Proiect SEMPER FIDELIS
  • Prima pagina
  • FORUM
  • Despre noi
  • Statut
  • Galeria foto
  • Download-uri

Remember me      Forgot password?    Signup

Forums

Proiect SEMPER FIDELIS :: Forums :: Securitate nationala :: MApN

<< Previous thread | Next thread >>
Detaşamentul Special de Protecţie şi Intervenţie
Go to page
  <<        >>  
Moderators: ex-ad, colonelul, echo, truepride, dorobant, spk, Radu89, Pârvu Florin, justme, Mihais, Resboiu
Author Post
Radu Patrascu
Tue Nov 30 2010, 02:31PM
Old Blood and Guts
Registered Member #159

Please, nu stie nimeni nimic sau nu trebuia sa pun aceste intrebari ?
Back to top
Klaus
Mon Apr 23 2012, 10:18AM
Registered Member #3279

Nu (prea) este topicul corect, dar nu mai deschid altul (din cate am scanat eu nu am gasit unul dedicat...).
Un articol cam generalist, scris de o doamna/domnisoara care se vede ca nu a prea furnicat-o degetele cand l-a scris

LINK

Ei au băgat spaima în talibani!

Membrii Forţelor pentru Operaţiuni Speciale sunt lăudaţi, peste tot, de NATO.

Armata României a reuşit, în mai puţin de un deceniu, să-şi construiască structuri ale Forţelor pentru Operaţiuni Speciale (FOS) la nivelul tuturor categoriilor de forţe.
Sunt militari de elită, profesionişti, cu aptitudini dezvoltate de luptători, în măsură să acţioneze ca paraşutişti, scafandri şi alpinişti, pentru a îndeplini o gamă variată de misiuni.

Ştiu totul despre acţiune directă, recunoaştere specială, contraterorism, căutare şi salvare în luptă, culegere de informaţii, infiltrare din aer sau protecţie apropiată.
Pentru a face faţă misiunilor, dotările regimentului au fost ridicate ca standard: vehicule de luptă 4x4 foarte mobile, arme moderne, sisteme de comunicaţii şi informatică, radio şi satelitare, aparatură de observare pe timp de noapte, paraşute de înaltă precizie, echipamente de căţărare şi de protecţie.

Misiuni internaţionale: Irak, Afganistan, Kosovo

Anul 2006 a fost primul în care Forţele pentru Operaţii Speciale au fost prezente în teatrele de luptă din Afganistan, Irak şi Kosovo, în cadrul unor misiuni conduse de NATO sau în coaliţii de forţe.

Acţiunile militarilor români din teatrul de operaţii Afganistan au avut ca efect destructurarea organizaţiilor ostile din raioanele de responsabilitate. Misiunile sunt cu atât mai dificile cu cât se desfăşoară departe de casă, într-un mediu periculos, total diferit în ceea ce priveşte riscurile, clima sau tempoul operaţional.

Faptul că românii care activează în FOS sunt nişte profesionişti este atestat de numeroasele medalii, distincţii şi certificate de apreciere, atât naţionale, cât şi internaţionale (americane, franceze), acordate militarilor în semn de recunoaştere.

Cei care nu s-au mai întors

Din nefericire, o parte dintre luptători au plătit cu sânge pentru succesul misiunilor încredinţate, fiind răniţi sau dând suprema jertfă pe câmpul de onoare.

Pentru faptele lor de eroism, aceştia au primit distincţii înalte ale statului român: Ordinul Serviciul Credincios în grad de Cavaler, cu însemne de război, Medalia Serviciul Credincios clasa a III-a, cu însemne de război, Medalia Pentru Merit clasa a III-a, cu însemne de război.

Distincţie post-mortem pentru căpitanul Petre

Pe 3 aprilie 2009, căpitanul Marcel Tiberius Petre, comandantul unei echipe operaţionale care făcea parte din al VII-lea, a murit pe câmpul de luptă, în teatrul de operaţii Afganistan, încercând să scoată din încercuirea insurgenţilor o subunitate americană.
Prin Ordinul ministrului Apărării Naţionale, Marcel Tiberius Petre a fost înaintat în gradul de maior post-mortem.

Sprijin de la americani Într-un interviu acordat publicaţiei Special Operations Technology, comandantul Comandamentului Forţelor Speciale Americane din Europa, generalul-maior Michael S. Repass, remarca evoluţia FOS din ţara noastră, subliniind faptul că, în ultimii ani, "Armata României şi-a dublat contribuţia cu forţe speciale în Afganistan".

Pentru dezvoltarea FOS, Armata României a beneficiat de un sprijin din partea SUA, constând în asistenţă, cursuri, antrenamente şi exerciţii comune.

"România a reuşit să dovedească faptul că îşi poate asuma responsabilităţi importante în domeniul securităţii mondiale", spunea şi ministrul Gabriel Oprea, în mesajul adresat cu ocazia împlinirii a nouă ani de la înfiinţarea primei unităţi FOS din Armata României.

[ Edited Mon Apr 23 2012, 10:21AM ]
Back to top
Boribum
Mon Apr 23 2012, 02:42PM
boribum
Registered Member #2395

Klaus wrote ...

"România a reuşit să dovedească faptul că îşi poate asuma responsabilităţi importante în domeniul securităţii mondiale", spunea şi ministrul Gabriel Oprea

Sa-ti asumi nu e mare lucru,sa onorezi e mai greu... .

Nu vreau sa spun ca România (si nu România ci militarii români) nu au facut (si mai fac) tot ce depinde de ei pentru a-si onora meseria si angajamentele. Dar aceste recuperari politicianiste si spoieli cu maglavais ..sunt cam câhhh
Back to top
1 User said Thank to Boribum for this Post :
 Klaus (23 Apr 2012, 15:42)
Klaus
Thu Apr 26 2012, 12:07AM
Registered Member #3279

Ca tot am inceput cu FOS in acest thread, continui cu semnalarea unei donatii a SUA catre noi.
Ce este jenant (zic eu) este faptul ca a trebuit sa ne dea americanii echipamente de 194.000 USD pentru FOS, in timp ce noi dam 20 mil. Euro pe o telegondola inutila, construim parcuri la ţară, sau se aloca in 2011 suma de 10 mil. lei (numai de la guvern, ca s-au mai dat si de la primaria generala sau cele de sector, pana la urma tot bani publici) pentru Catedrala, basca alte zeci de milioane pentru construirea şi renovarea unor lăcaşe de cult, de exemplu in 2007 suma alocată de la bugetul central fiind de 75.175.000 lei - LINK , de au ajuns bisericile mai numeroase decat scolile.

LINK

SUA dotează Forţele pentru Operaţiuni Speciale din România

Forţele pentru Operaţiuni Speciale (FOS) din România vor primi dispozitive de vedere pe timp de noapte ce urmeză să fie folosite în Afganistan.

SUA dotează Forţele pentru Operaţiuni Speciale din România
În data de 23 aprilie 2012, Biroul pentru cooperare în domeniul Apărării din cadrul Ambasadei SUA a coordonat livrarea a 20 de seturi de dispozitive de vedere pe timp de noapte Forţelor armate române. Plata echipamentului în valoare de 194.000 de dolari s-a făcut din fondurile aferente anului fiscal 2010 în baza prevederilor Articolului 1206 din National Defense Authorization Act.

Dispozitivele de vedere pe timp de noapte vor fi utilizate de către Forţele pentru Operaţiuni Speciale, structură din cadrul Forţelor armate române, ce participă la misiunile Forţei Internaţionale de Asistenţă pentru Securitate (ISAF).

[ Edited Fri Apr 27 2012, 03:18PM ]
Back to top
1 User said Thank to Klaus for this Post :
 Hannibal (27 Apr 2012, 11:42)
truepride
Thu Apr 26 2012, 07:53PM
Fiat justitia ruat caelum

Registered Member #996

Daca se injumatateau macar contractele preferentiale(ca sa nu formulez altcumva, sanctionabil juridic) probabil zburam cu Eurofighter-ul de mult.
In conditile actuale orice faramitura de la masa altora ne este buna noua... nu am tresariri (foarte) nationaliste dar parca nu poti sta si privi, gales, cum si ultimii stropi de mandrie se duc pe apa sambetei...

[ Edited Thu Apr 26 2012, 07:55PM ]
Back to top
Pârvu Florin
Mon May 27 2013, 09:10PM
Iubesc Romania cu o ura adanca ! Fiindca nu este asa cum ar trebui sa fie! Asa cum poate sa fie!

Registered Member #1287

Cu vreo saptamana in urma, la bere cu unul din oamenii din DSPI fiind, acesta mi-a spus ca semperfidelis este cea mai apropiata de realitate sursa de informatii pe care a gasit-o de-a lungul si de-a latul netului despre unitatea lui.
Back to top
djebel
Mon May 27 2013, 10:37PM
Registered Member #3603

Pai atunci, sa mai bem o bere pe chestia asta!
Back to top
fanfanlatulipe
Sat Jun 01 2013, 08:39AM
Registered Member #2699

am o intrebare,sper sa nu fiu penibil: DSPI nu este detasamentul din cadrul BSIJ ce se doreste a inlocui fostul GSPI ACVILA actual dspi acvila?
Back to top
justme
Sat Jun 01 2013, 10:11AM

Registered Member #2073

@fanfanlatulipe
Nu. Este identica doar denumirea. DSPI functioneaza in cadrul Ministerului Apararii Nationale.
Back to top
spk
Sat Jun 01 2013, 01:55PM
primum non nocere

Registered Member #537

Nu mai există DSPI în BSIJ. LINK
Back to top
djebel
Sat Jun 01 2013, 10:17PM
Registered Member #3603

Off-topic
Am avut si noi ceva bun de care s-a ales praful. De fiecare data cand citesc de ACVILA imi aduc aminte de cretinii care au desfiintat-o si de jocurile lor de merde.
Back to top
Patrick
Thu Feb 25 2016, 07:55PM
Registered Member #10664

Salut, stie cineva care sunt probele fizice pt DSPI si care sunt baremele de admitere?
Multumesc
Back to top
Hannibal
Fri Feb 26 2016, 09:52AM
.
Registered Member #1460

Tre` sa fii la Politie Militara si tre` sa ai pe cineva ca sa-ti faciliteze intrarea.
Back to top
Gabi939
Wed May 15 2019, 11:37PM
Registered Member #26249

Salutare. Din propriile cercetari, in cadrul DSPI se poate ajunge doar din interior (recomandare). Lucrez deja in sistem, insa nu am cunostinte in acest detasament. E vreun coleg care m-ar putea pune in contact cu cineva? M-ar ajuta si cateva sfaturi de "asa da/ nu".

Multumesc mult
Back to top
Terentius
Thu May 16 2019, 06:54PM
Terentius
Registered Member #2186

Gabi939 wrote ...

.......... Lucrez deja in sistem, .........

La care sistem faci referire, stimate domn?
Back to top
Go to page
  <<        >>   

Jump:     Back to top

Syndicate this thread: rss 0.92 Syndicate this thread: rss 2.0 Syndicate this thread: RDF