa a vrut politicu. Cel mai bun e paho. Ăla e. Acu ce vreţi. S-a hotărât. Hai să plângem. Asta s-a vrut asta s-a obtinut.
Back to top
maximus
Mon Mar 17 2008, 10:17PM
Registered Member #999

Oricum faza când a pierdut ăla automatu din BMW la Universitate este după părerea mea oglinda serviciului şi a profesionalismului care-l bântuie..........
Back to top
Roxana I
Tue Mar 18 2008, 12:33AM
Registered Member #238

ce ,,profesionalism,,????!
pe aia nu-i consider SPP-isti adevarti...aia din pacate/fericire au plekt din timp....ceea ce a ramas/venit in 2005.....sunt doar resturi din Jandarmerie.De unde draqu atata profesionalism...aia sunt specializati in paza stadionelor,montarea gardurilor,patrulare...in niciun caz,nu au specializare in protectie si paza.
Oare dc inaintea lui alde,,unghiutza+ghiul,,...astfel de incidente nu au avut lok...si nu ma refer la epoca Naghi..sa-ti spun eu dc.....pt k aia au fost adevaratzii profesionisti,nu astia din prezent!
Back to top
ex-ad
Fri Mar 21 2008, 10:25PM
nosce te ipsum

Registered Member #1

cerneala din barba lui Constantinescu s-a scurs inainte de Naghi...
Back to top
TheOne
Sat Mar 22 2008, 11:05PM
The Only One
Registered Member #968

Stiti ce nu inteleg eu? Cum de un director al unui serviciu special participa direct la misiunile de nivel "0", fara sa fi parcurs cursurile de specialitate, periclitand astfel reusita baietilor din grupul de protectie si, mai mult decat atat, viata demnitarului, implicit imaginea serviciului? Problema este ca directorul trebuie sa managerieze activitatea SPP...... De aici deduc faptul ca dl. gen Pahontu SUFERA dupa imagine, probabil dorind sa arate fostilor colegi din jandarmerie, ce bun este si ce noroc are SPP-ul ca-l are...... I N C R E D I B I L......
Back to top
Go to page
  <<        >>   

Jump:     Back to top

Syndicate this thread: rss 0.92 Syndicate this thread: rss 2.0 Syndicate this thread: RDF