Proiect SEMPER FIDELIS
  • Prima pagina
  • FORUM
  • Despre noi
  • Statut
  • Galeria foto
  • Download-uri

Remember me      Forgot password?    Signup

Forums

Proiect SEMPER FIDELIS :: Forums :: Securitate nationala :: SRI

<< Previous thread | Next thread >>
"Soimii"
Moderators: ex-ad, colonelul, echo, truepride, dorobant, spk, Radu89, Pârvu Florin, justme, Mihais, Resboiu
Author Post
Leul Alb
Sat Oct 31 2009, 11:06PM
whiteboy
Registered Member #1283

Inainte de '89 inspectoriii de securitate de la bordul aeronavelor TAROM faceau parte din unitatea asta, care dupa Revolutie s-a desfiintat.Cica in '96 s-a reinfiintat.Recent, am citit ca inspectorii de securitate de la Tarom sunt...fosti mecanici nevoiti sa se reorienteze, fara vreun curs de specialitate.In concluzie...cu ce se ocupa "Soimii" daca e adevarat ca s-au reinfiintat?Vreun soi de diversionishti?
Back to top
1\*
Sat Oct 31 2009, 11:17PM
Forta fara ratiune se surpa sub propria greutate Horatiu
Registered Member #1808

erau parte din USLA...cat despre reanfintare n-am auzit...si nici nu cred...chiar asa erau cunoscuti "Soimii" si nu inspectori...asigurau toate zborurile pe aeronavele tarom, parerea mea ca nu a fost o idee rea nici atunci, si nu ar fi nici in contextul actual...a mai functionat o perioada la tarom un serviciu de securitate privat(care exista si acum) si care faceau insotiri pe aeronave cu deportati mai ales de prin germania cand eram in top cu devalizarea europei

[ Edited Sat Oct 31 2009, 11:17PM ]
Back to top
1\*
Sat Oct 31 2009, 11:34PM
Forta fara ratiune se surpa sub propria greutate Horatiu
Registered Member #1808

Eroi căzuţi la datorie

La data de 31 decembrie 1974, în timpul misiunii de însoţire în zbor a unei aeronave româneşti, ca urmare a prăbuşirii avionului în zona Sibiului, plutonier PETRE BORIS şi sergent-major ŞERBAN POMPILIU au decedat. LINK
Back to top
batranu
Sun Nov 01 2009, 12:16AM
SEMPER ACVILA
Registered Member #93

In '96 TAROM si-a reinfiintat propria structura de structura de insotire a aeronavelor (agenti de securitate). Problema lor e ca sunt civili si nu au drept de port arma.
In 2009, BgAT si-a infiintat structura proprie de sky-marshall sau air-marshall (preluand misiunea dupa ce MAI a refuzat oportunitatea de a folosi ACVILA pentru acest lucru - fapt asteptat si previzionat de Tratatul de la Prum). Din pacate, TAROM nu ii foloseste decat pentru zboruri interne si doar o singura companie straina si-a dat acordul de a-i avea la bord. Serviciu de informatii, deh!
Back to top
Leul Alb
Sun Nov 01 2009, 12:22PM
whiteboy
Registered Member #1283

Alte state [ma refer in pricipal la UE] ce folosesc pt insotire?
Back to top
Surry
Tue Nov 03 2009, 10:09AM
Cogito
Registered Member #1945

sunt semnale serioase ca se vor infiinta din nou SOIMII.
Back to top
batranu
Tue Nov 03 2009, 01:36PM
SEMPER ACVILA
Registered Member #93

Marea parte a unitatilor din ATLAS au si aceasta atributiune. Vorbim aici in primul rand de EKO Cobra din Austria, GSG9 si, daca nu ma insel RAID (doar cateva exemple).
Cat priveste soimii, sunt deja infiintati, sub denumirea de air marshall in cadrulBgAT, infiintati in baza Tratatului de la Prum.
Back to top
Surry
Thu Nov 05 2009, 09:06AM
Cogito
Registered Member #1945

ma refeream la reluarea activitatii in anul 2010,nu la infiintarea departamentului.
Back to top

Jump:     Back to top

Syndicate this thread: rss 0.92 Syndicate this thread: rss 2.0 Syndicate this thread: RDF