Proiect SEMPER FIDELIS
  • Prima pagina
  • FORUM
  • Despre noi
  • Statut
  • Galeria foto
  • Download-uri

Remember me      Forgot password?    Signup

Forums

Proiect SEMPER FIDELIS :: Forums :: Securitate nationala :: General

<< Previous thread | Next thread >>
Militari romani cazuti la datorie
Go to page
  <<        >>  
Moderators: ex-ad, colonelul, echo, truepride, dorobant, spk, Radu89, Pârvu Florin, justme, Mihais, Resboiu
Author Post
ronin
Tue Jul 06 2010, 09:49AM
Registered Member #70

Condoleante tuturor insa ar trebui cineva sa se autosesizeze deoarece, in ritmul asta, si cu dotarea asta, vom avea pierderi din ce in ce mai mari.
Cred, am spus-o, ca sefii de onoare din toate SM-urile, ar trebui sa se impuna in fata unor inconstienti care nu au habar de viata militara practica.
Back to top
pui_mic
Tue Jul 06 2010, 07:41PM
Registered Member #636

Sa le fie tarana usoara...am pierdut niste oameni de un inalt profesionalism,niste "meseriasi"..pe unii i-am cunoscut personal...pe altii din auzite...scafandrii de lupta ai Fortelor Navale...o unitate greu incercata! RESPECT.
Back to top
Mihais
Tue Jul 06 2010, 08:10PM

Registered Member #2323

Dumnezeu sa-i ierte.Am sosit si eu din salbaticie inapoi in ''civilizatie'' si primul lucru ce l-am auzit era ceva ce nu-mi venea a crede.
Back to top
Ghost_dog
Wed Jul 07 2010, 03:41PM
Onoarea mea este loialitatea
Registered Member #1370

Sufletul nostru este rupt , fratii nostri , scafandri au plecat in ceruri , si au ramas acolo ... D-zeu poate avea nevoie de ei ...
Back to top
Surry
Wed Jul 07 2010, 08:19PM
Cogito
Registered Member #1945

Dumnezeu sa ii ierte si sa ii odihneasca !
Back to top
Axinia
Wed Jul 07 2010, 08:41PM
Registered Member #2088

Nu pot sa spun decat Dumnezeu sa-i ierte si sa-i odihneasca in pace.
Macar cu gandul sa fim alaturi de familiile lor.

Dr. Axinia Hera.
Back to top
1 User said Thank to Axinia for this Post :
 bushes (14 Sep 2013, 14:06)
mozambic76
Thu Jul 08 2010, 05:48PM
shaqy
Registered Member #423

Un paradox cretin , scafandri care au murit arsi ... ! Pana si accidentele sunt impotriva firii in tara asta....

Pacat de ei , oameni deosebiti care faceau din rahat bici... cu dotarea marii armate romane , care i-a invins pana la urma.......
Cat vom mai indura durerea asta surda care se acumuleaza pe zi ce trece , cand eroii nostrii ne acuza de dincolo din mormant ca nu facem nimic sa ii razbunam sau sa nu se mai intample si altora tragedia lor ?
Back to top
truepride
Thu Jul 08 2010, 06:41PM
Fiat justitia ruat caelum

Registered Member #996

mozambic76 wrote ...

Un paradox cretin , scafandri care au murit arsi ... ! Pana si accidentele sunt impotriva firii in tara asta....

Pacat de ei , oameni deosebiti care faceau din rahat bici... cu dotarea marii armate romane , care i-a invins pana la urma.......
Cat vom mai indura durerea asta surda care se acumuleaza pe zi ce trece , cand eroii nostrii ne acuza de dincolo din mormant ca nu facem nimic sa ii razbunam sau sa nu se mai intample si altora tragedia lor ?

Amin...
Back to top
Pârvu Florin
Sat Sep 18 2010, 09:19AM
Iubesc Romania cu o ura adanca ! Fiindca nu este asa cum ar trebui sa fie! Asa cum poate sa fie!

Registered Member #1287

Cu durere in suflet, ma vad nevoit sa spun iarasi:

Ca parte a datoriei lor, pompierii mai si mor la interventii. Inca un frate ne-a parasit...

Condoleante familiei, tarie colegilor...

Dubla tragedie la Botosani, unde o operatiune de recuperare a unui barbat, care si-a gasit sfarsitul intr-un put de acumulare a apei, s-a sfarsit cum nu se putea mai rau. Dintre cei trei salvatori care au intrat dupa cadavru, unul nu a mai iesit viu la suprafata. Era un un pompier care a salvat multi oameni in timpul inundatiile de peste vara din Moldova.
Plutonierul Marius Loghin, in varsta de 32 de ani, era unul dintre cei mai buni angajati de la ISU Botosani. La inundatiile din vara, a participat printre altele la salvarea unui invalid, care risca sa moara inecat in casa lui. Omul era in carje si nu putea fugi din calea apelor. Pentru cel care a salvat nenumarate vieti, nu s-a mai putut face nimic joi noapte.

LINK

Un pompier care a salvat mai multe vieti, mort in conditii inexplicabile! pe www.crimetime.ro
Back to top
mozambic76
Sun Sep 19 2010, 07:45PM
shaqy
Registered Member #423

Dumnezeu sa il odihneasca pe el si pe ceilalti doi scafandri prinsi inca in epava navei turcesti MEDY , speram sa le fie recuperate cat mai repede trupurile lor , redate familiei spre a fi inmormantati cum se cuvine....

Back to top
truepride
Sun Sep 19 2010, 10:57PM

Registered Member #996

Sa mori pe 9 mil/luna... fara cuvinte.

Dumnezeu sa-i odihneasca in pace.
Back to top
truepride
Fri Oct 01 2010, 07:05PM

Registered Member #996

"Sergentul major Marius Florin Sfecheş în vârstă de 25 de ani şi soldatul Cristian-Petru Filip în vârstă de 26 de ani au murit vineri, în Afganistan, la datorie, în urma unui atac cu un dispozitiv exploziv improvizat asupra vehiculului HUMVEE în care se aflau aceştia.

Incidentul a avut loc în jurul orei 10:30 (ora României). Atacul s-a produs în Provincia Zabul, la aproximativ 40 de km nord-est de Qalat, în urma exploziei fiind rănit şi caporalul Vasile Zbâncă. Militarul rănit a fost transportat, conform procedurilor, cu un elicopter de evacuare medicală la spitalul militar din Baza Lagman, în prezent starea acestuia fiind stabilă.

Toţi cei trei români implicaţi în accodentul de vineri făceau parte din Batalionul 812 Manevră “Şoimii Carpaţilor”.

Ministrul apărării naţionale Gabriel Oprea a semnat ordinele de avansare la gradul de sublocotenent post-mortem a celor doi militari care şi-au sacrificat viaţa sub culorile Drapelului naţional, săvârşind acte de devotament excepţional în timpul executării misiunii în teatrul de operaţii din Afganistan.

De asemenea, ministrul a înaintat Preşedintelui României propunerile de decorare a sublocotenenţilor post-mortem Marius Florin Sfecheş şi Cristian-Petru Filip cu Ordinul Naţional Steaua României în grad de Cavaler, pentru militari, cu însemn de război.

Până în prezent, în teatrul de operaţiuni din Afganistan şi-au pierdut viaţa 17 soldaţi români şi alţi 55 au fost răniţi. În total, în Afganistan, sunt dislocaţi 1.650 de militari români.

Pe 23 iunie anul acesta, sergentul major Dan Ciobotaru şi caporalul Paul Caracudă au fost ucişi în timpul unei misiuni de luptă, după ce autovehiculul în care se aflau a fost atacat cu un dispozitiv exploziv improvizat acţionat de la distanţă.

Pe 12 mai 2010, sergentul major Valerică Leu a fost ucis în Afganistan, după ce a declanşat explozia unei mine antipersonal, în timpul unei intervenţii pentru securizarea unei căi de acces.

Pe 23 februarie 2010 un militar a murit şi un altul a fost rănit. Sergentul major Florin Bădiceanu executa o misiune de patrulare, când vehiculul în care se afla a trecut peste un dispozitiv explozibil improvizat.

Pe 7 aprilie 2009, căpitanul Vasile Unguraş a căzut la datorie după ce maşina în care se afla a trecut peste un dispozitiv exploziv artizanal. Tragedia a avut loc la doar câteva zile după ce un alt ofiţer român, căpitanul Petre Tiberius, şi-a pierdut viaţa într-un schimb de focuri dintre trupele speciale şi insurgenţii talibani.

Pe 7 aprilie 2009, căpitanul Vasile Unguraş, ofiţer în Brigada 2 Vânători de Munte Braşov, a murit după ce vehiculul militar în care se afla a trecut peste o bombă artizanală.

Pe 26 februarie 2009, a murit sergentul major Chira Claudiu. El se afla într-o misiune de patrulare pe Autostrada A1 (Qalat - Kabul), iar autovehicul în care era a trecut peste un dispozitiv exploziv improvizat.

În 2008, 3 soldaţi au decedat în Afganistan. Sergentul major Dragoş Traian Alexandrescu a murit pe 31 august 2008, tot după ce a trecut cu transportorul blindat peste un dispozitiv exploziv artizanal. Pe 13 iunie 2008, patrula în care se afla fruntaşul Claudiu Marius Covrig a fost atacată de forţe insurgente cu armament uşor şi aruncătoare de grenade. Militarul a fost rănit mortal. Ionuţ Cosmin Sandu a decedat pe de 20 martie 2008. El îndeplinea o misiune de patrulare în provincia Zabul când autovehicul în care se afla a trecut peste un dispozitiv exploziv improvizat.

În 2007 şi-a pierdut viaţa Aurel Marcu. Pe 6 septembrie, în urma executãrii unei misiuni de patrulare, TAB-ul în care era a trecut peste un dispozitiv explozibil. Aceeaşi soartă a avut-o cu un an în urmă şi sublocotenentul Gheorghiţă Drăguşanu în urma executării unei misiuni de patrulare. La fel s-a întâmplat şi în 2005. Sergentul Narcis Şonei aflat într-un TAB în fruntea coloanei a trecut peste un dispozitiv explozibil improvizat, care a declanşat ulterior detonarea muniţiei din interiorul TAB-ului."

sursa: realitatea.net
Back to top
Hannibal
Fri Oct 01 2010, 07:30PM
.
Registered Member #1460

Cei doi care au murit astazi faceau parte din Batalionul 812 Infanterie Mecanizata "Soimii Carpatilor" Bistrita.
D-zeu Sa-i odihneasca.

[ Edited Fri Oct 01 2010, 07:42PM ]
Back to top
Altair
Fri Oct 01 2010, 09:20PM
UBI CONCORDIA IBI VICTORIA
Registered Member #385

Amin! Dumnezeu sa-i ierte!
Back to top
challenger
Sat Oct 02 2010, 01:38PM
challenger
Registered Member #2405

Va salut camarazi !
Ca o paranteza ,stie cineva ca de vreo saptamana ne-au pus sa dam jos drapelele romanesti de pe masinile de lupta ??
Cica s-au sesizat "partenerii " ca pe noi nu ne vaneaza nimeni ca stiu ca suntem romani...asa ca le-am dat noi jos frumusel...
Acuma avem dreptul sa le purtam din nou....

Dumnezeu sa-i odihneasca in pace ,nedreapta soarta au avut !!

[ Edited Sat Oct 02 2010, 01:52PM ]
Back to top
Go to page
  <<        >>   

Jump:     Back to top

Syndicate this thread: rss 0.92 Syndicate this thread: rss 2.0 Syndicate this thread: RDF