Proiect SEMPER FIDELIS
  • Prima pagina
  • FORUM
  • Despre noi
  • Statut
  • Galeria foto
  • Download-uri

Remember me      Forgot password?    Signup

Forums

Proiect SEMPER FIDELIS :: Forums :: Securitate nationala :: Industria de armament

<< Previous thread | Next thread >>
[sondaj] Dreptul a detine arma cu glont
Go to page
      >>  
Moderators: ex-ad, colonelul, echo, truepride, dorobant, spk, Radu89, Pârvu Florin, justme, Mihais, Resboiu
Author Post
cturmentat
Wed May 20 2009, 08:54PM
Registered Member #1840

Tinand cont ca toti interlopii detin o astfel de arma in locuri publice si la vedere, iar disolutia institutiilor statului este aproape totala as vrea sa am posibilitatea de a ma apara pe mine si familia mea.
As vrea ca orice cetatean sa poata detine o astfel de arma in mod legal. Evident in urma unor teste aferente si de lunga durata. Dar eu as vrea sa am aceasta posibilitate.
Back to top
1 User said Thank to cturmentat for this Post :
 Baltax (02 Jun 2015, 20:54)
Gore
Wed May 20 2009, 09:09PM
Registered Member #1806

Nu am votat dar as inclina spre nu.
Am un comportament normal in societate, nu interactionez cu posesori de arma de aparare sau atac, mi se pare inutila o arma cu glont.
Back to top
sweeper
Wed May 20 2009, 09:12PM
Registered Member #1220

Cred ca e de apreciat Elvetia, din punctul asta de vedere. Eu nu-s suficient de descreierat sa bat la o usa dupa care sunt 100% sanse sa ma astepte o tzeava de SG550. Mai bine dorm pe marginea drumului.
Back to top
spk
Wed May 27 2009, 05:49PM
primum non nocere

Registered Member #537

clar NU, e valabil si pt interlopi
Back to top
Altair
Wed May 27 2009, 06:03PM
UBI CONCORDIA IBI VICTORIA
Registered Member #385

spk esti in aceeasi eroare in care sunt si actualii decidenti.nicio lege din lume nu ii va opri pe infractori sa detina arme letale.cine e dispus sa ia o viata,crezi ca se mai ascude de a o lua cu o arma dobandita ilegal? ma ingrijoreaza faptul ca vad o astfel de filosofie la un exponent al noii generatii.inseamna ca in continuare batem si vom bate pasul pe loc.mai citeste o data ce a scris sweeper.sa stii ca e dovedit stiintific ca in comunitatile in care este permisa detinerea de arme letale,infractiunile violente sunt mult mai putine.
Back to top
JC Denton
Wed May 27 2009, 06:25PM
Addict
Registered Member #1332

Da, sunt de acord cu conditia ca acelor civili carora li se va aproba acest drept sa li se faca un control psihologic la sange. Da, sunt de acord nu pentru a sustine inarmarea civililor ci pentru ca acestia sa aiba un minim de protectie in fata infractorilor care oricum detin arme de foc. Pana si smecherasii de cartier au inceput sa se inarmeze. Da, sunt de acord, ca mesaj pentru infractori in momentul in care se gandesc sa atace pe cineva sa fie constienti ca si persoana atacata va putea riposta cu o arma poate mai mare ca a atacatorului. Da, sunt de acord fiindca trec in fiecare noapte pe langa jeguri si mizerii care au tupeul sa se numeasca oameni, si doar uniforma ne salveaza de a nu fi atacati. Da, in final un mare DA, cu conditia verificarii la sange a celui caruia i se va da drept de arma.

[ Edited Wed May 27 2009, 06:54PM ]
Back to top
ex-ad
Wed May 27 2009, 07:15PM
nosce te ipsum

Registered Member #1

vdeti ca exista in forum unul sau doua topicuri deschise pe subiect si cu dezbatere generoasa
Back to top
NIN
Wed May 27 2009, 07:18PM
gidearom
Registered Member #1714

Altair si Denton au zis cam ce era de zis. Plus ca, o arma in mana unui cetatean de rand este o responsabilitate pe care acesta, spre deosebire de un interlop, o constientizeaza. Nu va trage cu ea in cineva ca asa i se scoala lui, iar in cele mai multe cazuri va reusi sa-l apere, prin simpla ei prezenta, de o gasca de 5 manelisti batausi cu cutite. Eu sunt de acord 100%.
Back to top
katterius
Wed May 27 2009, 08:06PM
katterius
Registered Member #1831

Fratilor in Elvetia 90% din cetateni sunt oameni respectabili si responsabili. Sunt rezervat in privinta romanului care dupa 2 beri sau cateva sprituri, impulsiv(cum suntemi noi ca natie) nu se apuca sa traga cu piesa din dotare.
NIN, cred ca sunt multi care ar trage ca asa vrea scula lor.
Back to top
AKM
Wed May 27 2009, 09:29PM
Ne-ati bagat in cap de mici ideea ca nu avem drepturi !
Registered Member #768

Cetatenii romani, in mare parte nu sunt oameni responsabili. Da, sunt multi care ar trage ca asa vrea scula lor, cei mai multi cetateni romani nu au un minim de educatie dar au in general orgolii imense. Asa ca...
Back to top
Ghost_dog
Fri May 29 2009, 04:10PM
Onoarea mea este loialitatea
Registered Member #1370

Nop nu e cazul , ar fi aproape genocid sa se lase arme cu glont pe mana civililor , nu de alta dar e de ajuns sa ajunga pe mana la un specimen , cu mici tulburari , si gata incepem sa avem cazuri care se vad cu repetitie prin U.S.A. (licee , scoli sau alte institutii ...) Mai este problema si a pastrari armelor , in ziua de azi un copil de de 12 iti poate deschide aproape orice seif cu cifru (ori ca va urmari parola , ori prin simplu noroc) , da o problema minora , dar cazuri sunt deja in analele utilizarii armelor de foc in Romania ... Si o a 3 problema , suntem la limita unui razboi total pe strazi (gen Craiova )arme de foc ar mai lipsi .
Nu neg ca deja sunt arme de foc procurate la negru , dar eu cred ca si armele asa zis neletale prea usor se dau , am vazut diverse specimene utilizand armele respective cu iz de Al Capone in ei ...
Caz ... Ma aflam prin statiunea Mamaia , cautam un loc de parcare (in iulie plin sezon , dureaza ceva ) un individ mergea pe strada vorbind la telefon , initial nu am vrut sa il claxonez sa nu il sperii , era destul de aproape de mine si mai ales venea catre mine ... Efectiv am oprit masina si l-am atentionat cu un claxon fin , la care respectivul mi-a adresat cateva expresii legate de familia mea . L-am intrebat simplu si direct daca e normal la cap , tinand cont ca mai aveam putin si dadeam peste el , la care individul scoate un pistol am recunoscut imediat obiectul , un Ekol Firat cu gaze (cu modificari poate deveni cu bila de cauciuc ) si ma intreaba " Ce ma vrei doua boabe" In secunda 3 eram extrem de aproape de el , el ramanad si fara arma in mana si pupand pamantul (trecuse pe un spatiu verde). Am scos incarcatorul din arma , am pus pe un amic cu care eram in masina sa sune la 112 (inutil sa zic ca domni de la P au venit in 20 de min ) , si am trecut la o mica discutie cu respectivul ... Satul sa mai astept Politia i-am dat drumul (oprindu-i incarcatorul , si dupa un mic control corporal , in care m-am asigurat ca nu mai are alt incarcator ). Nu sunt super pregatit , nu pot spune ca am pregatirea de asa natura sa rezolv de fiecare data o situatie asemanatoare , si nu am spus acest mic incident ca sa ma laud , doar vreau sa atrag atentie , ca sunt multi care nu stiu sa mearga pe strada , si din pacate la unii din aceastia vor ajunge si arme cu glont , si de astia mi-e cam frica ,

[ Edited Fri May 29 2009, 04:11PM ]
Back to top
Altair
Fri May 29 2009, 04:47PM
UBI CONCORDIA IBI VICTORIA
Registered Member #385

Eterna dilema: riscam sa avem cateva incidente regretabile,dar tot cetatenii sa aiba posibilitatea de a se apara,sau preferam un risc mai mic al evenimentelor de care pomeniti si oferim la schimb lipsa oricarai posibilitati a cetateanului de a se apara,si deci un risc mai mare de avea mai multe incidente violente.ce e mai valoros? viata a 10 oameni pot sa moara in urma unor izbucniri ale unor cetateni iresponsabili momentan sau viata a 1000 de oameni care sunt talhariti si agresati (posibil omorati)?

Problema cu interlopii nu este relevanta.Ca si acum ei vor continua vilentele intre ei in general,si mai putin impotriva cetatenilor.ba mai mult,cred ca atunci cand vor stii ca cetateanul s-ar putea sa ii mai faca o gaura,aceste agresiuni vor fi si mai putine.Cine lucreaza cu interlopii stie foarte bine pe de o parte de intelegerile dintre ei si autoritati si pe de alta parte de faptul ca ei prefera sa lase cetatenii in pace pt a nu atrge atentia si implicit a nu se trezi cu mascatii peste ei.

In concluzie,singurul pericol la care ne-am expune ar fi episoadele de genul celor din facultatile americane.Sa nu uitam totusi ca in unele state vanzarea de arme se face la liber,ele nu se inregistreaza ca si la noi.Nu exista om normal (lucru verificabil prin teste medicale) care sa planuiasca o infractiune cu o arma de foc inregistrata.Practici mai bine merg in secunda doi la politie.
O astfel de masura vine numai si numai in sprijinul cetateanului (cinstit),iar infractiunile vor fi savarsite in continuare cu arme luate la negru.Pt cei ce le folosesc riscurile sunt aceleasi,deci pe ei o astfel de lege nu ii afecteaza.Va invit sa veniti cu argumente serioase nu cele de genu romanu nu e destul de civilizat pt asa ceva.In primul rand jigniti o grmada de romani respectabili si incalcati dreptul omului cu privire la prezumtia de nevinovatie>faceti cam ce fac guvernantii cu tva-ul pe masini:daca cumperi o masina pe firma si nu e pt transport marfa inseamna ca tragi statul in piept,punct.la fel si voi:daca esti roman si ai pistol inseamna ca o sa il impusti pe ala care iti arata muie in trafic.eu zic sa va uitati in oglinda si sa vedeti daca astia sunteti chiar voi,cei care vreti schimbare si progres.
Back to top
Ghost_dog
Fri May 29 2009, 04:55PM
Onoarea mea este loialitatea
Registered Member #1370

ok , eterna discutie a sigurantei cetateanului , vorbesc din pozitia unui cadru militar ce a avut parte de destul trageri (controlate) . Sa discutam totusi si despre El , sa zicem un tanar posesor de permis de port arma cu glont cu arma aferenta , trece toate probele psihologice si restul de impuneri pentru acest drept (de a purta arma) . Ce anume ma face pe mine sa stau linistit ca acel individ nu are probleme clare si sigure cu capul , ce ma face pe mine linistit ca acel individ in cazul in care poate i se va parea ca i-am taiat fata intr-o intersectie nu va scoate arma cu glont( nu ca in ziua de azi nu se foloseste arma neletala in strada , de catre toti copii cu sau fara fite )si va incepe sa isi faca dreptate singur . Sa fim seriosi inca nu suntem in situatia , sa nu se poate controla infractionalitatea in asemenea hal incat sa ne temem sa mergem pe strada noaptea . Inclin sa cred si sunt ferm convins ca prin aceasta dorinta de a ne inarma pentru siguranta nu facem decat sa deschidem Cutia Pandorei ...
guns don't kill people people kill people

[ Edited Fri May 29 2009, 04:57PM ]
Back to top
mozambic
Fri May 29 2009, 06:10PM
Registered Member #1052

eu sunt intru totul de acord cu legalizarea portului de arma cu glont din multe motive
lucrez din 1996 cu armele si va spun sincer ca am intalnit de n ori vechea cutuma cu permisele de port arma , ceva de genul ca ai dreptul sa iti iei arma dar cand te duci sa ceri permis te lovesti de faze din bancurile cu bursucul , stiti voi care ,aia cu : bursucule ai basca? da! pai de ce ai ma?

treaba cu impulsivitatea oamenilor e relativa si sincer sa fiu prefer sa moara cativa si politistii sa ii impuste pe cei ce le folosesc aiurea si ai sa vezi apoi disciplina
asta e la noi , se merge pe ideea terapie de shok , altfel nu se intelege!
mai e o kestie , , daca scoti in occident in plina strada o arma , in jurul tau se face gol pe o raza de 50-100 m , toti oamenii se pun in genunchi sau pe burta si nu comenteaza , daca faci acelasi gest la noi oamenii incep sa rada sau iti spun sa tragi daca ai curaj , asta se intampla si cu politistii la noi
romanul abia invatza acum ca armele omoara ( vedeti faza cu jaful de la brasov , cand acel om a murit pt ca a vrut sa il opreasca pe agresor) si se pare ca invata greu
asta este, cine nu se adapteaza , sufera........
Back to top
mozambic
Fri May 29 2009, 06:13PM
Registered Member #1052

a , sa nu uit , degeaba ii testezi psihologic si parapsihologic pe oameni ca nu aduce anul ce aduce clipa
stiti ce vreau sa spun , avem atatia colegi care si-au zburat creierii cu armele din dotare , colegi care nu aveau probleme , etc
asta e firea omeneasca , nu poti sa prevezi ce va face un om in anumite situatii , dar asta nu inseamna ca trebuie sa gandim in continuare gen ,,povestea cu drobul de sare de pe soba , ce e posibil sa cada in cap la copil''

Back to top
Go to page
      >>   

Jump:     Back to top

Syndicate this thread: rss 0.92 Syndicate this thread: rss 2.0 Syndicate this thread: RDF