Proiect SEMPER FIDELIS
  • Prima pagina
  • FORUM
  • Despre noi
  • Statut
  • Galeria foto
  • Download-uri

Remember me      Forgot password?    Signup

Forums

Proiect SEMPER FIDELIS :: Forums :: Securitate nationala :: General

<< Previous thread | Next thread >>
POLITIA LOCALA
Go to page
  <<        >>  
Moderators: ex-ad, colonelul, echo, truepride, dorobant, spk, Radu89, Pârvu Florin, justme, Mihais, Resboiu
Author Post
apkah
Wed Nov 28 2012, 09:48AM
arcan
Registered Member #566

Aici sunt detaliile:

Back to top
Radu89
Wed Nov 28 2012, 01:10PM

Registered Member #918

apkah wrote ...

Eu sunt curios cine este securistul ala civil care da la un moment dat ordinul : ,,pune-i catusele ! ,,...?

In urma unei documentari mai vaste , am aflat cine este persoana care a dat ordinul : '' pune-i catusele ''. E tot un politist local , dar e in civil. Acum e in civil din doua motive pe care nu am reusit sa le identific : 1. fie era in timpul sau liber 2. fie era de servici iar natura meseriei ii impune sa actioneze si in civil , asa cum a dispus primarul acum mult timp inainte. Cand primarul a dispus ca politistii locali sa-si desfasoare activitatea profesionala in civil , a facut-o pentru ca agentii sa-i poata depista in flagrant pe cetatenii care aruncau ambalajele si cojile de seminte pe strada.

[ Edited Wed Nov 28 2012, 01:11PM ]
Back to top
Panait
Wed Nov 28 2012, 01:21PM
panait
Registered Member #5015

Primarii astia sunt si prosti. Au impresia ca daca trimit gardienii pe astfel de oamenii o sa le inchida gura, dar de fapt se intampla taman invers. Mai de graba atrag atentia asupra acestor lucruri si le scot la lumina, cand ar putea foarte bine sa-l lase sa-si spuna pasul si totul ar trece aproape neobservat.

apkah, cred ca nenea cu mustata este "ofiter" Nu observi laurii de pe sepcuta?

[ Edited Wed Nov 28 2012, 01:22PM ]
Back to top
Boribum
Wed Nov 28 2012, 02:48PM
boribum
Registered Member #2395

Lauri-nelauri,politisti-nepolitisti,drept-nedrept,în uniforma de circ sau în civil,fapt este ca pun ei catuse ? Pun. Daca îi întinzi pe jos si le faci noduri,asa politisti locali comunitari locali ce sunt ei,se cheama ultraj ? Se cheama. Esti "penal" ? Esti. Si în ziua în care un nene mai plictisit o sa împacheteze niste ...d-astia,la un moment dat chiar si politia adevarata va da o mâna de ajutor la calmarea individului si "conducerea" lui la sectie. Asta-i legea,bre... .
Back to top
djebel
Wed Nov 28 2012, 08:57PM
Registered Member #3603

Radu89 wrote ...

Cand primarul a dispus ca politistii locali sa-si desfasoare activitatea profesionala in civil , a facut-o pentru ca agentii sa-i poata depista in flagrant pe cetatenii care aruncau ambalajele si cojile de seminte pe strada.

Asta in civil executa un filaj la patrunjel .
Back to top
apkah
Wed Nov 28 2012, 09:00PM
arcan
Registered Member #566

Boribum,nici o lege din Romania nu le dadea dreptul sa incatuseze omul ala.Am postat doua aspecte din Constitutie si Drepturile Omului care ii dadea dreptul sa faca ce facea acelui cetatean.Ce au facut indivizii aia se numeste abuz in serviciu si purtare abuziva.
Culmea e ca, pe infractor nici macar nu l-au bagat in seama.Aici ma refer la hotul care a furat telefonul de fata cu localii...
Back to top
Boribum
Wed Nov 28 2012, 09:37PM
boribum
Registered Member #2395

Apkah,cu sinceritate îti spun ca :
1. Nu stiu ce le da voie si ce nu legea lor (zau ca ma doare corpu' s-o citesc )
2. Te cred pe cuvânt ca exista legi care le interzic încatusarea.

Dar au ei catuse în dotare ? Au ! Daca refuza cineva catusele (si cum le refuzi ? cu non,merci nu merge ! ) si ei fac "gesturi profesionale" se cheama ca te opui ? Daca te opui,si opunându-te îi scapi unuia dintre ei un cap în nas,urla comunitarul ? Urla ! Si daca cheama Politia adevrata,vine ? Vine (poate mai încet,dar tot vine). Si ajunge omul care are legea (care o fi ea) de partea lui la sectie ? Ajunge !

Deja,retinerea unei persoane (prin orice mijloace,inclusiv încatusare) n-ar trebui s-o poata face oricine. Se cheama lipsire de libertate,si unele legi din alte tari sunt foarte serioase cu chestia asta. Se pare ca nu si alea de acolo. Legea e problema,nu oamenii. Oameni care sa aplice o lege se gasesc mereu,fie ea buna sau rea.

[ Edited Wed Nov 28 2012, 09:38PM ]
Back to top
apkah
Wed Nov 28 2012, 10:58PM
arcan
Registered Member #566

Au voie in anumite conditii sa incatuseze.Dar in speta din clip,au facut niste abuzuri mai mari ca si ei.
Back to top
Boribum
Thu Nov 29 2012, 01:21PM
boribum
Registered Member #2395

apkah wrote ...

Boribum,nici o lege din Romania nu le dadea dreptul sa incatuseze omul ala.

apkah wrote ...

Au voie in anumite conditii sa incatuseze.Dar in speta din clip,au facut niste abuzuri mai mari ca si ei.

Pai au voie sau n-au voie ? Daca legea lor e 155/2010,art. 17 alin.2 zice Politistul local este investit cu exercitiul autoritatii publice, pe timpul si in legatura cu indeplinirea atributiilor si a indatoririlor de serviciu, in limitele competentelor stabilite prin lege, si beneficiaza de dispozitiile legii penale cu privire la persoanele care indeplinesc o functie ce implica exercitiul autoritatii de stat. . Iar Art. 1,alin.1 zice ca se ocupa cu "apararea drepturilor si libertatilor fundamentale ale persoanei, a proprietatii private si publice, prevenirea si descoperirea infractiunilor, in urmatoarele domenii:
a) ordinea si linistea publica. etc.,etc.
Adica,când îi asmute seful lor asupra unui om,ei se cam încadreaza legal în ceea ce fac.
Back to top
ALM
Thu Nov 29 2012, 10:09PM
Registered Member #2039

"Stegarul Dac" are blog! Poate vă interesează şi varianta "inculpatului", invinuit că ar fi vrut să urineze pe treptele primăriei din Roman. LINK
Back to top
Panait
Thu Nov 29 2012, 10:21PM
panait
Registered Member #5015

Stegarul dac crestin este "a little bit cucu"
Back to top
apkah
Thu Nov 29 2012, 11:15PM
arcan
Registered Member #566

Boribum wrote ...

apkah wrote ...

Boribum,nici o lege din Romania nu le dadea dreptul sa incatuseze omul ala.

apkah wrote ...

Pai au voie sau n-au voie ? Daca legea lor e 155/2010,art. 17 alin.2 zice Politistul local este investit cu exercitiul autoritatii publice, pe timpul si in legatura cu indeplinirea atributiilor si a indatoririlor de serviciu, in limitele competentelor stabilite prin lege, si beneficiaza de dispozitiile legii penale cu privire la persoanele care indeplinesc o functie ce implica exercitiul autoritatii de stat. . Iar Art. 1,alin.1 zice ca se ocupa cu "apararea drepturilor si libertatilor fundamentale ale persoanei, a proprietatii private si publice, prevenirea si descoperirea infractiunilor, in urmatoarele domenii:
a) ordinea si linistea publica. etc.,etc.
Adica,când îi asmute seful lor asupra unui om,ei se cam încadreaza legal în ceea ce fac.

Te faci ca nu intelegi,si zau ca sunt cam obosit pentru semantica...
Dar pentru tine,o fac:
Cand am spus ca ,,nu are voie sa il incatuseze,, ma refeream la ,,omul ala,, adica in speta aia.In conditiile alea,acel individ nu a incalcat nici o lege.Nici macar vreo HCL de-a premarului.Intelegi?
IN conditiile legii, au evident voie.
Dar atunci si strict atunci,nu erau intrunite conditiile legale pentru o actiune in forta.
Sper ca am fost mai clar.

[ Edited Thu Nov 29 2012, 11:17PM ]
Back to top
ALM
Fri Nov 30 2012, 09:04AM
Registered Member #2039

Panait wrote ...

Aha! Şi grămada de poliţişti, ca la rugby, este tratamentul psihiatric regulamentar!? Parodiind nişte versuri populare, întreb şi eu în locul Stegarului, "pe mine m-ai omorât, da' cu steagu' ce-ai avut?"

Iată şi două episoade demne de "aventurile" lui Gâgă, poliţistul particular al primarului:
" Revine un polițai: ”domnule Avrămuță, trebuie să vă amendez pentru refuz de legitimare”, decide acesta. ”Ok” zic. ”Îl amendați pe Avrămuță pentru că nu știți cine e! E perfect” râd eu amuzat. Apoi spre reporterii care filmau: ”îi fac proces-verbal de contravenție lui Avrămuță pentru că Avrămuță a refuzat să le spună că îl cheamă Avrămuță. Fabulos! Cu adevărat gândire de polițai”."

"Am mai stat puțin de vorbă ”cu presa”, care mi-a povestit că ieri, în timp ce se întorceau de la Piatra unde îmi luaseră un interviu, au fost opriți de o patrulă de poliție, care pretindea că sunt ”în misiune”: o razie. Au trebuit să aștepte să cotrobăie polițaii toată mașina, până să le dea drumul. O manevră jalnică de intimidare, care îi discreditează pe așa numiții polițai, în fapt niște ”trepăduși politici”, niște arme politice de intimidare. Eu aș cere poliției ordinul în baza căruia s-a făcut această ”razie” evident ilegală, deși posibil acoperită cu acte. Niște ”mizerabili” acești ”funcționari publici” care nu știu decât să de-a din coadă bucuroși că stăpânul le aruncă un os, sau să aducă repede-repede înapoi bățul aruncat de acesta."

Filmuleţul cu "dansul" de la Piatra Neamţ, postat pe YouTube, are până acum 1.069 vizionări. Mai sunt câteva mii pe FaceBook şi toate fac înconjurul Lumii! Cine-i mai "cucu"?
Back to top
Ghost_dog
Fri Nov 30 2012, 11:43AM
Onoarea mea este loialitatea
Registered Member #1370

Panait wrote ...

Asa se spunea si despre cei care au participat la Revolutie . Dar cu adevarat incepi sa iti arati caracterul . Daca un om care tine un steag al Romaniei intr-un loc public iti pare ca e cucu cred ca problema este undeva la tine .
Back to top
Radu89
Fri Nov 30 2012, 04:28PM

Registered Member #918

Stegarul flutura steagul prin fata restaurantului Kapri , iar patronul este foarte suparat ca face campanie anti-PDL , asa ca il ameninta si ii spune stegarului ca este platit de Felix. Cezar Avramescu cheama politia .Dupa venirea politiei , cei doi inca mai au un schimb de replici taioase , iar un agent de politie ii atentioneaza ca ii amendeaza daca nu se linistesc.

”Liniștiți-vă și nu mai faceți scandal și circ” îmi ziceau polițaii. ”Păi eu mă leg de ei, sau ei mă amenință”, spuneam eu. Și tot așa. Până la urmă plec. Nu înainte de a sosi poliția locală, în frunte cu șeful Panait, îmbrăcat civil, care a intrat direct în restaurant. ”De ce se duc în restaurant? Sunt ”pe mână” cu patronul?” întreb eu pe polițai. Fără răspuns.

Când a ieșit, polițaii i-au spus că au ei toate datele mele. Și eu am plecat la sediul de campanie al ”păsăricii lui băse”, la care am ajuns în 3-4 minute cu mașina. M-am plimbat puțin, și apoi am mers și prin fața primăriei, care se afla la circa 100m de sediul de campanie, și unde era o conferință de presă a lui Leuștean, în care am înțeles că a vorbit de mine, cel care aș fi plătit de ”motanul Felix”.

Asadar , sursa mea nu m-a inselat , iar civilul cu mustata care spunea ''pune-i catusele '' este seful de ordine publica al localilor , agent Panait.
Deci dupa acel mic scandal din fata restaurantului , soseste si politia locala. Sa fie si ea oare sesizata prin 112 , asa cum s-a mai afirmat pe acest forum de alti locali ca se poate ? Nici pomeneala. Patronul restaurantului care nu i-a convenit ca stegarul critica partidul, este consiler local PDL , un mitocan de altfel , care i-a oferit tot sprijinul primarului pentru un al doilea mandat iar ca drept rasplata , seful restarantului a fost trecut printre primii pe listele locale ale PDL-ului pentru a ocupa un scaun de consilier.Asa ca daca stegarul a chemat politia (romana ) , de ce consilierul local sa nu cheme si el , politia primariei ?
Deci dupa ce civilul Panait a avut o discutie cu agentii din Politia Romana , acestia din urma ii spun ca au toate datele stegarului.Dar acest lucru nu i-au putut impiedica pe locali sa faca rost de datele stegarului, fapt intamplat.( nu scrie pe blog acest lucru , dar am si eu sursele mele ).
Dupa aceasta secventa, stegarul se muta in fata primariei unde incepe sa-si fluture steagul.Primarul il vede , nu-i convine scena si spune ca face protest fara autorizatie si ca e platit de Felix ( atentie , afirmatia ''stegarul e platit de Felix'' , a zis-o si consilierul PDL , in aceeasi zi, in fata restaurantului sau ) .

Nici n-am ajuns bine că poliția locală mă abordează și-mi cere să mă legitimez. Îi întreb pe ce motiv, și ei spun ”că vor să știe cu cine stau de vorbă”. ”Dar poate eu nu vreau să stau de vorbă cu dvs.”, spun eu, și plec mai departe. Deci ”refuzați să vă legitimați?” întreabă agentul.

Desi politia locala avea datele de identificare ale stegarului , din cauza scenetei din fata restaurantului, acestia doresc sa-l mai identifice inca o data in fata presei, actiune terminata intr-un mod prostesc.Dar lasa asa.Presa nu prea critica pentru ca fie nu se pricepe , fie slujeste conducerii de partid(lucru sigur).

Mă duc întâi într-un sediu mare, al poliției cred, de unde plecăm la sediul poliției locale. Acolo șeful Panait le spune agenților: ”Să faceți 3 procese verbale: unul pentru refuz de legitimare, unul pentru injurii și unul pentru că … a vrut să se urineze pe treptele primăriei”. ”Să ce?”, întreabă unul dintre cei doi agenți. ”Să urineze pe treptele primăriei; l-a văzut și domnul primar!”

”Apropo, puteți să-mi spuneți cine sunteți? Sau nu aveți curaj?”, mai zâmbesc eu. ”Sunt Panait, șef serviciu ordine publică” (sau cam așa ceva) se laudă amicul nostru mai grăsuț și cu mustață, pe care îl vedeți în imagini în civil. ”Domnule Panait” îngân eu, ”vă dați seama cât e de grav ce ziceți?”. ”Scrieți repede cele trei procese verbale”, zice Panait și iese din încăpere. ”Domnule polițai”, spun eu unuia dintre cei doi agenți rămași cu mine, știți bine că eu merg direct la Parchetul Militar. V-am spus că îi anchetează deja pe șefii jandarmeriei din București. Îmi pare rău de dvs., că vă pun în situația asta, dar puteți refuza ordinul, sau măcar să faceți un raport, că ați fost obligat să scrieți asta”. ”Nu scriu eu așa ceva, n-am văzut eu asta” zice domnul agent Bianchi Daniel Vasile. ”Păi a văzut primarul, n-ați auzit?” spun eu. ”Să scrie primarul atunci, eu nu scriu așa ceva” mai zice agentul Vasile al nostru foarte supărat, de față cu agentul Nicolae Cătălin (numele le iau de pe procesele verbale).

Panait al nostru tot intra și ieșa din încăpere, și se uita printre jaluzelele verticale ale celor două ferestre. Eu nu voiam să insist să nu scrie pv-ul cu ”pișu pe treptele primăriei”, pentru că mi se părea ceva super incriminant pentru ei, o ”adevărată mină de aur”, pentru mine. ”Nu-mi vine să cred că faceți așa ceva!” zic eu iarăși, când pleacă Panait. ”Nu scriu eu asta” zice iar Vasile supărat, ”să scrie el, dacă a văzut”. Și totuși, Panait îl ia pe Vasile într-o cameră alăturată, de unde acesta vine cu pv-ul cu pișu pe treptele primăriei. Eu nu mai puteam de bucurie, totuși nu m-am abținut să-i spun lui Vasile: ”îți dai seama ce faci?” ”Știu, dar ce să fac!” zice acesta obosit. ”Să faci raport” spun eu. ”O să fac”, mai îngână bietul Vasile. ”Îmi cer scuze pentru situația în care vă pun”, le mai spun eu celor doi agenți, după ce am semnat cele trei pv-uri.

Halal sef de ordine publica la politia primariei mai este si el. Cere imobilizarea cetateanului in fata presei pentru ca nu a vrut sa se legitimeze , desi stiau cine este , dupa care cere sa se scrie un p.v. cum ca ''a vrut să se urineze pe treptele primăriei” La ce articol de lege se regaseste aceasta fraza ?

Deci , sa se intocmeasca 3 procese verbale:'' unul pentru refuz de legitimare, unul pentru injurii și unul pentru că … a vrut să se urineze pe treptele primăriei”.

“A mers la mai multe restaurante din municipiu și a încercat să smulgă de pe geamuri afișe electorale, i-a înjurat pe cei din restaurante și a încercat, apoi, să urineze pe scările Primăriei. Persoana nu a vrut să se legitimeze și nu a depus nici o solicitare la Primărie pentru organizarea vreunei acțiuni de protest. ''a spus primarul Laurențiu Dan Leoreanu, în cadrul unei conferințe de presă.

Bun , deci l-au ridicat si l-au dus la sectia de politie unde au intocmit 3 p.v. pentru cele descrise mai sus. Dar cum ramane cu faptul ca a organizat o actiune de protest fara solicitarea unei autorizatii ? Sau s-a modificat legea peste noapte iar anuntul din M.O. a fost citit mult prea tarziu ? Deci , motivul de incatusare nu a fost pentru ca era un mare protestatar , ci pentru ca sifona imaginea partidului , in acea zi primarul fiind la sediul de campanie alaturi de Pinalti si duduia Udrea. Iar cum stegarul a fluturat steagul si prin fata sediului lor de campanie , cei 3 crai au iesit pe usa din dos.Si presupunandu-se ca stegarul a venit din partea unui partid a USL-ului , ''Pinalti'' a dat un telefon unde a reclamat ca un alt partid din USL organizeaza mese festive pentru ca sa le iasa voturile.Asa ca Politia Romana cerceteaza cazul sesizat de Gheorghe Stefan , dar si un alt caz in care a fost reclamat ca si Udrea a organizat astfel de mese.Partidele se cearta , Politia locala actioneaza si ea pe unde poate pentru ca certurile sa aiba un temei legal, Politia Romana cerceteaza cazurile ( si cine stie cum se mai finalizeaza ) iar cetatenii cad de prosti.

Lasa , ca o sa-i credem si de data asta si mergem la vot.

[ Edited Fri Nov 30 2012, 04:33PM ]
Back to top
Go to page
  <<        >>   

Jump:     Back to top

Syndicate this thread: rss 0.92 Syndicate this thread: rss 2.0 Syndicate this thread: RDF