Proiect SEMPER FIDELIS
  • Prima pagina
  • FORUM
  • Despre noi
  • Statut
  • Galeria foto
  • Download-uri

Remember me      Forgot password?    Signup

Forums

Proiect SEMPER FIDELIS :: Forums :: Securitate nationala :: Cariera in SNS

<< Previous thread | Next thread >>
Liceul Militar
Go to page
      >>  
Moderators: ex-ad, colonelul, echo, truepride, dorobant, spk, Radu89, Pârvu Florin, justme, Mihais, Resboiu
Author Post
caporalu'
Sun Jun 14 2009, 09:12PM
Registered Member #1898

Va situati pro sau contra absolvirii unui liceu militar?
V-ati indruma copilul catre aceasta forma de invatamant liceal?
Later edit:
Poate reprezenta liceul militar o alternativa la invatamantul liceal civil?
Exista absolventi de L.M. care il recomanda in cunostinta de cauza?

[ Edited Sun Jun 14 2009, 09:26PM ]
Back to top
spk
Sun Jun 14 2009, 09:41PM
primum non nocere

Registered Member #537

minusuri= indoctrinare; absenta unei vieti personale pe care ai putea sa o ai la un liceu civil; caprarie; daca practici din generala un sport de performanta, odata intrat in LM, la revedere, se face sport ca lumea si acolo, dar nu poti continua ce ai inceput deja(asa as fi patit io, motiv pt care nu am facut liceu militar);

plusuri= se face mult mai multa carte decat in liceele civile(fortat dar se face); cazare,masa,haine gratuit=> o solutie pt cei din medii defavorizate (rurale in special); admiterea la o academie militara se face mai usor (mai putin la academia de politie sau ANI); trecerea catre mediul militar academic(sau scoala de subof. si maistrii mil.) se face mai usor; sportul se face cum trebuie, competiile sportive inter-LM-uri (spartachiadele) sunt super(se continua si in invatamantul superior);

Concluzie: Sunt pentru LM, desi nu l-as fi facut, mi-as indruma copilul sa faca ce vrea (asta dupa ce i-am aratat avantaje/dezavantaje si m-am asigurat ca a inteles).
Nu ar trebui considerate "o alternativa", alternative sunt cele private.
Tocmai am aflat ca liceele de politie, Ploiesti si Buzau, s-au desfiintat anu asta, pacat, desi nu se ridicau la nivelul celor militare (Alba-Iulia e cel mai bun).
Back to top
caporalu'
Sun Jun 14 2009, 10:04PM
Registered Member #1898

@spk: As corecta, cu voia ta, in cunostinta de cauza:
Indocrinare? nu poate fi vorba de asa ceva, nu exista nici o "doctrina" gata de livrat adolescentilor LM-isti. Daca punctualitatea, ordinea si disciplina, seriozitatea si corectitudinea pot constitui impreuna o doctrina, atunci da, indoctrinare.
Sportul obligatoriu din liceu nu face decat sa-ti aeriseasca creierul incins dupa 6 ore de scoala si 4,5 ore de studiu obligatoriu pe zi. Vorba latinului: mens sana in corpore mentosana.
Tot din experienta proprie pot spune ca procentul celor care merg spre LM datorita gratuitatilor (masa/cazarea/haine) este infim; principala motivatie initiala ramane fascinatia armelor. In ceea ce priveste admiterea facila la academiile militare, absolvirea LM-ului nu ofera nici un avantaj oficial specific ci doar unele conjuncturale, de exemplu sanse mai mari la probele sportive eliminatorii.
Marturisesc ca LM-istul din mine nu credea ca vreodata va recunoaste ca ceea ce sunt azi se datoreaza in foarte mare masura acestui liceu. Intr-adevar, pretul platit pentru formarea mea ca adult a fost -cum bine ai zis- lipsa unei vieti personale pe care as fi putut sa o am la un liceu civil.
P.S. "(Alba-Iulia e cel mai bun)" - la o bere te-as face sa te razgandesti. Pe bune!
Back to top
spk
Sun Jun 14 2009, 10:12PM
primum non nocere

Registered Member #537

am multi colegi lm-isti, BAC-u s-a dat la fel de "corect" ca peste tot (sper sa se inteleaga tot din ghilimele)
punctualitate,ordine,disciplina...ok, sunt bune, indoctrinarea isi face simtita prezenta la intrebarea "e bun lm-u?" atunci apare o aroganta si un spirit de casta de parca ati fi vreo rasa superioara
la partea cu gasitu nasului, nu cred ca ai inteles postul meu, mai citestel o data
"P.S. "(Alba-Iulia e cel mai bun)" - la o bere te-as face sa te razgandesti" era cel mai bun la promotia mea, s-or mai fi schimbat lucrurile
Back to top
caporalu'
Sun Jun 14 2009, 10:24PM
Registered Member #1898

Amice, e mult spus "spirit de casta" sau apartenenta la o "rasa superioara". Probabil aceste sentimente sunt alimentate de faptul ca cei care au absolvit LM-ul s-au uitat intotdeauna cu invidie la colegii cu acelasi grad sau functie care nu si-au sacrificat adolescenta ca ei si au ajuns la fel de departe.Statistic vorbind, 90% din LM-isti nu sunt deloc mandri de absolvirea lui.
Pana acum ceva timp erau 5 licee militare in tara. Intre timp 2 din ele s-au desfiintat si imi place sa cred ca au ramas cele mai bune din ele. Clasamentul se schimba de la an la an, e drept insa ca intretinerea acestor competitii intre liceele militare, gen spartachiada sau concursurile de mate-fizica stimuleaza performanta.
P.S. ai avut dreptate cu nasul, dau eu berea.

[ Edited Sun Jun 14 2009, 10:29PM ]
Back to top
spk
Sun Jun 14 2009, 10:41PM
primum non nocere

Registered Member #537

ma duc singur la teologie pt ca am un singur coleg care regreta (o colega de fapt) toti ceilalti nu regreta (sau nu vor sa recunoasca), ai dreptate la partea cu invidia, unii erau ofticati ca au intrat civili in academie si nu unii colegi de-ai lor (nu e vina civililor ca ei nu au fost capabili)

mi se pare absurd ca nu se ofera tuturor absolventilor sanse la admiterea in academii. exemplu: se scot 200 de locuri pt fete la lm si li se promite admitere in academie, la final de liceu descoperi ca in cele 4 academii, adunate, sunt 30 de locuri pt fete. si inca ceva aiurea, daca refuzi sa dai la academie esti pus sa-ti platesti scolarizarea, daca dai dar nu intri, ai scapat dar ai cam ratat admiterea la altceva (lm care vrea la o acad militara pe alte locuri decat mapn, gen mai,sri,sts,spp,sie)
Back to top
dorobant
Mon Jun 15 2009, 08:23AM

Registered Member #457

... a alege liceul militar este o optiune mai mult a celor de linga tine, la 15 ani nu stiu cat de matur poti fi ca sa alegi in deplina cunostinta de cauza.
Acum 30 si ceva de ani era altfel dacat azi, dar, in principiu e cam acelasi lucru. Capraria s-a redus pana aproape de disparitie, limitarile in alegerea carierei militare la fel ... doar ca pana la a ajunge cadru militar activ e nevoie de cel putin 6 ani (subofiteri) si 7 ani (ofiteri), iar adolescenta in uniforma nu e chiar cea mai placuta ...
Alegi sa devii "dorobant", esti dorobant si in cosciug !
LINK LINK LINK

[ Edited Mon Jun 15 2009, 10:07AM ]
Back to top
caporalu'
Tue Jun 16 2009, 09:36PM
Registered Member #1898

Ca tot veni vorba de licee militare, aruncati un ochi si in presa zilei: LINK
Back to top
spk
Tue Jun 16 2009, 10:02PM
primum non nocere

Registered Member #537

cei de la Alba-Iulia sta in spatele "portilor mari de fier" in timp ce Campu-Lung nu are gard (nu are nevoie pt ca e la dracu in praznic)

oricum, parerea mea e ca trebuie pastrate si chiar dezvoltate

[ Edited Tue Jun 16 2009, 10:03PM ]
Back to top
ex-ad
Tue Jun 16 2009, 10:03PM
nosce te ipsum

Registered Member #1

exista un ditamai topicul dedicat liceelor militare... moldo, citeste regulile pina nu primesti avertismentul de rigoare... spk, tu ce pazesti, frate?

va rog sa va mutati pe celalat topic (licee militare). multumesc.
Back to top
spk
Tue Jun 16 2009, 10:03PM
primum non nocere

Registered Member #537

ne scuzati
Back to top
caporalu'
Tue Jun 16 2009, 10:31PM
Registered Member #1898

Nu stiam de existenta celuilalt topic; cu scuzele de rigoare si cu multumiri anticipate, rog un moderator sa stearga acest topic.
Numai bine!
Back to top
ex-ad
Tue Jun 16 2009, 10:38PM
nosce te ipsum

Registered Member #1

nu sterg nimic - aici se sterg doar balariile membrilor cu deficiente grave de educatie si in sinapse... ideea e sa continuati pe celalat topic, astfel incit sa avem un pic de organizare in subiecte... multumesc, moldo.
Back to top
victor79
Fri Apr 15 2016, 09:18AM
Registered Member #981

LINK

ULTIMA ORĂ!

Un nou colegiu national militar la Craiova! Sunt scoase la concurs 120 de locuri (100 pentru baieti si 20 pentru fete). Informatiile privind calendarul activitatilor de recrutare si selectie vor fi publicate in timp util, pe acest site, precum si pe pagina de Facebook "Recrutare MApn". Criteriile de recrutare si selectie, probele de admitere si calendarul desfasurarii concursului de admitere a candidatilor sunt cele deja publicate.

[ Edited Fri Apr 15 2016, 09:19AM ]
Back to top
djebel
Fri Apr 15 2016, 08:55PM
Registered Member #3603

Colegiul asta nu prea e nou, e printre cele mai vechi din ROU. Doar ca e reinfiintat (a cata oara?).

Edit: Daca va fi reinfiintat.

[ Edited Fri Apr 15 2016, 08:57PM ]
Back to top
Go to page
      >>   

Jump:     Back to top

Syndicate this thread: rss 0.92 Syndicate this thread: rss 2.0 Syndicate this thread: RDF