Proiect SEMPER FIDELIS
  • Prima pagina
  • FORUM
  • Despre noi
  • Statut
  • Galeria foto
  • Download-uri

Remember me      Forgot password?    Signup

Forums

Proiect SEMPER FIDELIS :: Forums :: Securitate nationala :: Presedintie, CSAT

<< Previous thread | Next thread >>
Preocupari ale Presedentiei:Legalizarea prostitutiei si consumului de droguri
Go to page
      >>  
Moderators: ex-ad, colonelul, echo, truepride, dorobant, spk, Radu89, Pârvu Florin, justme, Mihais, Resboiu
Author Post
un jandarm
Tue Sep 22 2009, 09:14PM
un jandarm
Registered Member #1163

Libertate pentru faptele sexuale si pentru consumul de droguri usoare...
Asta este initiativa legislativa a Presedentiei acum, inainte de Alegeri.
Bucuria prostituatelor,proxenetilor si drogatilor de tot felul.
Ce parere aveti?
Back to top
ex-ad
Tue Sep 22 2009, 11:05PM
nosce te ipsum

Registered Member #1

parerea mea este ca asta-i prima si deocamdata singura iesire constructiva si progresista a unei comisii prezidentiale in 20 de ani... paradoxul face ca o astfel de initiativa normala sa fie lansata intr-o perioada de crunta anomie, de prostitutie nationala si drogare sociala... dovada reactiile pe media...
ca miscarea are si tinta electorala, mi-e mai greu sa cred fiindca de regula pestii, prostituatele si drogatii nu se duc la vot... se duc eventual clientii prostituatelor de lux, dar aia-s deja bagati in jocuri politice...

cit despre legalizarea drogurilor usoare, aici e discutabil, dar daca stam sa ne gindim ca farmaciile gem de medicamente periculoase care dau dependenta si se comercializeaza la liber fara probleme...

[ Edited Wed Sep 23 2009, 12:05AM ]
Back to top
1\*
Wed Sep 23 2009, 12:40AM
Forta fara ratiune se surpa sub propria greutate Horatiu
Registered Member #1808

prostitutie, droguri...sa legalizam si armele poate si jafurile, de ce nu si anarhia...in ce mama draq de tara o sa traim..."ma doare mintea"...
Back to top
ex-ad
Wed Sep 23 2009, 12:55AM
nosce te ipsum

Registered Member #1

mon cher, cind faci curatenie in casa nu bagi gunoiul sub pres si te faci ca nu exista... prostitutia si consumul de droguri sint fenomene sociale care pot fi cel mult ameliorate... societatile trebuie sa dea fatza cu ele, sa le controleze, nu sa le tina in underground acolo unde infloresc...

vad ca nimeni n-a facut un minim efort sa citeasca acest raport... mie, una, mi s-a parut un document extrem de bine argumentat si echilibrat (cu citeva mici obiectii)... il gasiti aici: LINK

va redau doar capitolul legat de topic (3 pagini din 65 - varianta sintetica, nu raportul extins):

Riscuri referitoare la consumul de droguri, prostituţie, HIV/SIDA, traficul de persoane şi violenţa în familie

Conform statisticilor furnizate de Observatorul European pentru Droguri şi Toxicomanie (2007) România se află sub media europeană privind consumul de droguri dar numărul consumatorilor este în creştere. Se estimează un număr de apro¬ximativ 28.000 de consumatori de droguri ilegale, marea lor majoritate fiind în Bucureşti (24.000) iar dintre aceştia aproximativ 17.000 sunt con-sumatori de droguri injectabile (aproximativ 80% fiind de sex masculin).
Studiile arată că în anul 2007 numărul consumatorilor de droguri ilegale înre¬¬gistra o creştere cu 70% faţă de anul 1999. Numărul relativ mare de persoane dependente de droguri ilegale provine în special din zonele periferice Bucu¬reştiului şi ale altor aglomerări urbane. Consumul de droguri injectabile este peri¬culos nu doar pentru efectele directe ci şi pentru „intersectarea” sa cu alte feno¬mene precum prostituţia împreună cu care constituie focare de transmitere a unor maladii grave.
Dintre caracteristicile consumatorilor mai atrag atenţia cele referitoare la sexul comercial şi sexul neprotejat practicat pentru a obţine bani pentru droguri, cos¬turile enorme ale dozelor lunare pentru o persoană (între 800 şi 3000 de EURO), modalităţile prin care consumatorii obţin banii necesari între care furtul din magazine, practicarea sexului comercial, cerşitul, vânzarea de droguri, vânzarea propriilor bunuri şi chiar a propriei locuinţe, injectarea de droguri în grup sau cu seringi refolosite, faptul că jumătate dintre dependenţii de droguri care au fost în închisoare au consumat droguri şi pe perioada detenţiei.
Numărul practicanţilor sexului comercial nu se cunoaşte exact, prostituţia fiind interzisă prin lege; deşi raziile poliţiei conduc la amenzi acordate prostitua¬telor stradale (amenzi inutile din moment ce nu sunt plătite niciodată şi nici nu con¬duc la limitarea fenomenului) saloanele de masaj erotic ascund adesea prac¬ticarea prostituţiei şi sunt tolerate.
În anul 2003 OMS estima un număr între 23.000 şi 47.000, femei şi băr¬baţi care practică sexul comercial în România. Sexul comercial este mai frecvent practicat de către femei comparativ cu bărbaţii, iar activitatea sexuală ca şi practicarea acestui comportament începe în unele cazuri la vârste foarte mici (14-15 ani).
Epidemiile de hepatită şi boli venerice în rândul drogo-dependenţilor şi per-soanelor care se prostituează pot fi urmate de transmiterea în masă a virusului HIV aşa cum s-a întâmplat în fostul spaţiu sovietic, în ţări precum Ucraina.

Propuneri privind limitarea consumului de droguri ilegale, a pros¬ti¬tu¬ţiei şi răspândirii infecţiei cu virusul HIV:
- Dezincriminarea consumului de droguri (nu a traficului!) pentru a aduce la „suprafaţă” consumatorii. Recent s-au deschis în multe oraşe ale ţării (Braşov, Bacău, Galaţi, Hunedoara, Brăila, Iaşi, Bucureşti) magazine care vând produse etnobotanice ce au acelaşi efect ca drogurile ilegale uşoare şi efectele lor sociale nu par a fi vizibile. Consumul de droguri trebuie descurajat dar cu diferenţele de rigoare între drogurile uşoare şi drogurile tari, în special cele injectabile precum heroina care au efecte negative devastatoare. Incriminarea consumului produce efecte secundare grave precum refolosirea seringilor care conduce la transmiterea unor boli grave
- Este imperativă şi menţinerea programelor şi serviciilor de inter¬venţie stradală dezvoltate de către ONG-uri şi finanţarea acestora de la bugetele locale întrucât asigură reducerea riscurilor prin asigurarea per¬soanelor consumatoare de drog injectabil a seringilor de unică folosinţă în schimbul celor deja folosite. Există şi posibilitatea introducerii în cartierele cu mulţi dependenţi de droguri injectabile a unor automate cu fise şi cu seturi sterile de injectare, la fel ca în unele ţări europene pentru a preveni refolosirea seringilor.
- Înfiinţarea de servicii specializate pentru consumatorii de droguri în cadrul Direcţiilor Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului din subor¬dinea Consiliilor judeţene este de asemenea o prioritate.
- Legalizarea sexului comercial (nu şi a intermediarilor de servicii sexuale) ar fi o posibilitate de control a bolilor cu transmitere sexuală. Impunerea unei astfel de măsuri în absenţa unei analize bazate pe experienţa altor state şi în funcţie de particularităţile României ar putea genera totuşi efec¬te nedorite.
- Înfiinţarea de servicii şi centre de specialitate prin intermediul cărora fe¬meile care practică sexul comercial să poată beneficia pe lângă ser¬viciile de asistenţă (medicală, socială, psihologică) şi de prezervative oferite gratis ar ameliora însă situaţia acestora.

Persoanele victime ale traficului şi ale violenţei domestice constituie, de ase¬menea, grupuri de risc ce trebuie ţintite de serviciile de asistenţă socială de la nivelul comunităţilor locale.
 Propunem înfiinţarea de centre judeţene/regionale pentru asistarea (medi-cală, psihologică, financiară) şi susţinerea victimelor traficului de persoane, pre-cum şi a adăpos¬turilor sociale destinate cazării temporare a acestora. Cele 9 adă¬-posturi actuale aflate în subordinea consiliilor judeţene sunt insuficiente. Este de asemenea necesară asigurarea unui buget de transport al victimei şi garan¬tarea unui venit stabil pe o perioadă de timp pentru a preveni riscul de retraficare.
 La problematica violenţei domestice, statul poate răspunde prin Inter-mediul serviciilor de asistenţă socială de la nivel local pe care le-am men¬ţionat anterior în Raport. Astfel, pentru a preveni şi a reduce riscul de a genera violenţă domestică, este necesară dezvoltarea în cadrul serviciilor comu¬nitare de asistenţă socială a serviciilor de suport (consiliere, terapie, sprijin financiar etc.) precum şi a instituţiilor specifice (adăposturi pentru victime, centre de reabilitare etc.)

[ Edited Wed Sep 23 2009, 01:33AM ]
Back to top
ex-ad
Wed Sep 23 2009, 01:10AM
nosce te ipsum

Registered Member #1

azi tara e asa de inglodata in gunoaie si noroi (luati-o si la propriu si la figurat) incit orice problema s-ar ridica spre a fi rezolvata, imediat vor aparea alte 100 de voci care sa spuna ca altele sint prioritatile Romaniei...si n-ar gresi...
tara asta are, in fapt, o singura mare problema care oricum nu se va rezolva in urmatoarea suta de ani: educatia... educatia inseamna dezvoltare tehnologica, inseamna sanatate, inseamna justitie echitabila, inseamna clasa politica responsabila construita prin vot constient si fundamentat, inseamna valori si simboluri cu forta pozitiva, etica, morala si cum mai vreti, inseamna nivel de trai decent si colectivitati functionale in care membrii au roluri bine definite si contribuie dinamic la binele general, inseamna repunerea pe piedestal a muncii ca singura cale de realizare a bunastarii personale si de grup, inseamna practic tot ceea ce face ca o societate sa mearga inainte...

reiterez ce spuneam prin alte topicuri: sper ca inerenta prabusire a tarii sa se intimple in timpul vietii mele... pun de acum o sampanie la rece...

[ Edited Wed Sep 23 2009, 07:25AM ]
Back to top
un jandarm
Wed Sep 23 2009, 05:54AM
un jandarm
Registered Member #1163

Vad liberalizarea asta a prostitutiei si consumului de droguri usoare(cine stabileste cat de usoare sunt?) ca o forma de a castiga simpatia unor mase de alegatori...a prostituatelor si clientilor acestora,a drogatilor si celor care fac trafic de droguri.
Interesanta masa de alegatori carora se adreseaza aceste propuneri legislative,alaturi de tziganii infractori cu care te lansezi in dansuri sau botezuri de copii...
Ca cetatean ma asteptam la propuneri de masuri antiCRIZA,dar nu,nu este posibil.
Criza a afectat mult societatea dar si mintile celor ce ne conduc.
Toate categoriile sociale se zbat pentru a-si mentine veniturile neafectate sau pentru a-si asigura locurile de munca,si ei reprezentantii nostri au alte preocupari.
Sa schimbe Codul Penal.
Si nu orice articol,ci cele referitoare la prostitutie,proxenetism,trafic si consum de droguri...
Presedentia mai propune si masuri de crestere a vârstei medii reale de pensionare până spre o medie de 60 de ani, limita de vârstă actuală fiind de 54 de ani, prin descurajarea pensionărilor anticipate, a celor pe motive medicale nejustificate şi a interzicerii cumulului pensiei cu salariul . Se mai sugerează egalizarea vârstei de pensionare între bărbaţi şi femei, unificarea sistemului public de pensii şi reducerea pensiilor "exagerat de mari". Presedentia propune scăderea de la 6 la 4 ani a vârstei obligatorii pentru a urma grădiniţa, astfel încât să se asigure frecventarea grupei pregătitoare înainte de vârsta de 6 ani pentru toţi copiii.
Acum,tocmai acum la sfarsit de mandat prezidential Codul penal nu mai este util in forma asta,faptele prevazute de el nu mai trebuie sanctionate.
Maine poimaine si cei ce sufera pedepse ca urmare a savarsirii de infractiuni vor trebui poate sa fie eliberati din Penitenciare,pentru ca se comite o discriminare intre Vechiul si Noul Cod penal,privind faptele pentru care executa pedepse ...
Vizavi de toate astea sunt alegerile...

[ Edited Wed Sep 23 2009, 06:54AM ]
Back to top
dorobant
Wed Sep 23 2009, 10:01AM

Registered Member #457

... inaugurarea primului bordel va fi transmisa in direct ? ... vor fi toti marii "politicieni" prezenti pentru a ne arata cat de necesare sunt serviciile pentru sanatatea morala a natiunii ?
... in alta ordine de idei, sunt de acord cu ex-ad - fenomenul, pentru a fi controlat trebuie sa existe legal ...
Back to top
1\*
Wed Sep 23 2009, 10:21AM
Registered Member #1808

da, corecte aprecierile raportului vis a vis de amploarea fenomenului, insa de la acestea si pana la a exprima o concluzie ca putem controla fenomenul sau cateva aspecte ale lui...nici vorba, populism curat si nimic mai mult...si avem exemple suficiente in tarile cu mult mai multa sanatate mintala din europa, si va rog sa luati exemplele vazute poate chiar de voi...avem germania cu prostitutia, avem olanda si atentie nu cu drogurile cum se spune ci doar cu anumite ierburi ce se pot consuma in anumite stabilimente, avem si copenhaga care-i mai putin discutata tot cu anumite ierburi, si ce observam, nimic...in legatura cu amploarea fenomenului...exista deopotriva chiar si acolo piata neagra a acestor fenomene, si nu va imaginati ca sunt cativa care vand iarba sau scot la produs o fata doua, nu , nicidecum...si sa nu uitam ca se vorbeste foarte mult in raport de asa numitul sistem social si de protectie, pai dragilor va rog sa nu uitati ca la noi sunt sub pamant aceste institutii...le vedeti cumva ca au grija de cei nevoiasi...hai ca asta-i prea de tot...sa nu mai spun de ANA care dupa ce ca se misca putin in reluare a fost si putin desfintata, va dau exemplul centrului pentru consiliere din regie...care este putin cam inchis de ceva vreme...si mai am o intrebare, a reusit cumva legalaizarea vanzarii de tutun sa starpeasca contrabanda...si atentie dupa cifrele de la noi piata neagra a tutunului se situeaza undeva pe la 23% cu 5 procente mai mult de cat anul trecut, asta-i temerea mea fata de aberatia asta, avem un stat impotent sa gestioneze problemele minime si obligatorii si ne ocupam de lucruri pe care altii multi mai repsonsabili inca nu le-au gasit o solutie optima...sper sa fie numi fum de campanie si sa ramana in mintea unui nebun...
Back to top
rlegione
Wed Sep 23 2009, 10:33AM
Registered Member #2075

Nu inventam noi acum roata,ne punem prea multe probleme inutil. Avem exemplul tarilor civilizate nu trebuie decat sa-l urmam,aste e lumea in care traim,asta e civilizatia!si da dorobantpersedintele v-a taia pamblica la inaugurare .Eu unul sunt pro legalizare, ai mai mult control asa tu ca stat si cetateanu e mai in siguranta ca si "client".Incet incet ne revenim si noi restul sunt povesti iar o sa vina reprezentantii bisericii cu argumente depasite cum au facut-o si in cazul pasapoartelor biometrice sau cum le zicea,cu ebartii de genu interventia diavolului,sa fim seriosi!Ca Romania are multe alte probleme mai urgente decat astea sunt deacord, dar e bine totusi daca se misca ceva indiferent de domeniu atata timp cat directia este buna!!
Back to top
truepride
Wed Sep 23 2009, 11:44AM
Fiat justitia ruat caelum

Registered Member #996

Mai stimati colegi... voi credeti ca avem nivelul de civilizatie belgian sau olandez sa mergem de manuta cu tantile profesioniste la ginecolog si mai apoi la fisc sa declare "cat"... Si mai apoi toti traficantii de droguri o sa zica...bei' nu mai traficam cocaina, heroina sau pastile... ne reprofilam si cumparam 3 pliculete de canabis ca mai apoi sa castigam din vanzare de droguri legale un pic mai mult decat minim pe economie. Nu din 3 pungi de canabis si-au laut unii aston martin sau bentley.

Eu sunt curios cum isi ia statul banii din prostitutia legala? Vine tanticica aia si declara: am regulat in luna asta 100 de barbati si fiscu isi ia cota-parte? Hai sa fim seriosi... si cum stabilesti suma impozitabila? Ii pune contor la organul genital? Nu o sa declare NIMIC...bordelurile vor fi la fel de undergorund ca si pana acum... vor fi un rai pentru spalare de bani sau pentru evaziuni fiscale cat china de mari.
Pentru spalare de bani nimic mai simplu: imi fac bordel in acte... pun sa smneze 3 curve de pe strada ca sunt "angajatele" mele, declar la fisc ca am avut si 10 clienti pe zi si intr-un an spal toti banii din traficuri de droguri din romania. Multiplicati fenomenul asta ca 10000 si sa vedeti distractie.

Repet: nu confundati Romania cu Belgia si Olanda...

Dar intreb si eu acum altceva: astia din comisa lu peste prajit... se plictisesc rau de tot acasa? Parca avem o tara in colaps aproape...si putin ne mai trebuie pana statul ajunge in imposibilitate de plata... cred ca avem probleme mai grave si mai urgente decat chestile astea...

[ Edited Wed Sep 23 2009, 11:44AM ]
Back to top
un jandarm
Wed Sep 23 2009, 01:34PM
un jandarm
Registered Member #1163

Da,amice...astia din Comisiile Prezidentiale au dospit mult proiectele alea legislative...si le-au pastrat sa le lanseze acum de alegeri...nu intamplator Tara asta devine Tara tuturor libertatilor...
Back to top
1\*
Wed Sep 23 2009, 02:04PM
Registered Member #1808

iata un exemplu de barbatie si in acelasi timp ceea ce insemna acest flagel...ma gandesc oare comisia prezidentiala a mimat gandirea precum EBA...

Un deputat PSD spune "nu" drogurilor

Dezincriminarea drogurilor naşte deja controverse. Parlamentarul PSD, Matei Brătianu, avertizează că nu ar vota un astfel de proiect. Are un motiv personal: fiii săi s-au drogat.

Deputatul PSD, Matei Brătianu, avertizează asupra consecinţelor legalizării consumului de droguri, fie ele şi uşoare. Parlamentarul a intrat în direct la Realitatea FM şi a povestit propria sa experienţă legată de droguri.

"În familie am avut oameni care s-au drogat. Fiii mei s-au drogat timp de patru ani de zile şi au început cu marijuana. Eu eram divorţat, iar ei câştigau foarte mulţi bani
, acum 15 ani, câte 1500 de dolari şi s-au apucat de treaba asta", a povestit deputatul. Bazându-se pe experienţa cu cei doi fii ai săi, Alexandru şi Andrei, deputatul a atras atenţia că marijuana creează dependenţă şi e primul pas spre droguri mai puternice.

"Ei fumează în grup şi la un moment dat unul spune: Gata, pe asta am încercat-o, hai să încercăm ceva mai tare", a relatat deputatul Brătianu, adăugând că fiii săi au scăpat de problema drogurilor doar printr-o minune, cu ajutorul bisericii. Matei Brătianu a spus hotărât că nu ar vota un proiect de lege care ar duce la legalizarea drogurilor uşoare. Din punctul lui de vedere, acesta ar fi primul pas spre o escaladare a problemei drogurilor în România şi nu stoparea consumului.

Comisia prezidenţială pentru analiza riscurilor sociale şi demografice a propus, ieri, într-un raport
, asumat integral de preşedintele Traian Băsescu, după cum el însuşi declara la lansare, dezincriminarea consumului de droguri şi legalizarea prostituţiei. Temele, ocolite până acum de oamenii politici în discursurile electorale, au dat naştere la dezbateri mediatice. Subiectul este însă, evident, electoral, lansat de Traian Băsescu, şi abate atenţia de la alte teme ale momentului: justiţia este în continuare în grevă, iar pe 5 octombrie mai multe categorii sociale au anunţat proteste.

LINK

fara alte comentarii...
Back to top
truepride
Wed Sep 23 2009, 04:02PM
Fiat justitia ruat caelum

Registered Member #996

Libertatile vin cu responsabilitati... Acest domn Bratianu a dat dovada de adevarata barbatie, recunoscand un adevar dureros ce marea majoritate ar fi dat bani buni sa il camufleze.
Scuzat sa-mi fie offtopicul dar apropos de remarca lui pana&cand fata de greve, un baiat de la noi mai sa se bucure de un cap de acuzare de dezertare datorita protestelor CFR. In situatia in care tara arde si nu mai putem sa ne facem meseriile, unora le arde de droguri si curve. Da o comise prezidentiala pentru solutionarea crizei care sa si produca rezultate nu avem? Vad canu...dar lasa ca avem pentru probleme sociale, dintre care cele mai apasatoare fiind drogurile si curvele...
Back to top
ex-ad
Wed Sep 23 2009, 06:34PM
nosce te ipsum

Registered Member #1

zau de va inteleg, oameni buni...

nu-i arde nimanui de droguri si curve, iar lucrul asta se vede limpede din raportul ala pe care nimeni nu vrea sa-l citeasca si care se refera la o gramada de probleme grave...

iote precizare pe site-ul presedintiei:

REF: Precizări ale Administraţiei Prezidenţiale, ca urmare a dezbaterilor din presă, cu privire la Raportul Comisiei Prezidenţiale pentru Analiza Riscurilor Sociale şi Demografice din România

Având în vedere distorsionarea mediatică a dezbaterii Raportului Comisiei Prezidenţiale pentru Analiza Riscurilor Sociale şi Demografice, Departamentul de Comunicare Publică al Administraţiei Prezidenţiale face următoarele precizări:

1. Raportul este un document amplu cu privire la riscurile şi inechităţile sociale din România, abordând probleme de maximă relevanţă socială precum sărăcia, şomajul, decalajul de şanse şi resurse între mediul rural şi urban, sistemul ineficient de protecţie socială sau scăderea accelerată a populaţiei.

2. Pe lângă aceste probleme fundamentale, Comisia de experţi independenţi a prezentat posibile variante de acţiune pentru limitarea altor fenomene în continuă creştere, precum consumul de droguri şi răspândirea bolilor cu transmitere sexuală, cărora le cad victime în special persoane tinere.

3. Aceste probleme sunt grave. Administraţia Prezidenţială consideră, însă, că focalizarea excesivă pe aceste două aspecte umbreşte amplitudinea problemelor de natură socială semnalate în raport, pentru a căror rezolvare este necesară o largă dezbatere.

4. Analiza Comisiei prezidenţiale cu privire la cele două probleme nu este o pledoarie, după cum nu reprezintă niciun atac la valori, ci este o analiză ştiinţifică a acestor grave fenomene. Dovadă în acest sens o reprezintă precizarea pe care autorii înşişi o fac la pagina 249, anume că “o serie de studii realizate în state care au legalizat deja prostituţia arată că măsura nu a avut efectele sperate în reducerea consecinţelor negative ale sexului comercial asupra persoanelor implicate”.

5. Toate comisiile prezidenţiale au funcţionat în baza principiului independenţei, pornind de la necesitatea punerii expertizei apolitice la dispoziţia autorităţilor statului şi a opiniei publice.

6. Variantele propuse de Comisia de experţi trebuie să facă obiectul unei dezbateri publice lucide şi oneste, la care să participe clasa politică, reprezentanţi ai comunităţii medicale, ai celei juridice, reprezentanţi ai cultelor şi ai organizaţiilor neguvernamentale.

Departamentul de Comunicare Publică
23 Septembrie 2009
Back to top
ex-ad
Wed Sep 23 2009, 07:25PM
nosce te ipsum

Registered Member #1

in ceea ce priveste curvele si drogurile, dati-mi voie sa va subliniez citeva lucruri, in caz ca poate nu va veti mai ancora in prejudecati si reactii radicale:
1. bordelurile au existat, exista si vor exista, cu sau fara legislatie, cit o fi omenirea... sint pline orasele de ele, sint focare de boli grave, multe din ele sint puncte de tranzit in traficul international de carne vie... avem optiunea sa le lasam in ilegalitate, avem si optiunea si sa le aducem la suprafata sub control... noi, demni mostenitori ai falsei pudibonderii ceausiste, preferam sa le ignoram juridic existenta doar din ratiuni cica morale... dar ce e mai moral? sa stii ca exista bordeluri care colcaie de mizerie si boli care se raspindesc apoi in toata societatea, dar pe care noi, cetatenii decenti, ne facem ca nu le vedem si care oricum infloresc de la o zi la alta? sau sa stii ca exista cruci de piatra legale, sub control financiar, juridic si medical, unde masculii intra sanatosi si se intorc la sotii si la copiii lor la fel de sanatosi? sau altfel pusa problema: ce e mai moral? sa stii ca zeci de mii de fete cad prada acestor bordeluri, sint batute si vindute ca sclave sexuale, insa noi, cetatenii morali, crestini si decenti, le consideram pe toate niste curve ordinare? sau sa stii ca macar o parte din acest flagel il poti stopa printr-o legislatie protectiva, clara si adaptata realitatilor societatii noastre?
2. in ceea ce priveste legalizarea drogurilor usoare... aici, da, se poate discuta pro si contra la greu... generatia flower-power s-a ridicat pe asa ceva, bunaoara, dar toate societatile in istorie si-au avut drogurile lor... in plus, mortile cauzate de tutun si alcool sint cu mult mai multe decit cele cauzate de consumul de marihuana si e suficient sa vedeti statisticile la nivel global... toata lumea ridica problema coruptiei copiilor in cazul legalizarii consumului de droguri usoare, dar uitam ca in fapt gradul de corupere tine de educatia pe care acestia o primesc in familie... uitati-va citi copii se apuca de fumat si in ce conditii... cit despre tinerii consumatori care fac pirnaie, aici cred ca nu mai avem ce dezabte - in loc sa-i bagam pe acestia in centre de tratament, ii bagam la beci, exact unde invata sa-si procure mai usor droguri...
Eu zic sa nu tratam izolat problema prostitutiei si a consumului de droguri, fiindca aceasta este in strinsa interdependenta cu tot ceea ce merge prost in tara asta - scoala, justitia, sistemul de sanatate, politicile sociale, guvernul etc etc etc...
Si mai e o confuzie care se face peste tot si pe care a semnalat-o mai demult si madam Stanoiu: nu se legifereaza prostitutia, oameni buni, se legifereaza stabilimentele - e o mare, mare, mare diferenta...

si doar ca fapt divers: fata unei verisoare s-a apucat de droguri la virsta de 15-16 ani, in conditiile in care acest copil a fost crescut in conditii mai mult decit decente, invata bine, dar a ramas fara tata de mica... a fost internata de citeva ori pentru tratament, a iesit si s-a reapucat de fiecare data... n-a traficat niciodata, dar a fost prinsa intr-o zi cu o doza la ea, a facut o luna de inchisoare, iar cind a iesit stia toate punctele de livrare din bucuresti...nu stiu daca azi mai e dependenta sau nu (ultima oara am vazut-o acum 4-5 ani), dar stiu bine cit de "ajutata" a fost de tot sistemul... de teorii si bune intentii toti sintem plini, dar realitatea strazii e departe toate astea...

[ Edited Wed Sep 23 2009, 07:37PM ]
Back to top
Go to page
      >>   

Jump:     Back to top

Syndicate this thread: rss 0.92 Syndicate this thread: rss 2.0 Syndicate this thread: RDF