Proiect SEMPER FIDELIS
  • Prima pagina
  • FORUM
  • Despre noi
  • Statut
  • Galeria foto
  • Download-uri

Remember me      Forgot password?    Signup

Forums

Proiect SEMPER FIDELIS :: Forums :: Securitate nationala :: SRI

<< Previous thread | Next thread >>
Incadrare directa in SRI
Go to page
  <<        >>  
Moderators: ex-ad, colonelul, echo, truepride, dorobant, spk, Radu89, Pârvu Florin, justme, Mihais, Resboiu
Author Post
Mr.Z
Sat Apr 04 2009, 02:21PM
Registered Member #874

Bre oricum tot ce a zis Al e adevarat, crezi k degeaba pun ei putine locuri la femei?
Eu nu neg ca nu sunt cateva dna care stiu ce fac acolo, si isi fac meseria cu drag si placere(nici mie nu imi vine sa cred ce zic ).
Alexis nu te lasa descurajata, daca tu te crezi in stare, dute si depuneti dosarul si asteapta, si asteapta si mai asteapta putin si poate poate!!
Back to top
alexis0215
Sat Apr 04 2009, 11:14PM
Registered Member #1695

Pe sistemul "unde dai si unde crap(r)a"...sau "hai sa cautam pseudo-intelectuali"...
Back to top
JC Denton
Sat Apr 04 2009, 11:25PM
Addict
Registered Member #1332

Daca chiar iti doresti sa intri acolo, nu renunta. Chiar avem nevoie in sistem si de oameni competenti, bine pregatiti. Bafta!
Back to top
Altair
Sat Apr 04 2009, 11:48PM
UBI CONCORDIA IBI VICTORIA
Registered Member #385

Gogulet,sper ca ai uitat din greseala ghilimelele...
Alexis,nu vreau sa iti frang aripile,dar gandeste-te ca oricum,in mod normal,procesul de evaluare al candidatului dureaza 6 luni.Adica timp de 6 luni nimeni nu iti spune nimic.Apoi,daca mergi tu sa vezi ce se mai intampla s-ar putea sa fii aburita cu tot felu de raspunsuri stereotip care vor prelungi asteptarea.O mare buba este ca daca nu te vor nu iti vor spune,si risti sa pierzi ani si oportunitati asteptand.De ce fac asta,nu stiu.Dar la logica existenta in sistem,e o reactie perfect normala.
Acu eu nu zic sa nu faci ce iti doresti.Nu ar fi corect.Dar sincer sansele tale sunt undeva la 1%.S-ar putea sa mai faca o incadrare in masa de sgv ca si anul trecut si atunci ai sanse.Dar asta nu e sigur deloc.Nu imi place sa fiu cel care atunci cand toata lumea face galerie,sa vin sa trantesc pesimismul pe masa.Dar asta e crunta realitate.Nu as fi sincer cu mine daca as veni sa te incurajez din rasputeri stiind bine ca te mint.Iti doresc sa reusesti pt ca stiu cum e sa vrei si sa astepti. Dar daca vrei cu adevarat,nu pierde timpul asteptand.Important e sa intri in sistem.Apoi e mult mai usor sa ajungi unde vrei.Dupa cum ti-am zis,drumul cel drept nu e intotdeauna cel mai scurt.
Back to top
optiplex
Sun Apr 05 2009, 01:09AM
Registered Member #1669

Subscriu la ceea ce a spus anterior Altair in legatura cu prelungirea asteptarii, si gasirea tuturor pretextelor ca selectia sa se intinda pe cat mai mult timp. Examinarile sunt eliminatorii si raspunsul ti-l pot da pe loc si apoi se trimite confirmarea la directia judeteana unde ai facut dosarul. Dupa ce ai luat toate probele poti sa constati ca postul pe care ai concurat a fost luat de un baiat din sistem (care are prioritate) si s-a transferat la unitatea respectiva fiind mai aproape de domiciliu - asta fiind un raspuns dat mie de exemplu, insotit de propunerea de a mai astepta cateva luni pentru angajarea pe o alta pozitie disponibila.....si apropos, tu poti sa fii foarte bun de exemplu pe partea tehnica unde au nevoie, insa pot sa aduca un "expert" din sistem de la antitero, de la culte sau AQ, sa ocupe aceasta pozitie chiar daca singura lui experienta in electronica si telecomunicatii este schimbarea bateriilor de la telecomanda televizorului LCD din sufragerie pentru a vedea linistit arestarea lui Jiji si de ce nu, din cand in cand pe Magda si Tolea Ciumac la OTV.
Back to top
JC Denton
Sun Apr 05 2009, 01:26AM
Addict
Registered Member #1332

Optiplex, partial ai dreptate, sa stii ca sunt si multi din sistem care pica in defavoarea unora care vin din exterior cu pile.
Sa stii ca referitor la B.A.T. te inseli, acest serviciu dispune de meseriasi pe bune in electronica, care se ocupa cu ceva mai serios, nu doar schimbarea unor baterii cum spui tu. Oricum, mare parte din ce ai spus acolo ai dreptate. Ce nu pot sa inteleg eu e aceasta asteptare care se tot lungeste, timp in care poti pierde alte oportunitati. Dar poate pentru unii merita asteptat.
Back to top
optiplex
Sun Apr 05 2009, 02:50PM
Registered Member #1669

JC Denton, timpul nu-l pierd, lucrez in industria petroliera pentru o firma mare pe platforma petroliera cu un program de 28 zile aici si 28 acasa, banii sunt mult mai mult decat motivanti(cum bine stii ca se castiga in acest domeniu, mai ales afara)...insa fac asta de aproape 10 ani, cateodata e bine sa mai stai si cu familia, nu? Un esec la angajarea la SRI ar fi si normal o dezamagire dar nu o tragedie, mai ales ca pana acum nu am picat niciun interviu sau examen de selectie profesionala si deja am lucrat in tara la 2 firme mari si in strainate sunt la a 4-a si pana acum eu mi-am ales unde vreau sa lucrez si nu am facut-o din lipsa de activitate sau fortat de imprejurari. Cred ca mi-ar si place ceea ce ar urma sa fac in acest nou domeniu, dar fiind afara sistemului poate vavd distorsionat adevarul. Tu unde lucrezi? (evident daca nu e un secret)...apreciez sa primesc sfaturi de la cei cu experienta.
Back to top
JC Denton
Sun Apr 05 2009, 05:14PM
Addict
Registered Member #1332

Sunt fost militar de cariera (fost subofiter) care a primit un sut in dos in momentul restructurarii armatei romane. Am avut de ales la 35 de ani sa ma mut in provincie, departe de casa(stau in Bucuresti, unde am toate rudele si prietenii) sau sa plec din armata. Sunt calificat ca parasutist, alpinist, cunosc foarte bine limba engleza, am cunostinte avansate in operare computere, daca are vreo importanta pentru tine am fost tragator cu PSL-ul in armata, asadar, la iesirea din armata am stat pe dreapta 2 luni si m-am gandit unde sa ma orientez. Aveam de ales sa plec in Irak sau Afganistan pe salariu foarte bun( ca angajat al unei firme straine), ori sa stau in tara si sa am grija de familie pe un salariu specific sistemului. Am ales sa raman in tara, deci a trebuit sa-mi aleg un loc de munca. Am incercat sa dau la politie, dar am fost plimbat de la Ana la Caiafa, ba la IGP, ba la nu stiu ce sectie, vreo luna de zile, pana cand mi s-a spus sa nu ii mai deranjez, desi in ziare se scria ca se fac angajari. Singurii care nu mi-au pus probleme au fost cei de la Politia Comunitara. Acestia erau proaspat infiintati si doreau oameni cu experienta pentru infiintarea unui serviciu de interventie rapida. Cum salariul oferit atunci era cel putin la nivelul celui avut in armata, am optat pentru acel post de agent superior(un fel de echivalent al gradului de plutonier in armata). Au trecut 3 ani de atunci, salariul a crescut constant fata de armata, ce pot sa-ti spun, nu este un salariu foarte mare (2000-2200 lei), dar sunt convins ca pe viitor va fi mai bine(mai ales cand voi termina Facultatea de Electronica si Calculatoare).
Uneori cei din sistem prefera oameni foarte tineri(20-22 de ani), neslefuiti, oameni fara conturul unei personalitati puternice, oameni care sa poata fi modelati usor, asa cum isi doreste sistemul, care sa nu opuna rezistenta si mai ales care sa nu fie ca pregatire peste unii sefi pentru a-i pune pe acestia intr-o lumina proasta. Ce planuri de viitor am eu? Pai cand voi termina facultatea este posibil sa parasesc sistemul fara probleme, daca nu voi gasi un post nou, specific noii pregatiri. Imi doresc un job nu neaparat foarte bine platit, ci aducator de liniste. In sistem exista foarte mult stres, iar nesiguranta isi face simtita prezenta de la un an la altul.
Optiplex si Alexis0215, va doresc bafta, iar daca timpul nu reprezinta o problema pentru niciunul dintre voi, nu renuntati la visul vostru, bateti-i la cap, poate vi se vor deschide usile sistemului.

[ Edited Sun Apr 05 2009, 05:39PM ]
Back to top
optiplex
Mon Apr 06 2009, 12:55AM
Registered Member #1669

multumesc mult JC Denton de incurajare...si tie iti doresc bafta pe viitor.Nici in civilie nu sunt lucrurile perfecte, in ciuda unei remuneratii excelente se pare ca voi sta si de Pastele asta departe de tara...si daca ar fi pentru prima data...:(
Back to top
optiplex
Fri Apr 10 2009, 08:13AM
Registered Member #1669

A mai incercat cineva sa se angajeze in ultima perioada la SRI? Poate fi influentata angajarea (ma refer la blocarea posturilor)- cu recentele balbe facute de cel mai jalnic Guvern de pana acum condus de "piticul Prostila" care vrea sa faca economii prin politici de personal bugetar? Doamne, cat de prost poti sa fii sa crezi ca salariile sunt cele care ne-au dus in sapa de lemn si nu hotiile celor care ne conduc? Cred ca voi care lucrati deja in sistem ar trebui sa faceti o adevarata revolutie sa va plateasca asa cum meritati mai ales ca fondurile de salarii sunt o parte destul de modesta din bugetul de stat, altele sunt fondurile care fac diferenta....Astept in continuare parerea voastra referitoare la angajarile din sistem....multumesc mult!
Back to top
NIN
Fri Apr 10 2009, 01:10PM
gidearom
Registered Member #1714

Mai, tu n-ai inteles, nu e ca nu stiu ca hotia ne-a adus la sapa de lemn, e ca nu vor sa renunte la ea asa ca taie de al buget... "sad but true". Cat despre guvern jalnic (nu pot scrie cu G numele asta cand ma refer la cel din Romania) toate au fost asa, diferentele au fost mici si de nuanta.... ei tot intind coarda, eu abia astept sa se rupa de tot....
Back to top
elrond
Fri Apr 10 2009, 07:47PM
Registered Member #1721

Si eu ma aflu in proces de selectie inca din august 2008,si mi s-a transmis la inceputul lui 2009 ca datorita ordonantei lui Bocanila este posibil ca sa se suspende procesul de selectie...am mai participat prin februarie la testul de cultura generala,si de atunci nimic...puteam sa ma insor si sa mai fac si un copil in tot timpul asta,din august anul trecut pana acum...ce sa mai zic,o totala bataie de joc.
Back to top
NIN
Fri Apr 10 2009, 08:17PM
gidearom
Registered Member #1714

Si pe mine m-au sunat, eu inca nu am terminat facultatea deci a ramas sa vorbim cand iau licenta (Adica anul asta...) sa vedem...
Back to top
Altair
Sat Apr 11 2009, 01:13AM
UBI CONCORDIA IBI VICTORIA
Registered Member #385

Fratilor,care nu aveti "sustinere" cautati sa bateti la alte porti,si dupa aia cine stie... SRI este oricum un serviciu supradimensionat din cauza ca "trebuie" sa fie angajate anumite persoane.E o ciurda excelenta pt muls.(vaca e prea putin spus)
Deci care aveti spate,ardeti-o pe tobe,care nu,reorientati-va ca o sa stati in stand by forever.Selectia la SRI nu o dicteaza Boc.Ei iau pe cine si cand vor.Tocmai de aceeas e atat de netransparent procesul.Faza cu inghetatul posturilor e praf in ochi.Dupa tine vine un pilos si pt el exista post.Cu cat pricepeti treaba asta mai repede,cu atat mai bine.Daca vi se pare prea SF,treaba voastra,dar peste o vreme,tot eu sau altii or sa va zica "v-am spus".
Back to top
optiplex
Sat Apr 11 2009, 02:30AM
Registered Member #1669

sa fiu sincer eu am pe cineva la ei care ar putea sa ma ajute, chiar sef peste o directie judeteana, insa n-as fi vrut sa apelez niciodata pentru asa ceva, crezand ca doar calitatile personale sunt suficiente pentru a fi angajat....deci se pare ca trebuie sa apas pe buton
Back to top
Go to page
  <<        >>   

Jump:     Back to top

Syndicate this thread: rss 0.92 Syndicate this thread: rss 2.0 Syndicate this thread: RDF