Proiect SEMPER FIDELIS
  • Prima pagina
  • FORUM
  • Despre noi
  • Statut
  • Galeria foto
  • Download-uri

Remember me      Forgot password?    Signup

Forums

Proiect SEMPER FIDELIS :: Forums :: Securitate nationala :: SRI

<< Previous thread | Next thread >>
incadrare cadru medical
Go to page
      >>  
Moderators: ex-ad, colonelul, echo, truepride, dorobant, spk, Radu89, Pârvu Florin, justme, Mihais, Resboiu
Author Post
Yahmala
Wed Dec 13 2006, 08:18PM
Registered Member #281

Buna ziua.Sant nou pe forum,am citit cu interes tot ce ma interesa.Am fost surpins ca am dat atat de tarziu de acest forum insa si mai surprins de persoanele atat de binevoitoare care posteaza.De aceea sper la un raspuns pertinent,si iata povestea mea:
Student la medicina an 4 incerc inca din primul an sa intru in structura Serviciului Roman de Informatii.Problema ce se ridica consta in faptul ca visul meu este la AT,si nu la vreun birou unde sa tocesc lemnul cu coatele.Sunt o persoana activa(nu are rost sa va spun ca practic arte martiale de la 10 ani, pentru ca am observat ca nu prea conteaza),si as vrea sa lucrez la AT,eventual cadru medical daca nu se poate mai mult.Am inceput cursurile de parasutism,dupa sper sa fac si cursul NAUI la Constanta(fiind de acolo mi se pare mai simplu de obtinut).Ce sfaturi imi dati,exista vreo sansa pentru mine dupa terminarea studiilor??? Ce alternative ar mai fi???Pe ce ar trebui sa ma axez,tinand cont a testul de cultura generala am auzit ca este foarte stufos
Va multumesc anticipat,sper ca am fost destul de concis
Back to top
echo
Wed Dec 13 2006, 09:03PM

Registered Member #43

Lasa pregatirea. Zi mai bine ce pile ai ca sa putem sa-ti raspundem.

PS - testul de cunostinte generale nu-i deloc greu - probabil cineva te-a indus in eroare (oroare).

[ Edited Wed Dec 13 2006, 09:28PM ]
Back to top
Yahmala
Wed Dec 13 2006, 09:28PM
Registered Member #281

sper sa se faca o data schimbul asta de generatii,sa nu mai am nevoie de asa ceva.Chiar numai face nimeni angajari pe competenta??Trist,nu mai am cuvinte.
Back to top
echo
Wed Dec 13 2006, 09:33PM

Registered Member #43

Problema nu tine de generatii. Spre exemplu Ponta e generatie noua si e mai mare hahalera decat taticul lui Nastase.
Deosebirea intre generatii apare in faptul ca garda veche mai are ceva urme de stiinta si constiinta (a se citi "coduri"), pe cand cea noua n-are nimic din toate astea.

Merita totusi sa incerci. Nici macar aia de la SRI nu pot angaja numai neamuri si servitori.
Back to top
Yahmala
Wed Dec 13 2006, 09:45PM
Registered Member #281

Am mai auzit de Batalionul 1 din Targu Mures.Culmea eu sant la facultate pe aici.Ma gandesc ca orice structura de interventie rapida ar trebui sa aiba un medic cu ei,sau ma insel???Ei cum isi fac recrutarile/??
Back to top
me
Wed Dec 13 2006, 10:16PM
me
Registered Member #11

ce pot sa iti spun este ca in spp a existat la un moment dat o functie de medic la AT. asta undeva in 1993-1994, si pe care a fost incadrat un tip foarte dibaci caruia ii placea, la fel ca si tie, la AT. dupa vreo doi ani in care si-a dat seama ca toata competenta lui se reducea la a merge la tragerile din poligon si la antrenamente si a sta degeaba (exceptand faptul ca se mai baga si el pe ici pe colo, pe unde il lasa lumea sa se joace) a decis sa plece pentru a evita plafonarea definitiva. a plecat medic chirurg la spitalul sri (ala de la piata 1 Mai) unde era in 1997. de atunci nu mai stiu nimic de el.
ideea este ca mare lucru, din punct de vedere profesional, nu ai ce sa faci acolo, numai daca, intre timp, si-au dat seama cei din conducere de necesitatea existentei unui astfel de cadru medical in structura AT care sa se profesionalizeze strict pe medicina de urgenta. pentru asta, ar trebui sa aiba un program de pregatire separat dar nu ma intreba cum s-ar putea face asta, cum ar putea colabora cu smurd, etc.
pe de alta parte, nu sunt convins ca ar fi indeajuns un medic pentru interventia medicala de urgenta, probabil ca ar necesita mai multi oameni de specialitate.
daca nu merge pe medicina, incearca pur si simplu sa te activezi indiferent de grad si te duci luptator. daca iti va conveni sa te plimbi cu un mp5 in carca prin fata ambasadei usa in combinezon kaki, e ok. :-)

ps. daca nu te cheama, in realitate, hogea timur ci attila balogh, s-ar putea sa te chinui degeaba.
Back to top
Yahmala
Wed Dec 13 2006, 10:44PM
Registered Member #281

Chiar asa ma cheama,nu am secrete(sant din constanta fac facultatea la targu mures).Chiar carne de tun m-as fi dus,dar asta era in anul 1 cand mai puteam lua decizia asta.Competenta in medicina de urgenta as avea,fiind voluntar la smurd si in curand in asociatia studenteasca a smurdului.Acum cu trecerea anilor ma gandeam ca imi pot folosi cei de pe verticala cunostiintele.Luptatorii AT sunt ok,toata stima,iam vazut o singura data intr-un aeroport,intrau asa nestingheriti cu mp5urile,dar cred ca e o meserie care in afara conditie fizica si de pregatirea in cadrul lor,nu necesita alte cunostiinte(ba din contra le sterge pe cele actuale,nu stiu cum e cu salarizarea poate compenseaza evitarea gloantelor).Nu stiu pe unde am citit ca dupa un curs de special operations gen At trebuie sa alegi o specializare,si una dintre ele era medic(ma rog urgenta-traumatologie).In plus am la cunostiinta ca operativi SRI au facut cursuri la SMURD si ma gandesc ca nu degeaba.
In ultimul rand am inteles ca un luptator AT este selectat deja din structurile militare ,deci e deja din bransa(nu cred ca prin prezenta mea la usa SRI si un buna ziua vreau sa fiu un luptator AT o sa rezolv ceva).Astept in continuare,sfaturi,pareri,sper sa-mi foloseasca in viitor
Back to top
Yahmala
Wed Dec 13 2006, 10:50PM
Registered Member #281

Sunt de fapt din Tulcea,am facut scoala in Constanta,si acum la Facultate in Targu Mures.Un drum intortocheat,fara familie,si spre parerea mea de rau,fara prea multi prieteni.Visez de mult la AT,tentandu-ma in primul rand camaraderia,increderea 100% in cel de langa tine,aventura(nu vreau nici in ruptul capului sa stau la birou) si bineinteles aura de mister,care pentru un pustan de 22 de ani poate da dependenta unui drog.
Back to top
mikhai
Thu Dec 14 2006, 12:35AM
Registered Member #209

timur frate,pai te dusashi matale la ei cu un batal,ceva?chemashi pa vreunu acasa la dumneata,undeva,la
tzara ,la tariverde ,enisala sau undeva,sa te faci frate de cruce cu el-sa zica si ala la vreo comisie:uite,domne,
baiatu lu var'miu de la tulcea,baiat serios,de viitor,bazat,stie si el sa vie d'acasa cu cevashilea-n mina,vrea si el
acileasha doctor,hai sa-l ajutam...

hai c-a trecut ramadanul,se poate minca si bea lejer.dar e de luat in serios ce zice me,sa vezi daca originea ta
tatara-zic bine?-nu ar fi vreun handicap,deshi e mai greu de crezut.iar azi,13,nu e draga domnule ,curutaiul,de
iar e de chef?uite cite oportunitatzi...
Back to top
echo
Thu Dec 14 2006, 01:03AM

Registered Member #43

mikhai> nu speria omul, nene ca e pus pe fapte mari. Saracul nu stie ce-l asteapta daca din greseala intra unde vrea.
hogea> du-te sambata la bairamul celor de la AT ca poate iti faci o intrare.
Back to top
Yahmala
Thu Dec 14 2006, 01:34AM
Registered Member #281

NU stiu ce se intampla sambata,nu prea ies pe aici ca nu-i nimic de vazut.Faptul ca sunt de alta etnie nu stiu daca vor fi probleme.
Eu fug de medicina pentru ca m-am cam saturat sa vad cum unui medic ii este recunoscuta competenta dupa spaga lunara si nu dupa salariu.Credeam ca in structurile astea ,,mai serioase,, lucrurile sa stea un pic altfel.Incerc sa cred ca nu e asa,si ca de partea cealalta voi gasi niste oameni competenti.
Astept si alte pareri.
Back to top
mikhai
Thu Dec 14 2006, 08:28AM
Registered Member #209

timur>eu zic sa intrebi chestia cu natzionalitatea.e drept ca nu scrie nicaieri ceva in acest sens ,dar mai
sint destule legi nescrise,pe care le cunoshti doar dinauntru.

dupa 1944 era cool sa fii evreu ,pina s-a sucit stalin si a inceput sa-i bage la racoare-si ai nostri si ei
s-au conformat,i-au cam scos din functzii.apoi era beton sa faci studiile in urss si sa ai si nevasta
rusoaica-vezi cazul ex-presedintelui iliescu.

dupa ce in 1965 a ajuns ceausescu la putere,si astia incet-incet au inceput sa fie datzi la o parte si a
cazut natzia in ailalata extrema:a romanului verde-vezi-l pe vadim tudor.in toata europa,diversitatea etnica
este considerata benefica iar minoritatzile au un fel de a se impune prin calitatzile lor-neavind numar de popula-
tzie.

in toate "serviciili",dar mai ales in secu,antecesoarea sri,selectzia era bazata si pe acest criteriu;ROMAN 100 LA 100
sa nu ai neamuri in strainatate.plecarea-fuga-unui membru al familiei putea aduce usor trecerea in rezerva.

iar mentalitatzile dispar mai greu ca oamenii.

echo>nene,aci nu-i ca al femei,sa-i zici ce vra sa auda,e ca la barbatzi,ii zici ce il va face sa te injure... !lol :O 8)
Back to top
Yahmala
Thu Dec 14 2006, 09:44AM
Registered Member #281

Am fost verificat in anul 1 cand mi-am exprimat intentia de a da la ANI,mi-au cerut un top de hartie,am descoperit neamuri noi si interesante de care habar n-aveam.Am trecut si de testari insa ,chiar inainte de a merge la Bucuresti mi s-a spus ca nu se mai poate continua.Am tinut-o in mine pana acum,stiu ca dupa 3 ani acea boacana a disparut,m-am prezentat din nou si mi s-a zis ca acum totul e ok,nu ar mai fi probleme.Stiu ca suna ciudat,dar ma simt mult mai roman decat altii,si cu toate ca tata e de etnie tatara si mama e de etnie rusa,si pana pe la 7 ani cat am stat cu ei ambele limbi se vorbeau in familie,eu am refuzat sa le invat,de mic am zis ca nu are rost din moment ce stau in Romania.Dupa niste batai zdravene si ai mei s-au lasat pagubasi si viata a mers inainte.In consecinta la limbi straine am scris engleza,franceza si japoneza,si toti s-au mirat cum de nu stiu vb turco-tatara sau rusa.Am zis nu le stiu,nu am vrut sa le invat.Pe Vadim Tudor il apreciez de mult,matusa l-a care am crescut de la 7 ani e un fan adevarat(sper sa nu dea in fanatism),apreciez cultura generala,faptul ca e roman vrea ceva,si gesturile extreme cred ca sunt in opinia lui singura optiune viabila.Ma amuz cand iese la rampa cu niste informatii de la prietenii lui securisti sau nu stiu de unde,raman si eu si cei vizati cu gura casca.
Tacut dar mortal l-as considera pe Pavel Corut care inchegase si el un partid ,iar Vadim tragea de o coeziune insa nu stiu ce s-a intamplat.
Revenim la subiect,din punct de vedere al etniei mi s-a zis ca sunt ok.
Back to top
mikhai
Thu Dec 14 2006, 10:24AM
Registered Member #209

timur>uite,ma uit la smft ca e un barosan acolo care si-a bifat o perfectzionare la un colegiu de aparare
in turcia-institutzie serioasa ,de altfel.stiu si eu ce sa zic-la virsta mea sa mai stii doua limbi face mai mult
decit apartenentza la sri-dar asta e doar problema mea.

cu vadim tudor nu-mi mai bat capul-se pare ca e pe boicot general si partidul lui este un dead-end-iar intratrea
in ue ,chiar daca dificila,ii va reduce cota si mai mult,daca tzarii ii va merge mai bine.am tendintza de a nu-l mai
lua in serios din 1996:atunci a declarat ca ,daca iasa constantinescu la alegeri,el fuge cu mitraliera in muntzi.
pentru ca asta e specialitatea mea-arma,nu fugitul in muntzi-mi-am zis ca,na,uite un brother in arms.apoi am af-
lat ca e tzeapa-omul nu servise armata de nicio culoare.a fost haios,mai ales ca se si invirtise sa se scuteasca.

poate ar fi bine sa mai analizezi si alte optziuni-ca sri cam prinde terorishti in slapi,pe la noi.in batalioanele ce
pleaca in teatrele de operatzii e mult mai mult de lucru si ai contacte cu instructori americani,englezi,italieni-chiar
ai ce invatza de la ei.se mai dau ei cu tabc prin cimpul de mine,dar asta e.

succes!
Back to top
Yahmala
Thu Dec 14 2006, 11:18AM
Registered Member #281

Numai sfaturi pertinente,toata stima domnilor
Conceret,ce alte optiuni as mai avea??Ma simt ca musca ce nu vede decat parul din ochi
Back to top
Go to page
      >>   

Jump:     Back to top

Syndicate this thread: rss 0.92 Syndicate this thread: rss 2.0 Syndicate this thread: RDF