Proiect SEMPER FIDELIS
  • Prima pagina
  • FORUM
  • Despre noi
  • Statut
  • Galeria foto
  • Download-uri

Remember me      Forgot password?    Signup

Forums

Proiect SEMPER FIDELIS :: Forums :: Securitate nationala :: Presedintie, CSAT

<< Previous thread | Next thread >>
Crin Antonescu -Obama al Romaniei??!?!
Go to page
  <<        >>  
Moderators: ex-ad, colonelul, echo, truepride, dorobant, spk, Radu89, Pârvu Florin, justme, Mihais, Resboiu
Author Post
DESTEPTUL
Tue Aug 14 2012, 11:09AM
DESTEPTUL
Registered Member #1011

Niculiţel. Circa 1.550 de gospodării şi o suprafaţă de sub 10.000 de hectare în Nordul Dobrogei, judeţul Tulcea. Aşa mică cum e, urbea cu pronunţat caracter viticol a văzut "la viaţa ei", nu mai puţin de doi fruntaşi PNL-işti aflaţi, pe atunci, la începutul carierei lor profesionale.

Este vorba despre Puiu Haşotti, actualul ministru al Culturii şi, evident, Crin Antonescu, în prezent interimar în prelungiri pe fotoliul de la Cotroceni. Despre cel de-al doilea îşi aduce aminte cu exactitate domnul profesor Stelian Dogaru, omul prin mâna şi mintea căruia au trecut zeci de generaţii de elevi.

Îmi deschide poarta curţii încet, cu meticulozitate, dar rămâne în cadrul ei, semn că vom purta discuţia acolo, în strada acoperită de praf dobrogean. Pare scos din cutie şi atât fizicul cât şi modul spontan de a răspunde îi dau un aer tineresc, cu mult sub vârsta de pensionare.

EVZ: Aţi fost directorul şcolii din Niculiţel în perioada când domnul Crin Antonescu a fost profesor stagiar aici. Mă interesează cum era atunci. Fără politică. Zero politică. Mă interesează doar cum a fost ca profesor aici.

Profesor Stelian Dogaru: Ceea ce ştiţi dumneavoastră în Bucureşti, aia ştim şi noi aici.

Se spune că ar fi predat şi sport...

Nu, niciodată nu a predat aşa ceva. A stat în apartament cu unul care a predat sportul. Când au venit aici le-am asigurat un apartament. Pentru trei profesori. Unul de franceză din Oradea, unul de educaţie fizică din Râmnicu Vâlcea şi Antonescu Crin, din Tulcea.

Când a fost aici?

Până înainte de Revoluţie. De aici a plecat cu pile şi relaţii foarte serioase, a avut în perioada aia...

Păi, toată lumea avea aşa ceva...

Pile serioase cum a avut el..ca să meargă la oraş... şi a mers la muzeu, la Tulcea, şi după aceea la Liceul Spiru Haret..., nu cred...

Dar ce pile aşa mari putea să aibă pe vremea aceea? Bani?

Opilă la partid făcea cât o avere...

Era membru de partid?

Nu era... Îi plăcea munca... îi plăcea munca în draci!

Cu ghilimele?

Evident, cu ghilimele. Nu venea la şcoală, chiulea. Uita să vină...ca acum. Trimiteam oamenii de serviciu să-l facă să vină. Se saturaseră şi ei să-l trezească ca să vină la ore.

Domnul Antonescu?

Da, domnul Antonescu. Îi tăiam zile şi ore...

Cât avea salariul?

A început cu 750 şi apoi 1.050 de lei, cam aşa...

Şi dacă îi mai şi tăiaţi din ei, cu ce naiba rămânea?

Nu-i păsa...

Deci nu avea bani ca să dea la partid, atunci cum s-a transferat? Avea prieteni acolo, prieteni de familie cu socrii.

Aşa se poate explica. Dar despre teoria cu omul Securităţii ce credeţi?

Nu, nu cred, turnătorii pe care i-am avut aici îi ştiu, i-am descoperit.

Crin Antonescu era printre ei?

Nu, nu era (...) Cum îl aveţi voi în Bucureşti aşa era şi aici. Nu se ţinea de treabă.

Dar ce făcea?

Păi, dormea, sau erau de cu seara... chitrofoniţi! În apartamentul pe care l-am dat era practic un randezvous. Toţi locatarii veneau să îmi reclame mie. Că nu-i lăsa să se odihnească... chefuri! Nu ştiu ce făcea, dar au intrat locatarii peste ei într-o noapte şi i-au bumbăcit de i-au făcut... Au luat şi bătaie şi au venit să le fac şi dreptate. Leam zis să se ducă la Poliţie, că eu la şcoală fac dreptate.

Aţi simţit că a fost ministru?

A fost ministru al Tineretului şi Sportului în ‘97. Şi atunci a trecut pe la şcoală, pe la Niculiţel. A vrut să vadă condica de prezenţă şi ştatele din vremea respectivă, cât a funcţionat aici. Să vadă de acolo că nu a fost lună fără reţineri, nu a fost lună fără barat, reţinut...

La el?

Vă rog, reţineţi. Cum este acum la Senat, cum este la Parlament... aici a fost şi mai rău fiindcă, dacă acolo... unde îl vede o ţară întreagă şi-a permis, dar aici... Vreau să vă spun ceva. Aici l-am avut şi pe Haşotti Puiu. Daaa, jos pălăria, tot respectul... un om de ispravă.

Spuneţi-mi vă rog, o mai exista condica aceea?

Desigur, e condica şcolii. Cred că există şi cele din 1860... şi ştatele de plată. Sunt în arhiva şcolii.

Altceva despre domnul Antonescu?

Cuvinte bune nu am despre el. Ce ştiţi şi în Bucureşti, este şi aici. Cum lucrează la Parlament, cum doarme prea mult şi nu ajunge... Dacă acolo îşi permite să facă aşa ceva, vă închipuiţi ce-şi permitea aici să facă...

Am înţeles, domnule director, mulţumesc.

Închide poarta curţii cu aceeaşi migală cu care a deschis- o, fără ranchiună pentru un străin care, oprit lângă gardul cu singura cişmea a străzii, nu i-a cerut apă, ci informaţii.

LINK
Back to top
DESTEPTUL
Tue Aug 14 2012, 11:30AM
DESTEPTUL
Registered Member #1011

Back to top
Mihais
Tue Aug 14 2012, 01:28PM

Registered Member #2323

Nuu,intradevar nu e nici substrat politic in articolul EVZ.Exact cum au specificat.Noroc ca nu am planuri de a deveni prezident.La cate fructe am furat din livezile vecinilor si la cate chiuluri am tras... Ba cu varsta mai inaintata am fost la baute si am declarat iubire vesnica la 3 fete in acelasi timp.Colac peste pupaza,sunt un comunist inrait,fiind sef peste pionieri.

Da' tot e bine ca ma auto-lustrez. 1,2,3 si..
Back to top
Radu89
Tue Aug 14 2012, 01:44PM

Registered Member #918

La varsta la care Antonescu isi facea somnul de frumusete , Traian Basescu era un om implinit. O fi adevarat ca o fi avut si Antonescu relatii la partid , numai ca Basescu nu s-a folosit de relatii doar pentru un transfer: bisnita cu blugi, cafea , schimb de valuta si alte buf-uri.eee , ce vreumuri ... Se cunoaste mai mult darnicia partidului in al doilea caz. Dar si cine se trezeste de dimineata ...
Promit solemn , atunci cand am sa devin eu un om de stat , nu o sa-mi fie rusine de limba mea materna si o sa vorbesc numai in romana cu oficialitatile straine.La cati consilieri sunt pe acolo , ce mai conteaza inca un translator de servici ? Doar am si eu mandria mea .Daca nu le convine de intermediarul meu de translator , n-au decat sa invete si americanii limbi straine ( romana , in cazul acesta )
Back to top
Boribum
Tue Aug 14 2012, 03:17PM
boribum
Registered Member #2395

Daca bunul simt si uzantele diplomatice îti cer sa vorbesti acceptabil limba engleza si franceza (la nivel de buna ziua,bine ati venit,pa,la revedere,mai luati o sarmaluta,mai mâncati o chifteluta,etc) la discutii în tête-à-tête,când e vorba de negocieri si discutii un translator e mereu prevazut în schema. Cu exceptia cazurilor când interlocutorii vorbesc perfect aceeiasi limba,aproximatiile astea suna si arata penibil. De fapt,Antonescu a facut o introducere mai lunga si nefiind familiarizat cu limba engleza a iesit ce s-a vazut.

Nu e nici o rusine sa vorbesti din pozitia de reprezentant al unui stat în limba tarii tale. Dimpotriva.
Back to top
ALM
Tue Aug 14 2012, 04:01PM
Registered Member #2039

Daaaa, am înţeles!
1. Antonescu a fost cam loază la şcoală, în timp ce Băsescu a fost tot timpul un elev eminent.
2. Antonescu nu vorbeşte bine engleza, în timp ce Băsescu o vorbeşte fluent.
3. Antonescu doarme mult (psihologii zic că asta inseamnă conştiinţă curată), în timp ce Băsescu are insomnii.

Alo, băsiştii, mai e ceva?
Back to top
1 User said Thank to ALM for this Post :
 Radu89 (14 Aug 2012, 17:46)
criss-cross
Tue Aug 14 2012, 05:56PM
Registered Member #4853

...in timp ce niste unii isi disputa tronul tarii neluand in seama pe cei care traiesc in ea, in timp ce ei isi etaleaza abilitatile de comunicare in diverse limbi (pe sistemul ,,care ,pe care!"), in timp ce la umbra provizoratului isi permit sa deruteze niste oameni si-asa derutati de corvoada zilei de ieri , azi sau maine,totul se rezuma la un singur lucru: cine e cel mai bun conducator pentru tara asta?! Daca toate astea ar duce la un raspuns corect, nu gasit ca alternativa, nu impus de nevoie, nu formulat ca suna bine, nu dat in ciuda celor cu care ma razboiesc politic,atunci.... credeti-ma ca nu ma pasioneaza politica si nu ma pricep la ea,vorbesc din locul meu de biet roman care simte ca isi pierde identitatea.... se vorbeste vreo clipa , in ultima vreme , despre faptul ca ar trebui facut ceva pentru tara asta si romanii din ea? Se preocupa vreunul de seceta, incendii, somaj,boli fara doctori, copii fara viitor, trai greu de dus in case usor de pierdut, buzunare goale, bancheri prosperi, viata traita pe bani din viitor....? N-am auzit,nu! simt ca noi suntem in Romania si oamenii politici in afara ei sau, poate, o fi invers?! Ei nu simt pulsul real dictat de criza umana si materiala in focul luptei pentru un scaun...si nici macar nu e un tron!
Back to top
Fire
Tue Aug 14 2012, 07:37PM
Registered Member #3803

Crin Antonescu la Antena 3: "În spatele meu sunt 7,5 milioane de oameni. În spatele lui Băsescu sunt 900.000 şi ambasadorul SUA. Cu asta ne luptăm"
de Sorina Ionaşc
Postat la: 13.08.2012
Crin Antonescu a criticat atitudinea din ultimele săptămâni a ambasadorului Statelor Unite în România, spunând, luni seara, la Antena 3, despre Mark Gitenstein că este "părtinitor" pentru că l-ar susţine pe Traian Băsescu, dar că "aceasta este lupta" pe care el, Crin Antonescu, o va duce la bun sfârşit. "Ambasadorul SUA este evident părtinitor... Cu asta ne luptăm, dar ne luptăm", a declarat Antonescu.
"Aceiaşi oameni încearcă să folosească toate pârghiile de influenţă în cercuri politice externe, începând, din păcate, spun sincer şi cu mare regret, începând cu ambasada SUA la Bucureşti, cu ambasadorul, în speţă, care este evident părtinitor în această chestiune - o spun fără ezitare şi i-am spus-o şi domniei sale. (Aceiaşi oameni, n.r.) încearcă să genereze un asediu asupra cui decide, asupra instituţiilor statului de drept. Cu asta ne luptăm, dar ne luptăm. Fără niciun fel de diplomaţie şi ipocrizie, sentimentul meu este următorul. Sigur că în spatele meu, în sprijinul poziţiei mele, sunt aceşti 7,5 milioane de oameni care au votat. În spatele lui Traian Băsescu sunt 900.000 de mii de oameni şi probabil ambasadorul SUA în România. Sincer, nu ştiu cine e mai puternic. Dar ştiu cu siguranţă că eu fac un lucru corect, care trebuie făcut, luptându-mă pentru aceşti oameni, pentru legile din România, pentru instituţiile şi statul de drept din România", a spus Antonescu la Antena 3.
De asemenea, preşedintele interimar a mărturisit că i-a spus emisarului lui Obama, Philip Gordon, că el unul este pro-american şi că se bucură de relaţiile dintre România şi SUA. "I-am spus astăzi domnului Gordon că sunt un pro-american, iar relaţia cu SUA este unul dintre cele mai bune lucruri pentru România. I-am spus asta pentru că SUA trebuie să fie furnizori de valori democratice, asta este exigenţa mea. Atunci când eşti o ţară mai mică trebuie să ai şi tu exigenţele tale", a adăugat Antonescu. LINK. Ai perfecta dreptate criss-cross. Omul asta cred ca traieste in lumea lui si a avut impresia ca el a participat la alegeri prezidentiale. Doamne fereste si apara pe toata lumea.
Back to top
ALM
Tue Aug 14 2012, 09:11PM
Registered Member #2039

Şut şi goooool! Da' gol rău de tot!
Back to top
DESTEPTUL
Wed Aug 15 2012, 01:24PM
DESTEPTUL
Registered Member #1011

LINK
Back to top
ALM
Wed Aug 15 2012, 03:04PM
Registered Member #2039

Aşa o fi. Dar aici nu l-am găsit, nici măcar la poziţia 19!

Click pe poză pentru mărire.

[ Edited Wed Aug 15 2012, 03:05PM ]
Back to top
DESTEPTUL
Wed Aug 15 2012, 06:17PM
DESTEPTUL
Registered Member #1011

Puteai sa pui in foto din stanga si lista cu eroii revolutiei ca tot te credeau toti adeptii porumbacului...ce mai conta faptul ca imaginea este compusa din doua bucati...si ca in stanga poti pune orice te taie capul?!! Aaaaa....faptul ca o fi fost...nimic nu este imposibil..insa trebuie dovedit nu ...vrajeli dintra'stea cu cropuri jenante...
Back to top
ALM
Wed Aug 15 2012, 06:43PM
Registered Member #2039

Vrăjeală, nevrăjeală, sursa este verificată! Beton! Cât poţi fi de ... deştept ca să-ţi închipui că la reprezentanţa NAVROM-Anvers ajungeau numai foştii deţinuţi politici?

Din câte am putut să verific, porumbacu n-are certificat de rivuluţionar! Oricum, rivuluţia de la Tulcea s-a ţinut în incinta fabricii de conserve, că afară trăgeau ... curenţii Dunării ! De unde se vede că_consumul non stop de EvZ dăunează grav sănătăţii.

În ceea ce priveşte dovedeala, după ce trece lovitura de stat şi războiul civil, o să iasă la lumină şi dosarele sau microfilmele ...

[ Edited Wed Aug 15 2012, 06:44PM ]
Back to top
Mihais
Wed Aug 15 2012, 08:18PM

Registered Member #2323

Depinde de cine castiga zisul ''razboi civil''.Problema e relativ simpla.Antonescu o fi avand grave carente,ca om si ca politician.O fi divortat de nevasta aflata pe moarte(parca,nu tin minte exact),o fi tras chiuluri si chefuri.E insa un rau mult mai mic decat Base.Antonescu,e drept nu a fost votat de alea 7 milioane ca domnitor in Cotroceni,dar ocupa,pana la noi mutari,pozitia in mod legal.Imi e o imensa scarba sa admit,dar japita de Iliescu avea dreptate cand zicea ca imixtiunea amicilor de peste ocean si din UE
e incalificabila.Se intampla sa fiu si io pro-american(cel putin pro o anumita America),dar relatia noastra cu ei de ceva vreme imi provoaca inca un puseu de scarba.
Despre limbile straine,numai de bine.Daca tacea,filosof ramanea.

Caderea lui Base,pe care o doresc,e un pas.Pasul urmator e caderea astora din USL,imaginea in oglinda a pedelacilor.Razboiul si auto-exterminarea astora este,cu toate aspectele negative in plan economic etc...,un lucru bun.Romania nu poate progresa decat prin disparitia gastii ce a condus tara de 20 de ani.Adevaratul conflict nu e intre factiunile politice,ci intre un sistem feudal(reprezentat de ''ei'') si cei doritori de o tara moderna(''noi'').
Back to top
Boribum
Wed Aug 15 2012, 11:53PM
boribum
Registered Member #2395

"Neamestecul în treburli intierne" e placa de câteva decenii. Apoi,precum la Caragiale,a revenit cea cu Europa : "sa steie Europa la ea acasa,sa-si vaza de trebile ei".
Pai nu România a vrut în Europa ? Nu România a vrut în NATO ? Nu România a zis ca e capabila sa faca fata,ca e adulta ?
Mizati prea mult pe autodistrugerea astora: baieti tineri cu aere de capitani în civil,prosti dar siguri de ei le vor lua locul celor ce vor pleca la stagii în puscarie. Oricâte s-ar întâmpla pe mapamond,România va dainui. Asta e o veste buna. Vestea nebuna e ca o va face exact asa cum a fost si cum este.

Chiar nu e nimeni interesat de niste pariuri ?

[ Edited Wed Aug 15 2012, 11:54PM ]
Back to top
Go to page
  <<        >>   

Jump:     Back to top

Syndicate this thread: rss 0.92 Syndicate this thread: rss 2.0 Syndicate this thread: RDF