Proiect SEMPER FIDELIS
  • Prima pagina
  • FORUM
  • Despre noi
  • Statut
  • Galeria foto
  • Download-uri

Remember me      Forgot password?    Signup

Forums

Proiect SEMPER FIDELIS :: Forums :: Proiect SEMPERFIDELIS :: Infiintare, activitati, proiecte, programe

<< Previous thread | Next thread >>
cand militarii vor avea un cuvant de spus?
Go to page
      >>  
Moderators: ex-ad, colonelul, echo, truepride, dorobant, spk, Radu89, Pârvu Florin, justme, Mihais, Resboiu
Author Post
sejc_2009
Tue Mar 17 2009, 06:20PM
Registered Member #1359

inclin sa cred ca militarii vor avea un cuvant de spus atunci cand se vor organiza politic.in romania post-decembrista sa nu existe un militar de profesie care sa intuneasca cel putin partial calitatile si defectele lui ion antonescu? nu se incalca constitutia romaniei daca acesta are statut de in rezerva sau retragere.studiati situatia politica a nu prea inpartatei ungarii.si grecia post-belica este un exemplu.de ce politicienii sa fie o casta?comentati.
Back to top
mercurie
Tue Mar 17 2009, 09:44PM
Registered Member #1034

Cand vor avea iarasi curajul sa-si serveasca patria !
Back to top
ex-ad
Tue Mar 17 2009, 10:06PM
nosce te ipsum

Registered Member #1

bun raspuns...
Back to top
truepride
Tue Mar 17 2009, 10:17PM
Fiat justitia ruat caelum

Registered Member #996

Cand vor beneficia macar de asistenta juridica pt apararea intereselor de serviciu... restul nu e tacere... ci insubordonare si se pedepseste cu inchisoare
Back to top
1 User said Thank to truepride for this Post :
 Radu89 (01 Jan 2014, 14:43)
mercurie
Wed Mar 18 2009, 02:02AM
Registered Member #1034

Eu nu cunosc in istoria "locala" vre-un militar care sa fi intrat in istorie cerand asistenta juridica pentru a lasa ceva in urma. Este aici si defetism si neputinta, si ........Stau si ma intreb ce va mai iesi maine pe portile scolilor militare! Cu ce-or sa ne mai "uimeasca"?!
Back to top
Altair
Wed Mar 18 2009, 06:17PM
UBI CONCORDIA IBI VICTORIA
Registered Member #385

Cand se va scoate din regulament fraza "militarul trebuie sa suporte cu stoicism privatiunile serviciului militar".Aceste cuvinte ilpriveaza din start si fara echivoc de la a avea ceva de spus in afara de "am inteles".
Mercurie,vezi ca jignesti aiurea.Personal ma simt jignit de replica ta,dar mai important e ca sunt altii care se simt si care au facut mult mai multe ca mine si probabil ca tine astfel incat sa fie indreptatiti sa se simta astfel.Sunt oameni care si-au pierdut familia servindu-si tara,si nu e vorba de banii de misiuni pt ca atunci cand nevasta iti zice sa iti inchei cariera daca nu vrei un divort,nu cred ca banii sunt motivatia.
Vom avea un cuvant de spus atunci cand vom fin intrebati.Vom fi intrebati atunci cand nu ne vor mai conduce capete obtuze.Nu ne vor mai conduce capete obtuze... nici nu stiu daca sa fiu obtimist sau pesimis (realist). Cine stie,poate odata si odata se va intampla si asta.Pana atunci capu sus ochii la tara.

P.S. sejc_2009,as vrea sa iti spun: nu te pierde, dupa rosu vine verde.dar in aceasta speta,nu prea cred.
Back to top
ex-ad
Wed Mar 18 2009, 06:30PM
nosce te ipsum

Registered Member #1

altair, cu capete sau fara capete obtuze, militarii nu vor fi intrebati niciodata... d-aia UE recomanda ca militarii sa vorbeasca ei singuri... si cum orice recomandare ajunge mai devreme sau mai tirziu directiva, sper sa traiesc momentul cind vor avea obligatia sa vorbeasca...
Back to top
truepride
Wed Mar 18 2009, 07:04PM
Fiat justitia ruat caelum

Registered Member #996

1.Mercurie...cum spune si Altair... nu-i frumos ce faci.

2.In secolul 21, nu mai esti Che Guevara sa iti aperi drepturile cu akm-ul, deci asta cu faptele marete iara nu-i buna.

3.Citeste ce scrie pe prima pagina, citeste ce scrie ex-ad, chestia cu directiva, militarii vor avea ceva de spus atunci cand vor avea o voce si o reprezentare adecvata.

4.Nu stiu cum crezi tu ca vei reusii sa iti "slujesti patria" cand daca zici psssst in fata comandantului poti sa iei un sut in fund de zbori peste gardul unitatii...
Si mentiunea asta cu insubordonarea...este caz real dom'le.
Back to top
mercurie
Wed Mar 18 2009, 09:50PM
Registered Member #1034

Am jignit, dar am jignit un profil. Si-or sa va lege cu "fara-de-legea" si mai rau, sa faceti nimic, iar eu "vin" iarasi si intreb: au cerut cei dinaintea voastra asistenta juridica ? Fiecare generatie de luptatori putea invoca "vremurile" nedrepte.., dar au facut ce se cuvenea.
Back to top
mercurie
Wed Mar 18 2009, 10:25PM
Registered Member #1034

Ca sa intelegeti ce vreau sa spun, duceti-va la subiectul "Sfinti militari", pagina 2, Sfantul Atanasie Todoran(ostean-12 noiembrie) si cititi..Sunt doar cateva paragrafe - o povestioara superba despre viata unui ostean roman...Acesta a fost ostean si roman in conditii infinit mai tragice decat cele de azi.
Back to top
Altair
Wed Mar 18 2009, 10:56PM
Registered Member #385

Sincer nu prea inteleg de ce ne acuzi...
Om fi noi vinovati ca suntem osteni in Romania anului 2009? Sau greutatile de acum nu sunt greutati? Erau vremuri cand greutate era sa mergi la lupta cu sapa nu cu sabia scut si zale.Evident un p.a. e mult mai bun decat alea,dar acum simtim nevoia unor NVG, SATCOM-uri, blindaj in podeaua TAB, bocanci care sa nu-ti rupa picioarele, sisteme warlock etc, ca nu ne mai batem cu turcii de dimineata pana la amiaz. Purtatorii de turban folosesc IED,EFP si UXO nu arcui si iatagane.Femeia vrea 8 martie la Casa Vernescu,nu trei franzele si un chil de ceapa.

Asa ca m-ai intreb o data: De ce anume ne acuzi? De ce suntem impertinenti cand suntem nemultumiti?
Back to top
mercurie
Wed Mar 18 2009, 11:52PM
Registered Member #1034

Acum nu faci decat sa victimizezi in masa toata ostasimea, culpabilizand-o in masa. Unii au stofa de ostean , altii nu..Prea multi ! Au intrat la pompa, "salar", exhibitionism romantic, etc. Poti sa arunci in desuetitudine faptele celor dinaintea voastra, dar problema ramane. O sti si tu. Invit orice ostean de onoare sa citeasca mica povestioara de la subiectul "Sfinti militari", pagina 2, Sfantul Atanasie Todoran(ostean-12 noiembrie). Acesta, ca multi altii ,a facut ce trebuia, neancercand sa arunce cu scuze si comparatii...Toti au avut conditii improprii de manifestare..Dar in aceasta si consta meseria de ostean: sa faca ce se cuvine in conditii ostile..NU PACALITI PE NIMENI BAIETI !
Back to top
Altair
Thu Mar 19 2009, 12:09AM
Registered Member #385

Mercurie esti ori te faci. Am citit povestioara. Nu vad nicio legatura cu ce se intampla acum. Ai chef sa dai in noi,foarte bine.Nu esti primu.Noroc ca sunt alti 80 la unu ca tine care ne apreciaza.Daca nu ai realizat inca,noi (ma refer la cei ca mine dar si rstul in general) ne facem treaba cum putem dar o facem. Ar fi interesant sa stai o saptamana cu noi sa vezi pe bune cum e,nu ce se vede prin presa si la handicapatii aia de la radio 21.Cred ca nu ai mai vorbi asa. Confunzi nemultumirea noastra cu resemnarea sau blazarea. Suntem dezamagiti de conducere dar mergem inainte.Mai punem de la noi si tot facm ce trebuie. Nu suntem sub ocupatie straina sa facem acte de martirism. Nu ar ajuta cu nimic si nici macar nu am fi intelesi. Asa ca have a kit kat.
Back to top
AKM
Thu Mar 19 2009, 12:16AM
Ne-ati bagat in cap de mici ideea ca nu avem drepturi !
Registered Member #768

Mercurie, "ce se cuvine" e sa taci din gura, ca "ostean" ? Fuck, tocmai aud(din nou) stirea cu candidatura Elenei Basescu... Mi-e scarba de tara asta...
Back to top
mercurie
Thu Mar 19 2009, 12:17AM
Registered Member #1034

Nu suntem sub ocupatie ?! Zic eu: alta ocupatie, alta distractie
mercurie wrote ...

......... Si-or sa va lege cu "fara-de-legea" si mai rau, sa faceti nimic..

Back to top
Go to page
      >>   

Jump:     Back to top

Syndicate this thread: rss 0.92 Syndicate this thread: rss 2.0 Syndicate this thread: RDF