Proiect SEMPER FIDELIS
  • Prima pagina
  • FORUM
  • Despre noi
  • Statut
  • Galeria foto
  • Download-uri

Remember me      Forgot password?    Signup

Forums

Proiect SEMPER FIDELIS :: Forums :: Securitate nationala :: Industria de armament

<< Previous thread | Next thread >>
UZUL DE ARMA
Go to page
  <<        >>  
Moderators: ex-ad, colonelul, echo, truepride, dorobant, spk, Radu89, Pârvu Florin, justme, Mihais, Resboiu
Author Post
free sky
Wed Apr 19 2006, 11:19AM
Registered Member #4

Am vazut si eu trageri demonstrative cu AG-9 si consider ca-s total depasite. Sa nu uitam ca NATO foloseste lansatoarele Stinger din anii 80, care sunt mult peste aruncatoarele de tip sovietic.
Back to top
me
Wed Apr 19 2006, 11:40AM
me
Registered Member #11

glontul> daca nu ai observat, era doar o constatare cu iz nostalgic. nu ma intereseaza parerea ta despre armamentul rusesc. asta in afara de faptul ca stinger este o arma portabila pe om (vezi LINK iar AG-9 o arma de grupa, deservita de 4 servanti (http://www.mapn.ro/fotodb/albums/20050916/foto_18_tragere_cu_AG_9.sized.jpg)
Back to top
ex-ad
Wed Apr 19 2006, 11:40AM
nosce te ipsum

Registered Member #1

Optica diferita functie de uniforma si dimensiuni fizice. Mie, de exemplu, nu-mi ridica adrenalina un tanc sau un AG si nici nu cred ca mi-ar ridica-o daca as incerca. Dar cind trageam cu Browningul meul 7,65 la 30 m in 10, atunci da placere. In schimb, cu cit crestea dimensiunea armei cu care trageam, imi pierea keful.
Back to top
me
Wed Apr 19 2006, 11:47AM
me
Registered Member #11

ehei, fata mosului, nu ai vazut tu ce poate sa faca o cumulativa de AG-7 trasa intr-o camera de imobil... iti creste inima in pieptu-tzi de arama.. :-)
Back to top
ex-ad
Wed Apr 19 2006, 11:50AM
nosce te ipsum

Registered Member #1

nu, frate, io ramin la finetzuri - las masculii sa faca bum cu d-astea! Imi place sa cunosc cit mai mult din toate tipurile de armament, da' nu ma vad cu circa 4 kile, cit are un AG7, pe umar. lol - la juma' de buletin cit sint io!
Back to top
free sky
Wed Apr 19 2006, 12:16PM
Registered Member #4

scuze, am crezut ca te referi la STRELA, lansatorul individual de rachete si de aceea l-am comparat cu lansatoarele americane STINGER.
Back to top
me
Wed Apr 19 2006, 01:28PM
me
Registered Member #11

Nu frate, Strela e alta mancare de peste si nici nu imi place. Iti trebuie jde mii de ore de antrenament ca sa o poti dirija cum trebuie. AG9 e "simply the best".
Pe de alta parte, arma mea preferata nu este aruncatorul ci o pusca cu luneta. Calibrul 11,7 - 12,5, un fel de magnum urias, teava de 1m, sistemul optic este asistat de computer iar coordonatele de tragere sunt stabilite pe baza informatiilor captate de un foarte mic punct meteo mobil. Nu lipseste telemetrul. Distanta de tragere, undeva peste 1500 m, in functie de model. Arma e pe trepied, ca AG9, se fixeaza si ramane asa, reglajele ulterioare sunt din sistemul de prindere pe trepied. Arta si precizie.
Se presupune ca, asa cum am fost toata viata, sunt de partea baietilor buni, evident. :-)
Back to top
terese
Wed Apr 19 2006, 05:38PM
Registered Member #48

asta da uz de arma....baieti nu v-ati infierbintat un pic? poate ar trebui sa schimbam topicul
Back to top
me
Tue Apr 25 2006, 09:23PM
me
Registered Member #11

bai baieti, sunt doua chestii diferite: uzul de arma si instructia tragerii (cu tot ce cuprinde ea). daca vorbim de uzul de arma, vorbim doar de normele legale in care putem face uz de arma (atunci cand, cu un ranjet pe fata, pashind incet, armezi pump-ul Winchester doar cu mana stanga, faci somatia legala cu voce baritonala si ii tragi infractorului cazut care se taraie pe pamant un brenneke in genunchi iar dupa ce il privesti o clipa in ochi, tragi al doilea brenneke in tavan - va place cum suna, sadicilor? :-))
in ceea ce priveste instructia tragerii asta e o chestie complicata. Colonelul este cel mai in masura sa va spuna despre asta pentru ca este de specialitate. ce va pot povesti eu> primul curs facut in Romania in 1990 cu instructori US Secret Service> au fost 7 zile de trageri si se tragea o lasa de cartuse de pistol 9mm (2500 buc) de catre grupa de 8-10 oameni, pe zi.
dupa asta am reusit si la spp, la pregatirea unui demonstrativ, sa "spargem" o gramada de munitie, pana am invatat sa tragem cu microUzi numai cate doua cartuse la apasarea pe tragaci la foc automat. nu sariti pe mine, nu existau MP-5, nici Glock, nici Steyer.
Back to top
terese
Tue Apr 25 2006, 11:49PM
Registered Member #48

dar daca stam si ne gindim ca in toata europa exista federatii gen IPSC, am putea sa ne dam seama de cit de inapoiati suntem....nu ca o tragere cu instructori secret service nu ar fi o provocare pt oricine...dar pina a introduce si la noi un sistem de pregatire corespunzator cit drum mai este??????
...asa ca chestie...la noi sunt foarte multi care daca le spui ca ar trebui sa traga cu ambii ochi deschisi cred ca ii iei la misto...si daca avem glockuri sau mp5 ce folos?...daca pe luna se trag 4-5 cartuse
Back to top
ex-ad
Wed Apr 26 2006, 11:01AM
nosce te ipsum

Registered Member #1

... si alea 4-5 in vint, ca nu vad cum se poate face instructie cu ele.
Io am invatat sa trag cu un tip - Adi Patru - un meserias adevarat. Atit de bun incit in urma cu doi ani a tirat-o in Canada, din cite am auzit. Norocul meu a fost ca atunci cind am invatat, in 2001, inca eram la cabinetul directorului, drept pentru care recunosc ca am tras cam cit a vrut muskiu' meu. In schimb, cind ma uitam la ceilalti care veneau in poligon la tragere, oscilam intre ris si plins. Noroc cu instructorii, ca altfel era jale p-acolo: n-ar mai fi ramas nimic in picioare, decit tintele neatinse.

Pentru ME - am mai vb noi de micro si mini UZI. Lasa-ma, frate, ca aia e arma de gorile din filmele cu buget redus. Tragi si seceri. Unde mai e frumusetea?
Back to top
free sky
Wed Apr 26 2006, 11:39AM
Registered Member #4

Care-s mai puternice si mai fiabile cele americane M4 sau AK47 cele rusesti? Cineva pe un forum spunea ca AK 47 sunt cele mai puternice arme individuale de infanterie. Glontul unui AK47 poate penetra orice vesta antiglont, oare e adevarat?
Back to top
terese
Wed Apr 26 2006, 01:42PM
Registered Member #48

aici intervin mai multe aspecte: distanta de la care se trage, gradul de protectie pe care il confera vesta antiglont, originea de fabricatiei a munitiei(daca e românească s-ar putea cresc sansele de a nu penetra), felul munitiei. in general nu trebuie sa te expui in fata unei asemenea arme, probabilitatea de a mai ramine in picioare dupa fiind destul de mica. echipele speciale de afara , atunci cind au de a face cu asa ceva evita sa mai foloseasca veste antiglont deoarece spun ei ca prefera mai mult o rana mica si curata decit rana ca ar urma in cazul in care glontul patrunde prin placa.
oricum aceste arme sunt arme de razboi, militare si nu prea se folosesc in lupta urbana...cu atit mai mult in activitatea de protectie( stiu eu pe cineva foarte mindru de pm rominesc). tehnica a evoluat foarte mult, au aparut tot mai multe firme producatoare dar printre cei mai buni ramin sig sauer, glock, hk, beretta...cel putin la noi in europa. insa ar trebui sa intelegem si noi ca armele au destinatii diferite in functie de genul de misiune caruia ii corespund. cind vad pm purtat la vedere prin oras ma gindesc ca oamenii aia care au stabilit lucrurile astea ori sunt niste criminali inascuti setosi de varsarea de singe ori niste incompetenti (si tare mi-e frica ca a 2 varianta este de vina).oricum sper sa se mai schimbe ceva
Back to top
free sky
Wed Apr 26 2006, 01:57PM
Registered Member #4

Despre PM cunosc cam toate caracteristicile, in schimb despre M4 nu cunosc prea multe. Ai tras cu asa ceva?
Back to top
free sky
Wed Apr 26 2006, 01:58PM
Registered Member #4

O arma romaneasca excelenta mi se pare PSL-ul.
Back to top
Go to page
  <<        >>   

Jump:     Back to top

Syndicate this thread: rss 0.92 Syndicate this thread: rss 2.0 Syndicate this thread: RDF