Proiect SEMPER FIDELIS
  • Prima pagina
  • FORUM
  • Despre noi
  • Statut
  • Galeria foto
  • Download-uri

Remember me      Forgot password?    Signup

Forums

Proiect SEMPER FIDELIS :: Forums :: Proiect SEMPERFIDELIS :: Infiintare, activitati, proiecte, programe

<< Previous thread | Next thread >>
cand militarii vor avea un cuvant de spus?
Go to page
  <<        >>  
Moderators: ex-ad, colonelul, echo, truepride, dorobant, spk, Radu89, Pârvu Florin, justme, Mihais, Resboiu
Author Post
Altair
Thu Mar 19 2009, 12:30AM
UBI CONCORDIA IBI VICTORIA
Registered Member #385

Bun, deci hai sa devenim o armata de emo. Yupi,de cand visam asta. Mercurie,fara suparare,iti apreciez cunostintele si mansarda,da in chestiunea de fata esti cu vaca,ca sa nu zic altfel.
Back to top
mercurie
Thu Mar 19 2009, 12:54AM
Registered Member #1034

In spiritul aceleiasi "morale" imi permit sa spun ca n-ai onoare.

[ Edited Thu Mar 19 2009, 12:55AM ]
Back to top
Altair
Thu Mar 19 2009, 01:17AM
Registered Member #385

Nu ma cunosti. Nu stii ce inseamna onoarea. Daca o spunea me,batranu,dorobant sau multi altii care stiu ce inseamna acest cuvant pe care il flenduri cu usurinta,mi-as fi facut macar un proces de constiinte. Asa,simt doar o mica intepatura pt ca esti primul care spune asta.Nu stiu ce intelegi tu prin onoare,dar cred ca suntem pe alte lungimi de unda. Asa ca eu imi vad de onoarea mea si tu poti deveni un emo.E dreptul tau.Deocamdata nu stiu ce faci tu,probabil stai pe banca si persiflezi la plesneala,iar eu imi fac datoria,imi respect juramantul,respect legile si regulamentele pe care am jurat sa le respect.

Sincer nu cred ca voi putea avea vreodata o conversatie cu tine despre onoare sau datorie ori patriotism,dar eu am renuntat benevol la multe privilegii pt a-mi face datoria fata de tara(nu fata de guvernanti), si nu regret asta.Mi-o voi face in continuare si tu nu ai decat sa spui ca nu am onoare sau ce vrei.Din pacate esti un diletant desi ai putea fi mult mai mult,avand in vedere ce stii si ce poti.
Ma insel cumva su tu vorbeai de defetism? Mi se pare ca exact asta faci.
Dar poate nu am inteles ce ai vrut sa spui, si am inteles gresit. Daca ma inspir din Sun Tzu,as zice ca vina e a ta.Oricum eu te-am invitat sa te explici,lucru pe care nu l-ai facut.

Asa ca,pana una alta tu vorbesti de mere, eu de pere. Sa fii sanatos si noapte buna.Eu trebuie sa merg la somn ca dimineata trebuie sa fac lucruri "lipsite de onoare".
Back to top
truepride
Thu Mar 19 2009, 03:39AM
Fiat justitia ruat caelum

Registered Member #996

Mercurie, te-am considerat intotdeauna un partener de contre la nivel superior-intelectual si nu vreau sa iti raspund remarcilor anterioare.
Astfel iti readuc la cunostinta un sigur aspect: modalitatea de a raspunde la abuz in sec 21 nu este asaltul armat ci negocierea. Acesta negoceire este imposibila cand prin statut militarului i se interzice dreptul la aparare privind orice abuz prin intermediul consilierii specializate.
Nu suntem lipsiti de onoare deoarece nu ripostam(sa-ti expic statulul militarului in prezent: avem o familie acasa, de regula cu copii de maxim 2 ani si cu rate pt urmatorii 30 de ani, astfel nu putem avea apucaturi "revolutionare") ci servim tara in parametrii legii. Acest aspect nu ne face lasi, nici lipisti de coloana vertebrala ci ne face oameni simplii ce dorim sa ajungem la o solutie prin cai legale. Acest target nu se atinge prin apucaturi gen "el comandante hefe" ci prin cai legale pe care nu le avem inca dar speram ca le vom avea intr-o buna zi.

Sper sa intelegi aceste aspecte, ca de la un "clutivat" la altul.

Toate cele bune, cum spune colegul mai sus, desi suferind de insominie, maine trebuie sa ma trezesc pt a imi indeplini atributile de servicu "onorabile" pt cunoscatori si lipsite de onoare pt cei putin interestati sau altele.
Back to top
1 User said Thank to truepride for this Post :
 Radu89 (01 Jan 2014, 14:46)
ronin
Thu Mar 19 2009, 11:27AM
Registered Member #70

Militarii vor avea un cuvant de spus, atunci cand tara asta va fi condusa de militari, sau mai bine zis, condusa de o "alianta" militar-informativa.

Iar pentru a nu fi inteles gresit de cei care confunda "securitatea" statului cu "securitatea" unui sistem (sau grup), vreau sa specific un lucru:

Oamenii de calitate din militar si informativ sa-si dea mana si sa se impuna.

Ideea cum ca "noi" suntem aici doar pentru a merge in Iraq sau Afghanistan, la comanda altora, si ca "noi" avem doar datoria de a "colecta" informatia pentru a o furniza politicului (si ce politic), este "apusa"...

Ideea asta trebuie sa tina cont de "context", iar contextul actual mai degraba invita la "precautie", deoarece insasi rezultatele tale bune se pot intoarce impotriva ta.

De aceia propun, "noi" sa centram, dar tot "noi" sa dam cu capul...asta pana cand vom reusi sa avem si oameni politici de calitate...!
Back to top
dorobant
Thu Mar 19 2009, 11:40AM

Registered Member #457

Militarii (toti) vor fi ascultati atunci cand se vor organiza si organizatia va avea statut juridic.
Discutiile si punctele de vedere de pe banca din parc nu se pun.
Deocamdata exista asociatiile cadrelor militare in rezerva si retragere ...
Back to top
ronin
Thu Mar 19 2009, 11:53AM
Registered Member #70

Dorobant-ule, da-mi voie sa-ti spun ca "asociatiile" sunt de regula compuse din cel putin 2 categorii de militari.
Faceam referire la "indentificarea" celor de calitate (si) din asociatiile prezente, dar cu precautia de rigoare, dar ma refeream, da, si la discutiile 'de pe banca' din parc, unde se poate discuta, in liniste, si se pot demara proiecte.

Oricum, militarul, iubeste natura !
Poate ca nu vorbeam de birocrati...
Back to top
mercurie
Thu Mar 19 2009, 12:39PM
Registered Member #1034

Uite ca am devenit intelegator, ca taranul roman. Pana va "organizati" voi, eu astept sa fie scos de sub pres un mare contract de concesionare, a intregii Romanii, cu protagoniste previzibile precum: Bulgaria, Ungaria, Serbia, Ucraina, Rusia , Israel si alte tari puternic “investitoare”, care sa-mi spuna ca am devenit chirias la mine in tara vreo 500 de ani. Evident ca toti acei sfinti militari , nu putini de pe la noi, vor deveni basme pentru speriat militarii din toate structurile de aparare ale neamului. Probabil noii stapani va vor face concesia de a-i scoate in afara legii, inainte de a va scoate si pe voi.

[ Edited Thu Mar 19 2009, 12:40PM ]
Back to top
mercurie
Thu Mar 19 2009, 07:18PM
Registered Member #1034

“Putini vegheaza si dau alarma, multi se fac ca nu aud, si inca mai putini sunt dispusi sa sara pentru a salva cetatea” Virgil Maxim
Back to top
Altair
Fri Mar 20 2009, 01:34AM
Registered Member #385

In continuare vorbesti in dodii.Zi clar ce vrei de la noi. Am inteles treaba cu sfintii,au facut acte de barbatie si onoare,dar nu mai traim in aceeasi lume da ca nu ai realizat asta. Faptul ca mergem in tari indepartate pt nu stiu ce interese se datoreaza faptului ca am platit un pret pt a ajunge in EU si NATO.La fel a fost si cu multe achizitii ca Piranha si fregatele.Trage-i de urechi pe conducatori si pe aliati.Nu noi am hotarat.Si nu vad ce onoare ar fi in a face un lucru onorabil (poate) dar prin care m-as umple de dezonoare incalcant un juramant.
Mercurie,facem parte din lumi diferite.Nu ne poti intelege,si eu cel putin nu te pot intelege pe tine.Eu macar nu ma dau peste cap sa o fac. Ramai la cartile tale si sfintii tai. In razboi nefacem noi c***t,nu niste hartii ori duhuri de care nu isi aduce aminte nimeni.Realitatea bate filmul,si literatura.Tu scrii,eu fac.Tu dai sfaturi,eu fac. Fa si tu ceva.Daca nu,lasa-ne sa ne facem treaba cum stim si cum putem,asa in mediocritatea si ignoranta noastra. Toti vrem sa ne fie mai bine,dar nu nintotdeauna scopul scuza mijloacele,mai ales atunci cand nu esti sigur ca il vei atinge.

[ Edited Fri Mar 20 2009, 01:46AM ]
Back to top
mercurie
Fri Mar 20 2009, 04:06AM
Registered Member #1034

De la tine nu doresc nimic . Tu te-ai identificat cu un profil psihologic, iar eu am sustinut un alt profil , care crede-ma ca nu-i inventat de mine...Eu nu spun ce si cum sa faca un ostean contemporan mie, eu am subliniat lipsa de onoare in care se zbat prea multi osteni, iar consecintele se vad la tot pasul. Nu te sfatuiesc sa-i intrebi pe romani ce parere au despre siguranta nationala..
Back to top
renee
Fri Mar 20 2009, 10:50AM
Registered Member #1369

O vorba din batrani zice ca, atunci cand doi iti spun acelasi lucru, te cam iei si te duci acasa... sau iti revizuiesti putin atitudinea, ca nu poti jigni, fara suport, si apoi sa te astepti la multumiri. Si apoi, ce si cine iti da dreptul sa ii judeci pe altii, mai ales cand nu stii mare lucru despre ei?! Ma duc cu gandul la morala crestina foarte invocata pe cele pagini de forum... Si, Altair, de la vorba la fapta... cale lunga... e mai simplu sa stai pe margine si sa dai din cap 'nu e bine, nu e bine'.
Back to top
mercurie
Fri Mar 20 2009, 03:12PM
Registered Member #1034

renee, ai o psihologie a victimizarii de tip domestic sau casnic. Te rog sa nu mi-o aplici si mie...Nu traim impreuna. Aici, pe forum, la acest subiect, esti excesiv de feminina si de agresiva. Nu se poate "lauda" nici un om de pe forum ca l-am jignit direct. Indirect ma bucur s-o fi facut, caci stiu cat de mult jigneste adevarul.
Repet: militarii vor avea un cuvant de spus cand isi vor face cu totii datoria fata de neamul care-i plateste. Si deocamdata prea multi nu si-o fac.
Dar pana atunci , repet ce-am mai afirmat : " Pana va "organizati" voi, eu astept sa fie scos de sub pres un mare contract de concesionare a intregii Romanii, cu protagoniste previzibile precum: Bulgaria, Ungaria, Serbia, Ucraina, Rusia , Israel si alte tari puternic “investitoare”, care sa-mi spuna ca am devenit chirias la mine in tara vreo 500 de ani."
Citind despre martirajul lui Brancoveanu, ma minunam si ma gandeam ca pana si pruncii lui Brancoveanu au avut mai mult curaj decat multi din netrebnicii zilelor noastre, jurati sa-si apere neamul si tara.

[ Edited Fri Mar 20 2009, 03:24PM ]
Back to top
renee
Fri Mar 20 2009, 04:40PM
Registered Member #1369

Stimabile, cu psihologia mea de casnica,feminina si agresiva te salut din mers si te las intr-ale dumitale... pentru mine, cel putin, e evident ca traiesti in alte stratosfere. Te salutez respectuos si sa ai batraneti linistite!
Back to top
renee
Fri Mar 20 2009, 04:49PM
Registered Member #1369

PS Domnului Mercurie: mai ai putin si o sa-mi spui pasol na turbinca, vitma... sau ciortai... deh, muierea, talpa iadului!!!
Back to top
Go to page
  <<        >>   

Jump:     Back to top

Syndicate this thread: rss 0.92 Syndicate this thread: rss 2.0 Syndicate this thread: RDF