Proiect SEMPER FIDELIS
  • Prima pagina
  • FORUM
  • Despre noi
  • Statut
  • Galeria foto
  • Download-uri

Remember me      Forgot password?    Signup

Forums

Proiect SEMPER FIDELIS :: Forums :: Securitate nationala :: Cariera in SNS

<< Previous thread | Next thread >>
Academia de Politie "Alexandru Ioan Cuza"
Go to page
  <<        >>  
Moderators: ex-ad, colonelul, echo, truepride, dorobant, spk, Radu89, Pârvu Florin, justme, Mihais, Resboiu
Author Post
cpt.gabriel
Mon Oct 30 2006, 08:17PM
cpt.gabriel
Registered Member #171

Da , ai dreptate , poate nu m-am exprimat eu corect dar daca invatai luai examenele fara probleme , nu te pica nimeni ca sa te astepte cu spaga .
Au fost si citeva aiureli precum contabilitate , dreptul mediului si al transportului dar erau doar accesorii .
Constitutionalul , ISDR si dreptul roman erau spaima tuturor dar ( de frica ) am trecut de ele cu 10 , fara sa fiu un tocilar ( toata ziua eram pe terenul de sport) .
Nu stiu citi "civili" se pot lauda cu note de 10 la Iorgovan , Sas ( Dumnezeu sa-l ierte ) sau Ciobanu !
Am avut si noi un comandant de penitenciar care in timpul liber ( cind nu se ocupa de patiseriile si restaurantele pe care le avea in Bucuresti ) preda ceva la ASE , tipul avea deja un fel de mercurial : pt. 10 dai atit... cinciul atit.... A iesit un ditamai scandalul cind nu a vrut sa treaca o "notabilitate" de la primarie fara ...spaga! !lol
Back to top
batranu
Tue Oct 31 2006, 04:39PM
SEMPER ACVILA
Registered Member #93

me> Tu vorbesti de CM Dragan. Eu vorbesc de Timbus/Kentus care daca nu dadeai cartusu' din tigarile carora cu onoare le purta numele, nu treceai.
cpt.gabriel> Nu cred ca suntem aceeasi promotie, iar eu am terminat la J-uri. Dar de intalnit ne putem intalni, nicio problema, sa mai depanam oaresce amintiri comune.
Iar daca vrei cateva ex., ti le dau:
Economie politica-Morar-nu luai examenul daca nu ii cumparai cartea, si in plus, ti-o aducea dupa examen.
Contabilitate-vezi mai sus.
Educatie fizica, unde treceau toti grasii.
PMG-adu-ti aminte de colonelul "BRANZA".
ETC.......................................
Back to top
me
Wed Nov 01 2006, 03:04PM
me
Registered Member #11

da, ai dreptate, de Dragan vorbeam.. ei, ma lasa memoria.
cu Moraru am facut si eu, am cumparat si eu cursuri de la el.. dragutz. :-)
de aia de la PMG ti-am povestit dar chiar nu stiu cum ii chema, oricum, nu are importanta, sper ca intre timp au ajuns acolo niste oameni tineri, meseriasi, care sa doreasca sa se perfectioneze continuu, asa cum trebuie sa faca un cadru universitar.
Back to top
uka
Fri Dec 22 2006, 02:43AM
Registered Member #291

cred ca vorbiti mult fara sa cunoasteti realitatile din acdemie !!!
academia e un rau necesar!!
Back to top
echo
Fri Dec 22 2006, 08:20PM

Registered Member #43

Pai asta spuneau si ei dar intr-o alta forma. Chestia e ca nu se prea stie care este raportul intre "rau" si "necesar". !lol !lol !lol
Back to top
me
Sat Dec 23 2006, 11:58AM
me
Registered Member #11

e un rau necesar daca ti se pare de interes.
Back to top
uka
Wed Dec 27 2006, 04:52PM
Registered Member #291

vroiam sa spun ca momentan e cea mai buna forma de pregatire a viitorilor ofiteri de politie (sau ce alta arma or mai termina).cea mai buna forma de pregatire de la noi din tara si in domeniul MAI.
cu conditia sa urmezi cursurile la zi si nu la ff pe baza de pachete si de relatii.
sunt si cateva chestii la care ar mai trebui lucrat , ma refer la calitatea celor care sunt selectati sa fie profesori , instructori , sau au alte functii de conducere si care nu pot fi ceea ce ar trebui sa fie si anume niste formatori de oameni , niste exemple personale , pentru ca ei sunt varzica .
asta e o boala a sistemului , academia de politie ajungand in timp un mare cimitir al elefantilor .care cum au gresit prin diverse posturi ...hopa rector la academie(vezi cazul la d-l Costica Voicu )sau profesor in academie pe la nu stiu ce catedra inutila ,cu adevarat inutila.
sistemul este bun pe ansamplu si da cu adevarat oameni buni si care isi fac treaba mai apoi in cel mai profesionalist mod acolo unde prind mai apoi repartitia ....da...este loc in mod cert si de mai bine.
si sunt sigur ca nu in forma propusa ...aia de trei ani .
parerea meu!!!
o sa revin cand am mai mult timp de scris , sa-l lamuresc si pe echo!!!
Back to top
ares699
Wed Apr 29 2009, 07:02PM
ares
Registered Member #1565

HAI BAI NENE MAI REVII AZI CA NE-AM SATURAT DE ASTEPTAT!!!

da studentii din academie nu au acces la net sau...sunt prinsi cu alte activitati utile in viitoarea cariere?!?!?
Back to top
No3
Wed Apr 29 2009, 10:33PM
Registered Member #1476

Am aflat azi ca se fac inscrieri la Academie la IFR, asta pentru subofiteri.Inscrierile se fac pana pe 30 .05.2009.
Back to top
truepride
Thu Apr 30 2009, 08:50PM
Fiat justitia ruat caelum

Registered Member #996

???? N-am inteles bine...cum poti ajunge ofiter absolvind un sistem de invatamat militar/parailitar/ militarizat....DAR LA Frecventa Redusa.(IFR=Invatamant la Frecventa Redusa )

Completare:

LINK

No comment...

[ Edited Thu Apr 30 2009, 08:54PM ]
Back to top
AKM
Thu Apr 30 2009, 09:25PM
Ne-ati bagat in cap de mici ideea ca nu avem drepturi !
Registered Member #768

Trebuie sa platesti... Daaa, da, romanule, plateste !...
Back to top
spk
Thu Apr 30 2009, 09:49PM
primum non nocere

Registered Member #537

si ne miram de ce ies incompetenti de pe bancile scolii
Back to top
un jandarm
Thu Apr 30 2009, 09:55PM
un jandarm
Registered Member #1163

Am eu cativa ofiterasi pe la unitate,au terminat la ZI,sa vina aia sa scrie aici despre rude,relatii,telefoane,pachete.
Sa scrie cum se termina Academia .
Dupa mine ar trebui desfiintata Academia asta nu mai are rost daca se fac incadrari directe cu grade date dupa varsta ale absolventilor de agroturism,biotera.
Ce fel de Academie este asta unde se fac discriminari si unde diplomele celor de la IFR nu sunt recunoscute ca diplomele de la ZI,unde se asigura repartitii numai ptr cei de la ZI?
Am cativa colegi in situatia asta la IJJ Calarasi.
Au trebuit sa dea concurs pentru a trece in Corpul ofiterilor...
Cu cine credeti?
Cu absolventi de SRL-uri,multi care rar treceau pe la Facultate.
Imi este sila sa vorbesc despre ce inseamna invatamant si mai ales cel militar.
Un coleg a absolvit al 2-lea dupa seful de promotie La Academie acum 5 ani...
A ramas tot subofiter.
A dat examen cu niste agroturisti si a cazut la proba sportiva...
Alta data a avut abateri si nu a putut participa la concurs...
Acum a plecat la Politie dar nici acolo nu este recunoscuta Diploma aia.
Se pare ca si la locul de munca trebuie sa ai pe cineva sa te promoveze nu este suficienta o diploma sau pregatirea.
A doua lege dupa"Revolutie" a fost Legea privind competenta profesionala.
Sunt convins ca si voi aveti ceva de spus despre "cariera" care ti se ofera dupa absolvirea unei Academii Militare...
Putem face comparatie generalizand si cu Scoli Militare de subofiteri sau agenti...

[ Edited Fri May 01 2009, 06:09PM ]
Back to top
ares699
Thu Apr 30 2009, 11:41PM
ares
Registered Member #1565

un absolvent de ACADEMIE MILITARA (oricare ar fi ea)bate la fund de departe orice "ofiteras" incadrat din viata civila( avansat in functie de varsta si pile) la orice domeniu vrea el......macar colegii de la politie incep cu primul grad(subinspector)
pai ce cariera frate sa ai cand nu ai nici un fel de posibilitate la propria opinie?!cand imediat ce ajungi la munca ti se injecteaza si te preseaza stresu si dinozaurii sar pe tine sa te indoctrineze.....la pensie cu ei ,sa vina legea lustratiei o data ....wtf!
Back to top
Farbauti
Fri May 01 2009, 10:05PM
Registered Member #1729

Eu sunt student la Academie, la vara termin (in sfarsit!!) si pot sa va spun, celor care ati fost studenti in Academie, ca nu s-au schimbat prea multe de vreo 4 ani de cand sunt eu pe acolo. Exemenele se iau pe invatat, copiat sau pile (baiatu', nepotu' etc) oricum nu sunt foarte grele. De mita nu ma pronunt, nu cunosc niciun caz in care studetnul x a dat profesorului y bani sau altceva sa treaca nu examen.
Ca iesim "varzica" (profesional) e cam adevarat dar nu din cauza noastra. Programa la disciplinele de specialitate e praf, am terminat si pana acum nu m-a invatat nimeni cum se intocmesc actele premergatoare urmaririi penale sau alte asemenea lucruri. Daca nu ma invata nimeni, eu de unde sa stiu....??? Alta problema o reprezinta cadrele de la catedrele de specialitate : majoritatea nu au lucrat nici macar o zi la o alta unitate decat Academia, au absolvit si au ramas pe la catedre. Unu ca asta ce poate sa ma invete? De citit din carti oricine poate!! Chiar daca vrei sa inveti nu are cine sa te invete. Si inca ceva : inainte sa ne jigniti (incompetenti) mai ganditi-va daca lipsa de pregatire ni se datoreaza. Altii merita asta, nu noi!
Pentru sfarsit(chiar daca mai sunt multe de spus despre Academie) am lasat partea cea mai nasoala(din punctul meu de vedere): daca in Academie nu va avea loc un "cutremur" puternic o sa ies la pensie si toate vor fi la fel!!
Back to top
Go to page
  <<        >>   

Jump:     Back to top

Syndicate this thread: rss 0.92 Syndicate this thread: rss 2.0 Syndicate this thread: RDF